Пациентът, завърнал се от Сиера Леоне, не е болен от Ебола

Резултатите от изследването са показали, че пациентът, върнал се от Сиера Леоне, не е болен от Ебола, съобщи здравното министерство. Откриват линия за сигнали.

Обратно в новината

Коментари - Пациентът, завърнал се от Сиера Леоне, не е болен от Ебола | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не търси майка си у Африка! Още повече, че преди да се пътува за държави от Африка се правят ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ваксинации! Къде е спал?! Пак излишни шумотевици за нищо!

Срещу Ебола все още няма одобрена ваксина!

добрата новина е че от алчност българи ходят до сиера леоне.и е въпрос на време да докарат еболата в българия!

Абе, че не е бил "болен от ебола" разбрахме. Обаче, може да е бил "здрав от ебола". Това също е вариант. А е добре известно , че и здравите и болните от ебола не живеят дълго.

за да си застраховат постчетата ше убият човека, който явно има малария... И да ви кажа вкичките глупости, които са се случили последните 24 часа в бг относно ебола са просто смешни.

Новините са уникални. Нищо съществено, само прах в очите на хората. Никой не коментира съществени теми или бързо се забравят защото са неудобни. Бития бит, ....(знае се поговорката)

Интересно ми е как толкова бързо установиха ,че не е заразан с ебола,доколкото знам такива изследвания не могат да се направят за няколко часа,то за австралийски антиген при хепатита самото изследване е няколко дни ,пък при тази болест за която ,още нямат адекватно лечение,как толкова бързо я отхвърлят,незнам....времето ще си покаже.

стига с тези глупости !колко са умрели от ебола в света? а от глад ? от катастрофи ? от войни и размирици ?

Всеки ден във света умират 15000 човека на ден от травми,а над 75 000 000 на ден влизат в спешни кабинети ,пак от травми.

Слава Богу, размина ни се!

За пореден път ПЛАТЕНИТЕ "български" медии направиха от бълхата - слон!!! Това не води до нищо добро!!!!

Ха, то да бяха само медиите - с мед да ги намажеш! Че той лично великият здравен министър организира цялата истерия ... но нали трябваше да се позамаже ограбването на електората с ОЩЕ "някакви си мижави" 4.5 милиарда, поробили ни във вид на нови кредити!

Предполгам, че вече всичко е казано по темата и най-вероятно само ще преповторя казаното от някого, но ... Слава Богу че този пациент не е заразен с Ебола! Сега се бият в гърдите, че са реагирали адекватно, но ако беше заразен, съм убеден, че си нямаха никаква идея какви мерки да предприемат за ограничаване на заразата и щеше да ни се разкаже играта! Докато пиша тези редове, си давам сметка, че използването на минало време не е удачно, тъй като нито е потвърден резултатът от изследванията му, нито има гаранция, че няма да има втори подобен случай и тогава алармата да не се окаже фалшива. Пази Боже! И всъщност точно там е проблемът - че се надяваме само на Бог да ни опази - как може да не се предприемат строги пропусквателни мерки на летищата? Ще отворят телефонна линия и с това превантивните мерки се изчерпват - ще разчитаме на това, че ако заразен с Ебола човек влезе в България, той ще знае за тази телефонна линия и ще бъде достатъчно отговорен, за да сигнализира за своя случай! Абсолютни глупости!

Дано и за напред все така ни подминава!

Дори и да има Ебола в БГ и да знаят, никога няма да ни кажат навреме... Справка: Чернобил.

У тоя студ, никакви Еболи не виреят ;) Споко, чесън и ракия - най-добрата превенция!

И изведнъж всички станаха специалисти по заразни болести и започнаха да обясняват, че няма страшно. Също, както когато Кубрат Пулев яде бой и изведнъж всички, които до предния ден го подкрепяха на 100%, започнаха да разбирах от бокс и да обясняват, къде са му на Кубрат грешките. Единствено и само простите и неуки хора могат да имат самочувствието, че разбират от всичко. Бъдете по-умерени и позитивни! И благодарни, че за сега това зло ни е подминало, е с нашето разрушено здравеопазване, ситуацията щеше да е неконтролируема.

Не е нужно да съм кой знае какъв разбирач от бокс за да схвана, че Кубрат Пулев го биха, при това яко.

Взема ли парите? Взе! За милион и кусур, и аз ще ида да се направя на интересен. От друга страна, сравнението ти е неправилно - Еболата е малко невидимо копеленце, а Кличко - огромно копелище.

ма и тя бие лошо , при това без да я дразниш !

да каже какво е правил в сиера леоно тои....всички знаят какво е там......имам приятел доктор беше там при предишната епидемия......каза че това което е видял е ада....а наи лошото е че тези вируси мутират..и не с е знае кога ще се предават и по ваздуха

Когато почнат да се предават по въздушно капков път, тогава ще почнем да ги караме на крак за седмица и няма да са толкоз смъртоносни. Проста природна еволюционна аритметика - ако убиеш гостоприемника, как ще живееш ти самия. Не е ли по-добре да се разпространяваш по-лесно, за сметка на смъртността?

вирусът заразява и други организми, при които може да протича по друг начин.

Пазете си адреналина и свиквайте. През следващите месеци ще има още не една и две медиини партенки. Тази власт няма идея какво да прави и единственият и шанс да оцелява е да отвлича вниманието на останалите в БГ мишлета. Нещата се улесняват от факта, че от 9-те милиона мишлета (1990 година) сега са останали по-малко от 5 милиона.

Пак ни лъжат, както и за всичко останало, случващо се в изстрадалата родина. :/

Именно! А кораба-майка, лично пилотиран от "Спасителя", е от обратната страна на Луната ;) И самолетите "пръскат" против хора. Даже и харпа, клати земята ;)

Защо всички идващи от страните с Ебола не са под карантина още с влизането си в България? Този от Сиера Леоне освен от Ебола може да е болен от малария и от какво ли не, още от летището е трябвало да е под карантина, а не сега!

защото не им се занимава, пък и не им плащат затова допълнително. Прости хора- с еболата шега не бива. Прав си. Този неолиберализъм, тази чалга от прехода и тази злоба от комплексите на робите, не прощава на един народ. Затова и 25 години-кражба и корупция. Ако трябва да се изправи срещу някой бабаит- няма да има смелост, ама ще има смелост да злослови срещу свестните и успелите, защото те не са злобни и отмъстителни. Комплекси, братче.

ПОНЕЖЕ МАЛОУМНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ НЯМАТ НОВИНА , СИ ИЗМИСЛИХА ЕБОЛА ....

Замислих се над твоя коментар. Стигнах до извода, че или живееш много далече от София. И/или нямаш деца. Най-вероятно всичките неща.

И как ще го разберат, че идва от Сиера Леоне? Директни полети от ония регион няма. Човекът ще е пристигнал с прикачване от Париж, Мадрид, Франкфурт, Виена.

само че, ако искат могат да рзаберат. До колкото знам във времето на Интернет и информацията едва ли не обикаля света за няколко секунди- да не мислиш, че е много трудно, ако решат да разберат. Просто ГЛЕДАТ билета : начална точка-крайна точка. Аз като летя за САЩ с прекачване, ако са толкова ограничени, както ти твърдиш, защо не гледаха междинната дестинация, а ми поискаха нотариално пълномощно за детето. Значи не е точно така. Или когато се връщаш от САЩ отново са наясно- при паспортния контрол пак те питат откъде идваш.

Тия и флашиви терористи са готови да вкарат само за да се закрепят на власт по-дълго.

След цялото окане във форума, всичко било фалш. Аз вчера писах тук, че шансът да те удари астероид е по-голям, но вчера бая паникьори имаше - вече се виждаха как умират от Ебола, а не от преяждане както си му е реда. Ей това шубето за г-зето е голям страх.

Бях сигурна, че не е ебола, защото човекът нямаше хеморагии. Но здравните власти реагираха много отговорно и така трябва да бъде. Поздравления! Дано в НЦЗПБ и ВМА, където работят изключително компетентни и отговорни лекари, имат вече необходимото оборудване и то в достатъчно количество. Защото стана видно, че и 1 съмнително болен да е, ще има поне 10 контактни, които също ще трябва да се изолират. Цялата работа не е изобщо майтап и изисква голямо благоразумие. Затова по-добре никой българин да не рискува с пътувания до 3-те държави-огнища на инфекция в Африка. Защото рискува не само своя живот, но и на близките си, когато се завърне. А за оградата по южната граница е ясно - бързо изграждане по цялата и дължина.

Изкарахте акъла на човека, бе, хаймани!

НЯКОИ МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ ДАЛИ МОГА ДА СЕ ЗАРАЗЯ ОТ ПРЪДНЯ

Не се доверявай на никоя пръдня ! баба Тодорка

Вкарали 20 души под карантина, но тези 20 души са общували с поне по още 20 души ако не и повече. Значи ако беше ебола те щяха да ръсят зараза. Супер неадекватни са здравните власти. Медиите можеха чак днес сутринта да информират,че няма ебола, но те всяха паника снощи.

какво предлагаш? То е ясно, че е така, ама първо най- рисковата група. Все пак не може цяла София да е във ВМА под карантина.

Предлагам да се прави всичко възможно да не се допусне заразата да шества из бГ. Не чух,че ще забранят посещенията на Западна Африка поне докато там има епидемия. Ясно е,че ако един заразен влезе в един супер маркет или метрото няма как да се намерят всички ,които са били там. Арабите, които идват от Африка под името сирийски бежанци ако донесат ебола или друга екзотинчна зараза?

Неадекватната реакция на здравните ни службички е мамата си е ебола...

добре, че нещата се развиха положително. А недоволните гарги да си крякат. Реагираха веднага. Браво на тях.

Вкараха 25 души в болница само и само да се генерира причина лум-пена от трансформаторския блок и настоящ министър да се издуе по ТВ-тата.

ти сериозно ли? С ебола шега не бива.

Каква ебола бе? Обикновенна димка за отвличане на вниманието на канарчетата.

Точно преди една година в тази клиника по инфекциозни заболявания "Свети Братя Безсребреници Козма и Дамян" към ВМА за Слава на Бога невероятните лекари, сестри и целият персонал СПАСИХА живота на моята съпруга. Нямам думи да опиша благодарността си към д-р Владимир Пашкунов, към неговата дъщеря д-р Силвия Пашкунова /ендокринолог във ВМА, която ни насочи там/, проф. Плочев, д-р Димитрова, както и на всички, които се грижеха за нея в клиниката, както и в Хематологията на ВМА. ПОКЛОН И БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ!

нали трябваше да оправдаят потрошените милиони ...да бяха го вкарали при хлебарките във варненската болница да го оръфат малко

Изгонете нелегалните имигранти - спасете България.

То сега, ако отидеш за грип, първото съмнение ще е за Ебола.

Ако си негър и кажеш че идваш от Сиера Леоне ...

много прост народ, а прост, защото е комплексиран от турското, а после от руското робство. Според мен реагираха много навреме и резултатите излязоха много бързо- инфромираха ви навременно, намериха 25 човека и ги поставиха под карантина. Ама сте толкова злобни, комплексирани и прости, че не можете да оцените това, което направиха. Лично аз съм благодарна и на медиите и на лекарския екип- наистина реагираха навреме и професионално. Много коплексиран народ. А на този с 200 долара за Кубрат. Никой не те е карала насила да печелиш от това. А е нормално за нашия човек да има суперлативи. Стига с тези комплекси най-после. Уважавайте хората, които с труда и таланта си славят България, а покрай нея и вас.

ти ма ганке, като вярваше на тоя велик тюфлек дето прослави България що не заложи нещо а то само с гол псевдопатриотизъм ви се гледат насраните задници...те така ви излъгаха и за ктб ,за тефтерчета ,еболи,пулевци и простотии без краи ..

мен никой не ме е излъгал. Просто не реагирам първосигнално. Нито имам пари в КТБ, нито залагам за някой от гол патриотизъм. Стисках палци на Кубрат и исках да спечели, защото сме българи, но не бъркам емоциите с бизнеса, Ганъовец. И не бих плюла по никой българин, дръзнал да се състезава под нашия флаг, без някакви търговски сделки. Ти като си объркал патриотизма с бизнеса- твой си проблем, а не мой.

и като заложи на Кубрат, той от това ще спечели ли? Ако залагането за някой- гарантира успехът му-оК. Ама най нещо криви са ти разсъжденията, а не хората. Бизнесът си е бизнес- там печели здравия разум, а твоето са някакви алогични напъни.

Много тъпа патиця си, сестро. Виждам,че от американското робство не си поумняла.

Какво компетентно мнение! Какъв благозвучен език! Горкия! Не ти завиждам- явно с този багаж не живееш много добре. Някак си не ми дреме от твоето компетентно мнение-изказано с такива уникални изразни средства!

По същия начин властите отпичаха навремето Чернобилската катастрофа, помните ли? Сега отричат епидемия от Ебола.. Странна даржава, странен народ, да де чудиш къде си попаднал...

Каква епидемия !!!Съмнения за един болен, при това отхвърлени . За лъжите, Ви в каква валута, Ви, плащат, или сте си такъв по рождение?!А за Чернобил, властите въобще не съобщиха.

заложих $200 на пулев и съм се зарекъл никога повече да не се хващам на булгаристански въдици !!!!! тоя цирк с ебола е пак само театър за да си оправдаят крадените милиони от оборудването на клиниката а иначе мизерията в редовните болниците е непоносима ....

А дано ...

Несе предава по въздушно капков път?!? ПРЕДАВА СЕ ЧРЕЗ ТЕЛЕСНИ ТЕЧНОСТИ?- изпражнения, повръщано и т.н. този да не се е изтропал в коридорите на болницата или е оповръщал стаята дето е бил, та такава паника се създава??? Медиите са като лешояди само грачат и вдигат шум Ехххх журналист да си за мангизи правиш всичко и за рейтинг хаха

Как ги обичам нашите родни медии, където само само търсят евтини сензации за вдигане на рейтинга и се чудят как да психират и без това изтрещялото ни общество.

Дааа..Големи професионалисти,няма що! Само където медиите са едната страна. Периодично ни проверяват в кой курс сме на Овчия университет. Просто не бива да се поддаваме на внушения замерящи ни всеки ден!

Само дето, ако не беше излязла никаква информация, че има пациент със съмнения за Ебола, всички щяхте да ревете, че медиите никаква работа не вършат и държат височайшите ви особи в информационно неведение. Тутакси ще се дадат до болка познатите примери с Чернобилската катастрофа и ще се докара от 100 кладенеца вода, за да се изкарат управляващите, медиите, Обама и Путин виновни, че някой нещо не е разбрал или чул... Не, просто трябва да се плюе всичко.

Случаят е типичен пример за нашенско безхаберие и безотговорност. Да е жив и здрав човека, но заслужава наказание за назидание. Знае откъде идва, знае за епидемията, но две седмици плюе и ......... в обкръжение на други нищо неподозиращи хора, след което по същия начин отива в болницата и едва след като изрично го питат, благоволява да каже откъде идва, за да реагират лекарите. Ами ако наистина беше болен от ебола?

А дали наистина е бил в Сиера леоне ,някой проверил ли е? Или само той така казва?

Абе я го изгорете в екарисажа за всеки случай. Или го пуснете в къщата на биг брадър, да стане най накрая шоу :-)

Хубава новина като се има в предвид какви сме овце. Все пак искам да помоля бабишкорите днес да си останат в къщи и да гледат индийските сериали. А не да се тъпчат пред ВМА и по трамваите. Предварително благодаря!

А бе я органите да проверят какво е правил в Сиера Леоне. Сам ли е бил? Да не се окаже че той е само видимата част на айсбрега.

Досега обаче не чух за заболял от Ебола в Азия. Не е ли съмнително?

Всичко си върви по план - първо производството се изнася от Европа в Азия, после в Европа се внасят джихадисти, Ебола... Разделя се Европа на Русия и ЕС, насъскват се едни срещу други...

Айде стадото спокойно да излиза на паша, т.е. да тръгва на работа.