Ужасяващата демографска катастрофа на България

Данните на ООН показват, че до 2050 г. населението на България ще намалее от 7,2 млн. души в момента до 5,2 млн. души. Това пише британският The Economist.

Обратно в новината

Коментари - Ужасяващата демографска катастрофа на България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Знаете ли, от 11 години не съм се прибирал в България. Живея в Щатите. Всяка година срещам нови хора, едни в страната за малко, други емигрират. Все още чакам да срещна някой всичките тия години, който да ме посъветва или да ми разкаже как нещата се подобряват в България и да ми кажат да се прибера. Мечтата ми е да се пенсионирам някой ден и да изживея старините си в татковината. Не е лесно да си имигрант, особено първите години... Но хората в България трябва веднъж завинаги да разберат нас имигрантите, че ние си обичаме родината дори повече от някой хора, които никога не са излизали навън и че основната причина нас да ни няма там днес са управляващите и нежеланието на същите да ни накарат да се върнем обратно. Разбира се всеки си има собствени причини да избере своя път, и че това е единствената причина човек да напусне своята родина. Пожелавам на дъщеря си, която е с двойно гражданство и е само на 3 годинки като порасне някой ден да избере България и да създаде семейството си там.

Това което се случва в РБ е прецизно калкулиран ефект.Не трябват хора и особено по-умни.Сега е време за грабеж и пълно заличаване на спомените за отминалите социалистически времена.Нещо като преминаване през пустинята до пълно измиране на свидетелите.Този процес ще продължи до създаването на истинска лява партия,която да върне проблемите на терена за истинското им решаване.До тогава леви гейове /Сергей/ще поливат хладка водица на капитализма и заедно ще се "борят"за "демокрация".Очевидно ще трябва да се премине през мини китайски модел.

На фона на тая катастрофа си представете неизвестнополовото обучуние в училищата, в резултат на което децата нема да знаят момчета ли са или момичета, или пък днес са момчета, утре момичета. Гати хаоса.

Тъмнозелените няма да допуснат това!

Не е най-страшното че намаляваме, а какви остават! По-добре 4 млн. но с българско самосъзнание, отколкото 8 млн. от които половината - цигани. Те ще довършат България.

ГОЛЯМ оптимист сте- няма да са половината, а поне 2/3 или 3/4,а май и това е оптимистична прогноза.

Валери Симеонов ще оправи работата.

Да ако почне да ражда по пет чавета на месец ..:)

При соца България беше стигнала 9 милиона! Сега уж са 7.5 милиона, ама като прибавим 8.5 милиона туристи годишно стават 16 милиона! Със 7 милиона се е увеличило населението, ква е тая параноя, че в България имало демографска катастрофа?

Българиия ни мож съ спъси, да увиличавами Софията !

София на 5 морета:)

Една добра новина!

За да се оправи трагичното положение с тежката демографска криза трябва незабавно да се ратифицира Истамбулската Конвенция! Като дадем всякакви привилегии на педерсите и лезбийките, та нормалните да се срамуват от пола си и това, че не са обратни, много скоро ще забравим за демографската криза! Просто тогава вече няма да има семейства и няма да се раждат деца, а ние дъртите пенсионери ще чакаме на опашка пред крематориума!

"РАН-ЪТ"ТОЧКА ПО ТОЧКА! И ЗА НЕГО НАЙ-ГОЛЯМА ВИНА ИМАТ СОЦИАЛИСТИТЕ,НА КОИТО Е БИЛ РАЗДАДЕН В ПАРЛАМЕНТА НАВРЕМЕТО И КОИТО СА ГО ПРИЕЛИ! КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ТЯХ,ЗНАЧИ САМ СИ ПОДПИСВА ПРИСЪДАТА! И ВТОРО-ЧОВЕК ПРЕДПОЛАГА,ГОСПОД РАЗПОЛАГА! А ГОСПОД Е КАЗАЛ,ЧЕ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е ИЗПИСАНО НА ДЛАНТА МУ! НЕ БОЙТЕ СЕ,НЯМА ДА ЗАГИНЕ ПЛЕМЕТО НИ! ТАКАВА Е НЕГОВАТА ВОЛЯ!

НАПЪЛНО СИ ПРАВ! САМО ЩЕ ДОБАВЯ, ЧЕ ТОЗИ ПОЗОРЕН ЗА СТРАНАНА НИ ДОКУМЕНТ Е ПОДПИСАН И ОТ ПСЕВДОКОМУНИСТИ И ПСЕВДО ДЕМОКРАТИ,КАТО ИВАН КОСТОВ,ФИЛИП ДИМИТРОВ! НО ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ /МНОГО ВСКОРО / КОГАТО ВСИЧКИ ТЕЗИ ДЕБИЛИ, КОИТО СА МИСЛИЛИ САМО ЗА СВОЕТО ЛИЧНО БЛАГОДЕНСТВИЕ И ОЦЕЛЯВАН,Е ЩЕ ОТГОВАРЯТ ПРЕД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! НАДЯВАМ СЕ ДА ИМА И БЕСИЛКИ!

ООН да дава някой лев за заплати ако иска да има население в България. само така ще повярвам в американската и европейска загриженост. иначе ще разбирам тези писания като лицемерие и смешен плач. просто някой да напише една глупост и да вземе пари.

Зарплатите трябва да се заработват, вместо да се чака да се дават.

"Зарплата"? От Русия ли пишеш?

28 г. комбрадорско-олигархичен преход.

Останахме само дъртите, циганите и третополовите, пардон джендърите.

Тоест останахте тия, които градихте сегашната държава, и продуктите на изграденото.

аве бастуни в ООН кой живее ли смятат или колко лични карти са издадени ( една голяма част на баш югоизточни "българи"....еаг ти смешковците ...и децата знаят , че в момента на територийкат има между 4.5 -5 млн....

между 3 до 3,5 милиона е истината,но никои не смее да го признае...

ИКОНОМИСТ ,просто цитират докладът РАН/ЪТ....ТЕ знаеха какво пишат...само ние дето не им повярвахме,понеже НЕ ЗНАЕХМЕ КАКВО Е КАПИТАЛИЗЪМ....

ний знаем квой демокрация обаче

Напротив, има. Социалният пол не се възпроизвежда. Той е психологически детерминиран. А какво прави една потисната психика? Народът от векове го е казал: "Гладен работа върши, но кахърен работа не върши". Толкова просто, че не са нужни философии и конвенции.

Щом е така, защо да приемаме Истанбулската конвенция?! Ежедневието и напрежението така са притиснали, че сме забравили дали сме жени или мъже. Ако човек живее спокойно, сигурен е в материалното си положение (работа, дом), би чувствал своя пол. ще се чувства свободен и със самочувствие би контактувал с противоположния пол. Сега е обратното: бягаме от себе си като се заравяме в интернет и други, и се поддаваме на фалшиви теории, че може би ако не съм успешен/на в любовта, то може би съм друг - социален пол. Последният води до объркване и демографската пропаст. Спасението е само в подобряване на жизненото равнище на българите!!!!!!

Това няма нищо общо с Истанбулската конвенция. Чиято цел не е третият пол, а защита ан жертвите на семейно насилие. Българите са така уморени от бедност, че все мечтаят хем да живеят спокойно, хем да имат много пари. Няма такъв филм никъде. Които имат пари, работят здраво, което не е спокойствие. Друг е въпросът, че в България няма справедливост - в заплащането, в услугите на монополистите, в правосъдието. Истанбулската конвенция би помогнала малко за това. Не че ще реши проблемите, защото те се решават от хората, т.е. нас. А тук като гледам, бушуват вълни от омраза. Която няма да ни помогне, а ще ни закопае още повече.

Гербери, нарциси или както ви наричат там. Колко деца имате?Николко нали? А не ми давай акъл

СПРИ СЕ ЮРОДЕ,НЕРАЗУМЕН! СПРИ ДА КАЗВАШ НА ЧЕРНОТО-БЯЛО И ДА РАЗВРАЩАВАШ УМОВЕТЕ И ДУШИТЕ НА ХОРАТА! НЕ ВИ МИНАВА НОМЕРЪТ,НО ПАСАРАН!!!МАЙНАТА ИМ НА ВСИЧКИ ТРЕТОПОЛОВИ,А ЗА ЖЕНИТЕ И ДЕЦАТА САМИ ЩЕ СЕ ПОГРИЖИМ!!!ВПРОЧЕМ,ДОСТА ПО-ДОБРЕ ОТ ТЕЗИ В КЬОЛН!!!

кво прайте бе ЦЪРВУЛИ БЕДНИ? тъпак до тапака и до него пак тапак!>< като сте тапи, ще сте бедни! бедни сте щото сте тапи... >< и сте и злобни! и най-вече, се мислите ЗА УМНИ? хахахахаха!!!:-)))) а дали сте умни, а? цървули, че сте виждам, ама че и умни?!? ало? >

Кой и к'ъв си ти бе, хорхобил? Ти ли ще даваш оценка бе, селяндур тъпоглав. Сигурно тоалетната ти е на 10 м. от селската къща и се къпеш в реката само през лятото. Я, бегай да се напъваш...

А ти кой си от тримата тЪпи които си изредил?

Да а в Англия хората раждат по 3 деца и не говоря за имигранти, а за местните. Нормално е да видиш млади семейства с по няколко деца. По улиците виждаш много повече млади хора, а в България средната възраст вече отива към 45.

всеки почти гледа да си дигне чукалата на запад, а останалите в българия болшинството или не искат дете, или максимум 1. просто е.

Сега младите пълнолетни българи завършват средното си образование и заминават на Запад.Но модата на 1/едно/ дете в семейството е още от средата на 80-те години.Постепенно ,въпреки ''партийните повели",започна да се налага конформисткия модел на отглеждане на едно дете.А последвалите промени направо бетонираха тази тенденция.И не мисля,че вече нещо и някой може да я промени при българите.

AH KOLONIZATORITE

1.Да се отнасяме с уважение към възрастните хора.Те го заслужават!!! 2.Политиците, кои то избираме, имат вина за т.нар. демографска катастрофа. Причините са много и комплексни. Няма правилна стратегия и не мислят за страната си.

С всеки един изминал ден се вижда нуждата от брутална промяна! "Уважаеми съграждани, с всеки изминал ден става все по-ясно, че политическата класа и начинът, по който тя се избира в нашата Родина, са нещо архаично, неспособно, зациклило, корумпирано и има нужда от брутална промяна".

а защо не царство ?

Викаш, политиците да дойдат да се образоват вместо теб, а? Още малко ще кажеш и и те да те ебат.

То това, не е проблем, а следствие. Примерно, как като раждаемостта е ниска, родители ходят с армагани да се молят да им приемат децата в детски градини и училища, а в същото време баце докато беше кмет преряза пандлеки на зилиони детски градини?! Другото е, че квалифицирани хора, не ценят труда си и подбиват пазара на труда, което води до това, че или всички ще се преквалифицираме в преписвачи на код или ще търсим реализация там където се цени... Иначе какво се оплаквате, излизате от зоната си на комфорт, забравяте, че или сте учили за много повече или че въобще не сте, ставате преписвач на код или продавач на телефони и получавате приличен доход над 1000лв, за джуниър преписвачите даже два пъти повече и си щракате с пръсти, докато някой не оутсорсне преписването на код другаде....

Ужас, като гледам снимката направо се ужасявам! Търтеите, електората на БСП измирал! Кво шъ праим сега? Малки им били пенсиите! Ми да са работили! Как има хора изкарали по 2000 лева пенсии, а им плащат по-малко от половината, 910! Разликата (откраднатото) отива да храти поне 5 тунеядеца, ревящи че им били малки пенсиите! Забравиха, че "който не работи, не трябва да яде" лозунг от соца!

как ти е паснал никнейма.

Под статията на жената с 4 деца, топ коментарът беше - като няма пари, няма да ражда, на България са нужни качествени хора, не количество. Искам да ви кажа само едно, едни и същи хора пишете под всички статии тук както ви изнася. От възрастта ли е, от оскотяването ли, приличате на някакви подивели същества, които се мятат на където духне вятъра. Зареждате се само от негативното и всеки ден ви е пропилян ден. Незнам как ще потръгнат нещата в БГ, но знам как няма да потръгнат - с хора като вас.

Затова в Библията пише трябвало народа да обикаля пустинята 40 години докато умрат родените в робство, за да се възроди народа! И българите се възраждаме с младите хора, всеки ден! Раждаемостта ни е нормална средно европейска при това в горните граници! България е една нормална държава, не може да се размножава, като бедните държави от третият свят! Нищо не се срива България върви напред, но това е процес и отнема време! Светът е глобален и България има място в него! Има страни, като Словения, които са по 1 милион, а съществуват от векове! България с Македония и външните българи е поне 15 милиона и то минимум!

Ами и аз съм на същото мнение, но мисля, че сме само аз и ти в този форум.

Нещата вървят по план. Ран-Ът план...

подписан от едни от най-големите червени величия в икономическата мисъл.

всъщност, какво значение има, кой ти рита стола на бесилото..син, червен, бенбен......ама като биковете сте, все на червеното налитате........а пък на тях голЕмата им грешка е, че не ви утрепаха до крак едно време

Пак платена жълта статийка оплюва България! Нищо българите ще понесем и ще преодолеем и тази хибридна атака срещу страната ни!

Българите имаме нормална раждаемост за цивилизована държава! Раждаемостта ни е средно европейска! Германия има по-ниска раждаемост от нас въпреки турците и арабите там! Словения е 1 милион и никой не я оплаква! Българите не може да се плодим, като в изостаналите страни от третият свят, ние сме нормална държава! Ние не живеем само, за да се плодим имаме и други интереси и мечти!

няма вашите мечти. ще дотирате неговите многобройни чавета, мечтаейки :))

1. Документи: а) ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, приета на таен московски ционистки конгрес 1988 г. "VI. Да унищожаваме противника чрез асимилация, като хуманна форма на геноцид ... Необходимо е с българският народ да се разправим по-бързо, защото после ще бъде късно. Хилядолетният ни враг е още жив." б) ПРОГРАМА НА РИЧАРД РАН И РОНАЛД ЪТ - икономически убийци в) ИСТАНБУЛСКА КОНВЕНЦИЯ 2. ДЕЛА: а) Ужасяваща демографска катастрофа на България б) 80% дебилизация в) работещи бедни и мизерстващи пенсионери г) ... Реч на Алън Фостър Дълес, 14 февруари 1945 година "... Главният ни залог ще бъде на младежта, ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ето, така ние ще направим. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ". ... ю) я) Само че, ЗАКЪСНЯХА ИЗТРЕБИТЕЛИТЕ. Това с което ни изтребваха ни направи толкова силни, че сега треперят душманите ни в панически страх. Знаят че, от 19-20 февруари 2017 година БАЛКАНСКИЯ ЛЪВ ще ги гази така, както РУСКАТА МЕЧКА не ги е газила душманите ни, начело с Клановете Ротшилд и Рокфелер.

Това не е държава, а територия. Колкото по-бързо измрем всичко, толкова по-добре за всички ни. В природата празно няма, все някой ще се намести тук, за нас това вече е без значение. При 100% доказани дебили, друго не можеше да се очаква.

Ти си пълен кретен, лъжец и клеветник! България си я има и още как! И ако продължавате да се самозабравяте, ще разберете, какво е български юмрук!

Верно колкото по-бързо измрете, по-добре !

Стига с тия лъжи за бежанците. Аз лично не съм против, но да идват руснаци, украинци, европейци, ако ще и японци и т.н. Но тук да се заселват някакви диваци с чалми, за които смъртта е по-голяма ценност от живота и които в главите им е само Аллах, джихад и прочие простотии, граничещи с болна психика, не съм съгласен.

В съвременния глобален свят, това колко души живеят на конкретно географско място в конкретен исторически момент и какво е жизненото им равнище, зависи от природните условия и ресурси в т. ч. и местоположението. За демографската криза в България сега са "виновни" "онези 45 години", когато от СССР, затова, че бяхме в буферната му зона, идваха огромните средства, с които се хранеха, обличаха, топлеха и т. н. 9000000 българи. Сега, когато можем да разчитаме само на собствените си ресурси, според чуждестранни учени и политици, в България могат да живеят на средно европейско ниво 3500000 души. Нищо лошо няма в това, ако населението е над тази цифра, част от него да се пресели в други държави. В съвременния свят без граници и разни "завеси", човек трябва да се грижи най-напред за себе си и семейството си, а след това за мястото, в което живее.

На една слънчева полянка се срещна ли българин и славянка.Цуни -гуни,цуни -гуни,вади -тури,вади -тури народиха се чукундури.

По-точно: Срещнали се на полянка прабългарин и славянка, цуни-гуни, вади-тури, народили чукундури. Създал съм и мелодия по текста, но за съжаление не знам нотите и не мога да я напиша.

няма никаква криза,какви са тия нагнетяващи безпътие новини,това е фалшива новина, я вижте Гущеров купил на Светлана джипка радвайте се. бсп клати държавата

води до замяна на електората. Държавата/властта държат на електората, не на нацията. Важно е да има пари, фондове и откъде да се открадне. Българите за власста - кучета ги яли. Къде по-лесно ще е да се оправяш с безродни мангусти и орки.

не може да го разбере, но всеки живеещ в БГ го усеща ежедневно с кожата си: родиши дете - няма ясли и граднини, за да го приемат се правят списъци, гимнастики, скандали - 300 ядове и разправии. Потърсиш работа - може и да намериш, но със заплата на минимума. Затова си вдига чуковете и айде-е-е-е другаде. Тука "работодателите" да се оправят с минималната заплата и също толкова високи квалафикации на работнаците.

ти колко деца имаш?

Хората спряха да правят сикиш, затова намалява населението!

където трябва да целуват и целуват където трябва да ебт. чекиджии гледат порно.

Докато не си замине соц-поколението обучено да напредва с лакти, България няма да се оправи.

Че що да е ужасяваща бе? И що да е катастрофа? Ми то си е проект и си върви успешно! Че и демократичен е проектът! хАмерикански! С другарско изпълнение: ".... Неслучайно 10 ноември завари Александър Лилов в Лондон. Вече му бяха напълнили чантата и тогава той дойде и приложи този модел за създаване на т.нар. Българска социалистическа партия. Тя въобще не е еквивалент на БКП... БСП беше заченато в американските политически лаборатории на Збигнев Бжежински и на Кисинджър...". Из интервю с Академик Борислав Йотов.

не само, че не е академик (освен в твоето необразовано въображение), а само "малък доктор" бившото "кандидат на науките" по право к.ю.н. И прокурор във ВКП, но вече бивш, пенсионер.

Така ли? За разлика от Вас, аз чета преди да пиша! А Вие очевидно или лъжете, или не четете: Борислав Йотов от Уикипедия, свободната енциклопедия: Академик доктор Борислав Йотов е български юрист, писател, автор на криминални романи и множество трудове в областта на правото, бивш народен представител. Биография[редактиране редактиране на кода] Академик д-р по право Борислав Йотов е завършил Юридическия факултет на Софийския университет Св. " Климент Охридски". Има 38-годишен професионален стаж само като прокурор - заместник-районен, районен, заместник-градски, и.д. градски прокурор на София, прокурор в Главната прокуратура (сега Върховна касационна прокуратура). Университетски преподавател по наказателно, международно наказателно и интелектуално право. Защитил е докторска дисертация на тема "Международноправно сътрудничество в борбата с тероризма". Автор е на учебници по Наказателно право, Основи на правото и първите в България учебни трудове по международно наказателно право и право на интелектуалната собственост. Автор е и на 150 научни и художествено-публицистични книги. Член е на Съюза на българските писатели и на Световната организация на писателите криминалисти AIEP. и Българска Академия за науки и изкуства. Бил е секретар на Съюза на юристите в България и на ЦС на СЮБ. За книгата си "Империите са мъртви - България е още жива" е награден с Голямата награда на Асоциацията при ООН "Феномени" и с юбилеен медал на Организацията на Тракийските дружества в България. За професионални постижения е награден с почетен знак на Съюза на българските юристи и с личен почетен знак I-ва степен - златен на Висшия съдебен съвет. Член е на българската асоциация по Международно право. Бил е Председател на читалище и три мандата народен съветник и председател на Комисия по законността.

новите полове ще решат проблема

Отзад и никога отпред.

може и по-добре да се управляват демографските процеси и икономиката освен с внос на хора от български общности. Може да се прокарва стимулираща политика за раждаемостта без тая ултра експлоатация на младите хора от чужди фирми по кол центрове и подобни. сокоизтисквачки. Можеше и да не се съсипва страната и Северозападът. Ама не. Колкото до бежанците, Западът да си ги приема и устройва, ние не сме били колониална сила, свободата ни е изстрадана и платена с кръв.

Преди в една къща/апартамент се бутахме по две-три семейства. Сега живеем нормално. Преди не можеше да си купиш парцел за вила. Сега има на достъпни цени. Преди не можеше да се уредиш на прилична работа, много млади интелигнетни и амбициозни имаше. Сега не е проблем. Въпросът е: Защо искаме да се върне оня соц-кошмар, в който се прескачахме и унищожавахме един друг, заради липсата на пространство?

Напълнете просторните си домове с дечица. Иначе свободното пространство ще се напълни с црънгелчета. Природата не търпи празни пространства. Който не храни свои деца, ще храни чужди.

А как природата търпи празни пространства в следните страни, по-долу? Ако слушаме сороската агентура, ще се напълним с емигранти, каквато и да е раждаемостта. България е в златната среда по гъстота на населението - на 130 място от 214 държави. Далеч с по-малка гъстота са държави като САЩ, Австралия, Канада, Русия, а не са тръгнали да се оплакват, че "Природата не търпи да не се заселват чернилки". Ето избрани страни от статистиката на Световната банДа: 130 Bulgaria 66.920 131 Ireland 66.700 134 Mexico 62.930 145 Lithuania 47.170 150 Montenegro 46.200 153 South Africa 43.680 161 United States 34.560 164 Latvia 32.380 165 Estonia 31.250 170 Brazil 23.970 173 Sweden 23.550 180 Finland 17.900 191 Norway 13.920 199 Russian Federation 8.760 204 Canada 3.870 210 Australia 3.010

Някои хора си пълнят домовете с деца, и после колекторските фирми не могат да насмогнат на борчовете им. Мноо готино бъдеще предлагаш, а! Количествените натрупвания наистина водят до качествени изменения, подчинявайки се на основния социален закон: Интелигентността на общото население на планетата е винаги константа, а хората се увеличават, и то в геометрична прогресия! По-добре 2-3 милиона българи с интелектуален капацитет на корейци и японци, отколкото 20 милиона с капацитет на афганци!

тази прогноза я има на сайта/преди това в годишните справочници на НСИ от поне 20 години....ХА-ХА. Фактите са такива, но това в никой случай не е "новина".

Това е поредната фалшива тревога. Подтекста на тази пропагандна "новина" на сороската агентура е, че трябва да приемаме емигранти арабели и африканци. Целта на трафикант номер 1 - Сорос е да напълни Европа си ислямисти, за да може после да създава кризи и конфликти от които прави милиарди. Фактите са, че Европа (и България) са от най-гъсто населените в света. Малко разреждане ще е полезно, защото ще има повече площ, повече земя, повече жилища за останалите. Защо трябва целия свят да се насбутва в една малка територия като Европа? Въпросът е да не позволяваме на Сорос да трафикира араби и африканци в Европа и България, другото не е проблем.

Прогонихте ни децата по чуждите земи за да уредите вашите. Унищожихте индустрията и промишлеността и я продадохте за скрап. В страната над 300 партии и едни същи хора от партия в партия. От ясла на ясла те да са. За тях други хора няма. В България е наши срещу ваши и сега олеле избягаха няма кои да ни аргатува.

сигнализира за излизането им от историята и това е болезнено - политологът Иван Кръстев. Какъв е този птичи език? Не иска ли да се изрази конкретно и ясно както беше написано горе - катастрофа. Именно катастрафа. Русия, която хулите на всеки кръстопът пред Запада и света, на времето не даде България да излезе от история , но вече я няма за вас, а сами няма да се справете.А Западът само ще констатира.

Обичам БЪЛГАРЕТЕ! Това е втората нация по ЕНТЕЛЕГЕНТНОСТ в света! След еврейте... БАЛГАРЧЕ да са наричам, ПРЪВА радост е за мене! >!

Ти си толкова интелигентен, че на всяка дума правиш грешки. Смешник интелигентен.

Назови този източник, гдето пише, че българите най интелигентни на света. Няма такъв.

Имаше международно изследване в 1990 година, мисля в Италия, цитираха го по новините тогава, което твърдеше точно това. Така че източник има!Но това се отнасяше за онова време, когато българите излизаха от старата система с високото образование! От тогава насетене вече не е така. За съжаление.

Тъпак! Нищо повече от...ТЪПАК!

Решението е следното: 50 000 абортирани деца на година да се запазят живи и да се дадат веднага след раждане на 150 000 бездетни семейства, които искат, но не могат да имат деца. Хем спасяваш човешки живот, хем дариш радост на теззи бездетни семейства. Важното е едните (абортиращите) да бъдат подпомогнати (финансово, морално, законово) от семейства, които искат да имат деца. За 10 г. ще увеличим населението с 500 000 българи и няма да да се налага да мислим за афганистанци, африканци, пакистанци и т.н.

Тези, които нямат деца, ако искаха, щяха да си вземат... но имат различни причини да не искат...

Ще станем първата демократично изчезнала държава.Да живее демокрацията

Децентрализация !!! Разхвърляне на министрества в останалите градове на България. Това ще осмисли живота и ще задържи хората в останалата територия на държавата ни !

Пак се изхвърли като.... пък помисли първо, може и да ти се получи, това с мисленето де!