Здравната каса ще получи още 100 млн. лева

Временната комисия по бюджет и финанси прие актуализацията на бюджета на НЗОК. Здравната каса ще получи допълнително 100 млн. лева.

Обратно в новината

Коментари - Здравната каса ще получи още 100 млн. лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Румен Гечев от БСП заяви, че ще гласуват "въздържал се". . . не защото са против осигуряване на средства за здравеопазването, а, защото здравеопазването се оказва една от най-неефективните системи." Та щот' я докарахте до там за 70г. "Народна власт", сега да я довършим и отървем по комунистически пациентите от мъките им: нЕма човек, нЕма проблем ??

Пожелавам успех на П.Москов в този много- труден ресор.

От години вече и слепите разбраха, че системата "НЗОК" е пълен провал и бездънна каца - колкото и пари да вкарат, все не стигат. Обясненията и мотивировката - едно от друго по-малоумни...да не кажа дебилни... То се видя, че "солидарната" система е някаква фикция, от която са облагодетелствани единствено тези, които не плащат здравни вноски...а на нас, плащащите, ни дерат по три кожи - не стига, че ти удържат пари, ами където и да отидеш, и там ти искат - пък уж за осигурените било "безплатно"? Хайде стига толкова! Или въведете електронна здравна карта - имаш осигуровка - безплатно да размера и, нямаш - бъркаш в джоба до лакътя! Или - всички болници - частни. Пък който оцелее...

За всеки, който иска да краде, пари има!

2 неща: 1. Вижте очичките на министърчето; 2. 100 млн лева за неформирана здравна система - това не е ли пладнешки грабеж?

Не, не е пладнешки грабеж. Просто трябват пари, за да се обгрижва безплатно тъмнозелената част от населението. По-точно тези, които не плащат нищо, а получават всичко без пари от кухите партийни кратуни.

Гладен вълчо сваля маска и излиза, ОТ, Гъмжилото! Майки, скрийте децата си! Турци, бегайте в Анадола! Министерство на оцеляването МинистЕрка: баба Тудорка

А КАКВО ПРАВИМ С ВЛОГОВЕТЕ НА КТБ? ТЕ НЕ СА ЛИ ЧАСТ ОТ ОБСЪЖДАНЕТО КАСАЕЩО АКТУАЛИЗАЦИЯТА НА БЮДЖЕТА? Или за тях не е момента да се говори! Ще ги плащате с ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ с парите за пенсии и здраве! По малко от 5,3 милиарда лева са посочени като средства на ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ КОИТО СЕ НАМИРАТ В УПРАВЛЕНИЕ ЕМИСИОННО НА БНБ!!! Къде са останалите до 8,8 милиарда лева ?? НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНО СТЕ ГИ ПРЕХВЪРЛИЛИ ОН БНБ В ЧАСТНИТЕ БАНКИ КОИТО ЗА ДА ПЛАЩАТЕС ТЯХ ВЛОГОВЕТЕ НА КТБ! ТОЧНО 3,5 от фиска колкото е сумата от депозитите на КТБ вече са в частните банки и чакат да бъдат разпределени между вложителите на КТБ! ЗАЩО ФИСКА ?? ЗАЩО С ПАРИТЕ НИ ЗА ЗДРАВЕ ЩЕ ПЛАЩАТЕ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА БЕ!!! ДА ПЛАЩА ГАРАНЦИОННИЯ ФОНД НА ДВАДЕСЕТ И ЧЕТИРИТЕ ЧАСТНИ СВРЪХ КАПИТАЛИЗИРАНИ БАНКИ! Защо ФГВБ не плаща както е изискването на чл.23 от ЗГВБ бе? ЗАЩО КРАДЕТЕ ОТ ПАРИТЕ НИ ЗА ЗДРАВЕ И ПЕНСИИ! МАФИЯ!! МРЪСНА МАФИЯ СТЕ ВИЕ БАНДИТИ ТАКИВА!

Няма как да стигнат и тези 100 милиона, докато има хора, които мислят, че Ф. Димитров и И. Костов са виновни за разрухата в страната, а не червените боклуци, които всеки път спират реформите и ни връщат там откъдето тръгнахме. Успех на Москов!

Здравната каса получи още 100 000 000 лв за крадене!!! Без никакви реформи,е така се наливат в корумпираната Здравна система още 100 000 000 лв! Честито на крадците!!!!

Ако не се спре източването на НЗОК колкото и милиони, милиарди да бъдат налети ,то пак няма да стигат и няма да имаме качествено здравеопазване, казвам го от личен опит, видях как отчитат присъствието ми 7 дни, а фактическото бе 5, на кого да се оплачеш. Следващия път няма да те приемат, да не говоря за отношението..............

Чета ти постовете и установявам, че такива като теб може да ги лекуват по 3 пътеки едновременно без даже да разберат. Неграмотността и непознаването на законите не е оправдание за никого. От дуго идва ощетяването и така модерното "източване " на касата и лекарите НЕ са виновни за това. Не е луд , който яде баницата , нали? Нека има / а то си ги има по Света/ правила и норми- прости, ясни, недвусмислени, обосновани и медицински и финансово, нека има и контрол, но истински контрол, върху спазването на тези правила и тогава ще видиш колко ще е по-добре всичко. Обаче не е удобно , избирателю- нито на управляващите, нито на касата, нито на лекарите, нито на избирателите. А сега , сети се за причините за всяка една от категориите по-горе !

По време на обсъждането Румен Гечев от БСП заяви, че ще гласуват "въздържал се" актуализацията на бюджета на НЗОК, не защото са против осигуряване на средства за здравеопазването, а, защото здравеопазването се оказва една от най-неефективните системи Този , който докара "най-ефективно' държавата до фалит през 1997 г. да говори за неефективност звучи нелепо, да не кажа цинично.

Убеден съм, че Москов ще се справи като здравен министър.

Дай Боже.

Започна голямото лапане. Ох мале.. 100 милиончета при реформаторчетата. Все едно в каца без дъно да ги налееш. Докторе ,докторе --едно пееше преди , а сега като усети на хляба мекото се зарови и ти в меда.. Нейсе.. Иди и виж колко частни болници -без спешна помощ,без тежки случай,без персонал/по точно лекари само на книга, работещи още по на 2..3 места/ чакат твоите 100 милиона

какви реформаторчета, итиват в НЗОК за да се разплати с болниците. Кога болниците са нямали дългове, пишете си просто така...........за участие и плюене.

Като БИВШ лекар от НАСТОЯЩА и просперираща частна болница подкрепям в 100% мнението Ви!!! Не всички са такива, разбира се, но що се отнася до спешността, обемът на дейност, персонала и усвояемостта на парите сте абсолютно прав ! Много от моите колеги, омерзени от това което виждат, напускат такива структури, въпреки по-добрите условия на труд и по-високото заплащане и поемат към следващото стъпало- в чужбина.

Bell

Милиони за: фалшиви епикризи, фалшиви инвалиди, фиктивни операции, ненужни лекарства и т.н.

Москов,назначи във всяка болница в София човек,който да прави ежедневен одит,за да не се източва касата.Това ще е в пъти по-евтино от неспирни актуализации с милиони.

Нали се сещаш, че само след 1 седмица този човек, вече "няма да е човек" на Москов... Начинът е един- картата с ТВОИТЕ си средства от осигуровки- избираш с идоктора, болницата и пр. и ако ти изнася - плащаш- просто, лесно и ефективно! Нито циганите ще се възползват, нито разни тарикати без 1 ден дори трудов стаж, но с БМВ-та за по 200 000

нашите, не твоите защото здравната система е солидарна...

Увеличавайте парите за здравната каса, а С РЕЗЕРВИТЕ Й ПЛАЩАЙТЕ ВЛОГОВЕТЕ НА КТБ !! Нали се каните с ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ в който влизат и резервите на НЗОК да давате пари на частния ГАРАНЦИОНЕН ФОНД на 24 -те банки , които вместо да си изпълнят задължението разписано в чл. 23 от ЗГВБ го прехвърлят на ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ! СЪБИРАТЕ ПАРИ ЗА ЗДРАВЕ , А ПЛАЩАТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ЧАСТНИЯ ГАРАНЦИОНЕН ФОНД! БРАВО , БРАВИСИМО!

А да видим като почнете "на чисто" 2015 г., дали пак към края й няма да четем за поредната болница с поредната злоупотреба за няколко милиона - така, както вчера четохме за онези 13 болници, злоупотребили с 59 милиона за лекарства! И какви ще са санкциите за злоупотребилите директори - или ще си карате пак както си знаете?

Още нови 100 новостроящи се частни болници чакат да БЪДАТ ЛИЦЕНЗИРАНИ и да се наредят на ХРАНИЛКАТА НАРЕЧЕНА НЗОК! Е как ще станат по малко разходите? Някой контролира ли броя на тези ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА? УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ НЕ!