НЗОК прие проекта за бюджет

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) прие проект за бюджет на институцията за 2017 г., който е в размер на 3 452 816.0 хил.лв.

Обратно в новината

Коментари - НЗОК прие проекта за бюджет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според НСИ за здравеопазване се харчат годишно 9 милиарда лева. В тях не влизат част от парите за стоматологично лечение и парите на ръка, които НАП не следи. Излиза, че пари има, но се краде и прахосва.

Как се избират тези началници????

И целия брутен вътрешен продукт да им се даде пак няма да стигне на менгелетата. Те крадат парите и всички го знаят. Те не са лекари, а долнопробни търговци. Ние, българите, сме им стоката. Ще ни дерат до последно и ще ни режат без да е нужно. Дайте им колкото искат ненаситните им души заплати и повече по закон да нямат право да се докосват до смети и пари ! Иначе мор ни чака, както и до сега.

Ами не ходи при докторите,бе тъпанар! Никой не те кара насила! Лекувай се сам! Лекарите без такива отрепки могат,ти без тях-не!!!

"3 452 816.0 хил.лв."? Що е то "милиард" и как се борави с него?

Докато тези които не си плащат здравните осигуровки се лекуват в същите здравни заведения, в които се лекуват и тези които си плащат, няма да има здравна реформа. Който не се и платил осигуровките трябва да отиде в друго здравно заведение и да чака ако трябва цяла година. Като си ги плати получава право да се лекува при другите граждани. Така ще се стимулира инициатива у гражданите всеки да си плаща. Само че политиците не го искат това защото няма да им излязат сметките на изборите.

на надзорния съвет на НЗОК? Приятелите се наместват....

"Здравната каса ще може да прекратява договори с лечебни заведения за отчетена, но неизвършена дейност или дейност, извършена без да има индикации за нея, дори и ако болницата оспорва казуса в съда. Докато се чака решението на съда, Касата ще може да прекрати договора, обясни той" И как са работили до сега - безотчетно и без да се отчитат индикациите за необходимост от здравна помощ?