Режат парите за здравеопазване в новия бюджет

Има вероятност заложените средства в бюджета за здравеопазване за следващата година да бъдат по-малко.

Обратно в новината

Коментари - Режат парите за здравеопазване в новия бюджет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Otidete v Google i napishete bgsviat - shte vi nastruhnat kosite. Hora, podlojeni sme na genocid - do KOGA!?????

Вече 65 години нашето Министерство на здравето е управлявано от политически лица. Последните 20 години бяха най-тежки. Кой от къде беше изваден-зъболекар, БКП секретар, БСП и приятели, НДСВ и приятели, СДС и приятели-всичките изникваха и правеха поразии. От време на време се намираше по-умен и качествен-но той или се парализира, или напусна сам, или бе отритнат завинаги от партийте-майки, или пое пътя пенсионера-бизнесмен И така си кретаме. Сега пак са новоизлюпени активисти на ГЕРБ и хора на Позитано (те в Министерство на здравето са в един юмрук). Даже е по-лошо-върна се БКП управлението там-ботуша и юмрука. Ако не вярвате-направете справка. Лесно е. Как със стари кобили ще успееш да направиш Европейско здравеопазване. Качествените и начетени хора сега за тях са нещо като враг, както беше преди 1989 г. Виж ги-от Зам Министър до навсякъде-все стари бойни другари и другарки. Но не, така Бойко няма да успее. Здравеопазването реално ликвидира управлениео на Виденов, Костов, и Симеон, и Сергей, и Доган-това е мястото където на всички постове бяха политически назначавани хора-не най-качествените специалисти. Ако хората ти се разболяват и си пръв в Европа по смъртност и болести-какво ново управление сънуваш. Безумно е да очакваш, че с партийните-Позитано /БСП/БКП кадри и кой знае как попаднали в ГЕРБ активисти ще решиш новите задачи на здравеопазването. Само ще затъневаме и то бавно и постепенно

От статията стават ясни няколко неща 1.Ще се намалят парите за здравеопазване 2.Един пациент влиза по няколко пъти в болница,защото лекарите не успяват да го излекуват.Тук изниква нов въпрос-защо-времето ли е малко ,лекарства ли липсват ,некомпетентни ли са медиците или парите потъват за други цели. 3.След като държавата няма да може да покрие всички задължения тази година ,ще бъде ли преустановена работата в някои болници или ще бъдат закрити.До този момент само констатации и никакъв план за действие.Днес не сме 5-ти юли ,а 24.10-ти.Минаха почти 4 месеца .

Аз казах!Аз дадох!Аз разпоредих!

Малко уточнение - при предишното правителство здравеопазването също не беше цвете за мирисане, но ако погледнете цифрите, бюджета за здравеопазване нарастна значително за 4-те години. Новите хубавци обаче не само че няма да ги увеличат, ами даже ще ги намалят...За структурна реформа изобщо забравете. Системата на здравеопазването е изключително сложно нещо с безброй подводни камъни и начини за източване. Това псевдоправителство няма капацитет да се справи с ежедневните проблами на управлението на страната, камо ли да се захване с реформа, която предишните, сравнително по-компетентни правителства не успяха да направят. Тези клоуни от ГЕРБ-оското така наречено правителство, поради тоталната си некадърност и некомпетентност имат едно решение за всичко, във всички области - съкращаване на разходите. Така че да му мислят всички, особено лумпените дето нямат 5 лв. в джоба, но иначе много им е мерак да ги управляват десни популисти и спасители пожарникари.

Режат пари от здравето, но има пари за властвувщите да пътешествуват по света. Австралия, Корея, Дубай, екзотични острови-все държавни дела имат там по екзотичните места. А болните-те са за...ГОЛЯМ СРАМ и МЪКА е това да вземаш от здравето на хората и да даваш на екскурзиите-Да това са екскурзии с пари на на данъкопладците.

Да така е, и е правилно .Само циганите безплатно, всички останали платено, защото те са новата привелегирована каста на България

а мислех , че станишев води дясна политика .

Така или иначе - в България здравеопазването е имитация (винаги МЗ е било пред-последно по бюджет), лекарствата са най-скъпите в Европа, заплатите на обикновения мед. персонал (и на по-голямата част от БГ народа) са пародия, болниците и клиниките приличат на морги, докторите станаха търговци (кожодери-живодери), охраната на труда и качеството на живота на българина са литературни понятия...ЗАЩО ДА НЕ НАМАЛИМ ОЩЕ СРЕДСТВАТА ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ДА ГИ ПРЕНАСОЧИМ ДИРЕКТНО КЪМ ГРОБИЩНИТЕ УСЛУГИ?!

Хайде сега пак да видин новините, дали НЦИОМ не е докарал рейтинга на ББ от 77 на 99 %... Ама те мъдреците са го казали - всеки народ заслужава управниците които има! Които са гласували за ББ сега да не плачат, щото и тези които не са гласували ще страдат заради тях още дълго време.

Абеее, народе .Я ,който може да се спасява навън.Кво се дерете и се възмущавате.Не ви ли стана ясно,че тук стеси обречени.Стига сте врякали ами си стягайте багажа и бягайти в чужбина докато сте още живи..

Че нали данъците ми са същите, че и по-големи къде ще ми отиват паричките? А за това, че касата плащала по няколко пъти за едно и също нали чавека го излекуват накрая. Аз например плащам и пътен данък и винетка, че и акциз върху горивата и пак пътищата са само дупки. Даже не се и опитват да ги правят.

точно така никакви пари- да се оправят с приходите от осигоровки които все изтичат нейде да си направят по добър менижмънт. Няма нужда от много болници като хората така или иначе мрат като мухи. Плаща се безплатно лечение по здравни пътеки дрън дрън когато се наложи да не си в болница а че е по добре да си в къщи никой не го отценява. Ще си ходим у съседните държави да се лекуваме.

Те ти булка Спасов ден - казва по рано един колега с ник три чуденки и е прав, разбира се. Министрите на Б.Б. непрекъднато се опровергават един друг. Даже С.Дянков беше казал наскоро, че ще увеличат бюджета на звавеопазването, пъс сега ново 20 нямааа, даже ще го намалят. Най добре ще е , ако вкупом си вървят начело с премиера, амааа доброволно няма да стане !

Слугите на антихриста от актуалното бг правителство изпълняват заповедите на Световната банка, МВФ и Отворено общество на Сорос. Световната банка е препоръчала от 285 клиники в България да останат наполовина. Това е проблемът - как по-бързо да се изпълни планът за редуциране на народа ни до 3 милиона. Губи търпение антихристът. ПРОЧЕТЕТЕ НЕПРЕМЕННО в нета статията на Люба Манолова: Помощ! Управляват ни!

Преоблякъл се Илия - пак в тия. Всички правителства досега без изключение декларират, че приоритет им е здравеопазването, обаче винаги режат от парите за него. И тези не правят никакво изключение. Откъде да отрежем най-напред - от болничната помощ! А затова, че в болниците са по-тежките случаи, че там се спасява живот, че напрежението е в пъти по-голямо от доболничната помощ - няма никакво значение. Защо съществува вече десетина години такъв голям дисбаланс в средствата за общопрактикуващите специалисти, доболничната помощ и болничната помощ? Защо толкова години се дава прекалено голям бюджет на Министерството на отбраната - да си купува картофобелачки за по 3000 лева ли? Когато няма пари за здравеопазване и образование?! Всички са абсолютно еднакви - едно ти говорят преди изборите, а след като ги спечелят, правят абсолютно същото, каквото са правили другите властимащи преди тях.

Нали щеше да бъде приоритетно????? Лъжииииииииииииииии за всичко до сега. Ако София избере кмет от Герб ще докажем че материала е лош

Преоблякъл се Илия - пак в тия! Всички правителства без изключение до сега винаги са обещавали, че приоритет ще им бъде здравеопазването и винаги са рязали от парите за него. И тези не правят никакво изключение. Същите са. Затова с огромния бюджет,

от къде ги докара бате Бойко тези министри един от един по умни вземи единия удари другия живяла съм през социализма здравеопазването беше безплатно и те изписваха от болницата когато оздравееш а сега какво е оздравял не оздравял хайде в къщи такава била клиничната пътека и толкова млади хоба болни нямаше а сега по клиниките само млади

какво няма да влизат в болница по няколко пъти тя една клинична пътека е 10 дни и оздравял не оздравял те изписват бери си гайлето в къщи или направо мри егати здравеопазването защо от друго министерство не отрежат от парите не виждат ли че народа е болен но те не си мърдат гъзовете да се поразходят сред народа да видят как живеят

това най-много ще се отрази на болничната помощ, като броят на пациентите, преминали през лечебните заведения, ще бъде намален.. То и сега българина е с ниска здравна култура - дайте да я унищожим напълно. А какво е виновен пациента, който си плаща здравните осигуровки, че лекарите не можели да го излекуват от първия път - че да му ограничаваме дори и мизерното болнично лечение. Имам чувството, че с това управление болните ще се увеличават, но .... както са казали - мрете си вкъщи.

Министрите на ГЕРБ са абсолютно безхаберни! Здравния- поредния пример!

Я какво стана сега, нали здравеопазването беше приоритет, а не 13тата заплата в някои министерства. Абе спокойно ще излезе БатВиБойко и ще обясни със силен глас ка предишните са го оставили без никакви пари, а после скопеца олигофрен ще каже че за 1 ден оправя целия бюджет ама пари пак няма защото и понеже обаче нали всички знаем и т.н и т.н

бе пилета, што не хулете социалистическо сега? По онова време си беше здравеопазването хем безплатно, хем опазване. То май не е било само лошо по онова време. Ма кой да помни...

Споко,част от тях ще бъдат раздадени за стимулиране на работещити в министерството по почина на мошеника Плевнелиев.

НЕКАДЪРНИ МИНИСТРИ - НЕКАДЪРНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ . ТИЯ ГЕРБАДЖИИ ЩЕ УНИЩОЖАТ БЪЛГАРИЯ . НАРОДЕ , ОСЪЗНАЙ СЕ , ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО КЪСНО .ИМАМ ПРЕКИ НАБЛЮДЕНИЯ КАК ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ТОТАЛНО СЕ РАЗСИПВА И КАК СЕ ИЗВЪРШВА ГЕНОЦИД СРЕЩУ БОЛНОТО НИ НАСЕЛЕНИЕ . ГЕРБ СА БЪЛГАРОУБИЙЦИ .

На ред е образованието... И след 20 години - все същата, пари винаги за здравеопазване здравен геноцид в БГ и за образование - няма!

Министърчо, ти или не си в час или просто не искаш да пресечеш далаверите в болниците! И понеже приличаш на лисица - остава второто. Всички знаем, че основната ви цел е да приватизирате болниците!! Всички знаем, че крадете от дъжавните болници за да ги доведете до изкуствен фалит и с откраднатото да ги изкупите на безценица!!! ПРЕСТАНЕТЕ ГАДОВЕ МРЪСНИ!!! НЕ СИ ИГРАЙТЕ СЪС ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА!!! ПРОДАЖНА ПАСМИНА ТАКАВА!!!!!!!

дкак те ще казват колко пъти ще влиза човек в болница . то сега немогат да те излекуват и след два месеца пак та догодина става много зле , а също и персонал няма зашото са им малко парите примерно в 5 гр. работи женами и мяма персонал там е под всякаква критика здравеопазването но никой в тази държава не го интересува затова

Здравеопазването вече е здравепогазване и си е жив геноцид. Който оцелее от самосебеси - оцелее. Да живее Дянков и неговия бос - Б.Б. Ура!

Още един балон се спука.

НАДЕЖДА ВСЯКА ТУКА ОСТАВЕТЕ.ПРЕДИ ДНИ ДЯНКОВ РЕЧЕ,ЧЕ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАТ СРЕДСТВАТА ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,А СЕГА НОВО ДВАЙСЕ.

Те ти, булка, Спасов ден-ще си мрем вече вкъщи.

Иска да се кириминализира неплащането на здравната вноска, обаче видиш ли ще намалят парите за здравеопазването. Но следното най-много ми хареса - По думите му, това най-много ще се отрази на болничната помощ, като броят на пациентите, преминали през лечебните заведения, ще бъде намален.. Е, какво е това? Как ще се определя кой да бъде приет в болница и кой да умре? Парата под масата ли? Чудя се с кой епитет да ги определя тези свръх малоумия! Еми като не може да ме приемат в болница, ако ми се наложи, нито данъци, нито осигуровки нито нищо няма да искате от мен, ясно ли е! А ако си толкова некадърен и не може да въведеш в здравеопазването ред - по-специално в рушветите, си отивай. Винаги ще се намери някой по-кадърен!

Нали вече ви казах, че от здравната каса и от НОИ са източени 1 милиард евро и изпратени в Световната банка. Чакаме опровержение от министър Дянков!

Министър д-р Нанев няма интереси за приватизация.Тъстът му проф. Темелков-да е жив и здрав-супер специалист в проктологията има болница-най-реномира в Източна България.Тези медици работят за удоволствие и да помагат на болните.