Работим 152 дни за държавната хазна

1 юни 2010 г. е денят, в който тази година спираме да работим за държавата и започваме да работим за себе си - по-точно в 16 часа и 23 минути във вторник (1 юни 2010).

Обратно в новината

Коментари - Работим 152 дни за държавната хазна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

rabotim sa mutrite mafioti v bg.i to sa jalti stotinki gavra s zelia trodolubiv narod a s nasche maiki baschi gavrata e goljama miseria s pensiite sa raslika ot mutrenskite jeni koito na den hartschat po 10,000 lv.a i pensii vsimat lukanovistite i kostovistite

Ти не заслужаваш и едно дете, щом правиш сметка на чуждите.

В годината има 52 седмици, което прави 104 дни уикенди. Нека извадим и 20 дни за разни празници. като махнем и дните за работа за държавата се оказва, че за себе си работим 365-152-104-2089 дни, което значи че за нас остават едва 37% от това, което изкарваме. При средна заплата 563 лв (за първото тримесечие на 2009) това значи, че средно 208 лв на месец остават на калпак. За семейство 416. Като се приспаднат парите за ток, топло, вода, телефон, колко остават? А ако има и дете? УЖАС!!!

Работим 152 дни не само за хазната ами за да храним мангали, лентяи и разни безделници по парламента. Аз съм на 33 и едвам успявам да изхраня едно дете, Мангалите на моята възраст имат по 15 чавета! Заплатите на некадърниците по парламента, които не си правят труда поне да се разходят до пленарната зала и тях ги издържаме... Работя минимум 10 часа на ден, (благодаря на Бог, че имам работа), а се лишавам от много неща, някои от които не са никак маловажни. Един работник храни освен себе си и семейството по един депутат, двама мангала и поне 5 паразитчета народени от циганята. ДОКОГА?!??!??!??!?!?

сега остава само да се сетиш защо първото ти изречение е безсмислено и още веднъж да погледнеш в енциклопедията какво пише за демокрацията. след като направиш сравнието и няколко елементарни сметки на ум, покрай топлата вода е възможно да откриеш и други неща... все пак има частчни признаци на развитие в главите на някои - това е добре.

И като се сметне, че работните дни в годината са 245, е ясно - 62% от дните, сиреч от парите ни ни ги взимат.

И като се сметне, че работните дни в годината са 245, е ясно - 62% от дните, сиреч от парите ни ни ги взимат.

а през останалите 213 дни - за секретарките, чиновниците и всички останали тунеядци около софрата Й....!!!!! За нас - място 2 та 1 метра в Бакърена фабрика......./ако можем да си позволим и това/. Толкова.

И като сложим всички видове такси за комунални нужди-включая и екскурзия поне в Гърция за цялата челяд, други празници, здравеопазване ииииии.... Работата отива към: Работим по месец-два, за да спестим.... Ай сега гениите-икономисти да се изонанизират у форуму. Но нещо са се смълчали!

Как пишеше на входа на Бухенвалд? Май бешеТруда ще те освободи! :(

rabotim nie bednite deto sme na 1-2 sredni zaplati, a oniq mutri kriqt danaci i realno rabotqt 10 dni za darjavata, i 355 KRADAT OT VSEKI i VSI4KO V TAZI 6IBANA BULGARSKA DARJAVA

pasivno spasenie e da se raboti po-malko, za da ima za vlastta po-malko.

Толкова кръв е пролята на българска територия, че само един велик народ може да я осигури на поробващите го, без да се претопи в човешкото море. Никой от поробителите й не е видял хаир до сега, заради безчинствата си. И Уолстрийт няма да изкайрати много дълго, поради тази причина. До три години ще си вдигне гълъбите и ще отиде да пасе лапад и коприва, ако изобщо ги има в натурален вид. Игото на видими и невидими кръвопийци-енергийни вампири свършва. Всекиму, неговото! Трудът те прави свободен. На котараците, дето сега ни тъпчат и унищожават, се известни тези надписи (примерно филмът Списъкът на Шиндлер) поставени на входовете на печално известни заведения. Дано Господ ги изпрати тези охранени котараци в заведенията на Архипелагът ГУЛАК, та там и те да видят де зимуват раците.

За тази свобода ли умря Левски?? Отделно, чисто математически, тук не смятат разходи за ток, парно и т.н., не смятат ДДС върху всеки закупен от нас продукт, не смятат митата които ние плащаме със закупуване на вносна стока... Според мен, дните които работим за държавата са поне 220.. Започвам да мечтая за дните, когато нашите деди са плащали 10-тък, че и някои казват-роптали. Е, ние, техните потомци, търпим и плащаме...с пари, здраве и нерви..

СВОБОДА НА НАРОДА!!!

От 1 юни до 3 ноември се работи за боба, а от 3 ноември до 24 декември за лещата /като не включва ток, вода, топлофикация, мутрификация и т.н./ И после пак същия валс..ако сме здрави,де..

Свободата в България ще дойде когато тази робовладелска държава - мащеха за гражданите си, СЕ СМЕНИ. Но за това има само едно единствено условие: ФАЛИТЪТ НА АМЕРИКАНСКИЯ ФЕДЕРАЛЕН РЕЗЕРВ. Може и да не е вярно, но е истина. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ. Денят на свободата в България не настъпва никога. Не може да си беден и свободен!... А и сит на гладен вяра не хваща! Българите са способни и изобретателни в работата си, но има едно голямо НО... винаги са били третирани като евтини работници и са си създали такъв имидж. затова всеки който наема българин на работа първата му мисъл е, че ще му плаща смешни пари. Това трябва да се промени!!! И по още 152 дена работниците в България работят за робовладелеца си един вид ангария с тия смехотворни подаяния, наричани от изедниците заплати! В Швеция или Холандия този показател е над 220 дни но май не са по зле от нас... Защо ми се струва, че не тази дата е важна??? Ако погледнем едно семейство от 4 човека и месечните приходи са примерно 500лв/човек, съм убеден, че на 90% от хората ще им е все едно дали този ден е 1юни, 1 ноември или 1 декември!!!

Същевременно е най-ограбваната хазна в Европа, на най бедния народ! ideyazabulgaria.org

Аз работя за тая скапана държавна администрация цял живот и пак не се наситиха, извергите!

българите са способни и изобретателни в работата си,но има едно голямо НО.....винаги са били третирани като ефтини работници и са си създали такъв имидж. затове всеки който наема българин на работа първата му мисъл е че ще му плаща смешни пари. това трябва да се промени!

и аще 152 дни за алчни търговци.

Искам да съм негър в щата Алабама... Свободата в България ще дойде когато тази робовладелска държава -мащеха за гражданите си, СЕ СМЕНИ. Но за това има само едно единствено условие: ФАЛИТЪТ НА ХАМЕРИКАНСКИЯТ ФЕДЕРАЛЕН РЕЗЕРВ. Може и да не е вярно, но е истина. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.

В десятката си! Точно така е! Поздрави!

Ами вие просто не работите ,защото знам каква радост е като стане пет без петнайсет и никой не му дреме какво е заработил днес.Интересува го бързо да се прибере да му цапне няколко ракии и да псува наред.Май наистина не ставаме даже и за секс ..... продължението дано го проумеете.

Ами вие просто не работите ,защото знам каква радост е като стане пет без петнайсет и никой не му дреме какво е заработил днес.Интересува го бързо да се прибере да му цапне няколко ракии и да псува наред.Май наистина не ставаме даже и за секс ..... продължението дано го проумеете.

Що ли не се гръмнете всички Вие полици и държавници, ей сит на гладен вяра не хваща а а а а

правилно!!!

edin taka vi rabotil1552dena,ama pak trjabva da vastanovjat ogradite po granicata.

Не са 152! Повече сааааа! 152 разделено на 365 и умножено по 100 и се получи 41,64% кпд! Толкова ниско кпд води до самоунищожение!

Гръмнете се всички - и политици и работодатели и социолози

и по още 152 дена работниците в БГ работят за робовладелеца си ангария един вид с тия смехотворни подаяния, наричани от изедниците заплати.

Егати и свободата, дотогава си бачкал за държавата, а оттогава нататък какво ? Ще лежиш и ще мреш от глад ли ? Пак ще бачкаш. Така или иначе цялата година бачкаш. Каква свобода тогава ?

В Швеция или Холандия този показател е над 220 дни но май не са по зле от нас.

Денят на свободата в България не настъпва никога. Не може да си беден и свободен...

Защо ми се струва, че не тази дата е важна??? Ако погледнем едно семейство от 4 човека и месечните приходи са примерно 500лв/човек съм убеден, че на 90% от хората ще им е все едно дали този ден е 1юни, 1 ноември или 1 декември!!!

be to hubavo ama ideata e tia pari posle taia durjava da gi vloji taka che na tebe da ti stana po-dobre no problema e che ne stava taka ami se kradnat - ako naznachime hora bolni ot suvest na durjavnite pozitzii shte se opravim ama trebe purvo da gi namerim

То па да имаше полза от това, че пълним хазната и 200 дни да са, пак ще ги преживея. Ама като знам после как се харчат тия пари и един ден не ми се работи ....

Не работим за държавата,защото такава няма,а за да могат чиновници и магистрати да се гаврят с нас!!За справедливостта трябва да отбележа-заслужили сме си го това да се гаврят с нас!