БСП иска гаранции за новото име на Македония

Кристиан Вигенин: Искаме гаранции, че промяната на името на Македония няма да доведе до териториални и исторически претенции от тяхна страна

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БСП са изключителни О. Л. И. Г. О. Ф. Р. Е. Н. И. Търсят проблеми там, където ги няма. Това първо. Второ-именно БСП признава първа република Македония при създаването и след войната.

БСП може да си иска гаранции на хартия от гърчолята колкото ще. Ние обаче, си искаме да ни се върнат териториите, които са български по договори , с чисто българско население, в реални граници: цялото Беломорие, с принадлежащата акватория на Бяло Море. Толкоз искаме. Ни повече, ни по-малко.

Червени номера! Едно време БСП насила принуди българи да се определят като македонци и насила ги учеше на измисления македонски език и писменост. Що за наглост е точно БСП да повдига този въпрос?

Коментиращите, какво искате, никакви гаранции че няма да имат териториални претенции, а? Вие промакедонски ли сте или сте българи и защитавате българския интерес? Защото ако защитавате Българския, а не македонски интерес, тогава ще подкрепите Вагинин, а нема да зяете колко у работа да се намирате, профани!

Ти българските интереси в кръчмата ли ги защитаваш? На ракия и мешана салата ли си?

Ее, много смешно, г-н Вигенин. Признали сме името Република Македония, което включва исторически много по-голяма територия, а сега се активизираме против името Северна Македония.

Ако и Гърците мислеха като тебееее, нямаше да предложат ТОЧНО Северна да е Македония, ама човек трябва и да помисли преди да изплющи подобна глупост.

Вигенин - искаме гаранция от Македония че няма да има териториални претенции. Какво падение на Вигенин и БСП. ГОРДИЯТ БЪЛГАРСКИ ЛЪВ ЩЕ ИСКА ГАРАНЦИИ ОТ ДРЕБЕН ЗАЕК. Позор.

AlekoM

Да бе, някой сега ще даде гаранции специално на БСП ...

гаранциите не са за БСП, а за това, че според много експерти понятието Северна Македония е сбор от Вардарска и Пиринска. Не знам разбираш ли , че това е проблема или по-важното е да си против БСП на всяка цена. Е то нали според вас пишман-гробар-десняшките крадидемократи БСП скоро ще си иде (след има няма още 130 години проимерно). Те това е проблема. Утре Заев го натирват и се връща старата гославска ченгесарска власт. Ко прайм тозава? БСП си е научило урока с македонизацията на Пиринския край. Сега и герб ли да чакаме да го научи? Не, че има лошо Македония да ни завладее изцяло де - не вярвам да е по-зле отколкото при гроб.

Ама ви го казаха днес на левите болшевишки шматки - първо се извинете за това, че изобщо съществува такова недоразумение като Македония, тогава искайте гаранции...

Абе кой ще се занимава с твоите искания? Пиринска Македония се управлява от Цеко Минев и Първа инвестиционна банка.

Както коментира вече някой под друга статия, докато БСП е алтернативата, ГЕРБ ще бъде на власт. БЕСЕПАРИТЕ се докараха до ситуация в която дори и да казват истината, никой не им вярва. Едни от виновниците да докарат България до просешка тояга за последните 30г! За това заслужават наказание от човек като Сталин!!!

Кой трябва да ги даде тези гаранции за териториалните претенции? Македония, която се стреми към членство в НАТО и ЕС или Гърция, която е член на НАТО и ЕС? Вие нормални ли сте в тази партия, щом плещите подобни глупости? Македония да не ви е Русия?

Тогава къде са българските политици, защо не се възпротивиха веднага против това име?

Не разбрах. Пиринска Македония в Северна Македония ли е, или в Южна Македония? Какви гаранции може да има за трета страна в договор, сключен между други две страни? Сега как да разбера, аз в Северна Македония ли съм роден или в България? Всеки договор е нарушим. Вземете пакта за ненападение между Германия и СССР, или според вас това не е договор. Къде са кресльовците срещу придаването на Пиринска Македония към бивша Югославия? Може би те изпълняват ролята на нов Коминтерн. Сигурни ли са, че в определен момент (при други международни обстоятелства) Република Северна Македония няма да поиска присъединяването на Пиринска Македония към Скопска Македония. Тогава какво правим? Отиваме да се бием за териториалната цялост на България. Ще дойдат ли с нас сегашните управляващи или техните синове, внуци и правнуци?

кретенизма не се лекува,той е по рождение,нали драги редакторчета

Вече дразнят само с появата си, дори без да си отварят устите.

Тупан , та дрънка !

ПРИЗНАЙ БЕ, АМСАЛАК, ПЪРВО ЧЕ ПОГУБИХТЕ ХОРИЦАТА ПО ЗЕМЯТА ОТ ОХРИД ДО чЕРНО МОРЕ! КАКВО СЕ ПЕРЧИШ, СЛЕД КАТО ВЧЕРА В МИГА ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО ГО НАПИСА? ! ?

И като ти признае, ще ги върне ли? Или целта е само да ПЛЮЕМЕ, ейй, критичния въпрос е точно Северна Македония, ти вдяваш ли, учил ли си, знаеш ли какъв проблем бихме имали ако това име се признае? Айре лаладжията, отговаряй!

Айдееее, агентурата на кремля се задейства, защото иначе пропада сделката и ще трябва да се връщат авансово взетите рубли! Няма нищо по-жалко оп продажен рублофил, който по паспорт се води българин!...

Интересно, какво ли означават минусите? Несъгласие на русолюбещите рублофили, може би? Разбираемо.

Че си тъп, нищо повече!

ама верно е много тЪп.

В началото на тази "декларация" би следвало да има едно извинение за стореното от БСП (БКП) в периода 1944-56 год., както и признание за пълната им некомпетентност по македонския въпрос

Балкани им даде благословията си да си решават каквото си искат,след като вицепремиера и лидер на ВМРО каза че името не е за него проблем...НЯКОЙ все пак трябваши да каже че проблем има. Да предлагаш в догор между Гърция и Македония да има гаранции за България...която не е страна по този договор.....и иновация в правото според мен. Дано не остане това име,а да се дпрат на друго....брожението и в Гърция и в Македония е голамо сред опозицията.... По БНР съобщиха че президентът на Македония ще излезе с изявление към нацията,слез среща със Заев която продължила едва две минути и президентът я прекратил...с думите няма нужда повече....

Идиот до идиота , мила моя майно льо !!

PEYTSCH

СЕВЕРИТЕ следва да станат СЕВЕРОЗАПАНЯЦИ инъче са ЗАГУБЕНЯЦИ.

,.. господа и другари парламентаристи !? Вместо да се занимавате с РЕФОРМИТЕ И ДА БОРИТЕ КОРУПЦИЯТА , то сте стигнали до там , да се занимавате с ЧУЖДИ ПРОБЛЕМИ , ИМЕНАТА ТА ИМЕНАТА . ТОВА ЛИ Е НАЙ-ВАЖНОТО , НЕЩАСТНИЦИ ТАКИВА ?

Българската територия чужд проблем ли е??? Или ти си просто един соросоиден предател?

Тия от БСП -то са 80 % с някакви азиатски фамилии , тръгнали да се месят в българската външна политика ! И то по македонския въпрос , дето още не можем да им оправим бакиите !

Какви бакии, бе, галош? Макетата не искат да имат нищо общо с нас! Не си ли го разбрал още? Ако бяхме читава и просперираща държава с умни ръководители и политици - държавници, не само макетата щяха да се натискат за наши тескерета, а и потомците на нашенци в околните страни! Че и много чужденци изввън ЕС (като в Германия, например). Явно за момента единствено правото за пресичане на границите без виза е привлекателната част на нашия паспорт за макетата. За всичко останало са ни сложили на оная си работа! А сега и гърците ни се подиграват с подобно предложение!

Как какви бакии, бе цървул? Та нали вие, бъхливите болшевики дадохте вардарско на Югославия, че и пиринско искахте да дадете... Мизерници.

ТАКИВА БЕЗДАРНИЦИ КАТО ТЕБ, ВОГЛАВЕ С ИДОЛА ВИ СТАЛИН, ЗАБЪРКАХТЕ ТАЗИ КАША СЛЕД ВОЙНАТА, А СЕГА И АКЪЛ ДАВАТЕ !!!! ИДИОТИ !!!

Ех...годинките са дошли сами..без мъдроста :-( Нищо..още малко и ще ти свършат мъките.