Оправдателни присъди за изрисувания паметник пред БСП

Софийският районен съд оправда блогъра Асен Генов и Цветелина Сърбинска по делото за боядисването на скулптурната композиция пред централата на БСП в София.

Обратно в новината

Коментари - Оправдателни присъди за изрисувания паметник пред БСП | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за какво изобщо е този съдебен фарс? че някакви обикновени граждани са изразили мнението си, боядисвайки някакъв грозен паметник пред централана на мафията. аз питам, откъде накъде мафията се разпорежда с тази сграда и сприлежащия към нея паметник. това е обществена собственост и централата на мафията бкп трябва да бъде изритана от тази сграда!

Идиотизмите на КРИВОсъдната система продължават !!! Браво български "съдии" ! Браво Мирослава Тодорова, отново се оака !

Такова изродско деяние като да боядисаш паметник на загиналите против фашизма не може да се оправдае ! Това е все едно да оправдаеш фашизмът ! Но в България и мръсниците и съдът са от едно котило !

Тези момчета трябва с медал да ги наградят за смелост и находчивост,за това че са разбрали недъгавоста на комунизма,строят който уроди нашата нация-за това сме злобни ,зависливи,мързеливи и така нататък....този строй е като заразна болест от него България не е видяла хубаво пък и на всякаде по света комунизмът е панацеята на злото....

Вярваш ли си? Асенчо Генов - мъжествен герой, самоотвержен, готов да остане без кафенце на студено за Родината... Тези "блогъри" с какво са допринесли за БВП на България?

обрал една банка в името на борбата на червените. Добре ама полицията го подгонила и го застреляла. След девети септември 1944 му издигнали паметник - на Васил Героя. То днес някои продължават делото на героя и обират банки (КТБ) ама полицията не ги стреля... Сами се стрелят (като Кюлев). Нека свято да пазим паветниците на героите обрали банки...... :)))))))

Когато изхвърлиха чучелото на Гошо Тарабата и му събориха мавзолея шо рев беше що вой.:) Вече са посвикнали :) И все по-слаб рев и вой ще има, докато заглъхне съвсем, заедно с последното парче метал (изобразяващо обезумялата физиономия на шумкар) сгромолясало се под ударите на някой мургав берач на месинг и джилязу . :)

Абе дедо, много ми е интиресно на колко години си и как изразяваше отношението си към властта преди 89-та /ако си живял преди това, де/. Ако пък си твърде млад и нямаш лични впечатления от онова време, на какво основание ръсиш бисери тук?

Родил съм се по времето на горяните - 1951 :)

Мен ми харесват Протестна мрежа че късат и плакатите на Волен..ха..ха Успех и творчески успехи на Протестна мрежа в техните начинания от които България има нужда.

Щом вредата е отстранима нека тази некадърна съдийка да отстрани вредата със собствени средства.Тази да не е същата некадърничка, която Цв. Цветанов публично обяви за пълен боклук.

Не знам дали съдийката е боклук, обаче по-големи боклуци от комундетата не знам да има!

Има, има-хората с имена изписани с цифри.

Браво. Само да не осъдите Дончо Дудев дето хвърли яйцата по ЕВН другарката Светла Тодорова в ДКЕВР?!? Сега мога ли и аз да изрисувам 2000 джамии? Да изрисувам сградата на ГРОБ, БСП-ЛБ, РБ, СДС, ДПС? Що да не мога?! А мога ли свободно да хвърлям домати и яйца по ЧЕЗ и Парламента, като Николай Босия? Що да не мога. А мога ли да изнасилвам, понеже ще го правя само срещу политически опоненти? :)

Можеш да си навреш и един червен сърп и чук отзад и да се разхождаш с червен фес на главата - така ще ти отива най-много пък и ще пасва перфектно на генералната линия на Посрано 20!

Може и на теб да ти ги навре - ефектът ще е същия... :D

Значи: 1. Великите смели вождове на протестърите с отричали, че те са направили надписите, сигурно са казали и че не са съгласни с тях. 2. Щом боядисването на паметници е "израз на политическо мнение с използване на художествени средства" значи сега мога спокойно да отида и да боядисам със спрей паметника на американските летци, загинали бомбардрайки София. Хвърлил съм око и на паметника на Стамболов, паметника на Цар Освбодител и Руски памтник. Ако ми остане спрей, може да боядисам и още някой паметник. Но пъво ще се обадя в районното - да ми осигурят защита, щото ще си изразявам политическото мнение! 3. Само да попитам съдията Тодорова - как мисли, ако вместо боядисване, изразя политическото си мислене с чупене на паметници, коли и прозорци или например - с публично изгаряне на книги, не трябва ли пак да ми се размине?

Няма оправдание нито за позорните действия на блогърите от ,,Протесна мрежа", нито за скандалното решение на съдийката Мирослава Тодорова, чиято основна работа е да оправдава престъпници ...

По логиката на ония от Позитано излиза, че изрисуването и събарянето на Берлинската стена е вандалщина и трябва да бъде осъдено :))))))))

Ти ми кажи - на тия хубавци какво ще им се случи, ако това нещо стане да речем във Виена, Париж, Лондон....Направо ще им скъсат трътките....

В страните и градовете, които споменаваш няма Берлинска стена. У нас тя още не е съборена! А изродитте на Позитано са част огт нашата Берлинска стена, която вече 25 години не е съборена!

"Изрисуването на паметника не е хулиганска проява, а израз на политическо мнение с използване на художествени средства. " Голям кеф, щом имаме право да изразяваме политическо мнение с художествени средства, отивам да орисувам със свински глави всички джамии и всички паметници, свързани по някакъв начин с Турция.

Атентатът в църквата Света Неделя е най-тежкият терористичен акт в историята на България, а по това време и в света.Извършен е на 16 април 1925 г., Велики четвъртък, когато група крайнолеви дейци на Военната организация (ВО) на Българската комунистическа партия (БКП) взривява покрива на църквата Света Неделя в София. Военното разузнаване помага за организиране и провеждане на въоръжена борба като за това в България са изпратени Х.И. Салнынь и И.Ц. Винаров. По непълни данни през Черно море от 1922 г. до януари 1925 г. за нелегалната военна организация на БКП, СССР прехвърля: 800 винтовки, 500 револвера, 500 ръчни гранати, 150 килограма взрив, а в тайни складове се намират още други 1600 винтовки, 200 револвера, 25 картечници, 2 000 ръчни гранати и взрива. Нелегално изпратеният военен разузнавач Христофор Интович Салнынь (Осип) инспектира партизанските отряди на БКП. За ръководене на Военната организация на БКП организирала атентата в "Св. Неделя" през 1925 г. от Съветския съюз в България е изпратен военният специалист, випускник на Военната академия на РККА и офицер от "Разведупр" на Червената Армия, Михаил Малхазович Чхеидзе

"По непълни данни""партизански отряди" - пълни глупости, партизанитесе появяват след нападението над СССР през ВСВ. Дядото на асен агов е осигурил динамита за църквата, а по принцип взривът е унищожил доста гадове, така че не е престъпление, класова борба. :)

По твоята логика и Бухенвалд, Освиенцим и ГУЛАГ не са престъпление, а само класова борба . Учението за класовата борба е била напълно прието от Хитлер, само че той е смятал, че борбата между нациите е още по важна :) Къде са те учили да бъдеш убиец и да казваш че било класова борба? Не е лошо де се лекуваш :) Класомвата борба е вид параноична шизофрения. Защото е опасна и за теб и за околните :)

Чета коментарите и виждам, че някои драскачи си позволяват да се изказват от името на народа, хайде да си гледате работата, никой не ви е оторизирал да говорите от името на всички. асан генов е платен помияр, това го знаят и мналките деца, щом не е той, поне един от 7-те е виновен, да го намерят и осъдят ! Кой е съдията, прави ли ви впечатление? Това е онази, която оправда изнасилвачите, изнасилили майка пред децата й и съпругът и и забавила делото така, че те не бяха осъдени !

що, червените лумпени не са ли помияри?! че това всеки го знае - овце без достойнство и каквото партията нареди!

Лумпени при червените не съм видял, но при сините има колкото поискаш, то всъщност те са само лумпени, нормални няма. Партията с простотии не се занимава, но опонентите й само с това се занимават, така че си в грешка, а помияра асан си е помияр, като му спрат парите пак става кришнар или ще работи по специалността си, в тухларна. :))

Еми чудесно, това означава , че утре като отида да замерям парламента с лайна, това ще е форма на арт протест и никой няма да ме пипне с пръст!

КОЙ БЯХА ТРУДОВАЦИТЕ И МИНЬОРИТЕ В УРАНОВИТЕ МИНИ??Първият и най-известен е Георги Димитров. Когато Съветската армия окупира България през 1944 г. той праща от Москва паролата "Авгиевите обори да се изметат с желязна метла". Комунистите избиват за три месеца 30 000 българи без съд и присъда. Това са кметове, свещенници, учители, низши полицаи и военни. Практически е избит целият елит в малките градчета и села. След това скалъпват противонародния съд с който вече "официално" избиват още 2793 души - регенти, министри, депутати, висши военни и полицаи, индустриалци, банкери, търговци, писатели, художници и артисти - това е целият национален елит. След това други 100 000 души са вкарани в 12-те затвора и 56-те концлагера, а доста повече са изселени в провинцията. Лично на другаря Димитров е и едно чудовищно изобретение - вкарването на синовете на противниците на комунистическия режим в казармата да отбиват военната си служба в Трудови войски като миньори в урановите рудници. Службата там е 4 години, войниците копаят урановата руда без всякакви предпазни средства и всъщност не знаят какво работят. През 1990 г. служилите в тези поделения през четиридесетте и началото на петдесетте години са преброени. От 55 000 души - "ОТБИВАЛИ ВОЕННАТА СИ СЛУЖБА" В РУДНИЦИТЕ СА ЖИВИ ЕДВА 3000, ВСИЧКИ ОТ ТЯХ БОЛНИ ОТ РАК ИЛИ ЛЪЧЕВА БОЛЕСТ". Това е първият политически геноцид в България. До момента няма наказани, дори темата е табу. С изкопаната от тях руда е направена първата съветска атомна бомба.

Направо са невинни са били спекулантчетата, дето ни вкараха във война в на неправилната страна, че да плащаме репарации! Брех, бе невинните агънца, за които поета беше казал: "Клаха народа си тъй-както и турчин не го е клал".

При 240 000 "активни борци" през 1980 явно не са се престаравали с клането

Ей, боклук малоумен, дядо ми е бил преподавател и е валдеел няколко езика, сражавал се е за България в две войни, а комунистическите плъхове са го забрали наред с всички останали - учители, попа и т.н. и разстрел без да питат! Да се скапете, тъпи комуняги прости сред лайната, в които ви набутаха вашите вождове!

Преди окупацията на България 1944 г български войници не са гинели по фронтовете на световния пожар. Идват мужиците и 30000 българи гинат във войната срещу германците. Като прибавим и поне 30000 избити мирни граждани веднага след 9-9-44 и какво? С идването си Пряко или косвено мужиците изтребват най-малко 60000 българи.

Ще рече - ако се изходя пред Народното събрание ще бъде израз на политически възгледи! Напред народе към парламента!

Ако взема да боядисам с един спрей Мирослава Тодорова или колата й или дома й, дали това ще бъде свободно изразяване на мнението. Това съвсем ясно е дело на елементи от реформаторският блок. Не е тайна, че всякакви такива рисувателни прояви се спонсорират от соросовите фондации и близки до израелското посолство. Но е гавра с публиката начина, по който ни се представят. Редно е да има присъда. Съдийката май беше спец по поръчкови дела.

...........ОПРАВДАЙТЕ И ДРИШЛЬОВЦИТЕ ПОТРОШИЛИ НОВИТЕ АВТОБУСИ !!!!!!!ТОВА Е БЪЛГАРИЯ............!?????????????

Колкото и да ви е яд, КОМУНИЗМА е най великата сила, като започнем с КОМУНИСТИЧЕСКИ Китай, Русия, и 3 милиарден БРИКС зад тях ! При КОМУНИЗМА се строяха заводи, селско стопанство, а сега при ДЕМОКРАЦИЯТА само се руши и краде, това е за последните 25 години демокрация . !! И не забравяйте, че пишете от компютри произведени в Комунистически Китай, със суровини от Коминистическа Русия !!

Кой направи преврата Гурбачов?Кой направи преврата в България и свали тодор живков-БКП!!!!!!!!.Кой разграби държавата-агентите на КГБ (дс).Кой източи банките и до днес няма осъден кредитен милионер-пак те.Кой създаде мафията в България-ДС.Кой набута НЕК в борчове с Белене -пак същите.И накрая кой фалира действащите български предприятия-нямаше нито един директор да не е член на БКП. И защо има най много милионери от върхушката на БКП ми отговори ти!

А ти демократе къде беше? Защо не ги спря?

балгари нека всички заедно се вдигнеме да изрисуваме и изпочупиме всички мрасни комунистически паметници !!! запомнете че имената на протестарите ще бадат записани с златни букви в историата на балгариа !!!

Първо се научи да пишеш, после събаряй паметници.

тапи комунисти знаете само да се заиаждате вместо да вниквате в смисала на посланиата ми !!! колко пати да ви обесниавам че ниамам кирилица и затова пиша на латинеца кадето ниама всички букви ???

Що пък само комунистическите???? Давай наред!

Значи ли, че аз ако се изходя пред централата на ГЕРп, това ще плод на политическия плурализъм и свободното изразяване на мнение?

Давай.

Ето, отиваме сами на Парижката конференция. Трети украински са ни заобиколили и в БГ влизат Гърция и Сърбия. Във война сме с Англия и АмУинстън Чърчил: /Аз познавам българите от 30 години. Те са грешен народ, който заслужава да му бъде предаден строг урок... София трябва да бъде бомбардирана колкото се може по-скоро/ерика. Гръцкото правителство на Цалдарис, което под формата на стратегически съображения претендира за значителна част от територията на България, и репарационни искания от 955 млн. щатски долара.

Нали и в края на Първата световна сме били сами. Ама американският президент Ур.дро Уилсън е спасил България. Де бяха мужиците тогава?

Може ли някой да ми каже, тоя с шмайзера по кого стреля и дамата кого сочи, а юнака от зад кого замеря с гранати? Не е ли обект на това нападение съвкупният български народ?

Не, сочи към западните и нашите фашисти, които щяха да ни подложат под геноцид 1944 година,а не сега.

Мани, мани какъв ужасен геноцид спретнаха по плана Маршъл не е истина

К'вито даскалите, такъв и мат'риала!

....ЗА ТАЯ РАБОТА ИМА ОЧНИ ЛЕКАРИ АКО ТОВА НЕ ТИ ПОМОГНЕ , ИМА ИСТОРИЯ.....

Прост народ - слаба държава !

А БРЕ КОМУНЯГИ, ЩО ВИ ПРЕДАДЕ КОМУНИСТКАТА СЪДИЙКА? МАЛЦЕ ПЛАЩАТЕЕЕЕ....., РУБЛАТА СЕ СРИНААА....

Уж окупатори, а минали и заминали без една пушка да гръмне! Така ли се посрещат окупатори? Един самолет не са вдигнали! Военните, дето са мърсували в Гръцко и Сръбско първи са набрали цветя и са ги посрещнали. Все ед о някой като премине като тусрист през БГ и да му викаме окупатор!

Е как ще разбереш? Георги Димитров в писмо молба до Сталин и Молотов две седмици след 9-ти септември 1944 г.: някои червеноармейци в пияно състояние нахлуват през нощта в частни домове в градовете и селата, грабят, а в някои случаи изнасилват жени и убиват мъже В с. Див Дядово, Шуменски район е убит заедно с други и стар член на Комунистическата партия. Проф. д-р Диню Шарланов в книгата си История на комунизма в България, том I, стр. 245: към септември 1946 г. от съветски войници и офицери са били убити 123 деца, жени и мъже, българи и българки. Списъкът не е пълен и вероятно се отнася само за 1946 г. Убитите жени са на възраст от 18 до 23 години....

Сталин веднага отзовава и разстрелва руския генерал, който си е позволил своеволия в БГ и то по оплакване на Г. Димитров. Днешните соросоиди само лижат САЩ и лапат те, а не мислят за народа като дъртите комунисти.

Идва вражеска войска! На границата ти е! Няма ли поне от зор заман да испратиш малко военни да я спрат? Ти сам казваш какво е писал Георги Димитров.

И после що България все повече и повече затъвала?! Ами като е пълна с червена безмозъчна лумпеноидна измет, как да се оправи?!

ХАХАААААА, КОМУНЯРКАТА СЪДИЙКА ГИ ОПРАВДА, ГОЛЯМО ШУБЕ Я ГОНИ.

БATKO

И как точно поръчковата съдийка на Цветанов се оказа съдия по това дело? Изобщо знае ли някой как се избират съдиите и е ли това най-корумпираната структура в България?

Такааа, от утре - паметник на хамериканската армия. Тя ни освободи от византийците, турците и всякакви видове "чуждо присъствие". Някой нещо против?!

направи си паметника или скулптурна група, и след това разрисувай я, всеки ден ако искаш да подновявяш лозунгите си! Не пипай направено от другите! Но обикновено става обратно, рисуват и не искат да измиват след себе си, след това търсят ножо място, било метро, било пазара и усират града.

Направо ги наградете и арестувайте тези, които пазят метрото от изрисуване, защото им нарушават правото на изразяване.

До скоро я съжалявах и подкрепях срещу Цецо, а то! Уж не бил той, ама можело по политически причини! Е ха сега де!

Трябва да има референдум за самото съществуване на тези паметници - на първо място паметника на окупаторите от 1944. Също така паметниците на обирджиите на мандри! Това са паметници, които единствено разделят обществото и трябва да бъдат поставени в музея на комунизма, а не в центъра на столицата ни!!!

Спасители на България са! Явно си чужденец, за това предпочиташ да ни бяха разделили Гърци и Сърби!

ТИ ИСТОРИЯ ВЪОБЩЕ УЧИЛ ЛИ СИ, БЕ! НА ОКУПАТОРИТЕ ВИКАТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ, НА ТИЯ, КОИТО СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА - СТРОИТЕЛИ! Смятам, че комунистическата наглост и безродие нямат край. И ВЪПРО КОЙ ВЪРНА НА БЪЛГАРИЯ ЮЖНА ДОБРУДЖА И ЗАСЛУЖАВА ЛИ ПАМЕТНИК?

Спасители? Затова ли издръжката на тия 600000 "спасители" до март 1948 ни е струвала толкова скъпо - колкото бюджета на България по това време?

Да, от доста неща са ни "спасили" - като нормален живот, свобода, интелигентност, богатство и т.н. Списъкът е много дълъг.

Също и за НДК да има референдум ! Построен от властитутката Л. Живкова. Да се срине и на негово място да се направи паметник на жертвите на комунизма !

Самия ти си жертва на комунизма, за ради промития си мозък.

милата мома съдийка има наказание за 50 забавени дела на мутри, които ги хвана давност, тва е правосъдието брачет, таз още я държат на работа

ТОВА НЕ Е ПАМЕТНИК ТОВА Е НЕЩО СИ ДЕ ТРЕБА СЕ ЗАНЕСЕ НА СУХОДОЛ НА СМЕТИЩЕТО

От утре паметник в София на Кончита Вурст, няа да си губим времето, я....

май ти се иска и на СерГей паметник?

но имам противоположно мнение. Даже трябва да се позлати, като израз на запазването на Българската държава, 45 години Златни години в историята! Абе не си заключвахме вратите!

Гаргамел

но държавата си заключвахме...някой дън му се прииска да иде при загнилия запад

не си заключваше вратата , щото нямаше как да ти дигнат телевизора - 150 кг.

За тия 45 години гърците ни иpпревариха далеч напред по нивото на живот. А ние си правехме стомана - нищо че не беше на кяр :)

Това са пълни глупости: за 45 години от водеща икономика на Балканите се превърнахме в последна и вратите си се заклюваха и обири и кражби и т.н. битова престъпност имаше. Нямаше банани и карахме Москвичи.

И талибаните казаха така за статуята на Буда, па й туриха стотина кила динамит...

Гнусно е да сравняваш памтник на основателя на една от световните религии Буда с паметник на убийци, терористи, грабители на мандри. Будизмът започва с духовна чистота, като най-важното начало е нормата за поведение "НЕ УБИВАЙ".

Името на тази съдийка ми звучи нещо познато ;-) Обвиняемите имат ли някаква защита или тя влиза в ролята и на адвокат? Питам само.

този смешен "паметник" , както е разкрасен трябва да отиде в музея на комунистическото изкуство, където червените дебили ходят на поклонение.

за бат Асенчо. Сигурно е женен, с три деца, не е на 40 години, а по-млад, изповядващ православна религия?

за дедо си активния борец , шумкар

Едно време, за такова нещо - в конц. лагер. Днес - днес в новините.

Очевидно има подобрение значи.

Каква е тая носталгия по комунистимеските концлагери? :) Ти да не си от родата на Газдов или на Мирчо Спасов?:) Докато има такава носталгия, България нама да се оправи :)

Че до скоро не беше ли и Александър Невски безстопанствен? Един кришнар, ще ни определя паметниците!

и на кой трябва да му пука !? Крадливата съселка и верният слуга на столетницата са в Брюксел и освен, че се радват на милиончетата от хохегер, италианското семейство "подрежда" и европата.. и това точно този боклук, който до вчера се плючеше с "другари и другарки.." на бузлуджа

Съдебната ни система за сефте се показа в пълния й блясък... С този си акт се насърчава ВАНДАЛЩИНАТА в България ли? Интересно, ако това се случи в Западна Европа, за където уж сме се запътили....

Браво, има малко надежда за България! Това нещо е символ на режим, който е официално и по закон обявен за престъпен! Престъпление е да седи. Също така най-официално се оказва, че този монумент няма собственик и самият му автор иска да бъд премахнат!

А всички българи ли са на твоето мнение, или то е меродавно за всички "по демократски"?!

Това не е въпрос на мнение, това са фактите! Разбира се, фактите и истината нямат особено значение за комунистите, но това е друга тема.

"Чл. 3. (1) Посочените в чл. 1 и 2 обстоятелства дават основание да се обяви комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. за престъпен. (2) Българската комунистическа партия е била престъпна организация, подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, които в дейността си са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система. Чл. 4. Всички действия на лица, които през посочения период са били насочени към съпротива и отхвърляне на комунистическия режим и неговата идеология, са справедливи, морално оправдани и достойни за почит."

++++

И какво общо има този закон (кой всъщност е той, членове и алинеи имат и подзаконовите актове?) с въпросния паметник?

ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН

но "съдийката" не се е позовала на този закон, а е създала прецедент . Прави са в Ес - куца ни съдебната система щом не знаят как да прилагат законите.

Защитата се е позовала.

Нашето право не се основава на англосаксонското, че да се позовава на прецедент. Още повече че съдебната ни практика е противоречива. Асо прецедентът беша практиката на нашето право, тогава нямаше да имаме конституция и конституционен съд. То, не би било лошо да се махне тая комуноидна конституция :)

АСЕН ГЕНОВ, не е ли той! Не бил той, а ми беше кумир! Сега какво ще казвам на неговите последователи? Не беше той! Колко дена го били, ни дума ни вопъл ни стон, но устата сгрешила, сама промълвила:АСЕН

че вече може да не се съобразяваме с чужда собственост и да я шариме както ни харесва щото сме политически пристрастни ?

Не, не значи. Само тук статията е написана така, че да изглежда, че значи.

Е на това му викат независим съд. Съдийте не отсъждат според закона. Те търсят начин да заобиколят закона и да оправдаят нарушителя на закона.