Ново изследване: ГЕРБ – 22,1%, БСП – 21,6%

ГЕРБ води пред БСП с минимална преднина, "Обединени патриоти" добавят подкрепа и взимат най-голям дял от алтернативния вот, утвърждавайки се като трета сила.

Обратно в новината

Коментари - Ново изследване: ГЕРБ – 22,1%, БСП – 21,6% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи спрете с манипулациите. Истинските неща са съвсем други. Колкото и изборен туризъм да са си уредили със закона, ако гласуваме, няма да влязат, а ако се напънем да помислим и Воля няма да влезе, а и Патриотите, които само се плюят, защо се обединиха, а, защо, за да могат поне тримата първи да взимат повече от 1200 лв. Има други по-умни опции. Помислете. Не сте глупави.

Харесва ли ви турци да решават вместо вас? Харесва ли ви купени цигани да решават вместо вас? Харесва ли ви сплашени селяни да решават вместо вас? Искате ли да ги прецакате, всичките? Гласувайте! Няма да ви казвам за кого. Но нека бъде от тези, които ще влязат в парламента или са на границата. Как ще ги прецакате ли? Аз ще гласувам. Ако гласуваме и всички останали, паричките, които са си приготвили, за да се намърдат в парламента просто няма да им стигнат. Един груб пример: 53% избирателна активност. За едно депутатско място са необходими ок. 15 000 гласа (3,5 млн. гласували делени на 240 места). 15 000 х 20 = 300 000лв, цена на едно депутатско място, (обикновенно е по-малко). А сега, при 85% избирателна активност, имаме ок. 25 000 гласа (85% от 7млн. / 240 места). И оттук 25000 х 20 = 500 000 лв. за място. Или на кратко, колкото повече хора гласуваме толкова повече се качва цената на депутатското място или парламентарна група и толкова по-скъпо е да си го купиш. Но трябва да си вдигнем мързеливите задници и да гласуваме. Прецакай ги! Гласувай!

"... един кръст на номер 11 от интегралната бюлетина на изборите" ще ударим, като зачеркнем всеки друг един номер на партия, която не е била управлявала България в последните 27 години.

"Ситуацията е изключително динамична". Демек - сега публикуваме едни фалшиви данни, за да ви подхлъзнем, но ситуацията е толкова "динамична", че да не се чудите после защо реалните резултати са съвсем различни :)

JMM®

Българинът не мога да го разбера - да очаква немски пенсии, като гласува за проруски партии е неразбираемо ?!

Ами толкова му е акъла.

Всичко е яснио какво ще стане убедителна победа за БСП и това го знаят и кокошките. Рядко тъпия български народ обича БСП и това са видя яснона презсидентските избори. Гласовете за Румен Радев са гласове за Корнелия Нинова т.е. за столетницата! Явно народа беше доволен от Луканов, Виденов, Станишев и Орешарски! Колкото до ГЕРБ те са в канала и сами си го знаят това нещо. Наясно са, че хората не ги искат, а искат БСП. ГЕРБ са политически трупове. Защо обаче народа е прост и тъп и най-вече питам аз защо обича БСП?!

Докато в Бг се занимаваме със СТъКМИСТИКА , то изборният туризъм вече не е с автобуси , а със САМОЛЕТИ ... Джамбазки пази границите с Турция , ама сухоземната . Нема отърваване от ДОСТ .

Славчо Атанасов следващия министър председател номер 17 за

някой мой ли ми каже сеа за къв требва да гласувам за герб или бсп - а? само номер 17:)

Вчера Медиана даде обратните резултати, при това след допитване сред 1012 лица. Там БСП води срещу втория с над 1 %.

Нека проявим разум и смъкнем това СТАТУКВО ...,от 27 години ..нищо не свършило -само лобистки закони .. и тези 14 %,които не искаме да гласуваме да пуснем бюлетина 14-пол. движение "Възраждане" -и възродим България ...!Успех...!

Напълно те подкрепям!От "извънсистемните" играчи ,те са май най-читави. Отказаха се от плакати и пропаганда поради простата причина, че са против партийните субсидии и понеже ползуват само безплатните минути в БНТ т.е. постъпват принципно, печелят симпатиите ми. Да не говорим, че понеже не плащат на социолози - няма ги в класациите им....

Демокрацията ни отне опашките за хляб, бананите за Нова година, празните магазини и ............... .

все руски фирми, ужасно

Ясно че ГЕРБ и ОП ще управляват след изборите,а може би и РБ.

ПП Възраждане ще влезе защото за нея ще гласуваме нормалните българи!

не ми се правете на луди калинки патриотите печелят изборите с 42% бсп и герб с по 15% хихихи

В неделя ще има голям срам за социологическите агенции....

да, вече заработиха гербаджийските хранилки, ами имиджа им накъде отива?!

Те уж са поравно, а дефакто ГЕРБ бие с 15% отгоре.

Стига!!Стига вече от институти: Института за пазарна икономика,Института за дясна политика,Института за лява резба,Института за либерална политика,института за модерна политика,института за икономическа политика,Институт за семейна политика,Институт за политика и устойчиво развитие 21,БАЛКАНСКИ ИНСТИТУТ ПО ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА..... НПОта България без граници,БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГРАНИЦа, Сдружение Регионален бизнес център Плевен,Национална мрежа за бизнес развитие,Сдружение Национална асоциация Правна инициатива за местно самоуправление,Национален институт по обществени поръчки,Българска асоциация на консултантите по европейски програми,Фондация Български център за нестопанско право,Сдружение Либерална алтернатива за ромско гражданско общество - ЛАРГО,Център за междуетнически диалог и толерантност АМАЛИПЕ,Социална фондация Инди-Рома 97,Фондация Здравето на ромите,Фондация Здраве и социално развитие,Сдружение Нов път,Сдружение Свят без граници, Сдружение Разнообразни и равни и т.н. И всичко това за ди кажат колко сме зле в всички възможни области ,защото ние не знаем,не го чувстваме. Няма ли за тези хора работа, ако не могат да вършат нищо то зеленчуко производството има нужда и от такава работна ръка .Та нали те ни казат че 80% от зеленчуците ни са внос.

да се забранят подобни проучвания. Това е скрита агитация с която се опитват да манипулират хората, особено гласуващите за първи път.

Мен ако питаш, въобще не е скрита!

Вярвам само на проучвания, които лично съм фалшифицирал.

Брей, страхотни агенции! Работата е кантар-топуз. До неделя колко ли още дивотии ще чуем и видим!?

ПАК СИ ПЛАТИЛ ЗА ТЕЗИ РЕЗУЛТАТИ.НЕ РАЗБРА ЛИ, ЧЕ ТОЗИ ПЪТ ЩЕ СИ ВАЛАТ.

Да,ама НЕ.

Само като видиш резултатите, веднага ти става ясно, коя агенция на коя партийна цица е закачена...

Ех най накрая по 99 % ще си напишат. Държавата не съществува, а те се редят за мусиц айдъл на крадците. Наглите мошенници ще продължат да ни стрижат докато най сетне не ни затрият. Ако стане напечено ще си отидат в чужбина да си харчат милионите. Но българинът е малодушен не е глупав но няма кураж за революция, а историята ни е показвала хиляди пъти, че само с чакане няма да стане. Да запретнем ръкави да смажем оръжието и да ги изтрепваме час по скоро. Времето ни като народ изтича събудете се. Всичко е фалш. Може ли новината за участник в шоу дето си счупил ръката дришльото на 14 години да седи до новината за повишаване цената на газа демек на първа страница във вестниците и сайтовете. Не спират да ни лъжат и пеят приспивни песни. Всичко до такава степен е профанизирано, че стряска ако имаш малко акъл. Бесило за държавните изменници смърт незабавна.

гледахте ли клипа БАНДАТА НА ТАСКО

САМО ЕДНО Е ВАЖНО: БКП, ДПС, ДОСТ И ДС ДА НЕ СА НА ВЛАСТ. СТИГА СА НИ ОБИРАЛИ ГАДОВЕТЕ НЕНАСИТНИ!

значи номер 16

Това е за мен най-пошлата и най-безобразна кампания, кампания-свинщина, кампания-позор, която говори, че с изключение на НОВА РЕПУБЛИКА , всички останали са слезли окончателно и безвъзвратно на нивото на електората, след като много старателно години наред допълнително снижаваха това му ниво. Сега между електоратът и тези всички партии върви бясна надпревара - кой кого ще принизи още повече и ще го докара до още по-ниско, а вече и по-низко ниво.

Интересно е, че това принизяване е само в бивши комунистически държави и Русия. Докато в западна Европа не е така. Швейцарците отхвърлят популистки идеи на референдуми, а холандците също не се подават лесно на евтин популизъ

В крайна сметка, не социологическите агенции, а ние ще решим кой да влезе в парламента.

А в крайна сметка,кой колко и кого,ще стане ясно на 27.3.До тогава-спекулации. Мен много ме радва това,че след Изборите,Родината я чака светло-розово бъдеще."Върви Народе Възродени,към Светли бъднини върви...."в пряк смисъл. От чутото и видяното,ми светна че- 1.тотално ще се пребори корупцията/защото вече контрабандата е ликвидирана/.2.Цяла България в магистрали.3.Половин България-санирана.4.Полицай във всяко село.5.Нафта и бензин на цени,почти като в ОАЕ.6.Безлихвени заеми за младите.7.Мин.пенсия-300.Ср.заплата-1500.8.Уникално образование за всички.9.Армия и Полиция-за страх.10.Всякакви мигранти,емигранти и изборни туристи-вън!11.Закриват се един път за винаги,всякакви изборни секции в съседни държави.12.Закрива се Посолството на РФ-всички руски тролове вън от сайтовете.13.Гони се Посолството на Турския Султанат-ДОСТ също.14.Никога повече коалиции с ДПС.15.Никога повече България на "втора",камо ли както до сега,на задна.16.Нефт и газ бликват от Черно море. И т.н,и т.н,и т.н,все хубавини.Добре,че се случват Извънредни Избори!

Искате ли опашки за хляб и апартамент с 20 годишна вноска, гласувайте за Корнелка!

Шило

вместо да сочиш кусурите на другите, дай да видим, какво предлагат твоите.

още едно проучване и още едно дето изобщо не е познало. като започнем от там, че извадка от по-малко от 1000 човека дава големи девиации особено при по-малките проценти и се стигне до там, че отново ДПС е подценена. Също АБВ-Д21 отсъстват. Единствената "интрига" тази неделя ще бъде дали обединените патриоти, ще минат по гласове ДПС.

Дали

ДПС и ДОСТ са етнически партии. И двете са вредни за България. Апелирам към нашите сънародници - мюсюлмани да се ориентират към другите партии, съобразно собствените си предпочитания.

Какво свършиха ГЕРБ до момента? Ами крадоха като за последно! Явно има още какво да се краде в държавата, щом се натискат пак за властта! Но не е луд тоя, дето яде баницата.....!

за най - голямата партия - Партията на негласуващите и винаги съм прав! Ахмаците, дето гласуват за маскарите, да си носят пасивите!

Шило

Няма значение кой ще спечели. Сам няма да може да управлява. С други думи- пак представляващите по файтон-два хора, ще дърпат управлението.

Напоследък Тиквата ми заприлича на КимЧенУН, без него немало да има това, онова, абе направо България нема да я има.

Шило

Недей така...След президентските избори, слънцето за малко да не изгрее. За да не разсърди Слънцето. Представи си сега, пак така да стане...Лелеее, ще потънем в мрак

След Първа пролет Слънцето ще изгрее с пълна сила и ще огрее цялата страна.

Драги ми Бг-политици-крадци , никога вече няма да видите от мен 11 лева /ЕДИНАДЕСЕТ ЛЕВА/. До сега съм гласувал винаги , а България все потъва ли потъва , ОТ ТУК НАТАТЪК , НЯМА ДА ГЛАСУВАМ , МОЖЕ ПЪК БЪЛГАРИЯ ДА ТРЪГНЕ ---НАГОРЕ.

Нормален Българин няма как да гласува за провалила се в годините партия на комунистически олигарси и престъпници от Д.С, Трябва чавка да ти е изпила акъла да се подведеш на ЕДНА ЛЪЖКИНЯ И МАНИПОЛАТОРКА.

що се хабиш? в изборите могат да участват всички ;)

Новите ''демократи'' , ги заминаха . Крадец до крадеца , мила моя майнольо.

И за какво беше цялото това бягане, след като в парламента влизат същите лица от предходния. ББ да си навие на ината, кат не щете Цецка-оставка.То хубаво, ма парите за обиколките и плакатите ги взимат от народа и вместо да харчат за обиколки по села и градове и да дават обещания, в които и самите те не си вярват да ги бяха дали за някой болно дете.Ама и ние сме виновни,че само лаем по форумите пък нищо не правим да ги поставим на мястото им .НЕ СМЕ НАРОД А МЪРША

Народа в Бг си иска , КАРТЕЛИТЕ НА Вальо ЗЛАТЕВ , И ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ЛЕКАРСТВАТА НА ОГНЯН ДОНЕВ .

Само мързеливите плачат за комунизма и комунистите!

Иска им се на комунистите да са близо, но най малко 10 процента ще има ГЕРБ пред БСП. Така че нека си мечтаят.....

Това са платени изследвания с цел избирателите да се подведат. Реалните ще са: БСП 45%, ОП 17%, Воля 15%, ГЕРБ 14%, ДПС 9%. След гафовете в управлението ГЕРБ може дори да са след ДПС.

И като се събудиш, краката ти отвити!

верваме ви! бадева ви плащат!

ДПС е на 4-то място с клизма!!!! Ако на тези избори отидат да гласуват 70 % от българите, то ДПС ще падне на 5 то или на 6 то място и вече няма да бъде фактор в политиката на България. Гласувайте!!!!! знам че не са много стока нашите си партии, но гласувайте против ДПС!

За кой да се гласува , съсипаха Марешки от проверки ?

всеки сам трябва да си реши, за кого ще гласува, важното е обаче ДПС да се елиминира този път Че Доган още от сега е започнал политическите пазарлъци за следващото правителство на България.....

ей да гласувате умно че няма да може да изпълним графиката.... пари сме давали за тия проучвания...

Каракачанов + Винкела да вземат 16%? За какво? За хубуст? Това е абсурдното в това изследване..

Аз пък ще гласувам за "Да, България". Това е истинската демократична протестърска партия! Всички млади и красиви хора в България сме зад Христо Иванов! Около мен тази партия има над 70% подкрепа! Ако не влезе в парламента, значи изборите са манипулирани и още от понеделник 27/03 започваме безсрочни протести!

Добре де , защо доайените в политиката , НЕ СВАЛЯТ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА , ТОКА, ЛЕКАРСТВАТА, И ДР. , КАТО МАРЕШКИ ??? Нали са ''ТАРИКАТИ'' ? КОРУПЦИЯ , МОНОПОЛ , ОЛИГАРХИЯ , СА СЪРДИТИ НА МАРЕШКИ ,....ОТИ ?

Голямото набиване, че ако не е ГЕРБ ще е БСП, ако не е БСП, ще е ГЕРБ...платени манипулатори!