Коментари - Украйна предупреди ЕС за проблеми с газа | Днес.dir.bg

Украйна предупреди ЕС за проблеми с газа

"Укртрансгаз" предупреди официално Европейския съюз, че са възможни проблеми с транзита на руски природен газ през Украйна.

Обратно в новината

Коментари - Украйна предупреди ЕС за проблеми с газа | Днес.dir.bg

Коментари

Хранилището в Чирен има капацитет за 2 месеца, а не за три дни.

Проззз народ слаба държава продажни политици.

До като Боце се прави на художник и рисува тръби хъбове и не знам си още какви ПРОСТОТИИ, мой отново ще останем без газ! Евала Боце, ти си човека "строител" на съвременна България!!!

Всички варианти сте описали, само Южен поток сте пропуснали...

БОКО СЕГА ЩЕ ПИСНЕ ГАЗ ОТ ХЪБЧЕТО ДЕТО ГО НАПРАВИ НА ЧЕРНО МОРЕ.

Малко му остана да тръгне хабчето, но нали тъпите околоварненски селяни се уплашиха да не им паднат цените на имотите и, подкрепени от " еконагъзисти", спретнаха стачка! А сега да ги видя как ще си топлят децата! А и всички плуете по Русия, газта идва от там! Навсякъде!

Арбитражния международен съд за спортът-в Швеицария/Лозана 05-декември-2017 за зимната олимпиада в Серерна Корея 2018 излезе със решение което МОК (изпълнителен комитет) не поиска да го приеме и призрително го отхвърли виж френския весник Le MONDE от 6-7 дек-2017. Защо сега се чудите, че руснаците не приемат Стохолмския съд-хайде и те са хора и си знаят интересите също. НИШТО ЛИЧНО тогава ЕС и Украйна мълчаха и се подхилкваха радосно ами сега защо крякате за това което Вие сте си направили. Карайте на студ, хилете се в Украйна и не се обаждайте. Зимата ще свърши скоро, Украйна ще продължава да открадва от транзитът както до сега е правила и ЕС си е затварял очите. Киев има договор с Полша за 60 милиона кубика газ първоначално за замиване на положението. След 2-3 месеца всичко ще се забрави и Полша и Украйна ще получават повече финансова помощ от Бруксел. Това значи по-малко пари за Централна и Източна Европа и по-големи вноски за ЕС т.е. бедност.

Българските политици и олигарси, пряко отговорни за провала на Южен поток през територията на България да бъдат, съдени и публично разстреляни, а огромното им заграбено имущество и пари да бъдат върнати на народа.

Да не би в Полша да са открили залежи на природен газ? Или тази суровина идва по въздушен път от Азербайджан или от САЩ?

Нашите политици с предателски наклонности спряха ЮП в интерес на негъра Обама и русофобската клика в САЩ. Трудно се намира истински водач на една нация.

за реверсния газ, която засяга и Украйна. Така че не е оф в тази тема. "Германските власти одобриха сделката за продажба на Русия на компанията RWE - една от най-големите европейски компании, кито доставят на Украина реверсен газ от стлраните на Евросъюза. В резултат на сделката с RWE, руският консорциум ще получи около 190 лицензии или дялове в концессии в нефтената и газовата сфера в Европа, Северна Африка и Близкия изток.

за правописните - клавиатурни - грешки.

редно беше да се посочи.

България ще е най-потърпевша, защото няма никакви алтернативи извън руския газ. Конекторните връзки с Гърция и Турция са в сферата на приказките, въпреки че трябваше да са готови преди години. Нямаме връзка и с газопреносните системи на Сърбия и Македония....МИ НЯМА Я!! КАК ЩЕ ИМА!! КОГАТО ПУТЛЯРИТЕ ГОБАРИ ОТ ГРОБ, И ТЕХНИЯ ГРОБАРСКИ ЛИДЕР БОКО ОРБИТАЛ ТИКВУНѝО СПРЯХА ЮЖЕН ПОТОК....А МОЖЕШЕ ВСИЧКО ДА МИНАВА ПРЕЗ НАС, НИЕ ДА ЛАПАМЕ ТРАНСФЕРНИ ТАКСИ И ДА КОЛИМ И БЕСИМ..>А СЕГА ПОЕХМЕ ЕДИН АНАЛ, И ТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГОВЕДАРНИКА И ПЕДАЛСЪЮЗА

С тези разтворени задни бузи към "Партньорите" трудно се задържа високо налягането на газа ... тъй де... оттича се безшумно ... по терлици

тя Полша знае се е голям прроизводител на газ ....голем смех тия хохли и шляхи

Спряхме Южен поток. Верни сме на САЩ, ЕС и НАТО. Послушен ни е премиерът. И ние сме послушни. ТЕ ти булка Спасовден.

"Дружбата си е дружба, ама сиренето е с пари." Тоз лаф руски ли беше или... опааааа...

Забелязал съм, че ако ям суджуци, пърдя повече от обикновено и мирише доста по-силно, някак си доста по високооктаново така да се каже. Ако хванем онея със суджуците и им тикнем по една по-голяма тръба ще спечелим всички. Ние ще имаме безплатен газ, а те, защитниците на новите ценности, ще бъдат ощастливени както го пропагандират

Спокойно, драги сънародници! Дишайте дълбоко! Газ ще има за всички! От сърце! Сам Вожда веке колко години обещава аха, аха да бликне, да изригнат газови фонтани от Черно Море и да почнем НИЕ да изнасяме газ даже и за другите Вселени! В какъвто вид искате - в кофи, в бидони от кисело зеле, в пликчета за семки - всякакви! Така, че не се поддавайте на хибридната паника! Дажи и бившият веке преЦедент и той нали за цял един мандат само с това се занимаваше - с диверсификацията демек - по последни данни днес е забелязан на границата с колело и празна найлонова рекламна торбичка на EVN и е заявил, че до седмица, две ще се върне с пълна торбичка с "демократична" "братска" газ ;) Общали са ни и ние требе да им Вярваме ;)

Мутии, пък те ми взеха куклата...пък аз исках да ги изям заедно с парцалите...ъъъъъъ.,, In Gotes Segen ist alles gelegen mein Kind,,- с уважение мути Меркел.

Кво става бе санкциониращите? Омаломощена Русия просто ви врътва кранчето и умирате. Заплатите им били по-ниски от в България, щели да ядат оръжията си... Жалко че пак ще бъдат засегнати подлогите(бедните източноевропейци) на подлогите(западите еврогейци) на подлогите(краварите) на евреите

Украинците предопреждават ЕС, че ако Русия не им пусне газ, ще бръкнат в кацата с меда. Да не се чуди ЕС защо пак доставките са намалени.

НА ВСИЧКИ КОИТО ОСИГУРЯВАХА РУСКИЯ МОНОПОЛ В БГ! ФИ200!

В Русия тока го доставя монополиста "Енел "и още една голяма енергийна компания !Така е !Там са две енергодружества.

Ами да не сте спирали ЮП.

Сигурно и руснаците са вдигнали цените на тока и на водата в различните им градове.Сигурно вече и при тях са скъпи.Предполагам.Като при нас.

А дано спре и за еврогейците да никаят кръв.

В краинския навтогаз има още 10 транснационални компан който се хранят просто от простия народ - защо - и българите (чиновниците понеже са и по тъпи и от укр-те може и никога да нямаме газ а значи и икономика - с шума не са вари манджа

Тъпо само това ли може да измислиш? Много ниско ниво дори за трол.

Контракта се подписва през 2009 под натиска на ЕС ( И СЕГА ТЕ ИМАТ ГАЗ А УКРАИНА НЯМА )ВСИЧКО БЕШЕ ПОЛИТИЗИРАНО .ОТ страна на Украина трябваше просто допълнителен договор за да не става което е сега - Юристите от украинската страна бяха на много низко равнище и трябваше да имат в хранилищата повече газ (това което и при българите с хран-та - или въоще много зле с това . питасе защо ме трият (пост от 17:22) за това че ЕС НА-БА УКРАИНЦИТЕ

руснако, научи български преди да си пишеш тъпите опорки. А по-добре си пиши в московски сайтове, там всичките са на твоето ниско ниво.

насрать

Вие разбирате ли че се задава но много по голям вой от този за ЧЕЗ и герберите пак ще бъдат в обяснителен режим?

Който вярва на подписан договор с руснаци е глупак. Това е.

Сърди се на жалкия Стокхолмски съд а не на Русия.

Много ясно, че единствено България продължава да е 100% енергийно зависима от Русия, защото политиците тук не искат да скъсат тези ОКОВИ, та да не разсърдят дургаря Путин! Да видим русофилите как сега ще обяснят. Какво ще направят "братушките" руснаци, за да не страда България?... (въпросът е риторичен)

ми ето на риторичния въпрос-А какво направиха нашите "управници" за толкова години и не се диверсифицирахме нима само комунисти са управлявали досега М ?

То тва е проблема, че реално всичките са ако не в момента то бивши, но думата комунисти не им подхожда, нито на настоящите нито на предните.

Старите игрички от времето на Българо-съветската дружба са подновени. Само че тогава, на тези мръснишки номера, със спирането на газа до преподписването на договора, не им се даваше гласност.

Полша купува газ от Русия, а след това го връща (препродава) на Украйна. голяма далавера имат орките. страхотен рев пада. ми да помолят щатите да им дадат безплатно като благодарност за гражданската война, която им спретнаха.

Руските подчовеци (те всички са такива) спретнаха войната в Украйна. Никой по света вече не вярва на лъжите ви,комундета.

Американските империалисти подпалиха войната в Украйна, нека сега те да им дават газ, вече и въглища им карат на хохлите, нищо, че са скъпи важното е да не са руски.

Майданците са им го казали - ще си крадем както до сега без пари защото ще плащате вие....Тези които застанаха зад тях нахендриха хората живеещи в еврогейския а не тях самите защото за тях екстри винаги има..

Газпром каза че няма да има проблеми с газта за Европа ! А Украина все се мислят за хитърци ,този път номера няма да мине , колко крадоха от транзитния газ и нищо не платиха ! Нека сега Газпром да им го натегне ,само така ЯКО !

точно ,,пораженкофф,, се приготви да нападне и си вземе , донбас,крим,москва,урал та чак до манджурия , ,,лошите,, руснаци му спряли ,,доставките,, защото не им плаща...??? извод...??? не нападаите русия през зимата щото до ,,лятото,, ще кристализирате пък и не само това...!!! американците му пратили ,,джавелин,, да се ,,грее,,...!!!

Докога ще се поддържа това фашистко правителство ...

Да си направят хъб и ще имат много газ.Да се обърнат към спеца по хъбовете.

Направо да вземат наш боко при тях..БЕЗ пари както са свикнали им го даваме даже може и някоя помощ да им дадем от благодарност че най накрая ще е далеч от България..

СТАДОТО си заслужава пастирите/ОВЧАРИ в България НЯМА отдавна/. Бавно ,но сигурно изчезва ./Терм.2/...

Това че губим по милярд от транзит вече втора година не е важно, важното е че ЦеЦо апартаменто го викат на молитвена закуска в Белия дом!

Загубата на Милиард годишно ,и евтина газ от Южен Поток , директно води към Молитвените закуски на Цвъко в САЩ + +Галенето на Боковата тиква от Юнкер и Меркел !

Ще крадееееем!

защото сме най мръсната нация в света - даваха ни не само газ иа транзит за 400 000 000 евро -не са врагове тези който не са мислели за народа а са мислели само джоба и кариерата си И УМИРАИТЕ ОТ СТУТ ГАЛД КАТО СТЕ ТВА КОЕТО СТЕ !!!! КАМЪНИ ОТ НЕБЕТО НЕ ПАДАТ!!!!!!!!

не бъркай ГЕРБ С България ! Противоположни неща са !

Укрите само Ускоряват Изграждането на Северен Поток 2 и Турски (неЮжен-Български) Поток ! тОЛКОВА СА ГЛУПАВИ .

Първо: Газпром върна парите на Украйна за газ и каза, че НЯМА ДА ИМА ГАЗ ЗА УКРАЙНА, а не че спира доставките за ЕС. Е, ясно е, че Украйна първо ще остави газ за себе си и после ще пусне по тръбите. Второ: Газпром ЗАПОЧВА процедура по разтрогване на договора за пренос на газ през Украйна, а не че е спряла газта през Украйна за ЕС.

Това, което казваш е така, но като няма газ през Украйна - няма и за нас. Щото газовия хъб е само в драсканиците на крадлив Боко, белким една реверсивна връзка да беше направил - всички безумия щяхме да му простим!

Да, съгласен. Вероятната причина за действията на Газпром е, че Столкхомския арбитражен съд осъди в полза на Украйгаз, за това че има договор за транзит през Украйна за 4.5 млр, въпреки, че Газпром доказаха, че от техните партньори в ЕС не е постъпило искане за такова количество газ. Мотив за съдър е бил, че икономиката на Украйна имала нужда от тези такси, нищо че количествата не са поискани. С предишната сума, която пък Газпром имаше да взема от Украйна, остана сума около 2.5 млн които Газпром трябва да плати и Газпром обявиха, че ще платят тази сума. Но обявиха, че те след като съдът ги е осъдил заради икономиката на Украйна, те ще започнат процедура, пак в Стокхолм по прекъсване на договора за транзит на газ през Украйна. Кой крив или прав не знам, но . . . . . зле.

"Газпром" ще трябва да плати на Украйна, но това са подробности в пейзажа. Важното е, че тръбата за Европа продължава да се държи от Киев. А не от Анкара.

Всеки хвърля цифри както му падне, пишат , преписват , но не мислят: "Доставките от Полша към Украйна ще възлязат на 60 млрд. м3 до края на март" Украйна има потребление 150-200 милиона / дневно. Нито Полша има от къде да вземе толкова газ, нито Украйна има какво да я прави.

Що да няма бе? Ще купят! От Русия!

Не става, няма вариант Максималния капацитет на газопровода Ямал-Европа(единствения между Русия и Полша е 35 млрд/ годишно). Това е невъзможна работа, погледната от всякъде. Това е просто журналистическа партенка(грешка).

jingiby

"От десетина години правителствата у нас пренебрегват изискването на Брюксел да изградят интерконектори с Гърция, Сърбия и Турция." На Боко Хъба конектори му не требват...

Още веднъж щото сме 99% дебили - Ади сега всички дружно да с наведем, да се фанем за палците и .... повечко мас отзад.

sawo

Странно за какви проблеми предупреждават? Газ няма да има само за тях, освен ако не смятат да крадат от транзитния газ за Европа?

Я виж как се сети! Това е като вица за биатлона - как така ще съм втори като имам пушка под ръка и първия е с гръб към мен? И тук така - как да няма газ като тръбата минава през двора ми? Демек да се стяга ЕС, щото техния газ ще намалее!

Коментари - Украйна предупреди ЕС за проблеми с газа | Днес.dir.bg

Украйна предупреди ЕС за проблеми с газа

"Укртрансгаз" предупреди официално Европейския съюз, че са възможни проблеми с транзита на руски природен газ през Украйна.

Обратно в новината

Коментари - Украйна предупреди ЕС за проблеми с газа | Днес.dir.bg

Коментари

Хранилището в Чирен има капацитет за 2 месеца, а не за три дни.

Проззз народ слаба държава продажни политици.

До като Боце се прави на художник и рисува тръби хъбове и не знам си още какви ПРОСТОТИИ, мой отново ще останем без газ! Евала Боце, ти си човека "строител" на съвременна България!!!

Всички варианти сте описали, само Южен поток сте пропуснали...

БОКО СЕГА ЩЕ ПИСНЕ ГАЗ ОТ ХЪБЧЕТО ДЕТО ГО НАПРАВИ НА ЧЕРНО МОРЕ.

Малко му остана да тръгне хабчето, но нали тъпите околоварненски селяни се уплашиха да не им паднат цените на имотите и, подкрепени от " еконагъзисти", спретнаха стачка! А сега да ги видя как ще си топлят децата! А и всички плуете по Русия, газта идва от там! Навсякъде!

Арбитражния международен съд за спортът-в Швеицария/Лозана 05-декември-2017 за зимната олимпиада в Серерна Корея 2018 излезе със решение което МОК (изпълнителен комитет) не поиска да го приеме и призрително го отхвърли виж френския весник Le MONDE от 6-7 дек-2017. Защо сега се чудите, че руснаците не приемат Стохолмския съд-хайде и те са хора и си знаят интересите също. НИШТО ЛИЧНО тогава ЕС и Украйна мълчаха и се подхилкваха радосно ами сега защо крякате за това което Вие сте си направили. Карайте на студ, хилете се в Украйна и не се обаждайте. Зимата ще свърши скоро, Украйна ще продължава да открадва от транзитът както до сега е правила и ЕС си е затварял очите. Киев има договор с Полша за 60 милиона кубика газ първоначално за замиване на положението. След 2-3 месеца всичко ще се забрави и Полша и Украйна ще получават повече финансова помощ от Бруксел. Това значи по-малко пари за Централна и Източна Европа и по-големи вноски за ЕС т.е. бедност.

Българските политици и олигарси, пряко отговорни за провала на Южен поток през територията на България да бъдат, съдени и публично разстреляни, а огромното им заграбено имущество и пари да бъдат върнати на народа.

Да не би в Полша да са открили залежи на природен газ? Или тази суровина идва по въздушен път от Азербайджан или от САЩ?

Нашите политици с предателски наклонности спряха ЮП в интерес на негъра Обама и русофобската клика в САЩ. Трудно се намира истински водач на една нация.

за реверсния газ, която засяга и Украйна. Така че не е оф в тази тема. "Германските власти одобриха сделката за продажба на Русия на компанията RWE - една от най-големите европейски компании, кито доставят на Украина реверсен газ от стлраните на Евросъюза. В резултат на сделката с RWE, руският консорциум ще получи около 190 лицензии или дялове в концессии в нефтената и газовата сфера в Европа, Северна Африка и Близкия изток.

за правописните - клавиатурни - грешки.

редно беше да се посочи.

България ще е най-потърпевша, защото няма никакви алтернативи извън руския газ. Конекторните връзки с Гърция и Турция са в сферата на приказките, въпреки че трябваше да са готови преди години. Нямаме връзка и с газопреносните системи на Сърбия и Македония....МИ НЯМА Я!! КАК ЩЕ ИМА!! КОГАТО ПУТЛЯРИТЕ ГОБАРИ ОТ ГРОБ, И ТЕХНИЯ ГРОБАРСКИ ЛИДЕР БОКО ОРБИТАЛ ТИКВУНѝО СПРЯХА ЮЖЕН ПОТОК....А МОЖЕШЕ ВСИЧКО ДА МИНАВА ПРЕЗ НАС, НИЕ ДА ЛАПАМЕ ТРАНСФЕРНИ ТАКСИ И ДА КОЛИМ И БЕСИМ..>А СЕГА ПОЕХМЕ ЕДИН АНАЛ, И ТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГОВЕДАРНИКА И ПЕДАЛСЪЮЗА

С тези разтворени задни бузи към "Партньорите" трудно се задържа високо налягането на газа ... тъй де... оттича се безшумно ... по терлици

тя Полша знае се е голям прроизводител на газ ....голем смех тия хохли и шляхи

Спряхме Южен поток. Верни сме на САЩ, ЕС и НАТО. Послушен ни е премиерът. И ние сме послушни. ТЕ ти булка Спасовден.

"Дружбата си е дружба, ама сиренето е с пари." Тоз лаф руски ли беше или... опааааа...

Забелязал съм, че ако ям суджуци, пърдя повече от обикновено и мирише доста по-силно, някак си доста по високооктаново така да се каже. Ако хванем онея със суджуците и им тикнем по една по-голяма тръба ще спечелим всички. Ние ще имаме безплатен газ, а те, защитниците на новите ценности, ще бъдат ощастливени както го пропагандират

Спокойно, драги сънародници! Дишайте дълбоко! Газ ще има за всички! От сърце! Сам Вожда веке колко години обещава аха, аха да бликне, да изригнат газови фонтани от Черно Море и да почнем НИЕ да изнасяме газ даже и за другите Вселени! В какъвто вид искате - в кофи, в бидони от кисело зеле, в пликчета за семки - всякакви! Така, че не се поддавайте на хибридната паника! Дажи и бившият веке преЦедент и той нали за цял един мандат само с това се занимаваше - с диверсификацията демек - по последни данни днес е забелязан на границата с колело и празна найлонова рекламна торбичка на EVN и е заявил, че до седмица, две ще се върне с пълна торбичка с "демократична" "братска" газ ;) Общали са ни и ние требе да им Вярваме ;)

Мутии, пък те ми взеха куклата...пък аз исках да ги изям заедно с парцалите...ъъъъъъ.,, In Gotes Segen ist alles gelegen mein Kind,,- с уважение мути Меркел.

Кво става бе санкциониращите? Омаломощена Русия просто ви врътва кранчето и умирате. Заплатите им били по-ниски от в България, щели да ядат оръжията си... Жалко че пак ще бъдат засегнати подлогите(бедните източноевропейци) на подлогите(западите еврогейци) на подлогите(краварите) на евреите

Украинците предопреждават ЕС, че ако Русия не им пусне газ, ще бръкнат в кацата с меда. Да не се чуди ЕС защо пак доставките са намалени.

НА ВСИЧКИ КОИТО ОСИГУРЯВАХА РУСКИЯ МОНОПОЛ В БГ! ФИ200!

В Русия тока го доставя монополиста "Енел "и още една голяма енергийна компания !Така е !Там са две енергодружества.

Ами да не сте спирали ЮП.

Сигурно и руснаците са вдигнали цените на тока и на водата в различните им градове.Сигурно вече и при тях са скъпи.Предполагам.Като при нас.

А дано спре и за еврогейците да никаят кръв.

В краинския навтогаз има още 10 транснационални компан който се хранят просто от простия народ - защо - и българите (чиновниците понеже са и по тъпи и от укр-те може и никога да нямаме газ а значи и икономика - с шума не са вари манджа

Тъпо само това ли може да измислиш? Много ниско ниво дори за трол.

Контракта се подписва през 2009 под натиска на ЕС ( И СЕГА ТЕ ИМАТ ГАЗ А УКРАИНА НЯМА )ВСИЧКО БЕШЕ ПОЛИТИЗИРАНО .ОТ страна на Украина трябваше просто допълнителен договор за да не става което е сега - Юристите от украинската страна бяха на много низко равнище и трябваше да имат в хранилищата повече газ (това което и при българите с хран-та - или въоще много зле с това . питасе защо ме трият (пост от 17:22) за това че ЕС НА-БА УКРАИНЦИТЕ

руснако, научи български преди да си пишеш тъпите опорки. А по-добре си пиши в московски сайтове, там всичките са на твоето ниско ниво.

насрать

Вие разбирате ли че се задава но много по голям вой от този за ЧЕЗ и герберите пак ще бъдат в обяснителен режим?

Който вярва на подписан договор с руснаци е глупак. Това е.

Сърди се на жалкия Стокхолмски съд а не на Русия.

Много ясно, че единствено България продължава да е 100% енергийно зависима от Русия, защото политиците тук не искат да скъсат тези ОКОВИ, та да не разсърдят дургаря Путин! Да видим русофилите как сега ще обяснят. Какво ще направят "братушките" руснаци, за да не страда България?... (въпросът е риторичен)

ми ето на риторичния въпрос-А какво направиха нашите "управници" за толкова години и не се диверсифицирахме нима само комунисти са управлявали досега М ?

То тва е проблема, че реално всичките са ако не в момента то бивши, но думата комунисти не им подхожда, нито на настоящите нито на предните.

Старите игрички от времето на Българо-съветската дружба са подновени. Само че тогава, на тези мръснишки номера, със спирането на газа до преподписването на договора, не им се даваше гласност.

Полша купува газ от Русия, а след това го връща (препродава) на Украйна. голяма далавера имат орките. страхотен рев пада. ми да помолят щатите да им дадат безплатно като благодарност за гражданската война, която им спретнаха.

Руските подчовеци (те всички са такива) спретнаха войната в Украйна. Никой по света вече не вярва на лъжите ви,комундета.

Американските империалисти подпалиха войната в Украйна, нека сега те да им дават газ, вече и въглища им карат на хохлите, нищо, че са скъпи важното е да не са руски.

Майданците са им го казали - ще си крадем както до сега без пари защото ще плащате вие....Тези които застанаха зад тях нахендриха хората живеещи в еврогейския а не тях самите защото за тях екстри винаги има..

Газпром каза че няма да има проблеми с газта за Европа ! А Украина все се мислят за хитърци ,този път номера няма да мине , колко крадоха от транзитния газ и нищо не платиха ! Нека сега Газпром да им го натегне ,само така ЯКО !

точно ,,пораженкофф,, се приготви да нападне и си вземе , донбас,крим,москва,урал та чак до манджурия , ,,лошите,, руснаци му спряли ,,доставките,, защото не им плаща...??? извод...??? не нападаите русия през зимата щото до ,,лятото,, ще кристализирате пък и не само това...!!! американците му пратили ,,джавелин,, да се ,,грее,,...!!!

Докога ще се поддържа това фашистко правителство ...

Да си направят хъб и ще имат много газ.Да се обърнат към спеца по хъбовете.

Направо да вземат наш боко при тях..БЕЗ пари както са свикнали им го даваме даже може и някоя помощ да им дадем от благодарност че най накрая ще е далеч от България..

СТАДОТО си заслужава пастирите/ОВЧАРИ в България НЯМА отдавна/. Бавно ,но сигурно изчезва ./Терм.2/...

Това че губим по милярд от транзит вече втора година не е важно, важното е че ЦеЦо апартаменто го викат на молитвена закуска в Белия дом!

Загубата на Милиард годишно ,и евтина газ от Южен Поток , директно води към Молитвените закуски на Цвъко в САЩ + +Галенето на Боковата тиква от Юнкер и Меркел !

Ще крадееееем!

защото сме най мръсната нация в света - даваха ни не само газ иа транзит за 400 000 000 евро -не са врагове тези който не са мислели за народа а са мислели само джоба и кариерата си И УМИРАИТЕ ОТ СТУТ ГАЛД КАТО СТЕ ТВА КОЕТО СТЕ !!!! КАМЪНИ ОТ НЕБЕТО НЕ ПАДАТ!!!!!!!!

не бъркай ГЕРБ С България ! Противоположни неща са !

Укрите само Ускоряват Изграждането на Северен Поток 2 и Турски (неЮжен-Български) Поток ! тОЛКОВА СА ГЛУПАВИ .

Първо: Газпром върна парите на Украйна за газ и каза, че НЯМА ДА ИМА ГАЗ ЗА УКРАЙНА, а не че спира доставките за ЕС. Е, ясно е, че Украйна първо ще остави газ за себе си и после ще пусне по тръбите. Второ: Газпром ЗАПОЧВА процедура по разтрогване на договора за пренос на газ през Украйна, а не че е спряла газта през Украйна за ЕС.

Това, което казваш е така, но като няма газ през Украйна - няма и за нас. Щото газовия хъб е само в драсканиците на крадлив Боко, белким една реверсивна връзка да беше направил - всички безумия щяхме да му простим!

Да, съгласен. Вероятната причина за действията на Газпром е, че Столкхомския арбитражен съд осъди в полза на Украйгаз, за това че има договор за транзит през Украйна за 4.5 млр, въпреки, че Газпром доказаха, че от техните партньори в ЕС не е постъпило искане за такова количество газ. Мотив за съдър е бил, че икономиката на Украйна имала нужда от тези такси, нищо че количествата не са поискани. С предишната сума, която пък Газпром имаше да взема от Украйна, остана сума около 2.5 млн които Газпром трябва да плати и Газпром обявиха, че ще платят тази сума. Но обявиха, че те след като съдът ги е осъдил заради икономиката на Украйна, те ще започнат процедура, пак в Стокхолм по прекъсване на договора за транзит на газ през Украйна. Кой крив или прав не знам, но . . . . . зле.

"Газпром" ще трябва да плати на Украйна, но това са подробности в пейзажа. Важното е, че тръбата за Европа продължава да се държи от Киев. А не от Анкара.

Всеки хвърля цифри както му падне, пишат , преписват , но не мислят: "Доставките от Полша към Украйна ще възлязат на 60 млрд. м3 до края на март" Украйна има потребление 150-200 милиона / дневно. Нито Полша има от къде да вземе толкова газ, нито Украйна има какво да я прави.

Що да няма бе? Ще купят! От Русия!

Не става, няма вариант Максималния капацитет на газопровода Ямал-Европа(единствения между Русия и Полша е 35 млрд/ годишно). Това е невъзможна работа, погледната от всякъде. Това е просто журналистическа партенка(грешка).

jingiby

"От десетина години правителствата у нас пренебрегват изискването на Брюксел да изградят интерконектори с Гърция, Сърбия и Турция." На Боко Хъба конектори му не требват...

Още веднъж щото сме 99% дебили - Ади сега всички дружно да с наведем, да се фанем за палците и .... повечко мас отзад.

sawo

Странно за какви проблеми предупреждават? Газ няма да има само за тях, освен ако не смятат да крадат от транзитния газ за Европа?

Я виж как се сети! Това е като вица за биатлона - как така ще съм втори като имам пушка под ръка и първия е с гръб към мен? И тук така - как да няма газ като тръбата минава през двора ми? Демек да се стяга ЕС, щото техния газ ще намалее!