Румъния се отказа да ветото си за Сърбия

Румъния се отказа от налагането на вето върху даването на статут на кандидат за членство в Европейския съюз на Сърбия заради правата на влашкото население във Войводина.

Обратно в новината

Коментари - Румъния се отказа да ветото си за Сърбия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека не забравяме че моста-2 е почти готов--- Друго си е .Тия к,ви то ще да са .Последна грижа...Ние трябва да гледаме нас си.

Румъния големите в ЕС и наредиха да си прибере ветото! Мислите ли, че не могат на Холанда да наредят същото! Не искат! Това е истината. Дори те са я накарали да им направи услуга, играейки си с нас на доброто и лошото ченге! Не ни е мястото в този зверлиник ЕС, без силен партньор-покровител покровител!

Румъния може да постави въпроса сега, защото после ще бъде късно. От тук на сетне те винаги ще имат основание да казват , че са предупреждавали за това малцинство ама ЕС не е направил нищо и тем подобни. Надявам се да не се стигне до там. Не съм запознат подробно с това малцинство като брой, бит и т.н., но исторически то не е румънско, а влашко, както и молдовците исторически са си наследници на Молдовската държава. Езика тук не е достатъчен. Иска им се на румънците велика Румъния ама със Сърбия това не минава като с нас. Въпроса е в стандарта на живот. Доколкото знам Воеводина е доста напред със стандарта и освен власи там живеят и други малцинства. Само за няколко години в ЕС Сърбия ще дръпне напрад, защото там и да има кражби и корупция те не са в размерите на нашите - при нас от корупция и щуробаджанащина и некадърност по върховете е на път да изчезне държавата. Не говорим за нац. сигурност даже, а за изчезване на България. За 5 години членство нищо не постигнахме. Стойте и гледайте Сърбия. Дано само ЕС ги накара да се държат като демократи ама малко се съмнявам. Нашият проблем е с Македония и там трябва да гледаме ние, че нещо не разбират от добро. Горорят български славянски диалект , имат 500 крепости всички с български (прабългарски) археологически находки, а твърдят че са по-високо от господ.

От близък опит познавам Сърбия и нейния народ. Това са сто процента наши кръвни братя. При тях проблемът е в правителствата и политиката им към съседите им. Това са видимо болни от шовинизъм типове, които загубиха държавата си от простотия и алчност за територии. Хората на Сърбия са като нас, от тях не ме страх, но се боя, че ако ги приемат в ЕС, ще започнат да рушат правилата и да се държат като нашите управници. Приемането на Сърбия в ЕС е още една стъпка към ликвидирането на единството на нова Европа. Следващата ще бъде Македония с нейните видимо болни лидери. Надеждите ни за богат живот и швейцарско качество явно няма да се сбъднат въобще. Уви!