Какво ни носи ЗПКОНПИ утре? Я да видим първо вчера

Четири административни звена ще се влеят в бъдещата Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Обратно в новината

Коментари - Какво ни носи ЗПКОНПИ утре? Я да видим първо вчера | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Престъпното мафиотско правителство ще се самоарестува? :) Ще се "самонакаже" с допълнителни бонуси и още административни паразити ... "Крадецът вика дръжте крадеца". Толкова са плиткоумни герберстите, капка експертност не остана в администрацията ... Демонтирана държава, уви ...

Самата дума "корупция" означава продажност, подкупничество. С този епитет могат да се окичат единствено хората във властта, държавни и местни чиновници, хора, които се възползват, облагоделстват от служебното си положение. В частния бизнес думата "корупция" не върви. Там има хора нарушаващи правилата, законите, регулациите. Кфалификацията тук е нарушение, престъпление. Ако ще правим закон за корупцията, той трябва да се подложи на много широко обществено обсъждане, най-вече от граждански организации. Не е възможно държавници да си правят закон за корупцията.

Едно от въпросните 4 звена се нарича ""Център за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет"" По-точно би било : Център за...... и организираната престъпност В МС

Вие нещо друго ли очаквахте?!?!?! До сега 30 години имаше закони и агенции за стимулиране на корупцията. Сега ще решим проблема с нова агенция, която е назначена, командвана и зависима от тези, които трябва да разследва. Мен ако питате е по-добре да наемем една чуждестранна агенция. Ще ни излезе поне двойно по-евтино, колкото и скъпа да е! Дори няма нужда от нови закони, освен да може да повдига обвинения в съда наравно с корумпираната цацаратура!

ChatGPT

Освен заплетен език май друго не носи

Крадците на едро не са психично болни за да създават силни служби,които да се борят срещу тях!

След появата на ДАНС не би трябвало да има корупция. Оказва се , че корупцията е все още тук и сред нас. Какво мисли другарят Станишев днес за рожбата си, защото е социалист?

Това същият Големанов ли е, дето обикновено ни залива с вълни от глупости? Е, че той можел да пише и то доста добре. А дано, все да е така.

Поздравления за автора - много точен коментар и неочаквано публикуван от дира... "Дълбоката политизация на държавната и общинската администрация, съдебната власт и разследващите и правоприлагащите органи възпрепятства противодействието на корупцията по високите етажи на властта."

напротив, точно това е заблудата в която ви държат. защото НЕ възпрепятства противодействието на корупцията, а обслужва корупцията по високите етажи на властта!

"Правосъдие: "Гарантиране на ефективна, бърза и справедлива съдебна власт Нов ред за преследване на корупцията и противодействие на престъпността."

А добро утро! А мутрата се изцепи преди време , че в РБ корупция НЯМА ! Е като няма тия с какво ще се занимават ?

Дейността по антикорупцията у нас се организира и контролира от Правителство избираноо редовно последните години винаги в първата тройка, а най-често, като най-корумпираното в Европейският Съюз! Трябва да сме големи абдали, да мислим, че нещо ще произлезе от борбата на ГЕРБ с корупцията, освен усъвършенстването и разрастването и!

БОРКОР беше обзаведен с немски софтуер, който не работеше, но нямаше как да искат компесации, т.к. този софтуер бил уреден от Бойко като услуга към Меркел. Като започнеш така, как да се бориш с корупцията?

А, една жена каза, че ББ нарочно е прецакал софтуера за да не го гепи.

Така каза жената, но софтуерът беше платен с милиони от бюджета и така и не сработи

Браво на автора Николай Големанов. Хареса ми статията, както и обосноваването с препратките . Дано ДИР пускат повече такива смислени анализи. Съществува "глад за компетентност". А относно проектозакона, ще призова всеки да го прочете и да търсим заложените скрити вратички и явни пропуски....поне да ги посочим преди да го приемат есента...

Много рядко явление! Кадърно написана статия от български журналист! А дано има и други...

В БГ политическите партии нямат интерес от унищожаване на корупцията! Без корупция губят лостовете за управление и стават излишни!

И да гледаме и да не гледаме вчера-то, наясно сме, че е като днеска-то и като утре- то освен, ако не се случи чудото и политиците ни не се обърнат с лице към бъдещето. А това е blockchain технологията, към която вече гледат много политици от т.н. "цивилизован свят", а и не само те. Вярно, че го правят с нежелание и под натиск, но го правят. Защото нито сме изобретили ние корупцията, нито сме я наложили като начин функциониране на обществото.

лъжи. боклуците пишат дълги опашати лъжи, които нищо не променят, разбира се. такава е и целта на занятието. боклуците са се писали нотариуси, адвокати, чси, юрист-консултанти, финансисти... и крадат по всички възможни начини, а милиционерите пазят далаверата. боклуци.

Така е - много добра статия ... и най важното точна ... добавям от мен - ... и всички тези структури са на Бюджетна издръжка /тоест плащаме всички/, но се ползват само от тези които "управляват", когато трябва да "ударят" там "където трябва", а когато трябва да защитят всички ни от "случка" като КТБ, странно ... НЯМА ГИ ...

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

минусче за "поддържана и финансирана от EU и УСА". Точно ЕУ и УСА те карат почти 30 години да гласуваш за партиите на ДС/КГБ. Дтеба в тиквата проста.

СИСТЕМАТА "ИНДЖЕ" РАБОТИ НАЙ-ДОБРЕ ... ПРЕВАНТИВНО ИЗТРЕПВАЛ ВСИЧКИ МУТРИ И БЕЙОВЕ И СЛЕД ТОВА ПУСНАЛ ЕДНА МОМА НАКИЧЕНА С ПЕНДАРИТЕ ДА МИНЕ ПЕША ПРЕЗ НЕГОВАТА ТЕРИТОРИЯ :))) ... В СЪВРЕМЕНЕН ВАРИАНТ - ЕДИН ТИР И ОТ ТИРА ХВЪРЛЯТ ПАЧКИ ПО ЦЕЛИЯ ПЪТ КАП.АНДРЕЕВО-КАЛОТИНА И НИКОЙ НЕ ГИ ПИПА ИЛИ ГИ ПРЕДАВАТ В МВР :))

чете по цял ден и цитира Близ и Пик, собственост на ...турската партия контролирана от Путкин, ама иначе говори постоянно за ''бейовете'' как си шял да избиваш. И ти си един шизофреник ..не само че те хванахме как само си милиш, че си в САЩ, а дефакто си в Сусурлево.

Ако в борбата с корупцията "резултатите не са видими", то кои са тогава "видимите резултати", които ГЕРБ ни обещаха щедро за коронясването на ББ3?;))

като за начало.... Очаквам още подобни размисли от същия и други автори.

ЛАПНИШАРАНИ , КОИТО ДА ВЯРВАТ, ЧЕ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ЩЕ ИЗМИСЛЯТ ЗАКОН , КОЙТО ДА ГИ ВКАРА В ЗАТВОРА ?!? ИМА ЛИ ТАКИВА ВЯРВАЩИ ?! ДА ОТИВАТ НА ПСИХИАТЪР !!!

Разбира се, че има и не ходят на психиатър, а ходят сами да си гласуват за нищожества. Кой нормален няма да ги мачка, лъже и краде !?

Когато видим Пеевски и подобни в затвора за десетки години с осъдителни присъди,тогава ще повярваме,че има някаква борба с корупцията и прането на пари!!!! До тогава всичко,което правите ще минава,като поредния цирк!!!!!

Грухтеевски беше избран за еврокресло заедно с другия боклук барекофф. КТБ им плати изборите и медийните сценки.