Коментари - Брюксел следи с тревога газовата криза Русия-Украйна | Днес.dir.bg

Брюксел следи с тревога газовата криза Русия-Украйна

Европейската комисия следи с тревога ситуацията около транзита на природен газ през Украйна за Европейския съюз.

Обратно в новината

Коментари - Брюксел следи с тревога газовата криза Русия-Украйна | Днес.dir.bg

Коментари

Да бе, пука им за Източна Европа. Колкото робовладелците за робите.

Не разбирам тая тревога на Брюксел, след като целта за независимост от руския газ фактически е постигната и то първо в Украйна?! Е, верно, студеничко казват било, ама всяко удоволствие се заплаща. Сега остава да изчакаме и видим дали и останалите страни от ЕС няма да постигнат украинската независимост с антируските санкции. Пък и студът е по-евтин, дори безплатен!

,,Нагнетеното количество газ в находището Чирен може да стигне за около месец, заявиха от дружеството'' ЗАБРАВИЛИ да добавят ,,през май или август...''

Бо Бо

Ето до какво водят санкциите с/у Русия; след Украйна, може цяла Европа - начело с баба Меркел и кривия Макрон да почне да лъскат тръбите. "Те ти булка Спасовден", и "Кой ми сра в гащите"?! Нека доброжелателите на Украйна: Полша, ЕС, САЩ сега да дадат пари на Украйна за да си поръчат американски газ. Нека танкера с газ да пристигне СЕГА в кенчета от Кока Кола; Фъсссссс, фъсссссс - на цена 5 долара за кенче... фъсссс... И докато американските сенатори и "задокеанските ни братя" помагат на Украйна с фъс-фъс, следва фъс-фъс и за нас. Защото след милион и половината овяхнали гербери, следва овяхването на цялата ни нация... Единственият реален изход е измитане на продажните политици и договаряне с руснаците. Защото нашите политици с предателски наклонности спряха ЮП в интерес на задокеански интереси и русофобската клика в САЩ. Защото няма друга нация, на света, която да е била малтретирана и манипулирана от политиците си в продължение на 640 години вече - 500 по турско време и 140 години след "освобождението". Защото трудно се намира истински водач на една нация! Честит празник Българи!

Стига с фалшиви новини. Има решение на арбитраж, расия трябва да го испълнява. Санкции имаше не срещу расия, а срещу 140 приблежени до путен. Русия направи Анти санкции срещу целия свят и се оказа в самоизолация и глад

Грешите! Верно е, че наши политици спряха ЮП в интерес на САЩ: "Премиерът Орешарски е разпоредил спиране на всякакви дейности по изграждането на газопровода ЮП... след среща с делегация от американски сенатори, водена от републиканеца Джон Макейн....", 08.06.2014, 24 Часа), но не е вярно, че са с предателски наклонности, а напротив. Спряха ЮП от вярност и преданост към своите щедри създатели: ".... Неслучайно 10 ноември завари Александър Лилов в Лондон. Вече му бяха напълнили чантата и тогава той дойде и приложи този модел за създаване на т.нар. Българска социалистическа партия. Тя въобще не е еквивалент на БКП... БСП беше заченато в американските политически лаборатории на Збигнев Бжежински и на Кисинджър..." Из интервю с Академик Борислав Йотов. за което са се доказали неведнъж: "...- Луканов пусна Сорос в България, който изгради всичките си структури у нас ... ", в Блиц, 28 Септ. 2014, заглавие "Костадин Чакъров: Костов беше експерт на БСП, Луканов го изпрати в СДС". "Евродепутатите от БСП и ДПС са единствените български евродепутати, които са подкрепили резолюция на Европейския парламент за насърчване на миграцията. Става въпрос за мигранти от трети страни към Европа. Спорната резолюция е приета на заседанието на Европейския парламент в Страсбург във вторник с гласовете на Партията на Европейските социалисти и АЛДЕ - в първата членува БСП и неин председател е Сергей Станишев, а ДПС е член на АЛДЕ.... Документът е одобрен с 339 гласа "ЗА", 333 - "ПРОТИВ" и 25 - "ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ". .....Резолюцията е подкрепена единствено от евродепутатите от БСП и ДПС. Против гласуват всички останали....", 27.10.2016, ТВ Европа.

Нали с помощта на ЕС Украина стана енергийно независима от Русия. За чий е тоя рев сега?

Да бе Южен поток построило, сега не би патило!

Няма проблем - имаме газ за месец!! Браво - дори и така да е, какво ще правим след като мине този месец???

Лети самолет с целия животински свят. Пилотира Баба Меца. В салона е и свраката, която си позволява да плюе по стюардесата. Подражава й естествено маймунката и тя плюе. Идва Баба Меца и ги изхвърля от борда двете. Падайки надолу свраката пита маймуната: Ти можеш ли да летиш? Отговорът е НЕ. Еми тогава защо плюеш, като не можеш да летиш, заключава свраката.

Газпром трябва да изплати 2,56 милиарда долара за това, че не е транзитирал през Украина достатъчно газ и укрофашагите са обеднели. По тая логика и ние трябва да искаме "компенсации", защото недостатъчно газ са пуснали през нас за Турция... А когато се ерчехме и правехме на велики (и ние и укрите) западняците (ЕС и фша) колко ни се радваха, помните ли?

Решението на съда в Стокхолм е пълна порнография. Да видим защо: - Русия обвинява Украйна, че е закупила по-малко газ, отколкото е поръчала иска да и се плати за разликата. - Украйна обвинява Русия, че е прекарала през газопровода по-малко газ отколкото е заявила и иска да и се платят транзитните такси за разликата. Какво реши съда: - Съдът приема, че Украйна не е виновна и не трвбва да плаща за незакупеното количество газ поради независещи от нея причини - просто се е влошила икономическата ситуация. - Съдът реши, Русия трябва да плати транзитните такси за непренесените количества газ, НЕЗАВИСИМО, че причината за тях е влошената икономическа ситуация . Пълна порнография, за едните така, за другите иначе. Руснака е напълно прав. - Укра

НЕ е СЪД ,А АРБИТРАЖ...и решенията са толкова иезуитски ,че Игнаций Лойола би с засрамил....А тепърва ПОДОНИ решения ще ни цакат и нас...А още по сранни щяха да бъдат с приемането на СЕТА!!!!!Тогава няма да е ,,пълна прнография,, А СТРАШНА ДЖЕНДЪР ПОРНООРИЕНТАЦИЯ...

Арбитражния международен съд за спортът-в Швеицария/Лозана 05-декември-2017 за зимната олимпиада в Серерна Корея 2018 излезе със решение което МОК (изпълнителен комитет) не поиска да го приеме и призрително го отхвърли виж френския весник Le MONDE от 6-7 дек-2017. Защо сега се чудите, че руснаците не приемат Стохолмския съд-хайде и те са хора и си знаят интересите също. НИШТО ЛИЧНО тогава ЕС и Украйна мълчаха и се подхилкваха радосно ами сега защо крякате за това което Вие сте си направили. Карайте на студ, хилете се в Украйна и не се обаждайте. Зимата ще свърши скоро, Украйна ще продължава да открадва от транзитът както до сега е правила и ЕС си е затварял очите. Киев има договор с Полша за 60 милиона кубика газ първоначално за замиване на положението. След 2-3 месеца всичко ще се забрави и Полша и Украйна ще получават повече финансова помощ от Бруксел. Това значи по-малко пари за Централна и Източна Европа и по-големи вноски за ЕС т.е. бедност.

Газа за Европа се командва от Русия.Всички други приказки са шашма.

Навместо да имаме директни доставки,ние ще се молим на Ердоган..И не само това .Тези алтернативни газови връзки ги чувам от 5 г.че се строят и аха,да са готови. Още обаче не се виждат на хоризонта.Путин каза ,че спира транзита през украйна от 2019г.Бече изпуснахме заради чужди ползи ЮП ,но сега ще останем и без алтернативни връзки.Путин не е Боко,който говори сутрин едно,а вечер друго.

Ако позицията на Брюксел се изчерпва с това, да следи с тревога.........то ние трябва да вземем нещата в свои ръце и да подсигурим доставките на газ за години напред. Ако Европа не може да ни предложи алтернативно решение, то няма право и да ни пречи сами да си решим проблема.А най-простото решение е втората тръба отново да завие малко на север до Варна - оттам да се доставя газ за България, Сърбия, Унгария, Австрия и т.н. Ако това не се харесва на американските ни верни приятели, нека финансират терминал за втечнен газ у нас или да използваме гръцкия, където да акостират ежедневно американски кораби с безвъзмездно предоставен ни втечнен газ. Те имат опит с Берлинския въздушен мост и със сигурност са забравили какво им струва това. Щом си го припомнят на практика, може би ще ни позволят да си решим проблема сами.

Да "НИ" - "ВИ" е честита новата газова криза. Да видите родните политици, как отклониха тръбата за природен газ през Турция, Гърция, България към западна "Европа", тук сценарият ще е същият само, че Турция ще върти кранчето на "синьото гориво" за да постигне целите си да влезе в "ЕС". Благодаря за Вашето внимание.

ДА ПОЗАМРЪЗНАТ МАЛКО ГЪЗОВЕТЕ НА ЕС. И БЪЛГАРСКИТЕ -СЪЩО. ЗАЩОТО НИЕ МЪЛЧАХМЕ КАТО ГОВЕДА, КОГАТО НИ ЗАБРАНИХА ЮЖЕН ПОТОК.

Брюксел да не следи с тревога, а да пусне на крадливите украинци безплатен европейски газ! Кражбите за милиарди са доказани от независими чуждестранни експерти, затова Русия от къде да пусне газ на редовните платци, като заобиколи неблагодарните хохали!

А аз от тревога си го преместих....

Обръщение на Путин към "западните партньори": "Като не искате да разговаряте с Лавров, ще разговаряте с Шойгу".

От сутринта западните проститутки газ пикаят, след изказването вчера на ВВП. Д

Виж си първата среща на БАЦЕ с Путин в ГДАНСК!! Как в края на срещата Путин казва на преводача на Баце, така, че всички да го чуят.. НА ТАЗИ СРЕЩА АЗ ТРЯБВАШЕ ДА СПЯ, А НЕ ВИЕ.. Па си виж за ЕДНИ 15 години как е предупреден ИДОЛА ТИ, че са ни чакали.. И от обаждането на агент Гоце за ЮП до появата на Турския си преброй годините. ТОЧНО НОВИ 15 годинки са...

2009-та година е срещата..

Не разбрах само Украйна откачили се от Газпром и кога тръгват американските танкери с втечнен газ ? А други кораби с въглища тръгнаха ли от САЩ ?

и полша и литва получават газ от сащ проблемите се решават

А как са точеше Литва да снабдява де що има страни около нея.. АММА НИКОЙ ДРУГ НЕ И ИСКА ХАМЕРИКАНСКИО ГАЗ.. Пък преди Украйна арбитража в Стокхолм я попари с решението - ДОГОВОРИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ЗА ЦЕЛИЯ СРОК ОТ ДОГОВОРА... И я отказа да получи 1,5 млрд д. от Газпром

От газовото находище Ямала 2 тръгнаха за САЩ 2 кораба и акостираха в Бостън. Отделно 1 за Англия и 1 за Франция. Това находище със завод за втечнен газ е инвестиция на Ротшилд в санкционираната Русия. Другия завод е вече пред завършек в Сахалин за Япония и Китай. Общата инвестиция на Ротшилд е 36 млрд.долара

в България нито е студено нито е тъмно проблемите на русия да си ги оправят те осъдени са на 5 милиона $ да си плащат кво ревете тук на умряло??

*милиарда

същото дело е осъдена за 2 млрд. долара.. И ша получи 2,6 милиарда.. Ама чак след решение по ожбжалването на руснаците..

Укрите са по тъпи и по продажни и от нас.......Хак да ви е , а ние си търпим Б.це:)))) E НЕЕЕЕЕЕ.......

Георги Димитров е казал на времето: "Дружбата с СССР е нужна на България както слънцето за всяко живо същество". Вижте колко прав е бил. И не само за България. Най-добре ще е да свикваме на глад, студ и тъмно. Важни са единствено евроатлантическите ценности. Бъдете над битовизмите.

Русия спира и закрива проекта Южен поток. Това заявиха ръководителят на руският Газпром Алексей Милер и министърът на енергетиката Александър Новак. Вместо това Русия и Турция съвместно ще разработят проект за строителството на нов газопровод. ------------------- това са фактите може да търсите из вестници и телевизии

Украйна започа да внася газ на реверс от Словакия и то пак руска ,но с 17% над руската цена

Много хитро са се уредили украинците. Както ние с Гинка. Тя ще ни внесе ток на добри цени от производителите.

тръбата за южен поток щеше да е 50% българска а путин забрани да допускаме до нея трета страна заради това този проект беше спрян от путин

Значи руснаците да строят , а трета страна да се намърда без пари , а ??? Я fuck off!!!

руснаци ли ще строят или други финансирането беше 50% БЪЛГАРСКО

От Маккейн беше спрян ЮП

не лъжи бе гьотверен. Спряха Южет поток окупаторите Маккейн Помийната яма и Нуланд Кифлата. Измекярите като теб се одупиха и го ритнаха в Турция. Сега се дупят на Путин, но резето падна

На българския участник ОМВ с находището си в Черно море БЕ ДОПУСНАТ ДО ТРЪБАТА!!! А сега си пусни ШЕФКОВИЧ "ЛИБЕЛИЗИРА" ТАП.. Да са светнеш за ДВОЙНИЯ КРИТЕРИЙ НА ЕС..

Путлер пръдна и демократите се насраха хахахахах , особено баш украинските демократи...те направо са в кома

.. нека американците да доставят газ, с това се вижда, колко жалки са европейските лидери, без руски газ няма как да може да се мине , тъпото беше че за да лижем западни задници изпуснахме юп

Братята поляци ще дадат газ на Украйна а от там и при нас

Путин вчера каза. Мислете !

Ако соросоидните джендита се надупят по веднаъж на чичо Тръпи срещу дамаджана газ-запасите ще са поне за година напред

И кой ми сра в гашите - всичко реши Стокхолмския Съд - Украина получи точно това което подписа в 2009 под натиска ЕС (А ТАМ РАБОТЪТ ПОЧТИ 10 трансн- ни корпураций и смучать пари от укр-я народ.Много ниско юредическо ниво от украинската страна(тъпи , просто тъпи) защото ЕС СЕГА ИМА газ А Ураина няма

Нали обявихте война на Русия бе джендъри ! Икономически санкции. Дадохте 5 млрд.долара на бандеровските фашисти.Какво искате ? Сега ще дзиндзирикате от студ и акъла ще ви дойде. Ако не беше СССР, Европа щеше да бъде Трети Райх

Ти не можеш да пишеш на български ве

можеш ли ВЕ?

Идеята за диверсификация е геополитическа, а не икономическа. В диверсификацията няма никаква елементарна логика. Някои страни имат удобен и евтин достъп до много източници, но други нямат и никога няма да имат. В близките десетилетия газ ще е нужен и Русия е безалтернативна. Добър изход е просто да внасяме от тях. Не е нужно да сме приятели или врагове. Още по-малко е нужно да проваляме южни потоци. Не сте съгласни? Стойте на студено тогава и чакайте газ от Катар, може от Чили или Нова Зеландия. Азербайджан? Ако е могло оттам, турците нямаше да взимат от Русия. Русия си има всичко за разлика от нас.

израел изнася газ за арабите в египет и йордания незнам дали можеш да осмислиш този факт газ има много просто русия пречи на източна европа да го получи

Студът и тъмнината, които се очертават не са особено полезни за здравето, но каляват характера. Георги Димитров ще излезе много прав като е казал: "Дружбата с СССР е нужна на България както слънцето за всяко живо същество". Студът и гладът укрепват дружбата между народите. И диверсифицират джендъра.

Би ли би бил така добър да ни светнеш как точно аджеба Русия пречи на еврейския газ да стигне до Европата. Нито е по пътя на транзита, нито евреите ще си пожертват интереса в името на някоя похвала от големия брат / както ние се дупим пред американците / Просто не им излиза сметката. Цената на доставката прави стоката непродаваема, а не пречките от страна на Русия.

Украйна дължи пари на Русия и дори е осъдена да ги плати. Русия си изгражда и газопроводи към Китай "силата на Сибир", и към Турция, и Северен поток-2 също ще стане. Украинците искаха да крадат и рекетират, но свърши се тая.

Абсолюти скапаняци! Провалиха Южен пток през България, сега били разтревожени?!

а путин защо не пожела да допусне до тръбата трета страна?? защото иска да е имперски монополист!

Ами тоя третия защо не си прекара тръба като иска да доставя газ. Аз като карам картофи за пазара не качвам на камиона и картофите на комшията.

Тъп, НЕНАСИТНО тъп!!! Защо ЕС не построи ПЛАТФОРМА на 20 км., в Черно море и да прилага колкото ЕНЕРГИЙНИ ПАКЕТА иска. Да, ама отнесе "ПАКЕТА" до пощата.

Има курабиики и за вас.....

русия рекетира, това може това прави и това ще прави, руска му работа

А можеше ЮЖЕН ПОТОК отдавна да доставя газ. Много мираклий за министри, ама дали са за там?

газ от дека че дойде! Изглежда руските санкции ще се окажат изключително ефективни.

хубавото е че виждаме добре от писаниците на троловете че желанието им е България да е напълно зависима от русия аз няма какво да добавя :) обективният читател ще разбере истината за троловете

от къде да дойде газта. Защо до сега не я намери, нали имаш желание. Прав е професор Христов, 80% дебили в България.

1/3 от газта в европа е внесена от русия израел изнася газ за египет но ние няма откъде да внасяме освен от русия вие сте роби които не мислят колко да сте умни

Точно от теб,нормален човек няма какво да научи!!!

DIRът това подреждане е неподходящо,! Губи се живецът на ,,диалога,,. ...Ще ви зарежем. ...

Полша внася газ основно от Германия, не ососбено евтино, който е руски. Малко взима и директен руски през Беларус. Взима и американски втечнен газ, много скъп. Американците го купуват от Русия и го препродават на Полша като американски. Украина внася от Полша газ на зверски цени. Извод-газът в централна и Източна Европа е руски, в западна 40% руски, с тенденция и там да се увеличи руския дял. Никой не може да избяга от географията. И от Русия. А ако все пак много държи, да пробва с ВЕИ. Има опити в тази насока, но са печални.

Коментари - Брюксел следи с тревога газовата криза Русия-Украйна | Днес.dir.bg

Брюксел следи с тревога газовата криза Русия-Украйна

Европейската комисия следи с тревога ситуацията около транзита на природен газ през Украйна за Европейския съюз.

Обратно в новината

Коментари - Брюксел следи с тревога газовата криза Русия-Украйна | Днес.dir.bg

Коментари

Да бе, пука им за Източна Европа. Колкото робовладелците за робите.

Не разбирам тая тревога на Брюксел, след като целта за независимост от руския газ фактически е постигната и то първо в Украйна?! Е, верно, студеничко казват било, ама всяко удоволствие се заплаща. Сега остава да изчакаме и видим дали и останалите страни от ЕС няма да постигнат украинската независимост с антируските санкции. Пък и студът е по-евтин, дори безплатен!

,,Нагнетеното количество газ в находището Чирен може да стигне за около месец, заявиха от дружеството'' ЗАБРАВИЛИ да добавят ,,през май или август...''

Бо Бо

Ето до какво водят санкциите с/у Русия; след Украйна, може цяла Европа - начело с баба Меркел и кривия Макрон да почне да лъскат тръбите. "Те ти булка Спасовден", и "Кой ми сра в гащите"?! Нека доброжелателите на Украйна: Полша, ЕС, САЩ сега да дадат пари на Украйна за да си поръчат американски газ. Нека танкера с газ да пристигне СЕГА в кенчета от Кока Кола; Фъсссссс, фъсссссс - на цена 5 долара за кенче... фъсссс... И докато американските сенатори и "задокеанските ни братя" помагат на Украйна с фъс-фъс, следва фъс-фъс и за нас. Защото след милион и половината овяхнали гербери, следва овяхването на цялата ни нация... Единственият реален изход е измитане на продажните политици и договаряне с руснаците. Защото нашите политици с предателски наклонности спряха ЮП в интерес на задокеански интереси и русофобската клика в САЩ. Защото няма друга нация, на света, която да е била малтретирана и манипулирана от политиците си в продължение на 640 години вече - 500 по турско време и 140 години след "освобождението". Защото трудно се намира истински водач на една нация! Честит празник Българи!

Стига с фалшиви новини. Има решение на арбитраж, расия трябва да го испълнява. Санкции имаше не срещу расия, а срещу 140 приблежени до путен. Русия направи Анти санкции срещу целия свят и се оказа в самоизолация и глад

Грешите! Верно е, че наши политици спряха ЮП в интерес на САЩ: "Премиерът Орешарски е разпоредил спиране на всякакви дейности по изграждането на газопровода ЮП... след среща с делегация от американски сенатори, водена от републиканеца Джон Макейн....", 08.06.2014, 24 Часа), но не е вярно, че са с предателски наклонности, а напротив. Спряха ЮП от вярност и преданост към своите щедри създатели: ".... Неслучайно 10 ноември завари Александър Лилов в Лондон. Вече му бяха напълнили чантата и тогава той дойде и приложи този модел за създаване на т.нар. Българска социалистическа партия. Тя въобще не е еквивалент на БКП... БСП беше заченато в американските политически лаборатории на Збигнев Бжежински и на Кисинджър..." Из интервю с Академик Борислав Йотов. за което са се доказали неведнъж: "...- Луканов пусна Сорос в България, който изгради всичките си структури у нас ... ", в Блиц, 28 Септ. 2014, заглавие "Костадин Чакъров: Костов беше експерт на БСП, Луканов го изпрати в СДС". "Евродепутатите от БСП и ДПС са единствените български евродепутати, които са подкрепили резолюция на Европейския парламент за насърчване на миграцията. Става въпрос за мигранти от трети страни към Европа. Спорната резолюция е приета на заседанието на Европейския парламент в Страсбург във вторник с гласовете на Партията на Европейските социалисти и АЛДЕ - в първата членува БСП и неин председател е Сергей Станишев, а ДПС е член на АЛДЕ.... Документът е одобрен с 339 гласа "ЗА", 333 - "ПРОТИВ" и 25 - "ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ". .....Резолюцията е подкрепена единствено от евродепутатите от БСП и ДПС. Против гласуват всички останали....", 27.10.2016, ТВ Европа.

Нали с помощта на ЕС Украина стана енергийно независима от Русия. За чий е тоя рев сега?

Да бе Южен поток построило, сега не би патило!

Няма проблем - имаме газ за месец!! Браво - дори и така да е, какво ще правим след като мине този месец???

Лети самолет с целия животински свят. Пилотира Баба Меца. В салона е и свраката, която си позволява да плюе по стюардесата. Подражава й естествено маймунката и тя плюе. Идва Баба Меца и ги изхвърля от борда двете. Падайки надолу свраката пита маймуната: Ти можеш ли да летиш? Отговорът е НЕ. Еми тогава защо плюеш, като не можеш да летиш, заключава свраката.

Газпром трябва да изплати 2,56 милиарда долара за това, че не е транзитирал през Украина достатъчно газ и укрофашагите са обеднели. По тая логика и ние трябва да искаме "компенсации", защото недостатъчно газ са пуснали през нас за Турция... А когато се ерчехме и правехме на велики (и ние и укрите) западняците (ЕС и фша) колко ни се радваха, помните ли?

Решението на съда в Стокхолм е пълна порнография. Да видим защо: - Русия обвинява Украйна, че е закупила по-малко газ, отколкото е поръчала иска да и се плати за разликата. - Украйна обвинява Русия, че е прекарала през газопровода по-малко газ отколкото е заявила и иска да и се платят транзитните такси за разликата. Какво реши съда: - Съдът приема, че Украйна не е виновна и не трвбва да плаща за незакупеното количество газ поради независещи от нея причини - просто се е влошила икономическата ситуация. - Съдът реши, Русия трябва да плати транзитните такси за непренесените количества газ, НЕЗАВИСИМО, че причината за тях е влошената икономическа ситуация . Пълна порнография, за едните така, за другите иначе. Руснака е напълно прав. - Укра

НЕ е СЪД ,А АРБИТРАЖ...и решенията са толкова иезуитски ,че Игнаций Лойола би с засрамил....А тепърва ПОДОНИ решения ще ни цакат и нас...А още по сранни щяха да бъдат с приемането на СЕТА!!!!!Тогава няма да е ,,пълна прнография,, А СТРАШНА ДЖЕНДЪР ПОРНООРИЕНТАЦИЯ...

Арбитражния международен съд за спортът-в Швеицария/Лозана 05-декември-2017 за зимната олимпиада в Серерна Корея 2018 излезе със решение което МОК (изпълнителен комитет) не поиска да го приеме и призрително го отхвърли виж френския весник Le MONDE от 6-7 дек-2017. Защо сега се чудите, че руснаците не приемат Стохолмския съд-хайде и те са хора и си знаят интересите също. НИШТО ЛИЧНО тогава ЕС и Украйна мълчаха и се подхилкваха радосно ами сега защо крякате за това което Вие сте си направили. Карайте на студ, хилете се в Украйна и не се обаждайте. Зимата ще свърши скоро, Украйна ще продължава да открадва от транзитът както до сега е правила и ЕС си е затварял очите. Киев има договор с Полша за 60 милиона кубика газ първоначално за замиване на положението. След 2-3 месеца всичко ще се забрави и Полша и Украйна ще получават повече финансова помощ от Бруксел. Това значи по-малко пари за Централна и Източна Европа и по-големи вноски за ЕС т.е. бедност.

Газа за Европа се командва от Русия.Всички други приказки са шашма.

Навместо да имаме директни доставки,ние ще се молим на Ердоган..И не само това .Тези алтернативни газови връзки ги чувам от 5 г.че се строят и аха,да са готови. Още обаче не се виждат на хоризонта.Путин каза ,че спира транзита през украйна от 2019г.Бече изпуснахме заради чужди ползи ЮП ,но сега ще останем и без алтернативни връзки.Путин не е Боко,който говори сутрин едно,а вечер друго.

Ако позицията на Брюксел се изчерпва с това, да следи с тревога.........то ние трябва да вземем нещата в свои ръце и да подсигурим доставките на газ за години напред. Ако Европа не може да ни предложи алтернативно решение, то няма право и да ни пречи сами да си решим проблема.А най-простото решение е втората тръба отново да завие малко на север до Варна - оттам да се доставя газ за България, Сърбия, Унгария, Австрия и т.н. Ако това не се харесва на американските ни верни приятели, нека финансират терминал за втечнен газ у нас или да използваме гръцкия, където да акостират ежедневно американски кораби с безвъзмездно предоставен ни втечнен газ. Те имат опит с Берлинския въздушен мост и със сигурност са забравили какво им струва това. Щом си го припомнят на практика, може би ще ни позволят да си решим проблема сами.

Да "НИ" - "ВИ" е честита новата газова криза. Да видите родните политици, как отклониха тръбата за природен газ през Турция, Гърция, България към западна "Европа", тук сценарият ще е същият само, че Турция ще върти кранчето на "синьото гориво" за да постигне целите си да влезе в "ЕС". Благодаря за Вашето внимание.

ДА ПОЗАМРЪЗНАТ МАЛКО ГЪЗОВЕТЕ НА ЕС. И БЪЛГАРСКИТЕ -СЪЩО. ЗАЩОТО НИЕ МЪЛЧАХМЕ КАТО ГОВЕДА, КОГАТО НИ ЗАБРАНИХА ЮЖЕН ПОТОК.

Брюксел да не следи с тревога, а да пусне на крадливите украинци безплатен европейски газ! Кражбите за милиарди са доказани от независими чуждестранни експерти, затова Русия от къде да пусне газ на редовните платци, като заобиколи неблагодарните хохали!

А аз от тревога си го преместих....

Обръщение на Путин към "западните партньори": "Като не искате да разговаряте с Лавров, ще разговаряте с Шойгу".

От сутринта западните проститутки газ пикаят, след изказването вчера на ВВП. Д

Виж си първата среща на БАЦЕ с Путин в ГДАНСК!! Как в края на срещата Путин казва на преводача на Баце, така, че всички да го чуят.. НА ТАЗИ СРЕЩА АЗ ТРЯБВАШЕ ДА СПЯ, А НЕ ВИЕ.. Па си виж за ЕДНИ 15 години как е предупреден ИДОЛА ТИ, че са ни чакали.. И от обаждането на агент Гоце за ЮП до появата на Турския си преброй годините. ТОЧНО НОВИ 15 годинки са...

2009-та година е срещата..

Не разбрах само Украйна откачили се от Газпром и кога тръгват американските танкери с втечнен газ ? А други кораби с въглища тръгнаха ли от САЩ ?

и полша и литва получават газ от сащ проблемите се решават

А как са точеше Литва да снабдява де що има страни около нея.. АММА НИКОЙ ДРУГ НЕ И ИСКА ХАМЕРИКАНСКИО ГАЗ.. Пък преди Украйна арбитража в Стокхолм я попари с решението - ДОГОВОРИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ЗА ЦЕЛИЯ СРОК ОТ ДОГОВОРА... И я отказа да получи 1,5 млрд д. от Газпром

От газовото находище Ямала 2 тръгнаха за САЩ 2 кораба и акостираха в Бостън. Отделно 1 за Англия и 1 за Франция. Това находище със завод за втечнен газ е инвестиция на Ротшилд в санкционираната Русия. Другия завод е вече пред завършек в Сахалин за Япония и Китай. Общата инвестиция на Ротшилд е 36 млрд.долара

в България нито е студено нито е тъмно проблемите на русия да си ги оправят те осъдени са на 5 милиона $ да си плащат кво ревете тук на умряло??

*милиарда

същото дело е осъдена за 2 млрд. долара.. И ша получи 2,6 милиарда.. Ама чак след решение по ожбжалването на руснаците..

Укрите са по тъпи и по продажни и от нас.......Хак да ви е , а ние си търпим Б.це:)))) E НЕЕЕЕЕЕ.......

Георги Димитров е казал на времето: "Дружбата с СССР е нужна на България както слънцето за всяко живо същество". Вижте колко прав е бил. И не само за България. Най-добре ще е да свикваме на глад, студ и тъмно. Важни са единствено евроатлантическите ценности. Бъдете над битовизмите.

Русия спира и закрива проекта Южен поток. Това заявиха ръководителят на руският Газпром Алексей Милер и министърът на енергетиката Александър Новак. Вместо това Русия и Турция съвместно ще разработят проект за строителството на нов газопровод. ------------------- това са фактите може да търсите из вестници и телевизии

Украйна започа да внася газ на реверс от Словакия и то пак руска ,но с 17% над руската цена

Много хитро са се уредили украинците. Както ние с Гинка. Тя ще ни внесе ток на добри цени от производителите.

тръбата за южен поток щеше да е 50% българска а путин забрани да допускаме до нея трета страна заради това този проект беше спрян от путин

Значи руснаците да строят , а трета страна да се намърда без пари , а ??? Я fuck off!!!

руснаци ли ще строят или други финансирането беше 50% БЪЛГАРСКО

От Маккейн беше спрян ЮП

не лъжи бе гьотверен. Спряха Южет поток окупаторите Маккейн Помийната яма и Нуланд Кифлата. Измекярите като теб се одупиха и го ритнаха в Турция. Сега се дупят на Путин, но резето падна

На българския участник ОМВ с находището си в Черно море БЕ ДОПУСНАТ ДО ТРЪБАТА!!! А сега си пусни ШЕФКОВИЧ "ЛИБЕЛИЗИРА" ТАП.. Да са светнеш за ДВОЙНИЯ КРИТЕРИЙ НА ЕС..

Путлер пръдна и демократите се насраха хахахахах , особено баш украинските демократи...те направо са в кома

.. нека американците да доставят газ, с това се вижда, колко жалки са европейските лидери, без руски газ няма как да може да се мине , тъпото беше че за да лижем западни задници изпуснахме юп

Братята поляци ще дадат газ на Украйна а от там и при нас

Путин вчера каза. Мислете !

Ако соросоидните джендита се надупят по веднаъж на чичо Тръпи срещу дамаджана газ-запасите ще са поне за година напред

И кой ми сра в гашите - всичко реши Стокхолмския Съд - Украина получи точно това което подписа в 2009 под натиска ЕС (А ТАМ РАБОТЪТ ПОЧТИ 10 трансн- ни корпураций и смучать пари от укр-я народ.Много ниско юредическо ниво от украинската страна(тъпи , просто тъпи) защото ЕС СЕГА ИМА газ А Ураина няма

Нали обявихте война на Русия бе джендъри ! Икономически санкции. Дадохте 5 млрд.долара на бандеровските фашисти.Какво искате ? Сега ще дзиндзирикате от студ и акъла ще ви дойде. Ако не беше СССР, Европа щеше да бъде Трети Райх

Ти не можеш да пишеш на български ве

можеш ли ВЕ?

Идеята за диверсификация е геополитическа, а не икономическа. В диверсификацията няма никаква елементарна логика. Някои страни имат удобен и евтин достъп до много източници, но други нямат и никога няма да имат. В близките десетилетия газ ще е нужен и Русия е безалтернативна. Добър изход е просто да внасяме от тях. Не е нужно да сме приятели или врагове. Още по-малко е нужно да проваляме южни потоци. Не сте съгласни? Стойте на студено тогава и чакайте газ от Катар, може от Чили или Нова Зеландия. Азербайджан? Ако е могло оттам, турците нямаше да взимат от Русия. Русия си има всичко за разлика от нас.

израел изнася газ за арабите в египет и йордания незнам дали можеш да осмислиш този факт газ има много просто русия пречи на източна европа да го получи

Студът и тъмнината, които се очертават не са особено полезни за здравето, но каляват характера. Георги Димитров ще излезе много прав като е казал: "Дружбата с СССР е нужна на България както слънцето за всяко живо същество". Студът и гладът укрепват дружбата между народите. И диверсифицират джендъра.

Би ли би бил така добър да ни светнеш как точно аджеба Русия пречи на еврейския газ да стигне до Европата. Нито е по пътя на транзита, нито евреите ще си пожертват интереса в името на някоя похвала от големия брат / както ние се дупим пред американците / Просто не им излиза сметката. Цената на доставката прави стоката непродаваема, а не пречките от страна на Русия.

Украйна дължи пари на Русия и дори е осъдена да ги плати. Русия си изгражда и газопроводи към Китай "силата на Сибир", и към Турция, и Северен поток-2 също ще стане. Украинците искаха да крадат и рекетират, но свърши се тая.

Абсолюти скапаняци! Провалиха Южен пток през България, сега били разтревожени?!

а путин защо не пожела да допусне до тръбата трета страна?? защото иска да е имперски монополист!

Ами тоя третия защо не си прекара тръба като иска да доставя газ. Аз като карам картофи за пазара не качвам на камиона и картофите на комшията.

Тъп, НЕНАСИТНО тъп!!! Защо ЕС не построи ПЛАТФОРМА на 20 км., в Черно море и да прилага колкото ЕНЕРГИЙНИ ПАКЕТА иска. Да, ама отнесе "ПАКЕТА" до пощата.

Има курабиики и за вас.....

русия рекетира, това може това прави и това ще прави, руска му работа

А можеше ЮЖЕН ПОТОК отдавна да доставя газ. Много мираклий за министри, ама дали са за там?

газ от дека че дойде! Изглежда руските санкции ще се окажат изключително ефективни.

хубавото е че виждаме добре от писаниците на троловете че желанието им е България да е напълно зависима от русия аз няма какво да добавя :) обективният читател ще разбере истината за троловете

от къде да дойде газта. Защо до сега не я намери, нали имаш желание. Прав е професор Христов, 80% дебили в България.

1/3 от газта в европа е внесена от русия израел изнася газ за египет но ние няма откъде да внасяме освен от русия вие сте роби които не мислят колко да сте умни

Точно от теб,нормален човек няма какво да научи!!!

DIRът това подреждане е неподходящо,! Губи се живецът на ,,диалога,,. ...Ще ви зарежем. ...

Полша внася газ основно от Германия, не ососбено евтино, който е руски. Малко взима и директен руски през Беларус. Взима и американски втечнен газ, много скъп. Американците го купуват от Русия и го препродават на Полша като американски. Украина внася от Полша газ на зверски цени. Извод-газът в централна и Източна Европа е руски, в западна 40% руски, с тенденция и там да се увеличи руския дял. Никой не може да избяга от географията. И от Русия. А ако все пак много държи, да пробва с ВЕИ. Има опити в тази насока, но са печални.