ЕК подкрепя създаването на газов хъб в България

България ще разработи съвместно с ЕК проект за изграждане на газов разпределителен център край Варна.

Обратно в новината

Коментари - ЕК подкрепя създаването на газов хъб в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

от Тиквоча хъба за газ от ЕС тъпкането на газа обратно в "хранилището", щели ад неомат бутала от третия пол, имат си много и на боко му аресват....

Жо суи ХЪБ.,фъф БъГъ.

Ромите също пУТкрепят хъб-а!?

Вие хубаво сте се разбрали, ами Русия?! А?!?

Борисов: "...вече говорим за газови магистрали..." А газ?!?

Егати сервилната поза пред един зам.председател на европейска комисия.Направо Луи дьо Финес в "Полицаят от Сен тропе".Да потъне човек от срам,че е българин.

Ще има ШИСТОВ ГАЗ ОТ БГ.

ех , Тикво , тръбата има 2 края и за да излиза нещо от нея от другия край трябва нещо да влиза, та в тая посока на мисли какво ще влиза в хъба ти и откъде ще идва ?

Празен хъб от никъде за никъде. До тук станахме за резил на цял свят. Но ако започне този господин да строи празен хъб, ще ни се смеят и мравките. Усмивката на разбиращия е позорище за вярващия си.

Абе Бойко каква разпределителна станция ,какви 5 лева , нали проекта отпадна и няма да се строи и точка !

Ще има хъб разбира се.И Българска гз от Български находища.Трябва да се изградят и интерконектори със всички съседни държави.Главно с Турция,Гърция и Румъния .Трябва да се договори всичко по ясни правила .Това,че ще получаваме руски газ през Турция е лъжа.През Турция минават и други газопроводи.

Газов хъб до Варна??? Турция, Гърция и Румъния са доста далече от Варна! Нещо си объркал географията или глобализма те е обхванал и не те пуска... Разпределяш нещо, което имаш - другото са празни приказки, бла, бла

Определено другарю Сибир е много по далече от Турция Гърция Румъния.Щото газът за ЮП трябваше да дойде от там нали?Щом се е заел Борисов и има подкрепата на Брюксел значи ще стане.По взаимно изгодни правила.Ще тече през Станцията и руска газ,но по Европейски закони.

Ех мечти мечтии...!Хъб на кукуво лято.

бла бла бла бла....bullshit

Ей, как избраха тая Варна през нея да минава газта? Бат'Бойко дали е обяснил на колегите от ЕК какво означават буквичките ТИМ ?

БОЙКО,НИЕ СМЕ В ЕС,НО ТИ ПИТА ЛИ САЩ?ЩЕ НИ ДУПЧАТ ЗА ШИСТОВ ГАЗ,ХРАНЯТ С ГМО-НАЛИ ТЕ СА ПРОТИВ ХЪБ ЗА ГАЗ?АКО ИМ СЕ ПОДАДЕШ 50% ОТ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ СТАНАТ ГЛАДНИ ТЕРОРИСТИ-УЧИ СЕ ОТ БОРИСІІІ !!!

Доволно, 580 $ за хил. куб. м. по рукам ?

Опит за оспокояване на българското общество след преобразуването на Ю.поток в Турски поток! Тези хоре ни водят увкрено еъм пропаста ! Сами си ги избираме............

Може би, на ЕС , както и на Борисов е трудно да схванат - с Южен поток е свършено, няма да се строи. Да се вадят политически дивиденти от продънената , прашна ,европейска торба е късно! Едва ли някой ще се хване на тоя тарикатлък - за злите руснаци и европейските ,кротки агънца - жертви!

je suis ЮЖЕН ПОТОК

Боко още не е разбрал, че и да решат да построят този газов-хъб, няма да има толкова газ за да се захранва, а камо ли да се преразпределя, освен това ЕК никога няма да повери такова нещо на българите. Цял свят знае за нашата безкрайна любов към "големия брат"? При всички случаи батюшка Путн има решаващата дума, а доколкото се разбира мутрьо не му е любимец.

Толкова много боб се произвежда и консумира в България, така че е възможно да стане газов пъб на Европа

Между подкрепа, проекти и създаването на нещо реално има голяма разлика.

Ще имаме хъб за малоумници.Ухилено щастливи!

ще се преговаря с наследника на Путин..

с наследника на Боко.

Това е все едно да направиш сватба без да има младоженци. Русия не ще и да чува повече за България, по точно за продажна България. Тиквата се усети най-накрая, ама мандалото лопна.

Твърдението, че "Русия не ще и да чува за продажна България" е вярно в обратен смисъл - тя се интересува точно от продажната част на България, своята пета колона - Атака, БСП, че и Бойко май си върти задника с тоя "хъб"

На Бойко Методиев Борисов!

То не било светски ,а съветски-до 1990г.Днес при Бойко 2 ,то не било Хъб, а Ирландски пъб.Благодарение на клакьорите гербери, ръбовете и техните вождове България изпусна питомното ,а днес гони дивото.Гьола в Белене ,който не се застрои за АЕЦ по вина на десните думократи и лично на бикомуниста Бойко , при трудности в елзахранването ще получаваме ток от братска Р.Турция и братска Румъния.Техните гьолове са изпълнени със съдържание, както и главите на турските и румънските политици.

ЕК искаше да има хъб във Варна досега щеше да е построен.

фракинг фирмите фалират, не е ли наясно този "експерт"

val55

Все, още не се знае дали и ТП, ще се строи, а някои мечтаят за хъб. На първо време най-вероято е да се увеличи преноса на газ до пълният капацитет на СП в Турция, и ако нещата след време се пооправят тогава може да се строи и ТП така, че хъб до Варна едва ли ще има в скоро време. ЮП няма да има след, като рашките изкупиха акциите на партньорите си, и така върнаха инвестициите им, а това означава..... Всичко беше един тест за управляващата ЕС бюрокрацията, САЩ и Русия, като отделен субект, и той беше издържан с 2 от двете страни. Задават се, къде, къде по тежки тестове така, че очакванията ни да не са толкова оптимистични в близките години, докато не се появят нови политици с ново мислене, защото тези си карат по старому без да вземат в предвид истинкото??? бъдещо развитие на света, като цяло, а само конюктурното, което нерешава проблема. Извода засега е, че те си правят сметките без "Кръчмаря"?!. Въпрос е на възможности в начина на мислене за вземане на правилните решения, които касаят всички, и зачитат интересите на всички. То да беше само това, а то.....

Вече съм си поръчал комплект огал,шумаг,гутра,тагия и диш- даш.Само с рязването не знам,как ще решим въпроса.

"...Обънете внимание, поради увеличения местен добив на нефт и газ, Турция е спестила за година милиард и осемстотин долара подобрен търговски и платежен баланс, повече работни места и иневстиции. Ние също можем да спестим към 2.4 милиарда долара годишно, ако развием този сектор. У нас нещата са не само тревожни, но и трагични. Голямата надежда сондажът на Тотал в дълбоководието се отлага за 2016 година. Не се предвижда друг сондаж в оншорните зони. За капак сривът в цената на суровия нефт рязко ограничи капиталовите програми на водещите петролни компании и затрудни кредитирането на тази дейност. Това окончателно погребва възможността за сондажи у нас през настоящата година. ... ... Добрата вест е, че в съседния на Силистар в турската офшорна зона блок Шел започна дълбоководен проучвателен сондаж. Проучването и добива на нефт и газ е прекалено сериозен шанс не само за растеж на българската икономика, но и за възстановяване на българската енергетика. Ето защо съдбата на този сектор не може да бъде оставена в ръцете на радикалните еколози и заинтересованите от руски енергийни доставки." От блога на Илиян Василев - link

Добре, но как ще се финансира тази дейност? Бюджетът съкрати 40 млн. и БДЖ колабира, военните реват, полицаите, ... Ще е рентабилен добивът ли ( това е твърде експертно )? Изпуснахме питомното, сега ще гоним дивото.

Питайте Ирландската пастирка, тя знае, тя ще ви препоръча тройната коалиция ШментиКапели-БСП-ДПС да дойдат отново на власт и нещата ще потръгнат, и даже ще се оправят.

Това,по-точно е блог на ,,ШЕВРОН,,.

Едно циганче седнало до река Дунав с бурканче квас и започнало да кваси реката. Минава един и казва: А бе, манго, ти не знаеш ли, че Дунав не може да се кваси. Циганчето одговорило: Знам, знам, но ако се закваси ти знаеш ли какво ядене ще падне...

газ няма,но измислиха клатикурни постове - разработваите вече станахте за смях с калинките си

RРУСИЯ ИМА ГАЗ И ИСКА ДА ГО ПРОДАВА. ЕВРОПА ИМА ПАРИ И ИСКА ДА КУПУВА ГАЗ. ИСКА ДА КУПУВА ГАЗ ПРЕЗ ВАРНА. ЕВРОПА НЕ ИСКА ДА КУПУВА ПРЕЗ ЗАОБИКОЛЕН МАРШРУТ И ПРЕЗ ИСЛЯМСКА НЕСИГУРНА ТУРЦИЯ. А СЪЩО - МАКЕДОНИЯ И СЪРБИЯ. КАКВО ИЗЛИЗА? ИМА ЛОГИЧЕН ИНТЕРЕС ДА СТАНЕ ТОЧНО ПО ПЛАНА НА БОРИСОВ - РУСКИЯТ ГАЗ ДА СТИГА ДО ВАРНА И ОТТАМ - ДА СЕ РАЗПРЕДЕЛЯ ЗА ЕВРОПА.

Ако Борисов успее да врътне Европа, САЩ и РФ, ще се опитам прав да му кажа евала! На този етап скапа всичко, но това може и сигурно е многоходовка. Току знае, току не знае кво става, сигурно е голям играч. Имат да се учат от него, тъй да видите вие!

Щом го подкрепя ЕК, значи е лошо за България...

Отличен 6

Щом го подкрепя ЕС значи е добре за България и зле за вас дето сте на руска заплата.

Вие имате ли мозъци в главите си или каквото ви кажат в товя вярвате? И в най-доброто семейство има любимо дете, ако е по-голямо семейството вече става съвсем отявлено. Естествено е че ЕС не ни мисли най-доброто, просто не сме им любимци. Естествено че РФ не ни мисли най-доброто, те просто си имат интереси. Земете да мислите с главите си кое е добро, а не кое е срещу Русия и кое е за ЕС.

Явно ти си на еврейска хранилка...Не, че това ме интересува но се излагаш...

Млъкни бе, фес! Всички ли от АТАКА сте такива глупаци? ;)

Едно циганче седнало до река Дунав с бурканче квас и започнало да кваси реката. Минава един и казва: А бе, манго, ти не знаеш ли, че Дунав не може да се кваси. Циганчето одговорило: Знам, знам, но ако се закваси ти знаеш ли какво ядене ще падне...

Бива, бива , ама такава тъпотия не бива. Нали руската газ е скъпа.Путлер е мошенник. Лук Ойл продаден на руснаци от великия Мангал ни краде. Защо сега се дупим на руснаците ??? Какъв Хъб, какви газопроводи. Те ще си останат въздухопроводи, паметник на десните петоколонници отново загробили България;.

Както писах малко по-долу, ще посторим ХЪБ по нова европейско-американска технология: щом бъде посторен, веднага се самозапълва! С газ от въздуха! Празно нема!

проучването по черноморският шелф и да се разработват находищата.Да се почва проучването и разработката и в Добруджа и да поставим край на зависимоста си от Русия.Във Европа сме.Ще ни помогне с пари и технологии.Руснаците само ни ограбват с високи цени и ни изнудват с несправедливи договори подписани от корумпирани политици

ЕС а заради тях и г-н Борисов на искат повече енергийно обвързване с Русия, ама г-н Борисов иска да преразпределя руски енергийни ресурси чрез "ХЪБ" от Варна или от Банкя /за по лесно/...., е нещо не разбирам...

Рибата в морето Тиквуня лука пържи.

Той Бойко че гледа да се издокара пред американския си чорбаджия Кери - гледа. Ама с кой акъл си вЕрва и той самия? От друга страна даде и да имаме някакви залежи - защо трябва да ги добиваме СЕГА, ТУТАКСИ и НА ВСЯКА ЦЕНА? Като няма в момента технология която да не вреди на природата - нека си стоят, както са стояли милионо години. Някой ден може и да има щадяща технология. А тя освен че е вредна, ами е и ниско рентабилна технология. Американците имат много въглеводороди, но докато минава номера не си ги добиват, ами ползват от другаде посвета, като чрезполитика правят цените им евтини за САЩ. Техните - за когато се изчерпат тия дето ги ползват. Ако ги дадем на концесия - тогава американска фирма да осигурява газ за Европа, а ние да купуваме нашия си газ скъпо от американската фирма защото световните цени били такива. Справки - концесиите за добив на злато.

На това му се вика гладна кокошка просо сънува.Изпуснахме питомното за да гоним дивото.Аман от продажни политици които ни защитават българските интереси.

Имам предложение в България да се построи завод за цимент от лунн скали. Ще сме единствените и най-големи на Балканите, в Европа , че и в Света. Има един незначителен проблем - някой ттрябва да достави камъни от Луната.Но да се надяваме, че ЕС ще ни подкрепи.

Е да, обаче що магистрали ще се построят с този цимент...

Колкото повече хора инвестират в новите технологии, толкова по-рано ще разберете, че природата е по-ценна. Ние сме малка държава с малко население. АЕЦ, газ не ни трябват. Инвестирайте в алтернативата. С АЕЦ и газа само определени ще станат по-богати за сметка на природата.

Забележително кривоглед СНАЙПЕР. И енергиен антиспециалист, като добавка.

На това му се вика да си правиш сметката без кръчмар.