Аржентина и след Брекзит-а си иска Фолклендските острови

Аржентинският президент Маурисио Макри заяви в Брюксел, че Брекзит няма да промени позицията на страната му за Фолклендските (Малвинските) острови, предаде АФП.

Обратно в новината

Коментари - Аржентина и след Брекзит-а си иска Фолклендските острови | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Население: 2 932

хайде сега национализъм и шовинизъм,

Не става само с искане, то и аз искам всяка сутрин жена ми да ме буди с фелацио, ама нямам нито едното нито другото...

Имат право да си искат островите.Както англичаните си поискаха свободата и си я получиха така и аржентинците да направят референдум за Фолклендските острови.

И защо това да е новина?!? Още преди около месец официално си ги върнаха, даже и паради и ликуване имаше... Защо да е свързано с брекзита?!?

Има и неколко ранени пингвини.

Аха, и няколко оглушели риби от взривовете във водата.

Англичаните мое да са секакви и да си ги мразим колкото си искаме. Но си отстояха интересите на Фолк. острови и разбиха носа на аржентинците с къде то по малко личен състав и жертви.

Мнението на малкото мислещи британци за тази война е,че докато народът беше зает с ураджилък и следене на новините за битките на споменатото парче скала, /хората зад/ Тачър с няколко хода унищожи завинаги влиянието на британските профсъюзи. Просто споделям мнения,чути от живи хора, не статии и исторически анализи от този и онзи.

БългАриец

По много въпроси сме опоненти, но тук си напълно прав, уважаеми.

мммм не съм ъгласен, че с по-малко ресурси са спечелили войната.....дори плашеха с използване на ядрено оръжие .....

Не е ли правилното БреКСит.

Точно Брексит си е правилното. Ама, понеже тук се говори повечето на американски, а не на английски е брекзит. (В интерес на истината брекзит го употребяват и англичаните. Трябва последно да погледна ББС как му казват.)

А за Грекзит - гърците?

някой да е питал аржентинците какво и къде искат. Веднъж получиха един по-як отзад заради островите, ако искат пак - пак може.

Аха, питай онези от HMS "Шефилд".

Добра война беше. По-малочислените британски експедиционни сили разгромиха аржентинската армия. Аржентинската военна хунта беше стоварила на Фолклендските острови зле подготвени и екипирани аржентински запасняци, които масово се предаваха в плен на англичаните. След разгрома на аржентинската армия, падна военната хунта и страната се върна към демократично управление.

Островитяните искат да са англичани, а не миризливи арджентинци.

Аз искам "Бентли". България си иска Македония, Беломорска Тракия и остров Тасос.

забрави северна добруджа и западните покрайнини...

България си иска...и Одринска Тракия също!

Само дето местните жители нещат в аржентина (логично все пак), както и жителите на крим не искат в украйна, а клоуните нека си дрънкат за пред тъпия електорат.

пък искам майбах

Отивай да претендираш пред англииското посолство за майнбах , ако уважат претенциите ти може да получиш късата база.

Интересно е как заглавието вменява че Брексит е причинатта Аржентина да си поиска островите, докато първото изречение в статията казва обратното.

Скоро и Варна ще бъде "поискана"

Как "си" ги иска? Кога са били техни? Дори местното население питаха на референдум и те потвърдиха, че желаят да останат британци? Тя и Аляска е по-близо до Русия, но си остава американски щат. Сигурно понеже си имат договор за продажба.

и трите "мотора" на брекзита подадоха устафка. Да се оправя който иска. :)

Между другото там, както и в Крим, местното население на референдум недвусмислено се произнесе за оставане в състава на Обединеното кралство.

поредния фашист ли е? На островите хората искат да са британци, а не гаучоси. Да си седи на д-то ,че пак ще отнесат кютека.... май е забравил вече предния път.

Англия тоя въпрос го обсъжда само със самолетоносачи ;)

Защо Тачър дрънкаше, а южняците се репчеха, защо за тоя, що духа, си отидоха корабите "Шефийлд" и "Ген. Белграно" от двете страни барабар с екипажите? Дори само като погледнеш картата, Лондон си е бая далече и какво търси чак там на майната си? Тия си мислят, че са още империя на света и само като се появят, ще напълним гащите! Та рано или късно, ще върнат тези острови и ще си гледат своите. Все едно някой да им окупира Шетландите горе! Нали няма да стане?

Запитана защо води конфликт за острови,на които има само тюлени,Тачер отговаря-да,но английски!В днешно време жителите на Фолклендските острови (наричани от Аржентина Малвински) потвърдиха със смазващо мнозинство от 98,8% от гласовете на референдума принадлежността си към Великобритания.

Западното лицемерие на показ: Крим нямал право да се присъедини към Русия, нищо че е населен почти само с руснаци, и е бил част от Русия за последните няколко века, а тези островчета, които са на 12500 км от Англия, били английски! Също, според лицемерните западняци, референдума на островчета с население 4-5 хиляди човека бил валиден (нищо че резултатите му почти достигат тези в Северна Корея), а референдума в област с население 2 милиона човека не бил валиден, когато резултатите там не са в интерес на САЩ!

тюлени. Без ДДС.

Какво значение има разстоянието до столицата? Някъде да е записано, че до 1000 км са към най близката континентална държава примерно? Много мъглява теория, а Турция знаеш ли за колко острова има претенции?

Въз основа на картите на турския капитан(да се разбира пират)Пири Рейс бяха се изцепили че америките са техни.Бе не само в Скопие са болни....