17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това е матафора, не заплашва с тояга от гората

А стига, бе. Много си умен. Добре, че го сподели. А тоягата метафора за какво е. За почерпка с бонбони, според теб. Някои сме учили и след трети клас.

Точно метафората е обидна и заплашителна. Не сме си и помисляли, че Светлана ще се саморазправя физически, като удря някого с тояга, което дори няма да е обидно, а ще си е побой. Мали знаеш приказката за ""Лошата дума - онази за ловеца и мечката.

Стига сме се лигавили на тема "цигани и българи" ! Всички сме с български лични карти и и сме с еднакви задължения към живота и държавата! Ако безочливите политици се правят на шамаросани, народът нито е прост, нито е тъп! А паразитиращите Соросоиди просто трябва да изчезнат от България! Орбан е истинският...

Стига с тоя морков, бе! Те и циганите не са балами да кълват на голи моркови.

Изказването на тази госпожа ме навежда на мисълта, че като сме почнали - да вземем морковите, кокала, суджуците, облагите, шуро-баджанашките назначения и всички други "моркови" от, които се ползват власт имащите, дори и въпросната Светлана и да извадим тоягите. Не само циганите минаха някои граници. Странно как крадеца вика - дръжте крадеца. И когато говорим за моркови и тояги да видим първа себе си и да пуснем първи моркова. Такова изказване в нейния случай, може да направи един самозабравил се човек. Защото има значение кой го казва. Ако аз направя това изказване от моята скромно позиция ще имам очи и основание за това. Другото е безочие.

И аз съм частно лице, но съпругът ми не е вицепремиер. Има разлика. Какви хора! Раздават моркови, тояги, остава да започнат да колят и да бесят. Къде работи въпросната Светлана и кой я уреди там. Щом ще раздаваме тояги да раздадем и брадви и секири за назначенията на апетитни постове в държавната администрация на съпругите на политици и евродепутати, които до вчера са били никои и не са се издигнали по заслуги. Значи когато правим гафове сме части лица, а когато се облагодетелстваме сме някои на някого. Хайде да не си говорим за порочни практики.

Всичко това говори зле за премиера. Не си представям във Франция, в Германия, в Англия или в САЩ да се случи подобно нещо. Явно премиерите на тези държави са подбрали добре екипа си и имат необходимия за целта и ситуацията контрол над него. Или просто политическия елит там и семействата им притежават необходимата култура и етика. Тук всеки се изказва през главата на Борисов, както си иска.

Това изказване и факта, че Томислав Дончев не желае да се разграничи от него, говорят много зле за правителството ни и за, това колко незрели хора има там. Какво е завършил Дончев? А и Дончева?

Не знам защо Борисов се предоверява на хора, който го дънят.

Защото самият той е една огромна издънка!

Скъпа Светлана, Вие разбира сте е права за ромските цигани, но още по правилно е моркова и тоягата да се прилагат ЕДНОВРЕМЕННО, а не едно след друго. Иначе може циганите да не разберат връзката, а и всякакви самозвани защитници по лесно ще се намесват в процедурата.

Не разбирам как в 21-ви век някой може да разсъждава като вас. Никой няма право в прав текст и публично да говори за тояги и да унижава другите, били те и цигани. Дончева и Дончев се показват като истински чобани. Дончев с тоягата по българите, а Дончева с тоягата по циганите. Къде се намират тия и за какви се взимат. Истината е, че циганите трябва да се интегрират и, че интеграцията им е неуспешна, заради хора като Дончев, които не си гледат работата, а се занимават със собствения си интерес. Светлана първо да съди мъжа си преди да раздава правосъдие.

Абе кажете го в прав текст - това е просташко и бабаитско изказване от хора, които явно са с големи претенции, защото са много близко до онзи, който раздава моркови за тях а на други вади или заплашва с тояга

Може и да ти е трудно да го разбереш но вярвай - много хора вече мислят като тази жена. Циганските щуротии подминаха границата......

Някой хора се сметнаха за много велики. От къде Дончева има информация какво ще се случва и какви тояги ще играят. Явно някой носи работата си в къщи. Я го пратете Томислав Дончев обратно да си е евродепутат, да го позабравим малко, че яко оплеска нещата и явно се е самозабравил. Да не се наложи да връщаме парите за неуспешната интеграция. Изказването не е безобидно.

Едва ли самите роми заплашват Светлана. Смятам, че това е дело на многобройните фондации, организации, дори секти, които са яхнали този етнос, не му дават да диша, държат го на каишка за собствена изгода. Не защитавам никого, но и на мен ще ми е крайно обидно ако някой каже в прав текст, това за нас българите. Не, че тоягата не играе по нас. Но е крайно унизително това да се заяви в прав текст. А и наистина коя е Светлана и какво й дава основание да прави подобни сентенции. Истина е, че ромите трябва да се интегрират и, че ние зле ги интегрираме. В други европейски държави ромите не живеят като нашите и спазват правила, дори и в Америка. Смятам, че Томислав Дончев трябва да се разграничи от това изказване. Ако не може да надвие масрафа си да си подава оставката. Та той е вицепремиер и то избран предимно с гласовете на ромите. Не се прави по този начин. Има си закони, има си ред.

ами интегрирай ги, какво чакаш..... само приказки, направете нещо

Жената си е казала истината и изглежда е разтревожена от това.Разбира се не всички цигани са за тояга ,както и не всички други етности са за .Включително и българите.

вече се вижда кои са управлеващите в териториата.

Не е възможно лекари, фармацевти, инжинери, учители, професори и тем подобни от ромски произход да заплашват и обиждат.

А е възможно жената на вицепремиера да заплашва с тояги. Да не сме в средновековието.

Едва ли някой би намерил аргументи "за" нарушаването на тези правила от някоя група граждани. Не виждам нищо нередно в думите на Светлана и я подкрепям да има интеграция, но и санкции Това, че някой има даден етнически произход, не е основание нито да бъде третиран по-строго, нито по-милостиво. Има свобода на словото, а и тя не се занимава с политика Аз също съм съгласен с Вас г-н Дончев,това жена,деца и и роднини няма как да отговарят за роднините в политиката,те можат да си пишат каквото си искат,нищо че не е политкоректно.:)А сега ми кажете като сте за принципа -всеки да отговаря без значение от етност и религия,къде заминават парите-онези за които вашата жена каза ,че морковите вече свършиха.Тя ако можеше да ми отговори,щях нея да питам,но тя е свободен човек като мен и може да си пише каквото си иска,с тази разлика,че съпруга и е в политиката и явно има вътрешна инвформация,а аз и другите си пишем само разсъждавайки си от пресата!Не сте ли се замисляли на това?Или от както не сте кмет на Габрово Ви е все тая какво мислят хората

нда. по реда на тежестта, родната полюция и БХК първо трябва да намерят и накажат заплашващите.

Ами думите на Светлана. Нейните думи също звучат като заплаха, още повече като се има предвид, кой е съпругът и на колко високо ниво в държавната йерархия е той.

Герп трябва да помнят че тоягата има два края. Ако са си затваряли очите за някои престъпления и в определени моменти решат че тоягата на закона трябва да заиграе това какво означава? Означава че използват закона според ситуацията - когато им е изгодно. Откъде накъде някаква булка Дончовица ще казва кога е време да заработи закона и кога не. Закона щом е закон трябва да работи 365 дни и 24 часа в денонощието. И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ЧЕ НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА СЕ ПОСТАВЯ НАД ЗАКОНА КАКТО ТОВА НАПРАВИ БОРИСОВ И НАРОДА СВЕДЕ ГЛАВИ КАТО СТАДО.

Прост народ - слаба държава.Кажат ви две думи по сърцето ви и забравяте всичките злини които са ви причинили хайдуците на Боко. Може пък от патриотите да се е заразила малко с расизъм а най-вероятно става дума за евтин пиар.В ТАЗИ ДЪРЖАВА НАЙ-ЛЕСНИЯ НАЧИН ДА СИ НАПРАВИШ ЕВТИН И ПИАР Е ДА ПЛЮЕШ ПО ЦИГАНИТЕ.

Моите адмирации са за тази жена или мъж, които са сигнализирали за този коментар. Както и за Фейсбук, че има ясни стандарти, по които всеки един човек би могъл да предприеме ответни действия, при това и така ефективни. Разликата в морала на двете страни е огромна. За мен е жалко, че мнозинството тук подкрепя изказването на тази Дончева, която пък от своя страна се опитва да мине ту за герой, ту за жертва. Много недостойно и жалко

поздравления г/жа Дончева , голяма засилка , голяма подкрепа от НПО -нов проект? , ами Борисов ,какво ще го правим ?

СПОРЕД ДОНЧЕВА, НАЙ-ГОЛЕМИЧ МОРКОВ ОТЗАД И С ТОЯГАТА...

БХК следва изцяло Соросоидната политика, която е насочена към ликвидиране на Българската нация. Циганите са безконтролно множащо се малцинство, от което огромна част не желае да се цивилизова под претекст, че не разбират, че не могат да учат, работят и къпят. Но, за сметка на това могат да лъжат, крадат и рушат. Имат и претенции за това морковите да са им без пари и тоягата да не важи за тях. За всички е ясно, че това е "улица без изход"! Циганите в цяла Европа ще бъдат научени, по един или друг начин да работят за морковите или да намерят "тоягата" във всички места за "лишаване от свобода". Това е!

...Българският Хелзинкски комитет (БХК) и две ромски организации пък излязоха с отворено писмо до... Соросоиските и мангалските НПО-та трябва да се засрамят! Не стига, че смучат милиони левове от бюджета, ами и с претенции!!!

Зад всеки успял мъж стои жена. Ще Ви пазим госпожо Дончева. Оставете жената на мира гадове мангалски.

Заплахи от кого? Че досега, само подкрепа съм видял.

ПИШЕ СИ. Две цигански и една джендърско-циганска групички. Джендърско-циганската се радва на убийци, по принцип..

Заплахи за убийство към член на семейството на министър не са ли за разследване? Ало прокуратурата, цаци, милюцинерите, освен да прибирате в моргата застреляни затворници и застреляни престъпници, нещо друго да вземете да свършите?

И сега понеже не е предизборно време говорите за тояги ама наближат ли изборите пак ще си ги къткате нали неуважаеми дами и господа гербераси?

Добре де за тоягата не се отрича занчи ПРИЗНАВА ЗА МОРКОВА.!!! Питам тогава нормално ли е да се стимулират граждани въз основа на расово разделение. Известно е че откъм социални бонуси циганите са превилигировани.Да не говорим за предизборните бонуси които са криминално деяние. Я бързо оставка наглеци гербераски.Стига беззакония в тази държава.Един закон за всички .

Замени расово с етнически произход и ще се съглася с теб,защото сме от една раса и ние и те----

Ако се замислиш ще видиш че има много расизъм в самия израз . Чрез подобни принципи се дресират животни а като използваш такъв израз спрямо бруг етнос явно акцентираш на своета расово превъзходство.Както и да го погледнеш гафа си е за оставка.

И за оставка е и за наказание....

Браво Светлана.Интеграцията е само една приказка от 1001 нощ.Този етнос метастазира около българският бюджет,взел го е на абордаж и методично го източва.Интеграция ли е да си хвърляш сметта около кофите,а те да стоят празни.А общината да плаща за фадроми и багери за да ячистят всяко боже утро.Това било етнически чар.Трябва тояга и то здрава И първо да се тестват хелзинкчани и кънчевци.

в нашия блок има едни уж българи, но бият лъжат и крадат бетер от цигани да ге

аз имам предложение г-жа Дончева (с най голямо уважение) да се размени с г-н Дончев и тя да участва в правителството........е не искам чудеса нали........ако е възможно разбира се -ГОСПОДИ чуй молбата ми

един умен човек е казал: НИКОГА НЕ СЕ ОБЯСНЯВАЙ, но то не се отнася за по умните

Г-н. Дончев напълно сте прав,че "колективната отговорност е характерна за комунизма и фашизма ", но в ЕС цари същия този комунизъм и фашизъм ! Как така без доказателства, всички в ЕС се съгласила, че Русия е отровила Скрипал и дъщеря му ? Значи в ЕС има правило, който не е с нас, значи е против нас !

Заставам не зад всяка дума, а зад всяка буква!! Достойно!! За затворниците трябва да има регламент да си ИЗРАБОТВАТ пребиваването в "изправителните" заведения!!

МОИТЕ ПОЧИТАНИЯ ГОСПОЖО,МАЛКО СА ХОРАТА КОИТО КАЗВАТ НА ГЛАС ТОВА КОЕТО МИСЛЯТ.

Светлана Дончева каза....Доганя е гол...е това е истината.Защото своеволията и паразитния начин на живот на циганите започна от коалиционните партньори БСП и ДПС и гоския цар.А ЦХКомитет се издържа от кражбите и измамите на този етнос.И затова те я заплашват.Защото ако етноса работи и си плаща данъците комитетО отива в небитиетО.

Св. Дончева казва на глас това, което мислят 90% от българите. Преди от Атака казваха същите неща, даже по-остри. Всъщност, на нас, нормалните българи ни писна да слушаме всеки ден за това колко били нещастни, циганите, хомосексуалистите, хората с увреждания, и кой ли още не. И как всички би трябвало да се грижим. А за нас, нормалните българи, дето работим ката ден и си плащаме данъците кой ще се погрижи. И дали като няма кой да с епогрижи няма ад си стегнем багажа - и през Терминал 2. Където ни воидят очите. Да видим кой тогава ще плаща данъци за да се харчат луди пари без никакъв ефект. И за цигани, и за хомосексуалисти и за когото щете там. В Конституцията ясно е написано че всички български граждани имат развни права и равни задължения. И всеки, който си мисли че не е така да си взема дърмите и да се маха. Като БХК толкова се е загрижил за циганята, да си вземат по еднои семейство мангали вкъщи и да си ги гледат. Пък може и да ги накарат да работят. За да станат хора. Като маймуните. Нали Дарвин така ни учеше....

г-жо Дончева - какво да правим - научете ни. Днес трима цигани нападнали едно училище, разбили вратата му със сопи! и нищо - било дребулия, а когато се събрали граждани да защитят децата си - дошла ЖАНДАРМЕРИЯ да пази циганите. Бравос.

да се знае български "дребУлия" ли е?

и то като метафора,

и то като метафора,

Това си е герберски пиар. Дончева да мрънка на мъжа си, дето е фактор в герб, а не на фб страницата си. Освен това работела по джендър проекти, тъй че никак не може да ми стане симпатична. Евтина реклама.

Браво Светли, България те обича!

Сокерес, бе! Като не щете цигани аре сички българи у чужбината! :)

НУЖНИ СА НИ ЗА КОЖАРСКАТА И ХИМИЧЕСКАТА ИНДУСТРИЯ :-)

И тогава кой ще ви храни, от кого ще краде те?

Искам госпожа Дончева да бъде следващия премиер на България!

Поискахме Волен Сидеров, после Яни Янев, после Николай Бареков, на ход е Слави Трифофнов и те така! За едните усукани празни приказки. Странно, колко сме евтини... Сега една дама от висшия ешелон изказва на глас нашите желания и сме готови да й поверим държавата си, живота си. И това в момент, когато семейството й от години е във висшия ешелон на властта, на която ... нямаме доверие. Какво трябва да говори това на един разумен човек?

Закона трябва да е еднакъв за всички.

Жената на вицепремиера е получила подкрепа за репликата си за моркова и тоягата най вече във форума, но мисля че това е пирова победа

Браво г-жо Дончева. Крайно време беше някой от по-високо да каже нещата така както са. Браво и на Вас г-н Дончев. Ето това е позиция. Стига страх! Стига търпимост!

да реши проблема с циганите се почвчват такива пикли , дето искат да бият. Е що не си ги ...тя моркова ,а той сопата! Гладът е по-силен от тока! И като няма поминък ,какво да правя тези хора. Дончев трябва да прави политики ..за всички,а той си драпа спарените....и се кани да въвежда еврото.Глупак! Каруцата,барабар с магарето е в блатото Дончев!

не мога да разбера кой да грабва моркова и кой сопата

Циганските махали се обикалят само по време на избори.

всички които подкрепят мнението на дончеви за циганите дали подкрепят вицепремиера за истамбулската конвенция защото май нещо форума там се разминавате либерално и генерално

Взе да ми се свършва сапуна . . . . . . . ЦХК (БХК) да ми посочи решение. . . . иначе сам ще го намеря . . . ?!