Броят на жертвите в Турция и Сирия надвиши 600, САЩ и Украйна излязоха с официални изявления

Първата държава, която е оказала помощ на местните власти, е Азербайджан, Израел също е готов да подкрепи борбата с щетите, в Южна Италия за кратко бе обявена тревога за цунами

Обратно в новината

Коментари - Броят на жертвите в Турция и Сирия надвиши 600, САЩ и Украйна излязоха с официални изявления | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква помощ може да окаже Украина на Турция?

оофф само не пак Украйна....айсиктир бе тия на всяка манджа миродия бе...

Днес статиите за укралопитеците са доста редуцирани, супер!

Който обръща църкви в джамии и е избивал християни, не заслужава съчувствие

Ти нормален човек ли си или си дебил? Само питам. И отговор не искам.

За къде без Зеленски! Може би ще поиска и обръщение в турския парламент и по турската държавна телевизия?

Ето за такива случаи трябва да пращаме помощ, а не за неосъществимите амбиции на Украйна...

Трябва да се помогне както можем... съседи сме все пак!

Що пак ни я навирате тая клоака???? Има ли нещо вече,което да стаеа без Евреина зелен да не се изтропа? И сраньето ли трябва да е под украинсия химн?

Разломът е наличен. Ясно е коя тектонична плоча под коя се подпъхва! Движението на полюсите се ускорява и катаклизмите зачестяват, скоро и без електромагнитен щит и все пак се питам: не беше ли използвано в подходящия момент климатично оръжие срещу Комшиите? прекалено независима взе да става Турция, направо самостоятелен играч а превратът не успя, нов май няма да има фалшификации на изборите и да се правят , кранчето не е в ръцето на правилните хора адекватната реакция на институциите вероятно ще засили обаче подкрепата към държавата и Ердоган въпросът е каква ще е цената на икономическите последствия ?! очаквам нова подмолна атака срещу турската лира ! Сорос вече е сенилен почти колкото фейк президента бай Дън, но чакали мераклии не липсват

ЕРДОГАН ДА ИДЕ ДА СЕ ПОМОЛИ НА ГОСПОД В ДЖАМИЯТА СВЕТА СОФИЯ !!!

ТУРЦИЯ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ТАКА КАКТО СЕ ПОЯВИ-С ОГЪН КРЪВ И ПЕПЕЛ !

Новите житни кръгове ясно изобразяват Земята в разрез в две крайни състояния, които недвусмислено показват че по някаква причина ядрото е излязло от равновесното централно положение и се блъска ту в ляво ту в дясно. Виждат се земни слоеве с лава между тях , които омекотяват натиска. Това предизвиква огромно налягане и ще бъде причина за много земетресения, активиране на вулкани и промяна на релефа.

"С официално изявление излезе и президентът на Украйна Володимир Зеленски"..... Изглежда този човек се изживява като някаква универсална инстанция, която дава оценки, препоръки и пр....Не е добре човека, ама хич!

Той се изявява а Русия прати два огромни самолета Ил с екипи да помагат на место. И на двете страни. Виж за зелески сирийците май не са хора. То на лакърдиите артистите нямат равни.

Активираха HAARP, след изказването на външният министър на Турция. 'САЩ махнете мръсните си ръце от Турция!' Фукушима помните ли я? След като Японците искаха да сменят финансовата политика във вреда на долара

постоянно навирате в душите на хората какво са направили САЩ и Окрайнина? Това са две идентични държави - фашизъм и корупция в огромни размери. Кажете с какво помогнахте на Сирия? Или не е модерно?

Укрите наскоро възстановиха хасидизма - крило на юдаизма . По начало укрите са хазарски племена , които от много дивашки изпълнения са закъснели в културната си и религиозната си ориентация, но един ден решили че те са най най и избрали юдаизма като подходящ, нали те са божествените, а всички оставали са животни гои.

Такива статии се вижда що за "хора " са кремълските тролове. Гнъс.

Хахахах бягай бе джудже. Вместо да се напъваш ходи завърши поне 3 клас.

учудвам се, че зеления гном не обвини Русия за заметресението и не поиска още пари заради това за корупцията в укристан?

когато злобно се учудваш , повдигаш ли си веждите ?

САЩ и Израел са готови да предоставят помощ... ниско лихвен кредит.

lu4ka

Не е виц.

Да ще им пратят двувестни палатки на цената на имения в бевърли хилс!!!

Току що във фейса показаха сгради, които продължават да падат. Ужас! Не е и да влизаш, да търсиш пострадали.

Като чета коментарите се отчайвам! Тук новината е за сериозен и силен земетръс в Турция, жертви и помощи. Лумпените дебили обаче не могат да излезнат от опорките и плюят по Украйна, по САщ, по .... просто си плюят, та те и съчувствие не могат да изразят без да плюят. Как не се давите в собствената си злоба и омраза бе малоумни, вдебилени, едногънкови, примати!

Не са опорки. Цяло чудо е, че клоунът и тук не се е възползвал да иска пари. Щото вече ме е страх да отворя консерва грах, да не изскочи и от там. Що се отнася до труса - сериозен е, да. И е крайно грозно да се изтъпаниш, за да си правиш пиар от подобна трагедия, още повече, без дори да имаш идеята да помагаш. Радвам се, че нашият Червен кръст реагира незабавно. Дано спасят някого при комшиите. Уви, отново има трудности с преводачите. Външно не е зле да поддържа списък.

а ти си божа кравичка… толкова добър и с премерен, тактичен изказ

хубаво е наистина - лумпени дебили и още ...... не го запомних. А това, че Зеленски дели жертвите на турски, за които съжалява и на сирийски, за които не съжалява - прави ли ти впечатление, а , праведнико?????

изпращаме 2 Спартана с лекари и медикаменти - браво! Защо ни занимавате с пропагандата на фашистка Украйна в този толкова трагичен момент?

Де не забравите да ни информирате точно колко помощ са пратили САЩ и Киев, след като я пратят, и след като пристигне

САЩ обикновено пращат, щом са казали.

lu4ka

Под формата на ленд-лийз???

От какъв зор ни съобщавате какво писал зеленият наркоман? И защо турският народ му е приятелски? Защото на него всичко му е наред и оКрайна цъфти в благоденствие и цветя и рози! Този взе да се мисли, че е вторият след бай Дън, който трасира бъднините на човечеството! Путин бил обещал да не го трепе, ама всяко нещо си има граници! Време е да го изпрати с еднопосочен билет към по-добрия свят!

радиото че цялото ДПС заминава да помага начело с Доган и Пеевски, защото така и така не са на работа, да помогнат на своите!

Пак ли само САЩ и Украйна. Абсолютни подлоги сте.

Жертвите в Сирия да не са извънземни бе?! Ало САЩ, като окупирахте петролните полета и крадете нефта на Сирия, трябва и да давате и да помагате на сирийския народ и законното правителство на Сирия!!! Как нецви е срам бе, джендъри скапани!!! И някакви л....а в нета и ги подкрепят дори!!! А бе вие какви сте бе?! Срам нямате ли от майките и бащите си поне!!! И първо трябва да се помогне на Сирийския народ, който е в ужасно положение след 12 годишната война срещу Ислямска държава, ислямистката терористична опозиция, и САЩ и НАТО, които ги подкрепят и крадат нефта!!!

А Зелената маймуна е побързала и тя да се отчете.

Е щом владетелите на вселената САЩ и Украйна са излезли с изявления всичко е наред - те възкресяват мъртви и строят сгради с щракване на пръсти.

САЩ трябва да горят в Ада. Тяхно дело са всички злини по света.

Дира хайде стига с тая Украйна, САЩ и еврозона бре. Уморихте ни. И ТРИТЕ не ги щем и колкото повече ни ги навирате, толкова повече не ги искаме.

Като не ги щеш, беги на Бахмугт да се биеш за своите! С думи само не става!

lu4ka

А ти към Киев.

Ееее,Украйна може ли да остане по-назад от САЩ да духат на Ердоган.

няма само путя да му духа

СЕГА ТРЯБВА ДА ЧАКАМЕ ГОЛЯМО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В ИСТАНБУЛ ..... И СЛЕД ТОВА В ГЪРЦИЯ ...... АРАБСКАТА ПЛОЧА НАПРАВИ ТОВА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ .... ТУРСКАТА ТРЯБВА ДА Я ПОСЛЕДВА .... И НАКРАЯ И ЕГЕЙСКАТА ПЛОЧА ЩЕ РЕАГИРА ..... КАК КЪДЕ И ЗАЩО ? .... ХУБАВА ГЕОЛОЖКА КАРТИНКА СЪС СТРЕЛКИ ....https://www.researchgate.net/figure/Tectonic-setting-of-the-Arabian-plate-Red-arrows-indicate-plate-motions-in-centimetersfig1329499368

Помагат на Турция , а не и на Сирия, защото се помага не от хуманна гледна точка, а от политическа.

Абе защо се помага на Турция, а на Сирия не ?

е те курвите тъй помаг... тъй пумагът.

Политическо лицемерие! За тях всички хора не са еднакви! Същото се отнасяше и за Донбас и Луганск.

Съболезнования на роднините на загиналите.

На зеления гном му е кофти, че сега хората ще съчувстват на някой друг и вниманието за няколко дни ще е насочено основно към Турция и Сирия.

Абе защо путинофилите сте такива тъпаци. Каква е тайната ?

А ти либерален джендър, къде видя някакви симпатии към Путин, Русия или който и да е участник в тази малоумна война? Това е като бой в дискотека между двама вандали. Защо трябва да се взима страна и защо, когато се каже, че единият е тъпак, веднага изкачат някакви еко, био, веган, без глутен джендъри и започват да те категоризират като фен на другия идиот, който участва в боят?

Кои са загрижени за Турция и Сирия. Вагнер? Само да колят ли могат?

в изразяването на загрижености Зеленски е намба уан

И за това му търсете кусури на Зеленски. Ако не бяха руските бомби и той щеше да помогне.

ФАЩ имат бомби, които проникват дълбоко в земята или в дълбините на океана и тогава се взривяват. Така удариха Япония и предизвикаха цунамито заляло японската АЕЦ. Тогава Япония не вървеше по водата на чичо Сам, но сега вече му лижат краварското д.упенце, за да няма пак шамарче.

Знам, че ще те изненада тази информация, но сеизмолозите по цял свят могат много добре да различат бомбен взрив от земетресение по данните, които непрекъснато регистрират.

я да видим кой не е слушкал в училище?

Абе, кво ме интересуват някакви, турци, сирийци, украинци. Зеленски пак на всяка манджа мерудия. А за Путин защо нищо не пишете днес, бе дирници. За срещата му с Лукашенко, защо не пишете, с някакви тъпи земетресения ни занимавате и някакви мюслита.

Щом най-спонсорираната като логистика и помощ държава, "Украина", се е захванала, ние споокйно можем да си налягаме парцалките, криза е, и то точно заради тях. а в реалността - зеления презерватив е щедър на думи и театър. Турция - добър лош но ни е съсед.

Президента Зеленски правилно не обяви помощ за Сирия които са руски подлоги и заслужават само терор.

файн екьампъл на толерантно лгбт евро-атлантическо мислене.

ей, ама много добре си си научил опорките. или просто нямаш достатъчно мислвона дейност? Срам ме е от псевдобългари като вас, барабар с костя копейката

кви опорки бе гей мадафакърче? Това, че трябва да сме толерантни, да няма расизъм сегрегация етц, да няма видите ли ХЕЙТ СПИЧ? двуличници сте и си ви личи вече от далеч.

гледам все националистически думички ползвате, фейками, фейках, фейкую. като няма опорки, значи мозгите ви ги няма - неудачници като цяло - затова и все гейове са ви в устата.

ей, подиграваме те, но ти не се усещаш, маафака.

ФАЩ предизвикаха това земетресение като наказание за непослушните Асад и Ердоган, но който копае гроб сам пада в него. Очаквайте да се случи нещо много лошо и във световното и най мразеното зло ФАЩ.

lu4ka

Знаеш ли откога чакам? вече н'еам нерви...

Путлер-югендите пак са наизлезли. Когато вова первий отиде в небитието, какво ли ще правите беднии трольштчики?

Те не са югенд. Те са Путлер-пенсии.

Прочетох,че двата " Спартан" са готови да излетят за съседите заедно със спасителни екипи.Важно е да има спасители,които да спасяват останали под развалините хора.

Да политизирате една трагедия е долно.

Зелю искал да обвини Русия за подземни бомби

добре де, зеленчука къде се бута? да помага с чуждат помощ...

Сега да обясня на запенените русофили защо е важно, че Украйна изказва съболезнования на СИРИЯ. Защото Сирия е една от 4 държави в света, които подкрепят инвазията на Путин в Украйна и признават измислените му, насилствени референдуми за анексията. И въпреки това Зеленски е човек и намира сили да изрази съболезнования към народа на Сирия, макар и там начело да е един ИЗРОД като Путин.

Ми не - само към Турция са отправени…

А бе кво ще ни обясняваш точно ти, соросидния трол, я пали.

Mene хич не ме Ебе Зеленски бенбенски само знам че ни обеща евтин ток и ни излъга за кво да му помагаме по добре да сме с русия от тех пак нещо че земеме я евтино гориво я оръжия

Тези територии и в Турция и в Сирия са населени предимно с кюрди. Тежка му е съдбата на този народ.

Да почиват в мир, невинните жертви! Възхитен съм от Зеленски! И в такъв труден за страната му момент, той предлага помощ! Великан! Ще остане завинаги в историята на човечеството!

Забравил е на Сирия да предложи. Май си е джудже :).