Борис Джонсън: Ще запазим достъпа си до общия пазар на ЕС

Великобритания ще продължи да има достъп до единния пазар на ЕС, въпреки че е гласувала да излезе от съюза.

Обратно в новината

Коментари - Борис Джонсън: Ще запазим достъпа си до общия пазар на ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя дръглив евгогеец кого попита, преди да се изхожда така смело по темата?

в Англия! Аман от нагаждачи популисти.

jizast

Хмм интересно кого плашат европейските бюрократи. Дали си задават въпроса къде френските фермери ще си пласират сирената и вината, може би разчитат нелегалните имигранти да поемат излишъка. Ние знаем как протестират фермерите във Франция, така че нека не плашат гаргите ами да сядат за преговори.

в европа, освен френските фермери, има още двадесет и шест страни, и всяка от тях трябва да се съгласи на свободна търговия, така че на този етап наи вероятно няма да имат достъп до свободния пазар. това ще доведе до оскъпяване на аглииските стоки, и до изнасяне на производството извъ англия. например, ако хонда произвежда коли за износ за евро съюза, то хонда ще изнесе производството за европа в някоя источноевропеиска страна където цената на труда е шест пъти по евтин, и хитрите англичани ще останат без работа. много вероятно е да се изнесе и производството което е и за англия, тъи като то представлява само 15 процента от цялото производство, и оставането му в англия, след като всичко друго е изнесено е нерентабилно. в момента в америка почти не се произвежда коли - всичко е изнесено на места с по евтин труд.

След като наказа обикновените британци с лъжите на популизма си, сега Джонсън е решил да накаже и всички останали европейци. Дори и спечелилите се поуплашиха от пуснатия дух от бутилката и се чудят как да дадат заден ход. Джонсън например си мисли, че може да изнудва Европа и да протака, докато се вземе решение за оставане, като така прецака за втори път британците, но другата част, която е повярвала на популизма му. Хора внимавайте! Популизма е токсичен, а лъжата може да убива!

jizast

Хубаво е да прочетеш преди да пишеш глупости. Популизма е валидна политическа доктрина, но от повтарянето на едно и също по масмедиите хората се видиотиха. Сигурно искаш да кажеш "демагогия", но едва ли и тази дума ти е ясна какво означава.

Българчето и тук гледам, пак много знае когато нищо не знае. Да поясня за всички ненаясно с предстоящото излизане на ЮК: 1.ЮК внася нота за напускане. 2.започват пазърлъци с ЕС по три направления: Стокооборот Миграция Движение на хора Новите условия трябва да бъдат приети от минимум 20 държави - членки на ЕС като срокът за това бил 2 години. Ако до тогава няма споразумение този срок може да бъде удължен както от едната, така и от другата страна.

Защо се чуват гласове да не се правят отстъпки и да се отнемат търговските облекчения на Великобритания? Кой и как гласува тези неща? Представете си Великобритания без търговски облекчения, а САЩ с такива. Това подмятане бе явно предупреждение към британските политици.

1. за да се обезкуражи напускането на съюза. 2. като не им дадат търговски облекчения, големите корпорации ще си пренесат заводите в источна европа ( например в българия), и по този начин хората които те отказват до допуснат на собствения си пазар ще си седат в българия, и ще работят в новооткритите заводи.

тоя защо на повечето снимки изглежда като олигофрен?

защото е такъв

този се изцепи ама не по правилата не живеем в 18 век когато всичко е било в разположение на англииският крал!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ще му се на Борката - хум душата в рая, хем . . . . туй в онуй . Ама няма, Европа вече не реже от този плат.

Типично за турчин - лъже и маже. (който не знае, дядо му е турчин)

Скоро,ще му се накъдри перуката,май?!

Розови,мечти!

Стига сте философствали, вземайте решението и ... по живо, по здраво!

Швейцария, Норвегия, Исландия са до общия пазар и не са в ЕС. Борето е прав.

Я пак прочети при какви условия имат достъп :).

За да имат достъпа до общия пазар: 1. Ще им струва повече отколкото плащаха досега 350М/седмица 2. Пак трябва да се съобразяват с изискванията(щастливи кокошки, прави краставици, т.н.) 3. Трябва да си отворят границата за европейски граждани Т.е. и 3те точки на популистите противоречат на лъжите им. Яко си го набутаха, но това е идиокрацията. Заради изостаналите млади и изкуфелите старци ще страдат тея дето работят и им създават благата.

Борисе, Борисеее язък, че носиш славно българско име!!!

По принцип е с турски корени, дядо му се казва Осман Кемал.

Да бе - британския тарикат!Искаме на мама цицката , а не на тате ....оная му работа , а?Да видим за кой пазар сте се запътили?

"Борис Джонсън: Ще запазим достъпа си до общия пазар на ЕС". Ще го запазите, ама в Петък срещу Четвъртък. Първо ще изручате жабетата.

Бугари не дрънкайте глупости. Борето е в час.

Ами никак не е вярно вашето твърдение за натиска за отстъпки. Европа ясно каза, че трябва по най-бързия възможен начин да са аут. Стига сте дезинфромирал хората с невежеството си.

Сега да видиме как американците при тази нова обстановка ще успеят да приключат преговорите за ТТИП и дали британците ще се включат в тези преговори излизайки от ЕС.Ще се появят много въпросителни около този нов съюз при тази нова ситуация.Аз лично ако съм на мястото на Франция или Германия щях да приема този референдум за лична обида към мойта нация ще изгоня незабавно Великобритания от съюза със всичките очаквани последици за тях и ще ги пратя да членуват в Евразийския съюз.Тоя същия Борис Джонсън си е руснак и без това.

Хубаво е, че от теб не зависят подобни решения.

Борис Джонсън е потомък на турчин - Осман Кемал. Турското 'малцинство' в Лондон много му помогна да го изберат.

Аут от ЕС аут и от Евро 16 Хахаа да живеят исландските юнаци!!!

Паунда е 2.34... и ще продължи да пада

Паунда е 2.34... и ще продължи да пада

Борис Джонсън говори откровенни лъжи - факт. Борис Джонсън има турски корени - факт. Изводите си правете сами

Война няма да има - факт Европа се разпада - факт Борис Джонсън не е Росен Плевенлиев - факт. Изводите си правете сами

Не си никакъв факт, а футка !!!

ще запазите само спомени за ЕС. Останалото ще е с визи.

нищо такова не е казал. Казал е че сега Великобритания ще игради нови отношения с ЕС на принципите на свободната търговия и партньорство. С две думи ще се водят преговори и кой каквото успее да си извоюва.

Ти нали не мислиш, че ЕС ще му даде на този карт-бланш за общия пазар, при положение, че го срина?

Е как ли па не.Хем им се иска, хем не им стиска.След като сте решили да напуснете ЕС нямате думата да определяте взаимоотношенията с съюза. Довечера ще се насладя на победата на исландците.

Този Борис е като напият Радан - хем ще сме в ЕС, хем извън ХА ХА

Ееееее Геец, спечелил си няколко плюса, включително и от мен. Направи сефтето, втория път няма да се брои.

Браво на англичаните ! Осъзнаха разрухата , която носи ЕС и първи излязоха.А ние, вероятно последни....

Имаше една поговорка за правенето сметка без кръчмаря....Нищо ново под слънцето.

Знаеш ли, че двата мандата на Борис Джонсън като кмет на Лондон са оценени като едни от най-добрите в най-новата история на града?

Той и Борисов беше оценен два мандата ама после какво стана.

Борето голѣм терикат. Боре тоя момент "И так и вако" нѣема кой да ти го даде. Вие сте вече аут от ЕС, така че по-бързо параграф 50 и чао. Тоя номер, че с референдум ще изнудвате ЕС няма да мине ВЪНКА!

Имаш ли нещо против референдумите? Имаш ли нещо против свободата на една нация да изразява волята си в какъв ДОБРОВОЛЕН международен съюз да членува или да не членува? Имаш ли нещо против доброто и разумно управление на една нация, което предполага добра подготовка за преговорите й с другите страни в един съюз? Имаш ли нещо против чл. 50 на Лисабонския договор, който НЕ ДАВА ВРЕМЕВИ СРОКОВЕ на една нация да задейства клаузата?

Явно не си чел внимателно, но има срок до две години за приключване на преговорите.

За нации от идиоти дето се водят по лъжите на луди и мошеници, май по-добре да няма демокрация и референдуми а диктат. Сам каквото си направиш...

Аз имам против, и ЕС също са против: Европейският парламент прие резолюция, призоваваща незабавно да бъде задействана процедурата за излизане на Великобритания от Европейския съюз.

Ей урко,ма много си глупав.Сигурно високата температура те накара да изкрейзаш.Ти си никой.Знаеш го добре.Не се появявай тук и там като мишок,за да не псуват хората

Шефа на HSBC още преди референдума: "За щастие банката вече има достатъчно голям офис в Париж"

Ама мрът за келепирджилък, да лапат, ама да не дават.

Това е страна която скоро ще е потопена под вода и те самите го знаят. Само индийци алкохолици и гейове са останали, малкото нормални бягат навън, дори и у нас. Лондон го сдадоха без бой на мюсюлманите, но явно това е планът, защото той ще потъне така или иначе.

Точно така. Шмекери

Ако ЕС клекне пред Великобритания, ще се разпадне. Затова очаквам единствено твърда ръка от евролидерите. За да остане поуката за популизма в останалите евродържави.

Че то си е сценарий и слепия го разбира.Това за чакането е нещо като ч.укането. Мома англичанка си е направила добре сметката, преди да раздуха огъня.

Тоя ще излезе к.урвичка като българските комуняги ! Вчера излезна информация че дядо му бил турчин , а то нашите левичари се целуват уста в уста с турчолята на Орлов мост. И нашите перхидролени джуджета от Батака и те голям го вадят на думи, прибират рублите , ама като опре ножа до кокаласи търсят пластмасови маси да се крият !

хаха за свободен пазар може да се надявате само с индия и австралия. огромен мазен среден пръст! никога няма да получите достъп до свободен пазар. очакват ви квоти и мита.

Развода се състоя между ЕС и Британия , сега ще делят кревати и гардероби , така че на гейюве не трябва да се вярва за пазари и влияние ! Но нещо много подозрително Юнкер много бърза с развода и не иска да го развали и всичко да си стане на место , както си беше ! Може би Лондон беше много сложен и труден партньор и ЕК се умори да го уговаря с решението с международния търговски договор с САЩ !

И Камерън доста бързо и демонстративно подаде оставка, т.е. незабавно влезе в роля. Имаше нещо натаманено. Всичко беше като по сценарий.

Че то си е сценарий и слепия го разбира.

Борка върви това да го кажеш в Брюксел!! Там те чакат.

Борис говори със задника си!! Обещава неща които не може да гарантира.

Ще си запазя кокала без да плащам!

прекалено лесно се случи Брекзит-а, не мислите ли ? Гърция колко време я натискаха само и само да не излезе, а с Великобритания доста великодушно й разрешиха да напусне. Че и пришпорват Брекзит-а даже. Има нещо което не знаем. Нищо случайно няма.

Никой не е излязал от никъде още, само си говорят.

присъствието на хиляди джихадисти в Европа. Не се знае и тяхната роля каква ще е.

таз година отивам до Англия на екскурзия. Благодаря Борко. Докато не сте сложили визи и ви пада паунда.