Природозащитници изпращат 240 картонени брадви на депутатите

Над 250 души се събраха във вторник вечерта на протест пред Народното събрание срещу промените в Закона за горите. Протестиращите носеха символични брадви, направени от хартия и картон, надписани с имената на народните представители. Тези 240 брадви ще бъдат събрани и в сряда ще бъдат изпратени на депутатите.

Обратно в новината

Коментари - Природозащитници изпращат 240 картонени брадви на депутатите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нека да тръгнат из столичните квартали и да видят безобразията които вършим!Изсичането на дърветата в Южния парк ,изсичането на дървета защитени и в Европа на територията на столичния ни "Лозенец"е практика която няма спирачка.Управата на този столичен район е само по върховете на администрацията подменена.Старата комунистическа номенклатура си е по работните места.С нейно "разрешение"се вършат тези безобразия.Г-жо Фандъкова ,осъзнайте се!Всичко се върши нарочно ,зад гърба Ви!

БРАВО на онези, които милеят за последното останало ни и най-ценно нещо в България - природата! Който плюе безпричинно по еколозите подкрепя олигасри като Цеко Минев - да напомним, че от развитието на Банксо не печели нито държавата(не се плащат данъци), нито местните, защото огромните хотели с ол инклузив съсипват малките хорица там. Цеко Минев затвори БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО пистите на Витоша в НАЙ-ГОЛЕМИЯ СНЯГ, НАЙ-ХУБАВАТА ЗИМА от може би 10-15 години! Фандъкова забрани автомобили да се качват в планината и така реално затвориха цялата планина, принадлежаща на българите! Демек КОЕ НЕ ВИ Е ЯСНО ОЩЕ, ПЛЮВАЧИ? За няколко сребърника искате и майките ли да си продадете, а БИБИ? ВЪН МЪРШИТЕ ОТ ТАЗИ СТРАНА! За жалост Борисов и Плевнелиев се оказаха приятелчетата на престъпника ЦЕКО!

я им фрасни една истинска секира на тези еколози. Аман от тях! По големи боклуци никъде не може да се намерят. След като Създателя е позволил развитие и прогрес, кои са те, че да искат да наврат всички обратно в пещерата?

Пишете все по-големи глупости. Става ми гадно, като си представя, че съществуват хора като вас - толкова цинични и бездушни. Вместо да защитавате най-големия ни ресурс, вие плюете по онези, които го правят и бълнувате за някакъв прогрес, който у нас няма как да стане, защото няма нито наука, нито стратегии, нито идеи. И с цялата си наглост намесвате Господ. В Библията пише, че е създал първо небето и земята, морето, крехката трева, плодоносното дърво, а чак накрая и човека. За магистрали, метро и сонди никъде не става дума. Между другото, когато развитите страни определя ръста на икономиките си, те слагат в сметката и ползите, които природата им носи - по колко печелят или спестява годишно от всяко дърво, като пречиства въздуха, предпазва от свлачища, намалява стреса и повишава работоспособноста на хората. Тенденциите са да се вреди колкото се може по-малко на природата, защото колкото по-дълго я има, толкова повече ползи носи. Срам ме е да го кажа, но дори в Черна Африка водят по-добра политика.

При това масово изсичане на горите в България,вероятно ще се окаже,че цялата територия е само за застрояване.А като се застрои - ще се засади с декоративна растителност! Гората и историята ни свързана с национоосвобидителните движения ще останат само спомен. Важното е сега да се унищожи всичко от което се печели добре.Нали тези които я изсичат не са я засяли,не са влагали труд и средства - тя сега им е чиста печалба.Да му мислят следващите поколения, след нас и потоп!