Путин одобри идеята на Борисов за балканска АЕЦ ”Белене”

Президентът на Руската федерация Владимир Путин поздрави премиера Бойко Борисов по случай националния празник на България, съобщи правителственият пресцентър.

Обратно в новината

Коментари - Путин одобри идеята на Борисов за балканска АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Разгледан беше и вариант за изграждане на отклонение от газопровода "Турски поток", което да достига пряко до хъба." Пълна лъжа. Този въпрос може да се обсъжда единствено с Турция.

Не ме интересува какво е казал Путин! Ядрените централи са опасни и след Чернобил беше редно да се спират по етапно.

Първо: снимката е подвеждаща. Внушава,че м/у Владимир Владимирович и Банкянското Бойче цари "мир и любов". Не! Не цари,а Путин отказва да се здрависва с приятеля на Идил от 2010-та насам. Второ: заглавието е подвеждащо. Руският президент не е одобрявал нищо конкретно. Всичко останало е фантасмагория,съществуваща в нечии болни,"председателствуващи Европата" глави.

ашколсум машала

Защо да не одобри? Процента за Русия като проектант и изпълнител е един и същ независимо дали АЕЦ е български, турски или балкански. Същото важи за газопровода. Виж, за България въобще не е все едно чия е електроцентралата и дали България е "хъб" или някой друг я захранва с газ. С една дума, българските политици проиграха единственото останало преимущество на България - географското и положение. Кой крив кой прав, какви там европейски комисии и т.н. това е без значение вече, това е резултата!

Щом врагът те одобрява и хвали, бегай по-далеч от него! (стара руска поговорка) Значи нещо си сбъркал, което е в изгода за него!

Белене е близко до Вранча.На запад затварят АЕЦ, а ние ще строим .Не си липравите изводи от Чернобил ,Фокушима .Колко радиация изгълта народа и сега мрат като мравки, но където падне огъня там гори.

Чудя се как са се намерили 4 картуни да ти сложат минуси! ++++++++++

Орташкото месо, и кучетата не го ядът! "Козлодуй" е направен за 4 години. От 1981 до сега в Белене са извърпени едва 80 % от работите, Остава монтажа на реакторите дето са платени. Ха да видим кога ще заработи?

Само дето НЕ сме чули това от устата на Путин а от устата на нашия нарцис дето и като го перкат публично по тиквата се хили и го приема като поздравление.. Не ви ли омръзна да тиражирате приказките на боко без да вземете и мнението на отсрещната страна или си знаете че ще стане като с чешкия Премиер..

При условие ,че казаното е вярно,това е първото нещо сътворено от Боко и одобрено от мен.Само ,че е след дъжд- качулка и дали ще има реални резултати????

ДИР ако уважавате поне малко себе си МАХНЕТЕ ТАЗИ ЛЪЖА

Тази новина е лъжа.

Ще има атомна енергия за Балканите и тя ще идва от АЕЦ Аккую

Първо си електрифицирайте анадола и диарбекира, че там е пълна скръб, голи чукари и примитивна популация в първобитно-общинския строй ???

На Борисов му е домъчняло за гОжа КлинтОн.Какви са тези инициативи относно Белене ,каква е тази самодейност съгласувано ли е с "Козяк".Нима е забравил как при подобна инициатива преди няколко години в България долетя , гОжа КлинтОн.Как проведе на министерския съвет такава стегната и мотивирана строева подготовка ,че спомена за нея още хвърля участниците ,в нея в свещен ужас и те често ,често отскачат до кабинетите си ,за да сменят гащичките и панталонките си .Както казва народа ,още им държи влага

Потомственото коминтернофско отроче, дължащо социалния си статут на азиат-болшевишкия окупатор, рано-рано се излюпи от кокошарника и бам, веднага на амбразурата в слугинаж на чингисханофските варвари ???

Я-а-а-а ,,как бързо изпълзяхте на светло ,Ами браво ,дерзайте,ще ви бъде зачетена активноста,няма да ви оставят гладен.Но защо такъв самоопределителен "НИК"-сгафен

а така кат братя славяни си стиснете ръцете прегърнете се

Бай Йордане , това е снимка от нафталина.

Русия е държава, изградена в лъжата. Бизнес с Русия, това винаги е опасно.

Що ли тогава всички големи световни компании имат офиси и работят усилено в Русия. И даже стигат дотам, че не им пука от санкциите.

България не е голяма компания. Българските политици се подлагат на изток беобразно. Русия е най-големият износител на корупция.

Едно време Мирча Кришан, румънски комик, за каквото и да го попитат, накрая все говореше за краставицата!!Нашенският прост, банкянски цървул, преди 1-2 години, също като него, каквото и да го попитат, той отиваше на магистрали,тангенти и колектори, вече стана ГОЛЯМОТО ДОБРО УТРО, блябосва все за Западни Балкани...Абе тъпанар, кой си ти,бе,нещастник, кой те бръсне за слива, даже и господарите ти от ЕС и САЩ се подиграват с теб!!!

това дето идва късно ,не е акъл а простотия,ако не върнеш тръбата директно до България ,ти и орешарски сте за затвора

А защо развитите държави не строят енергийни мощности в БГ? А само купуват старите, построени от лошите комунисти?

хамериканчетата ни направихте мечешка услуга за пореден път с помощта на продажната ни политическа класа,Южен поток бе неизгоден и вреден според продажните копелета на костов и бойко,а виж Турски поток е полезен...ще пълним гушата на агите,връзки ще правим....мъдро по еничарски...ама народ ли сме

Българите протестираха не че не е полезен, а че южен поток е на тройна цена. Добре сега ще им продадем АЕЦ на четворна и без това са платили половината без да имат нищо. Ние русснаците можем да сме гаднички, когато не ни се играе по свирката!

Защо Путин трябва да я одобрява? Утре Бойко ще поиска Путин да одобрява и дали до тоалетната да ходя.

Ти целия си тоалетна,друга не ти трябва

Веднага Путин е готов да строй, за да вкара под негов контрол всички балкански държави. Да ама не, не той ще я строй, а западни фирми.

В лека грешка си, за жалост!Би следвало да сте разбрали, ама явно не сте, което пък показва колко сте наивни.Никой от управляващите ЕС, а това са наглосаксонските държави, няма да позволи в България голям проект засягащ енергии, който би дал независимост и/или лост за натиск в ръцете на малка България.Избийте си го от главите, а политиците дето постоянно фъфлят за такива проекти,изхвърлете на бунището на историята.То бива наивници, ама чак толкова не бива! Путин е играч и то за мащабите на Русия.Човекът предлага, въпреки, че знае много добре горното и че това което предлага няма да стане поради "спазване на мерките на втория пакет на ЕС" и дрън дрън още еврогейски глупости. В ЕС всички сме равни, но някои са по равни, а България е и винаги ще е втора, даже трета категория страна. В СИВ бяхме доста по-равни, и факт за това е, че Русия ни направи Атомната ни централа.ЕС никога няма да го позволи, както и не ще позволи голяма газова тръба да мине през България и да захранва западналите държави.

Поредната загробваща схема на джуджето, с русофилските му подлоги в нашето правителство!

Поредният истеричен кикот от поредния соросопитек!

Ура, другари! Другаря Путин ни погали по главичките и ни каза "браво"!

Има ли лилиПупииии?

се изживява като гаулайтер на България ??? Сус, бе недоносче комплексирано, джапай бос из тайгата, лови си щуките, гледай си миризливите крепостници и не се занимавай с Цивилизования Свят !!!

Приберете го тоя бокл-ук Борисов някъде в психиатрия .. тоя подлец само гадости прави за България. Кой иди-от би искал на негова територия да бъде риска от АЕЦ а печалбата и повечето дивиденти да са за други не за тия които поемат риска и предоставят територията??? Борисов ти си национален предател ти си престъпник срещу целия Български народ. Махай се вредител народа те мрази от дъното на душата си ... ммахай сеее

чета коментари тука и се чуди вие добре ли сте ,,,,,,,,,разбирате ли от световна икономика вие знаете ли че кралицата преди 2 години лиза задника на китаиския президент зипин в краския дворец в англия и защо ,,,,,,,,,,,,,,,икономиката движи света затова ама разправяи на наш ганиовенчанин закакво става дума срам и позор ...............всякаквически трябва да се прави бизнес с които и да е и да е изгодно това трчбва да е приоритет на всяко правителство.........нивото в бг е прекалено ниско и постоянно е под вода .............

Казвате, че разбирате от икономика, а сравнявате Русия с Китай. Те са несравними величини. Ние вече сме толкова зависими от руснаците, а вие искате да станем още по-зависими, така ли? Скъсайте си икономическата диплома, ако изобщо имате такава.

Кръвта вода не става между комунисти!

Такива като ББ винаги се кланят на началниците си, па макар и "бивши"!

Щом Путин е одобрил нещо,трябва веднага да бягаме от там...

А защо изобщо трябва да ободрява, или да не одобрява българските планове, Путин? Той какъв ни е, че трябва да го питаме за каквото и да било? Нали сме си платили скъпо и прескъпо тия реактори - дори без подписан договор си ги платихме.

САМА ЛИ СИ ГОВОРИШ ВРЕЛИ-НЕКИПЕЛИ, МА???

На тебе ти говоря бе, тъпак, но явно нямаш капацитет да го осмислиш.

Да ти е.....м.....а!!!

Борисов и идеи! Стига бе!

и по-лоши оксиморони съм чувал,българин-работник,българин-данъкоплатец,а най-смешния е беден българин,е те такова животно нЕма ти казвам

Нищо не е одобрил Путин, това са само мечтите на Бочко и медиите му. Същият дебел тъпак предни два дни благодареше на Полша, Финландия и Украйна, че ни били освободили от турците, едва ли ще му се размине толкова лесно на "големия дипломат" с мазната мутра Боко.

България не е имала по успешен премиер от 1989г. насам !

така, защо ли си спомням откриването на стадиона в Разград?

да опитат взрив на атомна централа ??? Площадката "Белене" е изключително опасна и неподходяща за строеж на каквото и да е, а пък да не говорим за АЕЦ.

още повече че балканска централа вече има, казва се АЕЦ "Черна Вода"

Надай се к..ре за пияна п..ка! Ще си пърдиш в тръбата докато ти се напълни хъба! Опитваш се да баламосваш Путя, но сигурно не ти ср получава! Пък е и глупаво да си изпросваш поздравления за 3ти март, когато не ти се полагат по протокол! Нолупакът си е глупак, на какъвто идасе прави!

След "геройчески" усилия от почти десет години - глупост след глупост, грешка след грешка се разбра че БГ е заобиколена от всички енергийни и инфраструктурни мрждународни проекти а сме геогравски център на ЮИЕ. След 1 г. и 8 месеца караят на лъжите ще дойде. Е вероятно и народен съд. И какво измисли този "гений", Б.Б. удари го на молба пред Президента на РФ. Сега следва да му зададе някой въпроси или вече незнам кое е подобре.......Години ще са необходими за да се ликвидират щетите на това управление на ГЕРБ, Б.Б., Ц.Ц. и т.н.

Я посочи поне един "инфраструктурен международен проект", който функционира в момента и е "заобиколил" България ???

Няма "Белене", но ще има"Аккую". Инфо от днес: Росатом започва да строи АЕЦ Аккую през април Изнасяхме ток за Турция, сега ще внасяме. Няма "Южен Поток", "Турски поток" напредва. ББ ще си пълни ХЪБ-чето с "турски" газ. Да ви/ни е честито!

Такива глупости сте писали , че нямам думи , ама ще е още по жалко ако си вярвате.

Колкото и да се пънете власт скоро няма да помиришете!

Тъкмо бях зажаднял за цирк "Боко" и той се появи! Предполагам, че след като Путин е поздравил Боко, нашият корифей е използвал линията безплатно да попита френда си Вовата: - може ли да помогне (без пари) закупеното атомно оборудване да бъде монтирано в гьол "БелЯне"; - може ли да прикачи България директно към шланга "Турски поток" от където да получим директно руски газ; - може ли да удари една ръка за построяване на ХЪБ-ове по всички български граници, защото не се знае откъде ще проникне руски газ; - как е кученцето, което му подари. Путин е отговорил, че собаката е добре, пораснала е, а за другите неща е обещал на Боко: "Добре, ще станат, ама друг път"!

Боко попитал ли е ОТРИЦАТЕЛНОТО търговско салдо в търговията ни с Русия или само са го галили по главичката!?

ПРЕВЪРТЯ ЛИ,ЧЕ ГОВОРИШ С НАШИЯ ГИНЧО ?!? Между другото-и аз мислех,че е поредният блъф,но прочетох в два руски сайта. Доста по-сбито обаче. Тука е украсено стабилно- то не са едни хъбове,едни балкански Беленета!/И всякакви дивотии,които Путин едва ли би изслушал./ Честно казано- съмнявам се тема на разговора да е било "икономическото сътрудничество". ;)

Путин отдавна знае че човека на който може да се довери за руските инвестиции в България е Бойко Борисов - ТОВА Е ИСТИНАТА КОМУНЯГИ ОТ ПАРТИЯТА МАФИЯ БСП...!!!!!! И за какво да вярва Путин на лъжливата и крадлива Нинова, както казва съветника му ген. Решетников...?!?!?!

Какъв диалог може да се води с борисов? Какви договори могат да се подписват с него? Той не знае какво иска. винаги е съгласен с последния, с когото разговаря. Сутрин обявава едно, на обед вече е с друго мнение, до вечерта вече е на съвсем друга вълна. Докара ни газ от къде ли не, направи газопроводи, хъбове, централи. Раздава като циганин на сватба и на другите народи. Според нашите микрофонодържачи върти цялото земно кълбо на пръста си. А ние виждаме, какви чупки в кръста прави, как нищо не може да издейства за държавата ни.

прави мили очи на Путин, но тоя път селските му номера няма да минат! Предателите никой не ги обича!

...на нас като деца ни казваха ,че " на лаjaтa краката са каси " !!!...сащо ,че да се лаже е срамно и безчестно !!!..има две решеня ...или Boiko е прав за " матряла " ...или така нереченя от него " матрял " ..ще му покаже колко греши !!!