Борисов: Договорът за ”Южен поток” още не е прекратен

Към днешна дата нямаме прекратен договор за "Южен поток" - нито от руската страна, нито от българска, обяви премиерът Бойко Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Договорът за ”Южен поток” още не е прекратен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Веселбата продължава.Изказванията на г-н Борисов намалиха значително посещенията ми в Сатиричния театър, а на келнерчето обитаващо президенството на Драматичния.Тези хора все още неразбират , че проекта Ю.П. спрян от България под натиск на САЩ и ЕС няма да се състой,като няма да се сътой и проекта НАБУКО , ТАНАП и всички други трасета минаващи през или близко до територията на ИД/създадена и задкулисно подкрепяна от САЩ/.Както се оказва, резултатът не надмина очаквания. И то е нищо, но от сърце. Събраха се поговореха и си тръгнаха. То няма как да бъде другояче. За да говориш за разпределителни хъбове, трябва да има какво и къде да разпределяш. В дадената ситуация нито едното е ясно, нито другото. Опитите на Бойко Борисов да се направи на ни лук ял, ни лук мирисал по отношение на Южен поток не само са смешни, но са и обидни. Очевидно е желанието му да се покаже на някакъв едва ли не излъган герой, с което да хвърли малко прах в очите на българите. А тъжното е, че България пропусна една реална възможност да се превърне в хъб за разпределянето на газ за Европа,но да е само това ? Аз не виждам причина, поради която проектът може да бъде върнат. Всичко това говори за пропуснати възможности от страна на България, Европейския съюз и САЩ, защото те са, в крайна сметка, главният двигател на прекратяването на проекта. И Бойко Борисов призна това в изказването пред българо-американската търговска камара. Директно се изненада от факта, че, видите ли, България е била лоялен евроатлантически партньор и спряла три големи руски проекта: Бургас-Александруполис, Белене и "Южен поток", а пък сега същите тези партньори от НАТО приемали тези проекти за тяхна територия. България е член на НАТО и ЕС и тя не може да не се съобразява с тези свои ангажименти, но освен това България има и национални интереси. Тъжното е, че Бойко Борисов за сетен път ги заряза в своя личен интерес, гарантирайки си лична подкрепа на САЩ, НАТО и част от ЕС.

а парите за пенсионерите

Премиерът подчерта, че да си член на ЕС не е само привилегия, не е само да ползваш еврофондове и европейската солидарност, а е най-вече дисциплина и спазване на правилата. Добавям; за да сме най-бедната и мизерстваща страна на този скапан Европейски съюв. На коя държава от съюза правителството се съгласява на тази НАГЛОСТ. НИЕ НЕ СМЕ АБОРИГЕНИТЕ В ТОЗИ СЪЮЗ САМО ПОЛИТИЦИТЕ СА НАЙ-КРАДЛИВАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ И заради кражбите си СЕ СЪГЛАСЯВАТ НА ТОВА!!!

Абе Щерьо, ти вече смяташ в копейки , а? Да не взимаш парички от Путин? Накрая се ориентира коя валута има златно покритие!

Всичко е добре казано от ББ, но проблема е в това, че Газпром слуша Владимир Путин, а не Бойко Борисов. Разбира се, този очеваден факт не пречи на последния да говори по въпроса. Няма лошо. Има резил.

никаква газ за продажната клика от предатели и изменици в балгаря.коминяго фашисти. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Простата кокошка , просо сънува!?!?

Целият свят разбра, само Борисов не можа да вдене!

Както се казва -влака отдавна замина само наш Бойко както винаги не разбрал!!

ВЕРНО ЛИ, ВЕ?!!??

Няма ли кой да му обясни на тоя че тръбите са за турския поток и че 80 % от трасето е същото, само дето ще заобиколи България благодарение на тоя тиквон.

Нема , ни кой , ни на кого.Свободното падане или пропадане ,както ти е удобно , продължава устремно.

Абе махни се малко, 4е не можем да гледаме новини от тебе бе тапанар.

Абе Борка толкова ли сте зле, че не можете да видите реалността такава каквато е? Вие и вашият приятел Плевнелиев направихте така, че България да се сбогува с Южен поток не само това, но и като резултат ще загубим транзитните плащания от Турция и Гърция. Във всяка една цивилизована държава главният прокурор би се заинтересувал с изключение на България, където този главен прокурор го назначавате вие. Happy days.

Наистина не виждам как ще се вдига стандарта в България. Затворихме си най-перспективният пазар. Туризма е на път да рухне и ще рухне. Далаверите в енергетиката са на мах. Излиза, че тези които преминахме границите пак няма да сме ощетени.

Съжалявам го премито. Мислеше, че ЕС ще застане зад него, а то взе да се усуква. Южен поток стана Турски и ще ни заобиколи. Толкова много труд и накрая успех?!?! Чудя се как Борисов може да държи портрети на Ботев и Левски и да парадира за България след като е нанесъл такива безпощадни вреди на милата ни татковина.

.....ТИКВАТА НЕ САМО Е КУХА, ТЯ КЪНТИ....ТАКА, ЧЕ СЕ ЧУВА НАВСЯКЪДЕ, ДИРА ТРИЯТ НАКАКЪВ СИ КОМЕНТАР ....ЗА ТИКВА? ЗАЩО????МИ ТЕ ТИКВИТЕ СА ПОЛЕЗН И ЗА ЗДРАВЕТО....КОГАТО НЕ СА КУХИ....НЕСРЕТНИЦИ!

Ами ти нямаш писменно уведомление оти не можешда четеш бе карпуз пожарникарски

Не е ли член на ЕС??? Трябва ни държавник, някой като Орбан, не американска,европейска или друга кукла на конци !!!!

Путин руснак ли е?

се питам....майка ти уличница лие?

Pesh0

Вземете покажете договора , какво е подписвал Орешарски ? Още като подписа договора изтегли кредити , с които да го строи . Къде са 3 те милиарда които Ореха изтегли ?

Той не може да си само-изясни имали или няма договор и си играе на ''тука има тука нема'' , ти искаш да го показва.

''Проверката на документите за проекта "Южен поток", показа, че за него няма подписан дългосрочен договор, както и завършен финансов модел. Това обяви премиерът Бойко Борисов пред депутатите, които се събраха днес на извънредно заседание, за да приемат на първо четене Бюджет 2015 г.'' ''Към днешна дата нямаме прекратен договор за "Южен поток" - нито от руската страна, нито от българска, обяви премиерът Бойко Борисов. '' Какво да му коментирам , да го коментират лекарите. ?

не си му резнал лентата ли.

Пак оправдания с наши ангажименти към Европейския съюз!А тоя съюз дали знае,че и България има интереси?Знае ли какъв е стандартът на живот в България;в какво състояние са индустрия,селско стопанство,здравеопазване,образование?Да сме чакали да паднат санкциите!Другите край нас чакат ли?Или действат!Как са нещата с Гърция,Унгария,Германия и ред други страни?С тоя Премиер така ще бъде!Та той не смее да кихне!Страх!И пак страх!Язък,че е толкова голям като габарити.Иначе си е страхлив.Сакън, да не му се скарат от САЩ или от Евросъюза.С него ще загубим страшно много време в бездействие.Той човекът сам си го каза:"ЩЕ ЧАКАМЕ ДА ПАДНАТ САНКЦИИТЕ!".Чакай!Това обаче не са български интереси.ТОВА Е АМЕРИКАНСКА ГЕОПОЛИТИЧЕСКА ИГРА СРЕЩУ РУСИЯ,В КОЯТО И НИЕ УЧАСТВАМЕ!

да не знаят?! Нали те пре...аха всичко в БГ за да не сме конкуренция а да сме само пазар на най долното им качество стоки! Нали те разбиха БЪЛГАРИЯ...шибаният ЕС и продажните ни политици - дупедавци!

С признаването на "арменския геноцид" ще има да чака България азерски газ. Подозирам че точно за това атака вкара в НС за обсъждане тази тема за да попаднем пак в лапите на Кремъл.Хващам се на бас че Азербайджан ще реагира остро за днешната простотия.

Щерев , вече само никът ти е гаранция за минуси . Човече лично на мен би ми било неудобно от това щом се появя да пораждам негативизъм.

Човече,защо си опозоряваш постоянно фамилното име?

С колко ника пишеш бе гошко..ха..ха. И хич не ми пука за твоето мнение което не струва и копейка.

Днес с голяма доза съжаление разбрах,че съм гласувал за утопист-романтик. Има ли някой нормален в тази държава който да мисли,че след изказванията на Президента ,външния и военния министър,че врагът на България е Русия тя ще изсипи три милиарда в икономиката на гробокопача си.Трябва да са луди за да го направят.

Дайте му най-накрая комисионната та да млъкне!

Боко стига си хвърлял кьор фишеци.Щом си толкоз ербап,вдигни на Путин телефона и го попитай директно ,сигурен съм ,че той ще ти каже точния отговор.Имаш и втори вариант,вземи правителствения самолет и право в Москва ,срещни се с Путин и получи отговор,който да ти вярваме.Как Ципрос отиде за два дена и получи ясен и точен отговор. Кога ще ни кажеш какво ти отговориха североатлантическите ни партньори,на въпросати какво да кажеш на българският народ,че за България не може а за южните съседи може.Получи ли отговор,какъв е той и защо не ни го кажеш. Аз имам и един друг въпрос, Путин каза че през 2019 година спира доставките за европа през украйна.Турски поток ще се изгради и ако другите пет държави купят цяулото количество газ,какво ще правим тогава?

" Всяка страна от ЕС ще бъде принудена да спазва третия енергиен пакет" Всяка страна без Германия.

Нали все пак сме "равни"

И защо гледате само разходите по ЮП? А по фамозното Набутко защо никой не посочва разходите, които са в пъти повече от тези по ЮП.

Ще има да берем железо.

Доката България е васал на Вашингтон и Берлин, вярвайте, че България винага ще бъде хвърляна срещу Русия за някакви чужди нам интереси.

Русофобите биха подпалили България ако можеха с това да навредят на Русия някак си.

Така става, когато Русофоби управляват. Да сте срещнали някога Русофоб с ума в главата си?

Какво ще кажеш например за Стефан Николов Стамболов?"Срещал ли си го"?

И колко пари на данъкоплатците изтичат в канала "Южен поток ", забранен за България ??

С брилянтен ход използвайки нашите сервилни и продажни политици от боковото правителство и президенчето, закри ЮП за да забие клин в ЕС чрез Гърция като им дава 5 млрд за да мине руската тръба през тяхна територия за бъдещи вземания от такси. По-интересното е обаче дали ЕС или НАТО или САЩ ще изпратят конгресмени за да издърпат ушите на Ципрас, както боко се надява и както направиха с орешарски или ще си направят на разсеяни. Интересно е също дали турците и гърците можем да ги считаме за рубладжии след като се натискат за руската тръба и газ.

щЪ чЕКАМЕ ДА ПАДНАТ САНКЦИИТЕ-И ТОГАВА шЕ БЕСЕДВАМЕ ОТНОВО.ТОВА Е КАТО ДА ВЪРВИМ СЛЕД ОВЕНА И ДА чЕКАМЕ ДА ВИДИМ шЕ МУ ПАДНАТ ЛИ МАНТРАКУЛКИТЕ ИЛИ НЕМА ДА ПАДНАТ................

За изграждането на Южен Поток бяха предвидени 2 основни кораба. Касторо Сей и Сайпем 7000. И двата кораба са специализирани и наемането им струва огромни пари. Според някои хора Южен поток бил блъф на Русия, явно "фалирала" Русия има доста пари за харчене за блъфове... Между другото проста проверка на сайта марийнтрафик показва че: 1 е в бургаското пристанище, 2я е закотвен в бургаския залив (вижда се от парка)

Не се напиняйте бе! Путин, с изказването си, че Турция е осъществила геноцид над Арменците закла и Турския Паток! Сега той се намира в Армения за да отпразнува турските кланета!

МИ АКО ПАК ГО=НИШАРА МАК КЕИН ТОГАВА КАКВО ЩЕ КАЖЕШ БОЦИ

Остава да чакаме всеки момент да лумне газ към жилищата ни?

Южен или Турски, съдбата на Патоците е да им шаткат глъвъта!

КАТО НА ТЕБЕ ПОМИЯ - НЕ СТАВАШ ЗА ПРОВОАТОР - ЦИГАНИЯТА ТИ ПОВЕЧЕ ОТ АКЪЛА

Към днешна дата нямаме прекратен договор за "Южен поток" - нито от руската страна, нито от българска..... Имаме само малоумно говорене.

И от руската, и от българската страна :D.

Няма страшно! Ся като напрайм интерконектора с Гърция и съседите ще ни продават газ, като цената ще падне до 800 долара за 1000 кубометра!

Служебният министър Щонов е изпратил писмо до Газпром че България спира проекта,другото е бош лаф.Това писмо руснаците ги устройва,Бойко да не се прави на ударен

ама кога Русия е спазвала договори, та сега и точно с нас. Ние винаги сме били кръгло зеро за руснаците. Ние сме си виновни за това. Народ без достойнство - г.золизци. Тя Русия наддава като циганин на циганска сватба. Ще..ще..ще... Надяваш ли се Калино?

Зеро, зеро, ама заклахме един Паток, точим ханджарот и за втория!

Тикварска работа! Оди го разбери Боце - първо орева орталъка, че Южен поток не ни трябва и е неизгоден за нас, после тръгна със зъби и нокти да се бори да разпределяме дори газта и да правим кви ли не хъбове, като не престана да плюе Орешарски, че той бил спрял Южния поток, а сега се оказва, че потока не бил пък спрян...

И той като всички БГ "политици" е ниско ниво КГБ контингент - кога и по какъв начин ще го гръмнат (разконспирират) не се знае, едва ли ще е с това но пък и що не.

Аз очаквах като дойдат братята американци цената на тока да падне, пък то...

Путин много точно и конкретно го каза на нашите политици че Южен Поток за България няма да има,ще има Турски Поток,какво точно от думите му не разбра Мутрата???

А на бас , че и Турски няма да има!Путин казал , ама документи няма.

А на бас пък, че ще има, но не и за нас!

Кво е казал Путин няма никакво значение! Газопроводът ще мине през Турция и ще опре до Границата на Европа! А там пак го чака с брадвата Третия Енергиен Пакет! Путин нека да се прави на улав колкото си иска! Или си е просто улав! Той разположи ракети Искандер в Калининград, а чака Европа да му цепи басма! Да, ама не! Друг път, татко когато ми купи колелото!