Борисов: Преправeни са над 1000 договора за влогове в КТБ

Заложено срещу кредити имущество е било освободено от квесторите на КТБ, а над хиляда договора за влогове с преференциални лихви са променени.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Преправeни са над 1000 договора за влогове в КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От статията не става ясно, какво точно се е случило с договорите с преференциални условия. Според заглавието, те са преправени, или фалшифицирани, което е тежко престъпление. От текста в статията обаче оставам с впечатлението, че договорите са предоговорени между страните - клиентите на банката, и управляващите я по времето на специалния надзор /квесторите/. Ако няма изричен текст, забраняващ предоговаряне на договори по времето на специалния надзор, според принципа, всичко, което не е забранено, е разрешено, предоговарянето е законно! Клиентите се отказват от високата си преференциална лихва от около 10% в името на гарантиране на влога с лихва от примерно 1%, при евентуален фалит на банката, какъвто я сполетя! Политиката на държавата беше ясна, и хората напълно основателно са защитили вложенията си! Всеки от нас, коментиращите, би постъпил по същия начин!

А за пенсии няма пари - и за малките, и за тези с таваните. Много ядат тези пенсионери. И един милиярд от митниците ги няма. Няма, няма и няма. Да не говорим за милионите от корумпираните политици, съдии, кметове и т.н.. Накъдето се обърнеш - лъжа. А изискват от хората да са точни към държавата. А нея я няма, скрила се е и казва само няма, няма.

В ОМАНСКИ фонд се намират откраднатите пари от КТБ. Орешарски и лидерите на ДПС трябва да бъдат съдени !!!

Напразно АНТИ-костовистите се мъчат вече 15г. да намеят нещо с/у Костов,та прекрият золумите си и отвлекат вниманието от себе си,но напъните им са нещастни!Костов е спазил всички закони и няма как да бъде съден,след като червените разбойници не можаха да го осъдят,като имаха цялата власт и сила за това!

Едва ли е извършено закононарушение, като е предоговорил договор с преференциални условия с квесторите по времето на специалния надзор. Синдиците ще атакуват този договор със сигурност, така че ще се разбере!

ЗАНДАНИТЕ ВЕЧЕ ТРЯБВАШЕ ДА СА ПЪЛНИ С ЛИЦА СВЪРЗАНИ С КТБ А ТО НИ ЗАНИМАВАТ С КУЧЕТА ,ВЕГЕТАРИАНЦИ ,ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ ФАЛИРАЛИ И РАЗОРЕНИ ФУТБОЛНИ КЛУБОВЕ Е ТОВА ТЕАТРО КАК ГО ТЪРПИ ЕВРО СЪЮЗА НЕ ЗНАМ

списък на тези 1000 човека. За един се знае - това е престъпникът Костоффф. Друг такъв е Рашидов. Нека да се видят и останалите кои са, сигурен съм, че не се показва списъка, защото ще се види как са овъртяни всичките престъпници от ГРОБ и останалана пасмина от седморната коалиция.

Ако е така, защо квесторите не са заключени?

Който краде от крадци му е простено.

МаФиотите си уреждат сМетките, които ние сме ПЛАТИЛИ - само 4 милиарда. Като прибавим към тях и парите на държавните фирми, които пак ние сме платили - правете сметка какъв е размера на грабежа! След още един месец - никой няма да си спомня, кой крал и кой е*ал... Имаше ли поне един осъден за ОБИРА НА БАНКИТЕ ПРЕЗ 1997 г ? Дано се изпозастрелят взимно!!!

А дано, ама надали.......По скоро ще си папкат краденото свободно. Вече не разчитам и Бог да ги наказва, защото ако го имаше, не би позволил такива неща.

Боко пък от кога почна да разбира от документи. Седи си в къщата на палмата в Дубай и си гледай контрабандата, ко ти требе да броиш договори. Ти твойто си го знаеш. То не се губи.

Ако държа в тайна от МВР и данъчните за парите си в банка и не искам МВР да ме подслушва и проверява значи става въпрос за престъпление и нещо престъпно което искам да не се знае.Затова Станишев и Местан толкоз да не би някойда чуе.

Проследете зараждането, собствениците, акционерите на КТБ. Вижте кой купува дяловете и собствеността от Василев за 1 долар. Проверете кои са активите, които се купуват - фирми от военно-промишления комплекс, медии, вижте как и защо ТВ7 е получавала кредити, които не со.а обслужвани, кой беше директор на телевизията, къде е сега? И накрая един жокер- всичко започна преди година и нещо с една цел- да не се допусне по никакъв начин ГЕРБ да управлява 2- ри мандат. Жокера е Костинброд.

IQ 0

Не разбирам от банкови дела, но разбирам че ТЦИМ АД е пряк длъжник на КТБ и не си обслужва дълга. Не трябва ли както в ТВ7 да са дошли да ги арестуват и да изземат имуществото им. Какви писма, какви "моля другарко"?.

ТЦИ-МЕ е от инвестиционните компании, за които говори Василев. Възможно е собстевността на такава фирма да се състои от компютърна конфигурация с бюро, 2 стола и етажерка, и да ползва офис под наем!

Омбудсмана в едно предаване каза, че не вярва на една думичка за КТБ! В тази статия дали има една вярна дума! Ако Цветан Василев е имал основание да се помисли за вечен, квесторите са били наясно, че ще управляват банката максимум за 6 месеца. Абсурдно е да сложат така безразсъдно главите си в торбата. Ако са извършили престъпление по един, по два договора, и да се надяват да не ги разкрият, да повярваш. Но да фалшифицират 1000 договора! Съвсем скоро ще се резбере, че пак има недоразумение! Министър Горанов пък бърка понятия. ТЦИ-МЕ отпуснала кредит от 288 мил. лв. на собственика на ТВ 7 - фирмата Краун Медия. Този дълг го вменява на самата ТВ 7. Краун медия може да е собственик на още 100 други фирми. Всяка от тях ли дължи по 288 мил. лв.!

"Но да фалшифицират 1000 договора!" Не фалшифицират, а просто променят договорите легално, като отпада преференциалната лихва. Това е законно, защото банката не е била още във фалит! Нищо няма да изкарат и от тази история. те вече са си взели еврото! Пускат прах в очите ни, за да отчетат, че нещо се върши.

парламент, президент, кмето на софето, минъстър на министрите.... и пак като при дпс и бсп... виновни, затворени, връщане на крадено немаааа.. да живее бкп...примиряваме се и тва е.

Недей да спамиш тука !!!

Вие дадохте ли пари, драги банки? Дадохте! Не за телевизия, но срещу "Правилният човек" или пък за него. Мрете тогава, поединично. Която оцелее от вас е тази, в която никога повече няма да си вложим парите. Тя е избрана за последната ликвидация, с помощ отненамсикъде. Знам, със сигурност, че ни един член на МС няма сметки към днес в Гърция и България. Изключение правят Каймановите острови /Балканска територия/, само и единствено защото сме си ги купили/ с гарантирани депозити. А, честито и браво за доброто управление....

И - ЗАБЕЛЕЖЕТЕ: НИИИКОЙ НЕ ПИТА ЗАЩО, КАК КОГА НА ДЕСТЕКТИ ДЪРЖАВНИ ДРУЖЕСТВА ПАРИЧКИТЕ ПОТЪНАХА В КТБ!!! ПРИМЕР: КЪДЕ СА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ 70-80 МИЛИОНА? ООООО: И НИКОЙ НЕ ПИТА ЗАЩО ПО ВРЕМЕТО НА ДРУГАРЯТ БОРИСОВ ТЕЗИ ДЪРЖАВНИ ПАРИ БЯХА НАЛЯТИ В КТБ!!!

Коя прокуратура? Ако е Цацката, на който Пеевски плаща "членски внос" от по 1млн. лева всеки месец, ще се нагърби с охота, че ей така цяла година взема пари за "абонаментна" услуга, а пък нищо не е свършил.... те сега е момента з аизява..... я д ате видим Цацка.... как можеш да се вихриш? Май си мърша и половина.....

pompai

Борисов да ти кажа как става ако искаш.Осъждаш Цветанов на 100 години и той казва всичко ама без банкова тайна,иначе риташ камбаната.

А ЦЕСИЯТА НА ВЕЖДЮ - ДВА МИЛИОНА И НЕЩО - ДОКЪДЕ СТИГНАХМЕ, М?

Преправянето на договор е престъпление! Ако договорът бъде изменен по взаимно съгласие между страните- КТБ и влогодателят, това трябва да е по време преди особения надзор и назначаване на квесторите. Но щом квестори са пипали договорите съвместно със страните, то те в съучастие са извършили престъпления по служба и документни престъпления и са за едно наказателно досъдебно производство.

да се гласува закон : бойко праща в затвора всички големи и малки крадци и официално му плащаме 2-3% от конфискацията + названието "национален герой" това би трябвало да бъде на практика "герб", а не ,приказвай на задн..а ми , че главата ме боли !

Вече си мисля, че е добре, че гръмна тази банка- дворец за фараони!

humfry

Май всички вече ще трябва да изпращат писмо до премиера, главния прокурор, парламента, омбудсмана, ВАС, ВКС, ЕС, ЕК, Белия дом, Страсбург, Кремъл, Пекин, Луната, Марс, и медиите в цял свят. По друг начин май не вървят нещата в БГ-то. И къде спа БНБ, когато се отпускаха тези съмнителни кредити между свързани дружества? Тук става въпрос за стотици милиони, а сумарно за 5 милиарда. Кога някой ще наложи някакъв контрол върху тия офшорки? И това е нещо, което е продължавало с години, при няколко различни правителства. Няма как да е било без политически чадър.

направиха на мамуна най кадърното ни министър на меверето. поне враща на кой имал пари скътани, от парите на всички ни - бюджетните. много справедливо, то на бедния какво да му върнеш и откъде.

кой е в затвора и колко пари е върнал.. и трябва ли да се намалява срока за давност? горното не е за Москов, той може да увеличава и до 10 години.

освен констатация друго ще има ли,пожарникарю?

И тоя масояден примат - ДОКОГА ЩЕ ПЛАШИ ХОРАТА (ИЛИ ЩЕ СЕ ВЕЛИЧАЕ САМ ПРЕД ОГЛЕДАЛОТО!) С ГРЪМКИ ФРАЗИ: "Това съобщи премиерът Бойко Борисов на днешното заседание на кабинета, позовавайки се на данни от службите..." ТОЯ ОЩЕ СИ ЖИВЕЕ ПО ТАТОВО ВРЕМЕ, СЪС СИГУРНОСТ РИВЕ, ЧЕ ДИПЛОМА ОТ ДС НЕ Е ВЗЕЛ! Някакви служби му се привиждат, народът хълца от кеф - тоя пък коолко бил някакъв Джеймс Бонд... И какво? Бе уволнили някакви митничари за 18 тира цигари пак заради "службите", които говорят на Макака, НО: АБЕ НЯКОЙ ПЪК ПОПИТА ЛИ КЪДЕ СА ЦИГАРИТЕ ОТ ТИЯ ТИРОВЕ? М? ЗАЛОВИХА ГИ ПО ДОКУМЕНТИ, А ЦИГАРИТЕ НЯКАК СИ СЕ ИЗПАРИХА, А СЛУЖБИТЕ, ДЕТО МУ ГОВОРЯТ - ТЕ НЯМАТ НИКАКВА ИДЕЯ КЪДЕ СА ТЕЗИ ЦИГАРИ!!! Мога ли аз да кажа къде са, м? Минете през София, Женския пазар и да не подсказвам къде ходя и какво правя - още няколко града, където от БУДКИТЕ ДО РПУ-ТАТА си купувам от тези цигари!

От цялата работа - какво стана ясно? НАЗНАЧЕНИ ОТ БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА БАНКА КВЕСТОРИ ОБИРАТ ДРУГА БАНКА??? ПАК ПИТАМ - КОЙ ОТГОВАРЯ ЗА ТАЯ БНБ??? НЕ Е ЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО???

Абе отрепко, кой те излъга, че за БНБ отговаря правителството?

Mekong Delta

Примат: КОЙ отговаря за БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА БАНКА??? м?

Уважаем колени, Моля седеет по местам си и закопчайте коланите. Преминаваме през зона на висока турболенция. Не бива да падаме!

С една дума направили са си телевизия с част от вложенията на хората. А те после да духат супата.

телевизията е като "капка в океана"!

САМО ЕДНО МОГА ДА КАЖА: БРАВО БОЙКО ТОВА Е ИСТИНСКА СПРАВЕДЛИВОСТ.

Тоя малоумник - какво приказва??? КВЕСТОРИТЕ БИЛИ ПРОБЛЕМ??? А те - от кого бяха назначени??? ОТ БНБ!!! АБЕ ТОВА БНБ - САМО КРИМИНАЛНИ ЕЛЕМЕНТИ? И ПАК - НА НЕГО "СЛУЖБИТЕ" МУ ПРИКАЗВАЛИ!! Вуичоо, вместо да ти "приказват" служби, да получаваш прозрения и "факсове" - ПА ДА СИ БЕШЕ ПОПИТАЛ РЕСОРНИЯТ ЗА БНБ МИНИСТЪР - КАКВИ СА ТИЯ КВЕСТОРИ И НЯКВИ ШИТОВЕ! ТА: КВЕСТОРИТЕ ОТ БНБ ОКРАДОХА КТБ - ПРАВИЛНО ЛИ ДА РАЗБИРАМ??? МИ КАКВА Е ТАЯ НАЦИОНАЛНА БАНКА БЕ, АХМАЦИ???

"Аз, като се върна, една банка ще фалира, а може и още една ..." - Бойко Методиев Борисов, Вашингтон, Юни 2014г. Та казваш, Борисов, нещо, някакви договори, са преправяни, а ...

БОКЛУК ОТ БАНКЯ ЩЕ УНИЩОЖИ БЪЛГАРИЯ

мошеници по върховете,защо ние не можем да преправим така договор с банка,а ни заробват завинаги?-защото няма осъдени исъдени и си вършат своеволия по високите етажи на властта-мафия

Не е ясно като как например депозита на лицето Иван Костов е с преференциална лихва от 10% и изведнъж някакъв квестор решава, че този депозит вече не е "преференциален" и може да бъде принизен като обикновен и да му бъдат възстановени парите. Къде е прокуратурата за да попита въпросния квестор като как так е решил, че точно този депозит не е преференциален?

ся некви синдици, тинтири минтири. да ги арестуват крадците, да им продадат и тъщите и да върнат парите с лихвите. досега как връщаха.

Ктб е била нещо като пирамида. Интересно ми е само как тарикати като Иван Костов са се излъгали.

А, на здраве!

крадени милярди ,фалшиви договори а в затвора няма нито един ... и парите ги няма ...оня зафиров като шеф на банката и отговорно лице що не е арестуван ? и каква банкова таина може да съществува за крадците обрали банката !??!

Кога трябвало да ни приемат в Шенген?, хахахаха........ Що не си гледаме манголиите, ами се ръгаме там където цивилизацията процъфтява. КТБ дали кредит на института по электроника, той пък ги дал на тв7. А къде е логиката сега?

Кой разрешава да се оповестява следствена тайна пред средствата за масова информация?! Боцко, къде бяха същите тези служби, преди две-три години? Айде холан!

A DEKA E GLIGANUT rashidov V CIALATA SHEMA? A TUPAKO? I KATO SA PREPRAVIANI DOGOVORI KUDE PAK SPAHTE BOKLUCI GROBARSKI? MNOGO NASERIOZNO SI SE VZEL NEKADURNIKO! DRUGIAT PUT DA TI BUSHONIRAT I DRUGOTO OKO,KUKLOVODITE!

Sto sa esik...Bravo dragi bulgarine..A ti kogo predlagasch sa Premier?Ot Koja partja? BDZ/BBZ?Stanischko/mikov?Dogan/Mestan? Suglasen sum s "Dobre de".... Da vidim kakvo ste stane (nai verojatno nisto)

Са че има едно - "Ние ги фащаме, те ги пущат"

Хайде сега да видим има ли Изпълнителната власт кураж и сдрави гащи да разнищи далаверата и да запчне да раздава правосъдие според заложенотот в законите на Р.България. Ванчо Костовото и подобни как така си изтеглиха "преференциално" о мовфреме депозитите, разполагайки с вътрешна информация за надвисналото торнадо над КТБ, а сега се правят на невинни теменужки? Как може да гледат хората в очите и въобще какво очакват да бъде отношението към тях в бъдеще?!

Костов е виновен за всичко, то се знае, муахахаха...... Партийните тролове започнаха с комедийните сериали. Удоволствие е да ги четем.

Цитираме Костовия като един от фрапантните примери, на фона на самопредлагането му да влезе в учебниците по най-нова история като велик информатор. Май за теб важат квалификациите, които така неумело и глупаво правиш по отношени на другите.

Простий БОрисуф,кажи нещо за Вежди,не се прави на всезнаещ пред простите гербаджии!

Гнъс, гнъссс Няма нужда да питам:"КОга да повърна?" Искам да видя договора на Иван Костов и цялата пасмина, която пишеше и пищеше по медиите в полза на издухалата банка! Къде са те сега? Мишоци! Изпълзяха обратно в канализацията, за да се крият. Но те са престъпниците, които живееха с нашите пари и сега пак народът ни плаща техния масраф. Трябва да им се отнеме всичкото имущество на тия гадини.

Костов ама той мълчи като риба. Пик го преследнат с интервюта по въпроса от седмици ,ама той отказва да говори. Иначе акъл ръсеше на кило за банката.

Когато боко-тъпото беше кмет, колко негови подписа бяха обявени за "преправяни"? А, колко милиона лева загуби София заради него? Защо днес той не е в затвора?

Кажи де Данчо,колко?И ние искаме да знаем , ама ти не казваш.Защо?Давай цифри.

Там е въпроса, че се разшумя само покрай един договор, с който братът на Драшков от ДАНС беше изтеглил кредит залагайки общински терен?!?!? И то ставаше въпрос за около 8 млн. лева. Не съм чул Драшков-брат да е осъден ...

Mekong Delta

Преди 2 години тогавашният кмет на София Борисов обяви, че общински имот от 14 дка е продаден с негов фалшив подпис. По време на "разследването" другарят Борисов каза, че бил подписал има-няма стотина А4 листчета (бланки на Софийска община!!), за да можело по-бързо служителите Му да работят и да издават разрешения на народа!

По тази тема съм писал не веднъж и то с факти. И? Не беше само тук - и? Виж как те налегна бойковата югенд! Не си им дал факти? Ми - след малко - да ги понасра ли, м? Врявай ми - ще млъкнат като посрни, а тук-там някоий коментар ще ми делнат от дир-а, ЗАЩОТО НЯМА ДА Е ПО ТЕМАТА.

МЕТОДИКАТА НА БНБ, с която АКТИВИТЕ НА КТБ се сведоха до ЕДНО ЕВРО, ДОЛАР или ЛЕВ и трябваше от 1,01,2015 ДА СЕ ПРИЛАГА ЗА ВСИЧКИ БАНКИ В СТРАНАТА НЕ Е ВЛЯЗЛА В СИЛА!!!!! И НЯМА ДА ВЛЕЗЕ НИКОГА.. Освен, ако МАФИЯТА не си посочи с пръст следващата банка и каже - "ИСКАМ Я!"...

След като бащата на българската мафия Андрей Карлович пусна духа от бутилката, а комуноидите превърнаха кражбата в национален спорт е трудно нещата да си дойдат на мястото.

Ами , така е Мутрата от снимката е достоен наследник на Луканов .Крадец , мафиот и лъжец , това е Борисов

ne si prava.

Държава, се управлява с твърда ръка а не с "меки китки"! Вече 26 години сме свидетели, на безнаказана корупция и престъпност, на всички нива в държавата ! Държавата е загнила ! На лице имаме един ФИОДАЛЕН строй, от който младите и умните бягат в чужбина ! 26 г.слушаме, какво трябва да се направи, но нищо не се прави а само се краде !....