Коментари - И Борисов не успя да успокои фермерите, вадят тракторите на 20-ти | Днес.dir.bg

И Борисов не успя да успокои фермерите, вадят тракторите на 20-ти

Производителите на зърно са категорични, че ще протестират с тежката си техника на 20-ти февруари. Земеделският министър Мирослав Найденов отново се опита да ги успокои, че има вероятност парите им да бъдат платени до края на февруари.

Обратно в новината

Коментари - И Борисов не успя да успокои фермерите, вадят тракторите на 20-ти | Днес.dir.bg

Коментари

Работя си сам земята а въпроси много. Що ли реват за парици "бедните" земеделци.Я да ги видим с каква техника ще излязат на протест.Ами с такава която е собственост на синовете им дъщерите им и до 9-то коляно.Нищо че е купена на гърба на член кооператорите и ако решат да изгонят председателя си онзи си взема и техниката.Ами дават им пари от фондовете вземат ги няма проблем.Забраняват им износа на зърно цената пада, цената на хляба пада и народа е на кяр.Да ама не вземаме пари от фондовете, вземаме пари от кооператорите /защото им се плаща малка аренда или не им се плаща/ изнасяме жито на цени които никой не знае какви са и гушваме някой милион от ДДС.Ха сега кой е на далавера????

Хората са борят да им намалят цената на кило вата, а зърварите им пот-яждат хлябат.

хора има в нашата държава и скоро не виждам как ще се оправим Естествено че ще си искат парите който им СЕ ПОЛАГАТ Те не просят а си искат своето

Преиграват вече "бедните" фермери!! В североизточна Б-я земята е окрупнена от турски собственици /с подставени български турци/ и не безизвестната групировка ТИТ. Не може да им се позволява да си развяват коня както си искат!!!

Какви ли ще са коментарите из световните медии?"В края на мандата на ПП ГЕРБ,най-бедната страна-членка на ЕС,е обхваната от масови протести....."И съвсем справедливо ще съпоставят българските доходи с цените на горивата,топлото,тока.На всички поплювковци,които яростно поплюват по фермерите,отново напомням:половин България тъне в бурени.Станете и вие земеделци,зърнопроизводители,животновъди!Ще станете и вие милионери.Само че,ще ви се наложи здравичко да поработите,от сутрин до мрак.Щото се искат и познания,организация,кредити,застраховки,огромен риск,наречен Природа-суша,потоп,градушка и пр.Като съсипем и сегашните арендатори,закриваме последното автентично българско производство.Тогава-юруш на макодонско-турският внос.Това вече го усетиха производителите на плодове и зеленчуци.А контрабандните канали за внос са в готовност да поемат и зърното.Тогава ще ви питам,какво ще спечели Фиска от дейността им.Малка група "наши"хора,със сигурност ще спечелят.Нали така,Бареков?

Дааааа! Вече от всякъде лъсва несъстоятелността на ГЕРБерасткото управление! Скандали, окрадени фондове, източен резерв - това е грозната реалност след милиционерско-мутренското управление на Бойко!

Гледам тук разни компетентни дават акъл арендаторите да се хванат да работят на полето, вместо да наемат работници. Интересна логика - защо не го предложите това и на Цветанов примерно - да тури кепето и кубинките и да обикаля нощем със Станимир Флоров квартал Ботунец или Казичане? Нали така се работи реално? Или пък предложете на Златев да облече гащеризона и да сипва нафта на бензинстанцията в Правец. Мислете, преди да пишете глупости, мисленето е полезно!

SH

"Важното е, че решение на проблема ще бъде намерен, каза министърът. " ДА, РЕШЕНИЕ ЩЕ БЪДЕ НАМЕРЕНО ОТ СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО и от СЛЕДВАЩИЯ МИНИСТЪР...!!!!

И ЩЕ ДОЙДЕ Р.ОВЧ. И ЩЕ ТИ СКЛЮЧИ ДОГОВОР ЗА ДОСТАВКА НА ГАЗ НА БЕЗУМНИ ЦЕНИ!ПОГЛЕДНИ НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС?

Абе, що до сега не е повдигнато обвинение срещу Р. Овч. за престъпленията му срещу държавата? Нали това обеща Бойко преди да гласуваш за него през 2009 година. Питам за заведено дело, повдигнато обвинение, не за присъда, та да се оправдавате със съда.

Борисов, няма рязане на ленти тия дни, май??? Къде се скри? Защо те няма по медиите да обясняваш, че придишните са виновни вече 4-та година? С визията на мъжкар спечели изборите, а под кожата май стой мишка???

а конба-ената , да я поткарвам ли пак, или да я остава?

На народа вече му писна! Чергата гори и то от няколко места. Аиде мутрите на улицата, където им е мястото, а може и на "топло". Подкрепям протеста.

КОЙТО ГОНИШ МУТРИТЕ НА УЛИЦАТА, СИ ВЕРОЯТНО ЕДНА ОТ НАЙ-ГНУСНИТЕ ОТ ТЯХ. И ДОКАТО ГИ ИМА ТАКИВА КАТО ТЕБ, ВИНАГИ ЩЕ ИМА НЯКОЙ ДА ВИЕ КАТО ХИЕНА СРЕЩУ ВСЕКИ КОЙТО СЕ ОПИТА ДА ВКАРА В РЕД ТАЗИ СКАПАНА ДЪРЖВА.

Струва ми се, че феновете на АТАКА и ВМРО, правят всичко възможно, да докарат ХИЗБУЛА И ДПС ДА ГИ УПРАВЛЯВАТ. Предлагам им преди това да посетят МОМЧИЛГРАДСКИЯ ХОДЖА да им направи СЮНЕТ, за да са по убедителни.

Наборе , като ти казвам по-малко да строиш под пароструйката за промиване на мозъци , виж сега как плещиш глупости .

Бойко Борисов признал, че има пропуски в работата на неговия екип, и поискал време за реакция до 19 февруари.................................. Много пропуски взеха да стават?!Това пък значи,че управляващите от Герб не могат да се справят със задачите,т.е. не могат да управляват.Вече 4 години си играят на проба-грешка!То е все едно един работник постоянно да допуска едни и същи грешки в работата си,ще последва естествено уволнение.А ние ги търпим 4 години да си правят експерименти с нас.Вече,ще си ходят то се вижда!

Под "вещото" ръководство на Симеончо в хазната няма нито лев! Сега ще лишат някой от полагащите им се пари и ще запушат дупката в селското стопанство, след това - същото и след изборите да му мислят следващите управляващи! Симеончо пак ще лиже американски задници и ще се чуди как сме го изтраяли 4 години! Ние сме си виновни!

За 2012 година Национални доплащания за единица площ няма да има, т.е. пари от Реп.бюджет не са предвидении няма да се дават.Причините са много , едната е наказателна акция от страна на правителството заради "наглостта" на ЗП да протестират в минали периоди. Въпросните субсиии са от ЕС , и лъжците начело с Миро Ирландеца продъниха медиите ,че трябва да вадят пари от Реп.Бюджет.Тези пари са преведени от ЕС още миналата година.Само Господ знае за какво са ги похарчили нашите лъжливи управници.С тракторите и комбайните в София

Подкрепям напълно "никой". И миналата година нямаше пари от републ.бюджет. И тогава ли имаше наказателна мярка и за какво? В земеделието работата започва още от началото на м.февруари ( ако някой не знае) и се използва всеки подходящ за работа на полето ден. В ночалото на м.април вече е много късно. Управляващите чакат да стане "напечено" и тогава намират пари да "закърпят" дупката за сметка на други дейности. Докога ще работят така, че да принуждават отраслите за вземане на крайни мерки и да си играят с нервите на и без това бедните хора в страната?

Елементарно - това са европейски пари, но за да ги дадат, трябва да бъдат платени - ето защо се плащат от бюджета и ЕС ги връща до 45 дни. То си го и пише в статията, ама кой да чете :-)

Господин Брандийски, Вие сте или толкова неграмотен, колкото вашите подчинени, или сте невнимателен по отношение на материалите, чието публикуване разрешавате. И двете показват непрофесионално отношение към Вашите задължения. Прегледайте още веднъж статията и отстранете правописните грешки!

Национализация и в зърнопроизводството.Какви са тия фараони, октоподи и т.н. с по стотици хиляди декари земя. Закон такъв какъвто е имало преди 9 септември 1944г. Можеш да притежаваш до 200 декара земя, а в Добруджа до 300 декара. То ако ставаше така, Аз като основах държавата щеше да си я припиша всичката на мен.

Хане, кой си ти, та да решаваш какво ще правят със земите си? Кой си ти, та да национализираш земя, бре, престъпник?

Ня,ма съмнение, че Помощите са Европейски и трябва земеделците да си ги получат ..... А СЪВСЕМ ДРУГ Е ВЪПРОСА КОИ СА ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ - НАПРИМЕР КОЛКО ХИЛЯДИ ДЕКАРА НИВИ ИМА В ДОБРУДЖА "ЗЕМЕДЕЛЕЦА " И СЪДИЯ ОТ ВЪРХОВНИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД СЪЩО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПЪРВО ОТДЕЛЕНИЕ ЙОРДАН КОНСТАНТИНОВ :)

Брачет, щом намаш съмнения, подгрей си тарактора, и го вади! на гланвния път за София .Може и преди 20-ти . И парите, на ръка, вземи чували.

ПРОПУСКИТЕ СА НА ВСЯКАДЕ В ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО!ОТЧАЙВАЩО СЛАБО ПРАВИТЕЛСТВО

Биволъ или червена проституираща крава... След като станаха ясни съдружията на Асен Йорданов в охранителна фирма с мутра и международно издирвано лице, и лично за мен няма съмнения, че и той е мутра, реших да се поразровя за хората близки до Биволъ. Според Търговския регистър, 50% от Биволъ се държат от Алберта Леон Алкалай, която също е управител на PR агенцията "ИМИДЖ АДВЪРТАЙЗИНГ", чието финансиране е от компанията "АЙДИЪС ФОР ЯНГ ИМИДЖ" ООД със седалище САЩ. Представител на тази компания за България е г-н Асен Янчев Кузмов. Кой е Асен Янчев Кузмов? Това е кандидат за общински съветник от БСП, чийто фирма "ТРАНСАТЛАНТИК ФРЕЙТЪРС БЪЛГАРИЯ" ЕООД получава хиляди декари земи, въпреки становищата на МОСВ, че това са земи в защитени зони. Тоест, представителя на фирмата на Алберта Леон Алкалай и съсобственик на Биволъ, получава на килограми защитени ЧАСТНИ земи от правителството на НДСВ(а после и от това на Тройната коалиция) в грубо нарушение на закона - сделката минава при строга секретност, дори без фиктивен търг или конкурс. Стана ми интересно и се разрових още повече - за фирми, банки, роднини и бивши изяви на "стожера" на свободата на словото и мутрата Асен Йорданов...

Не е лошо да информираш Цветанов и Главния прокурор, защото те явно са го пропуснали. Да вземат мерки докато са още на власт, че няма да е за дълго. Нещо по изнесените факти на сайта има ли да коментираме или само ще си подхвърляме компромати за собствениците, защото по фактите коментарите са излишни.

и това изложение как кореспондира с горната статия и неплатените пари на земеделците??!

Като чета коментарите ми става ясно, че парите за земеделие са отишли за ГЕРБотовете на Мирослав Найденов, през неговите млади ПР асистентки (какви ли имена вече не измислят на практикуващите най-старата професия). Явно пари за писане на безсмислени коментари и писане на малоумни лозунги има, но за тези които по закон трябва да си ги получат държавата няма. Защо няма, ами защото гениалния министър на финансите ги е похарчил за да запълни някоя дупка. За съжаление на всички данъкоплатци, голия му г*з лъщи все повече и повече - няма приходи в бюджета, януари и февруари били тежки месеци и т.н. Ами те април и март ще са още по-тежки, като няма икономика от къде да се пълни тоя бюджет. Правителството на милиционерите (не знам вече дали са мутри или милиционери, сигурно защото е едно и също) уби всякакво желание за икономическа активност у българите, а за съжаление още не е създало достатъчно места за таксиметрови шофьори и камериерки. И това ако не е геноцид не знам какво е.

не ще "извадим", а ще "изкараме" тракторите...иначе ще извадим "членовете"...:)

Като ще им се дава думата и такава гласност нека зърнопроизводителите обяснят как за 20 години се придобиват 200 000 дк; 100 000; 50 000 ...10 000 декара ? Едва ли с неуморен труд и спестявания от закуски? Правителства и партии създадоха тези едри "работливи" земевладелци. Като се поразрових да видя как е в Европа разбрах, че само в БГ има толкова големи земеделци и то за 20 / 30 години свободна икономика. Какво да коментираме, то нещата са ясни. Не случайно г-жа Меркел си бе тръгнала възмутена от среща като разбра колко европейски пари взима един от крупните зърнопроизводители в БГ. Няма как да ги жалиш. То и им личи че са псевдоземеделци, но всички със загладен косъм, добре оядени, а полетата ги гледат от джиповете... Добре, че имат ратаи ... И както беше казал един колега по-долу, фалирал земделец - зърнопроизводител! няма, а ако има случайно, то е защото с парите от субсидиите и укрити печалби и данъци е построил хотелче, комплексче и е завъртял друг бизнес. Да вземат да се хващат на работа, да разберат сами как се изкарва ХЛЯБА!

Това са арендатори, бе, умник! Има ли нужда да ти обяснявам разликата между собственик и арендатор?

Арендатори = на зърнопросиводител в много от тези случаи, да не ги почваме с имената ... та те същите отиват на простеста, бе умник 1234 ... явно до толкова може да броиш ... сладур ;)

Писна ми от тези земеделци. Такива боклуци са и мафиоти. Само източват държавата. Трябва да фалират и да си турат ножа всичките. Аман от боклуци на които не им се работи..............

Аман от тъпаци дето се силят да се произнасят..Кво ядеш ти бе-асфалт ли.

Ям каквото ми е на сърце. Това, че ти си бездарен и чакаш някой друг да ти го снесе няма нищо общо с безмозъчните зърнопроизводители !!!

Буда разтрива ушите на шеф Станишев link

Че той е продънен още в зародиш.Коя икономика ще го обезпечава драги ми Максе,фалиращата ли,ликвидираното средно и дребно предприемачество,приоритетите ли на правителството в асфалта,няма какво.Държавата е на доразграбване,дори смятам , че и властта е лицемерно "желана" и от Борисов и от БСП на предстоящите избори.Май по привлекателна е опозиционната сянка по парламента,евродепутатства,комисии

в даното сме бе хора, разберете, системата не варви и няма да варви ако не променим нещата, !!!запалете зарното, полетата, крадете, палете нивата!!! ще видите боъко тогава, еу таъ нататак *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Някой познава ли земеделец, който да е фалирал и да е с задължения към банките!!!!!За такива не сме чували!Ако има такива да си продават апартаментите и колите, които и без това са им малко множко!!!!

И? Какъв е проблемът? Бойко Борисов признал, че има пропуски в работата на неговия екип, и поискал време за реакция до 19 февруари. Найденов казал - до края на февруари. Извод: Краят на февруари 2013 е определен от Винету на 19-ти. Остава и някаква вероятност (че има вероятност парите им да бъдат платени до края на февруари) парите да би могло да се изплатят, ама не по календара на маите, а на Мазньо Ирландски. Тоя ще си замине (не Винету, а Мирката!) тия дни, а герберасткото войнство ще реве като на премиера на порно филм: Оууу, йееее, кви принципи, никой не би го изхвърлил!

Милионери се готвят да стачкуват заради това, че Дянков не им позволява да станат МУЛТИМИЛИОНЕРИ!

...с държавни пари...

твоят идол - вдянков ни докара до там да си броим жълтите стотинки .....БЪДЕТЕ ПРОКЛЕТИИИИИИИИИИИИИИИ ,МРЪСНИ ГЕРБЕРАСТИ , ОЩЕ МАЛКО ВИ ОСТАВА И ЩЕ ВИ МАЖЕМ ЕДИН ПО ЕДИН , ЗАРАДИ ГЕНОЦИДЪТ НАД НАРОДАНИ ,КОЙТО ПРИЛОЖИХТЕ , А ВАШИЯИДОЛ ДЯНКОВ- ОООООООООООООО ,ЕПЪРВАААААААААААААААААААААААААААААА

твоят идол - вдянков ни докара до там да си броим жълтите стотинки .....БЪДЕТЕ ПРОКЛЕТИИИИИИИИИИИИИИИ ,МРЪСНИ ГЕРБЕРАСТИ , ОЩЕ МАЛКО ВИ ОСТАВА И ЩЕ ВИ МАЖЕМ ЕДИН ПО ЕДИН , ЗАРАДИ ГЕНОЦИДЪТ НАД НАРОДАНИ ,КОЙТО ПРИЛОЖИХТЕ , А ВАШИЯИДОЛ ДЯНКОВ- ОООООООООООООО ,ЕПЪРВАААААААААААААААААААААААААААААА

хахахаха, колко болно същество си ти :) точно герберите са ти виновни, че 23 години източваха държавата.... на теб не ти ли дадоха куфарче червено мазно петно, такова ;) тури си ножа за да мирясаш :) няма да ни липсваш :)

Не ви ли се струва, че е възможен и друг сценарии за забавянето на плащанията на зърнопроизводителите и животновъди и еничарската политика на правителството спрямо тях? Много от тях са с тежки кредити и разчитат на тези пари. Без тях фалират и банките им прибират имуществото. Други пък трябва да засеят новата реколта, да наторят и т.н. и като не получат полагащите им се пари са принудени да отидат при кого - банкитееее. За кого работи българското правителство? За българския народ или за чуждите господари(банки)?

30 лева на декар земя при тези субсидии не са ли твърде малко!Живеят на гърба на хората и пак не доволни!Не им прави чест!Като не им стигат парите да си стоят вкъщи, а не да се чудят коя дестинация да си изберат!!!!!!!!!

Не знам кой прав, кой крив, само знам, че странно, това плащане е ясно, че трябва да се направи от месец април. Абсурдно е да нямаме 1 млрд да се разплатят и после да си ги получат обратно от ЕК. Браво на Дянков! И другото абсурдно според мен е как правителството не е успяло да си направи сметката. Все пак говорим само за 10 месеца...или по точно за цели десет месеца. Какво е това планиране?

tiya zemedelci sa nay bogatite v bg, vsi4ko se iznasya na van, ni6to v polza na naroda, naroda duha supata, zemedelcite sa oligarhiyata v balgariya, den 6te doyde naroda 6te im zapali produkciyata.zapomnete.

Абе човек, имаме пазарна икономика. Ако навън, в Западна или в Централна Европа цените на зърно са по-високи отколкото на вътрешния пазар хората ще изнасят за чужбина. Така става навсякъде по света и най-вече в белите държави. Същото правят производителите на промишлени стоки. Имаш пазар - изнасяш. Но при износа печели не само фермера, но и държавата, от данъците които той плаща.

На тези плачещи производители на зърно нищо допълнително не трябва да им се дава!!!В момента те са най-богатите хора в България!Чудят се само на кой остров да отидат, какъв нов модел кола да си купят, коя кръчма да напълнят!Това не са хора за оплакване, а на всичкото отгоре и нагли до безобразие!Тръгнали да ми реват!!!Какво да каже обикновения българин, който едва върже двата края!!!!А и семинарите им вече са на привършване, време е да си набавят изпитите и изядени пари от запоите им по 5-звездните хотели в България и чужбина!

Ама ти сигурен ли си,че точно тези зърно-производители си видял по островите,кръчмите и с моделите коли.Да не са били онези ,ама те не са точно производители а усвоители.Има разлика

Най-богатата жена в България се казва Цветелина Бориславова и тя е приятелката на Бойко.

Подкрепям фермерите! Бат Бойко да гледа да им изплати на 19-ти февруари, защото тази дата е зловеща в българската история.

Когато на един народ му отнемат възможността да произвежда храната си, то с него е свършено. Искат да ни отнемат храната, която ни дава златната българска земя и да ни държат под контрол и погубят с отровни гмо боклуци. Затова са непрестанните удари върху земеделието и животновъдството последните 23 години. През всичките тези години не сме имали българско правителство (може би с едно изключение). В края на краищата базовите нужди на човек са храна и вода и това са ресурсите, заради които ще се водят бъдещите войни. А ние ги притежаваме в изобилие. Затова срещу България се води тази тиха и жестока война.

Как 1 млрд. лева. Знаете ли какви пари се въртят в зърнопроизводството. Дори нормални заплати да дават зърнопроизводителите пак ще бъдат милионери. Но те все още дават заплати по 300, 400лв Спрете им парите. Да даваш такива огромни субсидии и в същото време да плащаш такива заплати. Това е престъпление. Дайте на зеленчукопроизводителите, Те наистина имат нужда , както и ние за да ядем българска храна

Така ли те учи кумирът ти-Разделяй и владей.Но дори това не е негово откритие,понадушил го е от тук от там,защото и не чете много.Е вече може и да станем единни това българите.

В бранша съм и зная за какво става въпрос.Може и по- скромно да е за сметка на други производители. И държавата го знае , ама лобинг какво да се прави

Прочетете по-долу в новината: "Информация за размишление", както и коментарите...

Това ли: "Премиерът Бойко Борисов си е поръчал нов брониран Мерцедес на стойност 1 млн. лева преди изборите" ПАЗИ СИ ТИКВАТА, СМЯТАМ ;-)

Спомнете си кой ограби комбайните и тракторите за по 25 -30 лева- селската номенклатура на БСП - кметове, партийни секретаеи, заместник кметове. Разбира се, че ще тръгнат под диригенската палка на БСП.

И при кое правителство-това на СДС.Без главе со Филип Димигров.И какво общо има това с темата.Значи всички идиотщини са оправдани защото знаете ли някога пък някой,обикновено Станишев и тройната.С тия тезиси на бат ви Бойко,съвсем изкукахте.Е не става,не го можете и трябва да си ходите.

я се застрелай, ве тербераст... такова грабене , каквота е сега при герберастите и по времето на 500години турско робство не е било .. ниощо - то всичко севръща- ще ви мажем един по един ,герберастиииииииииииииииииииииииииииииии

Пийни водичка, и иди на психиатър,

Тези с тракторите са наемни шофьори. През това време шефовете им- латифундисти, заграбили цяла Добруджа ще си пият "Чивас Регал" от терасата на хотел "Радисън" и ще се подсмихват, лапайки кедрови ядки!

нямаме 1 милярд оборотен , да е жив здрав дянкофф *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

тези субсидии са стопанската 2011-2012г Затова казвам че не сте наясно със ситуацията.Все едно да работиш цяла година без заплата а когато трябва да плащаш / в нашият случай за семена торове препарати и т.н./да ти кажат НЯМА.А затова че не се отглеждат зеленчуци - попитайте Костов по негово време се унищожиха всички напоителни полета а също и на Кунева и Станишев - те пък се продадоха за сметка на целият народ.Трудно е за обяснение но е добре поне да се замислите

Всяка година "Червените зърнари"получават всекие един с милиони субсидий,а само един от тях-300 000 000 !

Отмина времето когаро можеше да хвърля прах в очите на хората. Вече няма балами да вярват на празни приказки. Така че по-добре да се готви за възмездието което го чака скоро.

Парите са дошли още преди половин година от евросубсидиите. Дянков питам те пич колко пари направихте от лихвите досега. Ще стигнат ли за по един мезонет на Хаваите. Не ви е срам да лъжете хората и да им държите парите за да си трупате лихви. Ега си и безочието ....

Глупости на търкалета! Вземете прочетете някой регламент, за да не говорите глупости...

Я се застреляй, ве гербераст . още малко ви остава .....

нямаме пари откраднахме ги . джюжи

Коментари - И Борисов не успя да успокои фермерите, вадят тракторите на 20-ти | Днес.dir.bg

И Борисов не успя да успокои фермерите, вадят тракторите на 20-ти

Производителите на зърно са категорични, че ще протестират с тежката си техника на 20-ти февруари. Земеделският министър Мирослав Найденов отново се опита да ги успокои, че има вероятност парите им да бъдат платени до края на февруари.

Обратно в новината

Коментари - И Борисов не успя да успокои фермерите, вадят тракторите на 20-ти | Днес.dir.bg

Коментари

Работя си сам земята а въпроси много. Що ли реват за парици "бедните" земеделци.Я да ги видим с каква техника ще излязат на протест.Ами с такава която е собственост на синовете им дъщерите им и до 9-то коляно.Нищо че е купена на гърба на член кооператорите и ако решат да изгонят председателя си онзи си взема и техниката.Ами дават им пари от фондовете вземат ги няма проблем.Забраняват им износа на зърно цената пада, цената на хляба пада и народа е на кяр.Да ама не вземаме пари от фондовете, вземаме пари от кооператорите /защото им се плаща малка аренда или не им се плаща/ изнасяме жито на цени които никой не знае какви са и гушваме някой милион от ДДС.Ха сега кой е на далавера????

Хората са борят да им намалят цената на кило вата, а зърварите им пот-яждат хлябат.

хора има в нашата държава и скоро не виждам как ще се оправим Естествено че ще си искат парите който им СЕ ПОЛАГАТ Те не просят а си искат своето

Преиграват вече "бедните" фермери!! В североизточна Б-я земята е окрупнена от турски собственици /с подставени български турци/ и не безизвестната групировка ТИТ. Не може да им се позволява да си развяват коня както си искат!!!

Какви ли ще са коментарите из световните медии?"В края на мандата на ПП ГЕРБ,най-бедната страна-членка на ЕС,е обхваната от масови протести....."И съвсем справедливо ще съпоставят българските доходи с цените на горивата,топлото,тока.На всички поплювковци,които яростно поплюват по фермерите,отново напомням:половин България тъне в бурени.Станете и вие земеделци,зърнопроизводители,животновъди!Ще станете и вие милионери.Само че,ще ви се наложи здравичко да поработите,от сутрин до мрак.Щото се искат и познания,организация,кредити,застраховки,огромен риск,наречен Природа-суша,потоп,градушка и пр.Като съсипем и сегашните арендатори,закриваме последното автентично българско производство.Тогава-юруш на макодонско-турският внос.Това вече го усетиха производителите на плодове и зеленчуци.А контрабандните канали за внос са в готовност да поемат и зърното.Тогава ще ви питам,какво ще спечели Фиска от дейността им.Малка група "наши"хора,със сигурност ще спечелят.Нали така,Бареков?

Дааааа! Вече от всякъде лъсва несъстоятелността на ГЕРБерасткото управление! Скандали, окрадени фондове, източен резерв - това е грозната реалност след милиционерско-мутренското управление на Бойко!

Гледам тук разни компетентни дават акъл арендаторите да се хванат да работят на полето, вместо да наемат работници. Интересна логика - защо не го предложите това и на Цветанов примерно - да тури кепето и кубинките и да обикаля нощем със Станимир Флоров квартал Ботунец или Казичане? Нали така се работи реално? Или пък предложете на Златев да облече гащеризона и да сипва нафта на бензинстанцията в Правец. Мислете, преди да пишете глупости, мисленето е полезно!

SH

"Важното е, че решение на проблема ще бъде намерен, каза министърът. " ДА, РЕШЕНИЕ ЩЕ БЪДЕ НАМЕРЕНО ОТ СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО и от СЛЕДВАЩИЯ МИНИСТЪР...!!!!

И ЩЕ ДОЙДЕ Р.ОВЧ. И ЩЕ ТИ СКЛЮЧИ ДОГОВОР ЗА ДОСТАВКА НА ГАЗ НА БЕЗУМНИ ЦЕНИ!ПОГЛЕДНИ НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС?

Абе, що до сега не е повдигнато обвинение срещу Р. Овч. за престъпленията му срещу държавата? Нали това обеща Бойко преди да гласуваш за него през 2009 година. Питам за заведено дело, повдигнато обвинение, не за присъда, та да се оправдавате със съда.

Борисов, няма рязане на ленти тия дни, май??? Къде се скри? Защо те няма по медиите да обясняваш, че придишните са виновни вече 4-та година? С визията на мъжкар спечели изборите, а под кожата май стой мишка???

а конба-ената , да я поткарвам ли пак, или да я остава?

На народа вече му писна! Чергата гори и то от няколко места. Аиде мутрите на улицата, където им е мястото, а може и на "топло". Подкрепям протеста.

КОЙТО ГОНИШ МУТРИТЕ НА УЛИЦАТА, СИ ВЕРОЯТНО ЕДНА ОТ НАЙ-ГНУСНИТЕ ОТ ТЯХ. И ДОКАТО ГИ ИМА ТАКИВА КАТО ТЕБ, ВИНАГИ ЩЕ ИМА НЯКОЙ ДА ВИЕ КАТО ХИЕНА СРЕЩУ ВСЕКИ КОЙТО СЕ ОПИТА ДА ВКАРА В РЕД ТАЗИ СКАПАНА ДЪРЖВА.

Струва ми се, че феновете на АТАКА и ВМРО, правят всичко възможно, да докарат ХИЗБУЛА И ДПС ДА ГИ УПРАВЛЯВАТ. Предлагам им преди това да посетят МОМЧИЛГРАДСКИЯ ХОДЖА да им направи СЮНЕТ, за да са по убедителни.

Наборе , като ти казвам по-малко да строиш под пароструйката за промиване на мозъци , виж сега как плещиш глупости .

Бойко Борисов признал, че има пропуски в работата на неговия екип, и поискал време за реакция до 19 февруари.................................. Много пропуски взеха да стават?!Това пък значи,че управляващите от Герб не могат да се справят със задачите,т.е. не могат да управляват.Вече 4 години си играят на проба-грешка!То е все едно един работник постоянно да допуска едни и същи грешки в работата си,ще последва естествено уволнение.А ние ги търпим 4 години да си правят експерименти с нас.Вече,ще си ходят то се вижда!

Под "вещото" ръководство на Симеончо в хазната няма нито лев! Сега ще лишат някой от полагащите им се пари и ще запушат дупката в селското стопанство, след това - същото и след изборите да му мислят следващите управляващи! Симеончо пак ще лиже американски задници и ще се чуди как сме го изтраяли 4 години! Ние сме си виновни!

За 2012 година Национални доплащания за единица площ няма да има, т.е. пари от Реп.бюджет не са предвидении няма да се дават.Причините са много , едната е наказателна акция от страна на правителството заради "наглостта" на ЗП да протестират в минали периоди. Въпросните субсиии са от ЕС , и лъжците начело с Миро Ирландеца продъниха медиите ,че трябва да вадят пари от Реп.Бюджет.Тези пари са преведени от ЕС още миналата година.Само Господ знае за какво са ги похарчили нашите лъжливи управници.С тракторите и комбайните в София

Подкрепям напълно "никой". И миналата година нямаше пари от републ.бюджет. И тогава ли имаше наказателна мярка и за какво? В земеделието работата започва още от началото на м.февруари ( ако някой не знае) и се използва всеки подходящ за работа на полето ден. В ночалото на м.април вече е много късно. Управляващите чакат да стане "напечено" и тогава намират пари да "закърпят" дупката за сметка на други дейности. Докога ще работят така, че да принуждават отраслите за вземане на крайни мерки и да си играят с нервите на и без това бедните хора в страната?

Елементарно - това са европейски пари, но за да ги дадат, трябва да бъдат платени - ето защо се плащат от бюджета и ЕС ги връща до 45 дни. То си го и пише в статията, ама кой да чете :-)

Господин Брандийски, Вие сте или толкова неграмотен, колкото вашите подчинени, или сте невнимателен по отношение на материалите, чието публикуване разрешавате. И двете показват непрофесионално отношение към Вашите задължения. Прегледайте още веднъж статията и отстранете правописните грешки!

Национализация и в зърнопроизводството.Какви са тия фараони, октоподи и т.н. с по стотици хиляди декари земя. Закон такъв какъвто е имало преди 9 септември 1944г. Можеш да притежаваш до 200 декара земя, а в Добруджа до 300 декара. То ако ставаше така, Аз като основах държавата щеше да си я припиша всичката на мен.

Хане, кой си ти, та да решаваш какво ще правят със земите си? Кой си ти, та да национализираш земя, бре, престъпник?

Ня,ма съмнение, че Помощите са Европейски и трябва земеделците да си ги получат ..... А СЪВСЕМ ДРУГ Е ВЪПРОСА КОИ СА ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ - НАПРИМЕР КОЛКО ХИЛЯДИ ДЕКАРА НИВИ ИМА В ДОБРУДЖА "ЗЕМЕДЕЛЕЦА " И СЪДИЯ ОТ ВЪРХОВНИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД СЪЩО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПЪРВО ОТДЕЛЕНИЕ ЙОРДАН КОНСТАНТИНОВ :)

Брачет, щом намаш съмнения, подгрей си тарактора, и го вади! на гланвния път за София .Може и преди 20-ти . И парите, на ръка, вземи чували.

ПРОПУСКИТЕ СА НА ВСЯКАДЕ В ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО!ОТЧАЙВАЩО СЛАБО ПРАВИТЕЛСТВО

Биволъ или червена проституираща крава... След като станаха ясни съдружията на Асен Йорданов в охранителна фирма с мутра и международно издирвано лице, и лично за мен няма съмнения, че и той е мутра, реших да се поразровя за хората близки до Биволъ. Според Търговския регистър, 50% от Биволъ се държат от Алберта Леон Алкалай, която също е управител на PR агенцията "ИМИДЖ АДВЪРТАЙЗИНГ", чието финансиране е от компанията "АЙДИЪС ФОР ЯНГ ИМИДЖ" ООД със седалище САЩ. Представител на тази компания за България е г-н Асен Янчев Кузмов. Кой е Асен Янчев Кузмов? Това е кандидат за общински съветник от БСП, чийто фирма "ТРАНСАТЛАНТИК ФРЕЙТЪРС БЪЛГАРИЯ" ЕООД получава хиляди декари земи, въпреки становищата на МОСВ, че това са земи в защитени зони. Тоест, представителя на фирмата на Алберта Леон Алкалай и съсобственик на Биволъ, получава на килограми защитени ЧАСТНИ земи от правителството на НДСВ(а после и от това на Тройната коалиция) в грубо нарушение на закона - сделката минава при строга секретност, дори без фиктивен търг или конкурс. Стана ми интересно и се разрових още повече - за фирми, банки, роднини и бивши изяви на "стожера" на свободата на словото и мутрата Асен Йорданов...

Не е лошо да информираш Цветанов и Главния прокурор, защото те явно са го пропуснали. Да вземат мерки докато са още на власт, че няма да е за дълго. Нещо по изнесените факти на сайта има ли да коментираме или само ще си подхвърляме компромати за собствениците, защото по фактите коментарите са излишни.

и това изложение как кореспондира с горната статия и неплатените пари на земеделците??!

Като чета коментарите ми става ясно, че парите за земеделие са отишли за ГЕРБотовете на Мирослав Найденов, през неговите млади ПР асистентки (какви ли имена вече не измислят на практикуващите най-старата професия). Явно пари за писане на безсмислени коментари и писане на малоумни лозунги има, но за тези които по закон трябва да си ги получат държавата няма. Защо няма, ами защото гениалния министър на финансите ги е похарчил за да запълни някоя дупка. За съжаление на всички данъкоплатци, голия му г*з лъщи все повече и повече - няма приходи в бюджета, януари и февруари били тежки месеци и т.н. Ами те април и март ще са още по-тежки, като няма икономика от къде да се пълни тоя бюджет. Правителството на милиционерите (не знам вече дали са мутри или милиционери, сигурно защото е едно и също) уби всякакво желание за икономическа активност у българите, а за съжаление още не е създало достатъчно места за таксиметрови шофьори и камериерки. И това ако не е геноцид не знам какво е.

не ще "извадим", а ще "изкараме" тракторите...иначе ще извадим "членовете"...:)

Като ще им се дава думата и такава гласност нека зърнопроизводителите обяснят как за 20 години се придобиват 200 000 дк; 100 000; 50 000 ...10 000 декара ? Едва ли с неуморен труд и спестявания от закуски? Правителства и партии създадоха тези едри "работливи" земевладелци. Като се поразрових да видя как е в Европа разбрах, че само в БГ има толкова големи земеделци и то за 20 / 30 години свободна икономика. Какво да коментираме, то нещата са ясни. Не случайно г-жа Меркел си бе тръгнала възмутена от среща като разбра колко европейски пари взима един от крупните зърнопроизводители в БГ. Няма как да ги жалиш. То и им личи че са псевдоземеделци, но всички със загладен косъм, добре оядени, а полетата ги гледат от джиповете... Добре, че имат ратаи ... И както беше казал един колега по-долу, фалирал земделец - зърнопроизводител! няма, а ако има случайно, то е защото с парите от субсидиите и укрити печалби и данъци е построил хотелче, комплексче и е завъртял друг бизнес. Да вземат да се хващат на работа, да разберат сами как се изкарва ХЛЯБА!

Това са арендатори, бе, умник! Има ли нужда да ти обяснявам разликата между собственик и арендатор?

Арендатори = на зърнопросиводител в много от тези случаи, да не ги почваме с имената ... та те същите отиват на простеста, бе умник 1234 ... явно до толкова може да броиш ... сладур ;)

Писна ми от тези земеделци. Такива боклуци са и мафиоти. Само източват държавата. Трябва да фалират и да си турат ножа всичките. Аман от боклуци на които не им се работи..............

Аман от тъпаци дето се силят да се произнасят..Кво ядеш ти бе-асфалт ли.

Ям каквото ми е на сърце. Това, че ти си бездарен и чакаш някой друг да ти го снесе няма нищо общо с безмозъчните зърнопроизводители !!!

Буда разтрива ушите на шеф Станишев link

Че той е продънен още в зародиш.Коя икономика ще го обезпечава драги ми Максе,фалиращата ли,ликвидираното средно и дребно предприемачество,приоритетите ли на правителството в асфалта,няма какво.Държавата е на доразграбване,дори смятам , че и властта е лицемерно "желана" и от Борисов и от БСП на предстоящите избори.Май по привлекателна е опозиционната сянка по парламента,евродепутатства,комисии

в даното сме бе хора, разберете, системата не варви и няма да варви ако не променим нещата, !!!запалете зарното, полетата, крадете, палете нивата!!! ще видите боъко тогава, еу таъ нататак *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Някой познава ли земеделец, който да е фалирал и да е с задължения към банките!!!!!За такива не сме чували!Ако има такива да си продават апартаментите и колите, които и без това са им малко множко!!!!

И? Какъв е проблемът? Бойко Борисов признал, че има пропуски в работата на неговия екип, и поискал време за реакция до 19 февруари. Найденов казал - до края на февруари. Извод: Краят на февруари 2013 е определен от Винету на 19-ти. Остава и някаква вероятност (че има вероятност парите им да бъдат платени до края на февруари) парите да би могло да се изплатят, ама не по календара на маите, а на Мазньо Ирландски. Тоя ще си замине (не Винету, а Мирката!) тия дни, а герберасткото войнство ще реве като на премиера на порно филм: Оууу, йееее, кви принципи, никой не би го изхвърлил!

Милионери се готвят да стачкуват заради това, че Дянков не им позволява да станат МУЛТИМИЛИОНЕРИ!

...с държавни пари...

твоят идол - вдянков ни докара до там да си броим жълтите стотинки .....БЪДЕТЕ ПРОКЛЕТИИИИИИИИИИИИИИИ ,МРЪСНИ ГЕРБЕРАСТИ , ОЩЕ МАЛКО ВИ ОСТАВА И ЩЕ ВИ МАЖЕМ ЕДИН ПО ЕДИН , ЗАРАДИ ГЕНОЦИДЪТ НАД НАРОДАНИ ,КОЙТО ПРИЛОЖИХТЕ , А ВАШИЯИДОЛ ДЯНКОВ- ОООООООООООООО ,ЕПЪРВАААААААААААААААААААААААААААААА

твоят идол - вдянков ни докара до там да си броим жълтите стотинки .....БЪДЕТЕ ПРОКЛЕТИИИИИИИИИИИИИИИ ,МРЪСНИ ГЕРБЕРАСТИ , ОЩЕ МАЛКО ВИ ОСТАВА И ЩЕ ВИ МАЖЕМ ЕДИН ПО ЕДИН , ЗАРАДИ ГЕНОЦИДЪТ НАД НАРОДАНИ ,КОЙТО ПРИЛОЖИХТЕ , А ВАШИЯИДОЛ ДЯНКОВ- ОООООООООООООО ,ЕПЪРВАААААААААААААААААААААААААААААА

хахахаха, колко болно същество си ти :) точно герберите са ти виновни, че 23 години източваха държавата.... на теб не ти ли дадоха куфарче червено мазно петно, такова ;) тури си ножа за да мирясаш :) няма да ни липсваш :)

Не ви ли се струва, че е възможен и друг сценарии за забавянето на плащанията на зърнопроизводителите и животновъди и еничарската политика на правителството спрямо тях? Много от тях са с тежки кредити и разчитат на тези пари. Без тях фалират и банките им прибират имуществото. Други пък трябва да засеят новата реколта, да наторят и т.н. и като не получат полагащите им се пари са принудени да отидат при кого - банкитееее. За кого работи българското правителство? За българския народ или за чуждите господари(банки)?

30 лева на декар земя при тези субсидии не са ли твърде малко!Живеят на гърба на хората и пак не доволни!Не им прави чест!Като не им стигат парите да си стоят вкъщи, а не да се чудят коя дестинация да си изберат!!!!!!!!!

Не знам кой прав, кой крив, само знам, че странно, това плащане е ясно, че трябва да се направи от месец април. Абсурдно е да нямаме 1 млрд да се разплатят и после да си ги получат обратно от ЕК. Браво на Дянков! И другото абсурдно според мен е как правителството не е успяло да си направи сметката. Все пак говорим само за 10 месеца...или по точно за цели десет месеца. Какво е това планиране?

tiya zemedelci sa nay bogatite v bg, vsi4ko se iznasya na van, ni6to v polza na naroda, naroda duha supata, zemedelcite sa oligarhiyata v balgariya, den 6te doyde naroda 6te im zapali produkciyata.zapomnete.

Абе човек, имаме пазарна икономика. Ако навън, в Западна или в Централна Европа цените на зърно са по-високи отколкото на вътрешния пазар хората ще изнасят за чужбина. Така става навсякъде по света и най-вече в белите държави. Същото правят производителите на промишлени стоки. Имаш пазар - изнасяш. Но при износа печели не само фермера, но и държавата, от данъците които той плаща.

На тези плачещи производители на зърно нищо допълнително не трябва да им се дава!!!В момента те са най-богатите хора в България!Чудят се само на кой остров да отидат, какъв нов модел кола да си купят, коя кръчма да напълнят!Това не са хора за оплакване, а на всичкото отгоре и нагли до безобразие!Тръгнали да ми реват!!!Какво да каже обикновения българин, който едва върже двата края!!!!А и семинарите им вече са на привършване, време е да си набавят изпитите и изядени пари от запоите им по 5-звездните хотели в България и чужбина!

Ама ти сигурен ли си,че точно тези зърно-производители си видял по островите,кръчмите и с моделите коли.Да не са били онези ,ама те не са точно производители а усвоители.Има разлика

Най-богатата жена в България се казва Цветелина Бориславова и тя е приятелката на Бойко.

Подкрепям фермерите! Бат Бойко да гледа да им изплати на 19-ти февруари, защото тази дата е зловеща в българската история.

Когато на един народ му отнемат възможността да произвежда храната си, то с него е свършено. Искат да ни отнемат храната, която ни дава златната българска земя и да ни държат под контрол и погубят с отровни гмо боклуци. Затова са непрестанните удари върху земеделието и животновъдството последните 23 години. През всичките тези години не сме имали българско правителство (може би с едно изключение). В края на краищата базовите нужди на човек са храна и вода и това са ресурсите, заради които ще се водят бъдещите войни. А ние ги притежаваме в изобилие. Затова срещу България се води тази тиха и жестока война.

Как 1 млрд. лева. Знаете ли какви пари се въртят в зърнопроизводството. Дори нормални заплати да дават зърнопроизводителите пак ще бъдат милионери. Но те все още дават заплати по 300, 400лв Спрете им парите. Да даваш такива огромни субсидии и в същото време да плащаш такива заплати. Това е престъпление. Дайте на зеленчукопроизводителите, Те наистина имат нужда , както и ние за да ядем българска храна

Така ли те учи кумирът ти-Разделяй и владей.Но дори това не е негово откритие,понадушил го е от тук от там,защото и не чете много.Е вече може и да станем единни това българите.

В бранша съм и зная за какво става въпрос.Може и по- скромно да е за сметка на други производители. И държавата го знае , ама лобинг какво да се прави

Прочетете по-долу в новината: "Информация за размишление", както и коментарите...

Това ли: "Премиерът Бойко Борисов си е поръчал нов брониран Мерцедес на стойност 1 млн. лева преди изборите" ПАЗИ СИ ТИКВАТА, СМЯТАМ ;-)

Спомнете си кой ограби комбайните и тракторите за по 25 -30 лева- селската номенклатура на БСП - кметове, партийни секретаеи, заместник кметове. Разбира се, че ще тръгнат под диригенската палка на БСП.

И при кое правителство-това на СДС.Без главе со Филип Димигров.И какво общо има това с темата.Значи всички идиотщини са оправдани защото знаете ли някога пък някой,обикновено Станишев и тройната.С тия тезиси на бат ви Бойко,съвсем изкукахте.Е не става,не го можете и трябва да си ходите.

я се застрелай, ве тербераст... такова грабене , каквота е сега при герберастите и по времето на 500години турско робство не е било .. ниощо - то всичко севръща- ще ви мажем един по един ,герберастиииииииииииииииииииииииииииииии

Пийни водичка, и иди на психиатър,

Тези с тракторите са наемни шофьори. През това време шефовете им- латифундисти, заграбили цяла Добруджа ще си пият "Чивас Регал" от терасата на хотел "Радисън" и ще се подсмихват, лапайки кедрови ядки!

нямаме 1 милярд оборотен , да е жив здрав дянкофф *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

тези субсидии са стопанската 2011-2012г Затова казвам че не сте наясно със ситуацията.Все едно да работиш цяла година без заплата а когато трябва да плащаш / в нашият случай за семена торове препарати и т.н./да ти кажат НЯМА.А затова че не се отглеждат зеленчуци - попитайте Костов по негово време се унищожиха всички напоителни полета а също и на Кунева и Станишев - те пък се продадоха за сметка на целият народ.Трудно е за обяснение но е добре поне да се замислите

Всяка година "Червените зърнари"получават всекие един с милиони субсидий,а само един от тях-300 000 000 !

Отмина времето когаро можеше да хвърля прах в очите на хората. Вече няма балами да вярват на празни приказки. Така че по-добре да се готви за възмездието което го чака скоро.

Парите са дошли още преди половин година от евросубсидиите. Дянков питам те пич колко пари направихте от лихвите досега. Ще стигнат ли за по един мезонет на Хаваите. Не ви е срам да лъжете хората и да им държите парите за да си трупате лихви. Ега си и безочието ....

Глупости на търкалета! Вземете прочетете някой регламент, за да не говорите глупости...

Я се застреляй, ве гербераст . още малко ви остава .....

нямаме пари откраднахме ги . джюжи