Синдикатите напуснаха тристранната среща при премиера

Тристранната среща на правителството, синдикатите и работодателите, председателствана лично от премиера Бойко Борисов, приключи малко след като започна. Синдикатите напуснаха, защото се оказа, че Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) е незаконно свикан.

Обратно в новината

Коментари - Синдикатите напуснаха тристранната среща при премиера | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бойко Борисов и компания създават монополи в България! Въобще не се развива малкия и среден бизнес. България е пълна с проблеми, които се задълбочават и токът, парното и всякакъв вид горива ще поскъпват независимо от цените по световните борси. В България няма заводи за преработка на отпадъци. В България еко енергията добивана от ветрогенератори и фотоволтаични панели се монополизира именно от тази дружинка. В България се унищожава пчеларството, което е изключително важно. Земеделието е унищожено или това което е останало е в ръцете на монополисти. София /родният ми град/ се е превърнал в България или България се е събрала в София.Всичко извън София е една умряла зона. А София е кочина. В управлението на тази държава няма никаква прозрачност, няма социална политика, няма и развитие на икономиката. Дано хората осъзнаят, че трябва да има непрекъснато протести. Бойко Борисов трябва да си ходи!!!

Ами МВР ЕООД подготвя ПЪРВА ЧАСТНА ДЪРЖАВА

Синдикатити га ядат кифтетата не риват. Нали КНСБ имаше предизборен договор с ГЕРБ. Председателката на Транспортния синдикат Екатерина Йорданова как е избрана с листите на ГЕРБ в СНС, а сега води стачка. Ама тя самата не стачкува. Жална им майка на работниците, които стачкуват, след като са тръгнали по акъла на тая пасмина.

Тъй де, Бат'Вальо ! ---- Ами Вас-лично да не би кировски таласъми да Ви притесняат, та не откликвате на Предложението-ми ?!

Защо избягахте,бе синдикални другари?От кого се уплашихте,нали бяхте много корназ,а?!Или не Ви стиска да говорите с ББ?

Ти, другарю гербераст, не четеш ли защо са "избягали" Синдикатите? Прочети по-долу - подробно ти го обясняват Ставри /16.09ч./, "Четете хора" - 15.56ч./ и др.

За каква уелфеар партия в Швеция спомена? Не знам за такава. Знам, че шведите два пъти казаха не на еврото с референдум. Комуналните, т.е. общинските, синдикати тук са много силни. Никой не ще да се препира с тях. Но и членският внос е голям. Верно, аз не членувам в никой профсъюз, оправям се засега.

До ideyazabulgaria ( регистриран ) 24.11.2011 15:24 Моркове, ненавиждам царската отрепка Тренчен, един от виновниците за докарване на Симеончо в Блъгария.Сега се писал първи синдикалист и води стачката. Най- много да я доведе в глуха улица А иначе между Борисов и Дянков няма разлика. Единия марионетка на Дянков, другия марионетка на САЩ интереси в България. Нали знаеш коя е единствената сега външна политика на САЩ- да крадат парите на другите. Сега искат чрез еврооблигации да откраднат парите на европейците. Добре сте вие шведите там, дето не сте в еврозоната. А пък сателити като България направо ги одират чрез марионетки като Дянков и Борисов директно управляващи. Абе всичко е ясно. На някои от нас. Дано за останалите 2 години се изясни и на повечето от нас. И дано остане по някоя троха от месо по кокалите ни, над критичния минимум. Защото освен избори като инструмент друго не виждам.

В Америка през 60-те години беше демонстриран метод за "корекция на политиката на върха" (виж за пример през. Кенеди). Те "най-демократите" го "демонстрираха", а ти викаш - неможе да бъде??? А то - може (стига да има желаещи) ???

Така ли? В Америка? А у нас през 90 това желание ни изведе на площада да скачаме като маймуни със сините командири, после да горим архивите на ДС ама само някои от тях, да сменяме специалисти с неспециалисти, да рушим без да градим, да наказваме без да признаваме собствените си грешки. На това ли му казваш "корекция на политиката на върха" ? Не искам вече такава корекция. Искам да си дочакам изборите и да си гласувам по съвест.

Браво, че Синдикатите са се усетили - това е опит да се представи Тристранния съвет за легитимен и като се използва законовият механизъм за консултиране на партньорите, предложението за вдигане на възрастта да се вкара в парламента.

От вчера премиера знае, че ще председателства тристарнна среща. И понеже си го знаем сигурно е отишъл на срещата директно от некое мачле. Но няма ли екип, който да урежда тези подробности, покани процедури, съобразени с правилата, или си ги е избрал всички като него умни и работливи.

Не знам как сте с/в мачлетата, Юли . ( Аз-лично съм нулев . Нулев ! ) ====== Вие-лично -- защо мълчите на Предложението-ми за Разговор ?

Колега, аз съм на години, и разбрах едно, че от дискусии, кръгли маси няма много полза. На тях ще присъстваме само аз и Вие. Затова, нека подкрепим всички дружно тук един Павел. Той работи много повече за доброто на България, като събужда всички нас здравомислещи хора. Може да се окаже, че е някой велик стратег и будител на българите. P.S. Това последното ме съмнява, но обикновено властимащите сами се прецакват, като се самозабравят.

Права се отстояват!

МАЙ НЕ ЗАГРЯВАШ - ТОВА Е БЯГСТВО ОТ ОТСТОЯВАНЕ. ЛИПСА НА ДИАЛОГ = ЛИПСА НА РЕШЕНИЕ.

Това не е бягство! ГОЛЯМО БРАВО на Синдикатите, че са усетили ПРОВОКАЦИЯТА! А за тези,които ги критикуват - не четете ли, как са искали да ги прекарат - уж има Тристранка, но Боко и работодателите си гласуват - имат два гласа срещу един /на Синдакатите/, приемат, че решението за вдигане на възрастта е взето с мнозинство от Тристранката и го вкарват в Парламента!

Нима ( Ако най-накрая се събудите, Хора ! ) нашият Глас няма да е Йерихонски ?!

господа синдикалисти,вместо да принуждавате народа да ста4кува,вземете парите от сивия сектор,а не да се правите 4е ништо не знаете

синдикалисти не са НАП, митници и инспекция по труда, че да ти вадят сивата икономика!:) Явно този семинар на ГЕРБ си го пропуснал:))

ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ В ЕВРОПА СА ДЪРЖАВНИ, но се управляват от къдърни хора на принципите не на източване от някакв си ЧЕРЕП ,а с отговорност.Може да се създаде акционерно д-во ,за да се съберат пари и се обнови д-вото, а има и други разумни средства ,за да се запази БДЖ ,а не да влезе в алчните ръце на ЧЕРЕПА, НО БОРИСОВ И СИЕ НЕЖЕЛАЯТ,ТЕ ИСКАТ ОЧЕВАДНО ДА ЗАТРИЯТ БДЖ И С ПРИКАЗКИ УСПИВАТ И НАЛАГАТ СВОЕТО МНЕНИЕ И НЕ ЧУВАТ ОПОЗИЦИЯТА В СЛУЧАЯ СК.

Интересно колко акционери трябват за да се съберат и платят загубите и то от акционери дето не са като черепа а честни железничари. При 17000 човека всичките да станете акционери а сметни по колко трябва да дадете ;-)

вие милиционерите, как ще станете акционери в МВР-ко, като никой не ви иска:))))))

Павле ! Приятелю !!! Сега и на Комита ли да стана, та да те накарам да откликнеш на повика за Спасение ?!

774, напълно си прав. Но в правовите страни на Европа няма черепи и олигарси, нито се допуска да се раждат, защото имат ЗАКОНИ И ЗДРАВО РАБОТЕНЕ НА ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА. А за акционерната система заслужава да се помисли, държавите признати за welfare имат изработени такива системи за приоритетни отрасли като транспорта които въпреки акционерното участие си остават с контролните функции на държавата.

Е ДОРЕЕЕЕ бях забравил за welfare а пак го кажи ,че много хибаво го казваш ;-)

Мноого големи усти сте отворили. А на гарата журналистите повече от стачниците . ;-) На бас ,че утре и толкова няма да стачкуват щот като видяха ,че нямат подкрепа и се оглеждат като мишки в трици и се питат няма ли да ги уволнят. Голям сеир, не съм се забавлявал отдавна така ;-) TV7 Нова се въртят и търсят кого да питат има ли стачка пък няма кой да им отговори ;-) Да видим кво ще покажат довечера в новините ;-)

гербера всичко се свежда до взимане на интервюта и камери:)))) Стачката има друго предназначение! Попитай на следващия семинар на ГЕРБ:)))

А къде е стачката като влаковете се движат а хората ги няма на централна гара ето сега съм тук и се забавлявам обаче интересно къде е стачката . а кажи ми да ида да я видя ;-)

Някой замислял ли се е, какво ще се случи с тези родени след `58 г. с двойното песионно осигуряване - това ще е бомбата със закъснител. Навярно ще трябва да работим до гроб, за да не остане никой който да получава пенсия в тази държава. Колко пенсионери работят в момента - получават пенсия и заплата; ами тогава ние да получаваме пенсия сега, защото не се знае дали ще оцелеем да се пенсионираме и заплатата върху която плащаме осигуровки. Щом си пенсионер получаваш пенсия, щом искаш да работиш - заплата, като ти омръзне нека ти пеизчислят пенсията - така е честно.

не виждам какъв ти е проблема... хиляди години хората са работили цял живот и виж каква хубава цивилизация са направили. Имаш интернет - може да се изказваш свободно и т.н. дори може да стачкуваш като нещо не ти харесва.

Кой е провалил срещата? - я списващите тука да се уточнят! закото май ББ ги шикалкави и ги лъжат "Въпреки съгласието на премиера да оглави преговорите се оказа, че на практика това не е истинско заседание на Тристранката." и "Синдикатите напуснаха, защото се оказа, че Националният съвет за тристранно сътрудничество е незаконно свикан. " значи какото и да си говорят е за замазване на очите от страна на ББ в деня на стачката и не е валидно

синдикалистите са мислили как да не се състои срещата. И измислиха. Още преди да влезе баш търтея вече самодоволно обяви че...не е спазен закона. И самодоволно си...бръкна в носа. Май го изяде...

НЯМА значение дали е "формална" или "неформална" - - ТОВА НЕ Е ИЗВИНЕНИЕ ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ СРЕЩАТА. ТОВА Е БЯГСТВО. - ЦЕЛТА е ДА СЕ СТИГНЕ ДО РЕШЕНИЕ, НАЛИ? Ако искат само формални срещи - ще е много по-зле за ТЯХ ..... - Имат право на 1 формална среща и това е.

като критикувате наред, имайте предвид: 1. това или предишните правителства не са паднали от небето, а е съставено от българи като нас, крадливи, лъжливи, корумпирани като нас. 2.точно такива са и доктори, полицаи, съдии, даскали, работници, работодатели т.е. почти цялото население. 3. всички ние които пишем тук и критикуваме, сме същите шмекери. 4. това са и причинате да не можем да се оправим, независимо кой е на власт. 5. трябват ни 4млн. германци, но няма да стане( един германец - Царя дойде и го направихме по черен от дявол). 6. трябват ни млади необременени хора, но те ни напускат. 7. има още толкова много, че направо ми се плаче

+1 Да допълня, че като за евтини селски тарикати живеем отлично!

което е твърде хубаво за да е истина ;-P ама няма значение, така или иначе все някога този хубав сън ще свърши.

Извинете закъснялото ми сепване, Пловдив ( Градът Вековен ? ) Напълно съгласявайки се с изложеното от Вас, ни най-малко не се притеснявам да кажа че не съм Светец . ...Това в което не мога да приема Вашето Виждане е пределно-простичко : -- Нима не би било възможно да изведем България и нас Българ(к)ите напред ?!

Е, ти откри топлата вода. Знаеш ли, че в бившата партийна академия АОНСУ се обучаваха "чуждестранни другари" за организиране и провеждане на стачки.

ТОВА НЕ СА СИНДИКАТИ. И НА 30-ТИ ЗА ПЕНСИОННАТА РЕФОРМА НИКОЙ НЯМА ДА ОТИДЕ, ЗАЩОТО ПОВЕЧЕТО ОТ ХОРАТА НЕ ИСКАТ ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ, А АКО ГО СТОРЯТ ОТИВАТ НА ДРУГА РАБОТА, ЗАЩОТО КАТО СИ ОСТАНАТ У ДОМА СЕ ЗАТРИВАТ ИЗЦЯЛО И ПО-БЪРЗО УМИРАТ. ДВИЖЕНИЕТО Е ЖИВОТ! ТРУДА ТЕ ДЪРЖИ С БОДЪР ДУХ, УМА ТИ РАБОТИ, А У ДОМА С ВЛАЧЕЩИ ЧЕХЛИ И ПОДСМЪРЧАЙКИ СИ ЧАКАШ КРАЯ....

Браво, само така! Най-после някой да се държи мъжки и да не се подмазва на Супермен!

само дето гледаше като насрано дете майка си и не знаеше кво става ;-)

видях един Боко да гледа насрано, като Живков кога го свалиха!:)) Явно докато му галеше ушите на Живко му е усвоил и погледа:)))

Някой има ли впечатления от реалната полза от синдикатите за работещите (въпросът ми не е какво по принцип е "синдикат")?

Този мушморок Пламенчо трябва да бъде освидетелстван

Пак ще питам-АЛО, ОНЕПРАВДАНИТЕ, ЗАЩО НЕ СТЕ НА РАБОТА ПОСРЕД БЯЛ ДЕН, АМИ СИ ГУБИТЕ ВРЕМЕТО ДА ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИ ?

Вступления в силу Закона Украины пенсионной системы.Вокруг этого вопроса, как известно, разгорелись самые большие страсти. Закон 3668 IV устанавливает единый возраст 60 лет, как для мужчин, так и для женщин, по достижении которого и наличии страхового стажа не менее 15 лет можно претендовать на получении пенсии по возрасту.Если же женщина, родившаяся до 31 декабря 1961 года, все же решит выйти на пенсию позже, ей будет положена прибавка в размере 2,5% за каждые 6 месяцев более позднего выхода на пенсию, начиная с 55 и до 60 лет.И така нататък.На маймунки ни направиха.

Да , всички единодушно подкрепяме идеите бокови : 1 милиард лева- да не останат безработни около 30000-лелки в МВР-то..На един полицай - една лелка,се пада , потомствена , с 20 заплати обезщетение :)) Плановете на стоичков - за нови стадиони - са по- важни :) Този във Враждебна , започва със строежа - след Нова година :) НУЛАТА приход от данък печалба /корпоративен/ на ЛУК -ойл е подробност, за компира..:) Но пък в ИПОН - няма безработица..Те знаят КОГО да охраняват:) Когато няма партии, които да свалят от власт МУТРЕНСКИТЕ недоразумения , поне синдикати да има :) Все пак те бяха първи и в Полша ..)

Тук някой хора само си пишат за да се покажат колко са умни. Има да работите будали,докато умрете и никога пенсия няма да видите.Папламентаристите пенсия не им трябва.Те достатъчно си крадъти за поколения напред. Пържо да осигурят работа на хората и тогажа да искат да ужеличажат годините.

А съм навита нещо да направим. Първо да настояваме за служебно правителство от експерти. Ако трябва и от чужбина да ни ги внесат. Нашите явно не стават. Второ да се направи времето за пенсия плаващо. Трето да се гарантира социален минимум, с който да се живее. Четвърто да се открият работни места, за да излезем от кризата. Пето - държавните чиновници 50 процента вън. Време им е да се научат и да работят нещо. Шесто - парламент от 100 души, който се събира веднъж на две седмици и решава важни въпроси. Без заплати. Депутатите си имат бизнес, нека да работят за народа, а не да смучат данъците на народа. Имам и още предложения:)

Върхът сте, Колежке ! (, макар и скромна в Предложенията-Ви ... засега-които поставяте на Дискусия ) Докато нашите добри приятели от Дир.бг се справят с разпределянето ресурсите ( Времето препуска бясно, колеги ! ) -- Дверите Небесни на thejugulatorса широко отворени за всички ( Всички ! ) Истинни Българ(к)и !

И кой точно да направи вносът на експертите и да осъществи и другите Ви предложения?

Естествено, че и ( И ! ) Вашият въпрос следва да бъде част от Разговора/Дикусията ! Бъркам ли, Колеги/жки ?

Малко е закъсняло това предложение. В началото на 2008 имаше точно такова предложение за служебно правителство, дето да заменои Тройната коалиция. Не се прие - кой дава властта ей така за нищо. Сега няма никакви основания за служебно правителство. Има си парламент, има си законно правителство, има си законно избран Президент. От ГЕРБ. Всичките. И освен БСП никой не иска такова нещо. А БСП, най-добре "да духат супата от големия сребърен супник", както беше казал националния селекционер Любо Пенев.

И защо казвате, КGB , да не преразгледаме Това ние обикновените данъкоплатци в един отворен, непредубеден и прозрачен Разговор ?! (, както предлагам от сутринта) .... Пък да видим после, дали разни ритнитопковски длибъи биха могли да спрат катаначото на всички Истинни Българ(к)и !

последният път като си "внесохме управник от чужбина" ни зароби под съветска власт.. а по-предишният ни натресе национална катастрофа, а внукът му има наглостта да претендира за собствеността на 2-3 горски стопанства. дето има една приказка - "АЙДЕ НеМА НУЖДА!!"

Синдикатите обявиха днешното заседание на тристранката за нелегитимно :))))))))))) ............... Айде бе ..Тези не знаят ли , че всяка среща със 'слънцето", с ИПОН и СИК е задължително легитимна ?? Какво искат ?? Свидетелство за съдимост ли на мутрата ??? Не са ли вече убедени във 'величието" му ??? Министърът "московски , "сибирски ,"ленинградски , "волго-донски ," беше 'разписАл на Боко - какво да говори , а тези - не искали да слушат ??!!??? Къде е Цв. - да ги арестува ??? И после - без адвокати , по неговата си "линия " ????

Не съм синдикален член 15 г., но за ваше сведение, ако не бяха напуснали синдикатите, това щеше да се брои за редовно заседание на тристранния съвет, след което решението за вдигане на пенсионната възраст нямаше да може да бъде атакувано

Нали синдикатите предизвикаха това заседани.Какво искат сега!

браво,еи това е писане с размисьл,никои не разбира защо напуснаха,всеки пише каквото му доиде или за какво му плащат.

Решението за пенсионната възраст е вече взето. Даже да има вето ще се внесе повторно. Даже и да влезе в съда и там ще мине защото няма правни аргументи срещу него. И те така!

Браво за точното мнение, а то изглежда,че голямата част от форумците е болна от тежка форма на свръхдоверие към "журналята"!

Управници-дори не заслужавате да се наричате че сте БЪЛГАРИ. УБИЦИ-КРАДЦИ-ЛЪЖЦИ. Правите си експерименти на гърба на хората,които ви осигуриха власт и комфорт.БЕЗОЧЛИВИ ПСЕТА.

интересите на народа се нарича престъпление.

ПАПАНДРЕУ ЗА БЪЛГАРИТЕ(04.11.2011) " Нима вие искате да получавате български заплати, където въобще не са чували за великденски и коледни премии, а какво остава за 14-та заплата? Нима вие искате да получавате пенсии от по 50 - 100 евро вместо сегашните 600-700 ? Нима искате да си плащате изцяло цената на лекарствата, а не както досега само 25%? Нима искате децата ви да пушат, пият и вземат наркотици под зоркия поглед на полицията? Това ли искате? Българите ще си останат на положението в което са и сега. Нека да се стегнем и да не позволим нашата младеж да напусне страната, така както българите напускат своята? И ще видите, че след 50 години, ние все още ще сме тука, а за българите ще се носят само легенди. Та те нашето ниво могат само да го сънуват! Жалко за българите, че се оставят така лесно да ги манипулират, за да могат да ги грабят безпрепятствено! Но това си е техен проблем. Нека ние да решим нашите, пък те да се утешават, че не са ни стигнали. Кое е по-страшно Гръцката криза или Българската стабилност!!!!

А защо подаде оставка ПАПНДРЕУ? Защото се справя много добре ИЛИ защото не може да запази стандарта в Гърция и това са му последните издихания.

Ами айде ходи в Гърция да получаваш големите пари, довиждане !

хахахаха, добре го съчини :):)

Като частник, който си вади хляба пред компютър и намащ в момента работа, разглеждам информационните сайтове.И какво откривам-много поробен пролетариат има компютри и вместо посред бял ден да е на работа пише коментари, програми за икономическо развитие на БДЖ и страната, вдига революции и ..въпреки че е много умен се оставя синдикатите да го водят за носа и да им пълни гушките.

О, Санна ! Ами точно такъв Човек трябва !!! ... Ха вземете помогнете на Дир.бг за изграждането на Платформата за Разговора ! (, който комай аха-аха започва ) Бихте ли били така добри ?!

Искате да кажете, че най-послре някой се е опитал да натрие носа на онзи, който заедно с Цветанов одобри мафиотските избори и се мисли за цар. чиято физиономия и изказвания по всички въпроси започва да втръсва, както бе втръснала физиономията на Тато? Невероятно! Много ми е интересно кога ще клекне някой от тристранката. Правителството начело с Пикасото и дянков, изразявайки недоволство и съжаление от проваленото подаряване на БДЖ на свой чичковец. Синдикатите ли, които много рядко защитават работните места на своите членове. Или работотадетлите, на които ще им бъде обещано някакво опрощаване или премълчаване на закононарушения и които няма кой да ги принуди, дори и силово, да не назначават хора на фиктивни заплати. Например, като конфискация на имущество, ако при тях има хора без договор или на минимални разобтни заплати. И защо само работещите в частни фирми си плащат всичко на държавата, а полицаите, военните и чиновниците не си плащат? Затова подкрепям с две ръце стачката и дано такива стачки се случват по-често!

Целият този цирк е за да гушне някой техен човек БДЖ. Тези приказки за "губещите железници" и т.н. са само за пред глупаците. Някой вече е платил милиони "комисионна" и си чака железницата. Ние ще платим балъците ще платим дълговете, Бойко ще реже лентата, а някой негов приятел ще си вземе БДЖ за 1 лев.

Много точно казано, за "наш човек" готвят БДЖ.

Сега вече голям гаф направиха синдикатите. Няма повече да им ходят по свирката. Не може да се ебавате с хората и да има успех. Язък за железничари и прочие наивници.

Прав си КГБ. Целта на управляващите е да се приватизира БДЖ. Явно вече си имат фирмичка и човечец, който да лапа парички на гърба на хората, които ще бъдат уволнени тотално от БДЖ. Нали затова я докарахме пикливата демокрация, да лапат душманите и да унищожат народа, всъщност това е целта на план Ран-ът и ББ ще бъде неговия истински изпълнител, а ние ще бъдем унищожени и заличени от лицето на земята.

няма лошо компанията да е частна стига да върши работа а не като сега мизерия студ и смрад на кенеф във всеки влак

Защо продължавате да се ловите на манипулации с Кремиковци. Кремиковци беше частна фирма!

освен че си про-герберастки елементарий, си заспало и на CAPS LOCKa.

Дотук добре! На самозабравилия се простак - едно хубаво шамарче. На калпавите му министри, които беше подюрил да задушават стачката и недоволството - също. Страхът от бунт довежда до паника недоучената Тиква и нефелните му слуги в парламента и правителството. Надявам се този път да не им се огънат, за да се видим на площада на 30-ти. Чакам само да обявят часът защото ми е дошло до гуша.

Всъщност шамарът е за т.н. синдикати - а всъщност соц.остатъци, които Станишев щял да подкрепя. Обаче всички знаят, че той може да подкрепя само на Догана т.....е. Не е работа на Бойко да се среща с объркани самонавиващи се синдикални лидери ,,подкрепяни" от Станишев.

ОЧЕВИДНО Е ЗА КАКВО СТАВА ДУМА-ПРОСТО ДА СЕ ПРАВЯТ КРЕСЛИВИ ПРОБЛЕМИ И ДА СЕ ПОСТЕЛЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ГОСПОДАРИ НА СИНДИКАТИТЕ!ОЧАКВАШЕ СЕ,ПЪРВАНОВ СИ ПУСНА КУЧЕТАТА ДА ВИЯТ,ЩЕ СЕ ВРЪЩА НА ВЛАСТ ШЕФА НА МАФИЯТА...

освен че си про-герберастки елементарий, си заспало и на CAPS LOCKa.

Тия от профсъюзите хептен го удариха през просото.Нали искаха среща с ББ защото само с него можели да се разберат?Какъв тристранен съвет?Какво защитават профсъюзите:Кремиковци за да крадат заедно с мутрите;Брикел,та вместо пенсии да плащаме глоби на ЕС;Лукойл,да не постъпват аккицизи и ДДС в бюджета.В края на крайщата чий интереси защитатават?На работниците или личните си и тези на олигарсите????На тези които внасят осигуровки или на тези които крият доходи и после искат социални помощи и високи социални пенсии????

И как са го ударили "през просото"//че не искат едни консултации да се използват от управляващите като съгласувано на тристанния съвет????Преди да питате кого защитават те попитайте правителството кого и чии интереси защитава , защото е видно че не са интересите на балъците които по 40 години внасят осигуровки и накрая немогат и трохи да вземат от тях.....

И тази правна основа не са ли я знаели преди това ? Защо губят времето и парите на другите да се събират, а после излизат с номера че е нелегимна ?

Синдикатите казваха че имат среща при ББ а не заседание на тристанния съвет..Явно днеска пак управляващите са решили че могат тази среща да я "обърнаТ в такова заседание за да легитимират че не е нарушено сътрудничеството.Има голяма разлика между двете неща от юридическа гледна точка..

Изобщо има ли синдикати в Бг? Очакват някакво недоволство да го яхнат и да се покаже ,че ги има. Както прави СЕРгейчо.

Нещо не си в ред мой човек. Защо ли?

Защо да внасям пенсионни осигуровки като утре Дянков ще качи пенсионната възраст с 1 година (отмятайки се от споразуменията които подписва),вдругиден пак и до като ми дойде времето тя(пенсионната възраст) ще стане я 100 я 150 години .В Европейската държава с една от най-ниските продължителност на живота имаме една от най-високите възрасти за пенсиониране.

Живей здравословно - повиши си продължителността на живота! Ти можеш!

то и на Господ бог няма да му стигнат годините за пенсия пък и само 6 дни трудов стаж има

ПЛАМЕН ДИМИТРОВ СЕ ПРАВИ МНОТО НА ВЕЛИК. ЩЕ ВЗРИВИ ОБСТАНОВКАТА КАТО В ГЪРЦИАЯ И ТОВА ЩЕ Е НЕГОВА ЗАСЛУГА. И ТОГАВА НЕКА ПРЕСКАЧА ОТ СТУДИО В СТУДИО ПО ТВ. АКО СЪМ КАТО ББ ЩЕ ГО ВЗЕМА ВЕДНАГА ЗА СЪВЕТНИК ДА Е ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА БАРИКАДАТА- ДА ОПРАВИ НЕЩАТА. ТО Е МНОГО ЛЕСНО САМО ДА ЛАЕШ.

ние като Гърция никога,ама никога няма да станем, там хората са единни,а тук всеки гледа сеира на другия

Ние затова я докарахме до тук!

Лесно е да кажеш вдигнете данъци и осигуровки. Малко хора обаче знаят и за това не се говори: - Кой плаща осигуровки и данъци и кой не плаща, а се води осигурен? Държавни служители, военни, полицаи, пожарникари - осигуровки не плащат! Същевременно са осигурени и привилигировани с по-ранно пенсиониране. Осигуровките се плащат от работещите в частния сектор - това са хората издържащи системата и държавата и произвеждащи реално - и хората, за които се гласи затвор, ако не плащат! При тези обстоятелства, всеки би си дал сметка, че няма как да се стигне до достойно заплащане на лекарите или работещите в реалния сектор!

Държавните служители ДА ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИ !!!!!!!!! Може би са извънземни ??????

Някак си едно нещо напоследък ми се набива в главата.Преди изборите се насаждаше страх от гласуване.Сега страх да стачкуваш.И от кого идва тоя страх?От моделиера на червеноармейски гащи.И ще се обоснова защо.През 2007г при учителската стачка също имаше закани за уволняване на учители но да сте го чули да казва че тях ги е страх.Тогава се молеше опозицията да не подкрепя стачкуващите.Сега се пени пред журналистите че само сопа и стачки на всички за събаряне на правителството.Типичен пример на п......ско поведение.

Нещата през 2007 година нямат нищо общо с тези сега.....

Чудя се, кой управлява държавата-правителството или пречещите на реформите синдикати?

Правинелството трябва да е слуга на народа, който му е дал властта, а не да се изживява като помешчик и да се отнася със същия този народ като с крепостни - да му работят до гроб и за отплата - камшик! Но това си зависи от нас (без тебе - ти сигурно си от тях).

Иванова кифло заспала от такива като теб сме на този хал

що ме не хванеш за синдикалния...

Защо синдикатите не се застъпват ,когато се работи извън работно време и не се заплаща за условията на труд на работниците и правото на почивка на работниците?Нима не знаят ,че в Европа в събота и неделя никой не работи ,дори и магазини от големи вериги ,вкл и молове с по триста магазина?Там има синдикати, които защитават работника ,а тук са псевдосиндикати!

Синдикатите се появяват само в такива случаи, правят си имидж на гърба на хората, а когато трябва да те защитят на работното място - никакви ги няма. И питали ли са хората кой какво иска, да се пенсионира или не, че ще ме представят. По-добре да се предложи "плаваща" възраст за пенсиониране и всеки да направи своя избор.

Синдикатите не са стражари. За да могат да направят нещо за теб трябва предприятието, фирма или оргарнизацията в която евентоално членува фирмата ти да е синдикално представена и ти да си член. Синдикатите не са проверяващ орган да обикалят по работните места постоянно, ти ги алармираш за проблеми. И не ена последно място в Европа също се работи събота и неделя и най вече магазините еле за кафенета и други такива вобще няма да го повдигам на въпрос. Ограмоти се по темата която искаш да коментираш.

това не е точно така - в събота работят магазините, само в неделя повечето са затворени.

Не знам от къде Ви е информацията, че събота и неделя не работят магазините в моловете, но аз лично съм бил в повече от 15 държави и в ЕС, Азия и Северна Америка и такова нещо няма. Точно тогава са най-пълни, човекопотока е най-голям и потенциалните клиенти повече от седмичните дни. Защо според вас е така?

ТОЙ Е ШЕФ ДИРИГЕНТА!!! А ББ Е САМО ЗА ПАРАВАН!!!