РБ без условия пред ГЕРБ, против кабинет, подкрепен от ДПС

Реформаторският блок обяви, че не поставя условия на ГЕРБ и не извива ръце, а чака предложение. Десните обаче няма да участват в кабинет, подкрепен от ДПС.

Обратно в новината

Коментари - РБ без условия пред ГЕРБ, против кабинет, подкрепен от ДПС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДАЛИ НЯМА ДА БЪДЕ РАЗУМНО ДА СЕ ИЗБЕРЕ ПРАВИТЕЛСТВО ПРОПОРЦИОНАЛНО ОТ ВОТА НА ВСИЧКИ ПАРТИИ И СЕ НАЗОВЕ ПРАВИТЕЛСТВО ЗА СПАСЕНИЕТО НА НАШАТА БЪЛГАРИЯ ? ОТГОВОРНИ ВСИЧКИ.

реформаторски п.тки.

Тоя какво се прави на отворен? Хванаха 5-6 процентчета и вече натиска да извива ръце и да поставя ултиматуми.

Ей, почнаха се политическите пазарлъци...И сега слушаме "аз не искам с този, с онзи" и т.н. Как не им се скършиха езиците да кажат "сега около кои програмни точки за развитие на България ще се обединим и да тръгваме напред с ясни план, цели и приоритети", ами пак се дърлят в стил "на ти парцалите, дай си ми куклата"...

РБ и ГЕРБ може да постигнат успехи ако има препокриване 80% на ключови идеи за реформа. едно е съдебната система.

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НАЙ-УСПЕШНИЯТ ПОЛИТИК НА БЪЛГАРИЯ СЕ ДОКАЗА КАТО НАЙ-СИЛЕН И УСПЕШЕН.

РБ постигна своите цели да влезе в парламента и сега трябва да изиграе добре картите си . Би било доабре ако предложи оферта със силна карта , но те не са в позиция да атакуват . Още повече ,че никоя от останалитге партии не хранят добри чустват към която е друга партия и следователно РБ трябва да работят без ултиматоми .. ,,Ние в правит. с премиер Борисов няма да участваме ? Глупости Ама кой Ви пита ?. Влизаите в коалвиция с 5-те си програмни точки и внимателно се обединяваите с ГЕРБ .

Kalin

Както се и очакваше РБ се оказа просто поредната патерица за ГЕРБ за да грабнат властта.Всичко което говореха последния месец се изпари яко дим и сега......се гушнаха и прегърнаха с Борисов и Цветанов и ги гледат с умиление дано им подхвърлят някой кокъл.

Ако не ме лъже паметта, а тя не ме лъже, Рамаданчо каза преди месец, че няма да прави коалиция с ГЕРБ...

с тези глупости. избирателя ви каза в прав текст че очаква широка коалиция. стига с тези политически игрички работете заедно за обществото и държавате

Шило

А бе аз ги виждам Герб с ПФ и РБ. Малко безпринципно, но при положение, че ГЕРБ ще обират негативите, а позитивите ще се делят, вярвам, че малките ще се навият. Или вторият вариант- нещо правено и преди- купуване и отлюспване на депутати.

Шило

само да не стане вътре в РБ това: "Орел и рак и щука, не зная по каква сполука, такваз им работа дошла да теглят наедно кола. И ето те са впрягат, напъват са, напрягат, ей тъй, че ще са пукнат чак, а пустите кола не мръдват пак. Те можаха покара най-лесничко товара, но на, орелът кат крилат все теглял нависоко, кир Рачо - теглял наназад, а щуката - в дълбоко. Кой крив, кой прав - не знам, Товарът и до нине там. Несговорна дружина - не могат си почина"

Уж "без условия" пък: Нека видим ГЕРБ какво ще предложи като персонални назначения." "в кабинет, подкрепян и зависещ от ДПС, няма да участват и е напълно невъзможно да отстъпят от това." Нищожества, придаващи си вид: "резултатът на Блока около два пъти увеличение (9%) от евроизборите, е освен голям успех..."

Те са "включили"Касим Дал и сие който е маша на Турчина Ердоган!Касим Дал един ден ще пребива протестърите по улиците по дражавайки на Ердоган и ще забулва българките чието поведение ще се съди от шериата!

РБ не поставя условия на ГЕРБ, само и само да са на власт.

jingiby

Ако влязат в коалиция начело с Борисов, това ще е краят на Реформаторския блок. Апропо, ще им трябва още една партия...

Не е възможна коалиция между РБ и Бойко Борисов. Възможна е между РБ и ГЕРБ. Просто ББ се държи така, че да не е възможно никой уважаващ себе си човек да е склонен на коалиция с него. Освен това пропускате , че Радан Кънев накрая каза, че не вярва ГЕРБ да предложат за МП ББ, защото нямат мандат за това

Така е, да живеят циганската БСП и турската ДПС! Тъпите българи нямат право да управляват България!

Бе щом има идиоти да й гласуват на Кунева...

ГЕРБ + РБ + ПФ е най-естествената коалиция, стига РБ да се разберат по между си и най-после да кажат нещо категорично.

Трудна работа... При реформаторите има турска партия, която "патриотите" не искат Бойко ще му е бая трудно с толкова групи орел-рак и щука

А при патриотите има агенти на ДС , думам ти дъще, сещай се снахонали, така, че най-добре е да седнат и да се разберат, нищо не е по-важно от България.

"че това условие е било предизборен трик към избирателите" - докато има риби.......................!!!Да изходът е един, той е отзад и мирише!

много неща виждам, но не е риализъм хайде кажете "ние сме против герб" решава ли нещо ,рб не са казали че искат с борисов но това е реалността

Когато сбора от депутатите на втората и третата партия е по малък от тоя на първата, на това хората му казват изборен успех. И когато някой се опитва да пречи на тая партия да управлява, то тогава той отива против волята на народа. Правителствена криза или други предсрочни избори са изключени-това ще довърши нещастна България и запада въобще ще ни отсвири. И стига Кунева и останалите са дрънкали, ами нека прочетат поне две добри думи за тях в нета. Ще реформират това, което преди сами са разрушили. Ай сиктир.

герб, рб - Все мърши от кръга "Капитал" се опитва как да се докопа до кокала. Има нещо, положително в този шарен парламент. Поне така мисля......

Умрялата риба се надява да краде заедно с Боко.Ха!

Кунева за власт е готова и на пиацата да излезе. Всъщност тя вече е ... излязла

Кога ще вденете, че Куневата въобще не й е до власт, а само изпълнява "заръки" и слуша каквото и нареди Big Brother, щото иначе няма да може да си харчи спечеленото?!

И каква стана тя сега. Хорицата дето гласуваха за РБ, всъщност гласуваха за ГЕРБ. Да ви е честит новият вожд и мъчител на българския народ, заедно с мадам Кунева. А и тя умря от глад, отдавна не е плюскала от европейските данъци и сега е готова на всичко.

Kalin

Това беше ядно те само правеха цирк че са различни от ББ а реално винаги да му целували задника за да влязат в властта.

Генерале, като не ти играят палетата по свирката,отсвири ги всичките-куневци,костовци,миковци ,местановци и симеоновци-тотален саботаж в опозиция ,а продажните помиарчета на капута и фикуса подкупи! Да видим цялата некадърна паплач ,как ще се оправи без теб,в международна изолация и със спрени еврофондове! След 3 месеца ще ти целиват всичко от кръста надолу ,щото пак само ще ги приемат по виетнамски ресторанти!

Боко е генерал, колкото ти си марсианец. Всъщност пагоните му ги даде Доган

Да споменаваме ли докторантурата на тема "Разгъване на маркучи в гориста местност", която скоро ще се преведе на всички земни езици и ще се изпрати в космоса, за да могат извънземните, когато намерят флашката, да разберат колко сме напреднали технологично и интелектуално?

Бля, бля бля,

Реформаторският блок вече да кляка и да не се правят на ощипани.Радостно е ,че БСП пада толкова ниско. А иначе казано бития е бит" ....останалото го знаете.

Ще си врЪтнем дУпето на колкото каже Буда. "Кунева каза, че е против поставянето на условия пред ГЕРБ"

Тя друг избор няма, след големия, венест и чепат *, който й натресоха на евроизборите, очевидно не може да си позволи още един мандат извън властта и ще дава на всеки и отвсякъде, само и само да се закачи на хранилката.

След всичко ,което беше изприказвано от Реформаторския/не е ли по-правилно Реаниматорския/блок,една такава коалиция ми изглежда като сексуално извращение!?Но пък нали в Европа еднополовите бракове и някои прояви на садо-мазохизъм вече не се смятат за извращение!?

Бойко няма да е премиер, понеже правителството ще се осере и ако той е премиера, ще отнесе негативите втори път от тука нататъка няма шансове. Навярно ще обута я Лилето Павлова я Цецо за гръмоотвод, че ако е цецо и оцелее да не го съдят

Мили българи, имам да ви съобщя една лоша новина. Днес не гласуваха 49% от българския народ, а повече от 85% от народа. Просто в страната ни вече не останаха хора. С БГ паспортите всички са се изнесли на други места, в които няма как хора като Болен да влизат в парламента и в които идеята за "резервати за роми" ще водят до ефективни присъди. Места, в които не избират една партия само заради един човек (добре създадена медийна харизма) и на които можеш да си купиш нечий вот срещу баница и боза... Изходът от кризата го знаете...Т1 и Т2.

Мили човеко, ромския европейски резерват е България, където всяка европейска страна си интегрира ромите.

ivo10

Пешо, теб ако те е страх може да напуснеш страната. Тук все някой трябва да остане за да не бъде държава на турци и мангусти. Ние оставаме и ще се борим това да е държавата България и тя да стане нормално място за живеене.

Иво, ти значи си член на ДПС, защото си борец за борба и свободи.

Между другото, думата РОМ е крайно обидна за ромското население. Означава 'човек' на цигански. А думата циганин е правилната дума, която се използва от хиляди години.

Да ни е честито новото временно правителство! До скорошни избори 2 в 1 - парлаентарни и президентски!

Нали през изтеклата седмица посутрешните блоковедума не давахтеда се издума за коалиция с ГЕРБ?

Е как няма да преговарят...нали трябва и те да вземат от баницата и от парите, дето са останали. А защо не видях да искат промени в СОЦИАЛНАТА политика?!?!? Пенсиите????

Към постоянно пируващите на трапезата седнаха позабравени и напълно непознати лакомници! Приятно плюскане! За радост на избирателя броят на милионерите ще се увеличи още повече. България - с най-много милионери на глава от /намаляващото/ население: това е десният девиз.

Децата на политбюро пак ще се съберат за пореден път!

Те кое време още Пръмова и Лукарски се подложиха на Боко! Нали затова Радан ритна, че се договарят еднолично да слугуват на Боко?

Силно дясно правителство начело с ГЕРБ и РБ + Патриотичния фронт е нужно на България.......Реформите не търпят отлагане!!!!!!

ivo10

Така е, но Рамадан се прави на трудно достъпна мома.

просто и той не понася простотията!

А кои десни ще имат полза от дясна политика, бедните българи ли или офшорките и капиталите?

Във всеки случай не и тези, които пак ще ядат "постната пица"! Едните я ядоха, другите строиха ВЕИ-та!

Полза от дясна политика имат всички работещи и внасящи данъци във България.......А полза от лява политика имат цигани,пенсионери,търтеи и всички чакащи на държавни помощи......!!!!!

Както е тръгнало на следващите избори ДПС ще бъде първа и ще състави правителство!

така и трабва!? Досега тя взимаше решенията, а други и бяха параван. Слагайте чалмите и се гответе за шарията.

Кунева и Лукарски просто да СПРАТ ДА ГОВОРЯТ ГЛУПОСТИ !!!!!!!!! Да оставят политиката на Кънев и Костов, за които сме гласували !!!! Меглена, Божидаре, не го приемайте лично, но не всеки става за лидер. Когато си отворите устите, хората заспиват, защото никой не разбира какво точно казвате. Процентите на РБ са толкова високи единствено заради Радан. ОГРОМНОТО мнозинство реши да гласува, когато той каза, че не желае Мутрата и Цв.Цв. във властта и това е условието му. Моля ви, проумейте това и ПРЕСТАНЕТЕ да разводнявате нещата. Смирете се и млъкнете във важния момент.

ivo10

Ами съставете си вие правителство и управлявайте бе уроди. Само, че на вас никой няма да ви връчи мандат защото сте една шепа хора и не сте решаващи. Само самочувствието ви е голямо - най-после, с голяма мъка, в парламента.

с обидите, бе кретенче! Поне прояви великодушието на "победителя"! Но ти си примитив и няма да разбереш какво ти казвам!

без наи-добрия политик в българия , костов, няма бърза демокрация, кога ще разберете?

ivo10

Костов е черния демон на прехода.

Оказа се, че в най-бедната страна в ЕС, бедните били десни. И нищо чудно сега родните ни милионери да станат милиардери.

е, няма да се върне тодор живков, колкото и да ви е кофти

Ми кофти ни е, защото имаме критерии за стандарт на живота, а вие имате мозъци само лозунги да повтаряте.

Атанас Атанасов неколкократно даде дума и по радиа и телевизии че няма да участва в правителство с отбор 2 на БКП - бандитското офрмирование ГЕРБ, ако това се случи лично ще го оплюя във Фейсбуук, и никога повече няма да гласувам за тази формация, и съм убеден че доста от избирателите на РБ ще го направят

много си важен

Пръмова не е свикнала да обира негативи...ама след два три месеца може и тояги и камъни!

humfry

""Първият въпрос, който стои, е има ли дясно мнозинство в парламента - надяваме се на положителен отговор, след като дойдат резултатите от гласуването в чужбина", посочи лидерът на ДСБ Радан Кънев." В парламента дясно мнозинство има, това е ясно. Всъщност, то в парламента освен представители на монополи, олигарси и капитала като цяло, други няма. Обаче е много чудно къде е дясното мнозинство сред българското население, което е най-бедното и корумпирано в Европа? Очевидно е, че в най-бедната държава една десна партия може да представлява само и единствено капитала, а той от бедняци не се интересува! Беден десен - какъв е този български феномен?

СЛАБО др. МЕЧКАРОВ !!! ОПИТА ЛИ СЕ ДА МИСЛИШ ..ИЛИ ПАК ТИ БЕ СЛОЖНО ... КАКЪВ СМИСЪЛ ЗА ТЕБ , ИМА СЛЕДНОТО ТВОЕ ИЗРЕЧЕНИЕ: "...Обаче е много чудно къде е дясното мнозинство сред българското население, което е най-бедното и корумпирано в Европа?..." аЗ ГО РАЗБИРАМ ТАКА- НАРОДА НИ Е СИЛНО И КРАЙНО КОРУМПИРАН ..ОФОФОФ... ЛОЯНИТЕ ..ОПИТАЙТЕ СЕ ДА МИСЛИТЕ ...НАЙ-НАКРАЯ ...

а пък отгоре на всичко и мнението му е от избраните ... пфффффффффффффф.. да ме наричат корумпиран .. и да се приема за най-най ... деа и идиотите има в този сайт ..ИЗБРАНИ ПРИ ТОВА.

humfry

Очевидно не само мисленето ти е чуждо, но и съставянето, както и осмислянето на елементарни изречения.

При това цветно многобройно партийно присъствие в Парламента , Герб ще започне" отлюспване" на хора от новоизлюпените партийни сдружения. Така Герб постепенно ще си осигурят достатъчно гласове, за да управляват и да омаломощят опозицията. РБ, НФСБ, ББЦ, АБВ са с хора, които в годините са сменяли многократно партийната си принадлежност съобразно лични облаги. Герб имат достатъчно опит и пари, за да примамват хора и да разцепват новите Партии , които ще влязат в Парламента.

Преди беше лесно, но сега трябва да отлюспят поне 36-ма ... Според мен нещата ще си продължат по старому - Боко ще се тръшка като 2-годишен в магазин за играчки, 84-мата идиоти в парламентарната му група ще го дундуркат и ще му угаждат ... и така до следващите избори.

Хахаха , е този коментар ми стана любимият! Много точно казано! Поздравления! На по-подходящи думи ,характеризиращи Бойко и компания , не бях попадала!!!!:-)))))