Катар прояви интерес към 7-ми блок на АЕЦ ”Козлодуй”

Катар проявява интерес за инвестциии и финансиране в 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй“ стана ясно на среща между премиера Бойко Борисов и емира Ал Тани.

Обратно в новината

Коментари - Катар прояви интерес към 7-ми блок на АЕЦ ”Козлодуй” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

стига кьорфишеци...

Национален предател.

Б.Борисов: "Искаме да построим реактор, ама нямаме пари" Емирът: "Хм, интересно."

Ако така продължава и гащите най-накрая ще си продадат . Ще има намаление на цената на тока и за инвестиции, когато се премахне енергиината мафия хрънтутниците. Въпр. Какво пречи България да инвестира за ядрен блок ? Отг. Няма комисионнииииии големи .

Какво толкова се пените, тролове! Какво лошо има някой с пари да направи ядрена централа тук?

Не е така лесно за смятане. Практиката казва, че който дава парите, той и притежава. Ако Катарския фонд даде парите, ще притежава централата. Атомната централа е най силен дял в енергетиката, в този случай той се явява частен монополист и Катарски яфонд ще притежава и цялата ни енергетика, диктува и определя цената на тока, така както олигарха частен монополист на Русия -Лукойл еднолично определя цените на горивата и на цялата икономика. Ако олигархичния клат на ГЕРБ "бат ББ и кака ЦБ" дадат парите- те ще притежават центлалата. Май по тази новина ни се готви скрито- второто. Няма в Европа частни атомни централи, всички атомни централи в Европа са строени с вътрешни пари и са държавна собственост. Частни централи има само в САЩ. Май нашия олигархичен управляващ елит иска да си прибера цялата икономика за джоба си и да ни изкара от Европа и направи 51-вия американски щат! Отврат!

Винету е въздух под налягане! А космодрум ще направят ли, да ви изтрелят по-далеко и ние да видим малко живот.

Pesh0

Имаме договор с весингхаус , за реактора , ама нямаме инвеститор . Дали ако се намери инвеститор , не е редно , той да определи , типа на реактора , кой да го строи и за какви пари ?

Подводната част на Газпромския паток потъва все по-успешно.

деер

Страшни джапанки!!!Малко вълната му липсва, ама са е барнал за срещата....

Значи има и по-прости държавници от Боко- тоя вдясно се явява на официални срещи по джапанки...Все едно току-що е взел горещ душ... Байно, то у нас по джапанки е забранено дори автомобил да управляваме бе... И тоя с джапанките , сигурно-вииден ядрен физик, има интерес към АЕЦ Белене... Дрън-дрън Платените Боковски медии промиват мозъци.

Мутрата съвсем е изглупяла! Катар в Козлодуй! Бил подписан договор с Уестингхаус!? Ама те не щели да инвестират. Какви ли още глупости ще изрече това магаре, дето се прави на премиер? ГЕРБ, влезнете в час и го разкарайте тоя!!!

ЧАЙНИК НА УЕСТИНГХАУС + НЕУСТОЙКА ЗА БЕЛЕНЕ = БЕЛЕНЕ!!! НО ЗА ДВА РЕАКТОРА по 1000 Мгв. Срещу - ЕДИН ЧАЙНИК!!!!

До къде паднахме само? Няма д апием вода от извора, а ще просим пари за централа от друга държава, при положение че толкво амного се краде от ТЕЦ-овете Марица-Изток и правителството ни. Русия ни предлагаше, но нали ни наредиха американците и им кажахме майната ви, сега ще просим..... абе що за тъпи политици имаме??? То е ясно, че Америка няма нищо против подобни преговори, защото те просто няма да доведат до никакъв резултат- това е!

Краде се от държавния ТЕЦ, от другите е малко вероятно..

"Русия ни предлагаше", срещу какво? Срещу това Путин да ни произвеждат още руски олигарси на наша територия от рода на В.Златевци и С.Дончевци? Русия вече пари даром не дава, срещу това иска АКТИВИ в икономиката и предимно в Енергетиката и започва веднага да да произвежда олигарси на наша територия които заедно с нашите, изнасят парите и богатствата на българите заедно с небето слънцето водата земята свободата и стандарта им и ги държат с най-ниските пенсии запрати в света. Същото прави всяка чужда държава и фирма идваща под формата на инвеститори концесионери приватизатори. Атомна енергетика е скъпа, и ако България иска да е суверенна държава, не се строи атомни централи със заеми от вън, защото автоматично стават пластелин в ръцете на кредитора, атомна централа се строи само с НАШИ ВЪТРЕШНИ ПАРИ Абе вие големи родолюбци на Путин се извъдихте , защо веднаж не помислихтее за националния суверенитет на България и нейния народ?

националните ни богатства, създени от времето на съюза със ни СССР, включително подземните, горите, водите, интелектуалния ни ресурс се изпомпват от Запада. Що не вземеш да се гръмнеш с твоите идеи срещу България!

Ти падна ,не ние!Проводник на руски олигархични интереси за експлоатациа на народа ти! Отврат, птичи мозък!

Ти си абсолютен шпингар с мозък на медуза. Сложи си идеите в отходната кухина.

"Катар прояви интерес към 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй И аз също от доста време проявявам интерес към 7-ми блок и...толкова-все още не съм почнал строителството му.Очаква ни същия резултат.

Катар прояви интерес към 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй От три дена чета и слушам, че едва ли не Катар проявява интерес към всичко в България.То не бяха интерес към магистрали, агнета, лекарства, вкарване на 200 милиона долара депозит в БНБ. Но все ми се струва , че това е интелигентен начин да ни кажат , че нищо не ги интересува.

Петров при Станишев и това не казваха! Само дето не ходилия Станишко, войник, два часа часови стоял, пред кабинета на Путин.

Ще ни строят атомна бомба арабите ли?

Няма да строи. Евентуално може да инвестира. Каквото и да означава това и с всички последици от това. Най-вече икономичеси. Добре е да имаме нов реактор. Много са въпросите: от какъв тип, от кой производител, с какви параметри, цена, гаранция, поддръжка, безопасност, икономическа изгода, цена на тока за крайния потребител и още доста... Сещам се за приказката "а дано, ама надали".

"Страната има държавен строй, но самият строй не върви под строй. Държавата се управлява от хора, според случая. Случаите пък се управляват от случайни хора. България търгува с всички. Но случва се и обратното всички да търгуват с България. Националният девиз на държавата е "Съединението прави силата", поставен върху разединеното Народно събрание, на което му е нужно да намери една сила, която да му направи съединението. Държавният девиз на нацията пък е "Боже, пази България" . В случая Бог е натоварен да пази България, вероятно, защото другите са заети да си пазят частните интереси."

"За България може да се каже, че е свободна страна. Или по-правилно казано България е странна свобода. По устройство е държава, в която всеки се устройва, както намери. Намира се на кръстопътя на дребните амбиции. Населението ѝ се състои от бивши, сегашни и бъдещи министри. Занятието на всички се състои в това: сегашните министри да дават амнистия на бившите, а бъдещите на сегашните. Страната е разделена на 14 окръга, 60 партии, 600 крила, 6 хиляди групи и 6 милиона мнения, като всяко отделно мнение подлежи на разцепление.

"Пътеводител за България - пътища и безпътие" Разположена е между границите си, а разположените в нея не знаят никакви граници. Снабдена е с железници, чрез които най-лесно се стига до катастрофа. Има добри и уредени прави пътища, обаче поданиците ѝ предпочитат да вървят по кривите, защото са по-утъпкани. Държавата си служи с телефони, а държавниците с телефончета. Столицата ѝ има обществени сгради и улици, като улиците са пълни с уличници, а обществените сгради с общественици. Случва се обаче и обратното уличниците се настаняват в обществените сгради, а обществениците се пращат на улицата.

Всичко много културно минава, единия излиза от банята другия с вратовръзка и трандафори уреждат обогатен уран за талибаните.

eаногодишната ти заплата няма да стигне да си купиш налъмите на чаршафа

"...ядрена мощност в Козлодуй... разполагаме с подготвени ядрени енергетици. Това е заявил Борисов ..." Наблюдаваме за пореден път как се твори простотия по български. От типа дето ни прави по бедни и изоставащи. Ядрените ни енергетици са подготвени чудесно, но за работа с руска техника. Това са планини от справочна литература и ръководства, със съответните специфични термини на руски, които са настолните четива на специалистите ни. Сега само заради моментната мода на шепа сдухани "демократи" търсим всичко друго, но не и руски вариант. И казваме майната му на поколения натрупан опит и знания. Ей затова у нас няма и едно нещо, което да е наред и да тежи на мястото си. Каквото имаме го попиляваме безхаберно и безотговорно. Това е

Aми, нали знаеш какво е казало кучето: "Kое ли ми е наред,......че и мъдете ми да са отпред"?! ...и те са отзад!;))

нали не от техния задник ще свети радиоактивното ...

Престанете то от Корея ни заляхте с инвестиции сега всеки ден и от Катар,впрочем как е екскурзията

Припомням, Катар щеше да преви писта за Ф1 в БГ. Писта няма.

За пистата питайте АБВ-Брата на братя Галеви -Р, Петков!

НАЙ МЕ КЕФЯТ ДЖАПАНКИТЕ НА ЙХАЛИФА .... НА ВСЕКИ АРАБСКИ БАЗААР (СУК) ГИ ПРОДАВАТ ПО 1 - 2 ДОЛАРА ЧИФТА ...... А НАШ БОЦЕ СИ МИСЛИ - "СЕГА ЩЕ ИЗЛЪЖЕМЕ И ТАКОВАМЕ АРАБИТЕ "

е мнооого далеч от сключването на сделки с чужди инвеститори. Когато ходи премиер на визита, предварително всичко е договорено и само се слагат подписите, разменят си химикалките и т.н. Наш Боко ходи и се предлага като магистрална жрица. На принципа - аз да се предложа, а те ако ме поискат. Жалка работа!

Да ни доставят газ втечнен или в твърдо състояние, пакетиран, къде по изгодно е от Южен поток! Само не знам какво телешко и агнешко ние ще им предложим? Много трудна сделка ще е! Откъде ние ще го купим толкова евтино, че да им го препродадем с печалба?

На снимката има един по чехли и чаршав и един Тъпанар! Нищо убаво нема излезне....

Колкото предишния път се случи нещо в резултат на ходенията в Катар, толкова и сега...

С братският катарски народ може да се намираме много далеко един от друг, но нашите братски сърца са много наблизо. Премиерът със своята естественост и непринуденост успешно предразполага партньорите към себе си, което неменуемо ше доведе до поток от катарски инвестиции в нашата родина.

Негово превъзходителство Ал Тани е проявил интерес към Тракийското съкровище и е изразил желание българската изложба "Епопея на тракийските царе" да бъде представена в Катар. Има интерес към съкровището ,целта е да подмени оригинала с изработено менте ,каквото може ще отмъкнат от държавата и каквото е неразпродадено ,нали някой не си мисли ,че българския премиер някой въобще го взема на сериозно и не знаят че е американска подлога

От мен плюс (+) за оригиналност на сатирата. Виждам много минуси. Вероятно не са разбрали сатирата. Между интелекта и чувството за хумор има пряка връзка.

Червените плювачи се чудят какво да измислят сега. Щото новината май не е хич лоша за България.

ПИПО

Виж първо къде е Катар и къде е България.

Катар инвестира в джамии в България ,добре че са Саудинска Арабия и Турция ,иначе тук щяха да има около стотина джамии ,а общо са 1200 и в момента се строят 22 ,как сте бе българи ,балъци

Щото е ПРЕДИШНИТЕ МУ ХОДЕНИЯ НИЩИЧКО НЕ СА СЛУЧИ... За тоз коридор СВИЛЕНГРАД-РУСЕ и магистралата БУРГАС-ВАРНА са хортуваше и през 2012-та.... Ала сал новината, че ТРАЙЧО даде фира кат министърин край басейна ДРУГО ПРОСТО НЕ СА СЛУЧИ ОТ ОМАНСКИО ВОАЯЖ.. Смукането от палците си е ЗОР, ЗОР и пак ЗОР...

Наистина ли лъже или е луд този премиер ,реално за да влезнем европейския съюз никога не ни е принуждавал да затворим реакторите ,това е по принуда от американците ,това вече е повече от ясно ,какво лъжеш ,нормален ли си въбоще

Французите са основните виновници за първите четири блока на Козлодуй! Главно поради тяхната инвестиция н АЕЦ Черна вода, пряк конкурент на АЕЦ Козлодуй.

Горкия Орех само ресторант във Виетнам откри. Как да не го мразиш, този Боко.

Боко си пада по тия, с чехли и пижама - малей до къде стигнахме.

ПО - ДОЛУ "ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ " ПОСОЧВА МНОГО ТОЧНО ЧЕ КАТАРСКИЯ ФОНД НА ХАЛИФА БЕШЕ СЪДРУЖНИК НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ В КТБ ..... ТАКА ЧЕ ПЪРВО ДА СИПЛАТЯ ЗА КТБ-ТО , ПА СЕТНЕ ДА ГОВОРЯТ ЗА ЯДРЕНИ ДЖАМИИ :))

Не е на Цветан, а на Цветелина Бориславова. Цветан Василев е само поставено лице!

Този раздава всичко я на концесия ,я продава ,едвам ходим и събираме милостиня ,когато всичко държавно се руши реално съсипа АЕЦ КОЗЛОДУЙ 1 и 2 блок и радиоактивните отпадъци са зароведи под българската земя ,5 блок ще е с по -нисък капацитет на производство отколкото беше след ремонта ,този премиер погуби десетки поколения назад и още десетки поколения напред

Ела бе брате и купи цяла България , но заедно с тъпите олигарси ,но бъди внимателен и най напред ги унищожи защото тези лизачи ще те продадат и теб

Не беше ли Катарския фонд на принц Оман съдружник на Цветелина и заедно с нея мажоритарен собственик на КТБ криещи се под поставено лице Цецко Василев? Много лесно ще се види това, само ако се приложи закона за проверка произхода и чистотата на капитала на мажоритарните собственици на банката основен закон на правовата държава на най -развитите европейски страни, 8 от които управляват ЕС. Бат Боко пак ни манипулира, не Катар иска, а кака Цецка( и той съдружника и) иска(т). Бат Боко използва властта и се бори да изтръгне от БСП енергетиката за Цецка , в това се състои битката между БСП и ГЕРБ от 009 г насам. А разходките му до Катар са за парлама ;)

Няма принц Оман. Има Държава Оман. А и Путин имаше дялове в КТБ, нале? За него защо не говорите? Катар тука не са имали нищо още.

що нищичко не кажуваш? В БОРДА НА ЧИЯ БАНКА В МОСКВА РЕЗИДЕНТИНА НА КГБ ЦУНКА СЕГА ДЖИДЖИ ЗА ЗАСЛУГИ???? ЧИЙ МИНИСТЪРИН ТРИ И КУСУР ГОДИНИ БЕШЕ???

За Путиновата банка с дял в КТБ съм писал много пъти, но тя е 2-4 %, в сравнение с 51% на Цветелина и Катарския фонд. А ти анонимен отворко иди да предадеш от нас на бат си Боко следното ИСКАНЕ! Крайно време е двамата последни държавници Борисов и Орешарски да дадат отчет пред народа си защо последните 8 години по време на тяхното управление всички държавни пари- бюджет , резерв НОИ,глоби и винетки на стойност около 40 милиарда лева се въртят в две банки- КТБ и СиБанка и нито лев от лихвите и печалбите на банките не е влязъл в държавната хазна? Ние питаме ЗАЩО И КЪДЕ СА ТЕЗИ ПАРИ? Нали печалбите на банките са направени с въртене парите на всички данъкоплатци, защо не печелят данъкоплатците, а печелят банките? В развитите европейски държави от северна и средна Европа, държавните пари също се въртят в частни банки, но с договор между държавата и банката, че 2/3 от печалбите на банките въртели държавни пари, ще влязат в държавната хазна. И договорите се изпълняват с точката и запетайката, защото тези страни имат силно работеща правова държава, която със желязно съблюдава закона. Там опит на политици да въртят държавни пари в частни банки без лихва за държавата се счита за мащабна корупция и желязната секира на правовата държава им праща главите на гилотината на часа. А у нас именно поради липса на правова държава се вихри мащабна и крайно престъпна корупция по всички етажи на властта. НС е пълно с олигархични партии собственост на най-големите крадци и далавераджии, а от държавните пари печели само малка група политици и техните партии, използващи властта да крадат обществения продукт за своите джобове. В същото време правителствата нямат пари да увеличат пенсии и заплати и ги държат най-ниските в света, а народът умира в бедност и мизерия!? Със сигурност това е игра на двата олигархични клана БСП и ГЕРБ за парлама пред хората. Преди да отворят досиетата ,те ще бъдат почистени и прошнуровани и докарани в най чист и изряден вид без едно черно петно. Чакайте от умрял писмо! Пита се в задачата- До кога ще ги избираме, търпим и се самоубиваме?

Крайно време е да построим ПРАВОВА ДЪРЖАВА и с нея да разгоним политическата си паплач ограбваща ни вече 25 години и направила ни най- бедния народ в Европа и с тях да разгоним фамилията и на такива Смешкови като теб, цанили се за дребни стотинки колкото да не умрат от глад да служат на Тикви, Кратуни, Политически Дегенерати и заедно с тях ни ограбват !

Два блока на същата стойност не им трябвали и били скъпи. Сега вече им трябвал един ама златен и тока ще е златен. И магистралите ще бъдат по катарски. Баба ми казваше " на инат дупе се насира".

Прав си, колега, но не съвсем. Двата блока на Белене като последна цена щяха да струват 6.25 млрд евро, без да се отчитат направените вече инвестиции от повече от милиард и половина. А един блок на Уестингхауз ще ни струва 7.8 млрд евро - без да броим стойността на транспорта на горивото, парите за лицензиране (около $120 млн), и първоначална инвестиция около $400 млн за хранилище за отработеното гориво - отделно годишните разходи за това хранилище в размер около $45-55 млн. (по разценки от 2000 година, сега вече са по-високи) - и това в продължение на повече от век. Хайде сами си направете сметката. А ако Катар вземе 51% от проекта - тогава жална ни майка - печалбата ще отива при инвеститора, а ядреният риск остава за обрулена България. Е, какво да кажем, освен "браво" на малоумната Тиква, която дори и от пожарникарски маркуч не разбира?

Има запитване, има интерес, има намерения, може би, ще... Стига глупости и надъхвания. Докато няма подписи, всичко е празни приказки и една хубава разходка на депутати и министри до Катар.

Катар има готовност да инвестира във финансови инструменти, емитирани от Българската банка за развитие и Фонда за гарантиране на влоговете. С парите ще се подпомогне финансирането на Националната програма за енергийно ефективно саниране на многофамилни жилищни сгради и ще се капитализира Фондът за гарантиране на влоговете. Това стана ясно по време на работната среща между българския министър на финансите Владислав Горанов и катарския му колега Али Шериф ал Емади, съобщиха от МФ. От Катар обещават много добри условия по заема.

ТКи какво искаш? Нали така прилапаха Гърция. И ние простолюдието сме изработени по същия начин. Вземаш заеми да плащаш заеми с лихви и условия равносилни на бавна смърт.

Добре де защо Уестингхаус? Техните атомни централи държат абсолютен рекорд по аварии в световен мащаб(включително и централата във Фукушима, където е инженерна грешка, цунамито само е помогнало.....) Толкова ли бат бойко не може едни сърч в гугъл да пусне?!....

Бат Бйко търсил във фейсбук (той гугъл не умее да ползва още, само фейсбук и се е научил сам самичък само за 6 месеца м/у другото) само че нямало такъв потребител "Уестингхаус". Освен това му излезли някакви работи на английски- той гледал, гледал, нищо не разбрал и извикал придворния ИТ специалист да дойде му затвори браузера и да му пусне някоя МП3-ка, че го заболели очите от напрягане.

Първо си провери информацията.в Япония нямаше проблеми с реакторите на уестингхаус,а с охладителните системи които са изцяло японски.

А защо не питате народа дали проявява интерес към този умрял реактор на уестингхаус, съчетан с хранилище за радиоактивни отпадъци. Ако може да бъде построено в банкя, в задния двор на мутрата.

а как ще караме агнета и телета до Катар? най-прекият път минава през Сирия и евентуално Ирак, а морският покрай Сомалия.

дълбоко замаразени заедно с фризерите на океански риболов, е може малко да понамирисват на октопод после ама таман няма да се усеща вкуса на кенгурското

...важното е от баркода да става ясно, че може да бъдат открити и следи от агнешко(и).....

А007

Тиквоча от 2006г. строи завода за боклука, представям си за колко време ще построи 7-ми блок. А втечнен катарски газ ще диверсифицира доставките на газ точно така, както диверсифицират производството на ток американските ТЕЦ Марици, с 5 пъти по-висока цена!

ХАЛИФА НА КАТАР КОЙТО ИЗПОВЯДВА СУНИ УАХАБИ ИСЛЯМА ( ТЕЧЕНИЕТО НА АЛ КАЙДА) , БЕЗМЪЗМЕЗДНО ПОДАРИЛ НА БЪЛГАРИЯ 200 ПЪРШИНГА ЗА РОДОПИТЕ И ХОДЖОНАВТИТЕ В ТЯХ :))