Борисов: Абсолютно ненадеждно охраняват границите

Митничарите и граничарите, най-меката дума е абсолютно ненадеждно охраняват границите, каза премиерът. Той ще слее НАП и митници като мярка срещу контрабандата.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Абсолютно ненадеждно охраняват границите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да работят по 24 часа е стара мечта. Това не е полезно за службата.

и ти неможеш да управляваш българия, ама ние си мълчим!

лошо охраняват, американската,френската ли?Абсолютна е само тъпотията на ББ. Ненедеждно е цялото "преходно" управление.

Такива изцепки правят Шенген далечна мечта, но явно точно това е заданието...

Давай Баце само така, отпор трябва от всякаде на корумпираните чисти има млади кадърни свежи кадри,имаче управия няма да има!

Подалият оставка, като вътрешен министър ,Веселин Вучков - премиер.Това е един от най- свестните политици през последните 60 години .

Борисов пак се прави на улав. Та нали точно господарите му от САЩ настояват да приемаме всички бежанци?!

до сряда всичко ще е направено,те като го убедят и край. Има ли граница има ,има ли митничари - има, ми е то я системата.Който преминава се среща смитничарите, по взаимно договаряне се преминава.Нямали система айде де!

Тикво,нали през първия ти мандат цвъки уволни сума гранични полицаи които не се отчитаха на престъпната,грабителска организирана престъпна група герп и назначихте ваши хора.

На Димитър Петков пазара вече 10 г процъфтява контробондата на цигари под носа на 3 РПУ НИМА НЕ ЗНАЕТЕ???

Трябва да променят класификатора за длъжностите- в ЕС дали има длъжност " данъчен митничар"?

Ам, хубаво де нали е втори мандат, значи по време на първия се е изучил кое как бива, и кое не бива, са що вместо да запретне ръкави от първия ден, айде от втория ден , на поста па реве че някой друг му е виновен за управленските му гафове.

в момента НАП и Митниците са слети - те имат общо ръководство - Министерството на финансите. Ако е непобходимо там да се усили ръководното звено за да не се получи, че заради едната недобре работеща структура да бъде влошена работата и ефективността на другата добре работеща структура - в крайна сметка държавата разчита на приходите от тяхната ефективна работа.

А сме били готови за "Шенген" !

А не трябва ли да се краде максимално много, нали капитализма е временно? Като дойде народната власт няма да има тази възможност.

А какво са свършили?!

Явно, Митничарите взима доста по- малки заплати от Данъчните. А отговорността, която носят е доста голяма. Бойко Борисов може да вземе да увеличи заплатите на Митничарите.

Кво нещо с границите, ап ачик отворени...... Защо не бяха така 74 та година, досега щях да съм вързал две пенсии в чужбина, не една ? Но трябваше да чакам 10 ти ноември 89 та, защото преди това войничетата щяха да ме гръмнат кат яребица за пет дена домашен отпуск.

Това послание на Борисов ме обърква. В Шенген ли ще влизаме или охраняваме границите 'абсолютно ненадеждно'?!

че турците охраняват по-надеждно нашата граница. Такива са фактите.

Истината е че Данъчното( НАП) не носи приходи на държавата. Или по- точно, носят доста малко в сравнение с заплатите им. Хората в Данъчното са около 3 пъти повече от тези в Митницата. Обаче Митницата носи на Държавата Приходи, почти колкото Данъчното.Това означава че един Митничар с заплата- 600 лв, носи на Държавата приходи колкото двама данъчни инаспектори всеки с запалта- 900 лв( общо 1800 лв.). Значи един Митничар носи на държавата - 3 пъти повече приходи от един данъчен Инспектор. И от тук е извода, че трябва да се направят Масови Уволнения и Съкращения в Данъчното( НАП), както направиха съкращения преди 3-4 години в Митницата и уволняваха наред хора без образование. В Данъчното е пълно с такива, хора без образование, взети, щото са роснини на някой Директор, или срещу подкуп, даден на Директора. Е, стига толкова са крали тия Данъчни инспектори. Доколкото знам, най- големия ПОДКУП е взиман, точно от Данъчен - Милион и половина лева !!! Стига са крали тия Данъчни. Време е да ги Уволняват !!!

Този знай само да се вайка. Като не можеш да решиш проблема си ходиш. От 10 години държавата върви надолу в един кюп - Герб,БСП, ДПС и останалите. БГ е едно мафиотско формирование без работещи структури. Гонят се само дребните риби за парлама. Вижте къде отиде Румъния, намаляване ДДС за храните с 15 %, работеща икономика, дисциплина, безпощадна борба с корупцията. Никой да не си прави илюзии, че това няма да бъде наложено със сила и в БГ. Търпението на Европа се изчерпа от геноцида на политическата класа над собствения си народ.

Жалка твар, която говори, като страничен наблюдател. Нима не той е ръководител на държавата. ЗА какво служи цялата пасмина от бездарни калинки около него. Дебилен констататор на собственият им непрофесионализъм, подправен с огромно самочувствие.

Че да изпрати там тогава НСО. Първо са много хора (1 200 човека), а освен това имат и доста джипове (няколко G класи от Доган и няколко тойоти ландкруизър от тиквата), като всички са поне с осем цилиндрови мотори, бронирани са, дълга база са - и са идеални за това. Стига са мъчили граничните полицаи със стари зилове - разхода на гориво е същия и без това все ние плащаме.

боко когато стана предния път на власт, циганите веднага цъфнаха с цигарите на кооперативния пазар в Люлин и на жп гарата, махна се и циганите и те се махнаха. Това си е направо покровителство от негова страна или някой негов човек или подопечен. Относно сливането съм категорично против..... първо на първо да не ми взимат по големи заплати митниците от тези в нап, втото на второ да вземе вместо да взема хора от други отдели в нап към новосъздадената функция фискален контрол, да вземе да си запълни хората към контрол и обслужване, да вземат малко да се обнови техниката, че печатаме и отваряме един документ 15 минути, а човека ни чака....мониторите са от прабаба ми.....не работиме за да ослепяваме... на кой му пука...нали си взимат хубавите пари и все нареждат разни неадекватни простотии дето пораждат конфликти м/у служители и хората. боко да слезне малко на земята и да види как са нещата от долу.

Предложението за сливане беше на разни Мутри около БСП и ДПС, при предишното правителство, и искаха да сложат Делян Пеевски, първо за Шеф на ДАНС, а после да сливат НАП с Митницата, и да го Правят Шеф на всички. Така всичко ще се решава като в една ЧАСТНА ФИРМА, където един шеф решава всичко и за всеки. Обаче частните фирми постоянно фалират, и ГЕРБ, РБ и Патриотичния Фронт, не може да стават държавата да ФАЛИРА, както Частните Фирми, или като Гърция( която не може да си връща дълговете), затова че някакви Мутри искат по- лесно да минава Контрабандата им.

С трици маймуни не се ловят, с 500 лева заплата на митничар. Дават им по 25000 лева на камион контрабандни цигари. Даже за тези пари ще им направят ескорт до склада

Ето едно смислено мнение- ""Ами да оправят Глупостите и простотиите на предишното Правителство на БСП.. БСП например биха сложили някой футболист да се занимава с Финансите в държавата, а финансовия Министър - да оправя Спорта !!!! БСП размести много хора в Митницата, за да може по- лесно да върви КОНТРАБАНДАТА. Освен това промениха Законите, така че нкой Корумпиран Шеф на Миница в Варна да може да взима хора за Видин, а след 1 месец, да го върне отново в Варна, срещу подкуп. Трябва да Сменят Всички Шефове на Митници, а и в Гранична Полиция.... Ако можеха , предишното правителство на... още БСП, биха сляли Депутатите с Чистачките на Парламента, за да може чистачките( ако са назначени от някой Номенклатурчик в БСП) да взимат по- големи Заплати !!! Сегашното Праввителство трябва да СПРАТ Всички подобни Сливания, които са направили или искаха да правят БСП. Това е чисто МУТРЕНСКИ НАЧИН на действие. Един човек- Директор, като се обади, да реши какво да става в всички Митници и в Данъчното. По този начин БСП домъкнаха в Митницата и в Данъчното всякакви Пияници и Наркомани с имена- Иванчо Шатката, Живко Подметката- през колкото по малко хора минава едно решение, по- лесно се пуска фирма без да плаща Данъци или да им правят Проверки, или се слагат Бандити на определени места. Сливанията ги искаха от БСП, за да крадат по- лесно !!!"

Кратунчо, няма желание! А решение има, и то елементарно - за всяка заловена контрабандна стока давайте дебел процент та митничарите (обложен с данък, разбира се), и то законно. Бас слагам, че и муха няма да прекарат тарикатите - на границата ще ги разнищят! Това не е фантастика, а е изпробвано на практика от Аугусто Пиночет - и резултатите са били шокиращи, на чилийските граници е имало направо сеч и леш - та защо да не стане и тук? Е, от вашето кранче вече няма да капе, но пък нали се борите за държавния, а не за личния интерес...или само така ни баламосвате?

Танов ще ти звънне на ЕГН-то, за да се разберете.

Как мислите че ще стане вижте в кърджалийско зам кмет на общината дето отговаря за този ресурс е хванат в автобус от турция с над 1000къса това ли са вашите хора от власта

Е на това му се вика Гьон Сурат! Крадеца вика - дръжте крадеца. Тоя балон /кандидат Наполеон/ ги реди и май сам си ,,верва", че някой му се връзва на бисерите. Най много да му повярвам, че ИПОН ще приватизира и тая река с мед, да тече в зиналата му уста....

Другарю Борисов, не се правете,че падате от Марс. На границата не може да работи случаен човек не одобрен от ПРЕЗИДЕНТ,МИН. ПРЕДСЕДАТЕЛ И ВЪТР. МИНИСТЪР. Така е било и ще бъде.Целта е вие да назначите ваши хора ,работещи за вас до живот с тези 16 милиарда заем. Въпросът ми е как ще отстраните тези хора като не можете /дано да го знаете ,защото вие само си плямпате/и мислите ли ,че сте вечен. Идете на гробищата и се поразходете,дано ви дойде акъла най-после.

Не се учудвам че си бивш!Лошото е че вече си и злобен и нищо не става от теб!

Рибата се вмирисва от главата!

"На кой господар служат" ... А Борисов - кой го обучи, кой го консултира ? С чия подкрепа става премиер ? В кое посолство се отчита ? Кой му задава външния и финансовия министър ? На кого дава бази, пардон "полигони за учения" ?

Този какво се прави на паднал от Марс, той къде живя досега???

Бойно, до всеки митничар пенсионер доброволец/специалист- с пенсия над 1000лв. която не му я давате/ и за три месеца приходите от митниците ще се увелицат с 500мил.лв. ПАРИТЕ ЩЕ СА ДОСТАТАЧНИ ЗА ВДИГАНЕ НА ПЕНСИИТЕ И ПРЕМАХВАНЕ ТАВАНА ИМ . И ДЪРЖАВАТА ЩЕ Е ДОВОЛНА И ПЕНСИОНЕРИТЕ . ЧАКАМЕ ПОКАНА !!!!!

Ми решението е много елементарно да направят стоките по евтини от Турските. Дреме му на някой, дали нещо си било с бандерол,.... и ала бала нали е евтино, това ни интересува, Накратко, Държавата иска само да жъне. Ми за да жъне трябва да посее примерно една минимална заплата 1000лв и да пуска плуговете. На гол гъ. и на голо поле не става все да се оре.

1000 лева - х-м, това е толкова, колкото една българска слугиня, която не владее местния език в Гърция. Хайде и в България да не владеем родния си език и да получаваме по петстотин лева. За какво са тези синдикати? Хора, неуспели във властта, търсят покровителство от чорбаджиите и обират под формата на членски внос последните стотинки на работника. Нищо смислено не виждам от тази безсмислена социална система - преход, задход - или нещо друго. Ето защо българинът никъде няма самочувствие, а и така е по-лесно на някои хора... Какъв е смисъла да учим или по-скоро да се учим от историята, като се вижда, че в България едни са яхани, а други ги яхат... Цинично и жалко, но - факт.

Да разбирам ли, че Ваньо нещо е сгафил и не пълни касичката?

За контрабандата на бира и алкохол тези заръки нали не важат?

Къде има ред в БГ, че по границите да има. А БГ и система са две несъвместими неща. В БГ има преобладаваща некадърност съчетана с наглост и мания за величие. Като добавим и всеобщото желание на населението да КРАДЕ ви става ясно за какво иде реч. А Бокол дори и да има желание да промени нещо, мисля, че с некадърниците, които са навсякъде нема как да стане. В БГ се обучаат предимно НЕКАДЪРНИЦИ и алчни крадци. Е с такъв матриал виждате какво става. До 10 г. всичко ще е на скрап и последния ще дръпне шалтера. Аре да ви е честито светлото евроатлантическо бъдеще. По добре си накарайте децата да с махнат навреме от дупката БГ.

Ще бъда много задължен на премиера и правителството,ако ми подскажат какво направиха с онези.... нали снимаха едни имоти от хеликоптери и една седмица се писа за това и филми даже направиха?

Задавам елементарни въпроси. Кой управлява тази държава? От кого трябва в такъв случай да е отчаян премиера Борисов?

Правилно е решил да слее митниците и онези! Защо да се карат и да гърмят.Всичко трябва да е съгласувано!

Перничанин към жена си: -Много сини очи имаш! -Ами като ме биеш,как няма да са сини!

КОЙ СА ВИНОВНИ НА БОРИСОВ : - РУСИЯ - КРИЗАТА СВЕТОВНАТА ДЕ - ГЪРЦИЯ - ГАЗПРОМ - СТАНИШЕВ - МИТНИЧАРИТЕ - ЛОШИЯ МАТР'ИАЛ - СЪДИИТЕ - СКАЛИТЕ (ДЕТО СЕ СВЛАЧАТ) - ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ :))))