Въвеждат три стандарта за хляба

Министър Мирослав Найденов е получил инструкции от премиера Бойко Борисов да започнат масови проверки на хляба по цялата верига. Самият министър обяви, че се подготвят три стандарта за хляба.

Обратно в новината

Коментари - Въвеждат три стандарта за хляба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези тиквеници ръсят само глупости за хляба!Голям смях пада!Черешката на тортата бе проф.Мермерски сутринта по БТВ и двамата водещи.Толкова глупости за хляба не съм чувал за 50 години.Жалка история!

Баче Бойко,изгони тоя некадърен министър-кучкар, защото той само ти мъти водата със слонската си некомпетентност.Вземи си някой специалист,дето поне да различава жито от кукуруз!

Мерките за подобряване качеството на хляба, разбирай благосъстоянието на българина, повтарят тези за подобряване качеството на колбасите и млечните изделия. Та нали авторите са едни и същи хора. Пшеница се ражда достатъчно. Изнася се качествената. Остава фуражната, като количество в най-добрия случай достатъчно. Ако не стигне се внася пак фуражна, за да стигне количеството. По думите на отговорното Министерство на земеделието те през цялото време НАБЛЮДАВАТ процеса!

Не бех виждала ветеринар, да търси под вола теле ,и да се пъчи, че това е поредната му"АКЦИЯ" !?

Не бех виждала ветеринар, да търси под вола теле ,и да се пъчи, че това е поредната му"АКЦИЯ" !?

друг не може да прави стандарти освен Института за стандартизация. Изучете законите и след това пишете глупостите. В Бг. обаче е така: слага се каруцата пред коня и за това сме на това дередже. Всеки се занимава с това, което не му е работа. Пожарникарят да си гаси пожарите, физкултурникът да си гледа физкултурата и т.н.

ЩЕ НАПРАВИМ И ХЛЯБ СТАРА ПЛАНИНА, ЧЕ ПО ЛЕСНО ДА МУ ВДИГНЕМ С ОТСКОК ЦЕНАТА ЗАЩОТО БИЛ "КАЧЕСТВЕН", ЦИРКЪТ С КОЛБАСИТЕ ЩЕ СЕ ПОВТОРИ САМО, ЧЕ ВЕЧЕ С ХЛЯБА. ОСВЕН МАНИПУЛАЦИИ НА СЪЗНАНИЕТО НА ХОРАТА И УСИЛИЯ ДА СЕ ЗАМАЖАТ ЛАЙНАТА ОТ НЕКАДЪРНОСТ ДРУГО НЕ ПРАВИ ТОЗИ "КАБИНЕТ". ПОШЛОСТТА Е СТАНАЛА ЕМБЛЕМА НА ТОВА УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА. 20 ГОДИНИ УПРАЖНЕНИЯ ПО ХОДЕНЕ ДО ТОАЛЕТНА - ПО ГОЛЯМА НУЖДА ... ПРЕМИЕР - ЦАР - НИ ЧУЛ НИ ВИДЯЛ, КАБИНЕТ-СТАНИШЕВ- БРЕМЕНСКИТЕ ГРАДСКИ МУЗИКАНТИ, НА МАГИСТРАЛАТА БОЙКО БЕ САМ-С КОМАТ И СТАРА ПЛАНИНА САЛАМ. ....

Ехе, открихме топлата вода.Тези 3 стандарта си съществуват де факто,самото производство е така ориентирано.Некомпетентността на досегашните министри доведе до пълна анархия в бранша.Стигна се до парадокс всеки да си изготвя документации за производсво и да ги разписва и одобрява ХЕИ.Такси,пари,лицензи - това бе лайтмотива в бранша.Просто трябва да се изтупат от праха стандартите и да се следи спазването им -те са уникални за страната ни и е вложен много интелект и познания при създаването им!Освен тях има още над 50 стандарта по цялата верига зърно-брашно-хляб.Ама няма кой да ги чете и спазва, тук е заровен чакала...

Роби,роби,роби...Тровят ги-ядат,лъжат ги-не реагират,некадърници ги управляват-траят.Сега малко пушилка-ще си платят на когото трябва алчните произведители и само повишението на цените ще е факт,качеството забравете-тук е България!

Козелче,лаик си жалък, стандартите бяха в основата при проектиране и строеж на мелници и хлебарници,няма как при всяко правителство да се променя технологията.Всичко е въпрос на организация и рентабилност.Я иди в някоя мелница и виж, че се правят трите типа брашна-тип500,тип700 и тип 1150.Такива всезнайковци като теб обезличиха стандартите-мешат типовете и правят боклуци,лъжейки потребителя...

Козел,голям спец си по всички въпроси бе, ти и от ядрена енергетика абарисваш и по хляба си мастит разбирач...Я ела да направиш една баничка да те видя колко си отворен...Да не си и философ като Доган?

прос полицаи си беше прос полицаи си остана а...

Като ти гледам правописа, ти си най-умния :)

СТАНДАРТИ,КАКТО"СТАРА ПЛАНИНА"ПРИ МЕСАТА,ПРИ КАШКАВАЛА И ПРИ ВСИЧКО ОСТАНАЛО.СМЕШНИЦИ ОТВСЯКЪДЕ.

Dано и тука да се въведе ред! K о н т р о л а т а да не "дреме"...Xайде, стига с боите и триковете в насъщния ни хляб! Cтига шмекерлъци, стига измами! Hарода з а с л у ж а в а чист, български,насъщен хляб!

Три вида хляб и мнооого зрелища! :)

ИМЕННО!

Публикации Forex / Цени на пшеница, царевица, слънчоглед през 2011 година: "В момента, на борсата в Будапеща слънчогледовото семе с доставка през март 2011 год. се търси при цена 913 лв./т, а в Русия котировките са вече 1030 лв./т, въпреки забраната за износ, наложена до нова реколта. Рекордните цени на фуражното зърно, слънчоглед и слънчогледовото масло вече са факт и на руския пазар. Въпреки спирането на износа руският зърнен пазар продължава да се характеризира с възходящ ценови тренд, като цените води не пшеницата, а фуражният ечемик, слънчогледът и царевицата." КАК СТОЯТ НЕЩАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР ??? Така както другарите от ТИМ кажат. Ако решат бат Бойко ще духа супата още през март. Имат и за какво да му връщат.

Май си в грешка! Другарите от ТИМ са спонсори на Герб. Има доста министри назначени от тази варненска групировка, а и във Варна ТИМ=ГЕРБ

Тази новина трябва да се чете така: "Ще повишават цената на хляба." Найденов трябва да се грижи за земеделците и фермерите. Това с което се занимава е само симулация на работа, пиар. Има съренование между найденов, Цветанов и Борисов, кой е по- голям шоумен.

Няма значение какви стандарти ще са!Важното е да не ядем онези твърди клисави брикети,които при комунизма ядохме като типов хляб на 4-ия ден!Първите три дни отлежаваше,докато се продаде този от предните дни!

да задължат зърнопроизводителите да произвеждат хлебна пшеница от там тръгва всичко

Дааа,толкова е просто,чудя се какви ги върти и суче нашия министер, и защо търси под вола теле? С кучетата се оправяше по-добре,всички го уважават и питат кога ще се върне?

Докато не въведат стандарт за министри все така ще кретаме

Стандарт за хляба. Голям праз! Измиване на ръцете от страна на управляващите и извиване на ръцете от страна на хлебопроизводителите. мога да прогнозирам, че ще ни се случи същото като със стандартите на млечните продукти и на колбасите: производителите повишават цените, лаборатории няма, болестите никнат във всеки българин. За да стигна до идеята, че ни трябва здрав глад и събуден политически дух ще предположа, че безпомощното малцинство, което ни управлява като няма капацитет за каквото и да било стопанство, освен да подражава на Тройната коалиция, може да продължи да твори стандарти за водата, зеленчуците, консервите, телевизионните и прочее интелектуални продукти и т.н. И така, докато загубят съзнание (про)клетите консуматори. Защото дремахте, преди две години, когато трябваше да измеме върхушката и да се започне политическо кипене за нова конституция. Може би пък е добре, че не се събудихте, за да лъснат задниците на новите кандидати за слава и на целия медиен и социален антураж. И безполезността на две поколения интелигенция- тези от преди 10 ноември и тези от 20-те години преход. Знам какво се очаква от мен- да замълча или да се запаля! Няма да направя нито едното, нито другото. Ще чакам чудото-да се събудят младите ...

Има мисъл, да не си КГБ, който е решил да сменя партията?

"Гражданите с депозити над 1 млн. лв. в края на миналата година са 454, съобщи БНБ." Така, нека да кажат колко от тия граждани са членове на ГЕРБ, колко в момента от тях са на държавна служба! После ще си говорим за цената и качеството на хляба!

Иббре, не се връткай, че ти влиза по-надълбочко! Какво е Стара планина?

Пръч, не го земай навътре, разбирам защо си с такова аватарче - има нужда и от такива като тебе:))

Май всичко идва от мелниците..Там са далаверите..

Всяка година всичко идва от ИЗНОСА, защото се налага после да внасяме...

Темата е, че ЯДЕМ НЕКАЧЕСТВЕН ХЛЯБ. Какво рИвете, че поскъпвал двойно???

"В понеделник ще бъде сформиран Експертен съвет по хляба, който веднага започва да работи, за да изработи три незадължителни стандарта - Бял, Добруджа и Типов, каза още Мирослав Найденов." Бря, изобретихме БДС!!! ПАК!!! Очакваме герберска комисия за нобелови награди в областта на изобретяване на топла вода, колело (кръгло такова) и мазнюховщина! Понеже за последната категория битката ще е ожесточена предлагам да се въведат под-нобелови награди: За целуващи Когото Трябва отпред, за такива, които Го отзад и свободна категория - от всички страни.

дано да сме изобретили БДС! а не някоя стара планина.

Този ПАЛЯЧО ,поне да обикаля зърнобазите и да плаши гаргите, че много фуражно зърно изкълваха и вдигнаха цената му над Канадската борса за хлебна пшеница

Ти си най подходяща за това.

Окей,шефке, но ти се хвани да доиш министерчето ти, нали знаеш как се прави ?

АБЕ, ПРЪЧ, Я ВЗЕМИ СЕ ИЗВИНИ НА ВСИЧКИ, ПОНЕ НЕЩО СЕ ОКАЗА, ЧЕ ТОВА БИЛИ СТАНДАРТИ! ПС Ако си от някоя ПР агенция - подавай си оставката, че да не те уволнят по некадърност.

СТИГА СТЕ ВДИГАЛИ ЦЕНИТЕ БЕ ТЪПАНАРИ ГЕРБЕРСКИ!!!!!!!!ТЪПИ ЧЕНГЕТА И ,ФИЗКУЛТУРНИЦИ И КОМСОМОЛСКИ ДЕЯТЕЛИ!!

Ти що не ги смъкнеш, или за нищо не ставаш.

Министър Найденов е безумно тъп. Най-напред обвини всички хлебопроизводители, после ще почва проверка. Същото се получи и със саламите. Този министър трябва да бъде незабавно освободен от поста си. Никой няма право да обижда цели отрасли и да настройва едни срещу други цели съсловия.

Очаквайте скоро 3 задължителни стандарта за кебапчетата :) А дано нещо като се прави, да е полезно на хората, не като с "ще пушите - няма да пушите - ще пушите - няма да пушите, абе я правете каквотo си искате...."

Козел, тя и без друго картинката, която си си сложил за аватарче намязва на женски полов орган, ама поне ти не се дръж като такъв. Всъщност - не се пробвай с ирония и хумор, защото някак не ти отива.

Козел, това, че малко надхвърляш средна гербероидна интелигентност не означава, че изобщо имаш акъл. Хвани и провери какво е добруджа, типов и т.н. хляб. Ако искаш - кажи Стара планина дали е стандарт или...

Никой не е по-голям от хляба. Всяка спекула с него е равносилна на самоубийство.

Весело си "живеете" на края на Европата! Някакъв обяснява, че инжектирането на пилетата с мазнини и соли е "публична тайна", а за такива тайни купувача следва да плаща тия "добавки" като че ли са пилешко месо. Последния път разтопеното пиле в БГ ми даде две чаши !!! течност коята съм платил като месо. Хлябът ми даде ...гъбички от цялата дъга на цветовете. И като капак БСП и сините ревнаха срещу...СРС. Защото демокрацията иска да не се подслушват "публичните тайни" и да се знае какво ти пробутват "производителите" ! А цената расте ли расте...

Бе тиган загорял - виж първо в Германия с какво се блъскат пилетата, без да броим антибиотиците, диоксините - после обяснявай. А хлябът, ако ти даде плесен във всички цветове на дъгата, значи няма Е-та, отворко! Ако идеалът ти е хляб, който седи един хуууубавичък като немския (ако те изобщо знаят какво е хляб!!!) 2-3 месеца... Е - верно - фром джърмани леб си е, напрао да му пуснеш една српска музика! Тъпанар.

Байноле, байно Джърмане, де виде сини,де виде червени,става дума за пари ,пари още милиони. Ти квот къкънижеш, ще вземеш да ни разплачеш, и на глас да хукнем народен, Билла и Карфур да сринем? точка . Голем тъпак си,голем,уникален тъпак си !!!

Абе, кенефочистач, пак ли ни даваш акъл?! Подобни практики отдавно има и в Германия. Не си ли чувал за аферата "Баварска мърша"?! След тази история Меркел доста си изпати в парламента. Не си ли спомняш, как един достолепен търговец милиардер от Бавария достявал хиляди тонове старо месо, внесено от Азия за над 1700 заведения Fast Food из цяла Западна Европа. Преди това месото е било обработвано по специална технология, за да има пресен вид. След направените разкрития достолепния бизнесмен се обеси в баварския си замък

ако и нашите се бесеха така лесно, всичко щеше да ни е наред..:(((

Тоя шапавия не помни и какво е ИРЛАНДСКА МЪРША, но е простено. Две гънки в мозъка и една на задните части, ма с нея - хептен не може да мисли!

истината е ,че хляба е с лошо качество , а цената му е безумно висока .

Разбирам иронията ти.На "Таман"отговарям-да,ама е излишно да разговарям с предубедени.

усрахте първо млечните, после месните продукти а сега ще уакате и хляба! НЕКАДЪРНИЦИ!

НЕЩАТА СЪС ЗЪРНЕНИЯ БАЛАНС НА ДЪРЖАВАТА СА ТРАГИЧНИ. Все по реална е възможността България да се озове в състояние на зърнената криза подобна на тази от времето на Жан Виденов. МЕЖДУНАРОДНАТА ЦЕНА НА ЗЪРНОТО НА БОРСИТЕ В МОМЕНТА Е 645 ЕВРО ЗА ТОН !!!!!!!!!! За да не бъда обвиняван , че спекулирам с тази цена ви предлагам да кликнете върху материала "Банки и финанси", който е отразен на тази страница на ДИР -а. СТРАШНОТО ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ. Това, че в държавния резер няма зърно е ясно като, че ще съмне. Само след няколко месеца цената на зърното по сключените в този момент сделки ще е 1,20 лева за килограм. Цената на хляба ще гони 3 лева , а колко ще струва килограм пилешко, яцата, месото и млечните произведения знае само Дянков и Борисов. Хиперинфлацията ще е крайния резултат от ценовия шок на стоките от първа необходимост. ТОЗИ ФИЛМ СМЕ ГО ГЛЕДАЛИ ПРЕЗ 1996 - 97 ГОДИНА !!!! Какво ще стане със спестяванията и представителствата на чуждите банкови институции също е ясно. Предстоят ни драматични месеци. ТЕГЛЕТЕ ВАЛУТАТА ОТ БАНКИТЕ И СПЕСТЯВАЙТЕ В БУРКАНБАНК. Днес е рано утре ще е късно ВЕРВАЙТЕ МИ.

Нещата със зърнения (по точно хлебния) баланс на страната са наистина трагични но откъде си взел тази цена от 645 ЕВРО ЗА ТОН??? На борсата в Париж мелничарска пшеница се търгува по около 280 евро за тон, а в Германия хлебна пшеница (мин 12% протеин) на реалния пазар се продава по 270 евро за тон, а зърно с 13% протеин се предлага по 275-280 евро за тон. В Будапеща - $390 за тон.

ООппаланка? Я провери пак? Откъде са ти данните - я кажи и не се срамИ!

ДАННИТЕ ЗА ЦЕНАТА НА ЗЪРНОТО ОТ 645 ЕВРО ЗА ТОН СА ОТ : (finance.dir.bg). АЗ СЕ ДОВЕРЯВАМ НА ИЗНЕСЕНАТА ОТ ОПЕРАТОРА НА ДИР ВГ ИНФОРМАЦИЯ , А ВАШЕ ПРАВО Е ДА СЕ СЪМНЯВАТЕ В ТОВА КОЕТО ИЗНАСЯ ТАЗИ УВАЖАВАНА ОТ МЕН ТЪРСАЧКА. Изводите си ги правете сами какво ще се случи след няколко месеца с цената на зърното, хлебния баланс и всичко онова в което като цена е заложено цената на тази стока.

Вижда се че едно по едно нещата си идват на мястото, няма държава като нашата, която позволява така да се граби и унищожава нацията. Унищожети СЪДИЙСКАТА МАФИЯ, че на Европа мазоли на езика и излязоха да ни го повтаря.

Малко са хората в тази държава, които разбират, че това е основния проблем...

Явно в тази държава никой не иска да има ред. Това е първото правителство, което се опитва да вкара нещата в релси и точно поради тази причина е атакувано от всички страни. Преди ни продаваха "млечни" продукти от палма, кренвирши и други колбаси, в които освен, че знаеш, че няма месо не знаеш друго какво съдържат, но никой не протестираше. А сега всичко вие като куче на сурва.

Кога ПРЕДИ са ни продавали: "..."млечни" продукти от палма, кренвирши и други колбаси, в които освен, че знаеш, че няма месо не знаеш друго какво съдържат..."??? Сега вече НЕ НИ продават или по-рано НЕ Е пишело съдържание??? Ако късно си се научил да четеш и не знаеш какво ти харесва или не - чакаш някой да ти го организира, м?

Вижам, че ти четеш много по добре от мен и явно си толкова добър, че успяваш да прочетеш дори това, което не е написано. За разлика от теб обаче аз и останалите българи нямаме такива способности и поради тази причина искаме когато прочетем, че нещо е от мляко или месо то наистина да е направено от такива продукти.

"елегантен" начин да повишаване цената на хляба. Обзабагам се, че след въвеждането н а измислените стандарти цената на хляба ще скочи драстично(тя и без стандартите скача) а те ще са само мотив! Това правителство надмина по демагогия и БКП/БСП.

при ужасния простак на снимката положението е толкова гадно вече, че хората си искат обратно на власт комунистите! тъкмо такъв е и замисълът на боковския мандат - да се покаже на стадото, че има и по-лошо от комунистите, та да си ги избираме само тях!

На фурнаджия хляб ще продава. Тези три стандарта и сега ги има - типов, добруджа и бял. Тоя Найденов от къде купува хляб?

Браво Бойко,продължавай с работа за този омърлян от комунизъм народ и мачкай така както само ти знаеш врага на България-БСП-комунисти,Дпс-еничери,президент-предател,и червени крадци-бизнесмени!

И какво мачка Бойко? Май само топки, докато си бърка в джобовете и се пъчи на откриваници и асфалт.