Борисов се яви в министерство като Иван Иванов, фирмен президент от село

Премиерът Бойко Борисов се направи на представител на бизнеса пред служителите на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, за да разбере къде и как да подаде 12 документа за кандидатстване по ОП "Конкурентоспособност".

Обратно в новината

Коментари - Борисов се яви в министерство като Иван Иванов, фирмен президент от село | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Елате утре. Ей го къде е .

Гледам му акъла на Боко - на кой здравомислещ може да му дойде на акъла такава брилянтна мисъл: "Аз съм си просто селянче, но съм президент на фирма за машиностроене"

Браво на Борисов! Преди него нямаше намеса и помощ, имаше самотек и лични интересчета. Борисов дава ясен сигнал, че администрацията трябва да заработи срещу заплатите, които й плащаме. Няма случай да съм казал в някоя администрация, че ще докладвам на Борисов за нещо нередно и то да не се е оправило веднага на момента. Само веднъж почнаха да се обясняват и не се справиха, но там бяха навързани като свински черва. Т.е. бяха неспасяеми. Сега се занимавам с тях, та да се пооправят милите от ДАИ София и министерството. Бойко върши работата на няколко правителства от преди 20 години до сега. Бай Тошо не го слагам като правителство, че там беше едната извратеност и антинародност. Погубиха бъднините на българите.

Брех, тоз ББ! Същински Харун ар-Рашид! На колко велики везири им е свършил работата! Айде, сега пичай подир него да видиш как е заработила бюрократичната машина след магическата му намеса.

Добре че Бат Бойко не успя да отиде с проект в ИАРА, при Явор Недев - веднага щеше да му поиска 25 % комисиона и то преди подписване на договора.... То и сега не е късно де, в МЗХ а и в ДФЗ - без пари на ръка - забравяш за проект. Иначе каки и там има ;)) П.П. Комисионната от 25 % се разделяла по схемата:10% + 10% +5%, като за Яворчо оставали само последните 5%. Да ама той се полакомил и за това Бойко лично го натири ..... с неясни обяснения ;))

В БЪЛГАРИЯ ИМА ЛИ ТАКЪВ УНИВЕРСИТЕТ ИЛИ СРЕДНО СПЕЦИАЛНО ИЛИ КУРСОВЕ КЪДЕТО ДА СЕ УЧИШ КАК ДА СЕ КАНДИДАТСТВА ПО ЕВРОПОГРАМЕ МАЙ НЯМА И ЗАТОВА НЕ СЕ УСВОЯВАТ ЕДРОСРЕДСТВАТА ЗА ТАКИВА КУРСОВЕ ПРЕДИ ГОДИНИ ГОВОРЕШЕ БАТЕ ДОГАН НО СЛЕД КАТО ПАДНА ОТ ВЛАСТ МАЙ НИКОЙ НЕ СЕ СЕТИ ЗА ТЕЗИ КУРСОВЕ ИЛИ НИЕ НЕ ЗНАЕМ КАЖАТЕ АКО ЗНАЕТЕ КЪДЕ ИМА ТАКИВА КУРСОВЕ СЪС СЕРТИФИКАТ

Имаше,даже трябваше да са свързани със съответните общини,но така се пречи на нашите консултантски фирми да взимат парите и да уреждат подкупите. Въпросът е,че никой не иска парите да отидат по предназначение,а в техните джобове...

ЗАЩО БАТ БОЙКО СЕ ПЛАШИ ДА ОТИДЕ САМ ДА СИ ПОДАВА ДОКУМЕНТИТЕ

Фирмите вместо да се мъчат да кандидатстват по каналния ред е най-добре да търсят експертите от министерството Филип Цалиев и Марин Петров,да им платят рушветчето и да не берат грижа за одобрение на проекта им :) Тези 2 лица се занимават само с такава дейност от отварянето на програмата и досега не се намери кой да ги уволни.

Утре на какво ли ще се "направи"ББ само и само да може да каже поредните си "мисли"..И защо вместо този цирк заедно с ЦЦ не сложат по някоя скрита камера за да видят действителността когато отидеш при администрацията му..

Айде, стига с вашите напъни да "облагородите" най големия премиер-селяндур в историята на България. Кюстендил е пример какво ще стане на следващите избори - двата клона на БКП - БСП(социалисти) и ГЕРБ(комуноиди) ще бъдат изхвърлени от властта. Най некадърното управление е на сегашното - на комуноидите гробари, довело до небивало увеличение на безработица, корупция и разруха в икономиката, предизвикана най вече от тяхната алчност да грабят. И предишните сигурно са крали, ама имаше фискален резерв, имаше излишъци, имаше икономика, и тия сега окрадоха всичко гореизброено. Тепърва ще се установяват щетите от тяхнто "управление", но със сигурност това, което гробарите сринаха за 3 години, ще се въстановява поне 10 години след като те се махнат !!!

Не знам защо в БГ самопростаците напират за власт и изяви.

Ти изчакай следващото управление - Кунева-Първанов-Доган и ще се молиш за ББ

Вероятно с подобен подход едни двама братя може би са представили на усърдния граничен служител паспорти с имената Кирил и Методий (например) и са минали... Така е свикнал да се придвижва народът възродени - едни да правят нещо зад кадър, а други да се правят, че не забелязват. И вълкът сит, и керванът си върви. Само дето агнетата са на привършване...Защото безплатна история няма.

Тая година полупроводници до година цели!

Изглежда Бойко не помни колко камиони със български машини втора ръка (имаше и чисто нови)бяха продадени в Турция и Гърция, след разграбването на заводите. Имаше и оборудване дето въобще не достигна до България, ами беше продадено от задгранични дружества (в някои случаи оборудването даже не беше купено, а парите направо преляха в офшорки:)). ..... Приятелката му Цветелина да не би да е направила като домашна прислужница или от 1 млрд от гевреци ?

Я кажете колко време е репетирала репликите си въпросната 'проверявана", а и целия отдел или каквото е там .

Премиерът вече изигра доста роли - Батман, император, човек от народа, футболист ... Не е ли време да видим и сценката ' Иван Иванов от село получи първата си германска заплата ' или ' Иван Иванов от село спести първия си милион с честен труд ' ? Съвсем друг е въпросът дали премиерът е направил поне един римски път, римски стадион, римска баня или римска тоалетна , дали поне един път се е придвижил от точка А до точка Б с римска колесница !? Не става само със зрелища ! Трябва и хляб !

Премиера е супер, но ти явно не знаеш много за дир бг. Просто работят хората, не им се сърди.

"Над 1 млрд. лева чакат да бъдат усвоени по програмата, каза пред журналисти той."Ще има да чакат докато изтече срокът на програмата и усвояемостта по нея ще бъде 1% усвоен от "наши" хора,които пари после ще трябва да връщаме ние заради фалшиви документи на бенефициента.

ТОЗИ "НЕУКИЯТ" ВИ БИЕ КЪДЕТО ВИ ХВАНЕ ВЕЧЕ ПЕТИЛЕТКА... Я СИ ПРЕДСТАВИ, ЧЕ ЗАСТАНАТ ДО НЕГО И ОЩЕ ПО-УЧЕНИ И ЗНАЕЩИ... ПОЗНАВАМ ДОСТА ТАКИВА. КОМУНДЕТА, ТЪРПЕТЕ НЕГО...ИЛИ ЩЕ СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ С НАС!

МАЛОУМНИЦИТЕ, КОИТО ПЛЮЯТ ТУК, НЯМАТ НИКАКВА ПРЕДСТАВА КАК СЕ УСВОЯВАТ ПАРИ ОТ ФОНДОВЕ И КАКВО Е ИСТИНСКА ЯКА РАБОТА... БАЧКАНЕ ДО ОТКАТ ПО 12 ЧАСА ДНЕВНО.., СТРЕС, НОВИ И НОВИ НЕЩА ЗА УЧЕНЕ ВСЕКИ ДЕН... ТОВА - ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ПО ПРОЕКТ. ПОСЛЕ - ПЕРФЕКТНА ОРГАНИЗАЦИЯ, КЪРТОВСКА РАБОТА ПО РЕАЛИЗАЦИЯТА, ПРЕСЛЕДВАНЕ НА МАКСИМАЛНИ РЕЗУЛТАТИ, ЗА ДА МОГАТ ДА СЕ ОПРАВДАЯТ ЧУЖДИТЕ И СВОИТЕ ПАРИ... АБЕ, КОМУНДЕТАТА СА НАУЧЕНИ САМО ДА ЛАЯТ И ДА ЧАКАТ ПАРТИЯТА ДА ИМ ПУСНЕ НЯКОЙ СЛАДЪК КРАДЕН КОКАЛ. БРАВО, БОЙКО! НАПРЕД И ХИЧ ДА НЕ ТИ ПУКА ОТ ПОМИЯРИТЕ! ЗАБЕЛЯЗВАМ ОТЧЕТЛИВО КАК НАПОСЛЕДЪК И ЧИНОВНИЦИТЕ ВЗЕХА ДА СЕ СТЯГАТ И НАПЪВАТ. А И ИГРАТА СТАВА ВСЕ ПО-ЧЕСТНА...

антуража,а?Иначе ако не си от наште -нема начин. То читав човек не остана ... Я кажи какъв проект си спечелил? Сума? И колко си получил и кога (след колко време ) след якото бачкане. И рушветите сложи...

ББ в ролята на селски бек - ама и му отива! Направо е в свои води хахахаха :)

юли

Представям си, в полу сън, БГ като една нация, развиваща усилено полупроводнокова индустрия. Дошлъл един полу зеленчук и казал: ,, Кви са тия полу жици? От утре почвате да праите само цели /жици/. Назначавам за отговорник ей тоя бастун, аз съм се подпирал на него, значи че стане и за тая работа!

georgi

Като пове4ето от правителството, този сигурно също е с контрол на съзнанието и изпълнява заръки на Сорос link

Борисов кърти мивки...!!! По-добър Премиер НЕ ВЯРВАМ, че България НЯКОГА ще има... А иначе, ей, злобарите, спукахте ме от смях бе, успокойте се, още минимум 2 мандата ще трябва да търпите елегантните закачки на Боко! Човекът по своему иска да ускори усвояването на европейските пари! И още не разбира, че тия програми са направени от евробюрократите възможно най-трудно да бъдат усвоявани. За да не може без тяхната санкция и намеса! Но Бойко има енергията и евробюрократ да накара да се размърда! Няма да се учудя, ако и това чудо се случи! А иначе, БРАВО НА БОРИСОВ!

Абе той човека мноо правилно е направил постановката, ама като чета тъпите коментари си мисля че тоя сайт го четат изкукали комуняги и хора с мнооого комплекси за малоценност. А което си е вярно, вярно си е. Като те чуят че си от село или някой забутан град и те гледат сякаш си им изял десерта с клечка за зъби. Те маймуни още не са станали ний хора искаме да ги праим, божеейй.

тои ви има за много глъпави! 21век е! станете хора и го свалете. света ви се смее заради него. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да бе, супер тъпо е да искаш от служителите си да работят!

да беше казал че ще вади машинно картофите, или пък че ще охранява с машини.

Б. Борисов да вземе да ги откаже тия софянци- бизнесмени от това КОЖОДЕРСТВО. Само като чуеш че собствениците на фирма е софиянци, и вече е ясно че карат работниците си да работят - 7 дни в седмицата по 12 часа или 6 дни по 15 часа. По големи кожодери едва ли има. И не мога да разбера защо нашите депутати стоят в парламента до 1- 2 часа през нощта. Може би защото някой такъв кожодер- бизнесмен, иска да му гласувагт поръчков закон и Б. Борисо не ги остава и депутатите да си починат. Да вземе да научи че има - време за работа и време за почивка. И да ги отучи тия софияниц- бизнесмени от това кожодерство и да не карат работниците си да бачкат докато пукнат, а да се научи че трябва почивка на всеки 1-2 часа.

Съобразно скромните мои-лични извадки/проучвания -- не са само софиянци/ки .

Този няма ли да спре да се прави на циркасжия. Вече става жалък.

И не са го познали! А в петък го гледайте по Комиците. Там ще е по-добре гримиран.

В Кюстендил видяхме, Кучката мая и циганската махала - иначе браво за победата на ДЕСНОЦЕНТРИСТИТЕ.

Стига с тези циркове!

Не знам този неграмотник ББ как се е представил, но дефиниция на "фирмен президент" в нашето законодателство просто НЯМА! Това беше актуално като израз " президент на фирма " в началото на 90-те. В момента всички наши фирми ..." се представляват и управляват от .... трите име на на лицето". То щото му се иска на тоя неграмотник и президент да е едновременно, ако може и всички длъжности в държавата на едно все в него да са!! Цитатът в заглавиието, ако е истина, показва бизнес-културата на "фирмения ни президент" Господи, ела и си го вземи!!!

Простото си е просто. То песли неговите последователи ще се представят за "президенти" на нещо си.

Господа, поне две диващини са очевидни. Първата е "Премиер - се прави на клиент за да провери". Що за преоверка е това! Втората е, цитирам: "Борисов заяви, че с Добрев гарантират, че от 9 до 17.30 часа всеки ден, без обедна почивка, експертите ще приемат документи на бизнеса за кандидатстване по програмата." Ако това е вярно, то Премиерът е разпоредил своеволно лишаване на служители от обедна почивка и следва да бъде съден.

1. "Премиер - се прави на клиент за да провери" - на премиера да не му е квадратен, че да не се прави на клиент? И в супера да не би да не е клиент? Или на него му спускат сиренето от космоса малки зелени Борисовчета? 2. "Премиерът е разпоредил своеволно лишаване на служители от обедна почивка и следва да бъде съден." Така е, но само ако агенцията се състоеше не от 200 човека, а от само един човек. Понякога е по-добре да се замълчи, вместо да се говорят глупости!

Аз съм Бойко Борисов и съм кандидат за панделата :)))

Набързо и аз да кажа. Съгласен съм, че бюрокрацията е голяма в еврофондовете, но проблемите не идват от там. Проблемът е БЪЛГАРИНЪТ. Няма наши и ваши - поне не за малките проекти (под малки разбирам такива, под 500,000 евро грантове). Схемата е първо да се одобри проекта, после се изпълнява - със собствени, или привлечени средства и накрая, 2 или 3 години след приключването на проекта се прибира уговорения грант. За такива като Гого да кажа, че е бил късметлия с това, че не му са били одобрени проектите. Проблемите идват СЛЕД одобрението. Понеже българите сме големи тарикати и си мислим, че можем да цакаме евопейците, правим какви ли не врътки по време на изпълнението на проекта с цел да 'икономисаме' някой лев. ВСЯКО ОТКЛОНЕНИЕ ОТ ОДОБРЕНИЯ ПЪРВОНАЧАЛНО ПРОЕКТ НЕ СЕ ПЛАЩА от Европа. Тук се мери и успеваемостта на проекта - има проекти с 0 % успеваемост, т.е. не получават нито лев. Успеваемост над 90-92 % се счита за успешна. Накратко - за малките проекти няма наши и ваши - има добри и лоши проекти.

Много сладкодумно го описа... личи си че заплатката ти капе, а осигуровките някой друг ти ги плаща... Ама я обясни защо са излишно усложнени процедурите даже и след "опростяването"? При проектите за стартиращи фирми - откъде да ги привлече тия средства една току що създадена фирма? Какви са тия нереални срокове за възстановяване на средствата? При тия темпове на развитие на глобалната икономика 2-3 години са огромен срок за каквото и да е... Явно целта е да има заплати и осигуровки за раздутия и мързелив щат на адм. апарат... Каквото и да приказваме - това са спекулации - най-лесно е така - винаги гражданинът/МСП е виновно - държавата и купищата паразити са точни и работят ЕФЕКТИВНО! Като оставим приказките, важен е резултатът, а той е че реален ефект от тия европрограми няма и това е провал на ДЪРЖАВАТА, а не на фирмата, която е безправна и реално нямам как да се бори за правата си тъй като не е в равностойно положение защото чиновника с едно махване на химикалката може да торпедира проекта и огромните инвестиции във време и пари.

Задължен съм Ви/ви !

КАКЪВ ЛИ СЕИР Е ИМАЛО НА ТОВА ЦИРКОВО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ: ВЛИЗА ЕДИН С МАРКУЧ НА РАМО И КАЗВА- АЗ СЪМ ОТ СЕЛО....... СЛУЖИТЕЛКАТА ОБАЧЕ МУ КАЗАЛА - АМА ТИ НЕ СИ ЛИ БОКО МУТРЕВ ОТ БАНКЯ, ДЕТО С МУТРЕСАТА ЦВЕТЕЛИНКА ОКРАДОХТЕ БАНКИТЕ. ЗА ВАС КРЕДИТИ НЯМА., ДОСТАТЪЧНО СТЕ ОТКРАДНАЛИ. В ТОЗИ МОМЕНТ ВЛИЗА ЦВРЪЦКО ПАЛАША И ВИКА - КАК МОЖЕ ТАКОВА ОТНОШЕНИЕ КЪМ ТОЗИ ВИДЕН НАШ БИЗНЕСМЕН. ТО Й НА СЕЛО Е ЗАСАДИЛ 111 ДЕКАРА С ТИКВИ И АЗ СЪМ ЕДНА ОТ ТЯХ

НЕЩАСТНИЯТ ДОБРЕВ - НЕГРАМОТЕН, СЪС ЖЪЛТО ОКОЛО ЧОВКАТА И С ФУНКЦИЯ НА МАРИОНЕТКА.

Дори и маскиран Бойко вече пари от Европа няма да види

Клоун милюционер. Човек без работа. Не бийте пианиста.

борко се гаври с хората. по-долен попълизум,по-селски тип,по-трагицен човек не може да има. и тои е премиер!!! булгари,маи сте много зле.!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

този силно казано човек за един ден бълва толкова простотия и неграмотност колкото един западно европейски политик не би могъл да каже за 20 години

През тия години откакто вървят европроектите що кадърни и талантливи хора се отчаяха и се отказаха да правят каквото и да било.... Много ме е яд като си представя че проблема са няколкостотин паразита - чиновници хранещи се чрез свързани консултантски фирми които с години оплитат нещата, изкуствено забавят и усложняват процедури, ощетяват цялата икономика и нацията. И сега бат Бойко ще играе жалки театри. Това е поредната подигравка с ужасното положение в което се намираме. Добре че е той - спасителя в ръжта - че да помогне на бизнеса.... Още малко остана - почти не остана за крадене - тогава да ви видя надути паразити - откъде ще крадете?

Да не забравяме, че най-некадърното, най-некомпетентното и едно от най-корумпираните създания на Земята е българската администрация! За наш най-голям УЖАС и изненада заплитащите свише всичко до което се докоснат - депутатите гласуваха ОГРОМНИ заплати от НАШИТЕ пари за тази долна и низка каста!!

Тоя си няма работа, ама никаква.

Абе не знам дали прилича на бизнесмен, но със сигурност има вид на човек от село ! Тези програми са чудесни само н ахартия - крещяща некомпетентност на служителите, безумни изисквания към участниците и неадекватно дълго време за обработка на документите - с две думи добре на хартия, но в действителност е неизползваема !

Да спрем Блатечки да си вре носа в чуждите хладилници!

И никой не го позна, представяте ли си?!

Догодина или по-догодина ще Му уредим и едно посещение на затворническо общежитие от отворен тип, но ще Му се наложи да остане повечко там.

Мутро-милиционер бизнесмен ха ха па.

Остава вече да е новина кога ББ посещава тоалетната!?

"Аз съм дошъл от село и вие ще ми кажете - елате утре, че интернетът не работи" ...... Прави си сметка какво вършат тия..... Да се изволни цялата администрация!!!!!

ББ се прави на всичко, което всъщност не е, като например: ПРЕМИЕР, ПОЖАРНИКАР, МИЛИЦИОНЕР ПО ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС, ПОЛИТИК ИТ.Н.. НАЙ-ТОЧНО МУ Е ДА СЕ ПРАВИ НА МУТРА-ПЕРФЕКТЕН Е В ТАЗИ РОЛЯ АСОБЕНО КОГАТО ИЗБИВА БИВШИТЕ СИ ПРИЯТЕЛИ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ПАШАТА И МАДЖО!!

Жената много хубаво му е казала, че няма да го отпрати и напротив, обяснила му е като на дебил. Що ли като? И то интернета не зависи от нея, че да я уволняват. А че премиера ни е циркаджия, отново го доказва въпросната "проверка".

IQ... не се пени толкова,защото след два дни всичко ще отшуми и само ще се завъртят управляващите Боко и Цвъцко с нелепи обяснения,ти само гледай и не се кефи на тяхната политика кьорфишек е всичко-ТРЯБВА само да се покажем колко сме инициативни и последователни пред ЕС-заспалец такъв