Борисов спря процедурата за магистрала ”Хемус”

Премиерът Бойко Борисов разпореди незабавно прекратяване на процедурата за избор на изпълнители на строителството на aвтомагистрала „Хемус” – ЛОТ 1 и ЛОТ 2.

Обратно в новината

Коментари - Борисов спря процедурата за магистрала ”Хемус” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо да строят Италианците, защо едни европейски пари да отидат при тях, а не в български фирми(тук излиза другият проблем кои), но които и да са ще работят в тях Гошо и Пешо и ще хранят децата си. Ние гражданите на България сме сбъркани, та от там и дъргавата ни. Както и да ни предлагат една мутра за Премиер би трябвало да не гласуваме за него, въпреки облагите които обещава наред Цветанов.

Пълна откаченост. Разпоредил да се прекрати. Сън ли е или истина. Това не е държава а криминална безправна кочина. Той не може да спира,няма правно основание.Как става това ? Те не разбират какво говорят.

ясно е,че една Тиква дирижира и върши всичко в държавата си - открива,закрива,дава пари за щяло и нещяло - първо лице,единствено число и тогава що е тази пасмина наречена правителство,след като има едно лице - оркестър, пък макар и свиренето да е фалшиво, не е ясно от къде е взаимстван опита едно лице да държи ключовете за ада и за рая....да открива и закрива

Защо Борисов се е хванал да строи пътища? Е няма такава работа където да могат да те хванат,че си лъгал и си прибрал една солидна сума.Така се става милиардер,а и Лили Павлова си е облизала пръстите,но у нас кражбата на пари не се наказва,а колкото повече толкова си с по голямо уважение.

Я виж ти ..не били в час кай строи магистралата...:)кой ще прибере милиарда...:)а на търга имало италианци за по малко пачки що не са одобрени .а тая министърка не разбрах журналиска ли е ,обикаля всички ТВ да се оправдава, точно тя знае кой -кой е ,мисля че трябва да подаде оставка, то не че и в други министерства се правят подобни търгове

Глупако, защо да строят Италианците, защо едни европейски пари да отидат при тях, а не в български фирми(тук излиза другият проблем кои), но които и да са ще работят в тях Гопо и Пешо и ще хранят децата си. Ние гражданите на България сме сбъркани та от там и дъргавата ни.

Казаха ли ти го в Лондон ???!! Но ти реши да го играеш обиден !! Спря търговете за Хемус , защото офертите спечелили търга били с 200 млн. в повече от втория кандидат !! Да ти напомня - ТУРЦИТЕ, КОИТО СПЕЧЕЛИХА ТЪРГА ЗА МАГИСТРАЛА ЛЮЛИН с оферта за 90 млн. лева я довършиха за 200 МЛН.ЛЕВА !!! Това кво ти говори ,че първоначалната им оферта е била силно занижена , за да вземат поръчката и после са я довършили за почти три пъти по толкова !!! Тиквооо, тикво !!

Боко,тъпа тикво-това е най-истинското и вярно,което си написал т.е това е АДЕКВАТНОТО ТИ НАИМЕНОВАНИЕ.По сценария "Лондон" отново НИЩО НЕ МОЖАХА ДА МУ КАЖАТ НА БОРИСОВ.Може би малко му размърдаха адреналина и някои други работи,но резултатът от този семпъл аранжимент ОТНОВО Е =НА ПОВЕЧЕ ОТ НУЛА.ЕФЕКТЪТ Е ДВЕ НУЛИ/разбирай както искаш/.Актьорите от "лондонския" театър отново се опитаха да постигнат звучен ефект с ПОЗНАТА ДО БОЛКА,ИЗТЪРКАНА ПОСТАНОВКА.В ЕУФОРИЯ ОТ ТАКОВА СЕМПЛО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ МОГАТ ДА ИЗПАДНАТ САМО ТАКИВА КАТО ТЕБ.МНОГООО МАЛКИ И НЕДОРАСЛИ СТЕ,ЗА ДА СЕ БОРИЧКАТЕ С АСЛАНА Б.БОРИСОВ И С НАС-НЕГОВИТЕ СЪМИШЛЕНИЦИ,СЪОТБОРНИЦИ.И КОЛКОТО ПО-БЪРЗО ПРОУМЕЕТЕ, ЧЕ НИЕ СМЕ ОТБОРА ПОБЕДИТЕЛ,ТОЛКОВА ПО-МАЛКО ВРЕМЕ ЩЕ СЕ ГЪРЧИТЕ И АГОНИЗИРАТЕ.НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ, ЩО НЕ ГАСНЕ ТА ДОРИ ГАСИТЕЛИТЕ ДА СА ПОТОМСТВЕНИ ШУМКАРИ,МАЙСТОРИ НА ВЪОРЪЖЕНИ ОБИРИ И УНИЩОЖИТЕЛИ НА ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД И СВЯТАТА МУ РОДИНА.От некадърност,алчност,безнравственост вие сами ще се самоизтребите и на нас няма да ни се наложи да си цапаме ръцете и съвестта,за да ви отстраним от поетия наш път на нормарно,цивилизовано развитие,характерен за 21 век,а не за 50-те години-годините на недоразвития социализъм на СССР и подтиснатите и ограбвани от него източни социалистически страни.

Просто показа той и неговите хора колко много обичат България. Просто показаха че освен далаверката друго не ги вълнува. Никакъв сценарий нямаше. Освен онзи там младеж с огледалото човека се бе подготвил. Сценарий ако имаше щеше да е пълно с западни журналисти, а то нямаше. Което пък е показателно колко е интересен ББ за Запада! ГОЛЯМ МАЙТАП Е ДА ВИДИШ ЕДИН СЕМПЪЛ ЧОВЕЧЕЦ КАК НЕМОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ ЧЕ САМ Е ВЛЕЗНАЛ В КАПАН. МОГА ДА ТИ КАЖА ЧЕ ВСИЧКИ ГЕРБАДЖИИ СА ТАКИВА. СЕМПЛИ, ПРОСТАЦИ И НАГЛЕЦИ. А И ДА НЕ ЗАБРАВЯ КРАДЦИ!

да не би случайно да остане без комисионна и да не би други фирми, освен неговите да работят по проекта!

Кьорфишек, докато отмине пушилката около Дебелянчо! Ей тоз наистина за овце ни смята обаче!

хайде да сме в час по математика.Печелят две български фирми.Ама парите били много завишени,ми те организаторите ,като са видяли цените,не са ли вързали,но пъчелят нашите фирми.Няма значение,че са на Пеевски,Златев или Черепа.В задачатас се пита,защо бати Бойко отменя конкурса след близо година и нещо????Щото турската фирма оспорва или щото има и Италианска,ама те фирмите на когого от Европеският съюз.

Борисов спря процедурите за магистарилите?Няма такова нещо.Цар казал,Цар се отказал.А да ходят да се оплакват на европейски съд

може нещо сакрално да е в това,че записвайки се в саита числото беше 681.Щом числото е това,може да не чета статията,сигурен съм,че ще е както е казал новият АСПАРУХ

Ако е така Пеевски и Златев ще ни осъдят и ще си вземат големи суми неустойки ,магистралата няма да се построи и ще излезе златна.

може и да ни осъдят,може да ни и излезе златно,но пък магистрала нали ще има и парите ще са при Батко.Теб какво те бърка тогава.Те онези във Вишеградската колегия стоят мирно на батко,какво остана тук в България да му клатим водата

B един от огромните джипове, с които се вози премиерът, пътуват министър-председателят Бойко Борисов, Делян Пеевски и Вальо Златев. Пътуват из страната и по едно време виждат огромен чисто нов голям завод. Премиерът пита: На кого е този голям, хубав, модерен завод? Двамата му отговарят: Ваш, г-н премиер. Пътуват по-нататък и виждат един страхотен чисто нов европейски логистичен център. Премиерът пак пита: На кого е този логистичен център? Делян Пеевски отговаря: Мой, г-н министър-председател. Пътуват още нататък и виждат страхотна ферма, реализирана по проект на Програмата за развитие на селските райони. Премиерът пита пак: На кого е тая страхотна ферма? И Вальо Златев отговаря: Моя, г-н премиер. Доволно министър-председателят възкликва: Ех, само ние работим в тая държава.

Бойко Борисов преобразява България! Спира процедура и при най-малкото съмнение за корупция! Аз бих прекратил окончателно строителството на АМ Хемус... Щях да оставя варненци да се саморазправят с тези, които са против в България да се строят Магистрали, защото те "асфалт не ядЪт"... ;-) :-)

Дааааа, Бойко вече си изпуска сериозно нервите! Той и досега е показвал сериозно раздразнение и неуравновесен характер, но вече започна и с обидни квалификации. Тежко на тоя народ. Всъщност, всеки народ заслужава съдбата си, лошото е, че заради заспали, немислещи, корумпирани,и всякакъв вид подлоги страдат всички.Изберете си го пак, отново да се подложи на комунягите и турците. Народееееееееееее!!!!!!

Тук въпросът е: има ли правова държава в България или е султанат а ла Ердоган. Днес имал съмнения, утре като в първия си мандат пак ще се усъмни и няма да плати на подизпълнителите 2-3 години след завършена работа и подписани протоколи, с което ги фалира и им взеха бизнеса. Ако вие сте в такава позиция няма да обожествявате и героизирате ББ, но отстрани изглежда как единствено ТОЙ бори корупцията ( няма БОРКОР, съдии, прокуратура, ... и т.н. )

Гръмне ли конфликт в Сирия между Русия и Турция само до магистрали ще ни бъде.Там ситуацията е повече от деликатна

Мафията, в лицето на борисов извива ръцете на народа. Той казва: като не искате магистрала , няма имате магистрала. Стига кртажби бе борисов. Стига.

Мдааа, отново последната инстанция се обади... макари последна! Слушах го по ТВ - "всичко е от законно, по-законно, ама щом има съмнения в обществото - ще го правим отново"... Че кога съмненията в обществото са били фактор за БърБорино? Хич не го е еня него за обществото, ама явно в телефонния разговор с Меркел са се появили "някои съмнения", та набързо сви ушите... Любопитно ми е дали победителите в първите търгове въобще ще се явят на новите такива, или скоропостижно ще изгубят интерес?!

Значи като се строят магистралите, Бойко лош, асфалта не се яде! Като спира строителството на магистрала, пак да го оплюем! Очаквам позицията на Михаил Михов!

Не сме против строителството на магистрали - въпроса е кой, как и срещу колко ги строи... Панимаеш?

На България и трябват транспортни коридори в посока на развитите европейски страни- Запад , Север, където е реалната икономика, а не по пътя на мандарините и контрабандата

"Витае, че от едната страна - макар че повтарям за вашите зрители и слушатели, нито имат участие, нито имената им са в тези фирми - но витае, че зад едната (фирма) стои Златев, зад другата стои Пеевски". Това заяви в Прага премиерът Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос защо е спрял поръчката за два участъка от автомагистрала "Хемус". Затова я затворих и разпоредих веднага да се проведе нов търг, да бъде направен пред очите на всички медии" Не било то липсата на пари от Струма!

ТОЗИ НА СНИМКАТА Е НАИ-ГОЛЯМИЯТ ПРЕСТЪПНИК И НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ В МНОГОВЕКОВНАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ.ВСИЧКИ ЕВРОПЕИСКИ СТРАНИ ВЪРВЯТ НАПРЕД,БЪЛГАРИЯ 26Г. Е НА ЗАДЕН ХОД.МИСЛИ ЛИ НЯКОИ ЧЕ НЕ Е ТАКА?

Ами не е така.

Така ли, а как е ? Станко, ти ли беше се изходил така по въпроса, че Бойко Банкянски бил един от строителите на съвременна България??? Хаха Истината е ,че не познавам нито един интелигемтен български гражданин, нито един културен,образован и честен човек, който да се захласва и прехласва по лицето Борисов. Нито един. Бойко е еманация на простака, на дребния селски тарикат, на еснафа и килипираджията - събирателен, за съжаление,образ на една голяма част от съвременните българи. Жалко е, наистина е жалко, че един човек, доказан престъпник и участвал в рекети, човек, който в попрището си на рекетьор и на силова фигура е съсипал съдбите на стотици българи, впоследствие бива избран не един, а два пъти за министър-председател. За качеството на материала, който го избра нямам какво да кажа, Той самият Бойко им го каза-калпав, лош човешки материал...

Джи пи груп работи и по новото метро.Братоева все тях избира.А надзорната му фирма в чия сграда се помещава?

взеха в Пловдив МОЛа на центъра, обаче собствениците на една къща са отказали да им бъде отчуждена и изкупена от общината. Начи общината купува в полза на частни лица. А Пловдив се управлява от ГЕРБ и Тотев.

Борисов и Москов ползват един и същ речник...

А цирково представление за пред матряла.

Вижте на снимката как се спира строеж на магистрала само! С две ръце в джобпвете, храбро застанал на пътя на булдозери, багери, фадроми (кинокамери, фотоапарати, светкавици, морни репортерки...)

а ти как очакваш, с ножица в ръка ли? Парите ще ходят на юг, в бъдещите османски територии. Вече се заговори за буферна зона...

излъгаха цяла северна България...много прост матрял вирее из севера, ей! Лесно се лъже, много търпи, почти не мисли.

Какво са излъгали.Просто ще намерят нормални фирми при нормален търг да я построят за нормална цена и готово.

хехехе разсмиваш ме. Може ли да има толкова глупави хора? Търга бе спечелен още преди Нова година бе драги. Още ноември месец . Я помисли защо толкова се е мотал твоя Бойчо? Повече то 2 месеца са минали. И той незнае щото че бяха избрани ДП и Златев ли и то с най-високите цени? Ми щот ДПС му врътнаха номер и Боко се изложи пред неговия БРАТ И НАЧАЛНИК ЕРДОГАН!

Гейберастите даже правиха и пропаганда. Обещаваха на тъпите кметове от ГЕРБ, че ще мине през тяхното село. Тази магистрала е необходима, но не е нужно да променят трасето , а да се изпълни по първоначалния проект. Не е нужно да се мести на юг. Не трябва да се строи и нов път Русе- Велико Търново, а потокът трябва да се измести на изток от Велико Търново. Проходите Хаинбоаз и Шипка са претоварени. Във Велико Търново въздухът е замърсен от многото камиони.

Долни, мръсни гадове са онези, които твърдят, че съм спрял процедурата по търга за строежа на автомагистрала Хемус заради външен натиск. Официалната причина за спирането е липсата на пари и обяви, че още утре те ще бъдат осигурени от финансовия министър. Още утре ще бъде открита нова процедура за тези 800 млн. лева и тя ще бъде наблюдавана от обществото и медиите, рекъл Борисов в Прага. Значи така: долни, мръсни гадове, а? И това го изрича не барабата от селската кръчма в Банкя, а министър председателят. А какво означава един премиер да квичи като селски оръфляк: долни, мръсни гадове? Значи е в истерия! А от що е в истерия? От шубе! Нямало външен натиск ли? Аре, бе! Много здраве от Ердоган! Внезапно, след като ГОДИНИ не смее да произнесе името на Пеевски, Борисов се присети, че миришело около обществената поръчка. Бре, ти да видиш, и антикорупционният ни тип-премиер! Предстоят дни, в които Борисов от долни, мръсни гадове, ще мине направо на е. м., молете се само, да не направи ремикс на годините му като главен секретар на МВР, когато най-много се убиваше. Предстоят дни, в които Борисов съвсем ще изтърве влака от страх. СТРАХ, който му личи все повече и все по-ясно. А защо го е страх че има ли някой в тази държава, който мисли с главата си, а не със задника си, да не знае?! link

И двете фирми са много кадърни и имат дългогодишен опит в магистралите.Затова взимат двойно.

Няма страшно.Гафа не е на Божествения а на Яне Янев.

Изказванията на ББ са като заповедите в казармата - все са предпоследни .

става?" Борисов спря..." Държава има ли, закони има ли? България монархия ли е, диктатура ли е , всички идиоти ли са ?

Проклети мошеници! Проклети!

ще Ви я построя в периода 3-7 мандат живи здрави. Сега се пригответе да си купите велосипеди и да ги карате по новите велоалей да ви са честити и да вземете по 4-5 мигранти да ги храните и обличате.

Продължавам да твърдя, че трилентов път е напълно достатъчен , Не е нужно да се прави магистрала. Много по-необходима е магистрала Черно море.

Очаквам с нетърпение следващия епизод "Шопарът отвръща на удара"! Лелеееее, що мир и любов ще изчезне...

От утре "сензациите" ще пълнят медиите на Шиши.Става интересно...

следващи удари срещу шопара. Той се оказва заплаха за националната сигурност не само на България!

Това ще бъдат следващите епизоди от серията.

като гледам всички знаят какво става дълбоки анализи ,догат,ердоган,кравари,лондони,тикви и не нам си кво си.дрън дрън та пляс!всеки гледа да напише какво му минава през главата и евентуално да опише гледката която вижда пред носа си.наи вероятно няма нищо общо с истината.естествено надвишава се проектната стоиност та да останат икономии за нещо друго освен ако изобщо не е това а кои знае какво нещо съвсем друго дето не сме го и сънували.наздраве.

Станко, много ми се иска да обясниш как така естествено се надвишава проектната стоиност та да останат икономии за нещо друго? С паро от проекти икономии е Незаконно да се правят. Ако ги направят, нали се сещаш къде ще отидат тези икономии Че и 8 млн. на километър...Баси икономиите!!!

13,5 милиона лв на километър.по една случаиност съм виждал как се строи магистрала за 2 милиона на километър в тежък терен.имам предишен коментар.тук става въпрос за нещо кои знае какво освен ако не е нещо друго.пак казвам-опитите да се обясни какво става са смешни щото всеки си гледа интересчето-онзи бил тиква,дебелия,сопола,гея,поотин,ердоган.а то кои знае какво друго нещо става.та така.а икономиите стават.надуваш цената после става реално колкото си е....еееее и урааааа направихме го за цена под проектната.ха сега ги пренасочете към.....онова там другото.ама може би съвсем да не е това.

Истината е, че хората не искат да се строят повече магистрали. Правилно се спира тази магистрала!

По интересната тема за вас Русофилчета е защо вашите господари правят кражба от цената на горивото??? Защо във Варна бензинът се продава с 10%-14% по-евтино, отколкото в цяла България? Логично е обяснение да дадат търговците. Цени на бензин А95 (в лв./л) София Пловдив Бургас Варна OMV 1.83 1.83 1.83 1.61 Лукойл 1.82 1.82 1.82 1.61 Shell 1.83 1.83 1.83 1.67 Eko 1.83 1.83 1.83 1.65 Петрол 1.93 1.93 1.93 1.72

И да цъкате минусчета, тъпи Русофилчета, истината е една.....смърдите на водка и сте прости чалгари!! Гледайте истината в очите и после повръщайте против Бойко!!!!!

Кога някой си пише нещо и после САМ си го коментира има нужда от специализирана лекарска помощ,

Знаеш ли кой ми е покровителя? Ами Трактора, или с две думи Руското ВКР. Преди да пишеш глупости, първо си провери заданието.

Ето този същият крадец, Вальо Златото да обясни!!!! Дир.бг трябва да напише специална тема само за това!!! Направо си е сензация!!!! Варна бензин 1.61!!!!!!!

ББ се готви за предсрочни избори.Горанов иска разсекретяване на доклада за КТБ,а Борисов спира ЛОТ-овете на Пеевски.Шиши няма да прости тази работа.

Ние сме готови, без да се готвим! Влизат три партии и имаме абсолютно мнозинство!

шиши не е вечен.достатъчно е омръзнал на цялата държaва.

"Предварителните разчети сочат, че с реализирането на изброените проекти наличният ресурс по ос 2 ще бъде напълно изчерпан, се казва още в съобщението, от което става ясно, че трябва да се търси друг ресурс за "Хемус"." Защо сега намесват като аргумент за спирането на търговете за АМ "хемус" липсата на европейски ресурс? Не беше ли казано още при обявяването на победителите в края на 2015 г., че по този търг ще се строи с бюджетни средства, а не с европейски пари? Нас за пълни идиоти ли ни взимат или те са пълни, алчни и крадливи идиоти?идиоти

ГЕРБерските министри не говореха ли това в средата на декември 2015? (цитат от декемврийската новина по темата на ДИР.БГ): "Парадоксалното е, че дори няма осигурено финансиране за строителството на участъците. Затова парламентът ще се събере специално, за да даде мандат на кабинета за строителството и финансирането на магистралата.... Ако ще го сключваме този договор, ние трябва да имаме мандат от парламента и осигуряване на финансиране от над 700 млн. лв., каза тогава Павлова... Магистрала "Хемус" ще се строи повече от една година и е нужно според Закона за публичните финанси парламентът да разреши на правителството да поеме ангажимента извън бюджета на една година, каза пред журналисти днес в МС министърът на финансите Владислав Горанов, цитиран от БТА."

Ремонтирайте междуселските пътища зейнали са огромни ями.Ако дойде Лилка Павлова да я повозя по тези пътища ще и изпаднат ц.....те от сутиена.

Генерале, два милиона българи не сме те избрали да даваш обяснения на разни помияри от позитано и врабча къде какво си спрял или пуснал,а да ги газиш,тормозиш,унизяваш и презираш,докато ги докараш до социални помощи около контейнерите! Затова след 2 години идва Борисов-3!

къде два милиона ?Нямате и милион вече

А бе, не бяхте ли 3-4-5-6... милиона тъпаците, дето го избрахте тоя фалшив "генерал" (с дадени от Доган пагони)? И какви са тия мутренски изрази -газиш, мачкаш..., а? И къде е сега оня йойо, дето ми казва, че съм невъзпитан?

Не са го избрали милиони българи - даже напротив, МИЛИОНИ БЪЛГАРИЯ бяха ПРОТИВ него!!! На последните избори ГЕРБ имаше 1 072 000 гласа от общо 6 850 000 човека с право на глас .... т.е. под 16 % от българите са гласували за "Генералът" или на един гласувал за него се падат 5,5 други ...

Ще мачка генералът ти, ако преди това достът му Шиши Дебелянов не го смачка.

Даже и толкова не сте, мутри гадни!Затова вие сте ояли се в милиони, а народа умира в мизерия! Но, скоро ще дойде видов ден!

А Бойко има ли законовото право да го спира? Вярно, той е премиер, ние сме парламентарна република, ама дори за него важат едни закони. Да, хубаво е, че спира (засега) поне тази хранилка за Пеевски. Ама да не вземе да го компенсира с друго?

Борисов разпоредил незабавно прекратяване на процедурата за избор на изпълнители. А всеизвестно е кои са "избраните" изпълнители. Гаче гадовете започват да се ядат един друг... А дано!

Колко сме говорили, че хасфалта не се яде! Много правилно Бойко спира магистралата, най-после да се вслуша в народния глас! Така се печели трети мандат!

Някой го е подвел че спира само магистралата

Нищо странно няма при боко дето от много години се разпорежда в България като в бащиния,,Никой себеуважаващ се премиер НЯМА да използва думи като ''долни, гадни, мръсни'' по повод на анализа на много хора че това спиране го прави за да се хареса на някого независимо че е НЕзаконно, Та нали участниците в проведения вече търг могат да си поискат компенсации за неадекватното му държание??