$100 млн. дадени за свободата на медиците

Бъдещият министър-председател Бойко Борисов заяви днес, че за свободата на българските медици са платени около 100 млн. долара. Днес се навършват 2 години от прибирането на седмината медици в България.

Обратно в новината

Коментари - $100 млн. дадени за свободата на медиците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Libia trabva da bade nakazana , predlagam da mu bade pradena edna iskadrila migove , i edna iskadrila s su i da go natroshat mnogo zdravo Moamar kadafi i da go naebat, kraino vreme e da mu vzemat petrola na toq terorist kakvo 4akat neznam,V tripolisa ubo4avat teroristi, ima cqla sgrada koqtoe golqma nqkade olkolo5 ili 6 dekra plosht cqla shkola e86 godina amerikancite se opitaha da e udarat no neuspqhamnogorusnaci togava spasiha arabite

Докога ще има толкова тъпи реторични въпроси? Не ги е пратила държавата. И какво от това? Отдавна частните фирми са повече от държавните и всеки работи, където си намери работа. Всеки е гражданин на държавата си,където и да се намира и нейно задължение е да се грижи за гражданите си. Баси задръстените българи...Не е проблема в това, че са работили на частни договори с държавното либийско здравеопазване, а в това, че нямаше достатъчно информация, че беше манипулативна и лъжлива, което също е поведение на българската дъжава в лицето на институциите и медиите.

Делото на медиците си беше ДАЛАВЕРАТА НА ВЕКА. Въпросът обаче е, за кого беше ДАЛАВЕРА? Не сте наивници да мислите, че е далавера само на либийците, нали? Две години след щастливата развръзка никоя българска институция не е дала финансов отчет, нито е публикувала обвинението на прокуратурата, мотивите на съда за издаване на смъртните присъди, нито доказателства, нито пледоарии на защитата...пълна мъгла. От бабите си знаем, че в мътна вода- риба се лови.Проглушиха ни ушите с либийската далавера и нищо за българската...колко милиона народна пара от ограбените и разпродадени български фирми в либия, които преминаха в частни банкови сметки /афера в която Кристияна и Здравко участваха, като пренасяха пари кеш в куфарчета в Швейцария,Израел, Тунис, Египет, Малта/, продажбата на неуточненият брой български нефтени конесии в Либия, които правителството на НДСВ продаде на безценица на частна американска нефтена компания, а интелектуалците на БСП отмъкнаха милиони, които така и не стигнаха в Либия...

Извинете, но доста елементарно. А, Вие дали така пак ще разсъждавате, ако имате близък, попаднал невинен в чужд затвор? Който ми застраши детето по някакъв начин, естествено ще си има работа с мен. Казах, че не вярвам тези жени да са направили това, в което ги обвиняват. Не съм близка на никоя от тях, но съм убедена, че обвиненията бяха скалъпени, а те самите бяха просто жертвени агнета. Имало е още хора като тях, но държавите им са реагирали адекватно и бързо, а не като нашите тогавашни управници. Толкова е очевадно това, което направи фанатика Кадафи. Жалко, разбира се за децата и за техните родители, заслепени от мъката си.

vijdam, 4e nai-mn Kristiqna pluje4e....tq s koi spi ili ne si e neina rabota, vajnoto e, 4e e nevinna. ami ako bqha zatvorili nqkoi izvesten model i 4algarka kakvo stqhte da kajete??? nali si gi znaem i tqh sto za hora sa...:)

Имам познати в Либия които са ми разправяли тва онова. Склонен съм да вярвам, че нашите медици наистина са невинни по обвиненията в които ги обвиняват. Обаче и грешката им е че са продължили да работят въпреки заразите и всичко друго за което либийската държава не се е погрижила. Естественно че тях или някой друг чужденец ше обвинят. И тука е така, като стане гаф и ако има чужденец, той го отнася. Както ний с тях така и те с нас се отнасят, вие какво си мислите.

Отговорността за случая с медиците е на Надежда Михайлова, която по онова време беше външен министър. На българския посланик, който не е взел навременни мерки, за да спаси хората ни от арест. Либийците са подготвяли арест и на други чуждестранни медици, но чуждите посланици са действали по-ефикасно и не са допуснали техни граждани да пострадат. Докато българският посланик пет пари не е давал и е оставил нещата на самотек. Бойко е просто жалък. Като прави министерство за българите в чужбина, за кои българи говорим? Тези съсипани медици не бяха ли българи в чужбина в огромна беда? Ако има някой виновен, Надежда Михайлова е. Не се е справила като външен министър и след нея целият ЕС се разправяше с лудото Кадафи.

Ти не вярвай, обаче ако някоя мърла като тия ти зарази детето със СПИН друга песен ще пееш! Тия вече много ми приличат на ония бандити от Своге, дето отвличат и се гаврят с 2 жени и едно бебе, стрелят на месо по полицай и после заплашват държавата, че ще я съдят ако не ги пуснат! Ето за това говориме- ако се беше случило на твоята глава, не либийски затвор, а живи щеше да ги одереш сигурно, нали? Обаче щом е за чуждите деца- кучета ги яли, те не са европейчета и не са важни??? Сега наред е сигурно и Мазнейкова, дето заради смъртта на Запряна може да заплаши държавата със съд и да иска обещетение от 10 млн и 2 апартамента!! Айде сиктир!!

Да, платили сме - защото бяха осъдени на смърт! Замисляте ли се, че можеше да ги обесят? Никоя държава не бива да изоставя хората си! В този случай и нашата не го направи. За условията, в които са работили, отговорност носят самите те. Знаели са на какъв риск излагат децата. Парите не бива да се поставят пред човешката и професионалната етика! А това, че съдят държавата, ще си остане техен срам.

Вместо с недомлъвки, ББ-то да каже ясно пред целия български народ, че при подобен казус в бъдещо време, той като примиер не би платил тези пари.

Плащане на подкупи за отвличания се случват не само с България. Пиратите от Сомалия могат да потвърдят това :-). Държавата е за това, за да брани интереса на поданиците си. Костовото правителство подцени случая и това наистина е срамно.Ако не бяхме влезли в Европейския съюз горките хора отдавна да са разкъсани от гневна либийска тълпа. Случаят доказва, че чудеса стават. Да са живи и здрави медиците и да се радват на това, което имат.

С всичко друго ли се оправихме, че до това опряхме? Г-н Бойко Борисов, къде Ви останаха обещанията за съдене на г-н Крадлив турчин? Или е по лесто да се карате с г-н Костов? МЪка, мъка...

УБИХТЕ МЕ, що сте толкова тъпи бре? Темата не е защо и какво за медиците, ами бате ви мухобойко пак знае всичко за всеки. и9 го прави навреме Хахахаха

Niakolko neshta si mislia.....Kogato si bil 8 godini vuv zatvor i ti kajat che si za smurtna prisuda....i izvednuj kato po chudo se izmuknesh ot tazi uchast-NE TI LI E NAI SKUPA SVOBODATA! I drugo ne ti se iska a SVOBODA! Nie li sme vinovni che stanalo tova na tiax che triabva da im dadem apartament, pari i pensia! Ta te sa otishli dobrovolno tam za da iskarat pari. I biaxa pomilvani! kato durjava , bulgaria gi vze i vurna vuv rodinata si! I zatova kazvam che svobodata e nai - golemiat im DAR! kato si izleznal jiv tova e nai- xybavoto! Mojesh da produljish da jiveesh, da vidish bliski i mili za teb xora i mesta.Mojesh da pochnesh ot nachalo, za koeto si mislel che niama da go imash veche!

ОТ САМОТО НАЧАЛО СЕ ДАДЕ ГЛАСНОСТ И СЕ ПУБЛИКУВА ИСТИНАТА В 168 Ч. КОЛЕГИТЕ ИМ ОТ БЕНГАЗИ ПЪК ОЩЕ ПО-ДОБРЕ ОПИСАХА СЛУЧАЯ...АБЕ СЕЛЯНИ ХОРА, ОТ ПРОВИНЦИАЛНИ БОЛНИЦИ, ОТИШЛИ НА ГУРБЕТ В МЮСУЛМАНСКА СТРАНА, ХВАНАЛА ГИ НОСТАЛГИЯТА И СЕ САМОЗАБРАВИЛИ... СЛАВА БОГУ, ЧЕ УСПЯХА ДА ГИ ИЗМЪКНАТ, ПАРИТЕ НЯМАТ ЗНАЧЕНИЕ! АМА ТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ТВЪРДЯТ, ЧЕ ВСЕ ОЩЕ НЯКОЙ С НЕЩО ИМ Е ДЛЪЖЕН: НЕ! НИКОЙ НИЩО НЕ ИМ ДЪЛЖИ И С НИЩО НЕ СА ЗАСЛУЖИЛИ ДА БЪДАТ ВЪВ ВНИМАНИЕТО НА МЕДИИТЕ, Т.Е. СПРЕТЕ ВЕЧЕ С ТАЗИ ТЕМА, ТЯ Е ДОСТА ПОЗОРНА ЗА БЪЛГАРИЯ И ТРЯБВА ДА СЕ ДЪРЖИМ ПО-СКРОМНО И ПО ДОБРЕ ВЪОБЩЕ ДА МЪЛЧИМ...

ako va6ite deca biaxa zarazeni kak 6tiaxte da se 4ystvate???????????? az kato po prost 4ovek

Либийците като всички араби са ми противни и бях твърдо ЗА нашите медици там...до деня,в който разбрах,че 3 от тях са наистина невинни за сметка на другите трима - д-Р (смях,смях!) Ашраф,Кристияна Вълчева и мъжа й,за когото тогава още не беше омъжена!И ми се преобърна всичко - как тия хора цапат името на България и дават основание на либийските власти да разпространяват пред света мръсните им дела!!!А в същото време другите 3 сестри опъват каиша заедно с тях и ЗАРАДИ тях!!!!Под угрозата за смъртна присъда!!! И сега тия тримата престъпници ни струват 100 млн долара!!!!!Нямам думи!!!То затова и циганинът Ашраф забегна вече в Холандия,а Кристияна Вълчева гузно се измъкна по работа чак в Каварна - гледа си кефа на плажа жената,както цял живот го е правила!Та точно виновните и виновниците за бедите на невинните се изпокриха в миши дупки и днес ги нямаше никъде по медиите наравно с другите!!!Българинът освен чувството солидарност,познава и чувството справедливост - ето затова не плюйте по българите,че са злобни и завистливи,НЕ СА - просто всеки може да отдели зърното от плявата!Просто курвалъкът на Кристияна Вълчева и пиянството на мъжа й заедно с далаверите им в екип с мангала Ашраф ни струват 100 млн долара!!!СТО МИЛИОНА ДОЛАРА!!!Умът ми не го побира!!!Сигурен съм обаче,че някой ден ще излезе ЦЯЛАТА истина !!!

Костов ще излезе прав, нищо, че за глупците априори е виновен.

edna ot tiah se skri vdyn zemia i ne se pokazva nikakva. tochno taia kyde e lapala patkata na zam ministyra na zdraveopazvaneto im. pa im i platihme i 100 mln za tova. super sme.

Либийците като всички араби са ми противни и бях твърдо ЗА нашите медици там...до деня,в който разбрах,че 3 от тях са наистина невинни за сметка на другите трима - д-Р (смях,смях!) Ашраф,Кристияна Вълчева и мъжа й,за когото тогава още не беше омъжена!И ми се преобърна всичко - как тия хора цапат името на България и дават основание на либийските власти да разпространяват пред света мръсните им дела!!!А в същото време другите 3 сестри опъват каиша заедно с тях и ЗАРАДИ тях!!!!Под угрозата за смъртна присъда!!! И сега тия тримата престъпници ни струват 100 млн долара!!!!!Нямам думи!!!То затова и циганинът Ашраф забегна вече в Холандия,а Кристияна Вълчева гузно се измъкна по работа чак в Каварна - гледа си кефа на плажа жената,както цял живот го е правила!Та точно виновните и виновниците за бедите на невинните се изпокриха в миши дупки и днес ги нямаше никъде по медиите наравно с другите!!!Българинът освен чувството солидарност,познава и чувството справедливост - ето затова не плюйте по българите,че са злобни и завистливи,НЕ СА - просто всеки може да отдели зърното от плявата!Просто курвалъкът на Кристияна Вълчева и пиянството на мъжа ймзаедно с далаверите им в екип с мангала Ашраф ни струват 100 млн долара!!!СТО МИЛИОНА ДОЛАРА!!!Умът ми не го побира!!!Сигурен съм обаче,че някой ден ще излезе ЦЯЛАТА истина !!!

Либийците като всички араби са ми противни и бях твърдо ЗА нашите медици там...до деня,в който разбрах,че 3 от тях са наистина невинни за сметка на другите трима - д-Р (смях,смях!) Ашраф,Кристияна Вълчева и мъжа й,за когото тогава още не беше омъжена!И ми се преобърна всичко - как тия хора цапат името на България и дават основание на либийските власти да разпространяват пред света мръсните им дела!!!А в същото време другите 3 сестри опъват каиша заедно с тях и ЗАРАДИ тях!!!!Под угрозата за смъртна присъда!!! И сега тия тримата престъпници ни струват 100 млн долара!!!!!Нямам думи!!!То затова и циганинът Ашраф забегна вече в Холандия,а Кристияна Вълчева гузно се измъкна по работа чак в Каварна - гледа си кефа на плажа жената,както цял живот го е правила!Та точно виновните и виновниците за бедите на невинните се изпокриха в миши дупки и днес ги нямаше никъде по медиите наравно с другите!!!Българинът освен чувството солидарност,познава и чувството справедливост - ето затова не плюйте по българите,че са злобни и завистливи,НЕ СА - просто всеки може да отдели зърното от плявата!Просто курвалъкът на Кристияна Вълчева и пиянството на мъжа ймзаедно с далаверите им в екип с мангала Ашраф ни струват 100 млн долара!!!СТО МИЛИОНА ДОЛАРА!!!Умът ми не го побира!!!Сигурен съм обаче,че някой ден ще излезе ЦЯЛАТА истина !!!

Либийците като всички араби са ми противни и бях твърдо ЗА нашите медици там...до деня,в който разбрах,че 3 от тях са наистина невинни за сметка на другите трима - д-Р (смях,смях!) Ашраф,Кристияна Вълчева и мъжа й,за когото тогава още не беше омъжена!И ми се преобърна всичко - как тия хора цапат името на България и дават основание на либийските власти да разпространяват пред света мръсните им дела!!!А в същото време другите 3 сестри опъват каиша заедно с тях и ЗАРАДИ тях!!!!Под угрозата за смъртна присъда!!! И сега тия тримата престъпници ни струват 100 млн долара!!!!!Нямам думи!!!То затова и циганинът Ашраф забегна вече в Холандия,а Кристияна Вълчева гузно се измъкна по работа чак в Каварна - гледа си кефа на плажа жената,както цял живот го е правила!Та точно виновните и виновниците за бедите на невинните се изпокриха в миши дупки и днес ги нямаше никъде по медиите наравно с другите!!!Българинът освен чувството солидарност,познава и чувството справедливост - ето затова не плюйте по българите,че са злобни и завистливи,НЕ СА - просто всеки може да отдели зърното от плявата!Просто курвалъкът на Кристияна Вълчева и пиянството на мъжа ймзаедно с далаверите им в екип с мангала Ашраф ни струват 100 млн долара!!!СТО МИЛИОНА ДОЛАРА!!!Умът ми не го побира!!!Сигурен съм обаче,че някой ден ще излезе ЦЯЛАТА истина !!!

А поне 500 милиона са откраднати последната година.

Държавата не е подарила апартаменти на медиците ни!!! Подари им ги една фирма, няма да й напиша името, защото ще е реклама и няма да му пуснат поста. Един мобилен оператор, и то апартаменти в строеж, които скоро няма светлина да бъдат изобщо завършени. Хората се опитват да живеят нормален живот след 8-годишен АД.

Хубаво го беше казал Костов Ами, ако са виновни?. Тези, които защитават сестрите ми приличат на 12 годишните пикли, които крещяха Пуснете Ванко 1, той е невинен.

Ако аз бях престоял невинен 8 години във затвор ,не съдене-мамицата щях да ви взривя!!!...българче да се наричам-първа радост е за мене!!!

Нужно ли е ние да плащаме за тях. Защо са отишли в Либия, а не са останали тук? Според мен е правилно да се защитават всички българи, но нямаше ли възможност нашите дипломати да ги върнат без да плащат нещо. Не мога да кажа дали е бил фарс този процес или наистина са виновни, но една от тея медици е страшно отвратителен човек, за когото съм напълно сигурен, че може и да е виновна. Тукашните българи работят и едва свързват двата края, а онея са отишли да печелят пари и да лекуват либийци, вместо българи. Къде е патриотизмът им? Върнаха се и ги приютихме като национални герои. Какви герои може да са хора, решили да помагат на друга нация за малко повече пари.

Ei revliovci, stiga ste hlenchili, kakvi li danyci plashtate ta samo mrynkate?! Da plashtate po $300 na mesec danyk kyshta? Da plashtate po 25 do 30% otdruzhka ot zaplatata vi vseki mesec? Da plashtate po 12% taksa na kakvoto i da kupite v magazina? Mai ne a?! Aaaide stiga mrynkane togava!

Мили сънародници,които толкова много защитавате невинните български медици,защо първо не погледнете как ни лекуват лекарите в нашите болници,които само те гледат в ръцете и ако недай Боже не носиш нещо сухо или за почерпка,изобщо няма да те погледнат или да те излекуват,препращат те и си те прехвърлят помежду си,та да може да съжалиш,че не си прежалил 5 лв. за кутия бонбони.Хайде сега се замислете,щом нас ни лекуват така,нашите собствени сънародници положили клетва и станали лекари,как биха лекували в чужбина.Не сме ние тези,които ще ги съдим,но и те трябва да си затворят устити и да престанат да искат,защото държавните пари реално са на всички нас,ако съдят държавата пак ние ще платим.

Аз съм против това,че някои си взима и решава да плати тази сума пари от джоба на дънакоплатците.Да не съм ги карал аз тези медици да ходят там да работят.Като ходеха сестрите по чуждо,а лекарите продаваха ракийка им беше добре.Аре да си гледат работата,чак герой ги направиха.Политиците си направиха помен с чужда пита.

komentaryt na stranno e nai-to4en!!!!

Ако някое муле пренася наркотици и го спипа съответната полиция, трябва ли държавата да плати за освобождаването му от затвора?

правителството реално е платило рекет по над 10 млн. долара на човек започна Борисов. А сега, ако е различен от въпросното правителство да се доизкаже! Огромното доверие не се запазва с недомлъвки и подхвърлени фрази.

Не вярвам в шизоидните обвинения към четири български жени! Всеки с малко разум разбра що да процес беше това. Още не мога да повярвам как един премиер направи идиотското изказване: Ами, ако са виновни?! Не вярвам че има много хора, които са толкова злобни и заливат с отрова тези жени. Не вярвам че биха го направили, ако техни близки в чужбина изпаднат в беда и държавата ги захвърли на вълците. Не вярвам някой от тези хора да има представа какво е да си в арабски затвор. Със смъртна присъда. Не вярвам дори в наш затвор да са били. Вярвам, че някога ще имаме ДЪРЖАВА - такава, каквато трябва да е. Да се грижи да гражданите си, те да живеят добре, да работят и да бъдат спокойни и дори щастливи...

Ама много нагли тия медици ...4акали да им изпратят поздравителни смс-и от министри.....абе какви са тия нахалници дето още искат..?????Големи герои отишли в Либия , правили мизерии .. и сега големите герои на България сега не трябва да забравяме геройството им , 4е даже и да им се кланяме. Истински срам са за мен.

Народе ????

дааа а за какво роптаят само не разбрах медиците . Нали са живи и са при семействата си ?

koga shte pochnete da pravite razlika mejdu durvava i narod - shtoto tia durjavata sama po sebe si ne generira dohod a go vzima ot naroda chrez danutzi (moite pari) i kato iskate neshto ot durjavata imaite predivid che taia durjava sushtestuva samo blagodarenie na danukoplattzite - ta kato iskate pari purvo si pomislete koi shte oshtetite sthoto te danutzite ne sa nikak malko ama sled kato se okrade kakvoto (moje i ne moje) ne ostava mnogo a takiva horitza kato mene deto samo plashtat iskat i da poluchat vse neshto sreshtu parite si

Отново цари във форумите масова компетентност по всякакви въпроси и тотално възмущение от всичко. Парите за откуп на медиците, най-вероятно не са дадени кеш, а са приспаднати от дългове, които така или иначе никога нямаше да бъдат върнати. Едва ли биха могли да се използват за животоспасяващи операции на болни деца, защото просто такива пари в кеш никога е нямало. По въпроса за отвлечените моряци и отказа на държавата да плаща откуп - на всички, които малко са се интересували от въпроса с пиратството в Сомалия им е ясно, че там отвлечени са кораба и товара му, а не екипажа. Затова и самите пирати се свързват с корабососбственика да искат откуп, а не с правителствата на съответната държава, граждани на която са членовете на екипажа.

Да питат къде потънаха милиарди долари от нефтените концесии в Либия,и защо пак американци и англичани ще се облажат от петрола там.

всички вие, които ги мразите и хулите сте лудиииииииииии!!! ако някой ден имате тези пари, дето толкова ги искате - обиколете малко света, вижте как функционират държавите със стандарт и как се държат хората помежду си. не само бг е платила пари по този случай, обаче само българите квичат. и в нещастието сме разделени....и завистливи и озлобени както винаги...

тия дето защитават боклуците които са дали тайно пари на народа, да бяха казали честно пред всички бе - ето 20 дол от българин ще дадем, кво да направим, ама не, това си е кражба без санкция от парламента

Кво им е дала държавата бе нищо не им даде. Даже пенсиите дето бяха обещали не им дадоха. Много ясно че ще съдят държавата (не данъкоплатците както някой неправилно писа), след като минаха години без никой да си мръдне пръста тука. Но предполагам така нашта мила държава защитава своите поданници. Освен това 398 са заразените, не умрелите. Ако си ги лекуват либийците, нищо не им пречи да изкарат до дълбоки старини. Тука някои от постващите явно още не правят разлика между ХИВ и СПИН. Но как да е форумите са затва - да се пишат емоционални глупости и безмислени лозунги. Цялата работа се върти не около децата и сестрите, тва беше шоу за публиката, а около компании с дейност в областта на медикаментите и кръвните продукти, чиито оборот е надминал доста пъти дълга на Либия към бг. Затова и се задействаха определени президенти на определени държави. Цената на същинската далавера е доста отвъд 100 млн усд. Мислете и търсете/четете преди да пишете глупости.

Кой каквото да ми говори, човешкият живот няма цена.

Само капитан (24.07.2009 г. 18:11ч.) зададе правилния въпрос. Е аз това питам: Защо за 6-ма медици се платиха 100 милиона, а за 16 български моряци - нищо? Откупът беше само 2 милиона долара. Животът на тези мъже по-малко стойностен ли е?