Немски дипломат: Борисов е гениален популист и манипулатор

Премиерът Бойко Борисов е популист и гениален манипулатор, но за момента той е най-доброто, което България може да предложи, каза в интервю за Дойче Веле бившият германски зам.-посланик в София Клаус Шрамайер.

Обратно в новината

Коментари - Немски дипломат: Борисов е гениален популист и манипулатор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Общо взето е прав. Не съм съгласен, че кръглата маса беше грешка и че Желев не трябвало да критикува Ф. Димитров. Последния се изгуби като държавник и корупцията пусна здрави корени. Но Бойко си е популист, и за съжаление той е единствения, който свърши някаква работа относно корупцията. Истината е, че масовият българин има примитивно мислене и смята че корупцията и непотизма не са толкова лоши неща, особено ако може да извлече лични облаги от тях. Поради това и не се промотират качествени кадри с доказан професионализъм на управленски позиции и тези хора емигрират в чужбина, където са по-добре оценени. Мисля, че трябва да се освободим от поколението, на което се падна честта и отговорността да изжърши прехода а не не се справи добре и да залагаме на нова генерация политици. Настоящата политическа класа мисли много по балкански и неадекватно и няма какво повече да предложи на страната ни. Поздрави на всички.

Защо не помислим по рационално. Това е поредното правителство, което ни ограбва. Може, няма невъзможни неща, и трябва да се измисли как да контролираме това и всяко следващо управление на държавата. 20 години престъпно разполагат със събраните от нас пари, а ние стоим безучастно и гледаме, как ни правят на глупаци. Те разполагат, но все пак са малко. Ние сме няколко милиона и няма да е чак толкова трудно, ако се опитаме дори чрез тези коментари, събирания, предложения или каквито и да са други комуникации и действия, да спрем крадливите намерения на всяко управление. Стига страх и безучастност, крайно време е за действие, всичко от нас зависи. Защо да оставяме съдбата си на шепа алчни престъпници.

Не можем! Защото Димитре, западните тарикати са приели партийната демокрация. Да е партия, с устав, с програма. Да имат време да я преценят, става ли за техните мерки. А кой влиза в партии? Хора слаби, които чрез партията да пълзят нагоре. Тогава ето ти властта. Ако си умен и кадърен и не им слугуваш, тогава цялата жюрналистическа пасмина ще насъскат против теб и ...няма власт. Затова на кадърни и способни хора не им се позволява да се допрат до властта.

Най - лесно е да кажем, че не може и да оставим хората във властта да злоупотребяват до когато и както си искат. Става на въпрос за това, че които и да управлява да знае, че му дишаме всички ние във врата и той няма да има възможност да краде. Строевете и партиини системи се развиват, ние не трябва да позволяваме да се израждат и да направим така, че да работят за нас.

Красиви и наистина-окриляващи думи сте изказали, Димитър ! Нали ще се съгласите, че не са `една шепа` ?(вагабонтите) И че методиките им са в състояние да превърнат добре-сложен мамут в олимпиец на 100 метра с препятствия за нула време ? (... или доведат доказан експерт по разкриване на измами и/или дълбоки ментални увреждания до безсловесност ) А и както сами знаете -- с явна/директна обсада/щурм не става да се помете бърлога на отвъдчерноморски-смърдящ пор, нали ?! /// И повярвайте ми -- наистина вярвам, че ще има завръщане на разума по земите ни ! Нека само не го наплашим излишно или пък ние да се изплашим от това, което неминуемо ще изиска .

За всичко до болка вярно и премълчавано трябва да се говори, от там ще излезе истината. Крайно време е здравия разум да ни управлява и да не ние е страх да поискаме това. Да не ни е страх и какво здравия разум ще поиска от нас. Светът така върви напред, а ние ставаме все по - зле и се топим като нация. С нашите управляващи мутри само ставаме за смях на всички. Нашите неадекватни икономически писани и неписани правила много малко инвеститори приемат за нормални и идват при нас и това няма да се промени, ако ние не се променим.

Докога разни ще ни дават акъл? В случая кого сме избрали. Ей шваби, заради вас сме на този хал, от цветуща държава в комунизъм. Едните разбойници-колониалисти, другите подпалвачи на войни и все света управят. Ние питаме ли те дядото на Меркел бил ли е в СС или твоите родители били ли са пазванти в концентрационен лагер? Не, не те питаме. Тогава хайде кой от където е.

Хубаво ги наредихте дойчовците, Аз съм ; Браво ! ... И все пак -- наистина ли не мислите, че ние българ(к)ите бихме могли да поомекотим хляба ни на парата от подкъкрения от тях адски казан ?!

Добре че дошъл Шрамайер ли, Сралмайер ли да обясни на българите какво се случило в България последните 20 години и още 200 преди тях.

"Най-доброто, което България може да предложи". На кого да предложи бе, шваба? Кой те пита тебе бричи ли се владиката? Аз може да не преливам от любов към Бойко. Може и да го псувам като ми падне пердето. Обаче какъв е Бойко и какви сме ние, е наша работа, а не на бивши фашисти, дето униформите им от "Хитлерюгенд" още стоят на таванската стая. Ето ви пример за враждебно настроен към България бивш дипломат, за който добрият тон не е задължителен.

Стига с тия фашисти бе, перко! Кажи нещо за комунистите, то комунизъм и фашизъм си е едно и също, би трябвало да го знаеш, нали си от това котило като вожда ти бат'Бойко

Оставете историята да отсъди дали Борисов и кабинета е добър или лош. Факт е обаче че пое волана в период на тежка световна икономическа криза.

това че е поел волана сега не значи нищо тук говорим по принцип. какви хора избираме ,ББ не е месия... и не само това но е бил много приближен на властта ...от преди промините но това ...германица ви го казва...че тук народа си си искат същите хора...или мислите че нещо се е променило ?

А ти в историята ли живееш или днес? Или не ти пука какво става с теб сега и затова си избираш идиоти да те водят за носа?

това, което казва ексдепутатът е просто комплимент за това което е в действителност, но германецът е дипломат докрай, защото знаем, че няма бели негри и по тази причина не пада на нивото ни, за да не кажем срам и позор и тежко ни....

боико борисов е наистина наи доброто което се е случвало на бг от 20 години,нека да се обиденим и да го подарзаме,а ако се намери по добар има избори ше го заменим

ти си простолюдието , което го избра .пфууууу , гнус ме е от такива тъпанари и наивници като тебе.

Не му обръщай внимание на Иванчо, той не помни тези 20 години, защото не е на повече от 20 самия той - личи му по това, че не може да пише правилно. Типичен пример за лишен от мозък среден пейзан от новоградски тип, който вика "Осанна" на псевдомесията /поредния/

Аз пък съм на мнение, че Борисов е най-несполучливия премиер. Нека се обединим и го свалим.

ПРОЛЕТАРИИ ОТ ВСИ СТРАНИ ОБЕДИНЯВАЙТЕ СЕ ДА СВАЛИМЕ Б.БОРИСОВ - ТОВА МИ ЗВУЧИ ПОЗНАТО, НЕЩО КАТО "ЕДИН ПРИЗРАК БРОДИ ИЗ ЕВРОПА - ПРИЗРАКА НА ГОЦЕ". МАРКС И ЕНГЕЛС НЕ БЯХА ЛИ ГЕРМАНЦИ???

Бойко Борисов е супер. Останалото е дрън дрън.

ти си дрън дрън - останалото е супер хахахаха

Кой ли те е дръннал по главата?

Добре ще е бившият германски посланник и дипломат да говори по-малко. Искам да напомня една мъдра китайска поговорка за плямпотенето :" Умният човек не казва и половината от това което знае, глупавият не разбира и половината от това което говори". Мисля, че г-н посланникът е проспал или пропил времето си, прекарано в България , защото явно не е разбрал, че не е негово амплоа да дава квалификации, инструкции или да оценява миналото на България . Това, какви правителства е имало в България в последните години и кой какъв е , е било работа на българския избирател. Ако г-н посланникът намеква за късоумието на българина- избирател, аз бих му припомнил за умствения потенциал на средния германец, за расовите теории, за 100% избитите цигани , за еврейската тор и т.н. Нещо повече, едва ли има друг народ , след британците като колониална сила, освен гермаците, които да е нападал и изтребил толкова много хора в световните войни. И те,а не ние, се нуждаят от инструкции как да живеят, защото и днешният греманец е арогантен и расист до мозъка на костите си и чака само подходяща историческа среда , за да се развихри. Шефе,не търси косури на народ в беда, концентрирай се върху твоя народ, тогава от такива като теб ще има повече полза!

"Късоумието на българина умствения потенциал на средния германец" се вижда в нашето съвремие по политиците, които си избират във властта да ги управляват. Германецът никога няма да си избере политик като ББ да го управлява, но българинът си избра! За това на германецът политиците му не го крадат, той е с пълен джоб и просперира. Българинът стана още по беден от преди и най- беден в Европа- обрулена и окрадена държава, вече излязла от Европа и преминала в света на ориентализма. Вижда се и два пъти по високите класи на германската дипломация!!!.

неблагозвучна чуждица "просперира" да бъде заменена с някоя от българските: развива напредва, преуспява? Не разбирам защо трябва да си кълчим езика с небълъгарски думи, глупаво и по циливилизаторски!

Ти май не знаеш , че германецът е избирал съвсем законно и демократично политици като Хитлер, който го е довел до краха - 15-20 милион очистени гермаци през войната.

Я па тоя, що не си гледа Меркел какви ги е забъркала?

Изказването Ви е много интелигенто. Прав сте, че всеки първо трябва да огледа собственото си семейство и история и тогава да си помисли дали има морално право да критикува другите. Но според мен на този бивш посланик добре е заплатено(не е трудно да се досетим от кои) за да пише. Може би го е закъсъл с парите човека. Има голяма вероятност Ващето изказване да изчезне от форума като това на "KGB".

Абе какво тълкувате и умувате, та не виждате очевидното - БИВШИЯТ ПОСЛАНИК Е ПОПУЛИСТЪТ ТУК, А БОЙКО Б. Е ТОЗИ КОЙТО Е ВЪРШИЛ РАБОТА И СЕГА ВЪРШИ РАБОТА! ТОВА Е!

Кое точно му е гениалното ? Че лъже и манипулира простите маси - за това не се иска гений, а липса на образование, липса на морал и лицемерие ! А това не е определението за гений ! бойко е минал милиционерската школа на ДС и Живков - няма как да бъде гениален - просто прави това, на което са го учили - лъже, манипулира и е готов на всичко, за да задържи властта ! Гадно е - а не гениално !

Ами като не е гениален популист и манипулатор, защо народът гласува за него? Отговори си на този въпрос и ще намериш ментална утеха за душата си от "гениалността на Борисов"! Дипломатът тук казае ниското обществено съзнание на народа ни, който си избира САМ подобни политици да го управляват.

АМИ КАТО СЕ СЛОЖИХА НА ТЕПСИЯТА ГОСПОДАТА СТАНИШЕФ, ДОГАН, САКСКОБУРГОТСКИ, КОСТОВ, М.ДИМИТРОВ, Я.ЯНЕВ, В.СИДЕРОВ И Б.БОРИСОВ, НАРОДА ВЗЕ ДА ГИ МЕРИ И ТЕГЛИ И В КРАЙНА СМЕТКА ОТМЕРИ И РЕШИ, ЧЕ ОСВЕН Б.БОРИСОВ ДРУГИТЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДА РЪКОВОДЯТ ДЪРЖАВАТА ПОРАДИ СЛЕДНИТЕ ПРИЧИНИ: 1. ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ГОРЕСПОМЕНАТИТЕ ВЕЧЕ ИЗЛЪГАХА БЪЛГАРИТЕ И ПОКАЗАХА, ЧЕ ГИ ВЪЛНУВАТ ЕДИНСТВЕНО ТЕСНОПАРТИЙНИТЕ ИНТЕРЕСИ (РАЗБИРАЙ - ЗДРАВО КРАДЕНЕ ЗА БЛАГОТО НА ПАРТИЙНИТЕ ОЛИГАРСИ). 2. ДРУГИ СА БЕЗКРАЙНО КРАЙНИ И РАДИКАЛНИ - ПРИМЕР В.СИДЕРОВ, КОЕТО НЕ СЕ ХАРЕСВА ОТ СТРАШНО МНОГО УМЕРЕНИ БЪЛГАРИ. 3. ТРЕТИ СА БЕЗКРАЙНО ТЪПИ И ЯВНО МАНИПУЛИРАНИ ЛИЧНОСТИ - ЯНЕ ЯНЕВ. ТОВА СТИГА

Перфектно вярно изказване за съжаление от страна на германеца. Нашият преход е на комунистическите рожби това е истината и макар че по -принцип се опитвам да не мразя вярвайте ми много ми е трудно ..тук има нещо сбъркано..тези хора не искат българите да живеят добре.и това за мен е руският модел... защото развитат икономика ,прави конкуренция ,нови работни места ,прави хората не така овчедушни да си пазят хляба и да оцеляват на дребно.. ТАКА ЧЕ КЪМ ВСИЧКИ ЦЕНЕТЕ СВЕСТНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ било политици ,бизнесмини и т.н. а според мен един шеф е добър ,когато разбира ,че този срещу него има право да живее,да бъде цененн и уважаван въпреки че е служител...но ние сме далеч от това...

БИ ЛИ СПОМЕНАЛ ИМЕНА НА НЯКОИ СВЕСТНИ РЪКОВОДИТЕЛИ, ДОСТОЙНИ ДА РЪКОВОДЯТ БЪЛГАРИЯ, ЧЕ ВЕЧЕ СМЕ СЕ СБЪРКАЛИ ТОТАЛНО???

да направим списък -аз не съм навсякъде

Б.БОРИСОВ не сте ми симпатичен като политик, но сте ми симпатичен като ЧОВЕК. 1. До края на мандата ти, ако не се построят пътищата и магистралите, знай, че никога след това няма да се построят, а това са артериите на една икономика. Така че продължавай и не слушай тесногърдите, които не могат да видят бъдещето по-далече от върха на носа си. 2. Да не ти пука за вътрешното потребление в България, защото в момента това което Българина потребява на 90% е произведено извън България и внесено. Няма никакъв смисъл да генерираме свръх печалби на чуждите производители и вносители им. Тези са и основните фигури източващи ДДС-то. 3. Вдигай износа на БГ продукция, каквато и да е тя. БГ производителите да Печелят пазари навсякъде където могат, с всички методи - дори и непозволени, защото това е истинската печалба на една държавна икономика, и който успява да го прави в условия на СВЕТОВНА КРИЗА заслужава само адмирации. 4. Дръж здраво полицията, нека ди докладват не по веднъж на ден, ами по пет пъти ако трябва за обстановката в България, за да си стоят заразените плъхове дълбоко в дупките докато изгният там, защото е факт, че от едно известно време насам те не смеят да си подадат муцуните. Мятай здраво дребните крадци, лихвари и заложни къщи, които им помагат, защото тормозят изключително много обикновенния човек. 5. Стягай примката около вратовете на ЛЕКАРСТВЕНО-ЛЕКАРСКАТА каста, защото там далаверите са невероятни. Благодарение на 20-сет годишна идиотска здравна политика за повече от половината лекари ЧОВЕКА (ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА МУ) е ПРОДУКТ, СРЕДСТВО ЗА ПЕЧАЛБА а не ПАЦИЕНТ. Стимулирай родните фармацевтични производители за да произвеждат по-качествени продукти, които да изместят вносните им еквиваленти, които се продават на най-високите цени в цяла Европа и от това не само чуждите производители ами и супералчните БГ вносители трупат колосални печалби, от които 20% се заделят за лекарите които ги предписват на пациентите (много често дори и без никаква нужда). 6. ОБРАЗОВАНИЕ и СОЦИАЛНА СФЕРА - леле мале. 20-сет години целенасочени експерименти за да се понижи средното интелектуално ниво на населението до нива от началото на миналия век за да бъде по-лесно манипулируемо. Изгради се общество от хора, които не могат да правят елементарни анализи за живота и това обслужваше единствено интересите на ПАРТИЙНО-ОЛИГАРСИЧНАТА върхушка за да държи народа в оборите подхвърляки им дребни трохи за заблуда като увеличение на пенсии и нищожно увеличение на заплати, които моментално биваха изяждани от последващото увеличение на цените на стоките внасяни от същите олигарси оправдавайки се със инфлации и други икономически фактори, които бяха напълно непонятни за овцете в оборите. Ако ти стиска събери и изгори всички учебници по Български Език от 1-ви до 8-ми клас и намери хора да ги напишат наново по начин понятен или препишете тези от 72-ра година, като заличите всички соц-комунистически и други подобни текстове. Направете така, че децата от 1-ви до 3-ти клас да ходят на училище с чанта тежаща не повече от 2 килограма, да учат не повече от 4/5 часа на ден и да имат време да си отиграят детството. Закрийте половината университети/ВУЗ-ове защото в момента имаме абсолютно неадекватно и неконкурентноспособно висше образование което бълва висшисти на конвеер, които завършвайки желаят да започнат работа като Директори, и мога да умрат от глад но няма да станат заварчици или стругари. ИМА ОЩЕ МНОГО, НО МИСЛЯ, ЧЕ ТОВА НА ПЪРВО ВРЕМЕ СТИГА.

Ти това колко пъти ще го копираш от тема в тема?

Колкото-толкова, че да го прочета и аз най-накрая.

НЕ ЧОВЕК А ДУПЕ!!!

Браво! Добър анализ. Много ги боли комунистите, че губят позиции. Затова са толкова активни във форумите. Бъди здрав!

такъв си го избрахме... Щот сме много знаещи, можещи и разбиращи от всичко...

Такъв си го избрахме, само защото "на пазара" в момента нямаше по-добър... хората щяха Азис да изберат, само и само да не са старите мошенници.

това всички са мошеници не помага на никого

Все повече се убеждавам че в България вероятно живеят някъде към 15 млн. Нещо като преди 9-ти септември 1944. Когато западняците бяха писали че няма как 7,5, млн да плачат за смъртта на Цар Борис, и още толкова да ръкопляскат на Червената армия - окупаторка докато дефилира в София. Хора различни, мнения - също. Или като е казал великия Гоце (става дума за Гоце Делчев, българския национален герой и много моля да не се бърка с агент Гоце - доносника на ДС) по друг повод и в друго време " Сто капи - сто и един капитани". Може би наистина трябва да дойде накой отвън да ни каже неща, кпоито така или иначе ние си ги знаем. И най-важното от това изказване е че може ББ да е всякакъв, ама засега по-добър от него никой не предлага. Поне в България не предлага. Това е. За съжаление ние трудно бихме избрали идеалния кандидат. И да го направим поне половината ще го оплюят защото "не е от нашите". Така че нещата са съвсем нормални - ББ е с нормален сексуален статус (за разлика от гей Дмитриевич и яне), не е бил доносник на ДС (за разлика от агента Гоце), не е затънал до шия в корупция (за разлика от почти всички преди него), и което може би е най-ценнйото не се церемони с никого. Когато трябва да супурдиса някого започва от своите. Нещо, което не е правил никой преди него. И нещо, което определено се харесва на хората. Не може сза година и половина да се изрине цялата мръсотия трупана за 21 години. И като сложим и 45 години преди това става страшно. Но по-важното е че поската е вярна. Това че не се харесва на БСП, Русия и Сев. Корея само потвърждава че вървим в европейската посока. А пък за тези симпатизанти на БСП на които това не им харесва, мога да им препоръчам една операция, която на времето препоръчваше Любо Пенев. Тя включва един голям сребърен супник и гореща супа. Прави се с уста, но не става дума за ядене. Е, стига толкова жокери - те и симпатизантите на БСП-то рабраха за какво става дума.

KGB, толкова си точен в изказването си, че нямам какво да добавя освен да кажа, че съм съгласен с теб на 100%.

KGB, много се заблуждаваш, ако си мислиш, че ББ не играе заедно с Гоце и БСП. В момента България прилича на Большой театр (не случайно използвам руския театър за пример) - такова театро се извърта пред хората, с такива артисти... България се връща назад с гигантски подскоци.

Gotino napisano.

Точен коментар,но ми се струва,че напоследък най-много не се харесва на хора от десните среди.Там според мен най-много биха се радвали на евентуален неуспех,защото господарите им от САЩ са по-уплашени от това да не се оправим от господарите на другите от КГБ.Никой не ни мисли доброто.Няма приятели - има интереси !

Поне един чужд дипломат да назове нещата със собствените им имена. защото българския електорат като кон с капаци

Намирам оценката за Борисов за изключително точна и вярна и поздравявам посланика за нея. Борисов е едно голямо недоразумение, както беше и "царят". За съжаление ние оставаме без достойна политическа алтернатива вече 20 години

tedy, намери този посланник и му целуни зад...а.

Цитат: "metcho ( нерегистриран ) 15.12.2010 16:05 tedy, намери този посланник и му целуни зад...а. " metcho, ти явно вече си я свършил тая работа с батя си Бойка...

Когато някой чужд журналист, бивш или настоящ министър или който и да било каже нещо против Бойко, герберчетата квичат от злоба, а не виждат до къде тоя некадърник докара българския народ.

да твърдиш че той е докарал народа до тук е признак на приткоумие

Ужасяващо точен анализ, също като композицията с турския кенеф. Жалко, но такава е тъжната българска действителност, такъв е "материалът", какво да се прави.

Знаете ли приятелчета, Истина е че добре познавате реализираните мечти на Европа защото живеете там. Ние живеещите в България по добре от вас познаваме ставащото благодарение на вашата Европа беззаконие, довело до пълното обезличаване и съсипване на държавата ни. ВСИЧКО ТОВА ПОВТАРЯМ Е БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАШИТЕ ЕВРОКОМИСАРИ И РАЗНИ ЕВРОПЕЙСКИ КРАЛСКИ ОСОБИ ПРЕВЪРНАЛИ РОДИНАТА НИ В БОКЛУКЧИЙСКО КОШЧЕ В КОЕТО ИЗХВЪРЛЯТ МРЪСНИТЕ СИ ПРОИЗВОДСТВА И ОТПАДЪЧНИ ТЕХНОЛОГИИ. Престанете да драскате глупости и да ни обяснявате откъде тече водата на вятърната мелница. НЕ СЕ НУЖДАЕМ ОТ СЪВЕТИТЕ ВИ. И още нещо : НЕ СЕ ОПИТВАИТЕ ДА НИ ОТНЕМЕТЕ ПОСЛЕДНОТО КОЕТО НИ Е ОСТАНАЛО - ГОРДОСТТА , ЧЕ СМЕ НАСЛЕДНИЦИ НА ЕДНА ВЕЛИКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ, ЗА ЧИЯТО ИСТОРИЯ ВАШИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ СЪС СИНЯ КРЪВ САМО МОГАТ ДА МЕЧТАЯТ.

Немеца да говори за Комунистите какво е било преди ББ не да говори сега , ама преди ако проговореше щеше да си замине като накакан , много знае да говори сега ама когато комунистите бяха на власт мълчеше като киек . Шфаба такава и не само той всички дето сега лаят преди неможеха да си отворят устите щото щеша да им заминат зелките , много сте умни сега всички ама преди си траехте. Публиката е от всякакъв калибър ББ се справя колкото може , но с вятърни мелници се биите вие да видим колко ще успеете. И пак помислете дали рпеди щяхте да си говорите тези врели некипели неща всички тука. Щяхте да треперите от страх и да си налягате парцалите. ББ няма да става президент и пак ще е на власт и другият мандат - все още не е изиграл козовете си 1

Фашистчето да си трае, че ги знаем тях какъв популист и манипулатор последваха 30-те години и какво стана после.И все едно парламента някога не е бил машина за гласуване.В едно е прав, това е най-доброто което може да предложи БГ

на супер , голяма реклама за булгарите в германя!

Какъв срам, всички да виждат че царя е гол, а българите не! ББ е поредният ход на ДС за запазване на статуквото, властта и парите на комунистическите фамилии и най-малко се интересува от хората, чиито живот става все по-ужасен!

Сигурно и този е подкупен от комунистите!

Ало модераторчетата, какви са тези коментари които позволявате, не е ли обида коментара на АБВ?

Zimbabwe

За голямо съжаление не е обида. Не е и съвсем прав де. Това за късмета не е истина. Борисов е хитър, а и очевидно има подкрепата на цял щаб опитни в интригите съветници.

На първо място Борисов е гениален НЕКАДЪРНИК! А това, че създава впечатление за гениален популист и манипулатор е защото е начинаещ ПОЛИТИК (НЕОБРАЗОВАН И ПРИРОДНО НЕИНТЕЛИГЕНТЕН). В хазарта (а политиката е ХАЗАРТ), късметът е на страната на НОВАЦИТЕ!

Наричай Б.Б. както си искаш, но другите , НЕ ЗАБРАВЯЙ ОСТАНАЛИТЕ като тебе и президента, сте пак по оценка от немския посланик, ПО ЗЛЕ ! Много по зле.

то всяка друга посредствена личност е също гениална. Тоя германец явно не разбира думата. Не е негова работа да ни внушава кое е най-доброто за България, щото с нищо не ни превъзхожда, за да ни назидава. Решенията взимаме ние, а Боко е пътник.

Борисов беше лош полицай, лош кмет, а сега е и лош премиер. Предполагам, че лошия материал ще го избере и за лош президент.

Да, но за сметка на това може да е бил добър пожарникар?!

Така си е. Винаги съм подозирал че Б.Б. е гениален.

Той не казва, че липсват хора, а че на хората им липсва акъл да ги изберат.

Ето в резюме десетина статии от българската редакция на ДВ. Явно страдат от обсесивно-компулсивното разстройство на тема Бойко Борисов DW-WORLD.DE Елементарно, Уотсън! Представете си, че имате фирма и сте наели за изпълнителен директор Б. Б. Представихте ли си? А сега прочетете следващите редове на Любослава Русева, за да разберете какво търпите, откакто сте го назначили: (01.10.2010) ------------------------------------- Започва ли обратното броене за Борисов? Подкрепата в парламента за Бойко Борисов може и да се топи, но подкрепата сред обществото остава. Въпреки проблемите в управлението си, Борисов запазва своя рейтинг. Как се обяснява този парадокс? (08.12.2010) ----------------------------- Шрамайер: Правна слепота мъчи кабинета "Борисов" Правителството на Борисов е най-доброто от всички досегашни от 2001 г. насам, но за съжаление твърде далеч от оптимално възможното - каза за Дойче Веле Клаус Шрамайер, бивш втори човек в посолството на Германия в София. (27.07.2010) ----------------------------------------------- Юрген Рот: Борисов прикрива някого Бойко Борисов прикрива едни групировки и атакува други, казва германският разследващ журналист Юрген Рот в интервю за Дойче Веле, като назовава и конкретни имена. С Юрген Рот разговаря Емануил А. Видински. (20.05.2010) ----------------------------------------------- Юрген Рот: Недостатъкът на Борисов е миналото му Името на германския разследващ журналист Юрген Рот нашумя в България покрай книгата му за мафията и делото за обида, заведено срещу него от бившия министър Р. Петков. Тези дни Рот даде ново интервю, свързано с България: (10.11.2010) ----------------------------------------- Живков и Борисов: образ и подобие Тия дни Бойко Борисов се засегна, че го сравняват с Тодор Живков. Или по-скоро обратното - засегна се, че сравняват Живков с него. В контекста на този "неудобен" паралел Любослава Русева предлага още няколко: (11.11.2010) -------------------------------------------- Бойко Борисов: държавата - това е Той! Част от старанието на първите хора в държавата е да бъдат запомнени само в светлината на официалното им битие. Българският политически елит не прави изключение. Особено що се отнася до "предводителя" Бойко Борисов (29.10.2010) ----------------------------------------- "В България е като в лудница" Първо Бойко, после пак Бойко, след това Цецо, Цецка и Волен, та даже Путин и един-двама светци - тези и много други образи "запълниха" поредните седем български дни. Любослава Русева за една сънлива и кална седмица... (22.11.2010) ------------------------------------------------- Бойко и домочадието му - година първа По глава първа от любимия роман на българите "Под игото" - в чест на първата година от управлението на ГЕРБ и в навечерието на поредния доклад на Европейската комисия Разказва Любослава Русева: (20.07.2010) ------------------------------------------- За Бойко с любов Пик на медийния флирт с властта и най-вече с нейния предводител Бойко Борисов - до това заключение стига фондация "Медийна демокрация", която наблюдава медиите, търсейки отговор на въпроса: Как медиите обикнаха властта? (13.07.2010) -------------------------------------------- Вождът на червенокожите Добре я бяхме намислили, ама... Но чакайте да ви разкажа отначало. Любослава Русева предлага една осъвременена версия на едноименния разказ от О`Хенри с автентични български цитати: (06.12.2010)

Да,така е за ББ, но дори и чужденец да ни ги каже тези неща,на този етап,мисля,че положението е неспасяемо, а как ще се развърже този ужасен възел с конституцията и намирането на подходящия държавник умът ми не го побира.Отиваме на революция

Най-лошото от всичко казано е, че липсва алтернатива и най-доброто, което вадим за Германия е ... твърде недостатъчно. Сърдито немско старче - за коя ли сделка е лобирал, а не е станала? Това ще ни кажат надявам се :)))

Еееее, чак гениален ... просто публиката му е елементарна ...

То и други са от улицата и от простолюдието...Ако щеш и Т.Ж. от Правешки ханове или паланка, без образование и труд преди, ама още повече и след 9.9. Ама ви води за носа половин век и му мякахте тихичко и кротичко...Сега се правите на ербап.

Абе мякахме му на Т.Ж ама имаше работа за всички образованието и медицинското обслужване бяха достъпни пак за всички. Видяхме го светлият капитализъм какво може ..... мерси дръжте си го на запад не го искаме. По добре да бъдем с Китай или Русия.

Трайте 50 години при Бойко и ще замъркате. Ще имате работа и здраве. Много ти здраве.

когато преди време ББ каза, че в България генетичният материал е лош - всички го оплюхте.. сега и германец го каза. Масовото отричане на проблемът обаче не спомага за неговото решаване.

очевадно е, че си именно от този материал.

Справка в интернет показва, че "бивш германски посланник в София" на име "Шрамайер" няма. Нито ГДР нито ФРГ (Вж. wikipedia)!!!

А друга справка показва, че въпросният господин е бил ЗАМЕСТНИК (помощник) посланик 1990-1996 година и има статии за България.

ами тяхната канзлерка меркел може ли този дипломат бивш и то да ми каже от каде доиде тя от бивщата комсомолска организазия на бившата источна германия *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

колко точно казано. разликата между кандят месия и апостол обаче е в това какво борисов ще направи. този човек има шанса да се запише в историята, но за момента му липсва смелост да ликвидира старите кадри. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ми как да ликвидира старите кадри бе, г-н Цонков? - и себе си ли да ликвидира?!

без да се счупи някое яице, омлет не става ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

видяхме ги тези с образованието как се ос..ха .нищо лично вапреки че и аз сам с образование .всички лидери трябва да са юристи ли ????

Правиш ли разлика между образование и диплома?

Нищо лично, но не ти личи, че си много образован. В две изречения поне две грешки - липса на запетая и "вАпреки", да не говорим за началото на изреченията с малка буква. Такива "образовани" са и останалите последователи на ББ и мноооого им личи. Жалко за нас - другите.

Гений е този, който е направил най-простото нещо, за което никой друг не се е сетил. Манипулацията е маймунско наследство.

Те тези които могат да мислят отдавна са разбрали,че от гласуването нищо не произтича...

Навсякъде политиката е мръсно нещо, но в нашата се бутат ама най-големите боклуци, всички бивши, настоящи или нереализирали се комунисти. Въпреки, че съм убеден атикомунист мисля, че от Иван Костов по-голям виновник няма. Цялата власт законодателна, изпълнителна и съдебна беше на СДС и той омаза всичко. Когато си на гребена на вълната и те следват хиляди, ти не трябва да ги разочароваш и обезверяваш. А за популиста Бойко хич не ми се пише - болшинството от народа няма какво да яде, а той строи ли строи магистрали, стадиони и тем подобни. То по тротоарите няма къде да стъпиш без да удари някоя плочка и пък окъпе, ама - на. Та така де - трябваше да избираме между Борисов и Доган и предпочетох да не ходя с фес. Понеже казват, че надеждата умира последна, се надявам да се намери някой все пак родолюбив Българин, а защо не Българка и да направи нещо смислено и добро за този в болшинството си наистина прост, лош и недисциплиниран народ.

Изказването на дипломата е обида за държавата ни. НЕДОПУСТИМО Е ДА СЕ ТВЪРДИ, ЧЕ БОРИСОВ Е НАЙ ДОБРОТО, КОЕТО МОЖЕ ДА ПРЕДЛОЖИ ДЪРЖАВАТА НИ. Когато говори за Борисов този дипломат е забравил биографията на премиера. ЗА ДА НЕ ЗАБРАВЯ КОЙ Е И КАКЪВ Е БИЛ ПРЕМИЕРА ПРЕДЛАГАМ НА СЪЩИЯ ТОЗИ БИВШ ДИПЛОМАТ ДА ИЗГЛЕДА КЛИПЧЕТО: "Svejo Бойко Борисов като охрана на Тодор Живков и Симеон" КОГАТО ВИДИ ОГРИЖЕНОТО ЛИЦЕ НА ПРЕМИЕРА ЗАСТАНАЛ В СЪДЕБНАТА ЗАЛА ДО ПЪРВИЯ НА БКП МОЖЕ И ДА МУ СВЕТНЕ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ СЕ Е СМЕНИЛА САМО СИСТЕМАТА НО НЕ И ТЕЗИ КОИТО СА НИ УПРАВЛЯВАЛИ ПРЕДИ ДЕСЕТИ , УПРАВЛЯВАТ НИ И СЕГА. Препоръчвам на същия този дипломат да прочете и истинската история за създадения от шефа на царското разузнаване партизански отряд Чавдар в който "партизани" бяха Тодор Живков и Дмитрий Яков Станишев. От априлския пленум на БКП проведен през 1956 година до сега нищо не се е променило. Управляваха ни чавдарци , а сега техните синове и охранители. Това е истината, която вие или не познавате или не искате да кажете г-н бивш дипломат.

Хайде сега сме се обидили на национално достойнство?! Ми прав е дипломата, защото българското общество не може да предложи друга алтернатива- толкова му са силите. Ти какво предлагаш- да следваме Китай? Или Русия? Само едно Шнайдер не знае, че в България няма сега европейски образована интелигенция. А ти вместо да плюеш по Шнайдер, защо не се замислиш над неговите думи? Едно време простия селянин Стамболов извърши един велик държавнически акт, който ще го запише със златни букви в историята- с един декрет отвори вратите за завръщане в родината на образованата в Европа българска интелигенция намираща се в емиграция. И тя се завърна, като само за 10 години промени тотално България, измъкна я от ориенталското менгеме и руската патриархалност и я превърна в модерна европейска държава. И сега е така, имаме такава интелигенция в Европа ,но нямаме държавници да я върнат в демографски умираща България. Защото тя не удобна на новия политически елит на България. Точно сега този политически елит отряза правата да гласуват на над 2 милиона българи и интелигенция намираща се в емиграция, но искаща да се завърне в България.

Безсмислено е да влизам в полемика с вашето предаване. ПО ПОДОБИЕ НА БОРИСОВ ТО ВИНАГИ НИ ГОВОРИ ЗА НЯКАКВИ ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ И РЕКИ ОТ ФОНДОВЕ КОИТО ЩЕ НИ ЗАЛИВАТ С БЛАГОДЕНСТВИЕ. От същата тази вещица Европа твоя Стамболов ни довлече и голямото наказание на народа ни - фамилията на Кобургите. Предполагам, че вашето предаване е било поканено и присъствало на проведеното на 18.ноември 2010 година награждаване в Мадрид на лицето Сакскобургготски. Същия е бил отличен с наградата Ото фон Хабсбург, която се връчва на личности, допринесли за европейската интеграция. Симеон Сакскобургготски беше удостоен с приза заради неговата подкрепа за мирна и обединена Европа . Сакскобургготски е обянил, че в тялото му тече кръвта на европейските КРАЛСКИ фамилии, което винаги го е карало да се чувства свързан със Западна Европа. Той подчерта подкрепата, която Ото фон Хабсбург му е оказал в интегрирането на страната в Европейския съюз и насърчи присъстващите да продължат да вярват в европейската мечта. ЧУДЕСНИ СА МЕЧТИТЕ ВИ, НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СА ЗА НАИВНИЦИ. НИЕ ВИ ЯДОХМЕ ПОПАРАТА . От вашата Европа дойдоха едни хищни инвеститори които като пирани обрапа държавата и я загробиха с брутен външен дълг в размер на 37 милиарда евро. КЪДЕ СА ЗАРОВЕНИ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНВЕСТИЦИИ ОБРЕМЕНИЛИ НИ С ТАКОВА ЗАДЪЛЖЕНИЕ. Изрови ли ги вашия премиер от ЕВН и другите сатрапи докарали ни до там, че с техните измислени инвестиции да плащаме астрономически цифри на ток, вода енергоносители и телефони. НЯМА ДА Е ДАЛЕЧ ВРЕМЕТО И ТОВА ВАШЕ РАКОВО ОБРАЗОВАНИЕ НАРЕЧЕНО ес ДА СЕ РАЗПАДНЕ. ДАЙ БОЖЕ ПО БЪРЗО.

И за доказателство в каква ориенталска държава е превърната България, как нищо европейско не е останало в нея, слушайте е гледайте песента на Слави Трифонов"Нема такава държава" , ние бихме добавили "в Европа". Така я гледаме и ние-българските емигранти от Европа!

Цял ден тека ли киснеш...нямаш ли си друга работа комунистическо мекере

Песента на Слави е страхотна Браво на пича. Песента отразява действителността в България- какви смешници- политици ни управляват , и как всичко в нашата мила родина е мутри и силиконови цици .

А случайни да не е 100% истина казаното за ББ?? Повечето дипломати мислят така и по тази причина никой не застава зад приказките на Уорлик защото знаят чии заповеди изпълнява ББ.

Стана тя каквато стана! Под маската на лицемерието хем хвали бати Бойко, хем нож му забива в гърба! Как се съчетава популистът и най-големият манипулатор с най-точния човек за момента, не е ясно!... Или е точният човек, или манипулатор! Кой всъщност е Борисов?! Човек с неподходящо образование, както други премиери от Източна Европа, проявявал завидна енергия, провеждал сериозен PR, но в същото време не разкрил нито едно от 200 знакови убийства?! Абе, г-н Посланик, да не би да искате да кажете, че Борисов е машина на времето?! Работи, ама друг я управлява! Мисля, че това си е чисто нашенска поръчка за такова изказване, още повече че са минали цели 15 месеца от възкачването му на премиерския пост!...