Борисов иска преразглеждане на случая с генерал Шивиков

Премиерът Борисов настоя по време на днешното правителствено заседание военният министър Николай Ненчев да изясни случая с подалия оставка ген. Димитър Шивиков.

Обратно в новината

Коментари - Борисов иска преразглеждане на случая с генерал Шивиков | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Генерал Шивиков не се връщай в армията при този м-р на отбраната и това правителство.Не може повече от два месеца да те унижават и разиграват ,за да се сети месията Борисов за преразглеждане на случая.Само наивници могат да повярват ,че ВП са взели еднолично решението за теб и не са уведомили министъра ,Плевнелиев и Борисов.Време е Герб и лично Борисов да престанат с пиар акции от рода на лошото и добро ченге.

Много си прав С Христо. Сега следва да се искат обяснения от ръководството на военна полиция, в лицето на полковниците Чепилски и Илиян Илиев. Да се установи дали със случая " Шивиков", не са разчиствали пътя си за израстване в кариерата. Да се провери колко "безкористно и честно" са изпълнявали служебните си задължения или всичко е пречупено през личната им амбиция да станат директори.

Началото на тази "история" е сложено от Военна полиция!?!?! Всички в системата на МО добре ЗНАЕМ кой и какви са назначените в тази структура!!?!Доносите и съчинените проблеми там са ежедневие!!! През дългия работен ден Военна полиция е по кръчмите и "движи" само час-пром??? Защо НИКОЙ не ги проверява??? Там са "настанени" връзкари и мамини чеда НЕГОДНИ за НИЩО!!!?!

като и МП-ля и президента "изхлипаха" загрижени се поразрових за съдбата на един новоповишен в ранг генерал (2о12 г.) полковник, след като поема бригадата след полк. Лилов. Лилов е разжалван до лейтенант след грешка на ПР-а му с израза "турско робство" и необмислено извинение на полк. Лилов на директния му главнокомандуващ в Ирак - турски генерал. От своя страна, подполковника наследил го е произведен бриг. генерал. След много успешна мисия с ... 3-ма убити военнослужещи. Да ви мирише на ваши и наши и мнооого политика ?? Те, затова е смешният плач на МП и президента !

страх от авторитета на този генерал е обхванал ББ ,страх който доста коментиращи споделят и който за отбелязване е основателен. Млад човек с авторитет като Шивиков зад когото биха застанали огромен брой хора е реална заплаха за статуквото . Друг е въпроса дали би могло да е за добро или напротив но търсенето на вождове продължава за жалост.

Без този смешники и позьор -генерал в БА. Много кадърен бил. За съжаление % на такива генерали вече е преобладаващ.

министър-председател не могат да се извършат реформи в България.Ще се борим с корупцията,ще спазваме законноста,ама голяма работа,че един генерал наредил безплатно военни да му вършат ремонт?!

Тези отявлени простаци от МС нищо нормално, сносно и умно не могат да сътворят! Просто капацитета им е такъв. Но ние сме по-прости от тях, защото им разрешаваме да рушат и безчинстват!

Даа, американците има да изкупуват много грехове към България включително умишленото убийство на Български войник (но и те американците изядоха големи шамари) Колкото до гнилата Тиква пак прави помен с чужда пита. Сега да видим кой е по-силен; Американското или Руското посолство. Залогът е за милиарди $$....%% при бъдещото модернизиране на БА. П.С. За тези които за разлика от мутрата ползват чужд език да четат Уикилийкс

Де да гледаха на всички случаи за корупция и злоупотреби обективно, а не само да разчистват политически неудобни можеше и нещо да стане в скапаната държава с това мутренско-комунистически/ ДПС/ управление.

Бригадата реве, защото Роската е главнокомандващ! А не заради генерала-палячо!

Циркът е пълен в Първа Частна държава. Премиерът и направо се,самоубива с това ачик-ачик лобиране. Ако беше нормална държавата. Бойчо, за чий тогава съществува военна прокуратура...ако New Тато се меси по собственно желание в дейността на съдебната система? Можеше да му съчувстваме на катила за съдбата му...ако беше,изкарал Две Мисии по 6 месеца...на Турската граница. В Афганистан е бил наемник на чужда държава под командването на турски генерали.

Тоя генерал като го уволнят ще стане политик, ще създаде мощна партия (пари много хора ще му дадат), ще засенчи ГЕРБ и най вече ББ. На следващите избори никой няма да си спомня за ББ и ГЕРБ. Ужааааас!

Леле какво тежко ' УВОЛНЕНИЕ ' го чака горкия - 20 заплати по 2000 най малко ., пенсия -тавана и на всяко вдигане на тавана и неговата ще я актуализират...... ЖИВ ДА ГО СЪЖАЛИШ ГОРКИЯ ЧОВЕЧЕЦ

Под документите до военната прокуратура стои подписа на министъра на отбраната.

Не е възможно МП и президента да грешат. Само комплоти за уронване престижа на "богоизбраната" власт, малиййй ! Па и избори идат, леле, леле...:)

ме разплака родният МП. То и президента се е разтревожил. Цяло Карлово реве :) Те нищо не знаят, министъра, тоже. Как е въможно мръсниците от Данс и прокуратурата така да ги кроят зад гърба им. Смях и ... сополи. Ни чул, ни видял и разбира се нищо не може да е вярно ! Божкеее, какво ни дойде до главата :))))))))

Военна полиция се занимава само с доноси и компромати! Военните полицаи стигат дотам в мерзостта си, че открито и нагло подтикват към лъжесвидетелство военнослужещи срещу свои колеги!!! Тази службица трябва да се закрие!!!

Съдейки по "-", явно доста народ се разпозна и се уплаши за местенцето си!!! Ама нали знаете, че рано или късно, всеки си плаща за делата...? :)

и тоя съдел.Абе в тая държава всички съдите.По-какво съдиш?Та минусите са, че си написал глупост.

Борисов да се отърве от ЦВетанов ,днес СЪДА ЩЕ ГО ОПРАВДАЕ ПАК а бабката бе осъдена за един стрък за лек А ТОЯ САМО ЗАРАДИ ЛЕКАРИТЕ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ МАХНЕ Е ЗА ТОВА НЯМА ПОВЕЧЕ ДА ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ ЗАЩОТО СА ОТ КОТИЛОТО НА БКП

DIDA

"...анонимен сигнал по телефона във Военна полиция..." Така беше и по времето на соца! И сегашната държава се крепи на взаимното следене, подслушванията, доносите, клеветите, компроматите! Обърнете внимание, че всеки, който е тръгнал успешно "нагоре" за благото на държавата си, града си, фирмата си, гражданите и подчинените му винаги му е спретвано някакво обвинение, за да бъде той провален. "Я не сакам на мене да ми е добре, а на Вуте да му е зле" важи в пълна сила за съвременна България. Жалко!

Вапиюща простотия...

значи вече всеки през работно време може да вземе няколко приятелчета и да си направи основен ремонт на жилището

Не всеки, само ако си военен и имаш подчинени. РАзбирай нещо като роби.

Прокуратурата пак се осра.

Как умело тиквата Бойко подменя ценностите и живота ни!В случая става дума за порочно явление,"прославени"командири и началници използват подчинените си за кокошкарски услуги.Това деморализира и без това разпадналата се армия.Факта,че работят в дома му е достатъчен да разберем с какво си имаме работа... Боко,защо не коментираш етническите напрежения,рИформата в здравеопазването,цената на тока...?От наглия ти ПР ми се повръща!

Той добавя, че е разговарял и с президента, който е разтревожен....Леле, мекотелото, лижещо задници на кравари и европейци е разтревожено!?За какво, как не се разтревожи, че нямаме 1 боен изтребител, че изхвърлиха на улицата хиляди млади офицери, че съсипаха армията,защо Пожарникаря го защитава, след като е нямал 1000 лв. за ремонт и е ползвал войници, да си ходи!Кокошкар, а не офицер, без чест и достойнство, каквито са и министъра му и Пожарникаря и влечугото, водещо се Върховен главнокомандващ, на какво обаче, не е ясно, на единият руски вертолет на 50 години!Изпитвам винаги срам е омерзение, когато някой пършив цивиляга, не помирисвал партенка или недоучил милиционер пожарникар ми се правят на загрижени за армията, каквато, междувпрочем, отдавна няма....

наборе...:)) +++

"млади" офицери говориш-за тези които получиха по 20 заплати,намърдаха се на синекурни службички и продължиха да лапат дебела пенсия и дебела заплата без дори да са помирисвали истинска военна обстановка .Военните бяха държава в държавата,използващи всички благинки от заплата,храна,облекло, 20 заплати накуп при пенсиониране,,а да не говорим за кражбите особено в строителните подделения.За това недей да квичиш и да обиждаш който ти падне,защото и пенсионната система е на това дередже от тлъстите пенсии изплащани толкова години на "заслужилите" термити с претенции ,лапали цял живот.

се успокой и обясни какво искаш да кажеш и "+" ли си или "-". Защото и двамата сте прави, но ти всъщност ревеш...:) Г-н генерала дали си е получил 20-те заплати ? И дали щеше да ги получи, ако го бяха уволнили, та е побързал да си ги "подсигури" с рапорта? Сумата можеш ли да предлоложиш и да изчислиш колко мин. пенсии са това ? Та, какво искаше да кажеш ???

Говори за уволнените хиляди офицери от лейтенант до капитан. Например 2000 г. целия випуск химици ги уволниха веднага след завършване на НВУ.

Абе фуражке проста... На мен пък ми се повръща от тъпи офицери, които защото са били некъдърни за каквото и да било ... са станали офицери !!! Минах през казармата преди 30 години, но още ме побиват тръпки от преживяното там... от безизходицата в която е обикновения войник ... подчиняващ се на некъдърни глупаци.. които са в съсътояние да го окачат на бесилото заради каквото си решат... Разни всесилни ВКР-та ... могат да пратят на разстрел с измислени компромати

СОРРИ ГЕНЕРАЛ ШИВИКОВ , ЧЕ ТЕ ТАКОВАХ :)))

ПИЧалбари-тъпанари!

Карлово в момента е най-наемническо-печелбарския град у нас а може би и в НАТО.Там не можеш да чуеш думи за българската армия,за отбрана на родината,за учения за защита на границите,дори за това колко се служи,каква заплата се получава.Там се приказва само каква и къде ще е следващата "мисия" /разбирай чуждестрана платена намеса/,колко долара на ден ще плащат,за колко време ще бъде,в коя банка ще привеждат парите...БЪЛГАРСКА АРМИЯ!?!?!?И очаквате едни платен наемник /от Т.Живков - хоп към НАТО/ да не защитава друг?А аз питам:дали Карлово и неговите наемници ще защитят България - я от Русия,я от Турция,я някой друг бивш или сегашен "партньор"?

Това е главният проблем, а не този, за който се е загрижил ББ! Дали тази продажна армия ще защитава страната и населението в нея, или ще си гледа печалбите и ще стреля срещу всеки, когото й посочат НАТОвските началници?! Това трябва да се обсъжда на форума, но троловете си имат опорни точки ... ((( И троловете ни са платени от чужди централи ... Р Е З И Л И А Д А!

Определено не живееш в Карлово, иначе нямаше да сътвориш такава глупост... Ти специално с какво допринесе за страната си?!?

Русия не може да бъде враг на България. Спомняш ли си, че са отказали доброволно да ни приемат там.

Кого е защитавал в Афганистан? България? Или интересите на САЩ, ерго НАТО за производство и продажба на наркотици, които муджахидините, разбирай студенти прекратиха. Може човека да е честен и отличен специалист, но не служи на България.

то армия няма,само с генерали се разправяме! Станали сме едни смешници,еша си нямаме!

Борисов нещо много набляга, че бил натовски генерал. А български е ли, или това няма значение? Все пак защо бидейки на държавна служба е наел подчинени, също на държавна служба да му вършат лична работа? Отговорът е елементарен - така ремонтът ще му излезе почти без пари, а за трудът им ще се изръси за малко кебапчета и някоя бира и толкова. Това е кокошкарска работа, но е вид корупция. Щеше да е различно, ако беше помолил за тази работа колеги, които не са му подчинени и не са с по ниско звание от неговото. Ако си сержант, ха посмей да откажеш да работиш ангария на генерала? Ще откажеш, но после ще ти тракне една характеристика за неблагонадежност и сбогом армия. Военните открай време имат навика за използват труда на подчинената войска за доста далечни от армията задачи. По времето на соца армията се пращаше да прибира необраната реколта по полето. В зависимост от службата такива мероприятия можеха да бъдат истинско разтоварване. Моята служба беше от тежките - за 2 години точно 2 x 15 дни домашен отпуск. В останалото време по горите в наряди и никакви гарнизонни отпуски, никаква цивилизация. Затова когато една група войници ни изпратиха да боядисваме бунгалата на една почивна станция - това беше нещо райско! Мацаш с валяка, свиркаш си и се радваш на такава безценна свобода. Защо точно войска ще боядисва бунгала е друг въпрос, но и тогава вероятно някой си генерал е гушнал нещо от тази работа.

Копелетата са знаели,че не може да се върне и за това са го насолили.Ченгетат нямат нищо общо с военните. Първите са с много лица и да ги плюеш те викаф,че дъжд ги вали, а вторите са друг тип хора.Войници. Чест и така нататък.Жалко.Кофти.Неам нерви.

автбиогравия на Нушич, естествено я нямаше, оти сам женен, но намерих томче с негови пиеси. на руски е, с очила вечи. завиждайте! не че нема да прочита и големанов. ей тъй..за мяра неква за депутат. откаде накъде ша вервам на некав сърбин. че и умрел давно давно. можи па да ме сложите в клетка, от пиеса на Нийл. с табела. мамуната коя чете. що да ни можи...ако дават очила. та тъй. са делиме. щото нема да пия и пуша. искам да си мра здрав и прав при Москов. освен ако не дожда иван иваничов. знайте ли кой е? Семен Слепаков - Иван Иванович. моя сасед.

абре, редакторчетоооо :: може поне един постинг да мине без любимия ни боко.тиквата и пр.е волнонаемници като този измислен генерал. Нямате ли други теми, а?

сензорке. оти не можиш. аз сам вазрастен човек и отговарям, за постъпките ми, думите ми.. нема нужда ни да ма пазите, ти да ма ми ги крадете. не съм трол. човек съм с име адрес и семейство. човек, който много пъти е отказвал,печалби...разни. немам нужда от лъжи. вие имате нужда от мен.

мутрата пак се забрави и се меси в судебната система. разбрахте ли сега,защо "румунскят варянт" не бил за нас,щото тогава няма да го питат кои да судят и кои не.да идват избори та да се отурваме от него,неук позарникар.

Герой бил добре. Ама на тия истинските герои дето пълзят в окопите и заплатите са им 10 пъти по малки от неговата няма кой да им ремонтира апартаментите и няма кой да им гледа децата. Тоя хем взима пари за натовски генерал хем тарикат тръгнал да се прави. Голем герой. Половин Левски да кажем.

Сега само гледайте къде ще го заврът прок

Да не си подава оставката а да е бори в съда. Борисов да внимава какво приказва. Ако наистина е ползвал редници да си ремонтира апартамента и тия редници са свидетелствали срещу него значи не са му били приятели.

Как не се е сетил, да не си подава оставката, а да се бори в съда. АМИ не може , защото по времето на СДС направиха този закон за достъпа до класифицирана информация т.е. първо се стреля после се пита имаш ли сестра.

БОЙКО МУТРАТА ВИЖДА В ГЕНЕРАЛ ШИВИКОВ КОНКУРЕНЦИЯ ЗА ПОСТА МИНИСТЪР - ПРЕДСЕДАТЕЛ :)) ...

... вижда, друг път... виж му само физиономията... не че някои от тях е ален делон, де...

Военният съд и прокуратура са последните институции останали неподкупни. /изключвам военни магистрати минали към цивилните прокуратури/. За да бъдат спокойни политиците отнеха правата им да се занимават с полицията. докараха я до Гърмен, Орландовци и т. н. По- добре да ги закрият и тях за да си правят всички каквото си искат.

данс = продажници провокирам ви като ви казвам, че не правите педе-аски работи , просто не заслужавате това определение ! ееее каква провокация за диалог, но никакъв отговор гузни сте нали ? Данс и нац. сигурност организират износа на бели роби !

И КАКВО , НЯМА ПАРИ ЗА МАЙСТОР ЛИ ТОЗИЙ БГ ГЕНЕРАЛ..

данс = продажници провокирам ви като ви казвам, че не правите педе-аски работи , просто не заслужавате това определение ! ееее каква провокация за диалог, но никакъв отговор гузни сте нали ? Данс и нац. сигурност организират износа на бели роби !

държавата могат да поправят зависими от бюдзжета.

немаш представа какви масиви с патентни съм обърнал. за да знам, що не можеш да си го купиш от всеки магазин. просто е. но е сложно за фирми с милиони бюджети за година. беше предизвикателство преди години. казваш, показваш, че нещо съществува... и никой не знай. освен дир. ми ако е нещо не за показване? ми ако секи можи си прави изолации от отпадаци.. обещавам, защото се знам. като не пия и пуша. бъдете честни. оти ша плащате. дори за опит.

теди. знаеш каде. знаеш и колко рядко я отварям. кутията. аз не виждам бизнес без честност съ партьори. затова в дир тук казвам. аз такъв и такъв. имате име и адрес. тва е гаранця, за три години удвояване. за пет утрояване. най малко. и е за спорта, не само за кеша... ало..имате продукт който нито го произвеждате, нито го продавате. и никой го не продава. защо не го произведохте, или предложихте в близкия ми маркет? и аз искам да го купя лесно е. или не е.. сигор сензора вечи купил го е и плува в дупето... нека са похвали. с история на ...дето плува. -за мен дир е удобно и широко место.

данс = продажници провокирам ви като ви казвам, че не правите педе-аски работи , просто не заслужавате това определение ! ееее каква провокация за диалог, но никакъв отговор гузни сте нали ? Данс и нац. сигурност организират износа на бели роби !

Шивик, дръж се приятел!!! Ти си един достоен офицер и достойно си тръгваш за удволетворение на всички политически помияри! За кой от вас бе политически нещастия ще плаче някой!!!! За този достоен български офицер /а те не останаха вече/плакаха хиляди!Отидете на мисия в Ирак, Афганистан и върнете момчетата на които сте им командир ЖИВИ и тогава ще имате право да съсипвате живота на един професионалист!!!!

... и това че е герой (до колкото може да си герой седейки на хлад в щаба) му дава право да си ремонтираше апартмента с редници? Ами Левски ако беше прескочил оградата и след освобождението беше станал един министър председател и беше тръгнал на дребно да търси благини пак ли щеше да е апостол на свободата или обикновен тарикат??

Абе, хайде да се запознаете първо с обективните факти и тогава да се изказвате, а?!? Че иначе сте меко казано смешни!!!

Ако това не е заседание на глави на мафиотски кланове в сградата на Министерски съвет, кое е тогава? И същите бандити правят правна реформа ....., е па, урааааааааа!!!!!