Борисов ще подкрепя чуждите технологии

"Ще подкрепям големите инвеститори, които влагат капиталите си във високите технологии, разкриват нови работни места и осигуряват заетост на висококвалифицираните български специалисти”, е заявил премиерът Бойко Борисов на срещата си с вицепрезидента на Hewlett Packard за Централна и Източна Европа Ахим Кътлър и с генералния директор на България Ираван Хира.

Обратно в новината

Коментари - Борисов ще подкрепя чуждите технологии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Годподин Борисов, разбирате ли от технологии, или колкото от технологията за унищожаване на боклуците, дупките по пътищата и избор но министри за правителството си???

Този мислител с този вглъбен поглед може някой ден да подкрепи и подземната авиация. Хвала на такива титани на мисълта, които хал хабер си нямат от нищо, но гледат умно! Гледайте го и вие умно, българи и ще видите ... вие си знаете какво!

на тез сметки филантропите от Отворено общество ли те учат не разбрах????

Бехарчо наш с Ираван и Ахим, ама те си били лика прилика...))))

Въпреки че ХП са ми противни (работил съм в тоя център), не мога да не им се възхитя как деликатно поднасят новината на българските данъкоплатци: Вицепрезидентът на Hewlett Packard за Централна и Източна Европа подчертал на свой ред, че компанията е участвала в изграждането на проектите по Шенген в новите страни-членки от Европейския съюз и ако е необходимо ще съдействат и на страната ни. Демек ще ви продадем два-три тона железа на десеторна цена (ако имате нужда, де) (очаквателна усмивка).

Смислено,точно и ясно.Поздрави.

Принципно правилно.

Ще подкрепя той ама друго - макарите на Манго 'калкулатора' от Факултето

Brato vij go toa nasha i ular (vratovruzka) okolo vrato nosi i ot Hapka Pivka (HP) razbira.

Баба Пена от село подкрепя разработката на блейд сървъри и виртуализация... :-D

тая година полупроводници, догодина цели проводници. Копие на Тато.

Za da razberete kak deistva HP pozainteresuvaite se kakvo sana sus sedalishteto i za EU v Oblastta Isere (Grenoble) France. Smuchat pari ot danakoplatcite (Durjavata) i sled ova napuskat. Sushtoto shte napraviat i s BG.

Има и тук в България, но едва ли надвишават 500 човека :(((( Говоря за сериозни хора със специализирано обучение.

Фотошоп

Поне умно гледа ако че нищо не разбира

Че те кадърните IT специалисти избягаха, бе!

Дрън, дрън - малко да поотшуми кризата и се изнасям. Наслушах се на обещания за по-малко от година от всякъде, ама отвсякъде...

б.б ще изчезнеш от арената. много си на голямо

Помня как HP изнудваше държавата да бъдат отпуснати безвъзмездно няколко млн. за обучението на кадри. И доколкото помня май ги отпуснаха. Но забележете - никъде не се споменаваше гласно, че реално обучението е за техните технологии, ползвани в HP, които в конкуретна фирма тези знания са без стойност. Така реално се получи спонсориране от страна на държавата на една от най-богатите фирми в света и то от кой - една от най-бедните държави в Европа. А реално HP какво са открили в България? Център за слуги! Нищо развойно и стойностно няма! Така че Бойко Борисов да има едно на ум!

Е как да не може да им се угоди?! Доведи Станишката да му се кланят, че и безплатни кюфтета ще има.Е-е безплатни за тях,защото ще ги платят такива като теб.Ще изпаднат в душевен оргазъм - г'з да е червен да е.

Борисов да махне СИБАНК от работата на държавата и като се спре източването от посредничеството ще се намерят парите за запълване на дефицита. И Мургина да помогне с връщането на милиардите!

Ами приятелю, така е защото там се напълни с лингвисти, а не компютърни специалисти. Получават толкова, колкото заслужават. Не се прави колцентър с 50-100 заучени реплики. Там са такива головодници, че след като ме сринаха от хумор няколко пъти, осъзнах трагичността на картинката и ми стана много тъжно. Кадровата политика на НР по подбора на персонал е много зле. За 800 лева на месец може да закачат само някоя посредствена патка завършила английската или немската гимназия. Истинските компютърджии и то само с английски няма да си направят труда и на интервю да отидат за под 1200-1300 стартова заплата.

НЕ МОЖЕ ДА ВИ СЕ УГОДИ

Че заплатите са такива за каквито има пазар. След като работещите са съгласни. 160080012 > 15 милиона лева на година. И това само за заплати. С осигуровки, наеми и консумативи сумата сигурно е двойна. Малко компании идват да произвеждат продукт ориентиран предимно за износ на такава стойност. Само глупак може да твърди че е малко, ама на него и европрограмите са му малки.

Добре бе скапа проекта на IBM в Ботевград за 50 мил. инвестиции, а сега с конкурентите пие кафе и ги подкрепя! Ала HP няма да инвестира тук никога! Тапак!

На практика излиза,че българските специалисти по модерните технологии са изпреварили властта на ГЕРБ и на Бойко Борисов?Добрата новина е,че премиера е компетентен не само по карате и ППО,но знае всичко и за високите технологии.

Управлението на държавата и оттам на обществото не се състои само в решаването на икономически проблеми. Когато се следи поведението на Б. Борисов се вижда, че има желание да подобри нещата, но идеите му ,поне според изказванията му, са в стил американски трилър/ екшън. Същия модел на поведение, говорене и изразеното мнение имат Обама, Путин и Саркози- като на смелия спасител,като на излязъл от филм добър полицай- все едно конвеир за герои made in ????.

Браво, затова в ХП в момента тече акция по натиск към служителите за намаляване на заплатите

Но защо вождът и учителят ББ пропусна да каже, че тези 1800 човека в Глобъл Деливъри в София, получават само 10% от заплатите на западните си колеги?

много бързо започна да лиже чужди задници.нали е родолюбец. може би комисионните са повече.

edno mnogo pravilno mnenie, no tezi amerikanski podlogi njama i da mogat da go razberat.

Тоя пък знае ли какво е технология?

gleda kato car Priam Troianskia kon :))))

И кой ще е тоя луд да инвестира в България, която се отказва да има енергетика. Нали всяко производство иска ток, кой ще рискува да зависи от капризите на Турция или Румъния примерно.

Начин за навлизане на най-големите мултинаднационални корпорации, предимно американски и пълна денационализация на българската икономика.Също и начин за пране на мръсни български капитали от едрия бизнес в ръцете на българската олигархия. Къде ти е Борисов законодателството за проверка чистотата на капиталите и инвестициите, каквито имат всички стари членки на ЕС ???? Това е и нивото на тяхното демократично мислене в защита на своята икономика и държава- не виждам такова у теб?!Така не се създава средната класа от която има нужда България и която си остава най добрия данъкоплатец и носител на доходи в бюджета в развитите европейски страни и демокрации. Идея за България

Ще подкрепя чуждите технологии и ще увеличи ТРОЙНО учителските заплати.Сега вижте какви коментари следват.....

...не е ли изненада (25.08.2009 г. 15:17ч.) Управлението на държавата и оттам на обществото не се състои само в решаването на икономически проблеми. Когато се следи поведението на Б. Борисов се вижда, че има желание да подобри нещата... 1-ви отговор: Не е изненада 2-ри отговор: Да, като се подмени българския бизнес на всички нива:от държавни поръчки, през IT-технологии и магазинна мрежа. Бананова република? Що пък не, като мислихме със задните си части.