Задействат плана за защита при бедствия

Премиерът Бойко Борисов разпореди въвеждане в действие на Националния план за защита при бедствия. Подготвя се решение на МС за ден за национален траур.

Обратно в новината

Коментари - Задействат плана за защита при бедствия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българите сме състрадателни хора, доказали сме го МНОГОКРАТНО! НО НЕ ТРЯБВА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА ЗЛОУПОТРЕБЯВАТ С ТОВА!!! КОЙ УМНИК ИЗЧИСЛИ,ЧЕ 325 ЛВ СА ДОСТАТЪЧНИ ЗА ТЕЗИ ХОРА,ОСТАНАЛИ БЕЗ НАЙ-БЛИЗКИТЕ СИ ХОРА И БЕЗ КЪЩИ ЗА ПОСРЕЩАНЕ НА НАЙ-НЕОБХОДИМИТЕ СИ НУЖДИ? ВЕДНАГА ОБЯВИХА БАНКОВА СМЕТКА И ЧЕ ТРЯБВАТ ДОБРОВОЛЦИ ЗА РАЗЧИСТВАНЕ! ВСИЧКИ ЩЕ СЕ ОТЗОВАТ! АЗ ПИТАМ КОЛКО МИЛИОНА ИМА В БЮДЖЕТА ЗА БЕДСТВИЕ И АВАРИИ? И ВМЕСТО ДА РАЗДАВАТ ТРОХИ ПО 325ЛВ-ДА СИ НАМАЛЯТ ПАРТИЙНАТА СУБСИДИЯ ОТ 11 НА 1ЛВ,ТАКА ЩЕ ПОКАЖАТ,ЧЕ ПОНЕ МАЛКО СА СЪСТРАДАТЕЛНИ КЪМ ТЕЗИ ХОРА-А НЕ САМО НА ДУМИ!!!

Само командировъчните и кетъринга на политическите фарисеи, присъствали в Хитрино ще е по-голям от обезщетенията на пострадалите!

И какво от това?

Шуменец съм. Като дете прекарвах лятото там. Това е втори инцидент. Преди към 40 години, бях доста малък имаше катастрофа на 2 влака на същото място. Разля се мазут от цистерни, НО НЕ СЕ ПОДПАЛИ. 4 часа сутринта по тъмно пак се издумкаха влаковете, единия спрял, другия отгоре му. Мазута го събираха от улицста с фадроми- спомням си, пръскаха минаващите влакове през гарата и т.н. Железарии от вагони навсякъде, но тогава имахме късмет. Ще е било събота/неделя, бяхме на гости при баба ми и дядо ми. Сега нямам близки там - българите почти се изнесоха от тоталната беднотия в района. Останаха турци главно да се борят някак си без работа с живота. Три улици отдолу каза премиера са пометени. Там беше нашата къща. Продадохме я отдавна. Няма да се възстанови селото този път. Няма. Там няма поминък, а при комунизма беше процъфтяваща община с предприятия и т.н.

Голqма Терца IP-то ти е поискано, получаваш предуреждение! Внимавай!

Даа, този Голяма Терца, да не се чуди после, ти ли ме блъсна или аз паднах

Тия от БСП и СДС(РБ, ) съсипаха държавата още 1989 г. Докараха и царя щото имаше услуги да им връща и те така. Добре че Герб все пак изритаха от парламента тея крадци и България дръпна икономически.

Щом Генерал Борисов е на мястото на трагедията съм спокоен. Знам че ще накара всички да си свършат работата без да се мотат.

ВЪПРОС КЪМ ГЛЕДАЩИТЕ БГ ТЕЛЕВИЗИИ : - КОИ БЯХА ПОВЕЧЕ ОКОЛО ГЕРБЕРАСТИТЕ ? - БОДИГАРДОВЕТЕ НА МУТРИТЕ ИЛИ МЕДИЙНИТЕ ШУВРАНТИИ ?

Абе тази Корнелия нещо съвсем се покри. Видя проблем и бега та се не видя веки.

корнелия не е ли една от сдс? справям се с всеки един от вас, трабва да призная, че малко бавно върви... но де е що време, все пред мене е!

Правителството в оставка е все още действащо, какво да прави Корнелия там?

прочетох внимателно всичко написано до сега и за съжаление не откривам нито един представителна БДЖ, ЖИЕЛЕЗОПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА И ДЪРЖАВНА ЖЕЛЕЗОПЪТНА ИНСПАЕКЦИЯ, А ПРИСЪСТВАТ ХОРА за който влака е една голяма печка, която само пуфка, пафка

ВЛАК НА СИКАДЖИИТЕ УНИЩОЖИ ЦЯЛО СЕЛО И ИМ РАЗДАВАТ ПО 325 ЛЕВА :)) ... А УТРЕ , КОГАТО "ХРАБРИТЕ ФОТОГРАФИ И ЖУРНАЛИСТКИ " СЕ ПРИБЕРАТ В ШОПЛУКА , ЩЕ ИМ КАЖАТ НА ПОСТРАДАЛИТЕ "КОЙТО НЯМА ЗАСТРАХОВКА ЗА ИМОТА ИЛИ ЖИВОТА ДА ГО ДУХА " .... ПРИ КАПИТАЛИЗМА , ДЪРЖАВАТА НЕ Е СЪЗДАДЕНА ДА ПАЗИ ЖИВОТА НА ГРАЖДАНИНА , А ПАРИТЕ НА МУТРАТА И БЕЯ :)))

Казах ви , тоя от снимката бокоІІбългароубиец няма да си иде без кръв , тоя като другаря си ердоган ще запали държавата , няма разлика с оня диктатор , чакайте още подобни взривове както у турция . Няма случайни работи.

По времето на управлението на БСП, всичко беше спокойно, всички бяха добре, докато не вземат отново управлението ще е така......от зле по-зле!

Ти си хабсолютно ЛУД.

Другарю Иванчев, ти си пълно ку ку!!

Едно време БСП като бяха на власт и изгоряха войниците в камиона, Същите Корнелийки се бяха изпокрили и нищо до ден днешен брато..... Пълни мижитурки пък народ ще искат да водят.

Представям си Корнелия в подобна ситуация: "Ние от Бе Си Пе то, ще пледираме на извънредното заседание за щателно разследване на ситуацията и ще се обявим против произвола в БДЖ!" "И аре чао че ми стана лошо и трябва да готвя тюрлю гювеч за Овчаров с много чесън, босилек, магданос, няколко стръка зелен лучец, 2-3 картофчета, мазнинка и това във фурната за няколко часа на слаб огън. " а, за пострадалите?! Те институциите ще се оправят.....

ИСТИНСКИТЕ ПРОБЛЕМИ НА ХОРАТА В ХИТРИНО ЩЕ ЗАПОЧНАТ КАТО СИ ОТИДАТ ПИ-АРКИТЕ И ПОМИЯРКИТЕ :))) ...

Мъжагите дращят партийни постове, а премиера Борисов като истински държавник продължава да е сред хората в бедстващото Хитрино. Борисов работи докато тук малки партийни педа...чета сипят слуз. Еми няма как да уважавам михлюзи.

Ако беше работил този тиквеник, тази трагедия нямаше да се случи!

Ти ако беше работил съвестно , тогава нямаше да се случи. Щото от псевдо специалисти като вас и Машиниста стават такива неща.

За пореден път се убедих, че сме прост народ! Как не ви е срам да хулите и плюете бе тъпана.ри безбожни? Бах ти изродите! Има жертви, има загинали, те плюят! Политика правят! Един път "Бог да прости" не казаха! За тях жертвите и човешките съдби не са важни, вано е да плюят по Борисов! Безродници отвратителни! Гади ми се от вас, така наречената опозиция!

А ти мислиш че божие наказание а не немарливост и престъпна небрежност. Въпроса не е плюенето а в тава защо пак

и докога така

борисов, чумата да ви тръшне!

Разделение! Омраза! Това сее злобната опозиция! Толкова много им е "мило" за Родината, за народа, че плюят и мразят Борисов, пък нито дума не казват за жертвите от същия този народ, който те искат да спасят! Даже и пред човешките жертви не се спират да мразят! Това е опозицията!

Такива кълнящи комунета като тебе и тези които се радват на написаната простотия от теб, сте пълни нещастници. Простотията ходи по хората...

Вместо да пишете коментари против Борисов, вземете та си намерете работа, защото пари наготово никой няма да ви даде, дори и лъжливата Нинова.

Пари не се дават.Те могат само да бъдат откраднати.

Премиерът Бойко Борисов разпореди въвеждане в действие на Националния план за защита при бедствия До човека оркестър - Накарай и поверените ти институции да си свършат работата преди да се избият хората - след туй е много късно .Парата пак отиде в свирката. Кой утвърди плана гражданска защита за Хитрино

За партизанска глава са дадени 62,5 милиона лева, или това са 1450 отрязани глави на българи за ПАРИ, а партизаните са признати за борци против фашизма от сегашните ти господари и пак по техно нареждане е и Нар. съд , а не от братушките и Съветската армия без която сега евроатлантически ценности на 36 ти у шестък.

борисов, ти си аут, негърски гъзоблизец! това е, нещастник, лузър и тъпо говедо! оди да садеиш картофи, нещастник!

Вижте представител на опозицията (БКП, ПФ, Атака и тн.). Вижте колко им е пипито! Простаци от класа! И вие ли се числите към тях? И вие ли искате да бъдете като тях?

Кой изби децата в Ястребино? Йорданов, нали?

абе оставете човека мишка да си гледа живота тои първи напусна потъващият кораб не го тревожете повече

Оказа се, че бай Хой не е Батман, а Ратман :)))

тогава черквата е била с името "Св. Крал", дядо се вьрнал с тежка рана на главата си,, разказвал ми е откьде е белегьт на челото му,, радваше се че е бил от оцелелите,, после станало ясно кои я е взривил,, били са отряди на георги Димитров от село Ковачевци, не знам кои окрьг София или Перник ... било е трагедия - много пострадали и убити при този атентат ...

Няма ли институции в тая държава,че се налага кралят-слънце да се разпорежда?

Нарцис Борисов е на всяка манджа мерудия.

Спомням си случая с влака София-Кардам край с.Реселец, до Червен Бряг. Беше, мисля, пролетта 2011. На снимката (пазя я и досега) се виждат двата обгорели и силно деформирани, провиснали почти до релсите, вагона. Обясненията за случая бяха свързани с повреда на ел.инсталацията като причина за пожара, а също и вероятно разляна ракия от счупена дамаджана. Такива ми ти работи...

говедото задейства планове. уруд, разкарай се негърско чучело!

За Боцето тагедии като тази в Хитрино са златна мина.Ще го снимат камерите,ще обяснява какво ще направи,ще обясни пак колко е направил за стадото.След това ще отиде гаража да разпределя милионите с когото трябва.На хората ,които са пострадали 325 са им даже много.Важно е Боцко да джитка с джипове по за 200 хилки да обяснява как няма пари за друго,освен за магистралки и саниране.Естествено стадото се кефи и го боготвори,особено бръкналите в кацата с меда до дъно

абе някой лъже яко, полипропиленът не е избухлив. В този влак е имало необявени боеприпаси или е заложена много мощна бомба, за да отнесе половин село.

Може да лъжат и защото това са "газовите връзки",които ни уреди ББ и Деформаторите като прецакаха Южен поток.

Спечелят ли комунистите избори и нещстастията започват.

по точно говориш?

За тея на бацето :)))

Не мога да разбера, защо с новината стои и физиономията на Тиквата? Защо когато е станала трагедия при това при тяхното все още управление, те вместо да сведат глави, отново си правят ПР, изказвания, снимки ... Трябва ли Тиквата да издаде нареждане за да работят службите? Не следва ли всичко каквото трябва да се направи от готовите планове за такива случаи? Нямат ли поне малко срам от жертвите които със сигурност са част от тяхното некадърно, безхаберно управление, та на техен гръб за последно да си правят ПР? Явно не са разбрали поуките, ще трябва още много горчилка да изсърбат...

Докога разни политически трупове ще си правят пиар с трагедията! Кой е отговорен за трагедията- за мен това е абдикиралата държава от своите отговорности и упражняване на най- елементарен контрол! Сега ще дадат по 300 лв на пострадалите и по всяка вероятност ще обвинят машиниста или стрелочника за виновни. В развитите държави също стават подобни инциденти само , че тогава министри и правителства падат и отиват в затвора. В нашата скапана и проядена от корупция държава такова нещо не може да се случи, след седмица всичко ще се забрави и потули и всичко си продължава по старому.

При Борисов гърмят влакове,заводи(Миджур),едни американци гърмят с бг гранати ...и те така...герб се наричат!!!

Kalin

то и в едни кули близнаци нямаше една група хора ама........бая кръв се лее от тогава

Радев бръщолеви пълни небивалици, много много неадекватен човек

Само в сороските куха глави за сега. Чехъла и ББ са първенци в това.

В страната няма изградени планове и система за действие при различни аварии и такива произшествия, т.е. импровизира се с неизбежния хаос и непремислени решения, взимани в момента.

Влак , частен , цирк Държавен, до кога ще се спонсорират самозабравили се "Бизнесмени" с парите на данъкоплатеца....Моето скромно мнение е , че собственика на влака трябва да обезпечи всички потенциални искове, ако ще и да фалира.

абсолютно, Булмаркет веднага трябва да започне да обезщетява пострадалите граждани, да им възстанови имуществото, да поеме всички средства за здравето им = > трябва да възстанови на 100% щетите в селото.

четящ и мислещ.Винаги съм се чудел и съм искал да асимилирам какво значи "Добрият негър е мъртвият негър","Добрият комунист е мъртвия комунист".Сега почва вече да ми се изяснява донякъде.В интерес на лични облаги,комплесарски и болезнени себелюбия,алчност и т.н. тези човеци са загубили напълно човешките си качества,образ и подобие.Това са човешки зверове.

бегай при негрите брже тогава

300+/- кинта и няма проблеми

Kalin

ти явно си столетник щом повдигащ въпрос за нещо преди 70 години ами щом си съвременник на тази случка кажи на хората защо тези които е трябвало да бъдат убити там ама нито един вито един не е бил в църквата!

Отвратен съм от част от жителите на Хитрино. Вместо да обвиняват и търсят сметка от тоя който ги е взривил, те обвиняват спасителите си. Особено тоя на когото съпругата му е с 90% изгаряния, съмнявям се, че той и по дребния му приятел са пияни а не пожарникарите, и по вероятно те да са псували пожарникарите отколкото обратното. Вместо да е по болниците където е пострадалата му съпруга и да даде кръв той се вре пред журналистите и обвинява спасителите си. Положението е било такова, че преди взрива до всяка къща да е имало пожарна, пак почти нищо не могат да направят. Подобно оръжие има казва се термобарична бомба и по поразяващ ефект е след ядрения взрив.

От 6 без 20 спасителите идват малко след 7 часа. Какво им е било на хората за това време?

Аз си спомням от коя партия взривиха на гара Буново влака през 1985 г. 6 убити и 9 ранени, ред жертвите са и 2 глухонеми деца. Атентаторите наричат себе си "Турско национално-освободително движение".

И ся започва бла, бла, бла от страна на вечният и едно исо на слугинажа, че на починалите поп не им требе. След три седмици сичко се забравя, както с наводненията, взривовете в разни заводи и погреби, Сарафово, мигранти и други благинки на великия ЕС. Давайте вече Козлодуй на великите частници, че да се затрием окончателно. Стига клан, клан, недоклан.

били вече лидера на ГЕРБ,Бойко Борисов,лидера на ДПС,а къде е "номинираната" за министър-председател и ще печели изборите кака ви Курнелия.Тя сега се ослушва и от утре ще почне да критикува и поучава.Ха да видим няма ли да е така.Дори и при тази огромна за България трагедия.Тя май беше в нейното село ,близо до Мизия и плюеше там повече от дебита на наводнението в него край.