Махнете лекаря след трагедията с Гергана, препоръча премиерът

Премиерът Бойко Борисов откри първото заседание на кабинета за 2011 г. не според предварителния дневен ред, а със случая с починалото след операция на сливици 4-годишно момиче в София.

Обратно в новината

Коментари - Махнете лекаря след трагедията с Гергана, препоръча премиерът | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ясно е че тези ченгета мразят лекарите. Нормално е. Тотална атака във всички медии. А този е най- зле от всички Министри на Здравеопазването. Не съм много сигурен дали е практикувал сериозна медицина. По голям подмазвач не съм виждал. А за Бойко да не стане като в Горна Оряховица, как лекарите убиха детето, а то си било умряло. Само че никой не им се извини.

ПОЗНАВАМ ТОЗИ ДОКТОР ОТ ОКОЛО 30 ГОДИНИ И ИМАМ НЕВЕРОЯТНИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ ОТ НЕГО - ОПЕРИРАЛ МИ Е ДЕЦАТА И МЕН,НО СЕГА СЪМ МНОГО,МНОГО ПОТРЕСЕНА - НАПРАВО ВТРЕЩЕНА И ЗА МЕН ЛИЧНО СИСТЕМАТА ГИ НАПРАВИ ТЪРГОВЦИ НА ЧОВЕШКИ ЖИВОТ

Когато бях малък една година всяка седмица пътувахме с майка ми по 2 пъти до окръжния град.Все път ми откриваха,че или кръвта ми не е добра или кашлям.Чак когато се обедиха,че съм готов,чак тогава ми извадиха трите сливици.Но това бе преди 1985г.След това никой не може да ме обеди,че в България има здравеоопазване.

Подкрепям напълно позицията Ви, но се съмнявам, че този доктор ще получи наказание за непредумишленото убийство на детето. Когато чух за трагедията, веднага я свързах с Маджунов. Вярвам на думите на родителите, защото съм се срещала с Маджунов при подобни обстоятелства преди няколко години. Той бързаше да извади сливиците на детето ми, когато те бяха възпалени. Освен това се изказа пренебрежително за колегите си, които правели операции на пациенти с направление. Той оперерал само срещу пари, защо бил по-високо ниво от колегите си. Извадихме сливиците след няколко седмици при друг лекар в друга болница. С направление, без почерпки за целия персонал на отделението. След месеци наши близки от провинцията дадоха на въпросния Маджунов 300 лева, за да извади третата сливица на сина им. Не бяха търсили специално него, но след като някаква лекарка, пред чийто кабинет чакали около половин час, взела направлението от тях, вместо да прегледа детето, ги изпратила в точно определен кабинет при точно определен лекар - той отговарял за пациентите от провинцията?!

Удовлетворен съм от позицията на премиера. Такова нещо няма да има нито от експертизата, нито от прокуратурата, камо ли от съда... БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ!!!

досега като премиер такъв човек в българия нее имало и дано стой повече време в политиката такъв човек трябва на българия твърда ръка дано и екипа му да заработи като него и тогава ще има резултат

Ти нешо май много си вярваш??!? не било имало - дрън дрън

Боже,какви простотии пишете,хванали са ви за шаранчета със тази новина,познайте защо.Един голям наш професор,няма да споменавам умишлено името му,защото е помогнал на хиляди хора,но оперира моя близка,която след един месец почина.Аз раждах второто си дете в провинцията при лекар,който не беше от светилата,раждането беше тежко и проблемно,но всичко мина много добре.Какъв е изводът:Не се озлобявайте толкова много и не осъждайте с лека ръка лекарите,защото те не са Господ,винаги при операциите има риск,за съжаление умирали са и ще умират хора,такава е тяхната професия.Правят всичко възможно,но има и много фактори,пред които са безсилни.Не вярвам да има лекар,който умишлено да убива хора.Мисля,че по-скоро някои са твърде уверени в себе си и смятат,че ще направят нужното,но ........Господ разполага.

Да, да, и такива доктори, срещу които има множество безрезултатни жалби, нали? Но това според теб е нормално и всички жалбоподатели са се наговорили.

Понякога им лекарска грешка, да, понякога има низ от обстоятелства, прид които и най-добрия лекар е безсилен. Но в този случай....Маджунов е извършил нещо НЕДОПУСТИМО!!!! При лоши изследвания, защо се е хванал да оперира???? Лекарска грешка ако беше, бих могла да го разбера, но това неговото е предумишлено убийство, защото с ясното съзнание какъв риск поема, е оперирал Гери!

браво, боико! правилно си се разпоредил. аз и ти мислим еднакво, защото мислим вярно!!!

Аз не мога да разбера защо тоя Бойко е на всяка манджа мерудия?!!?! На него това ли му е работата? Да прави експертизи и да казва кой трябва да си ходи и кой не?!? Че то тогава направо да закриваме съдилищата и всички останали институции, защото ББ ЗНАЕ ВСИЧКО!! Голям ПиАр, голямо чудо

Аз сега да ви обясним! Начи цветанов да се извини. Това е важното. И ако може некак ние комунизтите да зееме влсаста! Нещо като 9 септемви, риапли да стане. Ама май нема да ни огрее, а?

bira_more

За имане - има и наказани доктори. А причината за малкия брой наказани доктори е и в пациентите. Един познат адвокат ми обясни колко трудно било едно дело за престъпно бездействие на лекари. И все пак успява да стигне до някъде. В следващия момент на пациентката и писва и се отказва. Тъжната истина е че в описания случай не пациентката е трябвало да води делото а прокурор по жалбата на пациентката! Все пак, ако жената не се беше отказала, е имало добър шанс лекаря да бъде осъден поне за обезщетение.

?

bira_more

Може би вече щеше да бъде осъден. Вярно - бавно става, ама пък ако никой не съди - дори и преза 12684 г няма да има осъден.

НЕ НАРУШАВАМ ДОБРИЯ ТОН . КАЗАХ ПЪРВО ДА ЯДЕ ДЪРВОТО А ПОСЛЕ ДА ГО СЪДЯТ. ДИВАНЕТА

АЗ ВИКАМ ДА СЕ МАХАТЕ И ТИ И ЦЕЦКО И ЦЕЛИЯ ТИ ЕКИП, ЧЕ ВЕЧЕ СЕ ИЗДЪНИХТЕ ЗА 100 ПЪТ.

ДОООО- О БРЕ!

Петрова, май не си прочела, че става въпрос за операция на сливици, а не за мозъчна операция. Или защитаваш твоя некадърник? Би трябвало бащата да го пребие с камъни! И да не го съдят след това! А както знаем гарван гарвану око не вади. За съжаление и тая гадина ще оправдаят корумпираните доктори - в кавички доктори!

Пребиват с камъни в Иран

Всяка намеса е опасна за организма, преди повече от 35 години , съпруга на моя позната почина при операция от сливици, аз самата съм щяла да умра също от кръвоизлев вследствие на операзия от сливици, става въпрос за законност и принципи. Нали искаме да има ред, справедливост, иначе да вземе да ги застрелваме лекарите веднага според вас.

Абе Петрова, ти видя ли колко жалби, безрезултатни и неизвестно потънали, има срещу този главен асистент? Това ли защитаваш ти, то тогава ти не си по-различна от него!

Предполагам повечето пищеши във форума са гледали Спешно отделение, не виждате ли там има вътрешна комисия, явяваш се пред нея даваш обяснения, има си железни правила и тук ги има. ВИЕ ПРАВО ХОП НА БЕСИЛОТО.

Съдбата на д-р Маджунов не е работа на премиера.Преди него има лекарски съюз,прокуратура и съдилища.Работа на г-н Борисов е да освободи България от тъжни недоразумения,като Цветанов и Дянков.А ако има поне малко гордост,да спре да ни занимава със себе си.Бил "умен"?!

Какво каза, че има? Я пак? Лекарски съюз? Ами че то гарван гарвано око не вади бе диване? Ти къде видя до сега в тази гилдия да не са се прикривали? Че те все се изкарват херувими небесни! Съд? Е то цял свят ни знае каква ни е съдебната система, ти още ли не си разбрал?! Я стига комунистически вицове писахте тука....браво на Премиера!

И на мен ми се иска да открия поне една причина за да кажа браво на твоя премиер.Но ме боли кръста,когато ходя наведен.

Много правилно!!! Браво!

махнат ли ПУТИН и BG ще се орави.

око за око.

Гладни докторя! Дайте още, още пари..и..Рушветите взеха да дават фира.

Верно ли,че медицинското за работа станало 15лв?

Да му вземат дипломата и санитар не става от него.Самозабравили се величия,дето когато влезем при тях само не им козируваме и всички искат 2,40.

Да Мима,напълно ми е ясно какво е. Имала съм болни сливици дълги години, добре че родителите ми не са се съгласили да ги извадят. Щом са възпалени значи има някъде възпаление и причина която ги товари. Идеята да си режете части от тялото които природата ви е дала та да събират и отделят отровите за да предпазят други органи е безумна. Има поне 2 елементарни неща които можехте да опитате, ама не ви се чете. Има интернет където за всяко заболяване можете да четете за вреди от лекарства и интервенции ама ви мързи. Айде толкова е лесно да си метнете детецето при хирурга то не може да избира. И после инвалид за цял живот. Сама си открих причината за възпаленото ми гърло и си го излекувах за седмица след 20 години възпаление и се радвам че не послушах никой от десетките лекари които ме убеждаваха че сливиците ми са за вадене. Между впрочем и при този лекар съм ходила. Той поне беше от единиците които смятаха че не е добра идея да си ги вадя. Лекарите нямат кой знае какъв избор за реакция. Имат си указания-писмени, за съжаление грешни които те трябва да спазват и да ви лекуват по тях. За всяко заболяване. Ако искате да оздравявате, четете! Това е моят съвет!Ваша си работа,,,

bira_more

Когато сливиците са за махане и не се махнат, се превръщат в гнойни огнища, които вместо да пазят - тровят организма. И рано или късно се стига до ревматизъм или гломерулонефрит или нещо също толкова "хубаво". Имам един братовчед - майка му баш с твоя акъл. Е сега в гърдите му трака една искуствена клапа.

Айде и ние имаме Интернет и ние четем. Без да знаеш какво са правили родителите умуваш. Да не мислиш, че и те не са се интересували. Аз на 4 специалиста УНГ съм го водила моето, на нагревки съм го водила, какви ли не алтернативни лечения прилагахме. Питам те ако 5 месеца едно дете което няма 3 години през 10 дни вдига по 40 градуса, и плаче от ушетата непрекъснато, и вече нямаше как и антибиотици да пие, че се натрови, ти какво ще правиш. След премахване на 3-тата сливица и пробиване на тъпанчето за да изтече гнойта, да чукна на дърво детето се оправи. А аз на 24 години ги махнах моите сливици, защото от 15 годишна имах болки в ставите и на 24 г. се намери лекар който да ми каже че това е от сливиците, защото такива възпалени сливици оказвали влияние и на костите и на очите. След като ги махнах болките в ставите спряха. Ти си чети. Ама дано има повече кадърни доктори, че само с четене в интернет не става. Големи сте умници, то не стига че хората такава мъка преживяват, ами се намерили такива дето да им вменяват вина.

Човешкото съпричастие заслужава адмирации. Със здраве.

Каквито са ни политиците,такива са и докторите!В България,ако оцелееш от простотиите на мафията и политиците,докторите ще те довършат!

Абсолютно си прав,но не се ядосвай-ще накажат доктора убил детето с отсраняване и най-вече с мъмрене както обикновенно!

Докторът бил "търпян".Отдавна трябвало да бъде махнат.Гос'ин Б.Б.,и вас достатъчно дълго Ви търпим,дали не е време и Вие да бъдете махнат или отстранен?Май ви дойде времето,а?

"Днес Борисов заяви, че д-р Маджунов трябва да бъде "махнат незабавно". Г-н Борисов, всички сме потресени от трагедията, нека съдът да отреди вината, има си комисии , всичко трябва да се провери или искате като при СТАЛИН - първо разстрелват после написват присъдата. Е нали сме в ЕС, това ли е работата на Министър Председателя, ами като поемем Председателството на ЕК, тогава и там ли така ще се разпореждате?

Кой съд бе Петрова кой ??? Предполагам сте чели онзи ден, че и в РПУ-то не искали да заведат жалбата на хората. Няма държава. Стълбовете на, които се крепи държавата армия, полиция и съд са тотално рухнали.

Ами жалбите се подават в прокуратурата , тук не става въпрос, как полицай ви казал нещо, има си ред в държавата.

Поддържам Петрова, некомпетенти хора се изказват за неща, които съвсем не разбират(начело с ББ). Професията на лекаря не е лесна и не може да се смята, че съвременната медицина може да помогне на всички пациенти. Има обстоятелства в случая, които трабва да се разследват и тогава да се издават "присъди". П.С. А кой ще осъдят за случая с взрива в мината? 2 живота на хора, които най-веряотно са със семейства...

Ти на коя планета живееш, и защо ни даваш за пример един американски сериал и "вътрешната му комисия"? Тук и официалният съд досега не е осъдил нито един международно известен престъпник, та някоя си комисия /дето я няма/ ще му накриви капата на тоя безсъвестен доктор, дето все може да извърти всичко на 180 градуса и да изкара извънземните виновни, но да си остане на хранилката, дето хората му носят пари и всичко, и той си пълни гушата, и си прави каквото дойде - без отговорности и без проблеми! А за двамата миньори - вземи прочети пак статията за тях - единият е ръчнал с машина в стар тунел и е се е взривило някакво взривно вещество, оставено след предишни разкопки - това е причината за взрива. Кого да съдят за това, а?! Близките им ще получат по 150 хиляди лева от застраховките, а общината организира погребенията - какво повече искаш?! Във всяка професия има рискове, например в моята се съсипва собственото здраве, получават се инфаркти повече от средните за страната, но никой не ми дава една стотинка за това ...

На Гоце мекерето

Съдът ще се произнесе за вината, но "лекарят" найстина трябва да се махне незабавно, докато не е уморил още някого. Прав е Борисов.

Ами г-жо Петрова, трябва да бъде махнат и проверен! Ако всичко му е наред, може да му се извинят и да го върнат. Докато тече проверка, още хора ли да умрат? Както се вижда, това не му е първи случай и за толкоз години никаква реакция. Ама гарван гарвану... как беше а? Иначе всички се оплакваме от всекиго.

Ало ,Петрова, пак ли на политика го избивате!Как може и в такъв момент да намирате "кусур" на г-н Борисов- не ви ли минава през бетонната глава мисълта, той реагира не като министър председател, а като Човек, добър Човек! От кога не сме имали такъв за министър председател!Стииига с тази политика- хайде да се опитаме да станем повече хора! Моля Ви!

bira_more

Ми при възникване на обосновани съмнения - човек може да бъде временно отстранен (незнам точния термин) - пратен в отпуск или нещо, до изясняване на случая. Понеже някъде спомена филми - та из филмите ги има точно подобни ситуации. Дали за полицай или лекар - временно прекратява изпълнение на служебните задължения. А след това - според доказателствата. И мисля че е правилно и редно. Едно е обвинения само на база СРСта, друго е планова операция на болно дете и след това оставено за домашно лечение. Едно от нещата които бяха едва ли не златен стандарт - първо овладяваш инфекцията, след това операция. А ако се налага по спешност - оставяш пациена в болница за наблюдение и лечение! Не е работа на премиера - вярно е, ама е работа на шефовете на колегата! Имало е случаи - млад здрав човек ама с увеличени лимфни възли - и докато възлите не се нормализират - планова операция НЕ СЕ ПРАВИ. Антибиотици, проследяване - и чак след като няма и помен от инфекцията - операция.

Докато не започнем да спазвоме правилата създадени от нас самите - Няма да се опрЙм!

РАЗБИРА СЕ ЧЕ ТРЯБВА ДА ГО МАХНАТ- ДОБРЕ ГО КАЗА БОРИСОВ. ДОКАТО ГО ОСЪДЯТ, КОЙ ЗНАЕ ОЩЕ КОЛКО ЖЕРТВИ ЩЕ ИМА! ТИЯ ДОКТОРИ СЕ ПРЕВЪРНАХА В ТЪРГАШИ.

Кой знае защо след като се появи новината за смъртта на тов а детенце, излязоха десетки случаи със същия този "доктор". Тоест, това нито е ново нито чак толкова оригинално - този е безобразничил от години, а сега просто е нямал късмет и се е стигнало до смъртен случай. Това че ще го махнат е най-малкото. Съд, и затвор - ако ще един или няколко такива екземпляра трябва да влязат в пандиза на назидание. Жалкото е че трябваше да се стигне до смъртен случай за да се вземат мерки. още по-жалкото е че след оня случай в ГО с бебето дето го давиха в кофата, никой не си направи труда да вземе мерки. Крути мерки, че то нещата иначе нямат оправия. Явно в болниците цари пълно безхаберие. Кой знае колко смъртни случая вследствие на лекарска небрежност, на ниска квалификация или на престъпно бездействие са потулени. Те щяха да потулят и случая в ГО - ако нямаше СРС-та да следят оня бандит, директора нищо нямаше да се разбере. В здравеопазването нещата са зле. Това всчики го виждаме. Но докато само с еискат пари, а налице няма никакви резултати нещата няма да ги бъде. Затова - масови съкращения- и на лекари и на болници. Да остане само читавото. Пък като погладува някой и друг месец, може би на някой ще му светне в главата че така повече не може.

Леле колко си тъп..сега разбирам, че цензурата има положителна страна..дебили като теб да не ги чуваме, четем и виждаме..."давили в кофата" - тъпак

Прав си! Какво като го отстранят този детеубиец- ще си отвори частен кабинет и ще продължава да мори хората.

bira_more

Като смесваш двата случая - само вредиш. В единия имаме само СРСта, в другия - има доста сериозни доказателства за недопустимо поведение.

Напълно е прав КГБто - не просто махане, а и съд, и присъда, и да се даде разгласа на случая! Защото има и още едно общо между двата случая - по едно мъртво дете в резултат на престъпленията! Не ни е безразлична тази практика, и е напълно задължително да й се сложи край! Виновните да се наказват, не само да се махат и да си отварят частните кабинети, за да крадат още повече!

Жалко да дедето. Такава ни е медицинската помощ. Работи се по допотопен начин . Режат се сливици като от преди 100 години .Всеки като отива на операция подписва декларация че може да има е усложнения да е запознат ,че може да се наложи и да се дава кръв . А иначе жовека на мен лично ми е помогнал. Дато ПРОФЕСОР от Военна болница извади сливиците на сина и после имаше усложнения.

Нека никой не отправя обвинения докато случаят не се разследва и изясни. И нека всеки помни, че медицината не е всесилна, уви! Светла му памет на детенцето!

Ако се се докажат само няколко от многото обвинение към въпросния Маджуров. Трябва да му се забрани да практикува завинаги лекатската професия. Но трябва и да му се търси отговорност дори за предумишлено убийство.

О, юристе, имаш ли въобще представа какво е предумишлено убийство?

Искал е пари - не е получил следва - смърт ???

Преди 2 години точно в Пловдив на моята Гергана вадиха трета сливица и пробиха тъпанчето защото имаше гной, беше на 3 години. Аз съм изключително благодарна. Името на болницата го помня много добре, но няма да го пиша за да не звучи като реклама. Първо доцента ни прие и след като видя че детето е със сополи, каза да изчакаме да оздравее и тогава премахване на сливицата. Такъв обстоен преглед и направи и на гърлото и на ушите, и с някакъв уред, дори ни показа резултата, че едното ухо наистина има гной и не чува добре с него. Преди операцията им казах че детето е алегрично към няколко антибиотика, направиха ни и тест за упойката. И чак след това я оперираха, за 10 минути извършиха всичко и третата сливица и пробиването на тъпанчето. Капчица кръв нямаше. Веднага беше излязла от упойка, обясниха ни какво да правим стояхме там 3 часа и ни изписаха. Толкова бях уплашена, но за щастие там наистина всичко беше на ниво, 4 пъти след това ходихме на контролен преглед при доцента. Ако сега трябваше да ходим на операция след случая с това дете, не знам как щях да се реша. Бяхме с направление, платихме някаква дребна сума за която издадоха бележка, явно е за нещо което не се поема от касата. Пари други не са ни вземали, нито за прегледи нито за операцията. Не мога дори да си представя какво са изживели тези родители, искренни съчуствия. Като слушам как е работил този доктор, и като видях при нас как беше не мога да повярвам. Абсолютна лекарска грешка и немърливост. Трябва да се дава гласност за такива доктори, за да не ходят хората при тях.

Той да не се прави на луд. Когато беше секретар на МВР, след сигнал до него, се извърши вътрешна проверка в управлението.

СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ ДО РОДИТЕЛИТЕ НА МАЛКАТА ГЕРГАНА. ДО ВСИЧКИ КОИТО ПЛЮЯТ ИСУЛ,НЕДЕЙТЕ ТАКА ЗАЩОТО В ИСУЛ ИМА МНОГО ДОБРИ И КАДЪРНИ ЛЕКАРИ СПЕЦИАЛНО НА МЕН В КЛИНИКАТА ПО НЕФРОЛОГИЯ ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ МИ СПАСИХА ЖИВОТА. ЛОШО Е ЗАРАДИ ЕДИН ЛЕКАР ДА СЕ ПОСТАВЯТ ВСИЧКИ ПОД ОБЩ ЗНАМЕНАТЕЛ.

1. Нямаш какво да ти настръхне 2. И теб те търпим ама нищонее вечно нали ??? поздрав 6 Лошяи матраял

Аврова е права, отговорността за живота ви и опазването му си е само ваша. Вие избирате кои храни да ядете, в кой град да живеете, как да се лекувате. Дали ще си направите операция или не вие си решавате. Като идете при хирург естествено че той ще ви направи операцията. Всеки лекар работи в сферата си. Всеки е длъжен според мен да има представа и от алтернативна медицина. Това гърло може да се излекува без травми по много други начини на съжаление в болниците лекуват по спуснати ръководства отгоре всички по един и същи начин.

А ти пък точно говориш пълни глупости. Знаеш ли какво нещо е да се решиш да оперират детето ти. Ходиш по лекари един ти казва едно, друг друго, на кого да се довериш. А детето 5 месеца, през 10 дни е с температура до 40 градуса, отит, възпалено гърло, непрекъснато е с антибиотици, и алтернативни медицини и нагревки нищо не помага. Какво ти остава освен да се довериш на преценката на някой от докторите. От къде да знаят хората, че този е мърляч. Те са мислели че това ще е най-доброто за детето.

Махнете пожарникаря и всичко ще се оправи!

Дай да махнем теб и всичките ти проблеми ще се решат!

Брей, чак пък и на клиниката не помниш името, а? Дал си много пари, щели да уморят детето ти и не помниш? Голяма амнезия ще да те е налегнала! А ние дали ти приличаме на тревопасни?

в този форум защо няма бесни червени партиини членове да запълват празнините?

Бесни и наивни. Тяхното време никога няма да се върне.Трябва да са го разбрали и то отдавна. Пробват ,ако мине.

дедо пруци не се е сабудил още. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Всички до един сте измекияри

има РИСК -ИЗЧИСЛИМ ,ДОРИ ОТ СМЪРТНОСТ ,КОЙТО СЪЩЕСТВУВА ПО ЦЯЛ СВЯТ.Смъртността след тонзилектомия е 1 на 15 000.Има смъртност от тонзилит дори без тонзилектомия-ТАКА НАСКОРО ПИСАХА ЗА ПОЧИНАЛА ОТ ТОНЗИЛИТ УЧЕНИЧКА В АНГЛИЯ-БИЛА Е ЗДРАВА ДО ТОЗИ МОМЕНТ,НЕ Е БИЛА ЛЕКУВАНА ЗА ТОНЗИЛИТ,СЪСТОЯНИЕТО Й БИЛО ТРЕТИРАНО КАТО ГРИП И Е БИЛА НА ПРОТИВОГРИПНО ЛЕЧЕНИЕ,БЕЗ ЛЕЧЕНИЕ ЗА БАКТЕРИАЛЕН ТОНЗИЛИТ ,ПРАВИ СЕ РАЗСЛЕЗВАНЕ И ТАМ -...Уточнява се има ли отговорно за тежкото фатално протичене заболяване ,и защо не е назначен антибиотик ...След тонзилектомия усложненията настъпват обичайно след 5-я ден от кървене след отпадане на коричката от оперативното място и инфекция. В случая е имало повишен риск от усложнения заради това,че детето е било с активна инфекция в момента на операцията,но не е недопустимо да се предприеме такъв риск ,според научната литература...Не оправдавам този човек,защото не познавам подробностите,които ще се уточнят при аутопсията и допълнителните лабораторни изслезвания относно инфекции и имунен статус,оперативна техника и ревизия,но все пак запомнете,че има смъртност от тонзилит дори и без тонзилектомия....Много жалко за всички нещастни последици,но трябва да се полагат усилия за подобряване работата и ефекта от лечението,за което са отговорни и пациентите,както знаете,по новите закони -всеки носи отговорност,а кризата в здравеопазването не е решена...И ние сме потърпевши на подобни трагедии,макар и по-различни,и се надявам решения и ефект към добър и желан резултат да има.

НЯКОГА ИСУЛ БЕШЕ НАЙ-ДОБРАТА БОЛНИЦА! ПАК НЯКОГА И НА МЕН ТАМ СА МИ ВАДЕНИ СЛИВИЦИТЕ ОТ ПРОФ. ЧЕРВЕНАКОВ, ВЕЧНА МУ ПАМЕТ! ТОЙ БЕШЕ УРОЛОГ, НО АЗ БЯХ СПЕЦИАЛЕН СЛУЧАЙ! НЕ СЪДЕТЕ ТАКА ПРИБЪРЗАНО БЕЗ ДА СТЕ СПЕЦИАЛИСТИ! СЕГА В БЪЛГАРИЯ ДА СИ ЛЕКАР Е ПОДВИГ! НЕ Е ЛЕСНО ДА СЕ ЗАНИМАВАШ САМО С ИЗКУФЕЛИ СТАРЦИ, ДЕТО ПРЕЗ ЧАС СИ МЕРЯТ КРЪВНОТО ИЛИ С РАЗНИ ХИПОХОНДРИЦИ КОИТО СА БОЛНИ ОТ ВСИЧКО!

Грешката на Маджунов трябва да се търси в недооценка на състоянието при повторното приемане и не по-малко важно в отношението към родителите. В "чужбина" отношението към пациента и близките му излиза на преден план в лечението. Професионално погледнато грешки стават навсякаде и тук с нищо не са по-добри, но пациентите остават с впечатление, че за тях се прави наи-доброто. При усложнение, дори минимално пациентите се приемат отново и в разговори с близките и дом. лекар, които отнемат голяма част от работното време се изглаждат всички недоразумения. Oсновната грешка на Маджунов и повечето от колегите в бг е подценяването на контакта с пациента и близките му.

боко тиквата един път е изпуснал и умна мисъл, ама след ден-два ще го забрави случая... а колкото до "доктора" - обиди, цинизми и нарушен добър тон, че даже и сърдечен ритъм!

Най-добрите специалисти по уши-нос-гърло са в Първа Градска. На мен също щяха да ми затрият детето в ИСУЛ, добре че посред нощ доктор Митева ни прие в Първа Градска, при положение че изобщо нямат детско отделение, но тя го прие и го излекува, защото е човек. Поклон пред тази лекарка.

Жалко за детето и съболезнования на родителите.Колкото до доктора,той пак ще се измъкне както става обикновено.Заслужава затвор за убийство,но.....

кво пита? да се извинява цветанов и толкоз...

Резултатът от проверката е ясен по няколко тук описани причини. Първо, те себе си проверяват(!). Аутопсията се извършва от техни трима лекари. После този резултат, от тези същите лекари ще е съдебно-медицинска екпертиза по делото!!! Това е все едно Митьо Очите да стане следовател по линия на наркотиците в Бургас. То гарга на гарга око не вади, пък от цоцащи от една ясла какво може да очакваме.

А да не би да искате аутопсията да се извърши от местния месар, от ветиринаря или от кого естествено всички проверки се извършват от вискоквалифицирани специалисти.

Петрова,пише се ветЕринар и не би трябвало да се изразяваш по този начин- става дума за човек!

Голяма трагедия, голяма мъка! Къде са гледали и тези родители, как не са потърсили и други лекари, защо са ходили само в тоя ИСУЛ, където е свърталище на корупция и безобразия, не мога да разбера?! Но който и да проверява сега, няма да се върне това сладко детенце, и това е най-тъжното! Кураж на родителите и да си отварят очите повече, как може да се доверяват на тия изроди?! Докато не осъдят поне десетина от докторската мафия, и не ги тикнат в затвора да им обясняват циганите някои неща, няма да има ред в тая професия! Искат високи заплати, щото в чужбина били високи, ама знаят ли как се работи и колко осъдени лекари и болници има там?! За най-малката грешка ги лишават от лицензи, плащат на хората огромни пари, затова си отварят очите и внимават какво вършат, правят консилиуми, а тука е ... оказваш се в ръцете на един корумпиран простак и той ти убива детето - кошмар!

Не ви ли е неудобно да обвинявате родителите - все пак в ИСУЛ работят признати специалисти, името е атестат само по себе си. Това, че за зла участ въпросният "лекар" се е самозабравил е друг въпрос, но не корете родителите, нечовешко е!

Глупости, името, както се разбира и от този случай с Гергана, не може да бъде "атестат само по себе си"! С едното име на болницата хората не се оправят - точно това е проблемът, че всеки случай е специфичен и трябва да се лекува по всички правила - изследвания, преценки, консултации, особено за дете! Не може да се джапа през просото - името е известно, значи всичките са велики по условие!!! И не ми обяснявайте за родители, защото аз два пъти съм си вадила детето от болници с декларация, когато съм виждала, че докторята грешат - на моя отговорност, след това с таксита се търсят други специалисти, не се оставям, докато не намеря спасение - а не обяснения, с приказки никой не се е върнал от оня свят! Основната отговорност за живота и здравето на едно дете е на родителите му - това е! Сега и да го разчекнат тоя идиот, то няма да се върне - нали така? Това исках да кажа, и ми е много мъчно за това хубаво детенце, отишло си е мърцина поради чужди грехове! Да умре от кръвозагуба в такава голяма болница, навръх празниците ... не знам какво ли може да е по-зле от това!

Трагедията сама посебеси е че сме се родили тук и сега. Тргедия е, че сами си избрахме управниците, че всичко ни е с краката нагоре (не че някой ни обичат тая поза), че нямаме управленски капацитет, че ни е такъв морала (с редки исключения) и че не си вземаме поуки от собствените си грешки .

Трагедията е, че сте ужасно прости!