Брюксел дава 400 млн. лева за ”Тракия”

Премиерът Бойко Борисов се похвали в Ливан, че е получил от Европейската комисия апликационната форма за автомагистрала „Тракия” на стойност 250 млн. евро.

Обратно в новината

Коментари - Брюксел дава 400 млн. лева за ”Тракия” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ехейъ Бойко Б., айде стига се хвали, че си пич, като си само гъз!

От името на всички българи, които се избиваха по пътищата, благодаря на президента Барозу и еврокомисаря Хан (Йоханес Хан - еврокомисар по регионалната политика - бел.ред.), че ни подписаха нашата апликационна форма" - кратуната за сетен път доказа колко е прозд, благодари от името на тези които са се изтрепали...каква гавра със семеиствата на загиналите:( и какво е спечелил??? апликаця???? вица от едно време...баба се хвали: моя внук, пак го приели за кандидатстудент...бокоооооо, главо дебела..

След като Брюксел "дава" (подразбира се че не заем) за магистралата, защо си точат зъбите да събират такси? Да се "изплаща" ли? Ами нали е "дадена". Или за АЕЦ няма пари, а за магистрали има (само че кредит)?

Оле ама всички сте много зле , явно и аз щом пиша тука , седите да дебелите и взесто да станете и да направите нещо само седите и клочите тоз ви бил виновен , ония ви бил виновен ми станете депутати и ни оправете скапаната държава.какво направиха гърците или другите държави - ПРОТЕСТИРАТ когато нещо не им отърва , а не стоят пред компа си и се правят на свръхинелигентни.ако всички се обеденим ще постигнем нещо а не да дрънкаме и дрънкаме и само да си чещем

Червено-кратунковците =====. напоследък често им се случва. не мине ден и току ББ им сервира поредния си успех - в Европа, САЩ и къде ли не. А, в Сев. Корея ББ няма успехи. И в Зимбабве, май не е особено популярен. Червената сган реве - зер , като ги сравнят хората с ББ лесно ще се види че агент Гоце и компания не стават и чеп за зеле. а аз предлагах да го парвим кмет на с. сирищник, Пернишко. Горките селяни! Освен на моябет агент Гоце на две магарета сламата не може да раздели. Също като Станишката. Абе тичпини партийни активисти,какво да ви обяснявам повече. Червената сган газ пикае. От година и половина само това прави. Ако бяхме наптрравили един петролопшровод до Нефтохима за цялата тази газ, изпикана от симпатизантите на БСП по повод управлението ан ББ, щяхме да имаме запаси от гориво за години. Не само за колите "България еър" щеше да лети безплатно до всяка точка на света. Злобата на бСП е пословична. И понеже ББ не действа с любимците им от Русия залобата им става по-силна. Като се отчете факта че ББ е бил ичлен на БКП, пък после ги е зарязал, злобата на червено-кратунковците достига до критични нива. И за капак като сложим и факта че от година и половина яко е нагазил номенклатурата на бСП-то картинката се изяснава - газ пикаят та пушек се вдига. Нормалните хора, обаче имат повод да гледат благосклонно - все пак си е далавера да имаш нормална инфраструктура. метро, магистрали, и т.н. И всичко това 80% с пари от ЕС. Найс, а? ББ трябва да продължава със същия хъс да гази червената номенклатура, да ускорява всички инфраструктурни проекти, да ни насочва към Европа. Половината да направи от това, което е обещал (а той най-вероятно ще напорави повече от обещаното, поне така е правил досега), да натика БСП в ъгъла - осигурил си е преизбирането за втори мандат, пък и за по-нататък. Ние видяхме що за стока са БСП и компания. И никой нормален човек няма да гласува за тях. Даже собствените иом членмове ги е срам да гласуват за бСП. Така че независимо дали й харесват на червената сган действията ан БСП той ще ги управлява. И то така че ======

Мисля, че си прав и възгледите в сайта ми харесват, само не знам умишлено или по невнимание си написал "развитите еврейски държави", в което си има нещо вярно де...

много точно, или наще като ми кажат че са ме отгледали, ми това е задалжение, а като такова е даденост... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

онази вечер гледах тити папазов в канал 3 и тои каза нещо много умно; на изборите безумните бьлгари избраха асфалта пред мозька; не знае колко е прав тити защото младите мозьци на бьлгариа масово напускат страната ни и повече едва ли ще се вьрнат

Хората не искат магистрали и молове. Хората искат по големи заплати и пенсии. Кой ще пътува по тези магистрали. Вярно хубаво е да патуваш по хубави пътища, но като нямаш пари. Боко си ги прави за него за да може да обикяла страната, за да командва .Но и на него времето ще свърши. Няма да бъде всестранно развита личност и по всички въпроси и да не знае да изломоти нещо. Хората вече и омръзна да го гледат и слушат.

Абе намери си втора работа щом искаш по-голяма заплата бе тупан,не става само с мрънкане от къде да ги вземат кинтите аре кажи щом си толкова отворен.То и аз исках Станишев да ми направи заплатата 2000 евро ,ама не стана нещо

По коментарите ще ги познаете...Не ставаме като народ и т'ва е!Като не се строи-защо не се строи!Като се строи-защо се строи!Като се мълчи-тия само крадат и мълчат!Като се говори-ууу тия пък само се хвалят!НЯМА УГОДИЯ НА БЪЛГАРИНА И Т'ВА Е!!!Или да си цитираме класиците:"НИЕ СМЕ ЕДИН МНОГО МАЛЪК,НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА МНОГО ПРОСТ НАРОД"!!!Истината е че Борисов просто трябва да абдикира,защото един малоумен народ заслужава крадливи и малоумни управници.Така че спокойно казвам на Вас-изберете си пак агентите на ДС и ДПС на следващите избори!Весела Коледа!

Навремето София Лорен , казала на Т.Живков " Г-н Живков, защо не отворите границите, хората да могат да пътуват ? а той и отговорил " Хитруша, искаш да останем насаме "

в АБВ пише 500млн. тука 400? Ко става драскачи?

поправям се :)

Кой си назначил бе, да не си му бог та да се кичиш с успехите му. Имам фирма и това, че някой който работи в нея е постигнал нещо и си е свършил работата добре е предимно негова заслуга не моя. Аман от шефове дето си мислят, че като намеат някой и му купуват душата. Що не се замислиш, че той те е наел за шеф!

А какво беше задължението на Станишев,навярно да краде!Той не беше ли длъжен да я построи?

Г-н Борисов, крайно време е да излезете пред обществото и да кажете равносметката за европейските средства. 1. Колко сме внесли като вноска в ЕС. 2. Колко реално сме получили, защото г-н Софиянски каза, че като се изчисли излиза, че сме донори всеки един български гражданин от бебето до столетника, с по 400 лв. На това отговорете стига с тези хвалби, то май малко като " Днес ми писаха 3-ка по математика ,,,,,,,,,,," Е писна ни !!!!!! Това Ви е работата, затова гласуваха хората и затова от данъците ни се плащат заплати на разни агенции, та важе и бонуси, когато народа гладува и умира поради липса на лекарства.

Като толкова ви е писнало, не четете тези новини, концентрирайте се върху виковете на лудото Яне и черните прокоби на хамстера, а също така на още по-черните заплахи на Костофф да премине в естествената си среда - между ДПСто и БСПто. Явно те напълно ви подхождат на душевната нагласа.

си много точна!

Не съм фен на БСП нито на ДПС, но не искам да ме връщат във 1956 година, да отчитаме петилетки, пленуми, да се хвалим, преди да сме направили нещо, да режем лентички и да се показваме по 15 пъти на ден. Навремето покрай честването рождената дата на Ленин имаше виц " Ако включим ютията и тя ще заговори за Ленин " Ето това е дразнещото, защото дневния ред на правителството се разминава с това на хората, липсата на лекарства, на храна, нима Ви харесва отговора, на питащата майка " Как да изхраня двете си деца с минимална работна заплата ? " Отговора на Б.Борисов бе да е мислила като ги е раждала. Това за мене е повече от наглост, това не е политик, той даже не е нормален човек, а иначе за абортиралия плод, СРС се четяха от парламентарната трибуна, а на Вас , ако това Ви харесва , идете в Северна Корея.

че тройната ламя също работеше, само че на заден ход - спряха ни всичките пари. А тези пари ги получихме, въпреки невероятната помия изляна от Синята коалиция и БСП, че апликационната форма била менте.

Донори сме на ЕС: Вноските за ЕС по бюджета на 2007,2008,2009 и 2010 г. са повече, отколкото сме получели от ЕС. В сайта на МФ има отчетите, но никой не ги коментира, това за което питаш. Всичко което се прави, уж от европейските пари, са си наши, с останалите помагаме на бедните европески страни.

Премиерът Борисов днес благодари на президента на Европейската комисия Жозе Барозу и на еврокомисаря по регионално развитие Йоханес Хан, че са подписали апликационната форма, съобщи "Фокус". "Искам да напомня, защото не трябва да имаме къса памет, че искаха да направят магистрала "Тракия" платена, с парите на българските данъкоплатци. И цената тогава беше 550 млн. евро 1.1 млрд. лв. - грубо казано - трябваше да излязат от джобовете на българския данъкоплатец и след това - да сложат бариери и да се взимат такси", каза Борисов, припомняйки намерението на кабинета "Сакскобургготски" да концесионира магистралата. "До 2010 година, понеже не можаха да се разберат за комисионните, тройната коалиция обяви, че "Тракия" ще струва 350 млн. евро поради една-единствена причина - не се разбраха за комисионните", коментира той забавянето на проекта. По думите на Борисов Европейската комисия аплодира сегашното правителство, че е успяло да намали цената с 100 млн. евро. По думите му на 15 януари в България ще пристигне президентът на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Премиерът изрази надежда началото на строежа на лот 1 и лот 4 на "Струма" да започне през пролетта или лятото на следваща година.

"Чистите"комунисти се хвалят а мръсните да четат.Браво! А миналото на върхушката на ГЕРБ не е ли минало под крилото на партията-кърмилница?

По-интересно ще бъде служителят от фирмата Ви да се похвали че след като си е свършил добре работата сте му платили дължимата заплата заедно с премия за добра свършена работа.

Вижте сега! Ако до края на мандата си правителството на ГЕРБ успее да построи "Тракия", към завършване да са "Марица" и "Струма", започне изграждането на "Хемус" и довърши софийското метро, само за това си заслужава човек да ги подкрепи отново! Неща, които комунягите и техните клонинги не успяха да направят за повече от 60 г.! Другото са празни приказки!

В началото на следващия мандат ще започнем да им оправяме дупките...

Точно така! По дупките ще ги познаеш...

Намалили стойноста на проекта.. то и другия го бяна намалили за сметка на материялите и пътя пропадна :D СМЕШНИЦИ и ГЛУПАЦИ... ако се прави нещо се прави веднъж като хората.. по-евтиното излиза по-скъпо, г-н Борисов /пожарникар/.

Татко Бойко, хората ще тръгнат по магистрали, когато имат пари за хляб и сирене. Иначе, засега само ти ще си ходиш по магистралите. Е,това му се вика нарцистично личностова разстройство!

браво мойто момче -само така. хубаво си беше по мое време когато спираха европарите- тогава не ти омръзваше да четеш как ни бият шамари от европа

Да де, ама другите преди него и задълженията не си изпълняваха! Стига червено!!!

а досега вашия служител, крадеше от фирмата ви, и така нагло , че после фирмата ви фалирваше *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Според мен има разлика в качеството на пътищата в БГ и в стара Европа: в България колата някак си друса и по новите пътища, не е същото обаче по европейските- там направо се "плъзгаш" с удоволствие.

Добре, бе, Бойко. Много хубаво е, че правиш магистрали. Наистина, това са много важни стратегически проекти за всяка страна. Ама, хайде спри малко хвалбите, че почнаха вече да ни омръзват, и наблегни малко на качеството на градежите. Там имаш много работа за вършене. Всичко ти се наводнява, пропада, напуква, набръчква.... Хайде, изградеде някаква система за контрол на качеството. Не може всичко да се преправя по няколко пъти. Нищо, че има гаранция. Режеш лентата, а след един месец вече правиш ремонт - на какво прилича това....

не трябваше само той да мисли за тия неща,преди него управляващите си направиха ДЖАМИИ , направиха си и офисите супер луксозни, нагушиха се със доста пари, а сега искате той да плаща за всичко , не е честно.

Самохвалство и суета прехвърлят нормите на естественият човешки морал.Това се случва винаги, когато наближи загубата на нещо престижно.Какво ли е то?

Ей, козел, хората ги хвалят делата им! Борисов само споделя фактите по време на официално изказване, в което е длъжен да изрази благодарност към ЕС. За разлика от онези, които само приказваха и крадяха,той отчита и изпълнение.

браво божко! дръгарите искаха двожно повече и бариери за да сабират от данакоплаците бакчич. ъж са за равенство (по идеологя) но обичат много чернят цавяр и големи мерзедеси! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не съм му адвокат, но като не искаш-не чети! Все едно всички досега са си свършили работата, та и той бил длъжен! Вземи да оцениш все пак позитивното, стига сте ровили в ла*ната!

Не им се връзвай, не виждаш ли че под вола теле трябва да намерят... :-)

Действително част от магистрала Тракия е по-евтина от цялата магистрала.Калитко ние не сме будали,тука наред с контрабандата на акцизни стоки е голямата далавера.Печалбата отива в строежи на вятърни генератори-ето защо цената на тока постоянно расте.

Затова предните ги уволниха на последните избори...

А директа въздушна линия няма ли да има този път?

да не стане като за завода за боклук-уж бяха дадени всички пари,а то излезе,че са за две линии,впрочем почнаха ли да го строят...

Г-н Борисов на такива неудобни въпроси не отговаря, балите се возят из страната и се плащат луди пари, а завода бил нещо много скъп та ни смъмриха от Европа, но нали ни смъмриха си мълчим.

Не разбирам, нали бабите и дядовците ни останаха без увеличение в пенсиите заради финансирането на магистралите?! Сега се оказва, че парите са от ЕК.!... А къде са другите пари тогава?!... Г-н Борисов, няма какво да се хвалите с неща, които са ваше задължение! Вярно, че досега само се говореше, без действия, но вече е дразнещо да четем - все едно служител във фирмата да се хвали, че си е свършил работата - затова е назначен, по дяволите!... Хвалим се с магистрали, които са наше задължение, но пропускаме да кажем, че магистралата ЩЕ СЕ ПЛАЩА!!! Като ти сложат тол такса и какво става - ще си караме по старите пътища!... 1. пътен данък; 2. винетка; 3. Магистралата ще е на концесия и ще се събира такса! А при замразените доходи ще се бъркаме в джоба си, за да пътуваме по тия пътища!... въобще защо се коментира?!... Ако нещо не е построено - комуноидите плюят, защото не е готово - вече цяла година Бойко е на власт и още не е построил поне две Българии", ако ли пък открива нещо - защо сега го открива, аман от рязане на лентички!... Ако нещо е одобрено и утвърдено от Брюксел - защо е така, а не обратното - абе, г-да коментатори, защо не се спрете най-сетне, та да прочетем и ние една добра новина в добро настроение, без отровните ви коментари и инсинуации?!... Само един хан Крум Втори ни трябва - бой по канчето, за да си показвате простотията по медиите, и строежи, които стоят и до днес! По времето на Костов, Виденов, Царя, триглавата ламя, нищо не се построи, освен собствените им палати в псевдобароков стил! Е, сега нещата са по-различни, и слава Богу!... Браво, и за следващата година са осигурени добри комисионни!... Дано наистина ни провърви догодина и успеем да разкараме тези нахални неграмотници!...

ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА! ХА-ХА-ХА-ХААААААААААААА! ОТ ПОЛОВИН ЧАС СЕ СМЕЯ ВЕЧЕ 10 МИНУТИ! БЛАГОДАРЯ ЗА ДОБРАТА ШЕГА!

Ми смей се. Твое право.Ние не се смеем, понеже не му отдаваме значение. Глупците се смеят първи, умните последни-:))

Много точно, само че вие сте от първите

Ами да вземе да ги върне,че комунягите да са щастливи.Те не искат магистрали,те си искат Серджо.Или най-добре да им ги даде да си ги харчат заедно със Серджо.Едва ли ще са доволни,пак нещо ще им липсва.Според мен тояжката е тази,от която най-много се нуждаят и липсата и се усеща.

АЙДЕ, СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ, БЕ! НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ НЕ СТАВАТЕ ЗА НИЩО... ВИЕ СТЕ ГРУПИЧКА ПОЛИТИЧЕСКИ ЛУМПЕНИ, КОИТО САМО ВРЕЩЯТ.. КАТО ЗНАМЕНИТИТЕ ЙОЛО ДЕНЕВ, СЛАВОМИР ЦАНКОВ И ПР. ПОЛЗВАТ ВИ САМО ЗА ОМАСКАРЯВАНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА И КОМПРОМЕТИРАНЕ НА ПОЛИТИКАТА КАТО ДЕЛО НА ОТКАЧАЛКИ..

Намерил с какво да се хвали? Евала на ЕС , Барозу и Хан,че са утвърдили формата.Защо никой не си зададе въпроса какво щеще да стане с Бойко и правителството му ,ако те не би се случило.Пак приятелска подкрепа!

Те са утвърдили, но ББ носи отговорност за тези пари пред целия си народ. А народът има едно голямо право- да направи пълен одит на сделката и да вземе крайното решение за съдбата на неговото управление и него като първи държавник!

А какво стана със заканите му за Цариградско?? Здрава пломба не ми остана...

Най-хубавото на ББ е че го мразят комунистите,щом те го мразят значи е супер.Докато го мразят=всички ще го обичаме,това дето ги спря да крадат заедно с Доган си беше гадничко.

така си е. :) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не вярвам да го мразят комунистите- те вече не останаха-,от изчезващ вид са, мрази го целия народ за тоталното ограбване, което върши във властта.

вярно е че си луд за връзване

И на други им бяха задължение но си направиха хотели вместо пътища. Да се забрани на плюещите да пътуват по магистралите... Що такава злоба бе,когато се прави нещо в БГ

Да, спестил 20% от парите, 40% от материалите и 80% от качеството! Турчетата са го излъгали, че ще издържат две години и народа ще позабрави, ама най-вероятно (както и всичко друго, което е дело на ГЕРБ) ще се разпадне до една година!!! Мног бързо забравиха скандала с ремонта на "Цариградско"!

ЩОМ НЯКОЛКОТО ПЛАТЕН ДРАСКАЧИ ОТ "ПОЗИТАНО" СЕ ОАКВАТ ОТ ЗЛОБА ПО ФОРУМИТЕ, ЗНАЧИ НЕЩАТА ВЪРВЯТ НА ДОБРЕ ЗА БЪЛГАРИЯ! БРАВО!

И АЗ ТАКА МИСЛЯ

съгласен съм

Приветствам разсжденията Ви!

хахах хвалим се с магистрали които са наше задължение но пропуска да каже че магистралата ЩЕ СЕ ПЛАЩА !!! като ти сложат тол такса и кво стана :)))) ще си караме по старите пътища 1. пътен даник 2. винетка 3. Магистралата ще е на концесия и ще се събира такса а при непомръдването на доходите ще се бъркаме в джоба си за да пътуваме по тия пътища въобще защо се коментира

А някъде да дават безплатен обяд?

ЛЪЖЕШ! ЛЪЖЕШ! От злоба или незнание.. все едно.. Винетките замениха пътния данък и никога не се плаща едното и другото.. На концесия щеше да строи магистрали любимата ти власт на симеончо и станишев... И вече трябваше да има тол-такси.. много високи при това.. Те и това осраха, та не направиха и метър.. Вероятно такси ще има, те ще заменят винетките.. Няма да е много различно от сега, само дето всеки ще плаща на изминати километри,а не твърда сума на калпак като сега.. НЕ ОЧАКВАМ ТИ ДА РАЗБЕРЕШ, НАДЯВАМ СЕ НЯКОЙ ГРАМОТЕН С НЕШЛИФОВАМ МОЗЪК ДА ПРОЧЕТЕ ТОВА..

Ако нещо не е построено - комуноидите плюят, щото не е готово - вече "цяла година Бойко е на власт и още не е построил поне две Българии", ако ли пък открива нещо - що сега го открива, аман от рязането на лентички, ако нещо е одобрено и утвърдено от Брюксел - значи, защо е така, а не обратното - абе, лайняни вентилатори, що не се сапикасате най-сетне, та и ние да прочетем една добра новина в добро настроение, без отровните ви коментари и инсинуации?! Само ТЖ трябва на тоя народ - бой по канчето, никаква свобода да си изразява простотията по медиите, само лозунги и светло бъдеще, и строежи, които стоят и до днес! По времето на Костофф, Виденов, царя, триглавата ламя, нищо не се построи, освен собствените им палати в мутробароков стил! Е, сега нещата са по-различни, и слава Богу!

Пак си избягала от 4-км.Санитарите те търсят. Добре е да си пиеш хапчетата редовно. След малко започва смяната на Калитко,ще имаш малко време да отскочиш и до централата на ГЕРБ за паричките.

аиде стига ве... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Интересно ми е, дали даваш някакъв пример на децата си?

А пък комунистчетата, гей-либералчетата (костовачета), турчетата и целия лош материал ще се насерат от яд по форумите.