ЧЕЗ възмутени, че Борисов им иска лиценза

Чешката енергийна компания ЧЕЗ днес изрази остър протест срещу изявленията на българския премиер Бойко Борисов за евентуалното анулиране на лиценза на тази компания за дейността й в България, предаде ИТАР-ТАСС.

Обратно в новината

Коментари - ЧЕЗ възмутени, че Борисов им иска лиценза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

конфискация

ЧЕХСКАТА ПРЕСА ТРЯБВА ДА ВНИМАВА , КАК ПРЕДСТАВЯ БЪЛГАРИТЕ,А ИМЕННО , КОТО КРАДЦИ, А ЧЕЗ , КАКВО Е ? НАГЛИ КРАДЦИ !

деер

Ала бала! Съставени са некадърно и падат .... Кой плаща тази пиар акция? - Ние. Този цирк е организиран....Тъпото е, че хората не проумяха това 23 години!!!!

Верно ни е прост народа, за което ми е мъчно. По цял ден скандираме ЧЕЗ (ЕРп-тата) вън, а когато казаха, че ще им отнемат лиценза пак почна един рев - ще има ли неустойки, що ни лъжат? За справка - коментарите преди мен.

През 2004 г. ЧЕЗ са закупи 67% от акциите на три български енергийни компании за около 450 милиона долара, припомня ИТАР-ТАСС. Е,чия е вината,на Б.Борисов ли!А сега всички се мъчат да си измият ръцете с него!Това би било болезнено за всеки,срещу когото се хвърлят незаслужени обвинения!

А бе той хубаво иска на ЧЕЗ лиценза ама ние май забравяме че не само високите цени на тока ни бъркат яко в джоба ами и високите цени на водата и нйната цена е убийствена и не само ток и вода ,всички горива и всички цени на хранителните стоки в това число и хляба ,трябва да има оправия .

А руснаците от Лукойл защо не се ометат тоже?

Нагли, гнусни, охранени хлебарки!! И вие ще ревете!

Заседанието на ДКЕВР е приключило с откриване на процедура за отнемане на лиценза на ЧЕЗ 19 февруари 2013 20:26 Агенция "Фокус"Начало / Енергетика София. Приключило е заседанието на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране с откриване на процедура за отнемане на лиценза на ЧЕЗ. Това съобщиха за Агенция Фокус от пресцентъра на ДКЕВР. Информация за решението ще бъде публикувана на интернет страницата на комисията. От 11,30 часа утре ще се проведе пресконференция.

Ама, че са нагли!!! Вън от България!!!!

Чл. 10. (1) Регулирането на дейностите в енергетиката и във водоснабдяването и канализацията се осъществява от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, наричана по-нататък "комисията". Чл. 12. (1) За членове на комисията могат да бъдат избирани дееспособни български граждани със завършено висше образование с образователна квалификационна степен "магистър", от които поне един правоспособен юрист и един икономист: 1. с трудов стаж и/или служебен стаж не по-малко от 10 години, от които най-малко три години: а) стаж в енергетиката - за... още четирима от членовете; б) стаж в областта на водоснабдяването и канализацията - за двама от членовете; в) стаж в енергетиката и/или в областта на водоснабдяването и канализацията - за председателя на комисията.

Боклуци!Мошеници чешки и български корумпирани политици!Да пукнете дано! и вие и до девето коляно вашите издънки!За вас само съд,бой и и в гроба!

ДКЕВР открива процедура по отнемане лиценза на ЧЕЗ - това е новината, която казаха преди 30 сек. по нова.Надеждата ми е , че поне Андон Роков е юрист,биле и синдик, бил е и колега от САК и поне той ще следи много внимателно за спазване на духа и буквата на закона!

ПРАЖКА ПРОЛЕТ ЗА ЧЕЗ и да си ходят за да не отидем ние там.

Да питам аз, къде спа досега енергийният регулатор и не е ли нарушавал закона, след като не е вършел работата си! Хубаво, отнемат лиценза на тези ЕРП-та и после? Който и да е собственик, щом няма контролен орган, пак ще бъде същото положение!

Толкова нагли, толкова некадърни, подли и арогантни са тия гербаджий

Искам отговор от б.б.- защо не присъства лично на честването на 140 годишнината от смъртта на Васил Левски? АКО ЕДИН ЧОВЕК УВАЖАВА ПАМЕТТА И ЛИЧНОСТТА НА ЛЕВСКИ, ДОРИ ПРИ ЗАПЛАХА ЗА ЖИВОТА СИ, БИ ОТИШЪЛ ДА СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД ПАМЕТТА МУ- ЗАЩОТО УВАЖЕНИЕТО КЪМ ТАЗИ ЛИЧНОСТ СЕ ЯВЯВА ЧАСТ ОТ НЕГОВОТО КРЕДО И Е ИЗРАЗ НА НЕГОВИЯТ ХАРАКТЕР! НАШИЯТ 'ПРЕМИЕР' НЕ ПОСТЪПИ ТАКА, ВЪПРЕКИ, ЧЕ НЯМАШЕ НИКАКВА ЗАПЛАХА ЗА ЖИВОТА И НЕПРИКОСНОВЕНОСТТА МУ! ПОЗОР! ВИЖТЕ СЕ ГЕРБ- ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВА КАТО ЧОВЕК ВАШИЯТ ЛИДЕР! ПОЗОР!

те са си платили ,пък бойко им иска лиценза ,а парите вече са изядени и изпити , само срамът от националното предателство остана, и желанието да замаже всичко

А за "селото Варна" (според Боко тиквата) нещо ще направи ли? Примерно да отнеме лиценза на кмета и ТИМ.

Паникьосаният "каратист: прави гаф след гаф. Чудейки се как да отбие от себе си атаките и да ги насочи към друг в момента спретва изключително голям скандал за държавата Буългария в международен план.гарантивам че ще има дела срещу България от страна на ЕРП-та за неспазено законодателство. И защо - защото го правят паникьсани и генерират грешка след грешка. Като просто могат да си тръгнат с мир след като казажт: Ами сори, некадръни сме

Пич - лиценз се дава, лиценз се взима. Ако се отнеме по правилата на закона, те нека си съдят - само ще плащат съдебни такси.

НСО, жандармерията, военна полиция пазят управляващите, присъстващи на честването на 140 годишнината от смъртта на Васил Левски, от "народната любов"! ФАРС!

Нямам впечатлението, че народът се е събрал там. Или греша в изчисленията?

Нямаш грешка, това прилича на частно парти - 20-на политици и два пъти по толкова охрана

аз зивея от 1ч години в италя . сметката за ел. енергя за декември и януари ми е 90,00 еуро *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Разбрах ти проблема. Обади се веднага на ЧЕЗ да те поемат.

Не лицензите а монополните права трябва да се отнемат,чрез промяна на законовата и нормативна база върху която съществуват ,и не само ЕРП-та.Трябва всеки техен клиент да им бъде равностоен партньор в един договор за покупко-продажба,на ел.енергия,вода или топл.енергия.Сега сме третирани като крепостни селяни-да им се молим да си оправят уредите ,таблата,да им се жаалваме !? и то срещу заплащане.Така че като вземат лиценза на едни ще доидат други и пак същата история.Променете законите господа власт имащи и направете контрола безкомпромисен!

Точно така! ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ ЗАКОНИТЕ + НАРЕДБИТЕ ЗА ЦЕНООБРАЗУВАНЕТО НА ЕНЕРГИЯТА! Проблемът е, че не Вие, аз Х, Игрек, Зет, сме част от законодателната власт! Законите се приемат по специална процедура в НС! Кажете ми, кой политик има интерес да промени законите в интерес на бг. народ / бг. граждани и във вреда на своя интерес? Следователно, политиците трябва да бъдат ПРИНУДЕНИ да защитават интереса на бг. граждани! Тази принуда може да се осъществи от бг. народ само, когато има пряка демокрация и когато той стане СУБЕКТ НА ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ - т.е. ПРЯКО УЧАСТВА НА ВХОДА ИЛИ ИЗХОДА НА УПРАВЛЕНСКИТЕ ДЪРЖАВНИ РЕШЕНИЯ!

Борисов много добре знае, че не може да им вземе лиценза. Има си процедура дори да вземе лиценза на една баничарница. Пак ни излъга нагло, за да спрем протестите и да си запази мястото. Сега ще каже започваме процедура и така до изборите. В това време ЧЕЗ ще ни осъдят да плащаме до дупка пак от нашите джобове.

DA, бе те били вbзмyтени !!! Eгати и дебелоочието !!! Hие окрадените трябва да ги тbрпим! Tо тbрпението ни се изчерпа! Aиде без вас!!!

По принцип харесвам анализите и коментарите ти, но ето един контрапункт на твоята теза за либеризация на пазара. Не е ли същото положението с горивата в момента - да виждаш някъде свирепа конкуренция или по-евтини горива ....аз лично не вярвам много в това...

"Контрапункта' ти е точен, ама сега как да повярвам че си му харесвал анализите?? Постарай се малко че хич не ти хванах вяра.

Да крадат "по европейски" където си искат! Да започнем с прочистването на монополите с отстраняването на ЧЕЗ!

Ерп-тата до момента бълха ги ухапала. Ще видим докъде ще се стигне, но до момента това което е постигнато на протестите спрямо това, което те са причинили на бг народ е нищожно малко. Хубаво е да се знае, че битката с монополистите тепърва започва, и всички, които се чувстват ощетени трябва да го покажат, а не да се крият.

Интересно ми е,какви са глобите?Само да не са по10 000лв. а ,както знаем всеки месец ни ограбват с милиони.Трябва глобите да са примерно 3-4 пъти нетните им печалби за предходната година.

тъпо ченге Кретен

Га лапаше правителството ДДС на раздутите сметки за парно, ток, вода, горива, хранителни стоки и т.н. И раздаваше бонуси на чиновниците и плюскаха в бордове на директори добре им беше и си траеха. Сега на ощипани се правят

Значи от Албания можахте да се изнесете като засрамени калпазани, без много мрънкане, а от тук не ви се маха току тъй? Нас явно за по-прост народ ни имате - мекушав народ - келепир голям..... Само едно мога да ви кажа айдуци такива изЧЕЗвайте !

знаят,че договорите им са ок и комисионите 2005 са усвоени...успее ли бб да ги изгони законно/без да им плаща компенсации/ ще си вдигне реитинга с 4-5 %

Kолко струва ЧЕЗ ? ЧЕЗ има около 3 мил. потребители. Aко всеки даде по 100 лв. прави 300 мил. - и ще си я откупим ! Hие, - обикновените хора, и ще си я контролираме сами ! Hе вярвам да са я продали за повече, или греша ?

Няма какво да ги купуваме! Трябва да ги съдим за кражби и геноцид. Нека съда реши кой на кого какво има да дава!

това че, 3 млн. българи могат да си купят ЕРП-то, не пречи да бъде сезиран прокурор и съдът да си гледа работата относно ЧЕЗ. Най-важно е, кой, как и дали ще оказва контрола, а не собствеността!

ЧЕЗ да се омитат, докато не са ги докопали бедните, които ограбват, да ги направят на кайма. Тока излиза от АЕЦ на цена 4 стотинки, ние плащаме сметки 500 лв за топъл месец, на какво прилича това?

Май от цялата работа ще се окаже, че просто "ХОРАТА СА БЕДНИ", 80 EUR за ток едва ли е сума от която би трепнало лявото око на който й да било ЕВРОПЕЕЦ.

Ако беше 80 лв или 80 евро, никой нямаше да протестира, но получихме сметка 430 лв, за месец през който даже не сме се отоплявали. Може ли хладилник и бойлер да навъртят сметка 430 лв?

От известно време живея в Лондон и сметка за ток 80 паунда или 80 ерво не съм имал. Може би малко над 120 лв да ми е тока. За стандарта в България тези сметки са престъпно високи и нереални. Резултатът- хора на улицата в почти всички градове, така и трябва.

80 евро е средната месечна сметка във Франция за ток и отоление за 90 м2 апартамент. Минимална залата - 1 425,67 евро

Чудя е. След като неустойките за азваляне на договора с ЧЕЗ с толкова фрапиращи, кой ли ги подписа? Много по-изгодно за България е да стартира нов държавен ЕРП и българина сам да решава към кого да се закачи, вместо да се дават луди пари за неустойки. Така ще бъде решен и проблема с толкова модернта напоследък "либерализация".

аз това предлагам и за горивата - да има и една държавна верига бензиностанции, на която да се продават горива на цени определени от регулатора, без да са задължителни за останалите. така хората ще избират. либерализация!

На тези, които са подписали през 2004г. договора с ЧЕЗ, трябва да им се търси отговорност по чл.103 и чл.220 от НК и то от прокуратурата... Трябва да се посочат имената им! Ако питате мен, аз искам талионно право за тях, обаче талиона на дпс делегатите над Октай е оправдан, а ако аз поискам талион за онези лица- ООО, ААА, как така бг. адвокат нарушава НК и НПК и иска незаконни действия спрямо тези лица;)

Целия проблем дойде от това,че трите дружества са дали по 100 млн. за предизборна кампания на ГЕРБ, а от ГЕРБ са казали,че ще си траят за цените. Отнемането на лиценза е просто цирк.

Но пък нищо не им пречи да стартират изграждането на държавно ЕРП. На чисто. Ако дадат нормална цена на крайния потребител, всички биха минали към тях, което ще доведе останалите чужденци да си вземат шапките и да си ходят. Друг е въпроса до колко самите чужденци са влезнали в България със собствени средства, или с парите задигнати от външнотърговските дружества на БКП в чужбина.

Хайде сега на прокуратурата да се дадат и тези, които са виновни за продадените държавни дялове за жълти стотинки, и тези, които са сключвали договори с разни чужди компании бързешката с лични интереси, а после съд и затвор и без общи приказки, обяснения и обещания. Да продадат такова стратегическо нещо като разпореждането с електроенергия - вместо да е българска държавна компания - на чешката държавна, и на разни други! И да изнасят нашите управници ток на супер евтини цени - за Македония например, а за българския народ да не ги е еня. Добре, че въпросният народ започна да се събужда.

Предлагам на Вашето внимание един казус за размишление: Държавата продават 33% си дял за около 175 млн. лв. и срещу комисионна мин 10% нейни представители-управленци се задължават да изиграят днешното театро и помогнат на комисионера да постигне крайната си цел 100% собственост при облегчени и непазарни условия. Струва си да помислим !

Ха сега чакайте чужди инвестиции и се надявайте поне малко да дръпнем напред. Да помним, че това у частна фирма, а държавният дял беше продаден от ГЕРБ за жълти стотинки. Тогава какъв контрол, какви пет лева.

Каква "частна фирма" е ЧЕЗ, след като три от фирмите му са 100% собственост на държавата Чехия? ЧЕЗ е търговска фирма на държавата Чехия- с капитал 100% собственост на държавата Чехия - това е правилната квалификация.

Таз Юлиана Иванова защо още е там? Нали незаконно беше продавала цигари онлайн? Нещо санкции не се чуха?

Какви санкции - тя е от герб! Как смееш, толкова магистрали построиха ...

А тази до Луната завърши ли ?

Всичко е кьорфишек с отнемането на лиценза - купувайте акции на безценица и за 1 нощ да станете милионери като някои случайни лица!

Много сериозно пишеш, за да си Зевзек.

Язък, закъснях. Спрели са продажбите.

Сигурно в ЕРП има пропуски.То къде ли ги няма.Аз винаги съм смятал,че енергоразпределението трябва да е държавна отговорност.Но този цирк,който се разиграва сега вече ми дойде много.Никога не съм вярвал,че толкова лесно могат да се манипулират хората.Добре,изгонете ЕРП и дайте да ви ограбват скритите частни интереси.Жалко!Много жалко!А цените ще вървят нагоре,нагоре.

Явно ще се окаже, че взимането на лиценза на ЧЕЗ е "обосновано предположение" ! Благодарение гафовете на премиера ни станахме за смях и в Европа !

Тия па какво реват, до края на деня боко тиквата ще им отнеме още 2 лиценза и ще им даде 3. Много е смешно обаче спешното решаване на казуса от прокуратурата, понеже ЧЕЗ не отчита тока на 3 месеца от поне 2 години.

Значи ЧЕЗ и другите подобни дружества, никога не могат да фалират, минималната им печалба е гарантирана, КАКВО ПО ХУБАВО ОТ ТОВА!!!!

Нашите управници имат невероятната способност да яхват протестите и да се солидаризират с народа все едно сега откриват Америка. Ами ,алакоолу ,като сте продавали държавният дял-34 % ,защо не сте мислили за механизъм за контрол и мониторинг.От такива импулсивни решения ,ако не са яко подплатени с доказателства ,чехите направо отиват, в европейският съд и ще плащаме неустойки до посиняване.

А, докато няма заведено досъдебно производство от прокуратурата, което да е прекратено с постановление, че извършеното от ЧЕЗ не представлява престъпление, нищо не е ясно! Така, че - нека ДКЕВР да сезират прокуратурата, а тя да се произнесе по казуса, и тогава да видим как ще се равият събитията....

Всички на боклука намерете си други баламурници на тези им писна

ВЪН ИЗЕДНИЦИТЕ

За да излезем от Ада, сметките на едно домакинство трябва да се вържат към минмалната заплата, иначе всичко е aла бала

Аре са - постановки!Ниц, бе, възмутени, били!Дали?Ти почеши моя гръб, а аз ще почеша твоя!Стара пиеска!Сме я гледАли толкова годинки!Бегайте бръже!