Борисов за поддръжката на язовирите: Орташката кобила и вълците не я ядат

България ще поиска финансова помощ от ЕС за справяне с бедствената зимна ситуация. Това заяви премиерът Бойко Борисов за Нова телевизия.

Обратно в новината

Коментари - Борисов за поддръжката на язовирите: Орташката кобила и вълците не я ядат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доживотен затвор за министър Нона Караджова и кметовете на общините виновни за жертвите и нещастието на хората пострадали от наводненията !!!

Престъпление по села и градове да се водят някакви безработни и по програми без да вършат никаква работа, получават помощи заплати за 0 свършена работа.Къде са кметовете по места , да искат от тези безделници да извършват някаква работа, защо не почистиха коритата на реките, защо не чистят сняг с лопати, както го правят сърбите и др.нормални държави по света.Много лесно е да се водиш по програма да си стоиш в къщи и получаваш пари, колкото тези които работят в частни фирми при нечовешки условия.Стига степендианти за 20 год.в тази измъчена държава, към депутатите и министрите, чиновниците и съдилищата, намалета с 10-20 процента заплатите си, тогава пенсионерите и майките ще повярват, че работите за народа и държавата си.

ББ подражава на Тодор Живков, но за разлика от предшественика си не знае, че задълженията на диригента не се изчерпват с махането на пръчка пред очите на оркестрантите.

Орташка кобила - вълците е яли.Но нали от ритане на топка и кютеци в каратето и една поговарка не е запомнил както трябва.

Теб май орташка кобила те е ритала ... по главата. Кобилата на Станишката и Доганеску ..

Ако е за хотелче на морето-можем да го построим и за една седмица !!? Ама сега за някакви язовирни стени... !?? Не ни занимавайте с глупости !

Цялата вина сега ще падне върху "ШЕВРОН",които до сега занимаваха правителството и министерството с министър Нона Караджова с ЛОБИРАНЕ ЗА ШИСТОВИЯТ ГАЗ,вместо да се ремонтират язовирните стени !!!? Политиците виновни за човешките жертви от наводненията в затвора !!!

И тази идиотщина с язовирите, остатък от соц. управленията, се налага да се оправя. И на кого се пада честта ? Естествено на ГЕРБ и Борисов, че кой друг . Станишев може и да не знае какво е това язовир или водоем. Следователно е невинен. Единствената ну вина е, че се е родил. Но пък имаше съдружник, виден хидрогеолог - Доган. С големите комисионни ... А сега Борисов ще оправя и тези бакии ...

Аз се гордея с нашия премиер.

Ставаме двама. Още двама и ще заформим едно каре белот.

Ти си стой по душа, на студено. Трябва ти отрезвяване ... После си играй белоте в с. Сирещник с Гоце ... на две ръце.

Ами да ти кажа и аз. Борисов е добър премиер, не идеален разбира се, но по-добър от предишните. И е много прав за лошия материал в България, ако някой се съмнява, едостатъчно е да прочете постингите към новината...

Областният управител на Хасковска област от коя партия е и от кога е на тази длъжност?Защо не е разпоредил контрол?Народният представител на Хасковския район от коя партия е и защо не е чул хората?!

Публична тайна е, че повечето от малките язовири се стопанисват от мутри и депутати, които изпират пари с пресилено измислено рибовъдство. Говорят 2 дни по медиите, а не кажат на кой е бил отдаден под аренда и за каква цена. А иначе същите приказки се изприказваха и след всяко наводнение през последните 5-6 години. И по български - нищо

В голяма грешка си.

От близо 3 Години,в България управлява ГЕРБ ! От 32 месеца ,Всичко,което се Случва,или не се Случва в България, е ОТГОВОРНОСТ на ГЕРБ ! Борисов и Цветанов непрекъснато се хвалят ,че Носят Цялата Отговорност за Управлението на България !!?? Честите им Провали са Също част от Лошото Управление !! Всеки ден ги гледаме,как режат ленти хвалят се по медиите,Омръзнаха ни ! Сега Чакаме да ги видим как се Носи Отговорност за ПРОВАЛИ !Без Шикаклкавене ! С оставки на Министри,и Съд ! Като мъже !

И това да те хранят, ли е отговорност на ГЕРБ? И да те водят до WC,че ти сам неможеш. Твойта отговорност е само да ядеш и да акаш.

в голяма грешка си! Първо осъдете агент Гоце , и тогава мрънкайте

1chovek

Нито България съществува от 32 месеца, нито проблемите й. Факт е, че ББ е там, където е нужен и където има нужда от помощ, там където трябва да бъде държавата в трудни моменти като сегашния. Да си виждал Станишев да ходи някъде, където има бедствие да помага? Или Доган, Симеон, Костов, Виденов и тн? Тези язовири са в това състояние поради 22 години безстопанственост и безхаберие - всеки, който е бил на власт преди това е отговорен. Ето, че сега се взимат мерки (ще се сложи яснота кой отговаря и ще има затегнат контрол). Какво повече искаш? Няма как за 1 ден да стане рай тука... Работа трябва.

Когато е имало нужда, държавата е била на майната си. Когато язовира потапя селот,о вече всички са по местата си. Бъди коректен когато пишеш.

"Знаете ли какво безобразие са тези комунисти..няма АКТ16 за моста на 4-ти км"/ казано от ББ...ама още си е читав а неговите магистрали с акта вече ги ремонтират/тунела на Люлин/.Те това е отговорността на ББ - другите виновни. След като родителите му/лека им пръст/ се оказаха виновни за каруцарския му език че били бедни и го родили в Банкя какво може да се очаква от плещенето му...

Любопитно е, защо като са знаели близо 3 години, че няма акт 16, защо не са го направили? Или Плевнелиев и Лилето са били твърде заети с нещо друго? За близо три години и на куц крак щяха да го направят, както казва Боко.

Най-после някой да каже в прав текст, че запазването на частни интереси на всяка цена граничи с престъпление! Друга работа е, дали ще се направи нещо по въпроса за контрола над частниците и тяхната дейност/бездейност.

Именно!!!! Въпроса не е кой какво е правил преди, а какво променят в момента? НИЩО! Действат си по популистките въпроси, останалото като се случи - виновни все ще се намерят. След дъжд качулка е всичко при тях, но после тръбят с години.

Извинете г-н Борисов, тройната коалиция ако не е направила нищо, то вие какво сте тръгнали да правите до този момент ? Имахте две години да оправите въпросните диги и прочее, но работехте по чужди каузи, каквато са магистралите. Големи приоритети имате, поздравления. Важното е че предишните са виновни, а не вие какво /не/ сте направили!

А ти да не си им готвач или сервитьор, поредният лакей, който чака далавера от управлението на баджанаците и парашутистите.

Три години във властта, три години обсебване на всички власти, съжалявам, ама не виждам друг виновен освен управляващата партия. Пълно безхаберие, пълна олигофрения. По цял ден ни зомбират от екрана. И Аню, и Найденов, и Караджова трябва да понесат отговорност + областния управител на този район. Някои гласуваха на предишните парламентарни избори за твърдата ръка на Борисов. Аз виждам мека китка, мъжкото нещо много го е страх да носи отговорност. Да си премиер не означава да раздава автографи на деца, има работа, много отговорна работа.

Магистралките са по-важни,а! Хората кучетата ги яли!

Пртията дава 1 млн от субсидията си за пострадалите.Как е? Най-великия премиер, грях ви на душата,дето говорите глупости за него.

С 1 Милион Герб,Няма как дас и платят Греховете към Мъртвите и пострадалите !!Няма как.

Пич, не ми е смешно пък ме разсмиваш. Това прави по 2000-2200 на домакинство. Една крава ствува 1300-1600 лв. Кое по-напред - ремонт на къщите, покъщина, коли и техника, животни, унищожени земи, ферми....

Липсват всякакви документи за 11 язовира, 13 предпазни диги, 27 дунавски диги, 75 помпени станции, 354 корекции на реки и 401 отводнителни полета, по които са наливани значителни средства. Това заяви Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Така единадесет язовира и съоръжения, свързани с водно напояване и отводняване - хидромелиорация са изчезнали по документи в България, тъй като съответните хартиени или ектронни носители са откраднати, изгубени или унищожени.

за френските хеликоптери е осъществена с посредничеството на оръжейния търговец Николай Гигов- близък приятел на ББ. - С него дето играем тенис, бе!

Страшно е безхаберието в нашата държава. Още по време на наводненията през лятото на 2005 г. трябваше да се опише и установи кой стопанисва множеството язовири в БГ. Повече от 6 години от тогавашните бедствия никой държавен чиновник ли не свърши тази работа ?!? Нима никой няма да понесе отговорност за смъртта на тези 8 , недай Боже повече, души?! Нима е толкова евтин за нашите управленци живота на обикновения човек от народа?! Знам, никой не е идеален, много хора не си гледат както трябва работата, но там където това коства човешки живот, наказанията трябва да са жестоки, за да имат превантивно действие.

Тук си абсолютно прав! За това се иска поне малко доблест и достойнство.

да даваме милиарди за безмислени мисии тип "да цивилизоваме талибаните" в Ирак и Афганистан, а не можем да отделим ресурс за бедствие в България. За какво издържаме изобщо армия, която не е способна да помогне, защо имаме ГЗ за която се дават стотици милиони....къде е БЧК и къде по дяволите е Ани Салич- за мангалчетата от Хаити събраха милиони, а тук гледаме само с жален поглед по телевизорО. Срещу природата сме безсилни, но от човешката глупост поне можехме да се опазим, а не успяхме

156 погребални агенции вече имат дистанционна връзка с НАП - това е последното съобщение, и там ни очакват на "гюме".

Знаем, че ГЕРБ убийци не съди!

Не съди защото БСП ги помилва.

1. Оставка на Караджова - правила проверки лятото 2. Оставка на Цвъцкото - граж. защита 3. Оставка на ББ - липса на контрол и безхаберие 4. На съд за безстопанственост и лицемерие!

ГОСПОД СЕ ОСРА, ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА НЕЗАБАВНО! ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ДЕВА МАРА ВЕЧЕ

По средата на третата година на това управление картината е тъжна, а разрухата навсякъде. какво ли ще бъде на петата година, а на десетата?

Прогнозата е добра, почти позна. Но не 10 г., а минимум 12 ще са тези, през които ще управлява Борисо! Пък след това Бог знае...

Бог може да не знае, но Борисов знае. Както и всички предани гербоподържници знаят и това, което не знаят чрез него.

Стига, бе! Чак 2025 ли да започне прехода от социализъм към капитализъм? И това, при положение, че не се намърда поредния пребоядисан "спасител". Дано не си прав! Над 30 години кражби и лъжи е прекалено много.

Да не би да са затворили моловете или русата мацка те е зарязала и няма за кого да избираш сутиени? Мини на памперси и си изпили мушката.

6 месеца студ и мизери и българския тупан може и да се сети че е човек! Ей олигофрении събудете се бре говеда и изхвърлете всички търтеи минали и настоящи. Обесете ги на собствените им обещания и станете хора.

Видяхме как Загинаха 10 човека, защото Държавата не Функционира нормално ! Управление на ГЕРБ е вече Доказано Опасно,Смъртоносно за Българските граждани !!! Бива ги само да глупеят пред камерите ,и да режат ленти на полупостроени обекти-от пътища до тротоари !! При първите полусериозни проблеми....ГЕРБ се Провалят с Трясък ! Виновни ,разбира се са Други ! Време е за Предсрочни Избори, и Експертно Правителство,естествено Без Мутри в него .

Ще видиш КАК СЕ ПРОВАЛЯТ на следващите РЕДОВНИ ИЗБОРИ, лятото на 2013. Но и тогава НЯМА ДА МЛЪКНЕТЕ, сигурен съм в това! Че Бог, като иска да накаже някого, първо му взима ума...

Нека най-успешния премиер-министър и най-успешния президент се помирят и си стиснат ръцете за една коалиция на спасението. Борисов и Първанов. Народът чака това от тях.

Недей с това "меню", че ще взема да повърна! Коалиция с Първанов ще превърне Борисов в политически труп само за 3 дни...

другият път пак гласувайте за ГЕРБ. Ако не другото, то поне водни магистрали ще има и ще ги минаваме с кану. Гарантирано от ГЕРБ!

Караджова ---3г.,прави кадастър на язовирите ,колко и чии са ,.....но когато и мине махмурлука!Така е в бг ....първо ДАЛАВЕРАТА ....А АКО ОСТАНЕ НЕЩО ,И ЗА НАРОДА ----ПРОСТ,ПРОСТ ЗАЩОТО ГИ ТЪРПИ 22г. ...!?

комунистите са виновни, че са построили диги, издържащи без поддръжка "само" 22 години.

водата скъпа-язовирите не подъряни... къде отиват парите ни? в англя? същото е и с електроцентралите... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

в "отличничката" в ЕС-България продължава-след като се купуват местни избори след като се назначават некадърни държавни служители на всяко ниво-след като се орязват бюджети на общините-този апокалипсис ще продължи....само след седмица две като започне да се топи снега това в Бисер ще ни се струва като игра в басеин.......

Плюнки, Плюнки, Плюнки, Плюнки, Плюнки... И кого плюете, КОМУНОИДИ? ЕДИНСТВЕНОТО, от повече от 20 г. правителство, което ВИДИМО РАБОТИ и се опитва да изрине авгиевите обори на предишните! И си мислите, че като плюете до безпаметност, хората няма да забележат делата ли? Жестоко се лъжат КОМУНОИДИТЕ! Предупредени са, но те не спират, задавени в невероятната си НАГЛОСТ! Плюят тези, чиито началници при наводнението в с.Калояново се явиха на ТРЕТИЯ ДЕН! Спомнете си подвизите на Емел Етем... И може би си мислят, че като плюят до безпаметност ще си кажем - и тия са като ония... Сон ви лаже, безродници! И след година и половина ще се сблъскате(за кой ли път) с "народната любов"!

Може ли вместо да плюем, да си пишем тук за снимката. защото на нея има човек който си мисли - защо тази шапка не е е невидимка, та да се скрия и да не трябва да давам обяснения. Поне на мен така ми се вижда. Та може ли? Разрешавате ли?

Разбира се, да...

пак обърка приоритетите:) Магистрала Люлин затворена единствена от всички магистрали, защото е много хубава, а хората се давят, но имат затворена магистрала!:) Честито на давещите се! Сами си избраха мутрата! Нека мрат с неговото име на уста, а да не викат за българите!

Bon appetite!

плашете! Скоро пристига Кристалина Георгиева - български политик(иначе живее в чужбина), европейски комисар (не от ЧК ), и икономист, специалист по въпросите на устойчивото развитие. Вицепрезидент на Световната банка (от март 2008 до февруари 2010), член на съвета на настоятелите и доцент в катедра Икономикс на Университета за национално и световно стопанство в София. Кристалина Георгиева е обявена на 30 ноември 2010 г. за "Комисар на годината" и за "Европеец на годината" в годишните награди на електронното издание "Юръпиън войс" (European Voice) . Тя е отличена за своите приноси в работата си и по-специално управлението на хуманитарните катастрофи в Хаити и Пакистан. Така, че страшно няма! А защо се бави? Ами, нали знаете, расторантите в Брюксел работят до късно...

И това ако не е жизофрения - стената на язовира била на военните, а самия язовир - на общината... Това само ние го можем!

Не може да ви се угоди. Половината министерски съвет, един европейски комисар, премиер -министърът и хеликоптерите са струпани на мястото на събититето под светлините на прожекторите и изложени на природните несгоди, но вие пак сте недоволни.

Под светлините на прожекторите са! Броят труповете!

Трупът е само един и няма какво да се брои. Трупът на Позитано. Другото е жертви.

Ти луд ли си ? Какви свитлини, какви прожектори? Това е трагедия, допусната И ОТ ТЕЗИ политици. Не виждаш ли колко са гузни, вината е изписана по лицата им?! Отишли са там дано получат някаква индулгенция за това, че И ТЕ допуснаха да се случи това. Безхаберните престъпници се сменят във властта 22 години!!!

Виновни са комунистите,че са построили язовирите и Господ,че прати сняг точно през тази зима.Трябвало огромни бюджетни средства.Трябват няколко гънки в полирания премиерски мозък.Трябва работа,а не чесане на езика по медиите.Таки не хвана мазол тая уста.

Объркал си се. Комунистите нищо не са построили. Построи българският народ с лишения от залъка си, труд, болести и мизерия. Комунистите бяха само надзиратели при строежа.

Имате напредък! Досега твърдяхте, че нямаше нищо построено:)) А между другото доколкото си спомням за да се посторои нещо някой трябвало да вземе решение! Тогава взимаха решения да строят язовири, а сега да обявят дни за траур! Това е разликата!

Може ли така бе Позитано? Преобразен като тройна ламя ограби всичко, а сега обвиняваш ГЕРБ. Ако искаш да знаеш Позитано, това е първият мандат на ГЕРБ. Ха, да видим, през следващите му мандати дали ще стават наводнения, земетресения, суши и инфлуенца?

Като се издавят и избият хората нищо няма да има:)) Успех в мащабното начинание!

Ще има. Оставил съм повишената слънчева активност за резерв.

Някои не гласуваме. Нито за БСП, нито за ГЕРБ, нито за ДПС, нито за СДС... защото ни е писнало от комунисти. Теб какво ти се привижда?

таласъми му се привиждат! Нали някой трябва да е виновен за некадърността му и че природата не го е дарила с интелект:)

Нищо не ми се привижда. Ако бяхте гласували навреме за ГЕРБ, сега наследството на Позитано нямаше да го има. Язовирите щяха да бъдат като френска ривиера, а в тях да плуват сиви лебеди и сьомга.

Да ама ГЕРБ е на власт вече 3 години и нищо. Или викаш да ги почакаме 20-30 като другаря Живков

Аз не викам. Мисля, че след няколко мандата на ГЕРБ ще изчезнат наводнения, земетресения, суши и инфлуенца.

розово фламинго видял за близкото бъдеще в България:))

Най-добре е министър Найденов да запретне ръкави и да съчини един язовирен стандарт-" Балкански водоем". Отделно от това да напише и един стандарт - "Никулденски шаран- Кольо". С тези две успешни начинания да се въведе язовирен и шарано-производствен ред на цялата територия притежавана от ГЕРБ, с цел да не се унищожава в наводнения народната любов.

Дааа! Цъфна резултата от недоносеното решение за закриване на Гражданска защита и харизването на фондовете и на МВР. Както можеше да се очаква ченгетата са заети с политика-икономически рекет и далаверки и не им остана нито време, нито пък имат умствен капацитет да вършат тая работа. Впрочем всеки един дотовор за концесия на язовир съдържа клауза за отговорността на стопанисващия водоема по линия на охрана на съоръженията и поддържане на безопасно ниво на водния обем. В случая обаче става въпрос за нещо съвсем друго - язовира Иваново е ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ!!!! На всичкото отгоре се намира и на територията на военен полигон и няма защо сега министърът на отбраната и областният управител да се правят на ощипани госпожици. Трагедията е наистина голяма, но дано да стоне повод за някакви разумни действия , а не за поредния смешен и жалък хленч на пожарникаря ББ и подопечния му ЦвЦв.

ЕДНА ДЪРЖАВА, КОЯТО СИ УНИЩОЖИ КЪЩАТА ЗА ДА СИ ПОСТРОИ КОЛИБА ОТ СЛАМА НИЩО НЕ СТРУВА.

Дами и господа! Проблемът не е финансов! Проблемът е управленски! Но кой е учил УПРАВЛЕНИЕ, някой му викат и мениджмънт. С други думи: прави едно, прави две ит.н. Има управленски функции-няма ли кой да ви ги каже!

Има ли министерството което ръководеше Плевнелиев с визия, някакво отношение към немарата и нехайството причинили това бедствие?