Борисов: От 2013 г. няма да сме най-бедните в Европа

В момента страната върви по правилния път на развитие и така трябва да продължава. От 2013 година България вече няма да бъде най-бедната страна в Европа. Това заяви в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: От 2013 г. няма да сме най-бедните в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

humfry

Стратегията на Ганьо е всеки по единично, а ако къщата на Вуте гори - душевен оргазъм, а ако Ганьо е подпалвача - двоен кеф. Едно време бяха милиционер, доносник, милиционер, доносник, а сега са предател, доносник, крадец, полицай, предател, доносник, крадец, полицай.

БОЙКО какво пиеш пич??? Халюцинираш!!!! Вие от ГРОБ още 2009та излязохте от кризата и богатеете, но 95% от нас сме там.....

ами да - ето пример за един които е от комунистите- ти тъпако не усещаш , че винаги си бил добре -просто защото винаги комундетата -такива като теб и около теб , са били на власт -или около властта- каквито са и стани-шев с бсп , и доган с дпс , и царя с ндсв , и тиквата с неговата партиина книжка и измсления герб- фрашкан с агенти на държ. сигурност(начело с президента ти ) и бивши и настоящи членове и приближени на бсп-бкп.....- какви ми ги плещиш за демокрация , пазарна икономика- маи си се надишал с лепило-докато си лепил пропагандни плакати за тиквата... в българия такива неща не са се случвали образ- а властта ако не си забелязал-за всичките тия 2ч години- си е биляа само във ваши ръце- разните крила и оцепници на бкп-бсп... а там където е имало такива като теб-е нямало и няма и да има нито пазарна икономика , нито демокрация-а само корупция , престъпност , мафии и мизерия- дано народа прозре наи-накрая истината...- и да ви отдаде заслуженото ... смешно е да се хвалиш с партиините си пристрастия - и с това , че си един от леячите на измисления ви преход- които всищност сами си създадохте -и за които все някога ще лъсне истиnata...

stingdim@

2005 г. След изборите в Тройната коалиция започват преговори кой ще управлява. Сергей:-Ние имаме 45 г. опит от нашите предшевственици и техния устрем да управляваме. Царя:-Ще управлявате когато му дойде времето,но не и сега. Моите деди са били на власт повече години от вас комунистите, зная как да управлявам. Доган:-Сакън,не се карайте!Щом ще говорим за дедите си,то е ясно , че аз ще раздавам порциите във власта!Щото моята рода е управлявала България 500 години...

Тъп ли си? Кое му е по-доброто? Сигурно ти се плаща за писането на тъпотии и затова и вземаш по-висока заплата с всеки ден

Един бар станал много модерен имало сложен робот барман и отива един - застава на бара - идва бармана - пита - вашето АйКю? оня решил да се избъзика: 165 робота му сипва шампанско , сервира и му заговаря на добър диалект за последните конни надбягвания на другия ден тоз отишъл и решил да каже АйКю 90 робота му сипал уиски и взел да му говори за мачове на третия ден отново отишъл и казал IQ 65 робота му сипал ракия и му заговорил за силиконовите цици на фолкпевиците на четвъртия ден решил съвсем да се избъзика и казал - АйКю 20 робота сипал една бира , навел се към него и казал - " И какво .....пак ли ще гласуваме за тези от ГЕРБ

Ха-ха-ха най-после един смислен виц,само дето си объркал първото IQ,то трябваше да е 146.

crist

Прав си ама да знаеш много си прав!! И как ще го търсм онова време. И как ще си посипваме главите с пепел за дето скачахме по площадите!!!

crist

Избори идват лъжите почват, е не че до ся не лъжеха, ама ся ще видим много с на куп!!!

Всичко това, което пише humfri, е всъщност това, за което съществува политиката като занятие и политиците като практикуващи го. Политики колкото щеш.. И по това се различават държавите-практикуват различни схващания как се живее по-добре, кое е по-добро. Дотук-добре, интересното става, когато в политиката влязат откровени КРАДЦИ, или по-лошо, когато ВСИЧКИ в ПОЛИТИКАТА са ОТКРОВЕНИ КРАДЦИ. Когато политиката стане основно и единствено средство за ЗАБОГАТЯВАНЕ на практикуващите я. Не знам как се нарича такава обществена система, но ние в България сме свидетели точно на това. Вече не е критерий и обект на спор каква да е политиката и как да се постига това и онова. В основен проблем се превръща опазването на общественото богатство от КРАДЦИ. Че без пари всякаква ПОЛИТИКА е НЕВЪЗМОЖНА! Просто НЯМА ПАРИ! А ВСЯКА година бюджетът събира 40-50 млрд.лв. Това са бая пари! Затова сега избираме политиците ЗА ДА НЕ КРАДАТ! Не е важно колко са компетентни, важно е да не КРАДАТ! Ако Борисов НЕ КРАДЕ, ще го изберем пак, ако КРАДЕ, ще се оглеждаме и ще търсим друг, може би Кунева, може би Станишев, Може би ГОЦЭ, може би Капон, може би Яне, може би Костов, може би Каракачанов, може би Слави Бинев, може би Доган, може би Каролев, може би Волен, може би тия от ТВ Скат, не им знам имената, може би Лидер на Ковачки, може би Марешки и т.н., и т.н... А може би някой ден и батко ви с голямото IQ или някой такъв като мен, знае ли някой? Според мен от всички изброени и реалистични възможности, бате ви Бойко Борисов НАЙ-НЕ КРАДЕ! И ИЗГРАЖДА ИНФРАСТРУКТУРАТА НА БЪЛГАРИЯ! Така аз мисля, затова ще гласувам за него! А на тия, дето плещят за диктатура, да попрочетат малко за Чили след Алиенде-най-корумпираното в чилийската история правителство, съставено от социалисти...

Тиквата явно е имал предвид, че от догодина ще сме най-бедни в Африка?

Значи ли, че ще сме най-бедни сред азиатските страни тогава?

Не са 2 млрд., а са 3... Поне КОМУНОИДНАТА ПРОПАГАНДА наскоро ги "празнуваше"! На изборите народът ще ви каже, КОМУНОИДИ, какво мисли по въпроса КРАДЕ ЛИ БОРИСОВ? И как може да КРАДЕШ, ако строиш НАЙ-ЕВТИНО пътищата в Европа(факт, който дори вие, КОМУНОИДИТЕ, не смеете да оспорвате явно, нищо че дори когато фактите говорят, КОМУНОИДИТЕ пак не мълчат)? С други думи, летъска, когато Ленторезов резне лентичката на Тракия непосредствено преди изборите и ги спечели с абсолютно мнозинство, ще видите "Кон боб яде ли..." Галемият въпрос е, ако това се случи, вие, КОМУНОИДИТЕ, какво ще правите следващите 4 години? Пак така ли ще квичите, като пред Коледа...?

humfry

Ти си като развален грамофон! Да не би да си клонинг на "КАЛИТКО"? Много си приличате, може би сте от една партийна група, тази на подлогите и националните предатели? Не се обиждай, те май всички партийни групи са такива.

Дали пък ЕС няма да свърши черната работа на българските политици? Политици-ПРЕДАТЕЛИ на собствения си народ! Защото как иначе, освен с ПРЕДАТЕЛСТВО, можем да окачествим постъпката на Р.Овч., който 4 ГОДИНИ ПРЕДСРОЧНО, в угода на руските интереси, ПРЕДОГОВОРИ условията и цените на газа за България се увеличиха ПОВЕЧЕ ОТ 3 ПЪТИ-от 170$/1000куб. на 600$/1000куб.!!!???

Kalin

Ставате смешни гербаджиите с тази песен-предишните са виновни иначе ние отдавна да сме ви завели в светлото бъдеще!!!Тая песен се пее на избори и то преди първи мандат а после се работи яко!!!С приказки всеки може!

humfry

Ти май забравяш, че цените се диктуват от "световните борси" и България няма думата, поне ти и твоята дружинка така разправяхте доскоро. Много бързо ви налегна склерозата, а сте още млади и зелени, не бива така. Я кажи сега, каква е тарифата?

Представяте ли си-КОМУНОИДИТЕ Р.Овч. и СерГея, газовите ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ, за няколко години вдигнаха цената на руския газ 3 ПЪТИ!!! Дали пък е възможно Боко, само с политически средства, диверсификация и собствен добив, да свали цените двойно? Искам да видя КАК ЩЕ КВИЧИ КОМУНОИДНАТА КОЧИНА, ако това стане. Как ще квичи ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ!!!

Se taia

Пич много ти е къса паметта. По времето на Виденов, България беше умишлено фалирана, защото той се засили да плаща външния дълг, което не се хареса на някой. По него време с една заплата можех да купя 5 хляба. Така, че не коментирай, кога сме били по-зле - не ти се отдава. Не ми се иска да напомням и 84-86 година, когато хляб и олио се купуваха с купонна система. Примери много, само да има кой да си спомни.

humfry

Ти на умен ли се опитваш да се правиш или просто си глупав по природа? Ще се опитам да бъда кратък и точен, няма да ти разяснявам за хиперинфлацията от 1996-97 година, нито за спекулата. Вероятно ти още не си бил роден, но го запомни добре - Купонната система в България е в периода 1990-91 г. Ако не вярваш на мен, има си достоверни източници. Много е лошо да си с промит мозък!

dap7@

Сега сме най-бедни в Европа, другия мадат най-бедни в Света.България е пример за поговорката "Жаден вода носи".Ако се махнат мафиозите,което не невъзножно макар и чисто хипотетично заплатите и пенсийте автоматично ще си отидат на европейски нива,че и отгоре.Просто трябва да се махнат тия пиавици до един.Това е реформата ама трябва външна сила да ни я наложи както е било винаги.

pompai

Помислете за голямата дум.Ще минем Румъния с 1-на стинка и няма да сме последни .:)))) о бЪЛГАРИНО ЩО НЕ ХВАНИШ АВТОМАТА ,ЧЕ ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ ДА ЗАТРИЕШ ДО 10-КОЛЯНО че като гледам от баща на син се предава

И в Америка ако не си спестявал за 2ра и 3та пенсия на стари години ще мизерстваш и чакаш помощи. С 800 долара минимална пенсия наема не можеш да си платиш само. Така че братя Българи лесно никаде няма. Запрятайте ръкави, бачкайте и се оправяйте сами. Като не ви изнася в БГ, бягайте на запад. Нито БСП, нито ББ или държавата са длъжни да ви дадат нещо. Държавата, чрез данъците изгражда инфраструктура, осигурява сигурност и условия за развитие на бизнеса. Всичко друго са екстри на социализма. Няма такова животно като безплатно образование, безплатна медицина и безплатен транспорт. Някой трябва да плаща сметката. Останалите, чакайте кебапчета, капачки за буркани и празни обещания на следващите избори. Наздраве!

pompai

Xamerikaneca с 800 долара иди в малък град и ще си живуркаш .Само дето си там а аз плащам на рода та ти пенсията а ти пък на американците.

humfry

В България също има допълнително задължително осигуряване, ама колко хора го знаят е друг въпрос. Нека първо да изясним какво представлява това митично същество, наречено "държавата". Съвсем накратко, държавата е една територия, населявана от дадена група хора, с дадена форма на управление, закони и т.н. Но по-важното е, че най-вече всичко се върти около дадената група хора и територията, идеята е всичко да е от хората за хората. Идеята е да има общество и то да се бори за своето по-добро бъдеще, по-добър живот, а не както ти казваш да се оправят сами. Може би по единично са се оправяли пещерняците, но не и съвременните хора, макар че дори и тогава се смята, че са живели на малки групи. Друг е въпроса, че много от тези, които днес се смятат за еволюирали, всъщност още висят по клоните. Правителствата произлизат и се избират от народа, за да работят за общото благо, а не за лични интереси, в ущърб на обществото и за благосъстоянието на едрия капитал. Малко е цинично народа да ти плаща заплата, да ти е гласувал доверие, а ти да работиш против неговите интереси, не мислиш ли? Както е и нагло и цинично да използваш парите на народа, за да се изявяваш като деребей и да обслужваш едрия капитал. Цинизмите обаче съвсем не свършват до тук. Цинично е да си получил безплатно образование, а да роптаеш против безплатното, не че нещо реално някога е било безплатно. Замисли се какво означава думата "безплатно" и евентуално ще го проумееш. Правителставата трябва да използват гласуваното им доверие и данъците, за да правят всячески живота на народа по-добър, да осигуряват сигурност и условия за един нормален човешки живот и развитието на една нормална нация, а не обратното. Всичко друго са екстри на един изроден капитализъм, в който едрия капитал обича да бъде обслужван грижливо за чужда сметка, но се заражда времето, когато ще се задави. Сега осъзнаваш ли всичко колко е изродено и неправилно, и защо все повече и повече хора по света започват да се пробуждат?

- браво !!!- споделям докраи всичко написано !!!!!!!!!!!!!!! интересно е само- дали оня пич за когото си преднзначил поста , би си направил труда а седне , да го прочете- и наи-важното -да помисли върху написаното... ех- ако всички имаха такава представа за нещата-и мислеха така... а ти-качваи повече такива смислени постове-трябва кои може- да пише така за нещата, да отваря доста очи ,че има доста нервозни , които просто пишат , за да спорят, ,обиждат -а не да намират истината...

По-умен и от мен! А уж съм с високо IQ...

crist

И къде да бачкаме американски братко??? Няма работа няма производство. Любимите ти американски гъзоблизци разсипаха всичко и от както са на власт не са забили и един пирон!!!!!

humfry

С други думи Борисов признава, че в момента сме най-бедни в Европа, тоест европейски първенци, ама в обратен ред. Ние се явяваме нещо като една лека жена, всеки ни изполва както намери за добре.

ENYA

Горната реплика от аззз май сам си сия писал ...

Obirkaliste godinata mojebi iskahte da napisete 3013

Danebi da razchitash na 100 tona cocaine uspeshno da dostignat Balgaria

Правилно! Аз също съм в чужбина, родителите ми се скъсаха, додето ме изучиха, с цената на лишения. Мисля как да ги прибера при мен, Бойко разката дребния бизнес в бг, това е истината!!!

ХХ

Кои тогава ще са най-бедни. Интересно ми е кои и колко страни ще задминема по стандарт за 1 година.

За последно не сме били последни по времето на Иван Костов. Бойко няма капацитета да ни издърпа от дъното. Това може да го направи само традиционната десница.

сър

Не знам кой си , но тук говориш вместо мен.Не е честно.Сега аз как да се изходя?

ни бсп ни костов са нужни на българия

А, за ген.Бойко Борисов и едноличната му политическа партия ГЕРБ, които ни направиха още по-бедни, и продължават да ни обедняват, какво ще кажеш?

сър

Анджак де, нужен ни е фокс.

еи тия които ни дъряха бедни над 50г все още мечтаят за власт

То света свършва на 21.12.2012г. Какви ги дрънка тоя Боко, че то няма да на има през 2013-а.

Много ще ми бъде интересно какви ще бъдат коментарите на изразилите мнения хора, когато се случат и други ПОЛОЖИТЕЛНИ събития с европейско и световно признание - дали пак ще хвърлят камъните в градината на Боко Тиквата или ще признаят усилията на това правителство за управление на страната по време на регионална, европейска и световна финансова, енергийна и икономическа криза и заслужените положителни оценки, които получават по съществени насоки в обществения ни живот. Не съм чул за отвличания, откупи, рязяне на пръсти, уши и т.н. Напротив научаваме за успешни акции по залавяне на трафиканти на наркотици, контрабанда на злато и т.н.

ivdi

А за многото лобиски закони приети от ГЕРБ чу ли ? Рязането на уши е обчай ,но това не означава ,че не се продава дрога ! Закона защитава много строго странно забогатялите хора и вече няма да бъдат отвличани ! Топлофикация е върнаха към общината за да съдят много бързо хората . А за трафикантите ще чуем от другите които доидат на власт .

rado_7_6@

Коментарите ще са абсолютно същите - има категория хора, които ако не е музавирлък и уйдурма нещо да хванат или да слугуват на такива, ше одят голи-боси. Като съсльо примерно или гоцаня. Хубаво е, че стават все по-смешни и незначителни. Лошото е, че исторически са доказали и предоказали, че не им е проблем и имат ресурс да правят брутални гадости в стремежа да хванат крадън

1chovek

Махнете тази мутра от очите ми - не мога да я гледам!!!

Cyce

В България работех като ръководител на под-проект и ми даваха заплата много над 5000 лева след плащане на всички данъци и осигуровки. Фирмата я намерих през агенция за работа. Да те питам само, не е ли въпросът: "Какво умееш?" и чак тогава "Колко искаш?"

sav27@

Ма кой ти вярва на глупостите бе,овен,ако изкарваше толкова пари нямаше да пишеш глупости тук

Kalin

Лъжливото овчарче.И преди бяхме бедни но сега сме по бедни и от преди!!!ББ квото каже точно обратното става.Това му е трагедията.А и хора около него припява ли припява.

Като ти гледам правописа и след 50 години няма да намериш робота.Що за тъпи хора ГОСПОДИ!!!!!!

не са тъпи , и не е до правописа - това е понеже няма кирилизация на клавятурата-а ти младежо наи-вероятно не си излизал в чужбина никога , за лицензиран уиндоус не си чувал... но какво да се опитвам да обяснявам- ще започнеш да хълцаш накрая ....- по-добре,не се изказваи неподготвен- ставаш смешен.. и един съвет- ако искаш да се поограотиш- което личи че ти е нужно- не наблягаи кое как се пише тук-а чети какво се пише...-и се опитваи да помислиш- кои - за какво е седнал да го пише ... така ще ти е по-лесно да не ставаш смшен ...

Горната реплика към теб не е от мен. Може да бъдеш спокоен. Ако може само да ни направиш една услуга - прочети малко за употребата на пълния член в правописа. Ако трябва извади го, члена, разгледай го, опознай го.

еххх- къде пак ми изчезна коментара- дали не помрачих с нещо великта тиквена радост с него..????

довърши си мисълта царю честити- дано господ справедливост да ти дава , и за добринитите ти , те възнагради със същото което правиш за нас...: ...от 2013 няма да сме наи-бедни само в европа- ще сме наи-бедни в цял свят !!! а като пояснение- бих казал , че наистина нараства конкурентноспособността ни- особенно в простотията и идиотизми , в лъжите и обещанията - нашите политици на власт , нямат равни на себе си ... а по тема конкуретна икономика- ами аз освен за неговия частен бизнес с дрогата , за друго не се сещам да се прави като хората ... а за послледното-които му се не вярва- да чукне на гугъла :- един път bivol - а после да се наслади на статиите там в саита за независима юрналистика - за негово височество , през мутренските му години , нека види теми подобни на :..Бойко Борисов - мащабна контрабанда на амфетамини и зависимост от Лукойл....

аззз

ей луд от кога държавата увеличава тока бре?

Откакто Д-то в ДКЕВР означава "държавна". И откакто Държавата носи отговорност за всяка отделна цена, както и за благосъстоянието на хората.

аззз

луд си не амиии... какви компенсаии какво те гони теб не знам. Пенсиите ги увеличава държавата, няма заложен критерии да бъдат актуализирани спрямо инфлацията, сега работят тия лошите от ГЕРБ по този въпрос. Токът, водата и т.н. се увеличават от частните търговски дружества, които са самостоятелни търговски субекти и нямат нищо общо с държавата. Д-то означава държавна, но този орган има регулативни функции и целта му е да слага спирачки на частните компании, които ако от тях зависеше щяха не с 10 а със 100% да увеличат тока. Но кога си чул ДКЕВР да иска увеличаване на тока? Инициативата за увеличаването идва от дружествата, а не от държавата. Органи като ДКЕВР съществува само в държави с изключително прости и ограничени потребители, които не могат сами да защитават интересите си.

elena_ole

Има богати държави с висок стандарт на населението - Дания, Норвегия, Германия; има държави тежки финансови проблеми с население живеещо многократно по-добре от нас; има и държави с финансова дисциплина за подражание и бедно население за оплакване - България. Дори държавните финанси да са по-добри от на Италия, какво ме топли, че чакаме румънците по черноморието си да вземем накое евро повече и да ни смятат за таш...ка на Европа.

Ти пък кво искаш, да щракнем с пръсти и да станем тутакси богати като германците ли?

Cyce

Мрънкачи, хващайте се да бачкате!

Егати смеха . Тоо нему ли омръзна да лъже народа

Що няма вече да сме най-бедни? Щото вече няма да съществуваме ли?

От няколкото изречения на Борисов става ясно, че най-накрая е разбрал картинката на газовата робия на България, в която бяхме вкарани от ПРЕДАТЕЛЯ Р. Овч. Разбрал е и ролята, която ще играе в бъдещото развитие добива на шистов газ. Сигурно сега малко го е срам за глупостите, които изговори и накара да направи Народното Събрание на тема шистов газ... Но по-добре късно, отколкото никога. Важното е, че на Борисов му увира кратуната и накрая осъзнава кое е в интерес на България. И че се опитва да отстоява този, националния български интерес! За разлика от всички предишни управлявали КРАДЦИ и ПРЕДАТЕЛИ, начело с ГОЦЭ, Р.Овч. и Доган...

Не става само с говорене. А на него не му стиска да тропне по масата.

Само не разбрах, вие за щистовия газ ли сте? Щото ние в Добруджа НЕ щем

krassikat@

Вие в Добруджа нямате думата! Тук думата имат учените и ОВОС! Всичко друго е тинтири-минтири, провокирано и платено от ГАЗПРОМ, рубладжиите, ПРЕДАТЕЛИТЕ или каквито там други имена имате...

ivdi

Още ли разбра , че когато си си правил теста , теста е бил за деца в предучилищна възраст ! А разбра ли ,че когато Б.Б си е правил теста на копютъра е гръмнал шест-ядреният процесор смаян от тестваният ! От призовото място НАЙ-БЕДНИ в Е.С не сме мръднали дори и след няколко годишното управление на ГЕРБ това се чете в заглавието на статията . Вече и децата разбират лафа " ще ти купя колело ама друг път " . Мизерни български заплати с европейски цени е по-лошо от зеленокос циганин .

krassikat@

КРАДЕЦЪТ вика дръжте КРАДЕЦА! Тъп и прост циганин ще оценява IQ-то ми... Малко скромност бе, циганино, дай аргументи, не се упражнявай в плювачество и охулване. Че се разконспирираш като КОМУНОИД,какъвто всъщност винаги си бил... Аргументите, КОМУНОИДИ, аргументите... Това е, което ВИНАГИ ви липса. И по правило сте въпиещи БЕЗРОДНИЦИ, готови да продадат националния интерес за собствено обогатяване и за жълти стотинки... Абе КОМУНОИДНА им работа...

Ако ББ си мисли наистина, че Нашата прагматична позиция е "Набуко" по-добре да се гръмне! Вече никой няма сериозно намерение да го прави.

dymo

мдааа....според боико и бг вестнизите в булгаря всичко е на 6:)) но когато родителите ми , които са в булгаря ми кагат че пенсиите им стигат да живеят като истински европеици тогава сам склонна да повярвам че българя в добре, иначе всичко са пропаганди и популизми, или просто статистически извадки, но направени на базата на една друга класа в българя , която се носи с късо подстригани глави, леки коремчета и много празни приказки

ivdi

То и ЦАРЯ обещаваше , ама ... Поредните изцепки на които не вярваме вече . Дойдохте на власт за да накажете крадците , вместо това наказвате тези които ви избраха . Успоредно с цените нарасна и безработицата защо си мислите ,че ще Ви повярваме отново ? За мен сте партия която нищо не може да предложи имахте достатъчно вереме за да претворите думите в дела . Стига сте плюли по предишните ,вижте вие какви сте ги свършили от както сте на власт . Само обедняване и нищо друго !