250 афганистанци си заминават, 400 мигранти отиват в Любимец

Започнала е процедурата по доброволно връщане на 50 афганистанци, пристигнали нелегално у нас. Други 200 предстои да бъдат върнати след обработка на документи.

Обратно в новината

Коментари - 250 афганистанци си заминават, 400 мигранти отиват в Любимец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докога ще гледаме тази проста мутра?Показвайте ни го само от пандиза, как играе бридж белот с другите тъпи герберасти!

Тиквоний трябва да депортира всички емигранти вкарани от него в Афганистан,да се качи на последния курс и никога повече да не го видим.

До преди няколко дни щяха да ги настаняват по границата и щяло спешно да се стягат заставите. Сега разглеждали това като възможност, а орките ще се разселват по други населени места, та и там да тормозят българите по домовете им. Има ли случай пожарната тиква да е казал нещо, което хората искат да чуят и да не се е отметнал още на другият ден с мрънкане и шикалкавене? Ако му растеше носът, щеше да запречи магистрала по дължина. Ама простият народ продължава да гласува за материала.

Ха, ха какво създаде Ти и БСП нищо 00 , а Б.Б. и ГЕРП промениха градо- вете - виж улици и площади ,пречиствателни ст-ции, Спортни зали, Мост 2 на Дунав, магисрала Люлин, Магистрала до морето, Магистрала Е79, Черкви, Бум в археология, Туризъм + 300%, Заводи за Буклук Сф, Пд, Четри дъги околовръстно Сф Ръст на БВП с 3,5% , Фиск резерв преди 4,2милр сега е 14милр инфлация 1% , мин заплата 460лв в Русия мин заплата е 115 долара Бог наказва предателите на род и родина потъналив змийска злоба!

Манипулаторче, за парите, за които тиквениците са прокарали няколко ронливи асфалта, от злато щяхме да ги изградим. То не бе усвояване. Това, че БСП са некадърни и се продадоха на ДПС, не прави мутрите от ГРОБ по малко крадливи, безотговорни и национални предатели.

Само преди няколко месеца в този лагер имаше стотина души, но трябваше да се изискат едни 150 млн. евро, заварди се сръбската граница и напълниха лагерите, за да получат парите. Толкова хвалби бяха за тези пари, а сега изобщо не ги споменават, Орешарски виновен, Нинова виновна, всички виновни, но правителството не.

А останалите .....найсе хиляди?

250 престъпници, влезнали нелегално в БГ, искат доброволно да се заминат и Бойко не само че не ги гони, ами дори ще им осигури безплатен превоз! Какво ли още е готов да направи Бойко за да задоволи всички прищевки и желания на тия чудесни хора, които ни докара тука! Никакви нови бежански центрове и никакви увеличени капацитети! Тоя идиот превърна БГ в контрационен лагер! Всички бежански центрове да бъдат закрити и всички "бежанци" да бъдат изхвърлени от БГ веднага, балабар с Бойко! Да ходи да си ги задоволява някъде извън БГ!

Ма квкви глупости говори тоя трябвало някой да ги посрещне. Аз ако си купя самолетен билет за Кабул, трябва ли някой да ме посреща на летището? Явно проблемът се състои в това, че тарамбуките са дошли у нас без лични документи. В България са им издадени временни документи за самоличност с измислени имена. Афганистанските власти имат право да откажат да приемат лица, за които има съмнение, че всъщност са от Ирак или Пакистан.

Абе кво ще гледаш дали имало кой да ги посрещне в Афганистан, разтоварваш ги на летището и да се оправят натам

Ами, само отварят вратите на авиона...Ч Излитане и кацане само в Европа!

Това добре, ама ако изсипят депортирани румънски цигани на летището в София, друга песен ще пееш.

Значи Унгария, Полша и Чехия могат да защитят народите си от тази чума, а в БГ герб не може? И оставя НПО-тат да тероризират медиите,народа и дори полицията. Държавата е убита вече тотално.

Внимание, внимание!! под 123 се крие агент БКП.ДС.ДПС , който винаги, всичко и навсякъде изопачава Без четене поставяйте минуси -

ОЗВЕРЕЛИ бежанци ще върнат 200.А другите? Скъпи българи другите ще се настанят в новите бежански центрове. От отворен или затворен тип това са си места със настанена армия ислямисти които горят и саготови да опустошат всичко българско.ИМАМЕ СИ ПО ЗАПОВЕД НА МЕРКЕЛ НОВИ БЕЖАНСКИ ЦЕНТРОВЕ.ДА НИ Е ЧЕСТИТО!

Когато премиерите на държавите от вътрешността на Европа взимаха мерки срещу нашествениците, наш Баце си чоплеше носа, люпеше семки, "жулеше" картите, риташе "мачлета", режеше лентички, раздаваше акъл на Ципрас, на сърбите, на македонците, фукаше се с недостроената ограда и се дуеше с мизерията ни, щото тя "отблъсквала мигрантите". Слушаше и козируваше на изкукалата бабичка, която сега не се и сеща за България. Отказа на вишеградци предложената му помощ. Прибра парите от Юнкер и създаде Постановление 208. Сега от Австрия предлагат помощ за границата, а той си трае. Нали си е намерил "ординарец" Динко, който да го пази от народа... И никой не казва колко навлека има в България! Сигурно и "Шматката" не знае това. Иначе поне по пет пъти на ден ни съобщават с невероятна точност дори бройката на безследно изчезналите в Средиземно море. П.П. В коментара си нямам предвид истинските бежанци, на които съчувствам.

Колко време ги ''обработвате'' тези документи та София е пълна с таквиз???

А тия 240 какви са бе боко че ще са в Любимец??Боко от толкоз хиляди навлеци ''много'' ще да ''изпратиш'' бе...Писна ми от приказките му дето денонощно по 200-300 пускат в България ама седнал да се хвали за нещо дето още не е направил

Бойко за всичко това са ти виновни 45 г.социализъм,ДС,БКП,ДПС, Костов ,Царя Симеон,Тройната коалиция,Орешарски,БСП,Обединените патриоти,Радан Кънев и Слави Трифонов.Ти Бойко си невинен,защото просто казано ,като бивш комунист си некадърен управленец избран два пъти във власта от некачественият човешки материал останал в България.

Идиот немен. Какво са 200 в сравнение с 80 000, които щъкат в страната ни.

Що не в Банкя, а точно в Любимец ?

Щото Баце си пази безценния задник.

Като стана въпрос за лагери - кога ще отваряме Белене?

"За началото на декември сме поръчали за Афганистан самолет - да почваме екстрадицията, да видим има ли ли кой да ги приеме там, каза Борисов. Баце, ако няма кой да ги приеме там, си длъжен да помислиш - снабди ги с "онези" парашути, с които бяхте снабдили нашите ВВС - пускате ги над Афганистан и халал да са им парашутите;)

Ма то ше има и през януари, февруари и т. н., или тези 15000 за 75 месеца. Тиквон не си поплюва - бара здраво.

Заглавие, 250 афганистанци си заминават. В съдържанието-50 афганистанци си заминават. Истината- 500 афганистанци получиха българско гражданство.

На 1 юли 1953 г. младши сержант Вергил Ваклинов, редник Трайко Стаменов и служебното куче Вихър изпълняват бойна заповед по охрана и отбрана на държавната граница в местността Ливадите, край с. Бръщен. Около 21:30 ч. чуват изстрели откъм района на Римския мост на Доспат дере. Вергил Ваклинов и Вихър, следвани от Трайко Стаменов, се отправят към района на престрелката. Минути преди това въоръжена група от 4 диверсанти[1], завръщаща се нелегално в Гърция, след като е изпълнила задачата си в България, се е натъкнала на наряд от съседната гранична застава в състав ефрейтор Александър Александров и редник Дончо Ганев. В завързалата се помежду им престрелка е убит Дончо Ганев, тежко ранени са Александър Александров и единият от нарушителите. Вергил Ваклинов пресича пътя на нарушителите, преследва ги по посока на държавната граница, като успява да залови жив един от тях. В местността Чуката (сега Ваклинова чука), намираща се на 700 м. югоизточно от с. Бръщен, той е тежко ранен при престрелка с другите трима нарушители. Един нарушител е убит от служебното куче Вихър, което също загива в схватката с него. Останалите двама от групата успяват да преминат на гръцка територия. След приключване на сражението тежко раненият Вергил Ваклинов през нощта в продължение на часове е носен на ръце от другарите си до съседното село Марулево, където местните селяни окосяват голяма поляна, за да може рано сутринта на 2 юли да кацне изпратен от Софиясанитарен самолет,[1] който да го транспортира до болница. Въпреки положените усилия от другарите му, от местното население и от властите, Ваклинов умира по време на полета. Посмъртни почести[редактиране  edit source] С министерска заповед младши сержант Вергил Ваклинов е повишен посмъртно в звание младши лейтенант и получава отличието Герой на Граничните войски. В негова чест през 1960 г. село Марулево е преименувано на Ваклиново. В центъра на селото е издигнат паметник на граничаря Вергил Ваклинов и кучето му Вихър.

И каква точна диверсия са извършили нарушителите на наша територия - ето това е интересното.

защото четете само за покемоните! От началото на 50-те до към края на 60-те са построени повечето язовири, каскади, ВЕЦ-ове и голяма част от железопътната мрежа!Първостепенна задача на диверсионни групи , влизащи през Гърция е била да скъсат стената на някой язовир или да затрупат някоя ж.п. линия!Само върху стената на язовир "Доспат" има няколко саботажа - и външни и местни...!

Боце ако границата ТИ не беше разграден двор, сега нямаше да се налага да даваш тъпи обяснения. Егати държавата в която в болница се влиза с пръстов отпечатък, а през границата без документи!!!!

Боко при тиквите? Ачик там му е мястото.

Не подкрепям ББ от известно време ,че излъга надеждите ни ,но сега в случая какво друго да направи?Ако направи реформи в МВР,ако накара Съдебната система да заработи,ако съкрати администрацията,пак ще го подкрепям.

Какво друго да направи? Влиза в бункера в Банкя, застрелва се, взема отрова цианкалий и се самозапалва. Така, както лидерът му бай Хитлер.

Бунаков на квадрат.

Поредността не е правилна. Самозапалване, отрова и гърмене.

Поредността не е правилна. Самозапалване, отрова и гърмене.

Да си чул, че "ако" е ловджийско-рибарска дума? Та нали тиквуню надроби цялата тази бъркотия!!!! А ти пак си го подкрепяй, но добре си помисли ако имаш деца, жена и т.н.

Връщаме се към това, което беше преди управлението на Борисов, лагера в Любимец, там затваряха всички преминали нелегално границата и чакаха няколко години за статут, това се знаеше в арабските страни и желаещите да дойдат в България бяха малко. Сега остава да се върнат гранични войски с кучета, но едва ли Борисов ще има смелостта за такава стъпка, трябва да излезе срещу Меркел, Ердоган и сирийците, които в Правец си подготвиха гражданската война по време на първия му мандат.

Тези хиляди мигранти не са кацнали тук за един ден. Защо тогава Боко и неговите пишман министри не са правили нищо за овладяване на процеса?! Оправданията с Орешарски клонят към оправданията Боко-1. Докога ще харчите пари, ще лъжете, че строите огради и "храните" пришълците с порцион, равен на българските граничари, полицаи и войници?! Развитието на днешните процеси говорят, че това е опит да се замият следите от огромните кражби и повод да се искат още повече пари от джоба на бедния българин, за да го "охранявате" от...себе си.

Защото са си продали жалките, дребни душици.

посрещнеш, не забравяй да си вземеш лентичка и ножичка. Най-добре е да вземеш със себе си цялата сган, наричана правителство, че няма кой да ти ръкопляска.

Любимец било родното място на Кристалина Георгиева , значи ще се чувстват като у дома си ..

отгоре, щяла да дойде лично да покаже, как че се подобри генофонда на България.

много е дърта вещицата за такива работи... Става за пребиване с камъни.

Скотовете се строяват за пореден път ще бият Афганците, а утре ще ривът! Дете лежи в кома с пукнат череп а те доволно се уригват, и нагло пърдът! За ужас на Народа към с тях се чува и надпръдване от Боряна и Първана!

Това, дето си го написал пръдня ли беше?!

Защо в Афганистан?! Те са нарушили границата ни с Турция. Тя е допуснала те да преминат през браздата, Турция. ТАМ И ДА ГИ ВРЪЩАТ. Това е проблем на Турция НЕ на България. А на нашата граница да идват войските на ЕС или на отделните държави от ЕС, защото нашата граница е и тяхна СПРЯМО "бежанците". А тази мярка излиза, че ние с Турция нямаме граница а с ЕС имаме. Каквото сте подписвали с Турция ДА СЕ АНУЛИРА, защото е под натиск и срещу интересите на България. Турция ни манипулира, а ЕС го приема, защото не знае какво да прави, НЕ НИ ПРЕДАВАЙТЕ. СРАМНО Е. Вече го направихте в две световни войни. БОГ ДА Е С БЪЛГАРИЯ.

с тези истерии бе човек. Щом се връщат, значи така трябва ...

А досега защо спахте?Трябваше да се случат събитията в Харманли за да се събудите или трябваше да изчакате нареждане от началниците ви за да действате.И в двата случая сте за затвор.И защо само 250,като те вече са хиляди,които вие допуснахте и отговорността е само ваша.

"Какъв е изходът - на първо място войната (в Сирия и Ирак) да спре и да се даде възможност на тези хора, да има къде да ги екстрадираме. За началото на декември сме поръчали за Афганистан самолет - да почваме екстрадицията, да видим има ли ли кой да ги приеме там, каза Борисов. Ако няма кой да ги приеме, какво следва?

Ами ще си ги храните, докато са живи!!!

"Какъв е изходът - на първо място войната (в Сирия и Ирак) да спре и да се даде възможност на тези хора, да има къде да ги екстрадираме. За началото на декември сме поръчали за Афганистан самолет - да почваме екстрадицията, да видим има ли ли кой да ги приеме там, каза Борисов. ============ Мутрата сам не си вярва на лъжите!!!! ТРАГЕДИЯ. Този човек е национална трагедия и директна опасност за сигурността на страната!

нашите тъпи управници, че дали ще спре войната в Сирия и Ирак или не, на България й е все тая...Тук 80% от мигрантите са афгани, а е известно, че в Афганистан вийна няма-там има миротворческо присъствие на САЩ! И трябва Щатите да бъдат питани защо върви този поток мигранти от там, ама никой не смее да пита!

ако до седмица-две не излезете на милионни протести ,вие ,които се пишете българи,патриоти,Левскари..ще мрете като едни нещастни български овце на заколение ,след като не можете да защитите род и Родина и чакате някой да го направи вместо вас !!!

Боко не разбра, че в момента не трябва изобщо да се изказва! Какво общо има войната в Сирия с наличието на афганистанците и пакистанците в България? Някой може ли да обясни заплетените превмиерски мисли и съждения, че нещо не са ми ясни?

Тчно така,каква връзка има войната в Сирия с нахлуващите у нас пакистанци,афганистанци.Ако има връзка то значи тия авганистанци са джихадисти,участници във войната.И защо изобщо ги приемаме.Какво става с оградата,която вече 2 години не се довършва?Нали те влизат у нас оттам?Б.Б. да обясни това,а не да говори разни лакърдии.Унгария вече втора ограда построи ,а ние нито една.И влизането на тия навлеци се дължи точна нагерб

започнала процедура за 250....- поредна лъжа

Европейския съюз има ратифицирани договори за реадмисия с Пакистан, Афганистан и Турция... Това че до момента изтъкнати европолитици си правеха оглушки, когато станеше въпрос да се прилага съюзното право, не е причина България да не се възползва от тези договори;)

Чел ли си тези договори? Договорът са направени така, че без съгласието на посочените от теб държави не могат да бъдат прилагани. По Договора за реадмисия на ЕС с Турция, например, до този момент не е бил екстрадиран нито един човек. Нито един!

Пусти български език... ратификация мн. ратификации, ж. Окончателно утвърждаване на международен договор, подписан от упълномощени лица, от правителствата, парламента на съответните страни. Пакистан и Афганистан още през 2010 година са се съгласили че ще приемат нелегалните емигранти с афганистански ПРОИЗХОД, а Турския парламент ратифицира договора за реадмисия през 2014 година... А това че великия Европейски съюз не се възползва от вече действащите договори е въпрос на който трябва да отговорят държавните ръководители на страните членуващи в ЕС, включително и Бойко Борисов.

Ами, кажете направо ние кога да бягаме! Харманли, Любимец, Елхово, Заставите по границите, и добронамерената ни съседка! Страшно е! Пълни се районът с пълчища! Много моля поне управляващите да кажат кога по живо по здраво да се изнасяме ние, та да ни завладеят територията поне без проливане на невинна кръв!Още отдавна черно пророкувах, че казармите ще се напълнят с бежанци. Каква е разликата между Харманли и Любимец? Проблемът не се решава, а се премества!Страх ме е, затова пиша! Пък ако има някой да ме успокои, моля да го направи!

Господ пита ,дали не си чувал думата "мина"?

Той ,човекът ,я е чувал !Но понеже не е нито терорист ,нито афганец на живо нито я е виждал ,нито я е чувал ,нито може да си я купи/още повече ,че това се решава на друго ниво/! Та ... с нищо не му помагаш!

Интересно, КАКВО точно означава "доброволно връщане"... защото, всъщност връщането на имигранти НИКОГА не е доброволно, а е ПРИНУДИТЕЛНО, каквато е всъщност процедурата по екстрадиране принудителна, отвсякъде... Явно, отново и за пореден път "по-умните" и "по-красивите" се изказаха, пардон - се изходиха...;-)

"Доброзорно" е точната дума.

Аде сега..250 е капка морето. Верно, по добре от нищо но не разбирам защо не правиме както правят фесовете - да ги пускаме да вървят по нагоре по веригата и да бъдат нечий друг проблем. Нито те искат да останат в БГ, нито ние ги искаме, нито ние сме ги канили, нито ние сме им разрушили държавите!

Защото боко това е подписал.

Германия обяви преди няколко дни, че възнамерява да върне по Дъблинския регламент около 100.000 "бежанци", които първо са били регистрирани в друга европейска държава. По груби сметки около 15-20.000 от тези хора са регистрирани в България...

Афганистанците в България започнали да учат български и започнали с песента 'Ти ужасно закъсня...' Те много се радвали на тази песен ...

Sm3hurk0

Нашия контингент от военни в Авганистан ще ги приеме и ще ги пусне по живо по зграво.

Там ли имахме военна баня? Може и да ги поизкъпят малко нашите теляци -:))

по заглавието се разбира ,че това е поръчана от тиквата "новина" ! целта е да се успокоят духовете и сакън ,да не лъсне истината ! колко талибана и джихадиста приютяваме дневно и без документи за самоличност ,но с айфуни ???

250 уж връщат но приемат на тяхно място 2500 Вие не разбрахте ли че на Боку му е през шперца за България ? Той изпълнява поетите ангажименти да станем буферна зона ! Всичкото му ходене до Брюксел и мълчание какво е правил там вече се проявява - разширяват се приемателните лагери и центрове! И тоя бунт добре му дойде на Боку набързо да преразпредели още 3000 - 4000 нарушителя на границата ни!

така е ,народа го МЪРЗИ да протестира ,от което тиквения герб стигна до извода,че всички са съгласни за ислямизацията на България !

Естествено там няма да има кой да ги приеме. И кво праим сеа? Връщаме си ги обратно и вече ще си имаме талибани официално пристигнали със самолет в България . Да ни подсилват демокрацията, и генофонда.

Sm3hurk0

Нашите военни, баба..., ще ги приемат.

Най-вероятно те искат да се върнат.От интервютата , които гледаме с тях никой не иска да остане в България. При такъв "прекрасен" живот да се чудещ защо.

А какво пречеше до сега ВРЪЩАНЕТО а тези джагали обратно?????