Премиерът обяви, че има голям шанс да строим нови реактори

Сигурността е най-важна при атомната енергетика и използването на атомна енергия, обясни премиерът Бойко Борисов, който откри хранилище за сухо съхранение на отработено ядрено гориво в АЕЦ "Козлодуй".

Обратно в новината

Коментари - Премиерът обяви, че има голям шанс да строим нови реактори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тиквата ББ от партията на калинките е със забавено умственно развитие, потрябваха му 2 години да разбере това "Той добави, че би било глупост, ако ние се откажем, а нашите съседи, в случая Турция, построи своите четири реактора и започне да работи за още една атомна централа в непосредствена близост до България. ".

и после чехите сте ни продават нашата енергя ,обаче ние сте строим то голяма фаида од това сте има страната ни.наи добре е с този уран да направите една атомна бомба унистожете народа ,така и така ги уништожявате поне да не се мчат хората вече

какви реактори сте спроиш бе тпак обираи си крушите и марш на село да гледаш прасетата

Всеки нов уред дава икономия, няма вече заводи като преди и консумация, хората напускат България и намаляват. Консумацията на ток в Бг намалява , обаче ние ще строим, за да дигнем квотата за ВЕИ , където ще се намушат тия дето го гласуват.

Всеки напуснал българийката прави икономии на образование, потенциал, ум. Така, че най-добре да премахнем тази държавка на мутро-полицейски и други калинки (наречени още ГЕРБ).

Решението ще има или няма да има атомна централа не се взема от наш Бойко, а от шефа му Златев.

и деца ще ви направим

леле, тоя разбирал и от атомна енергетика!!идват избори и торбата с лъжи се отваря все повече!!дянков кастрата гледа да не изостава от бащицата!!

Правилно: Живеем в 21 век и са много необходими атомните централи!!!!

Ма освестете се бе ! Ние не щем АЕЦ - а тоя обяснява как имало шанс. НЕ ИМ ПРОЩАВАЙ ГОСПОДИ! ТЕЗИ ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ!-цитирам...

По-тъпо изказване не съм виждал. Обработването на израсходеното гориво е най-скъпия и сложен процес и най-замърсяващата процедура. Сега БГ трябва да строи и съоръжение за преработка на ядрено гориво или да намери кой да го купи. Никой отвен Русия няма да купи такива касети, защото няма технологията за руски касети. Така че не само трябва да съхраняваме ядрени буклуци 50 години, ами след това ще трябва да се молим Русия да ни ги купи. На Бойко не му пука -- след 50 години какво ще става. Да ни е яка гърбината с тези мародери управници.

Тъй като народа вече не го иска нито за президент, нито за премиер, той ще ни залага тиктакащи атомни бомби.

Този БКП криминален престъпник Борисов,Цецо крадецо и попа хайдук и майките си ще обвинят че са ги родили ако това ще лъска престъпните им нарцистични мутри и ще им донесе лични кинти и облаги.Та подлогата на Държавна сигурност Борисов към какво не се правил на фурнаджийска лопата.Много са притеснени японците иначе да видят кирливият криминален "ШУШУ" който подкрепяха след като бяха пропагандно измамени.

Много са ми симпатични самураите без господар, но РОБИ на пролетарията и Партия позната!Ха-ха-ха!

хаиде да го строим този аец белене наи накрая *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бойко, идвай с лентите и телевизията-ще откриваш мазе за сухо съхранение на киселото зеле

Господин -другарят Борисов като хитър банкянски тарикат се е заклел във вярност и на САЩ и на Русия(отделно като допълнение и на Западна Европа,и на Израел,и на арабите,и на Турция)...Герберастите пък са носители на обединената комунистическо-седерастко-десебарска консервативно-либерална,нихилистично-националистическа идея!Би трябвало да се прекръстят на "Партията на фурнаджийските лопати"!Ха-ха-ха!

ронин или арлекин?

Колега,кое не разбра,че не ми е ясно?В случай,че си герберче,логично е да не можеш да разбереш!Те самите гербери не знаят нито кои са,нито за какво се борят,нито къде се намират,нито какво ще правят.Само едно преливане от пусто в празно!

Ронин, много си изронен! Да взема да те замажа малко, та белким замязаш на мислещ човек!Ами защо изпусна основната движеща сила на безродниците- бесеперасти, бе умник червен?

Виж сега колега,основната движеща сила на безродниците е БКП!От това червено котило се народиха: БСП,ДПС,СДС,ДСБ,НДСВ,РЗС,"ЛИДЕР"и"АТАКА"....всички без изключение!Аз мразя ВСИЧКИ ПАРТИИ!

А ГЕРБ просто са "черешката на тортата"..."върха на сладоледа".Това са всички неуспели,изпаднали от другите партии,производни на БКП и недокопали се до кокала хорица.Това е ултралявото крило на БКП.И на него му дойде времето да лапа!

Вместо да се откаже от атомната енергия като в Германия, ББ планира нови атомни аварии. Дали ще стане от американски или руски реактор е все тая...цинично е да се строят хранилища, а какво ще стане с отпадъците след 50 години

Все си мисля, че това се учи в училище като част от основното образование. Че то когато Цар Борис е обсаждал Константинопол не е имало нито турци, нито Турция, нито дори Османска империя, без малко да кажа, че и ислям е нямало, ама тъкмо е прохождал 7-8 век барабар с Арабския халифат в Испания и Сев.Африка...

Ти май нещо си се объркал? Не си спомням някой Цар Борис някога да е обсаждал Константинопол! Да ме подсетиш коя година е било това, защото аз си спомням за един друг цар - Цар Симеон, който е обсаждал Константинопол и е умрял (убит?) в разгара на обсадата. А, доколкото разбирам от хиромантия, Цар Борис не е имало, защото той е бил Княз и е покръстил племената населяващи голяма част от Балканския полуостров и е приел православното име Михаил, т.е. Княз Борис-Михаил. Има и улица в София на неговото име!

Основният въпрос е не толкова дали ще строим АЕЦ. А чия ще бъде АЕЦ. Ако ни подготвят поредното национално предателство и я продадат на чуждите "инвеститори", вероятно американски, то за какво ни е АЕЦ. За да плащаме после прескъп ток, защото задължително ще ни уредят с високи фиксирани, изкупни цени. Както Марица-Изток преди време. И рисковете ще са си за наша сметка. И себестойността на всяко производство, което ползва повече ток ще расте. Ако АЕЦ е българска собственост, тогава има смисъл. Ако навлязат масово електромобилите, тя ще се изплати по-бързо от планираното.

Точно така е.Но тези твои умни мисли едва ли ще влезат в празните глави на "електората". А тези,които ще вземат решението за АЕЦ,го знаят,но ще продадат националните интереси срещу комисионна от жълти стотинки! Да - на Български АЕЦ! Не на чужд собственик!

Boko, sega e momenta da postroish i edna yadrena elektrocentrala i v bankya, na miyastoto na mineralnata banya. Shte ohlazdat za parvi past v sveta reaktorite s mineralna voda i posle shte ya prodavat butilirana za piene na ovchiya elektorat.

БОРИСОВ МАЙ ПРАВИ САМОПРИЗНАНИЯ, ЧЕ РАБОТИ САМО ЗА Държавaта САЩ!!! ИЗГЛЕЖДА, ЧЕ ТРЯБВА ДА МУ ВЯРВАМЕ, ДОКАТО НЕ СЕ Е ОТКАЗАЛ ОТ ДУМИТЕ СИ!?!? НАЛИ ТАКА?

И как стигна до това умопомрачително откровение?

ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ ДАМИ И ГОСПОДА(РИ) 1 -ОСТАВКА!!! 2 -НАРОДЕН СЪД!!! 3 -ДО НОВИ ИЗБОРИ - УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЗАЕДНО С ПОДКРЕПЯЩИТЕ ГИ ПАРТИИ И ГЛАСУВАЛИТЕ ЗА ТЯХ ДА ИЗДЪРЖАТ ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ НАРОДА!!! 4 -ТОВА Е И ДЕМОКРАТИЧНО И СПРАВЕДЛИВО !!!

БVБорисов само се заканва, но е неподходящ за премиер-огъва се на всички-на пушачите, на ракиджийте, на лекарите, на македонците, на турците (за компенсациите), за съжаление се подчини и на руснаците-а те искат непременно в България да строят, а не на тяхна територия!

Туй е интерено! Как се огъва на турците? Напред или назад. Или първо кръгом и след това огъване напред.

абе боко малко ли болен ви се струва, та предварително напълнихте хранилището и тогава го вкарахте вътре? и защо му дадохте малко радиоактивен отпадък да си има за из път?

Под една от снимките сте написали - "АЕЦ Козлодуй е осигурила 3% от електроенергията, произведена в България през миналата година" Вярното е около 30% т.е. 10 пъти повече от това което сте написали. Не е хубаво да заблуждавате така хората.

След аварията във Фукушима германците казаха: Ако японците не могат да се справят с това, и ние не можем да се справим. Сега в Германия правят план, как да спират ядрените си централи (вече спряха 7-те най-стари реактори) и да преминават на нови енергии. Първата ядрена централа е пусната по нареждане на Хрушчов, който е бил известен с глупавите си прищевки: Той казал на изобретателя на атомната бомба в Съв.съюз: сложете едно динамо и да се произвежда ток. Тогава никой не е можел да каже "не". ББ май е взел комисионата.

Мдааа... А Енрико Ферми е тъп комунист. И димът над Фукушима беше черен, щото реакторът горял... масло! А пък обедненият уран е безвреден... нали е обеднен все пак! А понеже е американски, значи е даже полезен! Също като европейските нитрати. Но... не бойте се, деца! На не знам коя си дата, понеже цифрите и били носители на н'ам си кви енергии, до нас ще дофърчи галактически квантов лъч и ще ни излекува от пороците, и ще ни дари с мъдрост и... Мдаа... Всичко това е от т.нар. здравна реформа. Тия неща не са за смях, те са за лечение.

Голяма работа сме, хахахаха, явно и тия си взеха комисионните и смениха песента. Хранилища сигурни за 50 години, ще ми падне шапката, може и на турците да приемем отработеното гориво, да е на сигурно място хахаха за следващите 50 години. И да попитам що само Белене ще строим, нека плануваме по-мащабно, 4-5 централи да се построят, инъче как ще си захранваме производствата? Трябва да се краде!!! След мен и потоп!!! Гнус ме е!

а така бат боико смажи комунистите до последния ..боико президент..ше требва да го преглътнете всички плювачи по негов адрес хахах

Dir.bgр, не си виждам коментарите,ту ги има , ту ги няма, избирателно ли стават нещата

епа я моите си ги виждам виж колко са много....само боико!!!!!!

щото кои знаи кви са ти тъпички коментарчетата а и нема нужда нии да ги глиедаме аее..боико президент!!!!

Ние сме много по добри от японците ако беше при нас щяхме да реагираме много по добре и бързо ...все пак и армията и полицията и гражданската ни защита са много по добри от тяхните

В края на 80-те години Енергопроект правеше проучване за изграждане на 6 малки атомни котелни по 300 Мегавата с реактори от атомни подводници, с които да се захранват топлофикациите. В София трябваше да има две и още няколко близо до големите градове. При консултация със шведски специалисти относно безопасността, един се изказал, че удобно място за монтажа в София би била градинката пред НДК ...

Не че обичам Бат Боико ама в случя е прав 1-4 блок са технически по безопасни от японските и следва въпроса защо..

Козлодуйските реактори са разбира се по-безопасни от Марк-1. Все пак е трудно да се намери толкова скапан реактор като Марк-1, така че който и да е реактор е по-безопасен. Само има няколко френски, един испански и 2 немски Марк-1 в Европа. Немските вече ги спират.

разгеле.наи сетне се намери един свестен в тая политика че ми беше втръснало на .я от тея червените..боико номер 1

досега БЪЛГАРИЯ не е имала по-прост премиер и неадекватно правителство като това на ГЕРБ нямам думи от толкова лицемерие.

его па и тоя ..абеее мушмуул земи се гръмни кат не ги разбираш нещата брееееее...червенияяя мина ви временцето аидее делегацияяя

честит ви президент ....боико ви борисов ..честитоо

ОХХХ да идват по бързо изборите и тези некадърници да се махат не мога нито да ги гледам нито да ги слушам а не искам да чета и нищо за тях!!!

то нема смисал от избори ..то е ясно че бат ви боико ша а президент или пак премиер ..това го запомни с големата си кратуна ...тои прави всичко и с желание то се вижда ако ли не го щете нека ви е да доиде един червен тогава жaлна ви маминка че маи за такъв ривете

Защо Европа трябва да ни дава критерии? Та нима нашите учени са по-слаби? Не работят ли те в Церн? Или Европа ще ни даде критерии разработени от българи? Стига с това гъзолизане и чуждопоклонничество!!!

само боикооо..боико президент..долу бсп .долу дпс .турчулята да си одат в капалъчарши и клание за циганите..боико номер едно .честит ви нов президент..аз живеем в германия..

И като построим 7 блок и АЕЦ белене , на кого ще продаваме излишния в голямо количество ток и на каква цена???????

Ще си го събираме в буркани за зимнина. Толкова ли си тъп или се правиш на такъв?

Б.Б.,ТИКВАТА,МАГЕСНИКЪТ удари и по японците!!!ТЕЖКО им...ЦУНАМИТУ е нищо в сравнение с оценката,която получават от ПОЖАРНИКАРЯ...

пазарникарю, за да угодиш на руся, правиш 8 милиона балгари залозници на руските имперски интереси. не се иска много акал за да разбере човек, че заедно с руските агенти у нас обслузваш кремалските си господари. балгаря мозе да купува недостигащата и електроенергя по евтино, отколкото ако тя се произвезда от руската ядрена бомба сас закаснител. не ви ли стигат уроците от чернобил и фукушима? балгаря не се очертава да баде силно развита промишлена страна и затова толкова електроенергя не и триябва. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ето, "Raz Misal" е БЪЛГАРИН! Нали?

А вие в Турция защо строите руска АЕЦ като е толкова неизгодна и опасна?

Глупаво е да вярваме, че някога ще бъдем независими от Русия. Номерът е адекватна политическа игра в полза на България, която блестящо играеше Бай Тошо например. Иначе АЕЦ са жизнено необходими на този етап на обществено-икономическото развитие.

Аз съм за, но знам, че няма да стане, този въпрос е решен отдавна и не от нас... А във "форума" се стигна да глупостта: "атомна енергия = русофилство"...

Какво стана със завода за софийския боклук? Журналисти, спите ли? Защо никой не задава вече този въпрос?!

е чекаи де .тои да не е феномен боико..за две години да воскреси бакииите на ония с червените знаменца ..чеки мирясаи и това ше направи за разлика от тея преди него червеноглавестите ..

че той боко си е червен от всякаде и си пази още червената книжка той е повече комунист и от Станишев

До " 6+" - възможно е някога да стане, ако е предвидено на тази "територия" да има град София/или нещо с друго име/...а виж -атомна енергетика няма да има ...за съжаление...

Защо ни е нужен такъв скъп завод за боклук. Правиме от буклука пепел и магистрали... магистрали...

абе аиде изгледаите го има едно интервю в едно предаване тои боико всичко е обяснил в него и е казал какво е направил и какво ще направи за в бъдеще стига сте ми дрънкали..философииии..станишката и миналите злодеи са объркали всичко преди боико да доиде ..е нема как за 2 години да опраи всички свинщини на червените дупета ..е просто нема начин..и ще трябва да го преглътнете но бат боико пак ще е премиер или президент коооооолкото и да не им се иска на червенюшкитеее хахахахаха

За тия пари ще оправим България, вместо да пълним руски гуши

нямаш много богат избор - или Русия или Турция! Май кандисваш на втория вариант?

само боико ..без боико нема бг. нема да прокопса бг. иначе пак некои червен задник трябва да е на власт и тогава жaлна ви маминка ..така че боико пак премиер или президент..то едно от двете се знае че ще стане...стига сте мрънкали против боико..аеее

Кога ще блокирате IP-то на този, във всяка тема пише глупости и обижда хората, за вас това не е ли спам и личностни нападки?????

алоооо червения стои мирен времето ви изтече ..мълчи там .стига тоя комунизам..ауууу горкия да не се обиди бе миличак хаахх ти ли ша ми даваш наклон на .я

И аз това се чудя,изглежда някой от администраторите не спазва собствените си правила. А развилнялият се във форума "хитрец" d ще получи и бонуси за хиперактивността си по темата...

Млад, умен и хубавец е наш Боко. А японците треперят от него, нали проговори на езика им нашия ШуШу :-)))

Този човек ни изненадва всеки ден. Вече е и специалист и в областта на АТОМНАТА ЕНЕРГЕТИКА, а не ядрена, както пишат неграмотниците от ДИР. Къде му е акълът на Борисов? Не се ли усеща, колко безкрайно се излага с нелепите си коментари? Нека погледне собствената си къща и хаосът, който цари навсякъде, преди да коментира японските проблеми.

Хо-Хо. В ТУ София има (имаше) специалност ТЕ и ЯЕ. Завршил съм я през 1983г.