Коментари - Борисов: Русия да признае за грешката с ”Белене” | Днес.dir.bg

Борисов: Русия да признае за грешката с ”Белене”

Доста неща за бъдещето на АЕЦ „Белене” ще станат ясни още днес, каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов на откриването на енергийна конференция.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Русия да признае за грешката с ”Белене” | Днес.dir.bg

Коментари

Кофти е да имаш премиер с идея фикс! Па дори и та да се казва "Станишев". Абе сънуваш ли го този Станишев бе... Ако някои има интерес за нещо в БГ, трябва само да наплюе Станишев и въпроса ме е решен! А за Белене слуам вече повече от 20 години. А каква е била цената преди 20 г. Помня че 89-та някякве генератори бяха натоварени на кораб в Чехия, ание вече не ги искахме и плащахме луди пари за неустойки, щото СДС беше на улицата да ни спасява от комунизма. и да не натресе днешната Демокрация!

Тъп и упорит. Даже упорито тъп. Тая Тиква друга песен, освен за грешния Санишев не знае. И продължава да я повтаря независимо от собствените му фалове и глупавини.

надо споминат: "Советская радиация - Самая Безвредная В Мире !" !!! !!!!!

бах тая "инфалация" от 50% за 4 години...

повече от 50 % се вдигна цена на електроенергия за 4 години. Може цената на централата да е стнла от 4 на 6.4 млрд, Но цената на енергия се е увеличила още повече. Значи сега е дори по изгодно да се строи АЕЦ от колкото преди 4 години. Впрочем за това и се натискат нови инвеститори. а борисов просто се заяжда и интриганства. тоя е абсолютен боклук, просто няма такъв боклук.

а борисов кога ще се извини пред обществото за стотците си лъжи? Или поне за тия които после сам опровергава? Кой се изцепи през януари че АЕЦ щяла да струва 10 млрд? същия тоя борисов! Сега пак лъже, като казва че разликата заради грешката била 2 млрд. Инфлацонния индекс от 2006 до 2010 е минимум 45%. и самата цена на електоенергията се е вдигнала с такъв процент. То ест по абсолютна стоност може да струва повече, но и приходите от продажба на ел. енергия ще са по големи, и в крайна сметка си остава факта, че АЕЦ ще се изплати за 18-19 години и поне още 40 годинище бъдат чиста печалба. Ако има грешка в изчисленията на инфлацията , тя е от порядъка на 100-200 милиона, а не 2 млрд, както и сега борисов лъже. борисов тябва да се извини за всяко отваряне на устата си, защото само лъжи бълва, на всяка крачка.

я кой пак се дуе с колт от уса опрян отзад ????

На мен лично ми е тъжно ,разочароващо да чета какви изявления /изцепки/прави българският /нашият/ премиер за един толкова важен бизнес проект!Ами получава се нешо като втори Уикилийкс!Изглежда вече или не е добре с нервите или вече е загубил способността си да оценява трезво!А може би и двете!

8 ноември 2010 АЕЦ "Върмонт янки" - изключена поради изтичане на радиоактивна вода. По-малко от час по-късно трансформатор избухна и предизвика пожар в атомната електроцентрала "Индиън пойнт" в Бюканън И ТО ДВЕ НАВЕДНЪЖ и то отскоро - Е ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПЛЮЕ ТЕЗИ АВАРИИ - ИЛИ ТУК НЕ СЕ ЧУВА ЗА ТОВА И още колко такива аварии имало по света - ама не, само руско ще се оплюва Е чтом ви това прави по-счастливи , по-богати - давайте по ред на номерата

Драга, реакторите не са експлодирали като вашия вЧернобил, нали? Едно е изтичане на вода, друго си е да гръмне, а?

Вярвай ми за хората до централата резултатът е един и същи! Във Великобритания заради авария в тяхна атомна централа цял град е обезлюден за 100г! Наистина Чернобил е най-голямата трагедия, но не омаловажавай нещата, защото не е изгодно на никой!

Ама Чернобил е в Украйна, а не в Русия. :) Значи са виновни Салоедите, а не Руснаците. :D Освен това Чернобил е гръмнал не заради проблем с техниката, а защото персонала, който я е управлявал е направил серия от фатални грешки. Може да се каже, че насила са я накарали да гръмне. Много трудно постижение, но са успели.

обещавам да си пия редовно хапчетата , и да неговоря глупости повече . да се считат за невалидни глупостите , които съм изговорил по- долу . това ми е от главата .

Чернобил!!! - Ами хващай си влакчето и откъдето си дошло...!!! Умрете да си вземете някой българин и да се довлечете тука, а в по-ново време някъде на запад. Що не си стоите у необятната бушменска страна, като сте толкова хубави!?

мониии , пий си хапчетата , моля , болшинството от народа ни немисли така , щото е русофилски .айде махай се и немърси форумча , малцинство сте вие продажните американофилчета .

Сами сме си виновни. В началото на демокрацията се търкаляхме по тротоарите за да спре строежа, после го откривахме - закривахме N пъти. Изпросихме си го! Сега или да, при твърда позиция на отсрещната страна, която и да е тя, или Твърдо НЕ - ЗАВИНАГИ!

Тогава скачахме под призивите на едни тарикати - кой не скача е червен. Ние си скачахме, докато те богатеха. Сега пак се изявяват на политици, а ние си беднеем или беднеем...

Кой с виетнамци, кой с наши сили, построихме Козлодуй, започнахме и Белене. Там ( в Белене ) положението е като със собствена жена - ЗАПОЧНАТА НО НЕДОВЪРШЕНА. Всеки мъж знае, че щом започнеш да играеш "любовна игра" трябва да я довършиш (иначе срам и позор за майстора). А тогава се намесиха "РАЗНИ ЗЕЛЕНИ ИДИОТИ", които спряха строителството, похарчихме една трета от стойнсостта на СМР за "консервиране" и толкоз. После дойде оная К-ветина "хубавото Наде" дето подписа за затварянето на четирите реактора на Козлодуй и после - край. Госпожа Кунева "еврокомисарката" отваряше и затваряше разни глави и накрая се оказа, че всичко е вече договорено (на е-но дупе цяр няма). Как да не ги попържаш тия овци, дето единствено само за к-р мислят и единственото им предимство е че поназнайват език. Но от носа нагоре - НЯМА НИКОЙ. ПЪЛНИ ТРЕВОПАСНИ. К`ва е тая хамериканка, дето се опитва с "дипломатически доклади" да очерни държавата ни. Втора Клер Стърлинг дано да се обръща в гроба.

Гледам че червено-кратунковците продължават сляпо да обожествяват СССР и всичко руско. Вари ги печи ги обяснявай им - все тая. Те си искат СССР и "Вставяй страна огромная". И като споменах небезизвестната песен, занете ли кое е най-интересното за нея. Тя не е писана след нахлуването а германските войски в СССР, а доста преди това. Какво ли е искал да каже авторът? Но нека не се отвличаме. Другарката "рускиня" я разбирам. Нищо че пазарува в "Билла" Кауфланд" и "Метро" и едва ли знае къде се намира руския гастроном "Березка"(където между впрочем има доста качествени неща, ако бъдем съвсем честни). И въпреки омразата си към ББ и управниците в България няма никакво намерение да се връща в Русия. Защото след такива писания в стил плюене по управниците доста дълго време ще търка нара в някой милиционерски участък. Ей така, за разкош. Да оставим, че вероятно би живяла в някоя затънтена станица в неизвестен колхоз. Та другарко "рускиня", докато сте в България можете свободно да плюете както по тези дето ви хранят, така и по държавата, моято ви е приютила. И докато другарката "рускиня" все пак мога да я разбера, много ми е тръдно да разбера родните червено-кратунковци, които са се надупили на Русия и се радват на всеки проблем, с който се сблъска България. Защо бре, сволочи? Ако толкова не ви харесва в Родината, заминавайте за Русия. Или за Сев. Корея, Венецуела или Сомалия. Може и в Зимбаве или Куба. там няма да ви тормози ББ, там всички са си плюли в устите като хвалят Русия и всичко руско. Е, може да погладувате малко, може и бой да ядете в полицейския участък ако много се правите на отворени, но нали сте комунисти - ще издържите. Ние направихме каквото можахме. Сега е ред на Русия. Ще се извинява ли, цени ли ще нямалява, не знам, но така, със заплахи няма да стане. Ако иска да прави нещо в държава от ЕС ще се държи както се държи с Германия или Франция. Иначе - да го д...!

Кое е по-добро за България - да нямаме АЕЦ и да купуваме ток от РУСКИЯ АЕЦ на Турция или да имаме своя АЕЦ?

За дупедавците и двата варианта не стават. Не може ние да взимаме ток от руска централа. Американското губернаторче така е наредило и дупедавците ще се спънат в събутите панталони да изпълняват. Трябва да стоим на тъмно за да им е гадно на руснаците.

Ако тока на турската АЕЦ излиза два пъти по-евтино ти как мислиш ? И как излиза така ,че продаваме на Турция ток 10 пъти по - евтино отколкото ми излиза на мене като го плащам в ЧЕЗ ?

Като ви чета коментарите ми става ясно, че бъдещето на България е обречено. С такъв отвратителен начин на мислене като вашия, бъдеще няма да има. Тука има само и единствено комплексирани комунисти.

И КОМПЛЕКСИРАНИ ПРОДАЖНИ АМЕРИКАНОФИЛИ И ПСЕВДОДЕМОКРАТИ .

Не се безпокой,те са няколко,които пишат където им скимне.Част от тях са другари на пределна възраст,другите са червени пубери.Получили са задачка,която изпълняват с усърдието си по такъв начин,че в крайна сметка ефектът е обратен. Толкова са им възможностите.Някои дори се престарават,за да си заслужат полагаемото и увисват доста смешно/Лили/.Но в крайна сметка положителният ефект от писанията им не е в тяхна полза,което означава,че трябва да ги оставим да си пишат свободно,ама колкото си искат.

Май нещо притесненr ми се виждаje

Взето от интервю с инж. Станислав ГЕОРГИЕВ, експерт по ядрена енергетика, изпълнителен секретар на Български атомен форум: Руските реактори трето поколение ВВЕР-466 добър вариант ли са? Не можехме ли да вземем западни? - На пазара за ядрена енергетика в момента има няколко основни доставчици на такива съоръжения. Единият е френската фирма Арева, американската Уестингхауз, трети са руснаците, с които имаме вземане-даване в момента, канадците с технологията канду, има и азиатци. Това беше нашият избор пред 2002 г., когато правителството реши да прави АЕЦ Белене. В един от разработените документи, анализ на технологичните възможности за Белене, бяха включени всички изброени варианти. Всички тези фирми бяха поканени да участват. В търга участваха в края на краищата руската Атомстройекспорт и чешкият консорциум Шкода Алианс. Избран е бил реактор последно поколение от руската страна, изборът е направен от огромен колектив от хора. Можеше ли да се избере нещо друго? Сигурно, по принцип да. Защо обаче все пак са избрани руските реактори? България експлоатира руски реактори от 1974 г. Всички знания, които имаме по тези технологии, са акумулирани в главите на нашите специалисти. Ако бяхме взели американски реактор - добре, но започваме да усвояваме технологията отначало. А всичко струва пари и се лепи върху крайната цена. Това е първият аргумент. Вторият - реакторът на Арева е с мощност 1600 мегавата. Нашата система е малка - общата инсталирана мощност е някъде около 10 000 мегавата. Слагайки единична мощност от 1600 мегавата, сме задължени да я резервираме в случай на отпадане. Има технологични въпроси, които не позволяват използването на по-големи възможности. Затова отпадна реакторът на Арева. Това са реалности, от които трудно може да се избяга. Съжалявам, че хората не знаят тези детайли, което поражда поле за всякакви спекулации. Нека кажем и друго. От всички възможни проекти, които са на пазара в момента, само руският проект има две бумаги, които го отличават от останалите. За какво говоря? Руският проект има одобрение на Международната агенция за атомна енергия, какъвто документ няма нито един от другите. Руският проект беше одобрен на идейно ниво от Европейската комисия по искане на българската страна. Никой друг проект няма такъв документ. Още по-лошо - проектът на Уестингхауз в момента не е одобрен даже от техния американски надзорен орган и поради същата причина не влиза нито в плановете на Франция, нито на Англия, нито на Германия. И не на последно място, а дори може би на първо трябва да го сложим - нито един от другите алтернативни проекти го няма някъде построен. Значи, избирайки такъв проект, ставаме опитни зайчета, ще бъдем първите, които трябва да го построим. Арева прави в момента такъв проект във Финландия, който трябваше да тръгне преди 2 г. и трябваше да струва 3 млрд., в момента вървят към 6 млрд. и още не е пуснат в експлоатация.

не се напинай момчето ми ,ако и да си с дебел врат и квадратна глава пак много си малък да си мериш някой работички с Русия.Можеш да се оплакваш само от твоите си работодатели зад океана,ама и на тях им целувай ръка ,че който не целува на владиката ръка целува на попа другото.

Сигурно доста си целувал на попа другото

"България да си признае за грешката (сиреч недоклатеното недоразумение) Борисов"

..странно! Не знам дали Борисов ще успее, но е първият, който въобще има позиция в преговорите с Русия. Всички досегашни просто се подписваха. Пожелавам му най-искренно успех не защото е Борисов, а защото това е в интерес на всички ни.

Русия сбърка единствено с това, че се захвана да прави бизнес с андрешковци.

има доста случай когато цената е по-маловажна от това дали стоката(ЦЕНТРАЛАТА)е стратегически обект-според мен -ДА

Ами бръкни се лично за 2 милиарда и доплати разликата. Едно е празни приказки, съвсем друго 2 млрд.

Ти на режим на тока бил/а ли си? Аз съм бил! С 2 ръце ще гласувам за смъртно наказание за всеки политик, който ни докара отново до това!

браво на боико! каква е тази инфлация че цената да се увеличи с ш7% за 4 год? каква е тази инфлация? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ало, ела в Бг, оттук ще можеш да следиш събитията по-добре :) Така отдалече ти се губят разни неща, например поглед върху ежедневието на българина

"Сергей Новиков заяви, че съществува договор за АЕЦ "Белене", с който е посочена твърда цена от 4 млрд. евро, но също така там е записано, че съществува ескалация (инфлационна). Новиков припомни, че от подписването на договора през 2006 г. са изминали 4 г. и цената се е променила..." Човекът обяснява достъпно,като за малоумни, причините за нарастването на цената,но премиевът явно не вдява какво е това "инфлация"л А докато му обяснят и разбере,има опасност цената да се повиши с още толкова...

Първо инфлацията за 4 години е не повече от 10%, което е поне над 2 пъти над реалната инфлация. Второ има световна криза и намаляване на цените или поне на задържането им.

Стига бе. Къде видя в БГ да не се вдигнаха цени, данъци, такси? Не бъркай света с БГ.

Хайде обясни ми този инфлационен индекс за 3 години 3 милиарда или горе долу 100%. При положение , че последните няколко години нещата вървят п скоро към дефлация.Или вие там на Позитано по учебниците на Ленин е карате още?

ти май май не пазаруваш в български магазини и не плащаш български ток и парно щом виждаш дефлация

проекта се предлага на 6,3 млрд. твърда цена, което означава, че в него е включена предполагаемата инфлация до 2016 г., когато трагни. Разликата е 2,3 млрд. и е малко над 63% за 10 години. В България имаш инфлация, около 31%(данни на нси, период от септ. 2006 до сега), но в Русия е по-висока, а тя също има тежест, защото става дума за производство на много компоненти, има и част, която е за инфлацият в европа, която е около 2%. Не искам да казвам, че няма място за преговори, напротив, но не трябва да се лъже безочливо за стойността на проекта.

Моля само разгледайте представените три снимки. Намирате ли разлика между мъжа който просташки сърба кафе в поза"гангстерски рай" и госта от Русия????

Да определено. Госта от русия изглежда като дребен мафиот дошъл да изпълни "мокра" поръчка, но вместо това подмокрил гащите.

Не е ясно кой накрая ще остане с намокрени гащички. Русия във всички случаи е на плюс. Ако ще страят ще са на плюс, ако няма, ще ни олепят с една хубава неустойка и готово.

Сигурен ли, че точно снимката на госта от Русия гледаш, защото аз виждам на тази снимка един образован и възпитан човек, а пък на другата е Ганьо Балкански ... демек нашия.

Искат ни урана, нищо друго. Сега ще трябва да го плащат, Турция също...

Нужда от Белене НЯМА.Това беше бомба със закъснител,шантаж,планиран от червените тук и в Русия.За да сме й винаги зависими.Хайд,къш,братушки!Писна ми от вашите благодеяния!Чупка!

Естествено, че няма, в крайна сметка, ще си затваряме прозорците за да пестим енергия. Пък и ТЕЦ-вете си работят, понеже нали имаме въглиаща бол и са значително по-чисто от АЕЦ, въщност даже пречистващите инсталации са безплатни.

да пък и ток няма да ни трябва защото скоро така и така няма да имаме пари да го плащаме

Точно!

Браво, Тео! Абсолютно точно...

Може ли някой да каже два дни, в които Бойко Борисов е имал непроменено становище поне по един въпрос? Бързо казвайте, че Бойко да е здрав и да промени непромененото си до тук становище! Това добре, но с Путин и Русия шега не бива! КАТ РУСИЯ НЯМА ВТОРА! За нас, българите, Русия е винаги първа и единствена! Отречете, де! Ще отречете, ама нали виждате братята от САЩ как са ни изследвали...

Ей, русофилско капутче, марш от България!!!!!!!!

Аз го отричам. Голите лозунги са характерни за едно минало време, на което всеки ден все още сърбаме попарата.

Империя на злото - така Роналд Рейгън нарича СССР. Този човек смаза комунистите без нито един изстрел!

Едно е безспорно Русите си намериха майстора!До сега руското дупедаване виждаме до къде докара България!Ако бяхме страна извън ръската зависимост,по точно извън руската робия можеше българите да живеят като тези страни ,в които отиват да работят като австрииците,белгииците,холандците!Това,че се хванахме с русите бече фатално за мългарите векове наред!Тази грешка трябва да се изправи,тази самоубииствена глупост на комунистите!Друг въпрос е ,че те отново надхитриха народа си като избягаха баш в страната на Загниващия капитализъм!Затова никакви руски реактори,защото това влече след себе си ново робство!Това носи нова икономическа и политическа зависимост,нова мизерия!Ето защо Бойко е абсолютно прав!Не само,че народа ни измира от техните боклуци от рода на Чернобил,но отгоре на това да им плащаме ,и то толкова скъпо!Това никога не трябва да става!

Голяма зависимост е да си построиш работещо предприятие, което ще експлоатираш половин век, за сума три пъти по-малка от бюджетния дефицит на Гърция за първата половина на годината.

Дупедаването сега само смени посоката и размерите на дупето - сега е насочена към САЩ и е по-голямо .... друга осбена разлика не виждам уви

4-6.4 разлика 2,4 може да отстъпим 1.2 но на разсрочено плащане за 20 години

Не се пише "кюше"р а "кьоше"! Ейр аман вече от неграмотни журналисти

Бочко, душице, а ти кога ще си признаеш за Румяна Желева, Лъчо Мозъка, Искра Кюфтето, за малката ОЛАФКА Калинка и т.н.?

Кой, какво, къде да признае? Няма таквоз нещо. Бате Боко нищо не признава, дори нищо не казва. Тез хора не ги познава. запърви път чува за тех.

Не зная кой му слага думите в устата на премиера, но определено не са на място. Ако целта му е да провали нещата може и да успее но си мисля че пак ще бъде надигран. И като "признаят" руснаците какво следва? Може би подписване на договора за 6.4 млрд. евро?:)))))

Много пораженчески го даваш. Всъщност руснаците първи почнаха да шантажират и това е нормална ответна реакция. ББ и иска от руснака да си признае, че е мошенник ;). Естествено това няма да стане, обаче отзвука ще е огромен, а тогава остава варианта Русия да се навие на цена под 5 млрд, за да поизглади нещата. Така и двете страни ще са удоволетворени в тази ситуация. Друг е въпроса, че изобщо не трябва да строим тази централа, така че пълно дърпане на Русия си е джакпот. След 10 години ще направиме още 2-3 блока на Козлодуй с новите технологии, които не изискват много място и са до 3 пъти по-ефективни.

Да ти кажа , не те харесвам и коментара ти също. Въобще не гледам пораженчески на нещата, напротив доста оптимистично, не ми харесва само цирка , който разиграват. Белене си е добър проект, мошениците са в България не в Русия, това ти го казвам като човек от ергетиката и бизнеса с енергия. Няма да ти цитирам имена на фирми замесени в източването, само ще ти уточня че не са нито сини нито червени! Нека има и още няколко блока на Козлодуй, също няма лошо. Проблемът е че в такива проекти от национално значение не трябва да се допуска участието на частни фирми, а в момента точно това се прави, търси се частен инвеститор за да може да се извлече някаква полза от него, разбирай комисионни. За Козлодуй ако се прави нещо пак оборудването ще е от Европа, американските технологии не се "признават" в ЕС за сега. В Европа останаха само 1 или две фирми ако не се лъжа, Сименс се отказа, остана АРЕВА Франция (тя е подизпълнител за Белене ако не знаеш),Русия и друг не се сещам. Сигурно има но не е толкова "мощен".

Към :): ало, Фекаломет Неадерталски, думите му са коректни и изразяват настроянията и въжделенията на цялата нация. Не после да учиме децата "Дядо Иван ни освободи от турско, фашистко робство и ни построи две атомни централи". Дори и да се договорят за тази цена, нека се знае, че НИЕ сме си я купили, а не ни е подарена (едва ли не) от нашите руски братя. Спомнете си на какви цени се продаваха в СССР нашите цигари, сирене, консерви и какво ли още не.

Искренно се надявам Борисов да e звънал предварително и да казал:"Сергей, товарищ, ще се изцепя пак, че Гоце много говори, но т'ва си е вътрешно политически брътвеж, ние с вас сме се договорили". Ако не го направил EPIC FAIL.

Тоя некадърник май нещо плаши Русия. Абе що не вземе да си ходи.

Абе що не си хванеш самолета за Москва и не оставиш българите на мира? Червено леке

какво лайно си,бе не-е - синьо!!

КАЛИТКО, ИЗВИНЯВАЙ АЗ НЕВОЛНО СЪМ ПИСАЛ ИМЕТО НА ЛЕОН ТАДЖЕР. РЕЧТА БЕШЕ НА НЕГОВИЯ СИН ОВЕТ ТАДЖЕР. ВАЖНОТО , ЧЕ Е ВЯРНО!

Синът, ако гръмне АЕЦа, ще запише гордо името си като син оправил грешката...

Тук чета Борисов как професионално се изказва за първият снях и се сещам, че докато беше кмет в София, пък и сега неговата заместничка, като паднеше сняг все едно сме връх Еверест - абсолютно непроходимо!

Хехехе. Ех, майка, и ти ще слезнеш от власт рано или късно. Ще ти гледам сеира тогава! Такса електромер ли? Лобистки закони ли? Държава без ток ли? Чудя се мамин къде ли ще се скриеш? Дали САЩ ще ти дадат лекцийки да четеш. Съмнявам се, защото и това не можеш.

Свършиха ли се децата на пожарникарите , та да се занимаваме с ядрена енергетика.

Ами не. На едно такова детенце още се чудят как да му покрият фалшивата диплома. Още преди 2 дена се каза, че университетът, от където е уж тази диплома е казал, че това детнце е напуснало и няма издадена диплома. Но медиите в България вече трети ден пишат "фалшива диплома?" с въпрос! Явно тука са големите експерти, които още ще нищят въпроса.

А може би себестойността на АЕЦ БЕЛЕНЕ е 4 млрд, а некои преди години са си взели 2 млрд комисионна ?

Именно! И сегашните негодуват и мислят как да вземат и те, но ги е срам каква крайна цена ще излезе.

имаме ядрена централа, изпратихме 2ма в космоса, имаме база на антрактида ...само, че това социалистическо патетично биене в гърдите не донесе благополучие и спокоен живот на хората, а шаика богопомазани вилнеят, като световни богаташи, с никому неизвестни по света фирми и деиности. а и не купихме френските кораби, нито самолети, ще се дърпаме и за руската аец е ясно. но да строим и да сме все бедни е безобразие

Бедни сме защото последните 20 и няколко години не строим заводи и централи, а само рушиме съществуващото... И то не точно "ние" - аз и ти, а разни изроди, които са се качили на главата на българския народ и нямат спирка пред никакъв морал и българщина. Какво според вас заслужават такива хора и защо по дяволите още не сме ги наказали? Май чакаме сами да се самонакажат?

Поведението на ББ или е като на човек със сериозни психични отклонения, или на уникално опростачен човешки индивид.

Някои повече, други по-малко, но още може да виждаме очевадните неща, нали?

Русия НИКОГА НЯМА ДА ПРИЗНАЕ НИКАКВИ ГРЕШКИ, защото тя е като КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ - права е дори когато съгреши. Не се надявай на признания или извинения, Бойко - комунистът никога не си мени нрава. Никога!

Какви комунисти те гонят пък теб:)))) тези са си чисти търговци!

Пак гигантомания! Все пак кога ще бъдат оправени улиците, болниците, помиярите, боклука, градините и парковете, санирани блоковете, училищата и уневерситетите????? Май никога това няма да се случи в БГ.

сега строим магистрали,булеварди и откриваме по два пъти детски градини!

Този съвсем изтрещя, започна цирковете които прави в Бг да ги изнася и навън. Навън обаче не е цирк и съм убеден че това тъпанарско изказване ще има със сигурност последствие - най-малкото финансово. Така дипломация не се прави и съм сигурен че един ден ще отговаря много сериозно пред съда за глупостите и своеволията които натвори. Апропо - за да предпазя някой от излишни коментари уточнявам че нито съм червен нито платен драскач, просто в БГ все още има и нормални хора :)

Прав си-никой в това правителство не прави разлика мейду ПиаР акции за вътрешна употреба и международна политика - обикновено такива изплънениа се наказват жестоко

А може ли руснакът да каже ами нека Уолрик ви прави централа и да ни тегли една? И като останем без ток да се сетим за мъжкото отношение на Бориссов и тогава прокуратурата да го пита абе знаеш ли за оня член в НК за национално предателство...

Уорлик веднага ще набута Уестинхаус да прави 7-ми и 8-ми блок на Козлодуй, не си мисли че това не го гласят ако успеят да провалят нещата тук.

Яаа тука да излезе Параванов да докладва! Кви са тия цени рийш? ПУКА МИ ЗА МИЖАВАТА ВИ ДЪРЖАВИЦИ С БОЛНИ УПРАВНИЦИ И УМИРАЩО ПЛЕМЕ!! БЕ ТЪПАЦИ, НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ ВАС?! И ЖИВОТА ВИ НЕ СТРУВА НИЩО. ЧЕСТИТ ВИ НОВ РЕД!

Добре, че нищо не зависи от теб...

Погледни снимката, същия Кадафи А ако искаш диктатура не ти е мястото тука а в Африка.

A Pуснаците платиха ли ни УРАНА, които с влакови композиции получаваха от мината в Родопите. Ако са го платили, то би трябвало да имаме пари за 100 АЕЦа Белене.

Ха ха ха... само не казвай че сме хранили целия СССР. :)))))))) Голяма глупост си написал. Урана ако е каран в СССР то е било за обогатяване:))) Тук не можем да го правим :))

КОЙ СИ ТИ бре? Да говориш такива неща. КАК разбра какво мисли българския народ по въпроса? "От българския бюджет няма да излезе и един лев за АЕЦ "Белене". България повече пари за "Белене" няма" Колко българи искат да сме енерго-независими след 20г? Колко искат да продължим да лижем чуждите гъзове? ДОЛУ Б.Б и неговото ПРАВИТЕЛСТВО!

Айде сега ходи си вземи хонорара от позитано за коментара и си трай там някъде под червеното рамо на другарите. Аман от тъпанари във форума

Как да съм сигурен, че ти не получаваш хонорар от ГЕРБ? Напиши поне нещо смислено, защото май повечето симпатизанти на Б.Б сте комай на едно и също ниско интелектуално ниво. Няма друго обяснение за това някой да се кефи, че хора без образование и без потенциал ги управляват!

"ДРУГАРИТЕ" ПАК СА СЕ ЗАПЕНИЛИ ОТ ЗЛОБА... ТОВА МИ ДОСТАВЯ ИСКРЕНО УДОВОЛСТВИЕ! Мууу-ха-ха-хааааа! Щом видят снима на Бойко, грабват клавиатура и почват да ръсят глупост след глупост, лъжа след лъжа и мерзост след мерзост... Злобни, неграмотни, просташки "коментари".. Види се, в лицето на премиера припознават ВРАГА, тозии дето им е дръпнал кокала.. . АМИ СЕГА! Тя цяла вечност Партията ги уреждаше да цоцат безнаказано от Народа, в който се кълняха .. А всъщност го ограбваха по-безжалостно и от бейовете.. И сега каквито са некадърни и мързеливи - остана им само да вият по форумите.. Браво, Бойко! Муууу-ха-ха-хаааааа!

БОЙКО , СТИГА ПИСА ЗА СЕБЕ СИ . НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ ТИ ВЯРВА .

Не съм специалист по темата (за разлика от болшинството във форума), затова питам: защо Сърбия, държава преживяла скоро война, ще се кандидатира за инвеститор в България, а не си инвестира за АЕЦ на собствена територия (забрана ли има или е нещо друго)? ББ нямало да разреши от България лев да излезе...едни дават, други се стискаме. Друг е въпроса, чии са парите, ББ ли тябва да ги разпределя или парламента! Питам сериозно и моля за сериозни отговори - благодаря!

Защото големите държави никога няма да дадат на държава, която няма АЕЦ да си направи!!! Ние сме минали между капките!

Има логика, но....(лично не го чувствам така, но е възможно да си прав)

бащицата б.б. е като мавъра костофф - подложил си е гъзеца на щатите. Така като пожарникаря седерастите затриха бг за 20 г. След преговорите б.б. ще припка до посолството на САЩ и ще помаха радостно с опашка, за да го похвалят от ЦРУ за "борбата"...с врага от изток

Спряха ли ти мангизите, фуражко ?? 45 години-не забогатя ли ? Още ли искате, дейци - ДС-мутанти ??

Приятелю, публичните форуми са хора интелигентни и възпитани. Моля те, намери си някой друг форум са простотиите - нещо от типа на "чук-чук", "шок", "атака" или каквото да е друго

баце да не са те онождали в казармата??? нема страшно, сподели ще ти олекне ....

Агресията и злобата е признак на безсилие!

Коментари - Борисов: Русия да признае за грешката с ”Белене” | Днес.dir.bg

Борисов: Русия да признае за грешката с ”Белене”

Доста неща за бъдещето на АЕЦ „Белене” ще станат ясни още днес, каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов на откриването на енергийна конференция.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Русия да признае за грешката с ”Белене” | Днес.dir.bg

Коментари

Кофти е да имаш премиер с идея фикс! Па дори и та да се казва "Станишев". Абе сънуваш ли го този Станишев бе... Ако някои има интерес за нещо в БГ, трябва само да наплюе Станишев и въпроса ме е решен! А за Белене слуам вече повече от 20 години. А каква е била цената преди 20 г. Помня че 89-та някякве генератори бяха натоварени на кораб в Чехия, ание вече не ги искахме и плащахме луди пари за неустойки, щото СДС беше на улицата да ни спасява от комунизма. и да не натресе днешната Демокрация!

Тъп и упорит. Даже упорито тъп. Тая Тиква друга песен, освен за грешния Санишев не знае. И продължава да я повтаря независимо от собствените му фалове и глупавини.

надо споминат: "Советская радиация - Самая Безвредная В Мире !" !!! !!!!!

бах тая "инфалация" от 50% за 4 години...

повече от 50 % се вдигна цена на електроенергия за 4 години. Може цената на централата да е стнла от 4 на 6.4 млрд, Но цената на енергия се е увеличила още повече. Значи сега е дори по изгодно да се строи АЕЦ от колкото преди 4 години. Впрочем за това и се натискат нови инвеститори. а борисов просто се заяжда и интриганства. тоя е абсолютен боклук, просто няма такъв боклук.

а борисов кога ще се извини пред обществото за стотците си лъжи? Или поне за тия които после сам опровергава? Кой се изцепи през януари че АЕЦ щяла да струва 10 млрд? същия тоя борисов! Сега пак лъже, като казва че разликата заради грешката била 2 млрд. Инфлацонния индекс от 2006 до 2010 е минимум 45%. и самата цена на електоенергията се е вдигнала с такъв процент. То ест по абсолютна стоност може да струва повече, но и приходите от продажба на ел. енергия ще са по големи, и в крайна сметка си остава факта, че АЕЦ ще се изплати за 18-19 години и поне още 40 годинище бъдат чиста печалба. Ако има грешка в изчисленията на инфлацията , тя е от порядъка на 100-200 милиона, а не 2 млрд, както и сега борисов лъже. борисов тябва да се извини за всяко отваряне на устата си, защото само лъжи бълва, на всяка крачка.

я кой пак се дуе с колт от уса опрян отзад ????

На мен лично ми е тъжно ,разочароващо да чета какви изявления /изцепки/прави българският /нашият/ премиер за един толкова важен бизнес проект!Ами получава се нешо като втори Уикилийкс!Изглежда вече или не е добре с нервите или вече е загубил способността си да оценява трезво!А може би и двете!

8 ноември 2010 АЕЦ "Върмонт янки" - изключена поради изтичане на радиоактивна вода. По-малко от час по-късно трансформатор избухна и предизвика пожар в атомната електроцентрала "Индиън пойнт" в Бюканън И ТО ДВЕ НАВЕДНЪЖ и то отскоро - Е ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПЛЮЕ ТЕЗИ АВАРИИ - ИЛИ ТУК НЕ СЕ ЧУВА ЗА ТОВА И още колко такива аварии имало по света - ама не, само руско ще се оплюва Е чтом ви това прави по-счастливи , по-богати - давайте по ред на номерата

Драга, реакторите не са експлодирали като вашия вЧернобил, нали? Едно е изтичане на вода, друго си е да гръмне, а?

Вярвай ми за хората до централата резултатът е един и същи! Във Великобритания заради авария в тяхна атомна централа цял град е обезлюден за 100г! Наистина Чернобил е най-голямата трагедия, но не омаловажавай нещата, защото не е изгодно на никой!

Ама Чернобил е в Украйна, а не в Русия. :) Значи са виновни Салоедите, а не Руснаците. :D Освен това Чернобил е гръмнал не заради проблем с техниката, а защото персонала, който я е управлявал е направил серия от фатални грешки. Може да се каже, че насила са я накарали да гръмне. Много трудно постижение, но са успели.

обещавам да си пия редовно хапчетата , и да неговоря глупости повече . да се считат за невалидни глупостите , които съм изговорил по- долу . това ми е от главата .

Чернобил!!! - Ами хващай си влакчето и откъдето си дошло...!!! Умрете да си вземете някой българин и да се довлечете тука, а в по-ново време някъде на запад. Що не си стоите у необятната бушменска страна, като сте толкова хубави!?

мониии , пий си хапчетата , моля , болшинството от народа ни немисли така , щото е русофилски .айде махай се и немърси форумча , малцинство сте вие продажните американофилчета .

Сами сме си виновни. В началото на демокрацията се търкаляхме по тротоарите за да спре строежа, после го откривахме - закривахме N пъти. Изпросихме си го! Сега или да, при твърда позиция на отсрещната страна, която и да е тя, или Твърдо НЕ - ЗАВИНАГИ!

Тогава скачахме под призивите на едни тарикати - кой не скача е червен. Ние си скачахме, докато те богатеха. Сега пак се изявяват на политици, а ние си беднеем или беднеем...

Кой с виетнамци, кой с наши сили, построихме Козлодуй, започнахме и Белене. Там ( в Белене ) положението е като със собствена жена - ЗАПОЧНАТА НО НЕДОВЪРШЕНА. Всеки мъж знае, че щом започнеш да играеш "любовна игра" трябва да я довършиш (иначе срам и позор за майстора). А тогава се намесиха "РАЗНИ ЗЕЛЕНИ ИДИОТИ", които спряха строителството, похарчихме една трета от стойнсостта на СМР за "консервиране" и толкоз. После дойде оная К-ветина "хубавото Наде" дето подписа за затварянето на четирите реактора на Козлодуй и после - край. Госпожа Кунева "еврокомисарката" отваряше и затваряше разни глави и накрая се оказа, че всичко е вече договорено (на е-но дупе цяр няма). Как да не ги попържаш тия овци, дето единствено само за к-р мислят и единственото им предимство е че поназнайват език. Но от носа нагоре - НЯМА НИКОЙ. ПЪЛНИ ТРЕВОПАСНИ. К`ва е тая хамериканка, дето се опитва с "дипломатически доклади" да очерни държавата ни. Втора Клер Стърлинг дано да се обръща в гроба.

Гледам че червено-кратунковците продължават сляпо да обожествяват СССР и всичко руско. Вари ги печи ги обяснявай им - все тая. Те си искат СССР и "Вставяй страна огромная". И като споменах небезизвестната песен, занете ли кое е най-интересното за нея. Тя не е писана след нахлуването а германските войски в СССР, а доста преди това. Какво ли е искал да каже авторът? Но нека не се отвличаме. Другарката "рускиня" я разбирам. Нищо че пазарува в "Билла" Кауфланд" и "Метро" и едва ли знае къде се намира руския гастроном "Березка"(където между впрочем има доста качествени неща, ако бъдем съвсем честни). И въпреки омразата си към ББ и управниците в България няма никакво намерение да се връща в Русия. Защото след такива писания в стил плюене по управниците доста дълго време ще търка нара в някой милиционерски участък. Ей така, за разкош. Да оставим, че вероятно би живяла в някоя затънтена станица в неизвестен колхоз. Та другарко "рускиня", докато сте в България можете свободно да плюете както по тези дето ви хранят, така и по държавата, моято ви е приютила. И докато другарката "рускиня" все пак мога да я разбера, много ми е тръдно да разбера родните червено-кратунковци, които са се надупили на Русия и се радват на всеки проблем, с който се сблъска България. Защо бре, сволочи? Ако толкова не ви харесва в Родината, заминавайте за Русия. Или за Сев. Корея, Венецуела или Сомалия. Може и в Зимбаве или Куба. там няма да ви тормози ББ, там всички са си плюли в устите като хвалят Русия и всичко руско. Е, може да погладувате малко, може и бой да ядете в полицейския участък ако много се правите на отворени, но нали сте комунисти - ще издържите. Ние направихме каквото можахме. Сега е ред на Русия. Ще се извинява ли, цени ли ще нямалява, не знам, но така, със заплахи няма да стане. Ако иска да прави нещо в държава от ЕС ще се държи както се държи с Германия или Франция. Иначе - да го д...!

Кое е по-добро за България - да нямаме АЕЦ и да купуваме ток от РУСКИЯ АЕЦ на Турция или да имаме своя АЕЦ?

За дупедавците и двата варианта не стават. Не може ние да взимаме ток от руска централа. Американското губернаторче така е наредило и дупедавците ще се спънат в събутите панталони да изпълняват. Трябва да стоим на тъмно за да им е гадно на руснаците.

Ако тока на турската АЕЦ излиза два пъти по-евтино ти как мислиш ? И как излиза така ,че продаваме на Турция ток 10 пъти по - евтино отколкото ми излиза на мене като го плащам в ЧЕЗ ?

Като ви чета коментарите ми става ясно, че бъдещето на България е обречено. С такъв отвратителен начин на мислене като вашия, бъдеще няма да има. Тука има само и единствено комплексирани комунисти.

И КОМПЛЕКСИРАНИ ПРОДАЖНИ АМЕРИКАНОФИЛИ И ПСЕВДОДЕМОКРАТИ .

Не се безпокой,те са няколко,които пишат където им скимне.Част от тях са другари на пределна възраст,другите са червени пубери.Получили са задачка,която изпълняват с усърдието си по такъв начин,че в крайна сметка ефектът е обратен. Толкова са им възможностите.Някои дори се престарават,за да си заслужат полагаемото и увисват доста смешно/Лили/.Но в крайна сметка положителният ефект от писанията им не е в тяхна полза,което означава,че трябва да ги оставим да си пишат свободно,ама колкото си искат.

Май нещо притесненr ми се виждаje

Взето от интервю с инж. Станислав ГЕОРГИЕВ, експерт по ядрена енергетика, изпълнителен секретар на Български атомен форум: Руските реактори трето поколение ВВЕР-466 добър вариант ли са? Не можехме ли да вземем западни? - На пазара за ядрена енергетика в момента има няколко основни доставчици на такива съоръжения. Единият е френската фирма Арева, американската Уестингхауз, трети са руснаците, с които имаме вземане-даване в момента, канадците с технологията канду, има и азиатци. Това беше нашият избор пред 2002 г., когато правителството реши да прави АЕЦ Белене. В един от разработените документи, анализ на технологичните възможности за Белене, бяха включени всички изброени варианти. Всички тези фирми бяха поканени да участват. В търга участваха в края на краищата руската Атомстройекспорт и чешкият консорциум Шкода Алианс. Избран е бил реактор последно поколение от руската страна, изборът е направен от огромен колектив от хора. Можеше ли да се избере нещо друго? Сигурно, по принцип да. Защо обаче все пак са избрани руските реактори? България експлоатира руски реактори от 1974 г. Всички знания, които имаме по тези технологии, са акумулирани в главите на нашите специалисти. Ако бяхме взели американски реактор - добре, но започваме да усвояваме технологията отначало. А всичко струва пари и се лепи върху крайната цена. Това е първият аргумент. Вторият - реакторът на Арева е с мощност 1600 мегавата. Нашата система е малка - общата инсталирана мощност е някъде около 10 000 мегавата. Слагайки единична мощност от 1600 мегавата, сме задължени да я резервираме в случай на отпадане. Има технологични въпроси, които не позволяват използването на по-големи възможности. Затова отпадна реакторът на Арева. Това са реалности, от които трудно може да се избяга. Съжалявам, че хората не знаят тези детайли, което поражда поле за всякакви спекулации. Нека кажем и друго. От всички възможни проекти, които са на пазара в момента, само руският проект има две бумаги, които го отличават от останалите. За какво говоря? Руският проект има одобрение на Международната агенция за атомна енергия, какъвто документ няма нито един от другите. Руският проект беше одобрен на идейно ниво от Европейската комисия по искане на българската страна. Никой друг проект няма такъв документ. Още по-лошо - проектът на Уестингхауз в момента не е одобрен даже от техния американски надзорен орган и поради същата причина не влиза нито в плановете на Франция, нито на Англия, нито на Германия. И не на последно място, а дори може би на първо трябва да го сложим - нито един от другите алтернативни проекти го няма някъде построен. Значи, избирайки такъв проект, ставаме опитни зайчета, ще бъдем първите, които трябва да го построим. Арева прави в момента такъв проект във Финландия, който трябваше да тръгне преди 2 г. и трябваше да струва 3 млрд., в момента вървят към 6 млрд. и още не е пуснат в експлоатация.

не се напинай момчето ми ,ако и да си с дебел врат и квадратна глава пак много си малък да си мериш някой работички с Русия.Можеш да се оплакваш само от твоите си работодатели зад океана,ама и на тях им целувай ръка ,че който не целува на владиката ръка целува на попа другото.

Сигурно доста си целувал на попа другото

"България да си признае за грешката (сиреч недоклатеното недоразумение) Борисов"

..странно! Не знам дали Борисов ще успее, но е първият, който въобще има позиция в преговорите с Русия. Всички досегашни просто се подписваха. Пожелавам му най-искренно успех не защото е Борисов, а защото това е в интерес на всички ни.

Русия сбърка единствено с това, че се захвана да прави бизнес с андрешковци.

има доста случай когато цената е по-маловажна от това дали стоката(ЦЕНТРАЛАТА)е стратегически обект-според мен -ДА

Ами бръкни се лично за 2 милиарда и доплати разликата. Едно е празни приказки, съвсем друго 2 млрд.

Ти на режим на тока бил/а ли си? Аз съм бил! С 2 ръце ще гласувам за смъртно наказание за всеки политик, който ни докара отново до това!

браво на боико! каква е тази инфлация че цената да се увеличи с ш7% за 4 год? каква е тази инфлация? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ало, ела в Бг, оттук ще можеш да следиш събитията по-добре :) Така отдалече ти се губят разни неща, например поглед върху ежедневието на българина

"Сергей Новиков заяви, че съществува договор за АЕЦ "Белене", с който е посочена твърда цена от 4 млрд. евро, но също така там е записано, че съществува ескалация (инфлационна). Новиков припомни, че от подписването на договора през 2006 г. са изминали 4 г. и цената се е променила..." Човекът обяснява достъпно,като за малоумни, причините за нарастването на цената,но премиевът явно не вдява какво е това "инфлация"л А докато му обяснят и разбере,има опасност цената да се повиши с още толкова...

Първо инфлацията за 4 години е не повече от 10%, което е поне над 2 пъти над реалната инфлация. Второ има световна криза и намаляване на цените или поне на задържането им.

Стига бе. Къде видя в БГ да не се вдигнаха цени, данъци, такси? Не бъркай света с БГ.

Хайде обясни ми този инфлационен индекс за 3 години 3 милиарда или горе долу 100%. При положение , че последните няколко години нещата вървят п скоро към дефлация.Или вие там на Позитано по учебниците на Ленин е карате още?

ти май май не пазаруваш в български магазини и не плащаш български ток и парно щом виждаш дефлация

проекта се предлага на 6,3 млрд. твърда цена, което означава, че в него е включена предполагаемата инфлация до 2016 г., когато трагни. Разликата е 2,3 млрд. и е малко над 63% за 10 години. В България имаш инфлация, около 31%(данни на нси, период от септ. 2006 до сега), но в Русия е по-висока, а тя също има тежест, защото става дума за производство на много компоненти, има и част, която е за инфлацият в европа, която е около 2%. Не искам да казвам, че няма място за преговори, напротив, но не трябва да се лъже безочливо за стойността на проекта.

Моля само разгледайте представените три снимки. Намирате ли разлика между мъжа който просташки сърба кафе в поза"гангстерски рай" и госта от Русия????

Да определено. Госта от русия изглежда като дребен мафиот дошъл да изпълни "мокра" поръчка, но вместо това подмокрил гащите.

Не е ясно кой накрая ще остане с намокрени гащички. Русия във всички случаи е на плюс. Ако ще страят ще са на плюс, ако няма, ще ни олепят с една хубава неустойка и готово.

Сигурен ли, че точно снимката на госта от Русия гледаш, защото аз виждам на тази снимка един образован и възпитан човек, а пък на другата е Ганьо Балкански ... демек нашия.

Искат ни урана, нищо друго. Сега ще трябва да го плащат, Турция също...

Нужда от Белене НЯМА.Това беше бомба със закъснител,шантаж,планиран от червените тук и в Русия.За да сме й винаги зависими.Хайд,къш,братушки!Писна ми от вашите благодеяния!Чупка!

Естествено, че няма, в крайна сметка, ще си затваряме прозорците за да пестим енергия. Пък и ТЕЦ-вете си работят, понеже нали имаме въглиаща бол и са значително по-чисто от АЕЦ, въщност даже пречистващите инсталации са безплатни.

да пък и ток няма да ни трябва защото скоро така и така няма да имаме пари да го плащаме

Точно!

Браво, Тео! Абсолютно точно...

Може ли някой да каже два дни, в които Бойко Борисов е имал непроменено становище поне по един въпрос? Бързо казвайте, че Бойко да е здрав и да промени непромененото си до тук становище! Това добре, но с Путин и Русия шега не бива! КАТ РУСИЯ НЯМА ВТОРА! За нас, българите, Русия е винаги първа и единствена! Отречете, де! Ще отречете, ама нали виждате братята от САЩ как са ни изследвали...

Ей, русофилско капутче, марш от България!!!!!!!!

Аз го отричам. Голите лозунги са характерни за едно минало време, на което всеки ден все още сърбаме попарата.

Империя на злото - така Роналд Рейгън нарича СССР. Този човек смаза комунистите без нито един изстрел!

Едно е безспорно Русите си намериха майстора!До сега руското дупедаване виждаме до къде докара България!Ако бяхме страна извън ръската зависимост,по точно извън руската робия можеше българите да живеят като тези страни ,в които отиват да работят като австрииците,белгииците,холандците!Това,че се хванахме с русите бече фатално за мългарите векове наред!Тази грешка трябва да се изправи,тази самоубииствена глупост на комунистите!Друг въпрос е ,че те отново надхитриха народа си като избягаха баш в страната на Загниващия капитализъм!Затова никакви руски реактори,защото това влече след себе си ново робство!Това носи нова икономическа и политическа зависимост,нова мизерия!Ето защо Бойко е абсолютно прав!Не само,че народа ни измира от техните боклуци от рода на Чернобил,но отгоре на това да им плащаме ,и то толкова скъпо!Това никога не трябва да става!

Голяма зависимост е да си построиш работещо предприятие, което ще експлоатираш половин век, за сума три пъти по-малка от бюджетния дефицит на Гърция за първата половина на годината.

Дупедаването сега само смени посоката и размерите на дупето - сега е насочена към САЩ и е по-голямо .... друга осбена разлика не виждам уви

4-6.4 разлика 2,4 може да отстъпим 1.2 но на разсрочено плащане за 20 години

Не се пише "кюше"р а "кьоше"! Ейр аман вече от неграмотни журналисти

Бочко, душице, а ти кога ще си признаеш за Румяна Желева, Лъчо Мозъка, Искра Кюфтето, за малката ОЛАФКА Калинка и т.н.?

Кой, какво, къде да признае? Няма таквоз нещо. Бате Боко нищо не признава, дори нищо не казва. Тез хора не ги познава. запърви път чува за тех.

Не зная кой му слага думите в устата на премиера, но определено не са на място. Ако целта му е да провали нещата може и да успее но си мисля че пак ще бъде надигран. И като "признаят" руснаците какво следва? Може би подписване на договора за 6.4 млрд. евро?:)))))

Много пораженчески го даваш. Всъщност руснаците първи почнаха да шантажират и това е нормална ответна реакция. ББ и иска от руснака да си признае, че е мошенник ;). Естествено това няма да стане, обаче отзвука ще е огромен, а тогава остава варианта Русия да се навие на цена под 5 млрд, за да поизглади нещата. Така и двете страни ще са удоволетворени в тази ситуация. Друг е въпроса, че изобщо не трябва да строим тази централа, така че пълно дърпане на Русия си е джакпот. След 10 години ще направиме още 2-3 блока на Козлодуй с новите технологии, които не изискват много място и са до 3 пъти по-ефективни.

Да ти кажа , не те харесвам и коментара ти също. Въобще не гледам пораженчески на нещата, напротив доста оптимистично, не ми харесва само цирка , който разиграват. Белене си е добър проект, мошениците са в България не в Русия, това ти го казвам като човек от ергетиката и бизнеса с енергия. Няма да ти цитирам имена на фирми замесени в източването, само ще ти уточня че не са нито сини нито червени! Нека има и още няколко блока на Козлодуй, също няма лошо. Проблемът е че в такива проекти от национално значение не трябва да се допуска участието на частни фирми, а в момента точно това се прави, търси се частен инвеститор за да може да се извлече някаква полза от него, разбирай комисионни. За Козлодуй ако се прави нещо пак оборудването ще е от Европа, американските технологии не се "признават" в ЕС за сега. В Европа останаха само 1 или две фирми ако не се лъжа, Сименс се отказа, остана АРЕВА Франция (тя е подизпълнител за Белене ако не знаеш),Русия и друг не се сещам. Сигурно има но не е толкова "мощен".

Към :): ало, Фекаломет Неадерталски, думите му са коректни и изразяват настроянията и въжделенията на цялата нация. Не после да учиме децата "Дядо Иван ни освободи от турско, фашистко робство и ни построи две атомни централи". Дори и да се договорят за тази цена, нека се знае, че НИЕ сме си я купили, а не ни е подарена (едва ли не) от нашите руски братя. Спомнете си на какви цени се продаваха в СССР нашите цигари, сирене, консерви и какво ли още не.

Искренно се надявам Борисов да e звънал предварително и да казал:"Сергей, товарищ, ще се изцепя пак, че Гоце много говори, но т'ва си е вътрешно политически брътвеж, ние с вас сме се договорили". Ако не го направил EPIC FAIL.

Тоя некадърник май нещо плаши Русия. Абе що не вземе да си ходи.

Абе що не си хванеш самолета за Москва и не оставиш българите на мира? Червено леке

какво лайно си,бе не-е - синьо!!

КАЛИТКО, ИЗВИНЯВАЙ АЗ НЕВОЛНО СЪМ ПИСАЛ ИМЕТО НА ЛЕОН ТАДЖЕР. РЕЧТА БЕШЕ НА НЕГОВИЯ СИН ОВЕТ ТАДЖЕР. ВАЖНОТО , ЧЕ Е ВЯРНО!

Синът, ако гръмне АЕЦа, ще запише гордо името си като син оправил грешката...

Тук чета Борисов как професионално се изказва за първият снях и се сещам, че докато беше кмет в София, пък и сега неговата заместничка, като паднеше сняг все едно сме връх Еверест - абсолютно непроходимо!

Хехехе. Ех, майка, и ти ще слезнеш от власт рано или късно. Ще ти гледам сеира тогава! Такса електромер ли? Лобистки закони ли? Държава без ток ли? Чудя се мамин къде ли ще се скриеш? Дали САЩ ще ти дадат лекцийки да четеш. Съмнявам се, защото и това не можеш.

Свършиха ли се децата на пожарникарите , та да се занимаваме с ядрена енергетика.

Ами не. На едно такова детенце още се чудят как да му покрият фалшивата диплома. Още преди 2 дена се каза, че университетът, от където е уж тази диплома е казал, че това детнце е напуснало и няма издадена диплома. Но медиите в България вече трети ден пишат "фалшива диплома?" с въпрос! Явно тука са големите експерти, които още ще нищят въпроса.

А може би себестойността на АЕЦ БЕЛЕНЕ е 4 млрд, а некои преди години са си взели 2 млрд комисионна ?

Именно! И сегашните негодуват и мислят как да вземат и те, но ги е срам каква крайна цена ще излезе.

имаме ядрена централа, изпратихме 2ма в космоса, имаме база на антрактида ...само, че това социалистическо патетично биене в гърдите не донесе благополучие и спокоен живот на хората, а шаика богопомазани вилнеят, като световни богаташи, с никому неизвестни по света фирми и деиности. а и не купихме френските кораби, нито самолети, ще се дърпаме и за руската аец е ясно. но да строим и да сме все бедни е безобразие

Бедни сме защото последните 20 и няколко години не строим заводи и централи, а само рушиме съществуващото... И то не точно "ние" - аз и ти, а разни изроди, които са се качили на главата на българския народ и нямат спирка пред никакъв морал и българщина. Какво според вас заслужават такива хора и защо по дяволите още не сме ги наказали? Май чакаме сами да се самонакажат?

Поведението на ББ или е като на човек със сериозни психични отклонения, или на уникално опростачен човешки индивид.

Някои повече, други по-малко, но още може да виждаме очевадните неща, нали?

Русия НИКОГА НЯМА ДА ПРИЗНАЕ НИКАКВИ ГРЕШКИ, защото тя е като КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ - права е дори когато съгреши. Не се надявай на признания или извинения, Бойко - комунистът никога не си мени нрава. Никога!

Какви комунисти те гонят пък теб:)))) тези са си чисти търговци!

Пак гигантомания! Все пак кога ще бъдат оправени улиците, болниците, помиярите, боклука, градините и парковете, санирани блоковете, училищата и уневерситетите????? Май никога това няма да се случи в БГ.

сега строим магистрали,булеварди и откриваме по два пъти детски градини!

Този съвсем изтрещя, започна цирковете които прави в Бг да ги изнася и навън. Навън обаче не е цирк и съм убеден че това тъпанарско изказване ще има със сигурност последствие - най-малкото финансово. Така дипломация не се прави и съм сигурен че един ден ще отговаря много сериозно пред съда за глупостите и своеволията които натвори. Апропо - за да предпазя някой от излишни коментари уточнявам че нито съм червен нито платен драскач, просто в БГ все още има и нормални хора :)

Прав си-никой в това правителство не прави разлика мейду ПиаР акции за вътрешна употреба и международна политика - обикновено такива изплънениа се наказват жестоко

А може ли руснакът да каже ами нека Уолрик ви прави централа и да ни тегли една? И като останем без ток да се сетим за мъжкото отношение на Бориссов и тогава прокуратурата да го пита абе знаеш ли за оня член в НК за национално предателство...

Уорлик веднага ще набута Уестинхаус да прави 7-ми и 8-ми блок на Козлодуй, не си мисли че това не го гласят ако успеят да провалят нещата тук.

Яаа тука да излезе Параванов да докладва! Кви са тия цени рийш? ПУКА МИ ЗА МИЖАВАТА ВИ ДЪРЖАВИЦИ С БОЛНИ УПРАВНИЦИ И УМИРАЩО ПЛЕМЕ!! БЕ ТЪПАЦИ, НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ ВАС?! И ЖИВОТА ВИ НЕ СТРУВА НИЩО. ЧЕСТИТ ВИ НОВ РЕД!

Добре, че нищо не зависи от теб...

Погледни снимката, същия Кадафи А ако искаш диктатура не ти е мястото тука а в Африка.

A Pуснаците платиха ли ни УРАНА, които с влакови композиции получаваха от мината в Родопите. Ако са го платили, то би трябвало да имаме пари за 100 АЕЦа Белене.

Ха ха ха... само не казвай че сме хранили целия СССР. :)))))))) Голяма глупост си написал. Урана ако е каран в СССР то е било за обогатяване:))) Тук не можем да го правим :))

КОЙ СИ ТИ бре? Да говориш такива неща. КАК разбра какво мисли българския народ по въпроса? "От българския бюджет няма да излезе и един лев за АЕЦ "Белене". България повече пари за "Белене" няма" Колко българи искат да сме енерго-независими след 20г? Колко искат да продължим да лижем чуждите гъзове? ДОЛУ Б.Б и неговото ПРАВИТЕЛСТВО!

Айде сега ходи си вземи хонорара от позитано за коментара и си трай там някъде под червеното рамо на другарите. Аман от тъпанари във форума

Как да съм сигурен, че ти не получаваш хонорар от ГЕРБ? Напиши поне нещо смислено, защото май повечето симпатизанти на Б.Б сте комай на едно и също ниско интелектуално ниво. Няма друго обяснение за това някой да се кефи, че хора без образование и без потенциал ги управляват!

"ДРУГАРИТЕ" ПАК СА СЕ ЗАПЕНИЛИ ОТ ЗЛОБА... ТОВА МИ ДОСТАВЯ ИСКРЕНО УДОВОЛСТВИЕ! Мууу-ха-ха-хааааа! Щом видят снима на Бойко, грабват клавиатура и почват да ръсят глупост след глупост, лъжа след лъжа и мерзост след мерзост... Злобни, неграмотни, просташки "коментари".. Види се, в лицето на премиера припознават ВРАГА, тозии дето им е дръпнал кокала.. . АМИ СЕГА! Тя цяла вечност Партията ги уреждаше да цоцат безнаказано от Народа, в който се кълняха .. А всъщност го ограбваха по-безжалостно и от бейовете.. И сега каквито са некадърни и мързеливи - остана им само да вият по форумите.. Браво, Бойко! Муууу-ха-ха-хаааааа!

БОЙКО , СТИГА ПИСА ЗА СЕБЕ СИ . НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ ТИ ВЯРВА .

Не съм специалист по темата (за разлика от болшинството във форума), затова питам: защо Сърбия, държава преживяла скоро война, ще се кандидатира за инвеститор в България, а не си инвестира за АЕЦ на собствена територия (забрана ли има или е нещо друго)? ББ нямало да разреши от България лев да излезе...едни дават, други се стискаме. Друг е въпроса, чии са парите, ББ ли тябва да ги разпределя или парламента! Питам сериозно и моля за сериозни отговори - благодаря!

Защото големите държави никога няма да дадат на държава, която няма АЕЦ да си направи!!! Ние сме минали между капките!

Има логика, но....(лично не го чувствам така, но е възможно да си прав)

бащицата б.б. е като мавъра костофф - подложил си е гъзеца на щатите. Така като пожарникаря седерастите затриха бг за 20 г. След преговорите б.б. ще припка до посолството на САЩ и ще помаха радостно с опашка, за да го похвалят от ЦРУ за "борбата"...с врага от изток

Спряха ли ти мангизите, фуражко ?? 45 години-не забогатя ли ? Още ли искате, дейци - ДС-мутанти ??

Приятелю, публичните форуми са хора интелигентни и възпитани. Моля те, намери си някой друг форум са простотиите - нещо от типа на "чук-чук", "шок", "атака" или каквото да е друго

баце да не са те онождали в казармата??? нема страшно, сподели ще ти олекне ....

Агресията и злобата е признак на безсилие!