ЕК ни дава 350 млн. лв за метрото

Вече има резултат от антикризисните правителствени мерки. В петък Европейската комисия е подписала най-големия транш за България - над 350 млн. лв. за втората част на софийското метро. Страната ни трябва да покаже на чуждите инвеститори, че е добро място за инвестиции.

Обратно в новината

Коментари - ЕК ни дава 350 млн. лв за метрото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бедност, безизходица, липса на всякаква перспектива и надежда. Народът ни е сред най-болните в света. Психичното му здраве е съвсем разклатено също. Нацията е сред най-застаряващите и амортизирани не само в Европа. Всичко що годе способно и по-младо отдавна напусна България.... Страшн времена ни чакат хора !

Бедност, безизходица, липса на всякаква перспектива и надежда. Народът ни е сред най-болните в света. Психичното му здраве е съвсем разклатено също. Нацията е сред най-застаряващите и амортизирани не само в Европа. Всичко що годе способно и по-младо отдавна напусна България.... Страшн времена ни чакат хора !

Комисията одобри апликационната форма на проекта за метрото, която беше подадена преди една година и я поправяха два пъти. Бойко, намали малко поне хвалбите, че не се трае вече.

Последно - 350, или 187, или някаква трета сума?

ти пък-- бе нали гледа как блъска бурето със саке бе....за някви мтокари ми мрънкаш ..то че цялата станция е по- къса не виждаш ли - повече от 4 вагона не може да побере като се натовраи много работи окото майстора със малкото кимоно ще ви се изяснят...ама след дъжд качулка

Последно - 350 млн, или 187 млн, или нещо трето?

аа ти си от тия десятките, ама при новите вече не пеете, сега вървят по големите - 20 - 30, че и нагоре)))) смешен наивник

АААА БОко нали си прозрачен бе ? що не казващ кой ги уреди тия пари??? пак с чужда пита май помен правиш

бе много банки, много нещо ни трябват за тия пари бе, аз като слушам царя слънце как ги отпускат скоро няма да има къде да ги слагаме.. даже Си банк ще се озори...пък какво е РЕШИЛА ЕК да ПРЕДЛОЖИ на незнамкви си бай мунчовци да помислядт как да действат при финнсирането за метрото в София мен не ме топли ..то добре че от Хемус до кино Витоща си е готово барабар със станциите те от тошово време, когато правиха НДК , че иначе току виж към 2020 го пуснали ))))

Много приказки, малко действия. Позната картинка...

Ми то метрото не минава през София ! Ходи в Младост и Люлин, само централната му станция е в София. В по-голямата част от истинска София няма и помен от метро. Кво ме брига че селяндурите от покрайнините щели да стигат по-лесно на работа а ? Та по-ефективно да съсипват пазара на труда. Мерси, хич ми не требе метро !

Бъдещите станции да ги направят като хората! Новоотктите са гола вода. Калпава работа. А пред университета са недостъпни за инвалидии майки с колички. Покрай БИЛА е комедия - мотокари, камоини, амбалаж.

Няма страшно, когато някой ден на софиянци им просветне, че метрото им струва над 3 МИЛИАРДА лева (!), и трябва да ги връщат на банките, отпуснали почти безлихвения кредит, тогава ще им се изясни ситуацията... Струва ми се, че за 50 милиона лева на километър метро можеха да се пуснат автобуси едва ли не през 10 метра и да се подобри организацията на движението няколко пъти! Ама нали знаете лафа - га яде кюфтетата, не рева!, ама после...

колко правителства- същите локуми. да ви е сладко...кой ги назначава същите- ние или същите?

Балансирания бюджет по време на криза геноцид за народа. Дали са толкова балансирани и хонорарите на платените ураджии на ГЕРБ по форумите.

Няма какво повече да добавя освен това, че си оптимист. И идея си нямаш колко сме зле българите. Баси гена по добре да се пръснем по свете и да си траем от къде сме.

Europa dava 350 milliona za Metroto; hubavo, NO parite shte otidat LI za Metroto ili drugade? Tova e vaprasat....

И кво ся тва ли е бъдещето на България в ЕС? Ще седим с протегнати ръце и ако сме послушни ще ни отпускат пари така ли?

БРАВО !!!

хората си пият кафето всеки ден у парламента заедно а вий ми говорете за осъдени министри всички са един дол дренки така че не се надявайте много на това правителство

Ами като караш хората да затягат коланите, затегни малко и мафиотчетата си. Тези наистина направиха държава на мафията. Само за нея няма закони.

За София всичко а за страната НИЩО!!!

По принцип съм доста скептично настроена към новото правителство, но от все сърце им пожелавам да успеят в начинанията си.

Браво Боби! Плювачите да се пукнат.

Не случайно всички съседни народи, които ни знаят най-добре колко ни е акълът, имат идиоми в езика си, свързани с послвовичната ни умствена недостатъчност.Навре Папандреу сключва заема Делор с частна банка, за да тръгне бизнесът, който се нуждае от капитали.Тук вече няколко пололение оскотяват, умират млади, полудяват и се изяждат помежду си от бедност.Съсипахме кариерата и животът на стотици хиляди и защо моля....за да е бансиран бюджетът, за да чакаме отново светлото бъдеще.И така, докато умрем и ние далеч преди това да ни е писано.Нагонът на българина към кражби, далавери и мързелът могат някак си да се подминат, но глупостта му нанася най-много вреди.Бедни, селски хорица, живяли допреди няколко десетилетия заедно с прасетата в къщите си, какво да очакваме от тях, - мащабнто мислене, достойнство, състрадание...Боже.. цървул никога няма да стане чепик.

истината е, че Комисията одобри апликационната форма на проекта за метрото, която беше подадена преди една година и я поправяха два пъти. никакви антикризисни мерки не са това

Къде са осъдените министри от кабинета на тройната коалиция?!?!!

Подкрепям мнението на малкото въпросче и на .. Защо Б.Б. не каже кой е започнал този проект , каво ще ни струва удобството на софиянци/не ,че не го заслужават/ и дали метрото не е започнато то тези некадърните които ще вкарва в затвора? Три правителства правиха магистрала Тракия, но Б.Б. ще я завърши и лаврите са за него пред еВРОПАТА, ТОЙ ще завърши метрото и лаврите са за него - всички остали извън София - кучета ги яли.Като си толкова ербаб БАТЕ, защо не направиш за твоя мандат и прословутия отлаган от предишните правителства тунел под Шипка. С нещо ново се захвани и го довърши - тогава се бий в гърдите.

Абе хора, не разбирате ли, че така д1ржава не се оправя...Какво като ни дадат...6те ско4и икономиката и благос1стоянието на БГ ли??? Трябва производство, а не само усвояване на средства

Пак ще дерате кожата на народа, за да покажате, че има балансиран бюджет и да се докарвате пред ЕС за негова сметка!

Може би сте прав,че трябва да се харесаме на чуждите инвеститори.Но на кого прехвърляте тази задача-на Светия синод,на медиите или на синдикатите?!И дали случайно не сте забравили,че и метрото,както и АЕЦ е руски модел?

ДОБРЕ, ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА ГЕРБ

от статията изглежда че метрото е безплатно и е подарък от евросъюза ;) да не лъжем толкожа на едро-колко всъщност струва това метро, колко са му експлоатационните разходи и колко години ще го плащаме-при каква лихва и кой го плаща-софиянци или целия народ, и като го плащаме ние-какви девиденти ще получим от печалбите?!?! Мисля че една независима ревизия на метрото ще смъкне това правителство-ако имат срам разбира се...

Що не коментирате бе, платени бобри? Или чакате да ви спуснат от форума на Боровец указания?

А колко ни взема?

Кога са поискани и по каква програма. Да не е пак хубавите неща от предишното са мои, лошите техни. Нали трябваше да има прозрачност? Нека да обяснят и ще ви стане ясно.

Браво и от мен! Бива те! Личи, че имаш управленски опит и то в трудни условия.

гордея е с Вас!

Браво ,Бойко!!! Хвала ти!!!

И пак ли тези пари ще минат през СИ БАНКА ? Колко там ще останат там като банкови такси? Борисов, във всяка западноевропейска държава еврофондовете и държавните плащания минават задължително само през банка с държавно участие. Виждаш ли си лицето на голямата си корупция? И да не мислиш че Брюксел това не гледа и не знае?

PO DOBRE DA VZEMAME OTKOLKOTO DA NI VZEMAT,MAI ZABRAVIHTE 4E VSI4KO BE6E BLOKIRANO PTI SER...GEI I NEGOVATA KLOAKA!!!

nali tusite formulata na uspeshnoto upravlenie tia e mnogo prost VOLIA+SMELOST

Бойко, а как ги направи тези прокуроски преписки? Със същиет прокурори ли, като преди? Един не си уволнил, дори се прегърна с човека на Първанов, който до сега ралботеше за БСП- главен прокурор Борис Велчев? Брюксел ще даде парите и ще те вкара в Еврозоната сама ако имаш НАПЪЛНО ДЕЙСТВАЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА И АНТИКОРУПЦИОННИ ОРГАНИ!

И през коя банка ще мине този транш? През Си банка ли ? И ще остане там половината в банкови такси?Да не мисли ББ че факта дето е поставим банката си като първи последник в еврофондовете и държавата, не се знае от Брюксел ?

Не са дадени заради теб, или че някои от твоите лизачи са се разработили. До тук всичко е свършено от предишните. Ти и твоите помияри знаете само да искате държавни служби, да надувате свирки, да ликвидирате и това което е останало от тази опоскана държава. Клоун! Той децата си не могъл да изгледа, ами чужди мъж се грижи за тях, народа тръгнал да оправя. Шоу на два крака.

Какво значи ни дава и как да разбираме понятието транш? - като заем, временна финансова помощ, подарък, връщане на надвзети с вноските средства, печалба от ЕС-томболата или как? Моля, новинарът пуснал тази вест да бъде така любезен при следващ опит да дава по-ясна информация! Благодаря.

Ако аз и моите протежета не крадохме 8 години, също щяхме да успеем за метрото. Така е, мръсния коменист знае само да краде и да дава обещания.