”Ще ти смачкам тъпата главичка!”

Що за хора са това? Калин Терзийски се гневи срещу мнозинството българи, които одобряват боя на деца. Хората около нас явно не различават Добро от Зло.

Обратно в новината

Коментари - ”Ще ти смачкам тъпата главичка!” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мили ми Асенчо,кое е добро и кое е зло за всеки човек е различно,както и ИСТИНАТА-всеки човек си има своя истина(колкото "човеци" толкова истини...).Има обаче една книга наречена библия,което ще рече, ВЕЛИКА БИБЛИОТЕКА ОТ КНИГИ,защото не е писана от един човек,а от много автори (учени,но по-учени от традиционните такива...) и в тази книга,още в началото са записани ДЕСЕТТЕ БОЖИ ЗАПОВЕДИ - прочети ги,научи ги и най-важното ,спазвай ги,защото точно ТЕ показват кое е добро и кое е зло - между впрочем, всяка религия,която няма комерсиално-завоевтелни цели и не проповядва насилие, учи своите последователи в тези ценности.В крайна сметка,ако всички се научим да ги съблюдаваме ще се научим и да общуваме и да живеем в мир и разбирателство - другото е от "сатаната" (алчните "човеци",които се стремят да "яхнат" наивниците за постигане на техните комерсиално-властолюбиви цели).Нищо лично,бъди жив и здрав и...успех в мтърсенето на "разковничето" ...

Много тъпа статия - тоест есе. Това, че някой е писател, не значи че е прав или че е написал нещо вярно и правилно. Едно е да те бият децата от злоба, друго е да те бият родителите с възпитателна цел. трето е да те бия пиян родител, щото просто е агресивен - това е тормоз, а не възпитание. Но човека не прави разлика. За него всичко е бой и насилие! .

ще не мога да не цитирам: "Този Калин си е продал душата на западните стратези, които тръбят против насилието над деца, а са най-големите насилници, най-големите подбудители на войни, най-големите абортаджии на неродени деца, най-големите трафиканти на наркотици и покровители на наркомафията, най-големите производители на отровни храни (ГМО) и опасни за здравето медикаменти. Всички тези неща, които убиват милиони деца по света. Същите тези държат Африка бедна за да може да изсмукват богатствата и ресурсите й, като хиляди деца умират от глад. ТЕ ЛИ ЩЕ НИ УЧАТ как да възпитаваме децата си? СОРОСОИДИТЕ ПОДКРЕПЯТ БОМБАРДИРОВККИТЕ В ЦЕЛ ИЗНОС НА ДЕМОКРАЦИЯ. САМО ЧЕ НАЙ-МНОО УБИРАТ ЖЕИ И ДЕЦА ПРИ ТЯХ. Примери: Сирия, Либия, Ирак ... ТАКА ЧЕ ЛИЦЕМЕРИЕТО Е ОТВРАТИТЕЛНО. Особено като чета как в дания и други страни отнемали децата от родителите, щото имало подозрение, че те ги били ударили за нещо. И дават децата за осиновяване в друго семейство. УЖАС

ДА! ВСЧИКО е бой и насилие! Няма разлика в насилието! Който не го разбира и има "оправдания" за насилието е жалък...

Ами то и глобите са насилие, и данъците са насилие, и арестите и затвора са насилие. Войника който защитава родината си и той извършва насилие. И полицая който арестува убиеца и той ползва насилие. Дай да премахнем насилието изведнъж ей така да видим какво ще се случи? Не използването на сила е проблема, ЛИПСАТА НА СПРАВЕДЛИВОСТ е истинския проблем, които има нужда да се коригира. Не трябва да се изхвърля бебето с мръсната вода.

Аз пък считам, че на Калин Терзийски и сега боят му е малко, но това за щастие е поправимо :)))

На теб ти е малко .Това също е поправимо .

Успяват деца, които ги е била бавачката.

Аз не одобрявам боя над децата, също така и мнозинството бълггари не го одобряват.

Авторе, ти живееш в някаква хипотетична, виртуална псевдо-реалност. Явно деца нямаш. Децата са различни, заложено им е още преди да се родят. Колко приказки има за 3-та братя ? Обикновено 2-та по-големи са лошите, а най-малкият е добър. И 3-та са с едни и същи родители. Какво правим с 2-та по-големи ? Ако не правим нищо веднага ти давам пример от градинката: 5-годишно налага майка си, а тя му казва: "недей миличко, не прави така" и то продължава да я налага... Народът е казал: "бий дупенце, да не биеш дупище ( или то да не те бие )". 1-те 7 години са най-важни - и това е общоизвестен факт. Просто някои деца се нуждаят от повече грижи, разбирай бой, защото те от "недей миличко" нищо не разбират.

Не те знам дали, колко и какви деца имаш, но по думите ти си личи, че си дебил ... да биеш който и да било, защото мозъкът ти не стига да покажеш гледната си точка с думи (в случая с думи, които детето разбира), говори колко си първобитен. хайде тбе да те набие някоя мутра, защото ти от "недей миличко" (в случая мутренското "не бе бате") не разбираш. Такива индивиди, като тебе, ако наистина са бащи, тежко на децата им, които ще порастнат травмирани и комплексирани като тях!

Колелото се върти, някога и до теб ще стигне и мнението ще си промениш, но може да е вече късно в един или друг смисъл. Успех ти пожелавам с думите, ще се радвам за теб ако имаш послушни деца и не ти се налага да прибягваш до други мерки. Всичко останало е безотговорност - да гледаш, че детето ти е тръгнало по лошия път и да не предприемаш нищо.

Това е типичното мислене на ориенталския идиот . Този , който прехвърля проблемите си върху децата и избива собствените си комплекси. Имам 4 деца . Не мога да си представя как ще ударя 8 годишния си син . Има закони за забрана на насилието върху животни - а върху деца може , така ли. Боят върху малките е част от народопсихологията ни - на нация от зли агресивни неудачници , биещи слабия. Уверен съм ,че поне трите ми по- големи деца няма да ударят човек или животно . Надявам се така да е и с най-малкия.

Terziiski, tuk ima grozna prednamerena laja: Западните семити имали бог Молох, когото омилостивявали, като хвърляли в нажежените ръце на бронзовата му статуя малки дечица. За да изгорят дечицата там. А Молох да се омилостиви Пророците Илия и Йеремия се противопоставили срещу склонността на евреите да почитат този бог любител на изгорени дечица. Istinata e druga: Еврейская Библия запрещает под страхом смерти отдавать детей на служение Молоху (Книга Левит Лев. 18:21; Лев. 20:2). (tcitat ot https://link/wiki/%D0%9C%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%85).

христянската библя е цопъ-пасте от евреиската, а корана от евреиската и христянската и вече разните пророци и проповедници си ги нагаждат религята като цяло в повечето случаи не е довела до нищо добро - примерно можеш да видиш какво са правили християните на къстоносните походи - провери какво са хапвали като са закасали за храна..

а нещо за жертвоприношенията правени от българите на тангра? ох чакаи - те са си наши и ние сме ги правили в името на доброто нали? в исторята всеки народ е минал през жертвоприношенята, едни по рано други по касно и тия които са спрели да ги правят са наричали тя дето ги правят варвари

Има огромна разлика между бой на дете от яд и гняв и наказание с възпитателна цел и добре премерена мярка. Моята майка ме е удряла от гняв много пъти, но това пораждаше в мен само гняв. Но няма да забравя когато ме хвана че бях откраднал една количка от съдедско момче и ме наказа с дървена пръчка. Болеше много, но знаех, че е права а аз не бях прав. Благодарение на такъв вид наказания не станах крадец. Този Калин си е продал душата на западните стратези, които тръбят притив насилието над деца, а са най-големите насилници, най-големите подбудители на войни, най-големите абортаджии на неродени деца, най-големите трафиканти на наркотици и покровители на нарко мафията, най-големите производители на отровни храни и опасни за здравето медикаменти. Всички тези неща, които убиват милиони деца по света. Същите тези държат Африка бедна за да може да изсмукват богатствата и ресурсите й, като хиляди деца умират от глад. ТЕ ЛИ ЩЕ НИ УЧАТ как да възпитаваме децата си? Ние сме народ с хилядолетна история и здрави семейни традиции. Далеч от нас тези извратени западни "ценности".

Ти пък си бил много умен, когато си бил малък! Как така схвана кой бой е бил по заслуги, пък не си се досетил, че е нередно да се краде преди да те набият! Самият факт, че помниш много бой, подсказва, че насилието ти се е запечатало здраво в мозъка и е оставило малко място за "ценности", каквито и да са те.

Аз съм се досетил, че не е редно и без бой, но едно дете се изкушава да прави различни неща, които не са редни - затова има нужда да бъде поправяно. И никде не съм казал, че помня много бой. Написах, че помня веднъж когато е било с възпитателна цел и го помня в детайли по ден днешен и съм видял, че ми се е отразило добре. А майка ми ме е удряла от нерви и това не ми се е отразило добре. Затова трябва да се прави разлика между гневен бой и възпитателно наказание. Който не прави такава разлика или е глупав или просто си е продал душата на онези, които имат интерес народа да е слаб, разглезен и разхайтен, за да няма силни и достойни хора, които да се противопоставят не ненаситните корпоративни интереси, които спонсорират подобни статии като горната.

Винаги съм се чудил ,защо трябва да биеш най-обичното си???То те обича,ти го обичаш ...но си го биеш.Това е някаква извратения... Като искаш да биеш,навън има много позходящи за тази цел.

ЛИЧНО АЗ МИСЛЯ, ЧЕ БОЯТ Е ОТЖИВЕЛИЦА. В 21 ВЕК АГРЕСИЯТА СЕ ПРОЯВЯВА, ЗАЩОТО В ПРЕДИШНИТЕ ВЕКОВЕ ВСИЧКО СЕ ОПРАВЯШЕ С БОЙ. ДОБРАТА ДУМА Е ВИНАГИ ПО-ДОБРЕ ОТ ШАМАР.

Абе вие деца имате ли ? Или са писенца. Аз благодарение на шамарите сега детето ми не бърка в контакта, не пресича без позволение улицата, избегнало е доста неприятни и опасни за живота инциденти. Боят в случая е необходим даже е полезен и дано никога все пак не ми се налага да бия, сега и заплахата за бой е някаква спирачка. А автора.... доста слонско развита гледна точка къде Моллов, къде канибалите абе айде със здраве.

Не знам защо бе изтрит коментарът , след като в него само цитирам заглавието "Ще ти смачкам тъпата главичка, гадино проклета!" и задавам въпрос Какво ще стане ако тази фраза бъде отнесена не към дете , а към възрастен. Ще има реакция , нали_...представете си каква. Но когата тази фраза е отнесана към беззащитно дете, което не може да отговори, ни е все едно. Лесно е да си "силен" пред слабия Доказателство за твърдението ми е, че изтриха коментара, самото цитиране на заглавието бе прието като обида... Моля от дир.бг, прочетете добре съдържанието преди да триете коментарите порди това , че съдържа обиди

Всеки, който е немощен да въздейства на околните със силата на авторитета, им налага авторитета на силата...

Кое е по-вкусно? Авторитет или сладолед?

Социологическото изследване установи още, че половината родители отглеждат мамини детенца.

Този, Калин Терзийски, от Марс ли дойде вчера? Ще каже човек, че досега не е чувал и виждал подобни сцени. Нещо с епробужда в "тъпата главичка" на списателчето от вестниците, рейтинчето му паднало и решило, списателчето да си го вдигне със злободневна темичка. Хем ветрец ( в тази жега! ) под шортичките на чичо плащач, хем ний се превъздигаме в пухавите облаци. Калин Терзийски - нема да те отварям очите в коя георгафска ширина си! Ако искаш тези реплики да не ти дразнят нежното ушенце, иди в северна гЕйропа, там ги "обичат" децата. После ги менкат.

калине, гледай го този. него например са го били напълно достатъчно, ама все по главата. някак си му личи дори от съседната галактика.

Теб са те били , докато съвсем ти е омекнала главата .

"Западните семити имали бог Молох, когото омилостивявали, като хвърляли в нажежените ръце на бронзовата му статуя малки дечица. За да изгорят дечицата там. А Молох да се омилостиви " 1. в началото бе холокоста. децата идват напълно неподготвени за нашия свят и за нашите придобити навици, разбирания за "добро" и "зло", предразсъдъци, дивашки ритуали, "възпитателни" мерки и теглилки. те не разбират защо не трябва да бъркат в контакта, и защо майка му крещи отдолу - нагоре, към 8-мия етаж: "ако паднеш от там, ще те пребия!". и на мен ми трудно да разбера този свят изпълнен с дебили и откровени идиоти, които наставнически ни поучават или задължават да правим неща, които в най-добрия случай са тъпанарски. а в по-честите случаи -вредят на всички. та, що за хора са тези, ли? това са полу-човеци, които се мислят за цели богове, а сами не могат си завържат обущата.

на практика, боят (силата) трябва да породи страх, а страхът - безприкословно подчинение, което пък се смята погрешно за "респект". респект, драги родители и други всякакви подчинители, съвсем не е това, което смятате, но той се постига много по-трудно отколкото да "нашокаш на некой репата" за една минута и да "туриш у релси нещата", но за сметка на това трае дълговечно. и понеже темата е почти безкрайна, искам да кажа, че няма Бог, който да иска жертви. това ви го внушават неверниците и антихристите, за да ви подчинят на злите си помисли. това е! и е хубаво да има повече такива теми, че да се разбере и къде отива човечността, както и свободата на личността. "Тайната на щастието е Свободата, тайната на Свободата, обаче е смелостта." Thukydides

За съжаление насилието си е първороден грях. Няма как да научиш вълка да пасе. Как ще съвместиш свещенното право за богатство, с мерака да сме едно стадо благородни агънца? Къде по света има държава без полиция, юстиция, армия? Не налагат ли, най-големите демократи, националните си интереси със санкции, въздушни удари, ограничени съхопътни операции? Да се бият децата е неправилно, но трябва да се научи да спазва правилата,когато стане пълнолетен. ИНАЧЕ, ДЪРЖАВАТА ПРИЛАГА НАСИЛИЕ. Такова едно дете обаче, пуснато сред стадото вълци е уязвимо.

а насилието поражда насилие. никак не мога да се съглася, да се сравнява "върховното природно творение", "съществото "разумно"", което търси други "събратя" по "разум" из галактиките, с някакви си животни, които имат малко повече от рефлексна система. но четейки горното писание няма защо да се чудим, че извънземните, като чуят, че ги търсим и бягат през седем галактики та чак в девета....

Така е, незнаем как да възпитаваме. Всички крайности са вредни, и прекалено толерантните и прекалено твърдите мерки. Като погледним обществото към днешна дата то изградено от какво?-разбити семейства, самотни майки, несериозни бащи, роднини далеч и т.н. Децата нямам модел на поведение и се лутат насам натам за да го намерят...

Дрън, дрън, та пляс. Не случайно в българския фолклор я има приказката дето Настрадин Ходжа биел слугинчето си преди да го изпрати за вода, защото след като направи поразията няма да има смисъл да го бие. Тя поразията вече ще е факт. Та в този ред на мисли, боя си е едно много добро възпитателно средство. И нас са ни били и нашите бащи, майки, баби и дядовци са били, при това с кожения каиш доколкото съм чувал, пък гледам, че света не е свършил. Все пак това дете трябва да има страх и авторитет към някой от родителите, не може всички да сме добри и да го лигавим. Разбира се, целта не е да го нокаутираш, но като му скръцнеш със зъби и трябва да знае, че е прекалило и е на път да направи поразията.

Далеч не всички сме бити навремето, и майките и бащите ни не са били бити. Тия, дето сте бити, ви личи - и по битите ви деца си личите!

ужасно звучи, защото е истина. груби са ни душите, немилостиви, без съчувствие към никого, дори и към децата ни. и това си личи много често. за щастие има и изключения; добри души спасяват, помагат, раздават се. добре че ги има, но винаги е по-добре да са повече. много повече. много повече ще постигнеш добро, отколкото със зло. много повече...

тя изклученя малко по малко умират или бягат на запад, кадето това да изпитваш съчуствие кам някои в беда не се смята за слабост

Само да кажа, че повечето от тези, които прибягват към насилие като метод за възпитание, са просто хора, които друго не могат и не знаят. Ако за едно дете страхът от потенциалния побой е единственото нещо, което ще го спре да извърши каквото и да е прегрешение, значи то няма морална и ценностна система, за която заслуга имат първо родителите, а след това и цялото общество.

много си прав, и броиката на този тип хора се увеличава постоянно защото българските ценности са: да се възхвалява простотята да се учат малките че с сила и мачкане на другия се върви напред съчуствието е слабост да бъдеш любезен и да уважаваш другия е достоино за подигравка 'нямаме закони' затова няма нужда да спазваме тя които имаме и наи силното - 'трябва да си такикат, за да успееш в живота' мога да изброя още куп ценни неща които се промотират по телевизята или по седянките пред блоковете

Въобще не съм сигурна, че психото Терзийски е най-добрият коментатор по темата...

си сигурна, че е психо и че е прав. Той е абсолютно истиненен със всяка своя дума и изречение. За съжаление е прав, а ти другарко си една от причините да сме таково уродливо общество.

Точно така - и аз съм дала своя принос да сме уродливо общество! Доволни ли сте? Калин Терзийски е такъв лъжец и фантазьор, че ви е бедна фантастиката какви ги е натворил в това негово глупаво писание. Пък ако искате си го имайте за ментор - ваша воля!

Насилието поражда насилие, поражда агресия. Народът е казал - "дете по милост, куче по комат".

Тоя Терзийски малко са го били !

Стига ни натоварвали с душевно болни от тв програмите платени от неизвестни соросоиди!