Коментари - Борисовата градина навършва 141 години, първо се наричала "Разсадникова" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Борисова Градина е всъщност само името на един разсадник. Царят е кръстил на името на непрокопсаника Борис една оранжерия, Ама после тъпите анти-комунисти смениха Свободата за Борис. Да горят и те в АДА, дано

Парка е в окаяно състояние. Всичко е замръзнало от 40-50 години и няма изгледи да се обнови.

Първоначалното име е РАЗСАДНИКОВА, а не върнатото от седеругите "борисова". И точно те позволиха паркът да се превърне в паркинг към кортове и стадиони, както и да се строи покрай конни бази и автокъщи. Пак те съсипаха басеина, с надеждата и там да сменят статута. Поне да поддържаха наследения от социализма алпинеум или да бяха върнали патиците и лебедите в голямото езеро и златните рибки в лилиите? Да бяха изчистили "Ариана"? Нищо подобно - само кръчмата гледат. А грозните бараки за продажба на билети и псевдо театъра за като стар кашон, до боклукчийска кофа. Най-лошото е, че районът около братската могила се превръща в площадка за кучета.

Борисовия дървосад е в трагично състояние ,като се подържа горе долу от езерото ,,Ариана” до езерото с водните лилии.Другата част от Парка е оставена в самотек на съдбата с кал и мърсотия ,подобно на града столица в който се подържа малкия център и то некачествено.Краде се от всичко без компромисно. За тротоарите по кварталите да не говорим трагедия и даже някъде липсват .Фрапиращ пример е градинката,,Въртопо” ул.,,Димитър Молов” до нея няма тротоар нито пешеходна пътека тип зебра.12 години ГЕРБ и с 15 години власт и кметове Борисов и Фандъкова в София.Огромен бюджет и маса пари се изляха а резултатите са плачевни за столичани.

Абе, тва на Боеко Борисовь ли е кръстено, начи?