Св. Синод се разграничи от критиката на Дионисий към Борисов

Св. Синод се разграничи от архимандрит Дионисий и думите му, че трябва да се забрани на премиера Бойко Борисов и целия Министерски съвет да влизат в църква.

Обратно в новината

Коментари - Св. Синод се разграничи от критиката на Дионисий към Борисов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не мога да повярвам, че нашата църква, успяла да се съхрани и оцелее по турско време, е на колене и лиже задника на такъв бандит и простак като тулупа.

Не знам как така над хиляда годишна институция с хиляда души щат, все с висше , не може да изкара дори един човек , който да е способен да каже две смислени приказки и да не се държи като идиот и да я предствлява. Явно са вярни разказите, че комунистите са ги вземали в духовната академия, като приемали последните от изпитите. Ама само това не обяснява нещата , от хиляда цигани и неграмотни пак ще се намерят трима , които да будят уважение с думите си и да ги чуят и разберат. Църквата е явно школа за придобиване на олигофрения.

Явно църквата напълно е абдикирала от мисията си да печели вярващи, затваря се се в хейтърска общност следдвана от стотина лумпена и материално зависими от нея жалки папуняка в раса, която да приглася в масовата пропаганда на няколко ченгета дърпани отвън. Пълно фиаско се очертава , щото не виждам и един от ръководството и който да я дръпне от тоя пагубен път.

Прав е Дионисий и не само вън от църквата но и от парламент и всяка държавна институция - и оттам директно към затвора! ГЕРБ са престъпна мафиотизирана огранизация която приватизира и профанизира държавата !

От църквата си показахте рогата и копитата, сега тия , които ви дърпат конците , ще си запишат точки пред малоумния си електорат, пък вие отблъснахте още повече точно интелигентните вярващи. Все повече хора се оглеждат за друга религия, тъй като им става все по-ясно , че вие не сте християни , а глуповати маши и интересчии и се чувстват предадени от вас. На тяхно място няма кой да дойде , тия които обслужвате са далеч от вярата, а вие се превръщате все повече в равна секта от првосигнални хейтъри, изпълняващи нечисти поръчки за единия си толум и рахатлък.

Сега ясно ли е, че БПЦ е държавен апарат тип парфюм за политишки екскременти., смекчаващи зловонието, им за по-лека народна консумация ?

БПЦ излезе със смислено и юридическо обосновано становище. Това,че архимандрид Дионисий е бил по-остър и по-краен,което наистина ни удотвлетворява възбуденото и възмутеното общество не значи,че и Светият Синод трябва да се държи по този начин.

Пълна заблуда на населението с участието на духовно лице! Използват момента,че хората не обичат да мислят , а чакат на готово информация и се вкарва такава масова заблуда и то от духовници и от политици, че чак е срамно и жалко. И това само и единствено с цел да се разделя нацията . Да, целта е да се разделя нацията и да се създава психоза.

Има ли още дебили които си мислят ,че в Истанбулската конвенция става въпрос за педали и 3-ти полове които се налагат като ''стандарт''? Идиоти!

Педи, ти ли питаш?

Странният ти за разумните същества, въпрс, показва неинформираност и дебилщина. Добре е да се чете, независимо от това дето сати го набивали в главата "другарите". А дори и да става въпрос за подобни неща в конвенцията, пак не е страшно, защото и различните хора са човешки същества, и те трябва да имат равни права. ако простакът мрази различните си е негов проблем. И аз мисля, че за подобна простащина на твоята трябва да се разстрелва, но това означава да избием 70% от населението на държавата, което също е просташко.

Педали от ДИРа те защитават и трият коментарите !!!!!

Те и сега имат равни права, и никой (освен. Бог) не им държи сметка за мерзостите които вършат на тъмно. Те искат повече от това - да си проповядват мерзостите на светло, дори в училищата, и болестта им да бъде призната за норма.

Абе това са хора ампутирани да мислят, липсва им такъв софтуер.Колкото по прост толкова повече му липсва спирачка да се надъхва за неща , които не разбира . Тия отгоре си мислят със стомаха, пък отдолу замрстват мисленето със злобно слюнкоотделяне.

Как няма да се разграничи , та нали патриархът-агент на ДС и Боко са дупе и гащи.

Прав е Дионисий, църквата е отделена от държавата! Държавните служители няма какво да правят в църквата, а църковните в държавните учреждения!

Къде ще лицемерят ? Сите от едтажким станаа много набожни , повечето от тях някогиж беа членове на БКП-то.

Човекът е полето на действие и на църквата и на държавата. В момента църквата не може да действа на човека и чрез държавата, и затова е цезаро-папизъм. Но и държавата не може да действа на човека чрез църквата. Та затова църквата пледира към човека пряко, а не чрез държавата и властовия й ресор.

има две абсолютно различни величини, които никой не иска да обедини: едните се фокусират само и единствено върху защитата от насилие, а другите се фокусират само и единствено върху общите странични последствия при злоупотреби с написаното в Конвенцията. Аз смятам, че и двете страни са прави. Работата е там, че трябва да намерят пресечна точка, а не тъпо и упорито да защитават единствено и само своето виждане и тотално да отричат другото! Тоест само два типа хора не променят мнението си: глупаците и мъдреците. Наистина ли сме само глупаци! Не приемам отговора "да".

може да се намери, ако конвенцията допускаше приемането й с резерви.Така, като се премахнат двата текста, разбунили обществеността / с основание/си остават текстовете с/у насилието и всичко е ОК. Но Конвенцията НЕ РАЗРЕШАВА ДА СЕ ПИПАТ ТЕЗИ ТЕКСТОВЕ-отразено е в преходните й правила. ЗАЩО? АМИ ЗАЩОТО ТЯ Е СЪЗДАДЕНА ИМЕННО ЗАРАДИ ТЯХ. Толкова нещо се изписа, тук се постваха на нглийски, на немски, на български, въпросните текстове, ти пак не разбрал;....

Ако бяха включили в нея и проблемите със екологията нещата щяха да са още по сложни. Да направят една анкета сред депутати кои от тях са били жените си и кои от депутатките са били бити и тогава да коментират за насилието срещу жените.

Сакън не мойте така , Бацето от църква да отлъчвате , тоз лицемер , антихрист и комунист нема и ден да изкара без икони да лигави и с клир около му да се фука. Ама на вас духовни лицемери може някои кранчета да спре , та от там иде работата. Май сите сте за ван от църква и за Адо.

Уж едно и също искате,а сега разграничение.Ех,много страх.Сега ще видим БПЦ колко ще държи на думата си.Във ваш интерес е да защитавате Свойте миряни и християнството

Аз за разлика от Боце съм еднозначно определен - атеист съм.

Много добре знаем, че Дионисий е руско мекере! По лошото е, ме и Свитият синод се държи като такъв...

Хитро. Соросите пращат техен човек за говорител на БПЦ. Явно се е явил маскиран,след като няма правода служи,няма защо да е в расо-

Дионисий - президент!