Борисов: При модернизирането на военна техника искаме да бъдат ангажирани българските учени

За съжаление, не така е било през последните години. Най-лесно е да се купува, да се харчат парите на данъкоплатците, каза Томислав Дончев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви учени, като от години не се дават пари за наука?

То всичко читаво се изнесе то има ли учени вече !? Какво ли не решаваха ! Много бързо си менят мнението ! То потази логика Защо продадоха за безпари Мил Ми 24 вместо да ги модернизираме до МИ 35 посъщтата логика можеше Миг 29А да се модернизират до Миг 35 За танковете също Т72 могат да се модернизират махат им упола и слагат нов на така наречения Т72 Терминатор 1 или Терминатор 2 Обаче това са само мечти.Турците си купуват каквото си пожелаят и от където си поискат нали е СУВЕРЕННО ПРАВО. Обаче нанас каквото ни кажат от сащ и каквото му продиктуват на цеци в слушалката това ще купуваме .Сега са му НАРЕДИ ли да купи F16 Другите се чудат на кой да продадат БАРАКИТЕ си а ни ще ги купем нали се тая Доколкото сам чел имат 3000 часа остатъчен ресурс а след това какво пакли нови пардост стари кошове ще купуваме ? Но както и да е .

Нали тъпия ни премиер преди години каза, че българската наука е излишен отрасъл и не генерира никакъв продукт. Сега когато повечето избягаха се сети за тях.... хайде сега да видим с прости цигани как се развива модерно производство? Тъпака явно никак не си дава сметка колко простотии е сътворил, но и ние сме прости, че го търпим.

Задължително трябва да се отбележи, че "в последните 9 г." на власт е Шайката, ръководена от Комуниста от Банкя.

В последните години имаше на власт една шайка на едни комундета. За около 1 година - правителство на БСП начело с Обущарски. То ни върна поне 5 г назад. Аз много пъти съм си мислил дали има нещо по-лошо от това да си комунист. Има - да си комунде. Нали знаете какво е комунде - някой, който с епише за комунист, а всъщноост е най-обикновен интересчия. Комундето прилича на комунист кажи-речи колкото пияндето прилича на пиянист. Или пък болшевик. Или да си безпартиен номенклатурчик, дето комундетата го коткат. Или пък доносник, без значение от партийната принадлежност. Защо в БСП-то толкова мразят техните бивши другари? Нали до 1989 всички те бяха членове на една партия - БКП. Кой е бил комунист, кой е бил партиец - това е друга работа. Омразата е по две причини. По стар болшевишшки обичай най-големия враг е врагът с партиен билет. А БСП-то не са никакви социалисти - те са партийната номенклатура + деца и внуци. Интересно0 ми е колко работници членуват в БСП. Ей го след няколко дена на 1-ви май БСП-то за пореден път ще се обави за авангард на работническата класа. а там няма ни един работник - милиционери, бивши военни и партийна номенклатура, гарнирана с млади кариеристи в стил ДПС.

Бех да не повярва човек....светла мисъл е пронизала тънмата джунгла на бойковото мозъчно пространство. Дали пък не е прочел 2-та си книга?! Или пък просто гледа какво правят руснаците..... времето ще покаже...

Правилно!Дайте шанс и държавни пари в българско производство , стига сте наливали в чужди фирми и в джобовете си !

Дааа, ей сегичка ще се върнат всички интелектуалци и учени обратно в България, защото Борисов е казал.. Вие си изгонихте най-кадърните кадри в чужбина, сега дирите ''учени'', при пълна липса на образователна система. По-полека, ще трябва да възстановите образователната система и да изучите нови ''интелектуалци'', за да ви се сбъднат желанията. : )

Чета някои коментари и се чудя! Забравихме ли вече 1990г? Как партийните КОМУНИСТИЧЕСКИ велможи по предприятията изхвърлиха на улицата СТОТИЦИ ХИЛЯДИ? Тълпите пред бюрата за регистриране на безработни? А сюрреалистичната ВИДЕНОВА ЗИМА? Една от грешките на прехода от СОЦИАЛИЗЪМЪТ е , че не се организираха заведения за превъзпитание на комунисти.

Тъкмо ми напомни за 1990 г. По това време в предприятието, където работех с още над 1000 колеги всичко си вървеше по старому, нямаше уволнени, само стотина човека бяха напуснали през 1999 г и заминаха за Турция. Икономиката беше съсипана от тези, които по-късно поеха управлението, добре си спомняме кои са.

герберска уйдурма. От намесата на нашите учени военната техника , от някаква техника ще се превърне в чиста музейна експозиция. Ама и герб си имат голяма вина за спада на нивото на университетите, учените, науката, студентите и всичко друго.

Аз пък не искам. Ако Борисов знае какви учени са се натъркаляли по университетските катедри по негово време няма и той да иска да участват. Погрома и профанизацията в невероятен сред т.нар. учени в т.нар. университети. Не искам да споделям имена на университети амаповечето от днешните учени направо не ги бройте ви казвам. Сакън да не пипат военна техника, съвсем ще я окъсаме.

Жалко ,че такъв страхливец и зависим човек притежава България.

България е собственост на ЕТ бб. Затова "държавата на бб ще плати съдебните разходи на желяз в САЩ. На какво да се радваме,"вари го печи "го пак си е ТОЙ.Един прес..ник.

Дай и ти нещо поне веднъж ,бе. От както заграби властта,САМО ИСКАШ..ТЮЮЮЮЮ...

По-нелепа снимка, на по-нелепи управници не съм виждал.

И все пак съм в писимистично настроение,колкото и да ми се иска все пак нещо да потръгне след 30г.грабеж. Няма как.Няма хора за работа вече,няма ,много са кът .Но около бб има ,даже много повече от нужното и той този проблем не може да го види. Ето за това каквото и да се направи ,то е некачествено,въпреки завишените фактури за левове. Всичко е загубено вече.

И от кого ще го поискат? Нали те решават!

Та като казахте детска градина се сещам, че в Младост една от градините няма мед. сестра , а за персонал никакъв на 2 лелки 35 деца . Та тя няма време да им избърши нослетата . ББ Хората искат заплащане а не волни помощи .А има и закъснение и на заплатите . Затова нищо не върви . Във военните заводи се иска кадри а те се добиват с образование и пари .

Сложете "звънче" на танка и фенерче на пистолета.... за дронове и кибер оръжия говорете в близката детска градина

А бре, деца! Оно, топлата вода ли че откриваме , бре хаймани!

Стига сме били негативни.По добре късно ,отколкото никога.Нека ББ да мисли повече и да не работи на принципа "проба грешка",защото всичко е на наш гръб.на гърба на тези дето са го избрали.

ПР фирма ГЕРБ се появи !!! Колкото магистралите саму магистрали толкова и заводите! И ай холан стига с тая проба и грешка на чужда гръб, неможе ли на неговия!

Ама Баце ти за работниците кажи нещо! Че ЧИТАВИ не останаха.. С търговишките цигани и инженери пенсионери ли ша организираш "модернизация"? Па си виж туй ЗАГЛАВИЕ от 26.02.2018 год : " Белгийската Malmar напуска България заради липса на кадри" Пpoизвoдитeл нa чacти зa aвтoбycи, ĸaмиoни и cтpoитeлнa тexниĸa и дocтaвчиĸ зa ĸoмпaнии, ĸaтo Vоlvо и Rеnаult. Cпopeд плaнoвeтe зaвoдът в бългapcĸия гpaд - Пловдив, тpябвaшe дa зapaбoти пpeз тpeтoтo тpимeceчиe нa 2016 гoдинa. Πpoизвoдcтвoтo тaм oбaчe тaĸa и нe cтapтиpa, ĸaтo ceгa вeчe e яcнo, чe oт Маlmаr ca ce oтĸaзaли нaпълнo oт идeятa cи зa бизнec в cтpaнaтa.

Водно-сух офицер от пожарната,генералисимус Методиев

Абе,Бай К..е БАБАЛЕНКИН,къде беше от 2009 година насам????ОПРАВЯШЕ Европа и най-после се сети какъв си/в което се съмнявам/ и на коя ДЪРЖАВА СИ!!!!

А най-големия учЕн, академика на миризливите гуменки---Цецо Цървула от ВИФ дали така мисли?:)))))) ....а мухлясалия архивар Антон Тодоров---Храчката?:))))))

Баце, те работят за 300 евро на месец. Кво да ги гледаш, вие ги закрихте... Ремонтните халета в Търговище не могат да си измажат фасадата, танкове ще строят.

Ами хайде сега да ги видим учЕните. Да реват за пари наготово могат. Да видим могат ли и друго.

няколко чиляка с милиционерско образование се изказват и вие подфащате лакърдията! А бе тва са приказки за балъци бе, боку и войводата да мислят за булгариста хахаха вие уред ли сте?

Какви учени бе? Като гледам тоя танк ме хваща смях, няма ли кой да му измисли една динамична защита? Като не можете поне купете от Украйна. Те са напред с разработването на динамични защити.

и си толкова зле че вероятно си българин! Танка виждаш ли му купола? Е по него може да разбереш колко е дърт. А виждаш ли му оцветката на боята? Е по нея може да разбереш за къде е! А иначе много големи лафове хвърля другаря Боку и хайдутина от ВМРО, ама научния потенциял и производствен отдавна го няма и за да се появи ще трябват още поне 10 -15 години и оборудване и то много! С една дума празни приказки!

Зорлем Умъртвиха всичко военно което имахме, грабиха в несвяст ,сега ще правим изкуствено дишане!

С работа и постоянство се постига всичко.

""За съжаление, не така е било през последните години. Най-лесно е да се купува, да се харчат парите на данъкоплатците", коментира вицепремиерът Томислав Дончев." Брей-брей, Пожарникаря и Философа едва сега са спуснати в политиката :)

ББинокио са го закарали в една ремонтна работилница, пък той е решил, че това е завод. Няма какво да се учудваме, той даже не знае защо има няколко оркестъра е БНР.

Те са в чужбина

Егати.... и как ще ги ангажираш бе бат Бойко? Сигурно ще открият нова военна измишльотина за която никой друг народ (Америка/Русия) си нямат хал хабер?

Еми зашо да не открият? За тези огромни средства може да се заплаща много добре на инженерите и работниците, и парите да бъдат за развитието на страната ни, а не на чужди държави. И самолетите трябва да си ги правим ние. Като тръгнат от копирането на Миг-29, може да създадат наш самолет и въоръжение.

драги, изобщо знаеш ли как се прави производство и то военно? А дори и на фафвли незнаеш но каканижиш тук и кукуригаш!

Приятел, днешните военни самолети нямат нищо общо с фърчилата от плат и летви, които някога и ние сме произвеждали. Днес проект и реализация на сносен самолет гълта милиарди. И това ако имаш основата - проектанти, мениджъри, работници, заводи, индустрия. ако нямаш, слагаш нула отзад за да си ги създадеш/купиш. Днес един самолет като Ф-35 струва 150 млн долара на голо, а трябва и въоръжение, халета, писти, техници, инженери, пилоти, експлоатация, отвреме навреме има и загуби от катастрофи. Ние не може да си ремонтираме таралясниците, да им купим гориво, пиропатрони, гуми, ракети, парашути... На сегашните говоря - съветските. 25 години правим конкурси за нов самолет. Те шведите вече спряха да произвеждат самолета, който ни беше фаворит и избор... А ти говориш да го проектираме и произведем? Кой ще плати всичко това? Коя икономика? Те турците не могат да си направят изтребител 5 поколение, а имат индустрия, че и авиационна индустрия, вече и балистични ракети си проектират и произвеждат... Ние не можем по 20 лева на всички пенсионери за Коледа и Великден да дадем, самолети ще правим :DDD

Oт моите данъци, за камуфлажни търбуси - НИТО СТОТИНКА!!! Да копаят картофи и да си съберат пари за изтрябители, на мен никой нищо не ми е дал наготово!!!

Господ много ти е взел...

Senator1

Нещо ги пердаши гаубицата. да се продават оръжия на трети страни е износ не тероризъм,не е износ на революция.

Няма лошо парите да остават в България,проблемът е , че това "оставане" ще бъде пак в некои политически джобове.

Пазарът на печки, бойлери, перални и хладилници в България е половин милиард евро. Български печки във веригите вече няма, перални отдавна няма, Либхер не се наложи на нашия пазар, остават единствено бойлерите. Като гледам вече половината не са българско производство и хората спират да купуват наши - едвам изкарват гаранцията и са пълни с дефекти. Това са елементарни за производство продукти - малко елементи, вече има машини за всичко на пазара. И пак не може да хванем собствения си пазар, камо ли да излезем навън.

Senator1

на българите, казваше някого в един виц, най-хубави са им децата, защото не ги правят с ръцете си.

Иначе 99% от всичкото дет уж се произвежда тук ел. битово е произведено в китай и тук само леко го сглобяват!

Докарваме полуготови изделия и тук ги сглобяваме.

Какъв е този завод? Едно празно хале, наследство от комунизма, и два ръждясали струга.

Писна ми от популизъм! Как ще кара българските учени да модернизират стара техника?!? С какво??? Ние сме член на НАТО. Модернизация в повечето случаи означава да се стандартизира със натовските стандарти. Това е просто тиквенска мисъл. И вечните пърхащи поклонници около него - Дончев, Каракачанов и сие... Грозна картинка...

Искал е да каже модернизиране на техниката за селскостопански нужди.

Чета украинските новини и само имената на вождовете се различават. Героично, но далече от реалността. Уж се е учил от бая си Тодар, а копче не е научил от него!

фонът на снимките показва точното състояние на цялата ни индустрия , машинен парк , сгради и тн.- трагично е меко казано. Когато в Хановер в момента се говори за Индустрия 4.0 , то това което се вижда е и на ниво Индустрия 2.5 - гилотини и други машини СССР производство от средата на миналия век и очукани и опушени сгради. Не им ли е неудобно на тези тумбаци а се снимат там .

това разполагаме, него трябва да ползваме. Ако има производство и продажби, ще се купят и нови машини.

С това не можеш да имаш производство. В днешно време до производство стигаш след инвестиции и иновации. Няма кой да проектира БМП, камо ли танк. Няма кой да подготви модернизация. Няма пари да се преоборудва завода. Евентуално, ако налеем много пари в покупка на нови БМП, оможе да изнудим фирмата за сглобка у нас. Офсет няма кой да ни даде - нямаме кадри, няма инженери, няма работници, нямаме индустриална култура. Нямахме преди по време на соца, та камо ли сега.

Само вижте оборудването на завода. Машини от края на седемдесетте. Пълен майтап.

и музикантите да се включат и музикантите ...

Така де, какво само му свирят под прозореца.

SU-152

И един последен въпрос:Защо джихадистите в Сирия ги снабдявате с по-нови оръжия, отколкото нас, верните да не кажа най-верните съюзници?! Нещо да не би да имате съмнения по кой бихме могли да ги ползваме?!

SU-152

Какво модернизирани, като гордостта на артилерията ни се оказва гаубици(ГвоздИка),получавани през... 1971-а година.Днес сме 2018-а година. А това още ни е гордостта на артилерията!

Ква гордост, бе Странджа? То не остана нито артилерия, нито армия.

Абе,Бай К..е БАБАЛЕНКИН,къде беше от 2009 година насам????ОПРАВЯШЕ Европа и най-после се сети какъв си/в което се съмнявам/ и на коя ДЪРЖАВА СИ!!!!

Ех като го слуша човек, ще рече "какъв лидер", ама като го види, какво всъщност прави (или не), разбира защо ни задминаха и африканските държави.

Терем БЕШЕ голям завод на времето,даващ много работни места и печалба за Държавата. Днес е едно обикновено ЕООД ,което произвежда и капачки за буркани. Вчера на дневен ред на Геройко бяха"оркестърите". Днес е ремонтът на военна техника и харчовете на данъкоплатците.Лесно било да се харчи....смЕх,намерил се КОЙ да го каже!Че всяка година,по Коледа,това вече 3-то правителство на ГЕРБ,изхарчва лесно 1.5-3 млрд.,ударно!Харчело се през "последните години"-че през тези вече 9 г.,все те са били на Власт......Да,по-лесно е само да се краде от парите на данъкоплатците,това е ясно,пък и техен патент и традиция.

... български КАКВО?

"За съжаление, не така е било през последните години. Най-лесно е да се купува, да се харчат парите на данъкоплатците. Така е. От 2009 г. досега са наливани милиарди в чужди кошници. Но, днес той е на власт и нещата ще се променят коренно. Браво. Красиво и патриотично изказване !

Само сухоземен военен не беше този и такъв се направи..Много ние добре кога ходи извън България да си приказва глупостите защото на нас вече ни е писнало от тях

И на мен ми е писнало отдавна да храня такива плужеци като теб които все са недоволни но нищо не правят а само чакат да им даде някой пари......ЗАЩО СТЕ БЕДНИ БЕ ПЕНСИИ,КЪДЕ ВИ ИЗЧЕЗНА ПЕНСИОНИЯ ФОНД ДО 89Г.?????Май не искате да знаете,че много ще ви стане мъчно за "майката кърмилка БКП"

Къде изчезнаха парите ли? Ами питай тате си, той знае най-добре! Ама акъл с тия крадени пари не ти е купил, вижда се.