В Истанбул тържествено откриват двукилометров мост

В Истанбул днес ще се състои тържественото откриване на трети мост, който ще свързва Европа и Азия, предаде БТА. Той е наречен "Явуз Султан Селим".

Обратно в новината

Коментари - В Истанбул тържествено откриват двукилометров мост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

браво, че са построили такъв мост, че имат такъв мегаполис и такива хубави курорти и яка политика да държат европа в напрежение ние една ограда не можем да построим, не влизаме в шенген, утре и меркел ще ни отреже пука и за нас

- Представете си какво представляват $100 млрд.? Това означава, че България от периферия на Брюксел ще се превърне в периферия на Истанбул. Ето това много ясно нашите политици трябва да имат предвид. Нека припомним географските факти. От ГКПП-Капитан Андреево Истанбул е на 260 км, а от София - на 560 км. При това демографско развитие у нас, при това икономическо положение у нас, при този стандарт на живот у нас и при тази емиграция представете си какво означават такива чудовищни инвестиции в Истанбул.

Те си го казаха турците - където се е говорило турски, пак ще се говори........................

България граничи с една от най-мощните световни икономики. Длъжни сме да притъпим политическите си пристрастия, когато говорим за национални бизнес интереси. Каква е причината Ердоган да се извини на руснаците за сваления руски самолет? Не може да бъде различна от чисто икономическите интереси. Точно такава трябва да бъде позицията и на родните политици, чисто икономическа, останалото е просто евтин популизъм

Браво!

Много постно откъм присъствие на държавни ръководители.

Мене що така ме нема във цялата схема?

Жужак, ти си гледай моста в Крим, че бая се забатачи и май до никъде няма да я докараш. Направи го понтонен.

Най-подходящият момент да бъдат издавени всички. Т'ва земетресение от Италия трябваше да се случи на откриването ама нейсе..

Ердоган с оксижен, каска, работни дрехи и ръкавици завършва строеж, който свързва два континента. Наш Боко в костюм реже лентички за части от платна на нагънати магистрали, които от другия край вече са за ремонт.

Каква пародия! Съвършен цинизъм! Лидерите на държавите по "пътя на бъдещата велика мюсулманска емигрантска вълна", участват в тържественото откриване на още един мост към Европа!!! Изплашени от безисходица глупаци...

Разбрах сега защо е такова състоянието на руско-китайския мост. Китайците построиха тяхната част, руснаците не са още почвали. За да се спре имиграцията :)

Културата е много важно да присъства на срещата в Истанбул. Къде култура без Турция.

Край Босфора шум се вдига, всички са на колене. Ето Ердоган пристига и васали си зове, си зове....

Ей келеш имаш хубаво българско име а се гавриш с предците си моли се да не станеш Мемет

за селим сархош ли става въпрос

Всеки строи само путя не можа да направи обещания мост до Крим.

Кримския мост ви вади очичките,нали?Строежът си продължава.Е, той е планиран за завършване в 2019.Дотогава ,да не хванете язвичка.

Първо беше за края на 2017,после за края на 2018 ,а сега ти който си видял черетежите,разчетите и вся и всьо ни казваш за края на 2019г!!Мост над 30км!!Мост с платна за автомобили и влакове.Мост с бюджет според ТАСС и според тогавашния курс на рублата около 5.5 млр долара.А този над Босфора дълъг около 2.7 км и на стойност 1.2-1.4 млр долара.И без линия за влакове.Вярно ,че труда в Турция е два пъти по -скъп от този в Русия,вярно е,че и технологиите вложени в този мост за дост по-високи от тези които се използват в Русия.Но не ми говори смешки ,че моста ще е готов до 2019г.Още по-малко и за 5.5 мрд долара!!Предстои Световно първентсво,предстоят избори със задължителното индексиране на пенсии в Русия.Паричките за моста ще намаляват,намаляват даже ще спрат за летния период.Ще го чакам аз този мост към 2025г ,за да мога да закарам децата на пионерския лагер Артек.(ако дотогава не са заминали да учат или в Германия,или в Холандия или в Дания).

Туй с Х ли се пише или с Т. Или си е само Уй.

Само 2 км? Смешна работа! Мухахахахахаха! Затова пък Русия строи за Крим най-големия мост в света, цели 5 км! Мостът ще се казва "Буюк Явуз Султан Путин"!!!!!

Мостовете покрай Флорида броиш ли ги? Между Дания и Швеция пътувал ли си? Ако си стоиш в Цървуландия и гледаш само руска телевизия ще си умреш беден и неук.

чети! Чети, но докрай!

Какви гости, само! А комшиите само османски султани ли имат в историята си, че именуват всичко новопостроено на тях?

Не, сигурно имат и християнски султани

Aнадолският Tигър няма сила която да го спре . Mегапроектите на Tурция бавно но сигурно се реализират , сега е наред новото летище в İSTANBUL, което ще отнеме хегемония на европейците (летището на франкфурт ).

Добре де, аркадаш, строят хората. Ама чак за "отнемане на хегеминията" на Франкфурт - хич биля не може да става и дума - все пак, летище Истанбул обслужва и ще обслужва предимно една авиокомпания - Turkish Airlines.

те терористите гръмнаха старото летище и сега им строят нова цел ,по голяма,дано я уцелят

Като толкова ви тормози хегемонията на Германия, що един през друг търчите натам? Стойте си в Турция и се стремете да наложите нейната хегемония.

След като е призната само от Анкара, името на т.н. "Севернокипърска турска република" в България трябва да бъде в кавички. Това ще бъде знак към Турция, че няма да допуснем нито южна нито северна "турска република в България".

Само 2км.???При нас какви мостове има...Само като ги пуснем "частично",двупосочно в едното платно и свързват най-малко три магистрали,поради липса на повече.А те свързват само два континента.

Хубава работа рекъл народа ама ...

Едни строят огради по границите, други мостове през морето. Ясна индикация за миграционната политика на съответната държава.

МИГРАНТСКИЯТ ПОТОК ИМА НУЖДА И ОТ МОСТОВЕ, НЕ САМО ЛОДКИ.

дали новият мост и двата други ще могат да поемат потока терористи?

А защо боко не покани Ердоган на откриването на недовършените 4 км. от Западната дъга? Но първо да се срещне с лидера на ПКК? А след две седмици ще покани и Йълдъръм на откриването на останалата половина от пътя от Западната дъга.

А Б.Б.защо се прибра преди откриването? Сега кой ще им резне лентичката? :-))))))))

Като чета кои ще бъдат високопоставените гости ме напушва смях, а от друга страна ми става тъжно - докъде стигна държавата ни!

не се притеснявай,има мегдан за още надолу

"Ще има две ленти за влаковите композиции" Обикновено им казват коловози.

Може да има две ленти, ако всяка лента има повече от един коловоз.

При Ж.П. мостовете организацията на движение и елементите в тях се различават от пътните. И няма такова нещо като "платно за движение". Конкретно за този мост, коловозите са 2-а, и се намират в средата на моста, между пътните платна.

Едните откриват трети мост над Босфора, другите "едното платно на част от Западната дъга"

Да де, ама парите и за двете са същите.....Просто нашите крадат повече....

нашите са рекордиори по крадене,ако има олимпииски игри по крадене ще съберем всички медали.

Сега да направят един мост и до Крим.....

Ако го сторят, със сигурност ще изпреварят строежа на хуйловския "Керченски мост ".

тирористите ислямисти ще имат ощи идна цел

Е то затова ние сме такива въшляри сигурно. За да нямат цел. Ама те така и младите нямат цел да остават.