Борисов: Българо-турската газова връзка може да бъде открита в края на месец юни

Българският премиер и колегата му колега Бинали Йълдъръм отбелязаха ръста в икономическите отношения между България и Турция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пълни глупосте ! ще се отклонява от руски газ за турция, чрез виртуални договори!

Поне отзад напред сме първи.За Турция това е входа.

Може да бъде, а може и да не бъде... Изтървахме питомното, сега ще гоним дивото. И то, ако от краварника разрешат. Иначе ще се топлим на дърва.

Борисов е като баластен пълнеж, при срещи на високо равнище. Основното му занятие е да се кланя с ръка на сърцето и да казва парле ву франсе ... От там насетне са журналистите и герберските клакьори, които представят визитите му за успешни и полезни за България. А и самия Борисов се самопохвалва без спиране. Ако беше така, след 10 години управление на Борисов, България трябваше да се изкачи поне на предпоследно място в ЕС. Но ние твърдо висим на последно място

Осъзнават ли нашите идиоти какво направиха, след като спряха Южен поток???

Не

Напълно са наясно, какво направиха! За тях са важни други неша - кой колко си е напълнил гушата!

Сега е момента да се затворят държавните граници за прелитащите правителствени самолети тип Боркови. Завинаги.

Kenn1111

На фона на балоните които ББ пуска нон стоп някак си не става ясно като толкова сме на далавера от тия неща що всичко свързано с газ поскъпва нон стоп???последната тесла беше парно и топла вода но имаше и други преди това!!!

Само за 5 дена главният турист на Републиката, според флайтрадар, е изминал с правителствения самолет 7660 км. с общо времетраене 11 часа, за което време самолета е изгорил 50 тона керосин, чиято цена е около 50 хиляди лева! И това е само за 5 дена! Хвала на такива туристи, на които ние плащаме екскурзиите ! За военните пилоти няма да говоря. Те са друга тема!

Кой предложи Б.Борисов за генерал, А.Доган...е какво се учудвате че изпълнява интересите на Турция и Ердоган.

Нищо необичайно или странно, Путин разпореди и България и Турция се разтичаха след като Чичо Сам няма да се меси/ЕС и те...а може и АЕЦ да видим, нова политика нов подход...

ревете ли крепостни? поревете си, и събирайте сили! до 7 години ще дойде и газа от израел и кипър! тогава ще е голяяяяяямото реване!

Какъв изблик на овчи възторг у троловете и мекеретата! Нека все пак почакаме да видим дали, кога и при какви условия и цени ще получаваме газ през тази "Връзка". И тогава да коментираме.

Ето ни ''по-евтин'' газ , отново от Русия ! Дебели са ни главите , даже и гумени !

азерска, мурзи, азерска! идва времето когато няма да ощетяваме россия като ползваме нейната газ!

Азерска друг път. Газта ще ни евнос от Турция, независимо от къде ще идва. Турция ще контролира кранчето... и съответно ще завицим от прищявките им. Затова сега Германия строи Северен поток 2 - за да избегне Украйна.

Разходите за транзит по „Турски поток” ще бъдат 8.59 USD за 1000 куб. метра до входна точка на турска територия. Стойността на транзита от руска до турска граница по украинския маршрут възлиза на 39.0 USD, а според новата украинска тарифа ще бъде 47.0 USD. Така че може и да е по-евтин, въпрос на договаряне !

Бочко, не че нещо, но какво стана с интерконекторната връзка между България и Румъния, по която трябваше да получаваме 1.5 млрд. куб.м. газ от Румъния и която ти заедно с румънския премиер открихте преди 2 години? Май газ към нас няма, щото налягането в нашата газопреносна мрежа е по-високо от това на румънците! Ха! Яж си там баклавата и си спести поредните лъжи!

Него трябва да го канят на всички процедури по затваряне, а не на отваряне на каквото и да било.Той всичко ще затвори бързо, икономично и особено стабилно и успешно без да може там отново да изникне нещо.

С ЧЕЗ и ЕВН плащаме на чешките и австрийски пенсионери пенсиите! Сега с Турски поток ще плащаме на турските пенсионери пенсиите! Може човек да е прост, но никой не търип продажник!

Точно - и си прост и си продажник - за рубли. Газта от Газпром е безплата или пък Лукойл плаща данъци в България ? Лукойл пак вдигат без основание цените на горивата заради оборота през лятото.

Евроанадолски ценности, сър.

Това е една хубава новина. Сега трябва спешно да се нарежат руските тръби и да си започнем експлоатацията на собствените ни залежи и да ги продаваме на Турция.. Руснаците умишлено ни натискаха да не ги разкриваме за да използваме техен газ и да печелят те. Подли създания. Путлер аз ще пикае.

Днес явно от слънцето вие соросойдите съвсем сте изтрещели. Какви собствени залежи забълнувахте пак? Какви тръби ще режете, нали от Турция идва руска газ?

Т.н. соросоиди говорим за интереса на България, а вие продажниците защитавате само руските олигарси

А боб ядеш ли ?

Аз---определено пикаеш ти---през плювалника си!:)))))

" Осведомен" -Като нямаш представа от нещо си мълчи и чети, не се излагай.

Турците се подиграват с нашия шопар, а покрай него ---и с България! ...на Бойко --да му дада титлата: Боко паша Ататюрк----за заслуги към турция!

А Путин е велик - свалиха им самолет и пак отиде да го онодят

Кой отиде при Путин когато му свалиха Су 24? Ердоган ходи, Меркел ходи, Боку ходи!

Това е диверсификация, а не разни южни патоци и белянски простотии.

Диверсификация друг път! Основния газ е руски. Азерски от къде да влезе в тая тръба? Да не би да има интерконектор? А и Газпром ще се навие сигурно :-), хаха. Ей, има много прости хора по нивинарските форуми.

Ехееееее, по-голяма глупост трудно можеше да се постигне. Сега вместо ние да изнасяме за Турция газ - те ще изнасят на нас! Освен това дори и разклонение в морето би било по-добре за нас - дава ни някаква независимост поне от Турция. Да, излиза ни по-евтиничко за изграждане но сега ще зависим хем от Турция, хем от Русия. Освен това няма да я има и мноооого от работата, която щеше да е полезна за българския работник и за българските фирми. Браво Борисов! Ашкоолсун! Машаллах!

руснаците искаха от нас да си платим южен паток и то с кредити от руски банки, а ердоган каза, че ще купува газ от турското крайбрежие..т.е. руснаците сами за тяхна сметка си направиха турски поток. Е защо ние да сме баламурници??? Плюс това, ако има разклонение в морето, пак ние ще го платим, и няма да може да получаваме газ от Азербейджан. А всеки знае, че конкуренцията дава по-добри цени за крайния потребител.

КГБ

Баламурника си ти, лошото е, че България се управлява от такива като тебе.

като те е яд.. хващай влака за сибир и заминавай при северните габонци!

И в Русия е така - от Турски поток печелят само тези, които го изграждат - близки до Путин олигарси, а Газпром няма да види печалба от Турски поток следващите 50 години. Това си е анализ на руснаците.

По данни на EA Daily разходите за транзит по „Турски поток” ще бъдат 8.59 USD за 1000 куб. метра до входна точка на турска територия. Към момента природният газ за бъдещите клиенти на „Турски поток” се транзитира по газопровода „Союз” от ГРС „Писаревка” до ГРС „Орловка” на границата с Румъния. Дължината на газопровода е 1000 км. Стойността на транзита по територията на Украйна е 28.0 USD за 1000 куб. метра. Ако към тази сума прибавим и стойността на транзита през Румъния (5.2 USD) и през България (5.8 USD), то стойността на транзита от руска до турска граница по украинския маршрут възлиза на 39.0 USD по сега действащите тарифи, а според новата украинска тарифа ще бъде 47.0 USD.

мен не ме вълнува какво става в Русия! Проблема е че Южен поток го спряха по политически причини! Не го спряха по икономически, например щото няма да има газ или няма да има купувачи на тази газ! Нали за това има договоряне, а от ЕС и САЩ какво направиха спомняш ли си? Предложиха ни шистов гъз! Тогава беше вече започнала войната в Сирия, ам ати и това не връзваш или ти е казано да не споменаваш!

с един куршум няколко заека. Хем няма да изплащаме скъпия газопровод на путеф, хем ще може да получаваме газ и от Азербейджан и от Русия.

КГБ

Хем ще си останем бедни и прости мишки като тебе. С един куршум няколко заека, а деби.

по-добре бедни, отколкото много бедни и с кредити към руски банки

Ако не слушкаме Турция, ще получим...

Народа загива, но на тиквата не му пука! Той е по света и си гледа кефа!

Вярно е СТРАШНО.. да си толкова тъп.

Тоз трябва да бъде осъден на доживотна каторга без право на обжалване и предсрочно освобождаване! Такива л...а сътвори, че и Крали Марко с белия кон не може да ги прескочи!

Профука питомното за едно "конгратюлейшън" сега гони дивото! Вместо ние да снабдяваме с газ Южна Европа сега ще просим от Турция за остатъците и от газ. Стига си лъгал Буратино. Интерконекторите не са за доставка на газ, а за обмен , ако на някой малко не му достига в даден момент.

първо- няма как да изнасяме газ,защото не го произвеждаме.второ-от транзитни такси не можем и сто години да изплатим стойността на южния поток с лихвите по кредитите.потока щяха да го строят крадливите фирми на боко,доган и станишев във задружна кражба.трето-транзитните такси щеше да ги краде я боко, я някой друг.пето и с южен поток и без южен поток голия ти задник все ще лъска на месечина.Първо трябва да изринем лайната от народното събрание, после да мислим за останалото.

Това с "крадливите фирми" е като да си изхвърлиш бебето барабар с мръсната вода или като глупака, който си убил кучето, вместо да го отърве от бълхите и кърлежите.

Не е лесно да си тиква

В турско много се цени печена тиква !

Голем цирк ! Борисов вместо "Южен поток", ще открива "Турски поток" !?

Schilo

Шербет и кадаиф има в тази работа, ей!

Има, ама за него и кликата му, за нас съмнителното удоволствие от по-високи цени.

Честито на булката, може да целуне Ердоган!!!

Бойко кога ще ходи при Ким Чен Ун…….само там не се е пръквал. Да пооправи Корейския полуостров, като Балканския !???

Предатели. Вместо да откриваме сега газопровод на наша територия, същите подлизурковци, които със зъби и нокти попречиха на Южен Поток откриват газопровод в Турция. Съд трябва за тях. И разстрел, като национални предатели

как е правилно, Българо-турската или Турско-българската

След като ЮП е бил неизгоден за БГ, защо мутрата-премиер ходи да се извинява на Путин и да търси прошка?

Schilo

Питали Айшето: "Айше, девствена ли си?" Тя отговорила "А дано, ама надали". Та и Боковите връзки са това- а дано, ама надали.

тоя не разбра,че колкото и д а мота една тръба началния и край като е в Русия се тая. ясно е чее карал милиционерско училище и го е изкарал по милост заради баща му полковник.

Борисов, държавата се разпада а ти ми се правиш на световен дядо боже. Като си толкова добър в международните отношения подавай оставка и отивай посланик към ООН

до 7/8 теб да те е питал някой та ръсиш простотй

Благодорение на Б. Борисов, България е изритана от бизнеса с газа. Северен поток 1 и 2 и Турски поток, това ще захранва Европа от Русия. През Украйна се спира. Турски поток ще захранва България, Гърция, Македония, и така до Италия. Това което е Турски поток, беше предвидено да е Южен поток. Руснаците ни навираха късмета , а ние го, да не продължавам. Каква грешка, какво нещо, какво загуби България, слушайки американците и подлогите им европейците. Нали тръгна да търси в Черно море, модерен кораб, какво стана нищо, газ няма, хората преди него са го казали, но той се изхвърли. С АЕЦ Белене е същото. Голям послушко излезе Борисов и големи поразии направи на България, нямат цена. Добре, че сега за АЕЦ-ца се осъзна какви глупости направи като го спря. Там поправка има, но за газа-няма и няма да има.

На Борисов не му пука за майките в черни дрехи,които са месец пред парламента,не му пука за загиналите пилоти .Не му пука ,че цените на горивата и енергията скачат.Важното за него са пътешществията .Днес в Турция.Утре в Палестина ,а други ден в Израел.Да не говорим за екскурзиите му в Рим,Тирана ,Косово ,на мача в Украйна и т.н. Когато не е в чежбина ,,бяга от проблемите във Варна-Евскиноград за тен.Най-големият му ,,исторически"успех за който му се подиграват от Брюксел до Вашингтон е Бойковото раделение на Балканите на Западни ,Южни -Гърция и Източни България и Тракия.

има ли вече връзка с Румъния?

добър ден за БГ демокрация ще бъде, копейките ще намалеят значително

Отказваме Южен поток, който щеше да минава през България, сега се радваме, че ще купуваме същата газ от турския поток!!! Само болен мозък може да се радва на такава новина.

SU-152

Защо бе драги айдуци не се задоволихте с краденето на милиони, ами посегнах те на жизнено важни за страната проекти , вашата *ама шибана , а ?

Нарочно провали Бьлгароеврочейския коридор за да сме зависими от Турция.

На снимката две долни МИШКИ

БРАВО,БОКО!АШКОЛСУН!

Нарочно провали Бьлгароеврочейския коридор за да сме зависими от Турция.

Смешник!Така се прави връзка за 20 дена ....ама да си говори нещо там .

Наш Бочко е велик! Прави струва, но не вкара руския газ направо в България, а през Турция. Над тази му промисъл ще да мъдруват учени и политици столетия наред и пак няма да разберат гениалния му замисъл. Гордеем се с наш Бочко. Хайде сега цензорът да ме изтрие от раз.

Тиквоний, това ли разбирш под БГ хъб на балканите...? Или и тази тема е хубаво да я забравим като много други?

Най-хубавата новина за енергийният сектор в България. Остава да ни свържат и с Гърция. Това ще укроти алчните руснаци.

Направо изглежда че нямаше смисъл да се занимаваме със Южен Поток. Само пари, гаранции, скарване със съседи и други 'партньори' и тежки нощи за Плевенлиев, заобиколен от Руски интереси и тръбата на Путин. А сега - всеки ни обича и тръба и газ пак има. Турците и руснаците обират 'негативите', докато ние взимаме всички позитиви! Само посоката на 'газ'-та в тръбата е различна, както и паричният поток. СЪД ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ. НАЦИОНАЛИЗИРАНЕ НА ЧАСТЕН КАПИТАЛ В РЕПАРАЦИИ ЗА ДЪРЖАВАТА!

lu4ka

Може (да бъде открита), а може и да не може.